• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

World today (Ni Srbija ni zemlje u okruženju)

Started by Loni, 25-06-2010, 14:43:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 10 Guests are viewing this topic.

džin tonik

ljudi, poslastica. ova vijest se vec dugo krije, sto bi rekli, kao zmija noge. novi potpredsjednik europske komisije, drug borrell, uvazeni clan crvenoburzoaske internacionale, predstavlja vecernjaku:

Quote...

Kakav je europski odgovor na turski napad na sjeveru Sirije?

Nije bilo nikakvog odgovora Europe.

Je li to bila pogreška?

Možete to nazvati i uspjehom. Ali činjenica je da EU nije reagirala.

Hoće li EU i dalje plaćati turskim vlastima za zadržavanje migranata?

Ne plaćamo turskim vlastima, nego uplaćujemo novac migrantima u Turskoj. Svaki migrant dobio je kreditnu karticu sa sredstvima za kupnju hrane, plaćanje smještaja, školovanja. Naravno da ćemo im nastaviti slati novac. Kako bismo im sada odjednom mogli okrenuti leđa?!

nemojte u pogresno grlo, razmislite objektivno.

Meho Krljic

Dakle, rezultati britanskih izbora sa jedne strane dođu kao olakšanje: ako zemlja sa sedmovekovnom parlamentarnom tradicijom ovako temeljito uspeva da polomi demokratiju da većina građana konstantno glasa za ljude koji ih očigledno lažu u oči i rade isključivo u interesu kapitala, krijući se iza floskula o suverenosti, pa onda mi i nismo TOLIKO drugačiji od sveta jelte. Sa druge strane, ovo je ponor i dno baš za nas jer, ako zemlja sa sedmovekovnom parlamentarnom tradicijom ovako temeljito uspeva da polomi demokratiju da većina građana konstantno glasa za ljude koji ih očigledno lažu u oči i rade isključivo u interesu kapitala, krijući se iza floskula o suverenosti, pa mi se onda ove pošasti nećemo skoro otresti.

džin tonik

dok djeca imaju novca i kramari trguju ili kako rekose zeljezna lejdi: komunizam ce propasti kad potrosi tudji novac, a po prikazu je to na individualnoj razini u prosjeku negdje oko cetrdesete. tad su djeca pojela roditelje, te srecu zivot. tu bi trebalo postaviti pocetak izborne zrelosti.

varvarin

Izgleda, došlo vreme da se preispita ko beše dželat, a ko beše žrtva:
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019&mm=12&dd=24&nav_category=78&nav_id=1634589
Varujem da je ovo tačno,  Putin zna šta priča.
A ono što znam da je tačno, evo pitaću i vas da li znate: Gde i kada se u Evropi desio POSLEDNJI pogrom Jevreja? 
Za one koji ne znaju,  biće i  odgovor.

Accuphase

Quote from: varvarin on 28-12-2019, 19:12:44
Izgleda, došlo vreme da se preispita ko beše dželat, a ko beše žrtva:
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019&mm=12&dd=24&nav_category=78&nav_id=1634589
Varujem da je ovo tačno,  Putin zna šta priča.
A ono što znam da je tačno, evo pitaću i vas da li znate: Gde i kada se u Evropi desio POSLEDNJI pogrom Jevreja? 
Za one koji ne znaju,  biće i  odgovor.

Ne znamo, ajde nas prosvetli "slavjanski oklopniče"?

varvarin

Ne zbog ove voline, nego zbog opšteg obrazovanja:
Poslednji pogromi Jevreja dešavaju se u novouspostavljenoj socijalističkoj Poljskoj, u leto 1945 (pa i 1946), dakle posle drugog svetskog rata.Ovo je samo jedan od tekstova na tu temu:

http://www.politika.rs/sr/clanak/7073/%D0%90%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BC-%D1%83-%D0%9F%D0%BE%D1%99%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%98-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B5-%D0%90%D1%83%D1%88%D0%B2%D0%B8%D1%86%D0%B0

Pa sad vi vidite: Imate i tekstove o Jevrejima koji prežive Aušvic, vrate se kući, u neko selo u Poljskoj - i pobiju ih komšije, jer su već podelile njihovo imanje...

džin tonik

dajte ljudi nemojte se stalno castiti tim epitetima, to je bas ruzno za citati. sad se ne mogu posvetiti poljskoj problematici, potresen sam razinom nekulture.

Accuphase

Quote from: varvarin on 28-12-2019, 19:30:28
Ne zbog ove voline, nego zbog opšteg obrazovanja:
Poslednji pogromi Jevreja dešavaju se u novouspostavljenoj socijalističkoj Poljskoj, u leto 1945 (pa i 1946), dakle posle drugog svetskog rata.Ovo je samo jedan od tekstova na tu temu:

http://www.politika.rs/sr/clanak/7073/%D0%90%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BC-%D1%83-%D0%9F%D0%BE%D1%99%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%98-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B5-%D0%90%D1%83%D1%88%D0%B2%D0%B8%D1%86%D0%B0

Pa sad vi vidite: Imate i tekstove o Jevrejima koji prežive Aušvic, vrate se kući, u neko selo u Poljskoj - i pobiju ih komšije, jer su već podelile njihovo imanje...

Nije li u to vreme Poljska već bila uveliko pod ruskom čizmom?

džin tonik

elem, otisli ste predaleko. poljaci, sovjeti... juga!

zadnji pogromi zzidova na europskom tlu vrseni su u jugoslaviji. od desetak tisuca prezivjelih zzidova u ndh, mnogi koji za vrijeme ww2 spaseni dodjelom "pocasnog arijevsta" bijahu opljackani i likvidirani kao gradjanstvo po jugokomunistima. primjer industrijalca iz belisca i drugih.

ostali repatriirani iz zbjega u italiju: na njih je vrsen pritisak da odstupaju od svoje vjere, priklone se boljsevizmu, dok neki "nepopravljivi" pustani u palestinu/izrael uz temeljnu visestruku pljacku, nekretnine, pa pokretna dobra pri ukrcaju, primjerice, u rijeci. po nacistima oduzeta imovina naravno nije vracena, tek je promijenila vlasnike u smislu murta-kurta.

kad je u rijeci likvidirano cijelo gradjanstvo i u stanove useljene boljsevicke seljacine i pljackasi, 1948. srusena je i rijecka sinagoga. rusenje sinagoga u jugoslaviji nastavljeno je do sezdesetih godina, dok krajem sezdesetih dolazi i do prekida diplomatskih odnosa izmedju izraela i jugoslavije.

zadnji nasrtaji na zzidove odigrali su se pri kraju juge, devedesetih, kad se pri velikosrpskoj agresiji na dubrovnik nasla na udaru topnistva i tamosnja sinagoga, te kad kos minirao zzidovsko groblje i prostorije u zagrebu, a pri pokusaju beograda da to pripishe hrvatima i na taj nacin oklevece rh naci-fasistickom.

mac

varvarin

džin tonik

boze, sta ti varvarine citas. svasta. to dodje nesto kao udbaska literatura koju podvaljivali pod emigrantskom za juge.
Iseljavanje Židova iz Hrvatske nakon Drugoga svjetskog rata

Accuphase

Quote from: džin tonik on 30-12-2019, 08:55:47
boze, sta ti varvarine citas. svasta. to dodje nesto kao udbaska literatura koju podvaljivali pod emigrantskom za juge.
Iseljavanje Židova iz Hrvatske nakon Drugoga svjetskog rata

Ne obraćaj pažnju na tu "velkosvrbsku ćetničku volinu".

varvarin

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Accuphase

Quote from: scallop on 30-12-2019, 15:50:13
Dugo ti je trebalo da namirišeš.

A slušaj... s obzirom na stanovit rizik da se otruje, možda je sve vreme bio samo oprezan a ne nepronicljiv.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

džin tonik

Ako Amerika povuče potez, bombardovaćemo Izrael i Dubai

Obrt u Iranu: Povučeno saopštenje o uzroku pada aviona; "Ne damo crne kutije"
hrvatski mi nije jaca strana, ucim: je li ovo "obrt" pravilno ili bi trebalo biti "obrat"? obrt = trgovina, ili? a obrat, ne znam, obrati grozdje, itd. no imamo i obrat sa pravoslavne na katolicku vjeru, obratiti se. obrat mi djeluje suvislije.

Finci znali da će Iran napasti baze

Vest o povlačenju američkih vojnika lažna, "agencija je hakovana"

Upozorenje iz Rusije: "Konflikt SAD i Irana može da dovede do nuklearnog rata"

koji su ovo ratovi, pa ti novi konflikti vode se uglavnom 90% preko fejk njuz-a. :cry:

Accuphase

Već imaš na forumu novu "slučajno moju" vizionarsko-futurističku temu o predstojećim obratima(ne obrtima) na bliskom istoku...

http://www.znaksagite.com/diskusije/index.php?topic=16878.msg729735#msg729735

džin tonik

Iranski general odgovoran za obaranje aviona: Poželeo sam da sam mrtav

zbunjen sam, pojam osvete u reziji irana poprima neke nove dimenzije koje sf i satira jos nisu obradili.
"sad cu ti se osvetiti: jedan stampedo, pa rusenje putnickog aviona, pa..."
ne razumijem.

Accuphase

Nije moj komentar sa novog foruma b92 ali potpisujem od reči do reči...

"Tu zemlju treba preorati da posle toga moze samo krompir da se sadi i cao.

bem li vam seme bolesno, zatucano!

Prvo: nismo mi odgovorni, nema govora, ne damo crne kutije bla bla...a onda kad nije moglo da se zataska i zavara onda ipak jesmo i mnogo nam je zao molimo se za zrtve.

more mrs bolesnici!!!"

džin tonik

gluposti, stalno neka agresija. mi smo literarni forum, biljezimo dogadjaje za buduca pokoljenja, sve bez emocija.
suvislo, objektivno, nepristrano.

Meho Krljic

Billionaire Salesforce founder: 'Capitalism as we know it is dead'

"Capitalism as we have known it is dead," Marc Benioff, chief executive of Salesforce, said at Davos. "This obsession that we have with maximising profits for shareholders alone has led to incredible inequality and a planetary emergency."

varvarin

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=01&dd=25&nav_category=78&nav_id=1646534

Pompeo prekinuo intervju, vikao na novinarku i psovao

Nije najinteresantnija reakcija državnog sekretara - nego neke reakcije čitalaca odavde, u dnu strane.

Accuphase

Makar 1/3 komentara ne potiče od posetioca sajta, već iz "odeljenja za propagandu".

Meho Krljic

Doing Western students' homework is big business in Kenya

Sad kad naši megatrendaši ovo provale pa krenu da plaćaju Kenijce da im rade seminarske radove... Milina.

Meho Krljic

Kakvo iznenađenje, da tretiranje problema bolesti zavisnosti kao rata (umesto kao javnozdravstvenog pitanja što on jeste) ne donosi rezultate...

Exclusive: 'Shock and awe' has failed in Philippines drug war, enforcement chief says 

Three and a half years after President Rodrigo Duterte launched a war on drugs in the Philippines with a call to kill addicts and traffickers, his signature policy has failed in many key objectives, according to police officers, health professionals and government officials.

(...)

"Heavy suppression efforts marked by extra-judicial killings and street arrests were not going to slow down demand," said Jeremy Douglas, the Southeast Asia and Pacific representative for the United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC) in Bangkok.
"There has to be a focus on prevention and public health, coupled with intelligent policing that takes on transnational crime."

Meho Krljic

Evo kako nominalno plemenite inicijative mogu da imaju realno loše posledice, a što treba da bude podsećanje kreatorima javnih politike, jelte, da je papir jedno a život drugo i da se mora slušati šta kažu ljudi koje će promena politike najviše pogoditi. Naime, apelacioni sud u Ujedinjenom kraljevstvu je presudio da muslimanski brakovi, koji su sklopljeni po šerijatskom pravu i nisu dodatno "overeni" kroz građanski brak u UK - nisu pravno gledano brakovi. Što zvuči okej, građanska država treba, ako se već institucija braka prepoznaje, da daje prednost formi koja je nezavisna od religijskih tradicija i obezbeđuje jednaka prava i obaveze bez obzira na versku pripadnost bla bla bla. Ali, ovo kao prvi efekat ima to da veliki broj muslimanki koje su do juče imale zaštitu države u braku i pogotovo tokom razvoda kao i druge žene koje su se razvodile, sada tu zaštitu gube jer, zvanično, one i nisu u braku i ne razvode se "zaista". Što, valjda, ne moramo da objašnjavamo zašto je loše. One sada imaju zaštitu jedino u okviru šerijatskog prava koje, iako je bilo napredno u pogledu braka, razvoda i upravljanja imovinom za sedmi vek, nije i za dvadesetprvi.

A survey in 2017 found nearly all married Muslim women in the UK had had a nikah and almost two-thirds had not had a separate civil ceremony.
Responding to the appeal court judgment, Charles Hale QC, of the family law firm 4PB, said: "This means that many have absolutely no rights at the end of what they believe to be their 'marriage'. No rights to assets in the husband's sole name, and no rights to maintenance."

(...)

He added: "The decision ... will leave Muslim women in the UK in legal limbo, compelled to turn to sharia councils to pursue Islamic divorce. This often involves lengthy delays and does not afford women the same financial protections as would be granted if their ceremonies were recognised as a marriage under English law.
"This matter is of fundamental importance to Muslim women across the UK ... leaving many women at great financial risk in unhappy relationships."

Objašnjenje koje je dato u sudu ("It is not difficult for parties who want to be legally married to achieve that status.") je, naravno, sjajno na papiru i pretpostavlja potpuno slobodne i ravnopravne građane sa punom informisanošću o svim aspektima situacije i idealnim balansom u pogledu toga ko donosi odluke u njhovom odnosu. Razume se, mnogo građana koji će biti pogođeni ovakvim pravnim preokretom se nalaze u neravnopravnim odnosima, gde nemaju pristup ni resursima ni informacijama i zavise od volje druge strane. Zakoni i institucije postoje PRE SVEGA da zaštite ovakve građane od samovolje moćnijih i ovo je primer kako ih ostavljaju na cedilu zbog forsiranja pravne formalnosti umesto da pronađu mehanizme da im se obezbedi pomoć i podrška na duge staze.

scallop

Danas se inatim.

Daću ti primer, "anegdotu", da je moj rođeni brat ostao bez ičega kad mu je posle dvadeset i sedam godina umrla "supruga".
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

mac

Finci kažu da ovako više ne može. Nafte ima, ali je sve skuplja cena proizvodnje. Moraćemo da promenimo celu svesku ekonomiju da bi se iz ovog spasli. U suprotnom neće biti više svetske emonomije, nego raparčane regionalne. Novi feudalizam.

https://www.vice.com/amp/en_ca/article/8848g5/government-agency-warns-global-oil-industry-is-on-the-brink-of-a-meltdown

Meho Krljic

Quote from: scallop on 16-02-2020, 10:54:04
Danas se inatim.

Daću ti primer, "anegdotu", da je moj rođeni brat ostao bez ičega kad mu je posle dvadeset i sedam godina umrla "supruga".

Pa, kako mi se inatiš kad obojica, čini se, mislimo da bi sistem i institucije trebalo da budu osetljiviji na različite forme zajednice u kojoj ljudi žive da ne bi bili u problemu kad se ta zajednica okonča, umesto da se bave formalnostima?

scallop

Quote from: mac on 16-02-2020, 15:05:02
Finci kažu da ovako više ne može. Nafte ima, ali je sve skuplja cena proizvodnje. Moraćemo da promenimo celu svesku ekonomiju da bi se iz ovog spasli. U suprotnom neće biti više svetske emonomije, nego raparčane regionalne. Novi feudalizam.

Jebeš svesku emonomiju. Misli malo za promenu.

scallop

Quote from: Meho Krljic on 16-02-2020, 15:09:30

Pa, kako mi se inatiš kad obojica, čini se, mislimo da bi sistem i institucije trebalo da budu osetljiviji na različite forme zajednice u kojoj ljudi žive da ne bi bili u problemu kad se ta zajednica okonča, umesto da se bave formalnostima?

Ne mislimo obojica isto. Ti zastupaš šerijat, a ja vezu. Objasni ti meni zašto bi šerijat bio legitiman, ako društveno nije.

mac

Pisao na mobilnom telefonu. Praštajte.

scallop

Kud si žurio kad ja nigde neću da pobegnem? Da ne promašimo šta kenjaju Finci?

Meho Krljic

Quote from: scallop on 16-02-2020, 15:48:22
Quote from: Meho Krljic on 16-02-2020, 15:09:30

Ne mislimo obojica isto. Ti zastupaš šerijat, a ja vezu. Objasni ti meni zašto bi šerijat bio legitiman, ako društveno nije.

Šerijat je samo konkretan primer, a ja zastupam ideju da država treba da izlazi u susret svojim građanima a ne da smišlja kako da one ionako manje snažne među njima dodatno zajebe.

Meho Krljic

Truba

https://edition.cnn.com/2020/02/28/europe/slovakia-neofascists-kotleba-intl/index.html

Eh ovo su ustas...pardon nacisti

Ne afd

U hrvata ove stranke dobiju 0.5% glasova
U bih 0.1%
O parlamentu mogu sanjati

Samo kod nas cim si protiv petokrake i balvan revolucije i volis domovinu odmah si naci
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

mac

Da nema bivših jugokomunista da koče demokratski progres, ko zna šta bi bilo..

džin tonik

Quote from: Black swan on 28-02-2020, 19:04:22
https://edition.cnn.com/2020/02/28/europe/slovakia-neofascists-kotleba-intl/index.html

Eh ovo su ustas...pardon nacisti

Ne afd

U hrvata ove stranke dobiju 0.5% glasova
U bih 0.1%
O parlamentu mogu sanjati

Samo kod nas cim si protiv petokrake i balvan revolucije i volis domovinu odmah si naci

najveca je greska sto se krece u pravdanje. rezutat tog pravdanja i zadnji stadij je hrvatski komunista, znaci potpuni idiot ispranog mozga.
srbija vrlo lukavo ulazi u supak bilo koje aktualne agende na svjetskoj razini moci i drzi inicijativu klevetanja hrvata. to su odlicno razradjeni sistemi koji funkcioniraju vise od 100 godina.

posijala je agenture i iz pozicije arbitra samo naskakuje. da ne postoji hsp u hrvata, srpske agenture bi naskocile na nesto drugo, to proglasile nacistickim.

znaci cim krenes u pravdanje, izgubio si. rh ce morati prije ili kasnije osnovati ministarvsto za naskakivanje na srbiju. srbi nacisti, spc se uvukla u supak hitleru, kao i kralj, prva judenfrei zemlja, a gdje su spomenici na srbofasisticke logore posijane beogradom, pa srbokomunisticke, pa se uvukli u supak komunistima, pa sorosu, itd.

hrvatska do drine i zemuna. moze i do sofije, prosto da se malo promijeni osnova diskusije. a i srbi nisu nista drugo do pociriliceni hrvati uz nesto turskih gena, hrvati koji se sultanu uvukli u paksu.

džin tonik

Dr. sc. Gitman objavila pismo 46 Židova koji zahvaljuju Stepincu za zaštitu od nacista: 'Pokažite mi jednog srpskog episkopa koji je učinio slično'

i ova draga zena se godinama pravda, sve pogresno. to jednom kazes, stepinac je spasio masu ljudi, tocka. pa krenes sa zbirkom oda hvalospjeva spc-popova hitleru. pa staljinu, itd. zgodno je sto se ne mora bas nista ni izmisljati, kao sto srbija prinudjena, samo fakti.

ako hrvati nisu u stanju to rijesiti, iz te pozicije, svih alata suverene drzave na raspolaganju, sto je vrlo trivijalno, zasluzili su da propadnu.

džin tonik

strucnjak za istrazivanje i progon virusa iz berlina predvidja da ce u njemackoj aktualnim virusom biti zarazeno 60-70% stanovnistva.
dvije trecine zarazenog stanovnistva u nj iz ekonomskog ugla znaci, kad virus jednom prohuji, rasterecenje mirovinskog i zdravstvenog fonda za najmanje 10%. mirovinskog za ca. 10%, a zdravstvenog i mnogo vise.
sad se postavlja pitanje, a mogle bi krenuti i teorije zavjere: zasto tako izrazito kapitalisticki virus hvata maha u trenutku kad se zakuhava i migrantska agresija na eu?

džin tonik

SZO proglasila globalnu pandemiju

gotovo je, kraj komunizma i uvoza bijelog luka iz kine, pandemija vraca stvari u prirodni tok.

mac

Pandemija ima tačno određeno značenje. Dok traje epidemija države ulažu napor da je suzbiju, to jest da je satru u korenu. Kad se proglasi pandemija to znači da se bolest ne može suzbiti, ali se i dalje može kontrolisatu, u smislu da se države trude da procenat obolelih održavaju na podnošljivom nivou. Ovde se pod podnošljivo misli na kapacitete bolnica, zdravstvenih radnika, zdravstvenog materijala, itd.

Pandemija ne znači da ćemo svi pomreti, nego je smernica državama da prilagode svoje delovanje.

džin tonik

meni su onako opcenito vise u fokusu pozitivni efekti:
uvod u kraj globalizma, uspostavljanje nacionalnih drzava, podizanje granica, unistenje masovnog turizma, svodjenje ekstremne ljevice koja na vlasti u prirodno staniste, t.j. na lijevi rub, bez da se pojavi kakav novi hitler i uz komuniste neselektivno potamani nekoliko milijuna obicnog naroda, itd.
ovaj virus djeluje vrlo solidno, sve bi to mogao odraditi.

mac

Ne bi mogao, puste želje. Kad virus prođe stvari će se vratiti na staro, manje-više. A to staro je oscilacija u raspodeli resursa. Moćni krenu da jedu svoju osnovu (a to su siromašni), sve dok struktura sama ne propadne, stvari se malo ne izjednače, kad počne izgradnja nove strukture. Nema veze sa nacionalizmom, komunizmom, kapitalizmom, niti bilo čime drugim. To je sve pozadina u centralnoj priči, a to je da su ljudi zaboravni, i ponavljaju iste greške.

džin tonik

a ne znam bas koliko bi se sve vratilo na staro ako se pandemija cestito razvije, a sve ide u tom pravcu.
ovo je izuzetna prilika za cijelu europu da razjuri neokomuniste, globaliste, itd. i ustali svoje medije i vlade, te pokrene produkciju uz fokus na unutarnje trziste. ako nacionalni politicari pametno odigraju, to je to. nista ovisnost o bijednim investicijama, mizernim placama i raznim pederlucima.