• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

World today (Ni Srbija ni zemlje u okruženju)

Started by Loni, 25-06-2010, 14:43:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

džin tonik

bah, jedan od primjera. sve se svodi na stvarnu (manji postotak) ili umisljenu (veci postotak) diskriminaciju i sposobnost individualca ponaosob za u nasem sistemu vrijednosti adekvatnom reakcijom. ili sto bi babe rekle, sto ljudi, sto cudi, dva zzidova, tri misljenja, tri srbina, drzava. :lol:

džin tonik

eh da, rjesenje, skoro zaboravio rjesenje:
elem, posto smo krenuli pravcom multi-kulti stapanja, kreiranja novog uniformnog bica, preostaje nam jedino da uhljebimo vise naroda u svrhe integracije, da se zabavljaju, od deset potencijalnih ludaka stvore devet, porodjajne boljke svedu sa sest na pet generacija, te tako cekamo da dekadencija i konzum odrade svoje. :roll:

mac

Da li je Nemačka spremna za još Srba?

džin tonik

ne, jer srbi nedovoljno udaljeni. premalo problema, previse bliskosti, opasna konkurencija. ne mozes se zabavljati integracijom srba po potrebi, pojedu te.

Dybuk

Ali se zato mozes zabavljati integracijom muslimana....

Albedo 0

džin tonik

Quote from: Dybuk on 15-11-2015, 23:29:16
Ali se zato mozes zabavljati integracijom muslimana....

cuj, njih ima, to se broji, masa i to slabo sofisticirana masa, naivna, lakovjerna, niskoumna, prostodusna, idealna.

Dybuk

Koja je fora sa politikom Nemacke prema migrantima, stvarno me zanima. To je pitao i jedan analiticar (zapravo, prof na institutu za evropske studije povodom Pariza) ni on ne razume. Kako Nemci reaguju na to? Sta misle da dobijaju time?

džin tonik

taj prof moze sve diplome pustiti niz prvu kloaku. shvati da donose sve karakteristike lomiti i trgati se za dva-tri statusna simbola, bmw i ajfon, bolji zivot. netko tko iskreno vjeruje u mohamedov galop na magarcu u nebo... sta bi koka-kola dala za takvog vjernika. ah.. dreaming. :roll:

Dybuk

Zar nisu i Francuzi mislila da mogu da ih integrisu i kontrolisu? Ili nisu, ipak su Nemci drugaciji narod, opasno opterecen Hitlerovom krivicom...mozda manje arogantni prema strancima i to?

džin tonik

nijemci su mnogo prakticniji od francuza.
ovako, ta dva uredjenja nisu usporediva. francuzi zive na staroj slavi, nijemci su inovatori.
znaci, njemacka gradi suverenitet kroz shirenje domaceg trzista. bila je vanredno ovisna o izvozu, pa tako i ucjenjiva, prisiljena na razne kompromise.
interes joj je proshiriti domace trziste na evropsko, povecati broj konzumenta/radnika. to je pojam danasnje velesile, snaga domicilnog trzista.
problem: bijela kuga, dekadencija.

Dybuk

Aha. Ok, prof i ja kao predstavnici malog naroda izgleda razmisljamo u drugim okvirima. Verovatno neprakticno. :lol:
Medjutim, bilo kako bilo, neki narodi odbijaju da se uniformisu i integrisu. Ako je uniformni svet ono o cemu neke kapitalisticke sile sanjaju, mogle bi se iznenaditi. Neprijatno.

džin tonik

moguce. uglavnom, nisu nijemci manje arogantni, vec su sposobniji potisnuti strasti u korist logike i probitka. proracunati su, imaju ideju, strukturu, plan. a kao filantropi ne vrijede mnogo, sigurno manje od francuza, ako cemo generalizirati.

i ne postoji narod/kultura koji nece podleci konzumu. zaboravi. ljudska priroda, kakav alah, samo treba koja generacija.

Meho Krljic

Quote from: Palmer Eldrič on 15-11-2015, 21:20:31
[
Quote from: Meho Krljic on 15-11-2015, 13:32:31

Sprečava se pomaganjem izgradnje stabilnijih društava u severnoj Africi i istočnoj Aziji, dakle smanjenjem korupcije (koju zapad često potpomaže ili prihvata kao datost), saradnjom sa liderima čak i ako vam nisu trenutni politički i strateški favorit, insistiranjem na institucionalnom utemeljenju svih vidova komunikacije i razmene, investicijama koje su zanovane na ravnopravnosti  itd.

Bajka. Kada je bilo koja država koja podržava imperijalizam to radila. Bilo bi lepo da se konj ne mora u G ali bilo bi lepo i da Bobi Fišer nije Amer. Jednostavno, Francuzi otvoreno učestvuju u ratnim opercijama u drugim državama čiji pripadnici žive u milionima u Franuskoj i za očekivati je da im je lakše da se logistički podupru i komuniciraju taktike i prave sranja tu gde su kao kod kuće.

Ma, svakako je bajka, ja samo kažem šta je rešenje, ne kažem da će se do njega doći. Politika danas na naslovnoj strani kaže da se Evropa brani u Parizu, a dok se tako razmišlja i ne shvata da se Evropa actually brani u Siriji, Iraku, Egiptu, Libiji i Jemenu, ne vidim da će biti mnogo boljije.

džin tonik

citajuci mehu vjerujem da mediji jos nisu objavili kako je u toku jedna od najzescih disruptivnih viseslojnih/-generacijskih inovacija. :roll:

Palmer

Dybuk

Quote from: zoskoi ne postoji narod/kultura koji nece podleci konzumu. zaboravi. ljudska priroda, kakav alah, samo treba koja generacija.
Sve ok, dok god smo nacisto ko je sad ubermensch  :|  (zakljucak izveden iz tvoje sopstvene analize problematike islamskog 'sina'). :twisted:

džin tonik

Quote from: Dybuk on 16-11-2015, 00:32:50
Sve ok, dok god smo nacisto ko je sad ubermensch  :|  (zakljucak izveden iz tvoje sopstvene analize problematike islamskog 'sina'). :twisted:

a ne, necemo si dijeliti epitete razne, ubermensch je za boga uvreda!
vidi ovako: idemo razmotriti shiri postotak odredjenih jedinica po religioznom/kulturoloskom, da ne kazem generalizirati, kad to vec nije popularno, mozda tako prenesem misao: tko je danas jos dovoljno tulav da podize copor djece?

Dybuk

To nije glupost vec strategija. Nama izgleda glupavo, ali fercera. :)

džin tonik

tulav kazem iz ugla nas pojedinih dekadentnih srba, iz osobnog, u borbi protiv gripe strategija je vrhunska, a pozeljna i u koka-kole, mirovinskog sustava, trzista raznih. :lol:

džin tonik

eh, kad smo vec tu, da zaokruzimo. hehehe... ne brinem ja za njemacku i evropu, ali moze se povuci zgodna paralela spram juge: ista je propala jer masovno ubila/raselila svoje najbolje ljude i stvorila pustare slicne onima u glavama njenih lidera. :roll:

Albedo 0

Quote from: Meho Krljic on 16-11-2015, 00:09:58
[

Sprečava se pomaganjem izgradnje stabilnijih društava u severnoj Africi i istočnoj Aziji, dakle smanjenjem korupcije (koju zapad često potpomaže ili prihvata kao datost), saradnjom sa liderima čak i ako vam nisu trenutni politički i strateški favorit, insistiranjem na institucionalnom utemeljenju svih vidova komunikacije i razmene, investicijama koje su zanovane na ravnopravnosti  itd.

Bajka. Kada je bilo koja država koja podržava imperijalizam to radila. Bilo bi lepo da se konj ne mora u G ali bilo bi lepo i da Bobi Fišer nije Amer. Jednostavno, Francuzi otvoreno učestvuju u ratnim opercijama u drugim državama čiji pripadnici žive u milionima u Franuskoj i za očekivati je da im je lakše da se logistički podupru i komuniciraju taktike i prave sranja tu gde su kao kod kuće.

Ma, svakako je bajka, ja samo kažem šta je rešenje, ne kažem da će se do njega doći. Politika danas na naslovnoj strani kaže da se Evropa brani u Parizu, a dok se tako razmišlja i ne shvata da se Evropa actually brani u Siriji, Iraku, Egiptu, Libiji i Jemenu, ne vidim da će biti mnogo boljije.

pa stani, u Egiptu, Libiji, Iraku i Siriji si imao stabilna društva, a onda je to EU raspičkala zbacivanjem Mubaraka, Gadafija, pokušajem sklanjanja Asada itd...

Ugly MF

Quote from: zosko on 16-11-2015, 00:57:54
eh, kad smo vec tu, da zaokruzimo. hehehe... ne brinem ja za njemacku i evropu, ali moze se povuci zgodna paralela spram juge: ista je propala jer masovno ubila/raselila svoje najbolje ljude i stvorila pustare slicne onima u glavama njenih lidera. :roll:
....pa kad je imala Hrvata za lidera...;)

Palmer

Gadafija su ubili jer su mu dugovali milijarde za naftu. Naravno da nije u intersu da prave stabilnu Libiju prema kojoj ne bi nikad namirili dugovanja. Verujem da su slični interesi i u drugim državama.

Meho Krljic

Quote from: Pizzobatto on 16-11-2015, 01:53:43
Quote from: Meho Krljic on 16-11-2015, 00:09:58
[

pa stani, u Egiptu, Libiji, Iraku i Siriji si imao stabilna društva, a onda je to EU raspičkala zbacivanjem Mubaraka, Gadafija, pokušajem sklanjanja Asada itd...

Pa, da, to valjda potvrđuje ovo što ja kazujem.

дејан

начин на који си то рекао је у најмању руку двосмислен...баш сам и сам кренуо да ти нешто одговорим на тезу одбране европе у својим и америчким бившим, садашњим и будућим колонијама, ал бата претек'о
...barcode never lies
FLA

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Anomander Rejk

Bojim se da odgovor neće biti nikakva izgradnja institucija, ili prosvećivanje društva, već novi tepisi bombi.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Albedo 0

Meho je rekao otprilike da bi EU trebala da nastavi da radi ono što je i ranije radila, a to je da nameće unutrašnje uređenje arapskim državama, milom ili silom

sad, to što je Evropa prvo podržavala Mubaraka pa ga onda prestala podržavati, ne znači da je ona u prvom slučaju u pravu a u drugom da nije, već da nikad nije bila u pravu

taj eufemizam o ''pomaganju izgradnje stabilnih društava'' upravo je proizveo nasilje

mac

Ali nasilje je postojalo i ranije, samo je bilo "stabilno nasilje". Institucionalizovano nasilje. Ljudi na vlasti tretiraju ljude bez vlasti kao stoku. I stoka živi u stabilnom okruženju, samo što ne može da se okrene u svom boksu.

Albedo 0

to nije evropski problem, čak i kad bi bilo tačno, jer je isti recept sa stokom u boksu spravljen i 1999.

ispade da se Evrope ne tiče način života svog komšije u stanu preko puta, ali je se tiče marginalizovana populacija u Siriji, koja btw nija postala migrantska u slučaju ''stabilnog nasilja''

svako ima svoj način života, ne moraju svi da budu liberali i socdemokrate, a praviti neke hibridne pol. identitete nikad nije proizvelo nešto pozitivno

sem ako ne računaš Karađorđev ustanak, za kojeg Turci tvrde da je još jedna evropska intervencija, suvim zlatom finansirana

ako je i to nešto pozitivno ovih dana. Ajmo malo u se i u evropsko kljuse, š'o bi se reklo

Meho Krljic

Ma, ne postoji evropsko kljuse dok god van Evrope imaš energente i radnu snagu od kojih zavisi evropski način & standard života. Dakle, Evropa i Amerika (Kanada...) mogu i treba da potpomažu institucionalno utemeljenje onih segmenata poslovanja sa kojima su u kontaktu (dakle, suprotno od onog što sada rade, da tolerišu korupciju i eksploataciju jer im to snižava troškove) jer će time preduprediti i masovnu migraciju i terorizam na svom tlu. Naravno, vladajuća filozofija na relaciji kapital-institucije je takva kakva je pa nije za očekivati da se brzo promeni trenutno stanje.

džin tonik

QuoteIslamska država upozorila je u novoj video poruci u ponedjeljak da će zemlje koje sudjeluju u zračnim napadima na Siriju doživjeti istu sudbinu kao Francuska, i prijete napadom na Washington.

"Govorimo zemljama koje sudjeluju u križarskim napadima: Tako nam Boga, imat ćete dan, uz Božju pomoć, poput Francuske, tako nam Boga, pogodili smo Francusku u samo središte u Parizu, zaklinjemo se da ćemo pogoditi Ameriku u njezino središte u Washingtonu", rekao je muškarac u maskirnoj odori s turbanom na video snimci i na kojoj je pisalo da je to "Al Garib alžirski" i dodao: "Zaklinjem se Bogom, pogodit ćemo Ameriku na njezinu tlu. Osvojit ćemo Rim".

Zasad se ne može provjeriti autentičnost video snimke, za koju se tvrdi da je djelo pripadnika Islamske države u iračkoj pokrajini Salahudin, sjeverno od Bagdada.

"Al Garib alžirski" također je upozorio Europu u video snimci da slijede novi napadi.

"Govorim europskim zemljama da stižemo, stižemo s eksplozivnim napravama, dolazimo s pojasevima eksploziva i pištoljima s prigušivačima i nećete nas moći zaustaviti jer smo danas mnogo jači nego prije", rekao je.

Očito se referirajući na bečke međunarodne razgovore o kraju rata u Siriji, drugi muškarac identificiran na video snimci kao "Al Karar irački" poručio je francuskom predsjedniku Francoisu Hollandeu "mi smo odlučili pregovarati s tobom u rovovima a ne u hotelima".

mojne bre... :cry:

'Kako smo udarili u centar Francuske, kunemo se da ćemo tako udariti i vas'

Meho Krljic

Glupiranje. Dakle, mi ćemo vama da ubijamo publiku na koncertima bezveznih bendova a vi ćete nama da razarate infrastrukturu, ekonomiju držite na nivou kasnog paleolita i osuđujete nas na svirepe režime kojekakvih milicija i samoproglašenih država. Baš dobra trgovina... Mislim, valjda je jasno ko ovde izvlači deblji kraj.

Albedo 0

nisam znao da se okupacija naftnih izvora naziva segment poslovanja, ali ima smisla

kod tebe Meho kao da ne postoji opcija da sama EU nije uopšte liberalna, nego je valjda samo gledala kroz prste diktatorima zarad jeftinih energenata

a u stvari, iako joj SAD odrađuje najprljaviji dio posla, bar do sada, EU je u međunarodnoj praksi imperijalistička

kao da tek u posljednjem postu priznaješ da je EU ta koja nešto razara. Treba dodati i da je prva počela, sad dolaze krezubi nomadi, koji, paradoksalno, znaju da koriste modernu tehnologiju

oni će izvući deblji kraj, dok će Evropljanima biti lako živjeti sa svojim novim genocidom

samo nakon toga više ništa neće biti isto

mac

Ali ovo je prihvatljiv modus operandi za svaku vlast. Ne ubijamo ljude otvoreno na stranim teritorijama od interesa, da glasači ne bi menjali vlast. Čekamo da se desi sranje u državi, koje ne sprečavamo čak i ako slučajno saznamo, a dobro se potrudimo da ne saznamo, i onda možemo da ubijamo ljude i otvoreno. Glasači su ovce koje ne shvataju da ovo radimo za njihovo dobro, i da sve osim kajmaka ide njima, a nama samo šta ostane.

Meho Krljic

Quote from: Pizzobatto on 16-11-2015, 20:14:52
nisam znao da se okupacija naftnih izvora naziva segment poslovanja, ali ima smisla

kod tebe Meho kao da ne postoji opcija da sama EU nije uopšte liberalna, nego je valjda samo gledala kroz prste diktatorima zarad jeftinih energenata

a u stvari, iako joj SAD odrađuje najprljaviji dio posla, bar do sada, EU je u međunarodnoj praksi imperijalistička

kao da tek u posljednjem postu priznaješ da je EU ta koja nešto razara. Treba dodati i da je prva počela, sad dolaze krezubi nomadi, koji, paradoksalno, znaju da koriste modernu tehnologiju

oni će izvući deblji kraj, dok će Evropljanima biti lako živjeti sa svojim novim genocidom

samo nakon toga više ništa neće biti isto

Mislim da me se pogrešno tumači. Ja niti pričam iz ideološke pozicije niti objašnjavam Evropu Evropi. Ja velim kako se rešava problem terorizma i šta do njega izvorno dovodi i ukazujem da trenutni evropski model ponašanja neće rešiti postoeći problem (gde "postojeći problem" nije samo terorizam na zapadu nego i nestabilnost/ očajan kvalitet života na istoku).

Nego, da pustimo to, evo najnovije vesti:

Србија обавештена о затварању граница Словеније и Аустрије

На основу договора земаља Шенгена, Србија је обавештена да ће доћи до затварања граница Словеније и Аустрије. Хрватска разматра затварање своје границе што је већ данас најавила и Македонија.
  Како РТС сазнаје, по повратку премијера Вучића сутра из Бујановца и Прешева увече око 21 сат, биће одржана још једна седница Бироа за координацију служби безбедности на којој ће се разматрати став Србије по том питању.

Dakle, izlaz iz situacije u kojoj su tvoji građani radikalizovani je da ne puštaš više (mahom ne-radikalizovanih) migranata unutar svojih granica. Naopakost.

scallop

Nije, Meho, tebe teško pogrešno tumačiti. Problem je što stalno imaš mišljenje, a ono je već u početku pogrešno. Ukazuješ na nešto što je svima jasno da ne pije vodu. Daj, reci ti nama šta efikasno rešava nastalo sranje, a ne ono što svi znamo da niko ne prihvata.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

mac

Problem je što cilj nije efikasno rešiti sranje, nego efikasno sprovesti svoje interese. Čak i da Meho isporuči ovde bogomdani savršeni odgovor, bilo bi uzalud, jer oni koji drže poluge vlasti ne postavljaju sebi pitanje kojem bi taj odgovor pasovao.

Meho Krljic

Quote from: scallop on 16-11-2015, 21:43:18
Nije, Meho, tebe teško pogrešno tumačiti. Problem je što stalno imaš mišljenje, a ono je već u početku pogrešno. Ukazuješ na nešto što je svima jasno da ne pije vodu. Daj, reci ti nama šta efikasno rešava nastalo sranje, a ne ono što svi znamo da niko ne prihvata.

Ja to i dajem. To što "niko" to ne prihvata nije bitno.  Na više mesta na forumu sam tokom godinama kačio  studije i primere prakse koji podupiru ovo što pričam, dakle moje mišljenje nije baš eks nihilo.

Albedo 0

Meho, meni izgleda da tretiraš ne-Evropljane kao djecu koju treba vaspitati, samo je razlika u pedagoškom metodu, jer ti smeta trenutni arsenal u vidu mrkve, batine i bombi

no, ja ne vidim zašto bi EU u bilo kom obliku bila pedagog Arapima ili bilo kome drugom

Meho Krljic

Pa, ja to nisam napisao tako niti bez prethodnog povoda. Povod je terorizam i talas migranata a moje rešenje nije da se ode i vospita Arape, već da se, KAD SI VEĆ TAMO, prema Arapima postaviš tako da se ne osećaju eksploatisano i od strane zapadnjaka i od strane onih koi na osnovu institucionalnog vakuuma osvajaju vlast i moć i obe zloupotrebljavaju.

Albedo 0

ne vidim kako iz premise ''tamo sam'' izvlačiš ostalo navedeno, a da to nije pedagogija i avatarisanje

tamo sam
izazvo sranje
odlazim

Meho Krljic

Pa valjda ima razlike između toga da te tretiram kao poslovnog partnera od koga očekujem određene standarde a ako ne, ne radimo, ili ako te tretiram kao dete.

Stipan

Haktivistička skupina Anonymous proglasila je "totalni rat" Islamskoj državi nakon terorističkih napada u Francuskoj. Skupina obećava kako će uloviti svakog online pobornika džihadističke skupine.

Misiju iskorjenjivanja terorističke propagande i regrutiranja putem interneta objavili su putem videa na YouTubeu. Glasnogovornik skupine, koji nosi kultnu masku Guy Fawkesa, obećao je da će Anonymousi "pokrenuti najveću operaciju ikada" protiv Islamske države.

http://www.infozona.net/anonymousi-najavili-rat-islamskoj-drzavi-pokrecu-najvecu-operaciju-ikad/

džin tonik

vidim diskusija je prepoznala uzrocnik: evropsku glad za naftom.

dobro, malo je to depresivno, ali imam dobru vijest: kad izrabi rezerve nafte, evropa ce preci na alternativne izvore energije, pustiti bliski istok, a isti ce se vratiti kulturoloskom, humanistickom, tehnoloskom, kojem god, procvatu prije zapadnjacke pljacke, nastaviti tradicijom motora progresa covjecanstva. :roll:

Albedo 0

Quote from: Meho Krljic on 17-11-2015, 07:09:25
Pa valjda ima razlike između toga da te tretiram kao poslovnog partnera od koga očekujem određene standarde a ako ne, ne radimo, ili ako te tretiram kao dete.

ali odakle to da je EU ta koja propisuje standarde, pa njoj je potrebna čorba :)

ne sjećam se da je EU poštovala svoje mušterije kada su one neki njen monopol htjele da pazare

Meho Krljic