• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

World today (Ni Srbija ni zemlje u okruženju)

Started by Loni, 25-06-2010, 14:43:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Harley Quinn

U svakom slučaju, izdajnici, ljigavci i oni što ne znaju šta hoće, ne treba da imaju privilegiju odlučivanja o ostanku u nekoj zajednici. EU bi ih sama šutnula, da je jaka i da tu ima nekog dostojanstva.

Stipan

Evropska Unija je veštačka tvorevina, a Britanija je imperija. Sam bog zna zašto su se uopšte upuštali u takvu perverziju kao što je spajanje s Nemačkom. To je nešto poput protivprirodnog bluda.

Džek

Rusija treba da preuzme vođstvo EU. Geografski i civilizacijski im to pripada. Sve što je preko okeana i mora - vozdra i sikter.
Sad će mi možda neki EU ljubitelj i amerofil skočiti za vrat, ali neka pre toga dobro razmisli i izvaga.
Sila u svakom pogledu, vodi poštenu spoljnu politiku, enormno je tržište i ima enormne prirodne resurse. Jači ker jebe a njima se svakako jebe za imperijalističe manifetluke pa bi time ublažili EU sramotu. Zaveli red i disciplinu.
Sastvani je deo evrope a i žene su im lepe.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Stipan

Rusija je daleko pouzdaniji saveznik Nemačkoj nego Britanija.

Džek

U Kingdomu samo valjaju pijane engleskinje, Del Boj Troter i novi Jaguar. Fiš end čips im je bljak a jorkšajr pading porcija za kerove. Mitologija im silovana i izraubovana za pare a književnost prenapucana i diktatorska. Sasovci su im seka perse i dezert za Specnjaz, video sam sve u Bosni za vreme rata, a klima im je kao spomenuta pijana engleskinja. Uvek vlažna i željna topline.

Cugaju kao smukovi pa voze pogrešnom trakom a pola sveta stavili pod diktaturu. Urnebesno.

No, ne mrzim ja njih, svako ima mane i apsolutno me zaboli i za EU i za raspad novog Rajha. Ja čekam ruse.
Rusi dolaze. 

Truman

Ne dolaze Rusi, slabi su. Dolaze Kinezi.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Džek

Žuti ljudi će piti vodu sa Morave.
I nositi uspomenu na Valtera.

Ali, Rusi ipak dolaze.
I jači su od žute braće.
Ali braća se ne tuku!

Truman

Rusi su slabiji ekonomski i ne vidim kada i kako će biti jači. Koliko znam oni ne napreduju...

Harley Quinn

Hm. Koliko god se nekima činilo da je EU oportunistički ispljuvak i zamaskirani ekonomski interes par najjačih zemalja, to i nije baš tako. Sve što se sada dešava u Evropi je posledica neuspeha EU onako kako je ona zamišljena. A jednom kada se nađeš u njenom centru, odeš na par parlamentarnih zasedanja, pročitaš par internih pravilnika, opštih deklaracija i mejlova, te osetiš administrativni konglomerat koji stoji iza cele ideje, dobiješ potpuno drugačiju sliku EU.

Ideje koje stoje u njenoj strukturi su autentične. Jedinstveni ekonomsko-kulturni prostor. Jak i jasan ideološki frame, osnažen nedvosmislenim i napisanim zakonima koji bi trebalo da važe na čitavoj njenoj teritoriji. Problem je u raspodeli moći. Takav frame ga ne predviđa, bar ne onda kada se o moć otimaju. On predviđa zajedništvo i međusobnu ispomoć, zarad dugoročnog zajedničkog prosperiteta. Ali penis da je to ikada bilo moguće da se ostvari sa sebičnjacima kakvi su Britanci, na primer. Zato ih, posle ove predstave napuštanja broda u sred krize, treba preventivno šutnuti. Odmah. Bez rokova za rastanak. Em će se u EU osloboditi mesta za nezadovoljne, em će SAD da izgube uticaj u Evropi, em će EU da se konsoliduje bez destabilizujućih svinjarija.

Pa, Britanija je prva, zahvaljujući zajedničkom zakonodavnom frame-u EU uvela neka prava za radnike i žene. Ej. Zahvaljujući EU.

Rusija je zaostala, autistična i out of date. Kina tu mnogo bolje stoji.

Džek

Žuti brat je ekonoski jači zato što je pokvareni brat. Uvek jedan bude dobar a drugi baksuz.
Rus im da, a oni kopiraju i štancaju. Jedu kerove da ne bi kupovali u mesnicama. Mali su i žgoljavi da bi manje jeli i žuti od muke i zavisti jer štede na svemu a rusi krkaju li krkaju pa zato nemaju. 
Ali i njihove žene su lepe. Ne sve, ali ima ih. I sitne su, lako ih je hraniti. Dražesne. Ali jebo žene, pričamo ozbiljne teme.

Kinezi imaju Brus Lija a vole Valtera i zato su mi dragi. Jeste taj Brus Li bio papak, nikada u filmu nije ženu poljubio, ali je bio jak kao bizon. Da je neku poljubio, zvala bi se Brusilica.
A volim što jebu amere uzduž i popreko oko onih ostrva. Beli psi jauču, prete i reže, a žuti brat ćuti, puši i pravi aerodrome. Kul, kao Brus Li.
Samo ne kontam zašto vole Valtera, ali to im je plus. Ni ruje ga ne vole kao žuta braća.

Kako god, Putin i Bruce Li kao dva oka u glavi.

To su neka moja razmišljanja, koja nemaju ambiciju da se uključe u analitičke tokove i ozbiljna mišljenja ove teme.
Samo mi je drago da se nešto dešava. Oko te EU. Pa da podelim.
Krk dojčland i juesej. Ha.   

Аксентије Новаковић

QuoteKaudenhov-Kalergi plan

Tajni plan Novog svetskog poretka, poznatog kao Kaudenhov-Kalergi plan, za koji desničarski krugovi Evrope tvrde da je stvoren radi sistematskog uništenja naroda Evrope.
Plan je delo austrijskog grofa i masona po imenu Rihard Nikolaus von Kaudenhov-Kalergi (1894-1972), jednog od prvih zagovornika ujedinjene Evrope, koji je sbog svojih veza i porekla uspeo da ga nametne vodećim političarima sveta.

Koreni porodice Kalergi mogu se pratiti unazad do flamanskog i vizantijskog plemstva sa Krita. Majka Riharda je bila Japanka, a on je rođen je u Tokiju, gde je njegov otac bio ambasador Austro-Ugarske imperije. Svoju prvu knjigu Rihard Kalergi objavljuje 1923. godine pod naslovom "Pan-Evropa", što je zapravo bio manifest nove organizacije imenom "Panevropska unija", koja se prva u 20. veku zauzimala za međunarodno povezivanje evropskih država i naroda.
Foto: AP Foto: AP

Ovu organizaciju je stvorio  1922. godine, zajedno sa nadvojvodom Otom von Habsburgom, ubeđenim katolikom i bivšim prestolonaslednikom Austro-Ugarske, koji je postao i međunarodni predsednik PEU 1973. godine, nakon Kaudenhove smrti.

Panevropska unija je stvorena kako se navodi "kao jedini način zaštite od svetske dominacije Rusije". Od 1924. do 1938. godine Rihard Kalergi uređuje časopis "Panevropa" a u razdoblju od 1925. - 1928. god. objavljuje svoje kapitalno delo "Borba za Panevropu".  Prema njegovoj autobiografiji, početkom 1924. godine je preko baron Luisa de Rotšilda došao u kontakt sa bankarom Makom Varburgom, koji je ponudio da finansira njegov rad u naredne 3 godine, dajući mu 60.000 maraka u zlatu, i koji mu je kao oduševljeni pristalica, omogućio važne veze sa tada moćnim ljudima u SAD.

Na prvom kongresu Panevropske unije održanom u Beču 1926. uz učešće čak dve hiljade delegata, Rihard von Kaudenhov-Kalergi je izabran za predsednika Vrhovnog veća te organizacije , što je bio sve do svoje smrti.

Prema njegovoj ideji, Panevropa bi uzela neke dobre elemente od Austro - Ugarske, ali bi morala biti fleksibilnija i kompetitivnija. Stanovnici "Pan-Evrope" bi uz svoj jezik govorili još i engleski. Smatrao je da socijalizam i individualizam treba ugraditi u forme uzajamne saradnje i međusobnog obogaćivanja - nadvladavajući porive za borbom između ta dva principa.

Međutim, prema njegovoj viziji, svet bi bio podeljen u federaciju od samo pet država pod vođstvom SAD: Sjedinjene države Evrope bi činile kontinentalne zemlje Evrope sa tadašnjim francuskim i italijanskim posedima u Africi, ali bi evropska granica bile nekadašnja granica Austrougarske na Savi i Dunavu. Panamerička unija bi obuhvatila Severnu i Južnu Ameriku, treća država bi bio Britanski Komonvelt sa velikim prekomorskim teritorijama, poput Kanade i u Africi, četvrta tadašnji SSSR koji bi pokrivao Evroaziju i peta bi bila Panazijska unija, pri čemu bi Japan i Kina kontrolisale veći deo Pacifika.

U evropskim desničarskim krugovima ova ideja je međutim i danas posebno kritikovana zbog ideje o mešanju naroda i rasa. Kalergi je 1925. u delu "Praktični idealziam" napisao:  "Čovek budućnosti biti mešane rase. Današnje rase i klase će postepeno nestati zbog nestajanja prostora, vremena i predrasuda. Jedna evroazijsko-crna rasa, koja će po izgledu biti slična starim Egipćanima, će u budućnosti zameniti ostale. Raznolikost naroda biće zamenjena različitošću pojedinca."

Ovo delo je inače danas veoma teško naći, i ono se ne pominje na zvaničnim internet stranicama Pan-Evropskog pokreta, što je i razumljivo, jer sadržaj direktno u suprotnosti sa zvaničnim programom pokreta.

Tokom 1920-ih i 1930-ih godina Kalergi je uspeo da za panevropsku ideju pridobije najvažnije evropske političare. Međutim Adolf Hitler je zbog veza sa masonima bio vrlo protiv ovog plana, zbog čega je Kalergi 1938. godine izbegao u Francusku, čije državljanstvo primio 1939.

On zatim odlazi u SAD i Drugi svetski rat provodi u Njujorku. Posle Drugog svetskog rata, ideje Kalergija su postale zvančna politika SAD prema Evropi, a njih su takođe oduševljeno podržavali i Vinston Čerčil i francuski državnik Aristid Brijan, što je rezultiralo i  stvaranjem Evropske parlamentarne unije, 1947. Govoreći na prvoj konferenciji EPU, Kaudenhov-Kalergi tvrdio da je širokom tržište sa stabilnom valutom rešenje za Evropu.

Kalergi nije bio antisemita, a imao je jake veze sa katoličkom elitom zbog svog aristokratskog statusa.  Kalergi je predložio Betovenovu Odu radosti kao himnu Evropske unije i bio je veoma aktivan u vezi sa dizajnom loga EU koji sadrži masonske simbole. On je inače bio primljen u redove masona u Beču 1922. godine ali ih je napustio 1926. da bi izbegao teške kritike veza između Pan-Evropskog pokreta i slobodnog zidarstva. Neki kažu da je kasnije, 1947. godine, osnovao je moćnu tajnu ložu Pan-Evropa koja je još uvek aktivna i privlači članove iz političke i ekonomske elite.

Kalergi je ostavio neizbrisiv trag u evropskoj politici, a svake dve godine se evropskim liderima dodeljuje nagrada koja nosi njegovo ime. Dobitnici ove nagrade su bili i Angela Merkel i Herman Van Rompuj.

Prema nekim mišljenjima, Kaudenhov-Kalergi plan je temelj politike EU, koju hrišćani upoznati sa proročanstvima u "Knjizi otkrovenja" doživljavaju kao "Novo Sveto Rimsko Carstvo." Prema tom planu, ujedinjena Evropa bi bila država pod centralizovanom vladom koju bi vodila posebna duhovna elita, potpomognuta Vatikanom. Taj sistem bi biti prototip za SAD i ostatka sveta kada se ostvari Novi Svetski Poredak .

U međuvremenu, tenzije rastu kako se muslimansko stanovništvo gura kao nikada pre u Evropu, da bi se ispunio "Kalergi plan" o mešanju rasa. To će do 2020. izazvati građanske nemire i ratove u mnogim oblastima južne Evrope što će olakšati smanjenje stanovništva.
T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

Stipan

Quote from: Harley Quinn on 24-06-2016, 22:24:26
Ideje koje stoje u njenoj strukturi su autentične. Jedinstveni ekonomsko-kulturni prostor. Jak i jasan ideološki frame, osnažen nedvosmislenim i napisanim zakonima koji bi trebalo da važe na čitavoj njenoj teritoriji. Problem je u raspodeli moći. Takav frame ga ne predviđa, bar ne onda kada se o moć otimaju. On predviđa zajedništvo i međusobnu ispomoć, zarad dugoročnog zajedničkog prosperiteta.

Ovde kao da si opisala SFRJ, a koliko mi je poznato, ta je tvorevina nestala u krvi i vatri.

Šta li nam to govori o sudbini Evropske Unije?

mac

EU treba da uči na greškama SFRJ, da ih ne bi ponovila. Osnovna pouka je da ne treba mešati nacionalizam i ekonomiju.

Truman

EU ima dobre šanse za opstanak i nakon što Britanci izađu. Bitno je samo da se reši problem migrantske krize, to će garantovati da će desnica biti u manjini.

Aco Popara Zver

Quote from: mac on 25-06-2016, 11:34:57
EU treba da uči na greškama SFRJ, da ih ne bi ponovila. Osnovna pouka je da ne treba mešati nacionalizam i ekonomiju.

Наравно да треба, национализам је данас начин одбране од експлоатације. Посао државника је да укапира на вријеме незадовољство народа, а не да стиска дваес година, што се и у сфрј радило, па прокипило.

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

mac

Naša ekonomija je zavisila od ekonomske podrške Amerike (preko MMF-a), i kad je Amerika uskratila podršku naši nesposobni političari nisu bili u stanju da prilagode ekonomiju novim uslovima. Nacionalizam tu ne bi ništa pomogao (i nije pomogao).

Aco Popara Zver

Сем што су 17 од укупно 18 милијарди девизних резерви спрчили у Хрватску седамдесетих година.

Stipan

Quote from: mac on 25-06-2016, 11:34:57

Pazi, ovako... Dok su u istom ekonomskom sklopu s jedne strane Nemačka i Francuska, a sa druge Rumunija i Hrvatska, nacionalizam će biti odbrana ekonomije, što znači da je slom neizbežan. Nema te birokratske mašine koja može da premosti toliki jaz u blagostanju. Izbeglička kriza nikakve veze s mozgom niti sa Unijom nema. Samo pare i ništa drugo.

Harley Quinn

Opstaće EU. I biće joj bolje nego sa VB. Neke stvari su se nepovratno promenile u evropskim okvirima i to nema veze sa SFRJ, nacionalizmom ili ekonomijom. Evropska zajednica je prirodno savezništvo. I migrantska kriza ima sve veze sa trenutnom krizom u EU jer na otvoreno mami sve međusobne netrpeljivosti i slabe karike.

Jaz u blagostanju je premošćen mogućnošću slobodnog kretanja i rada po čitavoj Evropi. Odnosno, to će tek pokazati efekte, EU je osmišljena da počne da funkcioniše posle određenog (dužeg) vremena, posle određenog broja generacija, uz svo nepoverenje skeptika i teoretičara zavera.

Nekontrolisani priliv migranata destabilizuje temelje EU jer ih ona nikada nije očekivala, ni u najluđim planovima, jer je zatvoreno postavljena. Multikulturalna u sopstvenim okvirima, ali ne dalje od toga.

Aco Popara Zver

Chairman Mao :

''There is great disorder under heaven. The situation is excellent'.

Stipan

Quote from: Harley Quinn on 25-06-2016, 13:01:01
Evropska zajednica je prirodno savezništvo.

Netačno. Francuska i Nemačka su iskonski neprijatelji.

migrantska kriza ima sve veze sa trenutnom krizom u EU jer na otvoreno mami sve međusobne netrpeljivosti i slabe karike.

Ako je prirodno savezništvo, odakle netrepeljivosti?

Jaz u blagostanju je premošćen mogućnošću slobodnog kretanja i rada po čitavoj Evropi.

Netačno. Da je tako jednostavno ne bi postojao pojam "Jugošvaba".

Aco Popara Zver

ма Д. Је заслијепљена свјетлима велеграда... једино је тачно да само будале могу да растуре еу, јер ће их понаособ појести азијски џинови

Европа се ујединила због немоћи, и ако се сад разједини постаће свјетски небитна

Harley Quinn

Za razliku od nekih ovde, svet ne posmatram iz crno-bele perspektive. Nista nije apsolutno I nepromenjivo. Sukobi I netrpeljivosti se podrazumevaju, pokusaji dominacije I borba za moc, takodje. Rastanci, isto. No, ono sto odrzava neku strukturu su njeni temelji, a temelji EU su odlicno postavljeni.

Truman

Da, slažem se da su evropske zemlje u svetskim okvirima prirodni saveznici. Ratovi su se dešavali pre par stotina godina, ne treba obraćati pažnju na to. Jedinstvena evropska ekonomija je mnogo nego zbir pojedinačnih - efekat sinergije. Nadam se opstanku EU.

Аксентије Новаковић

Сва непријатељства међу белом расом Европе су продукт наметнуте пустињске религије.
Оваква гЕјУ не може да опстане јер је прављена по совјетском систему.
Од јуче се сваки закон и акт који донесе оваква геју има сматрати ништавним и застарелим.
Еци пеци пец, ко је следећи мали зец који напушта гејуропски чаробни шешир?

Stipan

Quote from: Truman on 25-06-2016, 13:57:29
Ratovi su se dešavali pre par stotina godina

Glupost. Kad je pre od II svetskog rata prošlo stotinu godina?

Truman

Mislim sam na francusko-nemačke ratove ranije. A WW2 priča je takođe prevaziđena...to u Evropi više nikog ne zanima, samo mi na balkanu koji smo opterećeni istorijom i mržnjom se prozivamo za bivše sukobe.

Stipan

Čudo jedno kako ti jedno misliš, a drugo govoriš. Vidiš, problem u celoj priči o savezništvima je da se krv ne zaboravlja i to je gadan problem kod svake diktature ili birokratije uključujući tu i Uniju. Nema prirodnog savezništva sve dok ne izumre generacija koja je krvarila i ubijala.

Аксентије Новаковић

Млади жутокљунци мисле да су посисали сву памет овог света јер су послати на неке гејропске курсеве где су их гејуропски инструктори учили "љуцким правима".
Онда су дошли у Србију и кренули да ниподаштавају пензионере, и да растурају нашу традицију у којој су млађи одувек поштовали старије и љубили им руку из поштовања.
Данас инструисани жутокљунци не могу да обуздају своју мржњу према онима који су иградили и одржали ово друштво - према пензионерима.

Две ствари које морају да се ураде:
1. Глас сваког пензионера на изборима или референдумима мора да вреди двоструко.
2. За саветнике у влади морају да се постављају искусни људи, пензионери, а не жутокљунци који немају никаквог искуства у животу.
Како ће да те саветује неко ко не зна ни сопствено дупе да обрише како треба?

Иначе, уживање је гледати љубитеље гејуропе како се копрцају у мукама, а подсетићу вас на метафизички аспект - јуче, када су инглизи отишли не рекавши збогом, био је празник Вртолома.
Мислите о томе, јер све се дешава са разлогом, а не без разлога.
Како горе - тако доле!

Truman

Quote from: Stipan on 25-06-2016, 14:18:55
Nema prirodnog savezništva sve dok ne izumre generacija koja je krvarila i ubijala.

Pa u Evropi i jeste izumrla...Zato oni razmišljaju napred, a mi nazad. Al ko nam je kriv...

Aco Popara Zver

може ли неко да ми објасни како се труману може утувити ишта у главу? Ми размишљамо назад а они гласају за брегзит, како је то конкретно логично у трукијевском уму?

klem

nema bate psihopate, izgleda da je banovan

Meho Krljic

Uzgred, ishod referenduma jeste takav kakav je, ali britanske vlasti nemaju nikakvu zakonsku obavezu da delaju u skladu sa rezultatima. Mislim, hoće, nije Kameron džaba podnosio ostavku, ali referendum je bio konsultativnog tipa, ne obavezujućeg.

To na stranu, evo pobrojana četiri načina na koja bi rezultati referenduma mogli da se izignorišu i Bregzit preokrene:

4 last-ditch efforts that could stop the Brexit

QuoteJust three days after a shocking vote to leave the European Union, millions of Britons are asking for a do-over. But is it possible to stop the process?
Technically, yes. While the chances are slim, there are several ways the UK could reverse course.1) Members of Parliament vote against it The referendum vote to leave the EU is not binding––the decision must be officially ratified by Parliament, following any legal challenges.
This gives the Members of Parliament, who mostly oppose the Brexit, an opportunity to vote to stay in the EU. However, the people have spoken, and the MPs have a responsibility to represent their interests.
"Opposing the will of the people is not going to help you get elected next time, particularly if you are in a marginal constituency," write James Knightley, Chris Turner and Carsten Brzeski of ING Group.2) A re-do referendum
Over 3 million UK residents signed a petition on Parliament's site demanding a second vote take place, the largest petition the government's website has ever seen. Parliament must debate any proposal with over 100,000 signatures.

The petition, which launched before the referendum, asked for a second vote on EU membership if support for the remain or leave vote was below 60% with turnout under 75%.
Thursday's British exit vote had only 52% backing on a 72% turnout. While the petition must be considered by Parliament, members do not need to act on it.3) EU concessionsBefore Britain invokes Article 50 of the Treaty on European Union, the never-used provision that sets out how a country would leave the union, the EU could negotiate more favorable terms with the UK.
"The EU offered major concessions after Danish voters initially rejected the Maastricht Treaty and Irish voters opposed both the Nice and Lisbon Treaties. It is therefore possible that some members want to keep the EU together at all costs and are prepared to offer the UK more on migration," write Knightley, Turner and Brzeski.
However, given that the free movement of people is one of the EU's central tenets, many EU members will likely oppose further negotiations on this front, add Knightley, Turner and Brzeski. "Getting an agreement to give the UK more power to control EU migration whilst staying in the EU does not appear to be a probable outcome," they write.4) Scotland and Northern Ireland veto the decision
Per the Scotland Act 1998, the Scottish Parliament would need to approve measures that remove EU law from Scotland, according to the House of Lords report "The Process of withdrawing from the European Union."
The report states that same might be true for Northern Ireland. However, this is simply an interpretation and not the letter of the law. Also, the UK Parliament ratified the Scotland Act, and it's possible they could override a potential veto by amending the Act.>
Oh my! Looks like Scotland and Northern Ireland may have a veto on #Brexit process - p 19 https://t.co/7aqGpTDlBn pic.twitter.com/82zR5UFPfw
— Jim Fitzpatrick (@jimfitzbiz) June 25, 2016
Going forward"What we do know is that the longer it takes to decide the outcome, the greater the political and economic costs for both the UK and the EU," write Knightley, Turner and Brzeski.

Given that Prime Minister David Cameron has already resigned and many EU members are calling for a quick separation, the path toward a Brexit will likely be difficult to stop.
"It's not an amicable divorce, but it never really was a close love affair anyway," said Jean-Claude Juncker, EU Commission President.

lilit

pa ovo smo valjda znali i pre referenduma i ostavili kratak trag o tome na lovely sagiti? :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

Da, ali ovaj tekst sadrži reference na tu onlajn anketu koja sad ima više od tri miliona potpisa itd. pa zato.

lilit

ma šali se teta lilit al ova UK drama mi opasno ide na nerve. i još popunjavam formular za vizu što mi dodatno ide na ganglije.
- da li ste terorista?
- da, jesam.

Meho Krljic

Samo se ti zajebavaj pišući po internetu da si terorista u osetljivim trenucima za Evropu. Hapsili su ljude i za manje.

Truman

Nema ništa od nepoštovanja referenduma...Britanija izlazi napolje, a videćemo da li će EU da izdrži...Usitnjavanje i dezintegracija retko kad su dobri, ali nažalost ljudi imaju psihološku sklonost ka tome. Izgleda da i nebalkanci nisu imuni na balkanizaciju.

lilit

Quote from: Meho Krljic on 27-06-2016, 10:08:07
Samo se ti zajebavaj pišući po internetu da si terorista u osetljivim trenucima za Evropu. Hapsili su ljude i za manje.

ne zezaj bre, mora da si video spisak pitanja na koje moraš da odgovoriš u aplikaciji. ono je hit. mislim, i da jesam, da li se očekuje da ću potvrdno da odgovorim na pitanje da li jesam?
i svaki put kažem: nikad više tamo.
al labav mi karakter.

Meho Krljic

Ma, nisam, ne putujem ja u UK, poslednji (i prvi) put sam tamo bio pre 28 godina.

Ali čujte, kad sam potpisivao ugovor sa USAIDom za neku humanitarnu pomoć pre desetak godina i njihovi formulari su sadržali izjave tipa "potvrđujete da sredstva koja dobijete nećete koristiti da finansirate Osamu Bin ladena i Al Kaidu" itd. Biznis ez južual.

Father Jape

Da, te stvari su rutina. Kao pitanja na onom testu pri regrutaciji za služenje vojske.

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Harley Quinn

Quote from: Truman on 27-06-2016, 10:12:44
Nema ništa od nepoštovanja referenduma...Britanija izlazi napolje, a videćemo da li će EU da izdrži...Usitnjavanje i dezintegracija retko kad su dobri, ali nažalost ljudi imaju psihološku sklonost ka tome. Izgleda da i nebalkanci nisu imuni na balkanizaciju.

U stvari, Britanija će uraditi sve da ostane u EU. Možda ih jedino njihova čuvena arogancija (ego) u tome spreči. Zaigrala se dečica. A EU će biti još stabilnija bez njih. I EU političari su pokazali odgovornost i ozbiljnost kada su Britancima poručili da nema odugovlačenja i da izlaze odmah. Nekako sam znala da će tako da bude, a tako i treba da bude. Opšta atmosfera u EU je takva. Britanija je zaglibila duboko u površno, autistično, potrošačko i arogantno društvo i uopšte se ne uklapa u ostatak, ipak kulturnije i dostojanstvenije, Evrope. I potpuno je bizaran način na koji je Britanija rešila da izvrši harikiri. Možda je sve apsurd i ovaj univerzum nema reda ni smisla i možda smo svi statistička greška, ali ovo samoubistvo, naočigled svih, celog sveta, iz čiste dosade, radoznalosti i arogancije, em pokazuje usud čovečanstva da, i pored sve inteligencije (?), ostane potpuno nemoćno da uredi svoje društvo i uživa u ono malo disanja pod suncem, em pokazuje svu njegovu autodestruktivnost, em se dešava na toliko iracionalan način, da počinje da liči na neko karmičko pravilo.

Truman

Mislim da ipak malo preteruješ i da precenjuješ njihovu aroganciju. Nisu oni baš takvi đavoli. Većina Engleza su fini ljudi, ali dobro, ja ih nisam mnogo ni upoznavao pa pričam napamet.

trt-mrt

" Ako vidite na dnu okeana da se dve ribe svadjaju , znajte da je Englez u blizini .... "

Gandi

Harley Quinn

Ja sam ih upoznala na hiljade. I ne govorim o individualnoj finoći ili osobinama, govorim o njihovom mentalitetu.
Fini su, fini. Dok im British passport omogućava svet i najbolje biznis i institucionalne pozicije na dlanu bez mnogo znanja i truda, a imperijalističko nasleće - kontrolu tuđih resursa.

Postoji jedan bizaran bag sa Britancima. Oni su podeljeni iznutra, upravo ovako kako to vidimo sada. Sa jedne strane su tlačitelji, hladni i proračunati, utegnuti i arogantni oportunisti i licemeri, a sa druge - oni sa čuvenim British humorom i cinizmom, koji kritikuju i ismevaju ove prve. Britanci protiv Britanaca. Najgori ljudi u Dubaiju nisu bili Emiraćani (oni su čak jako odmereni i dostojanstveni ljudi) - već British menadžeri. Hirurški precizno brutalni. Ljudi koji bez trunke griže savesti rade sve ono što im je u Britaniji zabranjeno da rade (kršenje ljudskih i radničkih prava) samo zato što UAE to dozvoljava, tj. nema tradiciju ni svest o ljudskim pravima i samo zato što tako zgrću gomile para. Pregaze sa punom svešću i ne osvrnu se. I pri tom se osmehuju. Gaze te sa najljubaznijim osmehom i najlepšim rečima. Ali najveći pomagači su mi, opet, bili Britanci. Oni drugi koji ismevaju i drndaju ove prve. I od kojih sam dobijala bitne insajderske informacije. Da se razumemo - jedan blog ne bi uspeo da načne takvu korporativnu imperiju, da info nije dolazio direktno od onih koji su živeli preko puta British menadžera, u istom takvom luksuzu, ali suprotnih svetonazora, jedva dočekavši da se ovim prvima smrkne i da pridoprinesu opštem ismevanju ovih prvih na stubu srama. Sve u British maniru - u ciničnim i crnohumornim rukavicama, ali smrtnosno.

Biki

Quote from: Harley Quinn on 28-06-2016, 01:00:06
Ja sam ih upoznala na hiljade.

Evo nama  eksperta! Ni manje ni vise nego iljade ( ovo onaj serbski bez h/x) . Prosto "obozavljem" ovake sveznalice. Mislim dobro je, mogla je da kaze da ih je upoznala meleone, to bi tek bio relevantan razlog da pomislimo i prihvatimo njenu ekspertizu glede Britanaca.
Molim vas prekinite, isti ste mi ko neki sto su me po forumu nazivali cetnikusom pre nekoliko godina.

mac

Biki, dozvoli joj malo hiperbole, što si takva...

Biki

Jos ako se sve to desava u Dubaiju ondaK mora da je tako i nikako drugacije  :cry: xrofl