• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

World today (Ni Srbija ni zemlje u okruženju)

Started by Loni, 25-06-2010, 14:43:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Aco Popara Zver

Ništa mi nije jasna ta njegova tabela na početku.

Šta predstavljaju tačke a, b i c?
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Truman

horizontala ti pokazuje gde se neko nalazi po dohotku u odnosu na druge. Npr. ko je na 50 percentila, taj bolje zaradjuje od 50 posto i gore od 50. Ili jasniji primer - ko je na 80 percentila taj zaradjuje bolje od 80% ljudi, a od njega ima 20% bogatijih. Sto se tice Y ose ona pokazuje koliko je neko imao rast realnog dohotka u odnosu na 1988. Ovi sto su u tacki A su bogatiji od 55% ljudi, a dohodak izmedju 1988. i 2008. im je porastao za recimo 77%. U prevodu, po ovom grafikonu najbolja je prosla  srednja klasa i onih 1% najbogatijih.
Ovo zakljucujem na osnovu napisanog u tekstu, nisam se susretao sa ovakvim grafikonom na faksu.
Inace, grafikon je bas kul. Svaka cast ko ga je smislio. 8)

p.s. sad nesto razmisljam...ovaj covek je jedan od retkih koji su doktorirali ekonomiju u Srbiji, a da su nesto napravili u svetu. Mislim da sam cuo samo za jos jedan takav slucaj - naseg sadasnjeg ministra finansija. Sto se ostalih tice obicno posle osnovnih studija zbrisu da operu diplomu.  xrofl
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Aco Popara Zver

Hvala na pojašnjenju, dakle to je globalna slika i vidi se veliki jaz koji je stvoren.

Mislim da i ti što su propali sebe smatraju srednjom klasom, iako su finansijski iznad.

Nači otprilike to su ti iz zapadnih zemalja koji su najgore prošli i sad glasaju za Trampa,iako nisu siromašni.

A ima li tabele za svaku državu posebno?

Truman

U tekstu nema, a da l ima u njegovim knjigama to stvarno ne znam. :)

Mica Milovanovic

QuoteU prevodu, po ovom grafikonu najbolja je prosla  srednja klasa i onih 1% najbogatijih.

Kao i obično, loše si zaključio. Srednja klasa (i niža klasa) u razvijenim zemljama je upravo ona koja ima najmanji rast.
A sa njom i srednja klasa u tranzicionim zemljama, što si osetio na svojoj koži, a što mnogo više boli nego one što su malo rasli u najrazvijenijim zemljama.
Najbolje su prošli (pored onih ekstremno bogatih) ljudi u srednjoj klasi nadirućih ekonomija kao što je Kina, Indija, itd.
Prilično logično...
Ne treba ti slon da ti to kaže.

Mica

scallop

Zato Bata traži podatke po pojedinim zemljama. Ovako smešano je više podatak za babe i žabe.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

scallop

Da ne bi neko pomislio da Scallop opet grabulja nešto na prazno, jedna tabela iz vremena kad ga zanimalo nešto poput ulaganja u oglašavanje. Naime, ustanovio je da je to ulaganje proporcionalno GDP. :?

http://galbithink.org/ad-spending.htm
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Mica Milovanovic

Ono što ova tabela govori je nešto što je meni kao starom istraživaču predratnih novina jasno - oglašavanje nije nešto što je produkt druge polovine XX veka, kako mnogi misle, već dete post-WWI euforije. Scallop bi možda mogao da ode još više u prošlost, jer je to istraživao - to manje poznajem, pa se ne usuđujem da išta tvrdim!

Pojedini oglasi iz 20tih su remek dela, što pokazuje kakav je tretman imalo oglašavanje u to vreme.
Mica

scallop

I've seen the worlds, reče Scallop.
Međutim, ova tabela je priča o masovnim medijima, ranim nadama da bi mogli da prevrnu svet biznisa, malodušnosti u vreme Velike Depresije, skučenosti u vreme WWII, uzletu GDP, ali i svođenju nada u razumne okvire. Jedna od dobrih slika koje je Scallop video u toj tabeli. Kad vidi prizemne kumulativno-centilne skale nije impresioniran.

Aco Popara Zver

Procenat gdp potrošenog na oglase 3% 1922. a 2% 2007.

scallop

Quote from: Pizzobatto on 10-10-2017, 18:16:57
Procenat gdp potrošenog na oglase 3% 1922. a 2% 2007.

Hajde, možeš ti i više da vidiš. Vidiš li Kejnza i Fridmana?

Аксентије Новаковић

Novinar i dobitnik Pulicerove nagrade: Mejnstrim mediji su na samrti, javnost više ne veruje njihovim lažima

Novinar i dobitnik Pulicerove nagrade, Kris Hedžis, tvrdi da su mejnstrim mediji na samrti – jer javnost sve više odbacuje njihov elitistički program.

Hedžis tvrdi da je ućutkavanje alternativnih medija, koje se trenutno odvija, poslednji pokušaj elita da povrate kontrolu nad umovima javnosti pre nego što bude prekasno.

Hedžis je napisao da je "Ministarstvo pravde pozvalo RT America i njihove "saradnike" – što možda znači ljude poput mene – da se registruju u skladu sa Zakonom o registraciji stranih agenata. Bez sumnje, korporativna država zna da se većina nas neće registrovati kao strani agenti, što znači da ćemo biti proterani iz emitovanja. Očekujem da im je to i namera."

Nortov intervju sa Hedžisom je počeo sa razgovorom o značaju anti-ruske kampanje u medijima.

Dejvid Nort: Kako tumačite fiskiranje na Rusiju i čitavu interpretaciju izbora u smislu Putinovih manipulacija?

Kris Hedžis: To je smešno kao i oružje za masovno uništenje Sadama Huseina. To je apsolutna nedokazana tvrdnja koja se koristi za održavanje veoma zastrašujuće optužbe – kritičari korporativnog kapitalizma i imperijalizma su strani agenti koji rade za Rusiju.

Ja ne sumnjam da su Rusi uložili vreme, energiju i novac u pokušaje da utiču na događaje u SAD na načine koji bi služili njihovim interesima, na isti način na koji smo mi to učinili i činimo u Rusiji i svim drugim zemljama širom sveta. Dakle, ne kažem da nije bilo uticaja, ili pokušaja da se utiče na događaje.

Ali čitava ideja da su Rusi namestili izbore za Trampa je apsurdna.

Times je uvek bio elitistička publikacija, ali je u potpunosti prihvatio ideologiju neokonzervatizma i neoliberalizma u vreme finansijskog potresa, kada je urednik bio Abraham Rozental. On je bio taj koji je pokrenuo posebne odeljke koju su služili eliti. I on je nametnuo cenzuru kako bi se ućutkali kritičari neograničenog kapitalizma i imperijalizma, kao što su Noam Čomski ili Hauard Zin. Proterao je reportere poput Sidnija Šanberga, koji je osporio graditelje nekretnina u Njujorku, ili Rejmonda Bonera, koji je izvestio o masakru El Mozote u El Salvadoru.

Ja sam radio u inostranstvu. Nisam mnogo boravio u redakciji, ali je to vrlo napeto mesto. Pravila nisu napisana na zidovima, ali svi znaju, čak i ako to ne izgovaraju, da je neslužbeni moto ovog lista: Nemojte preterano otuđiti one od kojih zavisimo po pitanju novca i pristupa!

Dejvid Nort: Vratimo se na pitanje o priči o ruskom hakovanju. Vi ste stekli sposobnost da generišete priču, koja nema aspolutno nikakvu činjeničnu osnovu, ništa osim tvrdnji raznih obaveštajnih agencija, koja se prezentuje kao procena koja se ne dovodi u pitanje. Kakva je vaša procena ovoga?

Kris Hodžis: Komercijalne mreže, koje uključuju CNN i MSNBC, nisu u poslu novinarstva. Oni jedva da rade išta od toga. Njihovi slavni dopisnici su kuriri elite. Oni spekulišu i podstiču tračeve, što su sve optužbe o Rusiji, i ponavljaju ono što im je rečeno da ponove. Oni žrtvuju novinarstvo i istinu zarad rejtinga i profita.

Ja sam bio u istraživačkom timu New York Times-a tokom uvoda u Irački rat. Bio sam smešten u Parizu i pokrivao sam Al Kaidu u Evropi i na Bliskom istoku. Luis Skuter Libi, Dik Čenej, Ričard Perl, i možda neko iz obaveštajne agencije, bi potvrdili bilo koju priču koju administracija pokušava da plasira. Novinarska pravila u Times-u kažu da ne možete izaći sa pričom za koju imate jedan izvor. Ali ako imate tri ili četiri navodno nepovezana izvora koji potvrđuju istu priču, onda možete da izađete sa tim, i tako su oni to radili. List nije prekrišio nikakva pravila koja su naučena u Kolumbijskoj školi novinarstva, ali je sve što su napisali bila laž.

Cela ta vežba je bila farsa. Bela kuća bi pustila neku lažnu priču do Džudi Miler ili Majkla Gordona, a oni bi onda došli u emisije i rekli "kako je Times objavio..." To je ovim lažima dalo fasadu nezavisnog i uglednog novinarstva.

Dejvid Nort: CIA namesti priču, a onda Times dobije verifikaciju od onih koji su im to i namestili.

Kris Hodžis: Nije uvek namešteno. I nije mnogo toga došlo od CIA-e. CIA nije kupovala histeriju "oružja za masovno uništenje."

Dejvid Nort: To se dešava i na drugi način?

Kris Hodžis: Naravno. Jer, ako pokušavate da dođete do visokog zvaničnika, stalno ćete podnosti zahteve, a ti zvaničnici će odlučiti kada žele da vas vide. A kada požele da vas vide, to je obično zato što imaju nešto da vam prodaju.

Dejvid Nort: Medijska anti-ruska priča je velikim delom prihvaćena od strane onih koji se predstavljaju kao "levica."

Kris Hodžis: Nemojte da sad počnem o američkoj levici. Pre svega, ne postoji američka levica – ne levica koja ima bilo kakvu vrstu ozbiljnosti, koja razume političke ili revolucionarne teorije, koja je ogrezla u ekonomskoj studiji, koja razume kako sistem moći fukcioniše, naročino korporativne i imperijalne moći. Levica je uhvaćena u istoj vrsti kultova ličnosti koji oštećuju ostatak društva. Fokusira se na Trampa kao da je Tramp glavni problem. Tramp je proizvod, simptom propalog sistema i disfunkcionalne demokratije, ne bolest.

Dejvid Nort: Šta je sa uticajem koji smo videli u politici identiteta u Americi?

Kris Hodžis: Pa, politika identiteta definiše nezrelost levice. Korporativna država je prihvatila politiku identiteta. Videli smo gde nas politika identiteta odvela sa Barakom Obamom, što je gore od nigde. On je bog, kako je to rekao Kornel Vest, crna maskota za Volstrit, a sada ide okolo i prikuplja svoje naknade što nas je prodao.

Dejvid Nort: Vraćajući se na pitanje Rusije, šta ti vidiš, gde to vodi? Koliko ozbiljno vidiš ovaj napad na demokratska prava? Mi to nazivamo novim Makartizmom. Da li je to, po tvom mišljenju, legitimna analogija?

Kris Hodžis: Da, naravno da je to novi Makartizam. Ali hajde da priznamo koliko su naši glasovi skoro nevažni.

Dejvid Nort: Ne bih se složio sa tim.

Kris Hodžis: Pa, nevažni su u smislu da se ne čujemo u mejnstrim medijima. Kada odem Kanadu, ja sam na CBC-u u prajm tajmu. Isto važi i za Francusku. To se nikada ne događa ovde. PBS i NPR nikada to neće učiniti. Niti će to učiniti za bilo koje druge ozbiljne kritičare kapitalizma ili imperijalizma.

Elita nema kontra argument na našu kritiku. Tako da ne mogu sebi priuštiti da nas imaju u blizini. Kako moćna elita postaje sve uplašenija, koristiće sve teže oblike kontrole, uključujući i instrument cenzure i nasilja.

Dejvid Nort: Mislim da fokusiranje na osećaj izolacije ili marginalizacije može biti velika greška. Izneću predviđanje. Vi ćete, verovatno i pre nego što mislite, imati više zahteva za intervjue i vreme na televiziji. Nalazimo se u periodu kolosalnog političkog sloma. Sve više i više ćemo viđati kako se radnička klasa pojavljuje kao moćna politička sila.

Kris Hodžis: Zato smo mi meta. Sa bankrotom vladajuće ideologije, i bankrotom američke liberalne klase i američke levice, oni koji drže intelektualnu dubinu i ispituju sistem moći, uključujući i ekonomiju, kulturu i politiku, moraju se ućutkati.

http://webtribune.rs/novinar-i-dobitnik-pulicerove-nagrade-mejnstrim-mediji-su-na-samrti-javnost-vise-ne-veruje-njihovim-lazima/

T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

scallop

Opet neki Kepler pre mene. Ili posle mene?

Аксентије Новаковић

Некада су се у нормалним друштвима највише ценили они који су били најстарији и најмудрији.
Само такве особе су могле да буду саветници, због свог животног искуства.
Данас то није случај, него свака вашка обашка, поготово су обашка оне млађе вашке које су индоктриниране медијском пропагандом.

Truman

http://www.blic.rs/vesti/svet/razum-je-pobedio-katalonija-suspendovala-deklaraciju-o-nezavisnosti-u-korist-dijaloga/8b9rzmy

O-па! Ово ме подсећа на неке ситуације из Британије и Грчке. Могу да замислим како су каталонски гласачи за независност сад бесни...

Аксентије Новаковић

Povećanje stanovništva bez masovne imigracije

Dugi niz godina prisiljeni smo slušati kako je natalitet europskih zemalja u lošem stanju, kako narodi Europe izumiru te da je jedino rješenje opstanka Europe naseljavanje njenih zemalja narodima koji – nisu iz Europe. Međutim, tko je ikad ponudio ikakvo drugačije racionalno rješenje?

Sadašnje paradoksalno rješenje, u kojem je očigledno zacrtano brisanje europskih naroda, zatiranje njihove kulture i bilo kakvog traga postojanja, ipak ne funkcionira te je rezultiralo katastrofalnim posljedicama, kako po Europljane, tako i po imigrante, premda toga možda mnogi niti nisu svjesni.
Trenutno stanje u Mađarskoj i Japanu

Stanovništvo Mađarske trenutno po pitanju izumiranja nije ništa bolje od ostatka Europe. Trenutni broj stanovnika iznosi oko 9,75 milijuna, a ta brojka je 1980-ih iznosila oko 10,75 milijuna. Ovim načinom do 2050. Mađarska bi mogla imati oko 8 milijuna stanovnika, što je gotovo dvostruki gubitak u odnosu na vremena Drugog svjetskog rata.

Trenutna stopa nataliteta Mađarske je oko 1,5, što je daleko manje od potrebnih 2,1 kako bi broj stanovnika ostao isti. Ukoliko se isključi romska populacija, ta brojka pada na 0,8, što je manje čak i od Singapura koji ima stopu od 0,82.
Imigracija ili velika zamjena

Ovakvo stanje nije ništa novo u Europi. Stope nataliteta u čitavoj Europi padaju, a razlika između Mađarske i ostatka središnje i zapadne Europe je u – imigraciji.

Domaće stanovništvo u Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj, Švedskoj i Belgiji i dalje odumire, ali je masovna imigracija stvorila privid njenog rasta.

Osvrnimo se ovdje i na Japan, čije su vlasti bez previše pompe odbile oko 99 posto zahtjeva za azil. Japan je ujedno vjerojatno i jedina zemlja svijeta, pored možda Sjeverne Koreje, s gotovo potpuno homogenim stanovništvom.

Međutim, Japan također odumire; kuće su prazne, zatvaraju se obrti i restorani, a do 2040. većina manjih gradova vjerojatno će izgubiti polovicu svojih stanovnika.
Iracionalno rješenje

O posljedicama kakve su gore navedene u slučaju Europe i Japana, slušamo već godinama. No, što je s uzrocima i rješenjima takvih problema?

Godinama se za Europu kao jedino rješenje prezentira masovna imigracija, skrivena pod lažnim velom humanosti, a zapravo oblik ,,velike zamjene" koja znači etničko čišćenje europskih naroda, kultura, jezika i običaja.

Većina nas se protivi toj ideji, tragikomično prezentirajući statistike na Internetu, komentirajući po društvenim mrežama te vodeći ,,informacijske" ratove u virtualnom svijetu u želji da promijenimo surovu budućnost. No, je li to ispravan pristup? Tko zapravo nudi ikakvo rješenje?

To pitanje vraća nas na Mađarsku, koju ćemo iskoristiti kao noviji primjer, premda će se neki sjetiti i onih starijih.
Mađarski model

Među raznim Macronima, Löfvenima, Merkelicama, mađarski premijer Viktor Orban odlučno se suprotstavio sumanutoj ideji te je problemu pristupio na sasvim drugačiji način, ukazujući na njegov uzrok, a istovremeno dajući rješenje.

Prema Orbanovim riječima:

,,Dva su različita pogleda u današnjoj Europi koja treba razmotriti. Jedan od njih je onaj kojeg imaju oni koji žele naglasiti europske demografske probleme kroz imigraciju. A postoji i drugi pogled, koji drži središnja Europa – a u njoj i Mađarska. Naš stav je da moramo riješiti naše demografske probleme oslanjajući se na naše vlastite resurse i mobilizirajući naše vlastite rezerve, te – priznajmo to – našom duhovnom revitalizacijom."

Orban je u smislu rješenja problema nedavno opisao masovnu imigraciju usporedio s primjerom kada brodolomac zbog žeđi pije morsku vodu. ,,To je isto voda, ali problem se pogoršava."

No, koje je to rješenje problema kakvo nudi Orban? Zapravo, rješenje je vrlo jednostavno.

U slučaju Mađarske, stopa nataliteta mora se povećati na minimalno spomenutih 2,1. To je cilj koji je Orban postavio do 2030. godine. Kao i većina Europljana, Orban je istaknuo financijske probleme kao primarni razlog zašto mnogi parovi odbijaju imati veći broj djece. Stoga je Orban donio jednostavna zaključak i sljedeće mjere:

Svaka žena koja ima studentski zajam, dobit će otpis 50 posto dugovanja ukoliko ima dvoje djece. Ako ima troje ili više djece, njen dug će u potpunosti biti obrisan.
    Roditelji koji budu imali troje djece, kredit će biti umanjen za milijun forinti. Svako dodatno dijete nakon trećeg rezultirat će u dodatnim rezovima duga u iznosu od jedan milijun forinti.
    Roditelji koji imaju najmanje dvoje djece dobit će nove porezne olakšice.
    Mađarska vlada izgradit će i financirati nove ustanove za brigu o djeci te programe skrbi.
    Mađarske vlasti uspostavit će istraživački institut koji će proučavati demografiju i pronaći način kako da se organski poveća broj stanovnika.

Orban, koji je i sam otac petero djece, dodao je:

,,Gdje ima mjesta za dvoje djece, ima mjesta i za troje, kao i za četvero. Oni hrabriji mogu udomiti i peto Vlada je došla do jednostavne istine da malo veća podrška znači nekoliko djece više, dok veća podrška znači mnogo veći broj djece."

Slijedeći parlamentarni izbori u Mađarskoj održat će se u proljeće, a Orbanov plan postat će upitan ukoliko netko drugi naklonjen EU stupi na vlast. Ukoliko Orban ipak ostane na vlasti, pravi praktični primjer povećanja stanovništva mogao bi poslužiti kao najjači argument protivan suludoj politici EU.

http://tribun.hr/povecanje-stanovnistva-bez-masovne-imigracije/

Scordisk

reke čiste, planine prazne, priroda netaknuta - živela bela kuga!

Аксентије Новаковић

Бела куга - кодни назив за одумирање белаца.

Meho Krljic

Varufakis o katalonskom slučaju i nekonzistentnoj, kvarnoj  politici EU, mada je čovek nepopravljivi optimista pa i tekst na kraju ima konstruktivni ton:

Kriza u Španiji kao šansa za Evropu

akhnaton

Quote from: Аксентије Новаковић on 11-10-2017, 00:11:00
Бела куга - кодни назив за одумирање белаца.

Ma nee, nije uopšte. Bela kuga je prirodni proizvod samozaljubljenosti belih muškaraca i žena kojima sex služi samo za orgazme i koji su ujedno potrošači filmova za rukobludije, udnih tuljica, tabletica za pre i posle, kao i rektumo uvlačenja, zoofilije i tako toga.
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Truman

http://www.blic.rs/vesti/svet/bomba-iz-vasingtona-amerika-se-povlaci-iz-uneska/kgpyjcl

Амери настављају себе да деградирају. Још једна потврда је Израел тај који вуче конце.

akhnaton

Quote from: Truman on 12-10-2017, 17:11:45
http://www.blic.rs/vesti/svet/bomba-iz-vasingtona-amerika-se-povlaci-iz-uneska/kgpyjcl

Амери настављају себе да деградирају. Још једна потврда је Израел тај који вуче конце.

Izvini, po čemu je Izrael taj koji vuče konce u vezi odlaska SJW landa iz UNESCO? Po tome što se danas u UNESCO čuju samo stavovi zemalja članica konfederacije okupljene oko zelene knjige?

Аксентије Новаковић

Још једна потврда је Израел тај који вуче конце.

Немој Трумане тако, бићеш оптужен да си нациста.  :evil:

Аксентије Новаковић

SAD: 13.000 potpuno razvijenih beba abortira se svake godine

Američki Centar za kontolu i prevenciju bolesti (CDC) raspolaže podacima da se godišnje u toj zemlji abortira 13.000 potpuno razvijenih beba koje bi u trenutku pobačaja bile sposobne preživjeti van majčine utrobe.

Suprotno tvrdnjama američke predsjedničke kandidatkinje Hillary Clinton, koja je veliki zagovornik industrije pobačaja, samo mali dio tih slučajeva dogodi se zbog prijetnje životu ili zdravlju majke ili zbog zloćudnih otkrića tijekom trudnoće.

Krajem 2011. godine, CDC je objavio izvješće koje pokazuje da se 1,3 posto od ukupno milijun pobačaja godišnje obavi nakon 21. tjedna trudnoće.

,,Od blizu milijun pobačaja godišnje koji se izvrše u klinikama, 13.000 nerođene djece godišnje biva ubijeno koja su u potpunosti razvijena i mogu preživjeti van majčine utrobe", kaže Lila Rose, predsjednica pro-life udruge Live Action.

Istraživanje koje je proveo institut Guttmacher, otkrilo je da većina pobačaja u kasnim stadijima trudnoće nije izvršena zbog medicinskih razloga. Fetalne anomalije čine samo dijelić pobačaja u kasnim stadijima trudnoće, dok su slučajevi ugroze majčinog života još rijeđi.

,,Većina žena traži pobačaj u kasnim stadijima trudnoće iz sljedećh pet razloga: same odgajaju djecu, nalaze se u depresiji ili koriste opijate, u sukobu su sa djetetovim ocem ili proživljavaju oblik nasilja, neodlučne su glede trudnoće, ili su mlade i prvorotkinje."

,,Industrija pobačaja negira znanost razvoja djeteta i nastavlja zagovarati pobačaje potpuno razvijene djece koja osjećaju bol dok ih ubijaju u klinikama", izjavila je Rose.
[/b]

http://tribun.hr/sad-13-000-potpuno-razvijenih-beba-abortira-se-svake-godine/

akhnaton

Quote from: Аксентије Новаковић on 12-10-2017, 19:02:24
Још једна потврда је Израел тај који вуче конце.

Немој Трумане тако, бићеш оптужен да си нациста.  :evil:

Nacista je samo onaj ko se protivi feminacizmu, BLM-u, duginoj konfederaciji, i naravno Mahdijevcima....

Quote from: Аксентије Новаковић on 12-10-2017, 19:04:03
SAD: 13.000 potpuno razvijenih beba abortira se svake godine

Američki Centar za kontolu i prevenciju bolesti (CDC) raspolaže podacima da se godišnje u toj zemlji abortira 13.000 potpuno razvijenih beba koje bi u trenutku pobačaja bile sposobne preživjeti van majčine utrobe.

Suprotno tvrdnjama američke predsjedničke kandidatkinje Hillary Clinton, koja je veliki zagovornik industrije pobačaja, samo mali dio tih slučajeva dogodi se zbog prijetnje životu ili zdravlju majke ili zbog zloćudnih otkrića tijekom trudnoće.

Krajem 2011. godine, CDC je objavio izvješće koje pokazuje da se 1,3 posto od ukupno milijun pobačaja godišnje obavi nakon 21. tjedna trudnoće.

,,Od blizu milijun pobačaja godišnje koji se izvrše u klinikama, 13.000 nerođene djece godišnje biva ubijeno koja su u potpunosti razvijena i mogu preživjeti van majčine utrobe", kaže Lila Rose, predsjednica pro-life udruge Live Action.

Istraživanje koje je proveo institut Guttmacher, otkrilo je da većina pobačaja u kasnim stadijima trudnoće nije izvršena zbog medicinskih razloga. Fetalne anomalije čine samo dijelić pobačaja u kasnim stadijima trudnoće, dok su slučajevi ugroze majčinog života još rijeđi.

,,Većina žena traži pobačaj u kasnim stadijima trudnoće iz sljedećh pet razloga: same odgajaju djecu, nalaze se u depresiji ili koriste opijate, u sukobu su sa djetetovim ocem ili proživljavaju oblik nasilja, neodlučne su glede trudnoće, ili su mlade i prvorotkinje."

,,Industrija pobačaja negira znanost razvoja djeteta i nastavlja zagovarati pobačaje potpuno razvijene djece koja osjećaju bol dok ih ubijaju u klinikama", izjavila je Rose.

http://tribun.hr/sad-13-000-potpuno-razvijenih-beba-abortira-se-svake-godine/

Genocid prema kome je holokaust mala maca i priča za laku noć.... ali to je cena "progresa"  :evil:

Truman

Quote from: akhnaton on 12-10-2017, 19:01:39

Izvini, po čemu je Izrael taj koji vuče konce u vezi odlaska SJW landa iz UNESCO? Po tome što se danas u UNESCO čuju samo stavovi zemalja članica konfederacije okupljene oko zelene knjige?

Нису ми познате твоје параболе, метафоре или како се то већ зове.
Очито је да САД пре свега штити интересе Израела, па тако и у овој ситуацији јер је су се дотични наљутили што је Палестина примљена као пуноправан члан.
Иначе, познато је да сваки амерички председник кад ступи на дужност мора да потпише папир којим се обавезује да ће штити Израел.

Аксентије Новаковић

Нетанијаху најавио иступање Израела из Унеска.

akhnaton

Quote from: Truman on 12-10-2017, 20:38:10
Quote from: akhnaton on 12-10-2017, 19:01:39

Нису ми познате твоје параболе, метафоре или како се то већ зове.
Очито је да САД пре свега штити интересе Израела, па тако и у овој ситуацији јер је су се дотични наљутили што је Палестина примљена као пуноправан члан.
Иначе, познато је да сваки амерички председник кад ступи на дужност мора да потпише папир којим се обавезује да ће штити Израел.

Svaki predsednik? Još od Džordža Vašingtona?! Ili je to tek ušlo u praksu od 1948 i Harija Trumana....
Naljutili se što su Pilištrim primljeni u UNESCO i otišli su. Pa naravno da su imali pravo da se naljute. Da nećemo možda i mi da ostanemo kada Kosovo bude primljeno!
Quote from: Аксентије Новаковић on 12-10-2017, 22:06:50
Нетанијаху најавио иступање Израела из Унеска.

Zamisili situaciju da u neku takvu organizaciju bude primljen u punopravno članstvo neko ko tvrdi da Gračanica nije srpska? Da Ras nije srpski (na stranu to što se podno Rasa seirio Mahdijev sluga)? Izrael, ma šta ti mislio o njima sa hidžabcima ima iste probleme kao i mi sa šćipetarima još odonda kada smo 1912 povratili kosovo od sunećenih. 

Truman

А да видимо шта се дешава у далекој Шведској
http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2017&mm=10&dd=13&nav_id=1313653
за оне које мрзи да читају - Шведски раст БДП-а биће ове године 4%. Мене су на факсу учили да развијене земље имају 1-2% и да им је то доста. Ови Швеђани су баш безобразни што нам гурају прст у око оваквим растом док је код нас 1%.

varvarin

OK, da li bi ste rado živeli u ovakvom svetu?

http://www.politika.rs/scc/clanak/390610/Predlaze-se-cipovanje-sportista-zbog-borbe-protiv-dopinga

Предлаже се чиповање спортиста због борбе против допинга

– Спортисти би требало да буду опремљени микрочиповима, слично као и пси, у борби против допинга у спорту, сматрају неки од ауторитета у међународним спортским институцијама. Мајк Милер, извршни директор Светске олимпијске асоцијације (ВОА), тврди да су радикалне антидопинг методе, укључујући и имплантате за детектовање забрањених супстанци, неопходни да би спорт био чист – пише ,,Гардијан".

lilit

u austriji sutra parlamentarni izbori, nadajmo se visokom odzivu glasača. vremenska prognoza za nedelju: 22 stepena. :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

varvarin

lilit

nadam se da nećemo dobiti sebastiana kurza za premijera, plus se nadam da ćemo izbeći crno-plavu (ÖVP-FPÖ) koaliciju.
al moguće da će baš to da se desi.
sve će se znati 15 min nakon zatvaranja biračkih mesta, tamo negde oko 17:15, sutra.

Truman

Шта фали Курцу ( без икакве сексуалне конотације )?

lilit

puno toga (i sa i bez konotacije  nas-rofl xremyb ).
najkraće: populista koji vozi na ksenofobnim+ neolib momentima. mislim, ne vozi on, veće su tu igre u pitanju, videćemo kako će se sve završiti.

Truman

чек, објасни ти мени неуком - је л он ксенофоб или неолиберал?

lilit

kurz je čovek koji je sticajem raznih okolnosti (a najviše vezanih za glupost ljudskog roda in general) uspeo da dođe na poziciju na kojoj jeste i danas nam npr. satima tupi kako obrazovanje treba da izgleda (mora da se plati! :) ), a studira od 2005.
retorika mu je populistička, vrlo površna.
da li je pre ksenofob ili neolib, ili neka bizarna kombinacija, to ne znam, al iza njega je stao krupni kapital (obećao da će im ukinuti porez) + preuzeo je desničarsku retoriku od mog ljubljenog štrahea (migranti aus).
u svakom slučaju, kad ga slušam u duelima, nije mi sasvim jasno kako se njegov uspon desio, al eto, nekako jeste i sad smo tu gde smo.
samo jako visoka izlaznost (više od 75%) može nešto da promeni.

varvarin

Lilit, čitam tvoje pojašnjenje, i verujem ti.
Onda se setim da sam pročitao i ovo:

http://www.art-anima.com/vesti/margaret-atvud-totalitarizam-30-ih-nikad-blize

Margaret Atvud: Totalitarizam 30-ih nikad bliže

"Svet je više nego ikada do sada bliži turobnim vremenima iz 30-ih godina 20. veka, izjavila je u subotu kanadska spisateljica Margaret Atvud..."

Ukratko, ljudi počinju da brinu. Od toga nikom neće biti bolje... Ali kao da se uočava jedan splet događaja, oko nas.

akhnaton

Quote from: varvarin on 15-10-2017, 20:58:32
Lilit, čitam tvoje pojašnjenje, i verujem ti.
Onda se setim da sam pročitao i ovo:

http://www.art-anima.com/vesti/margaret-atvud-totalitarizam-30-ih-nikad-blize

Margaret Atvud: Totalitarizam 30-ih nikad bliže

"Svet je više nego ikada do sada bliži turobnim vremenima iz 30-ih godina 20. veka, izjavila je u subotu kanadska spisateljica Margaret Atvud..."

Ukratko, ljudi počinju da brinu. Od toga nikom neće biti bolje... Ali kao da se uočava jedan splet događaja, oko nas.

Uzrok je u "progresivizmu" i PC-u, a rast totalitarnih ideologija je samo reakcija na liberalni kapitalistički krah i rast "progresivista" Ništa drugo. Da će biti dobro, neće.

scallop

Rekla je Margaret Atvud i nekoliko pametnih rečenica. Ova i nije neka. Eto, ja mislim da smo bili u turobnim vremenima, a da dolaze neka drugačija. Kud ćeš totalitarnije vreme od vremena neoliberalizma? "Veselo vreme dolazi.", napisao je Aleksej Gajdar.

akhnaton

Quote from: scallop on 16-10-2017, 10:55:33
Rekla je Margaret Atvud i nekoliko pametnih rečenica. Ova i nije neka. Eto, ja mislim da smo bili u turobnim vremenima, a da dolaze neka drugačija. Kud ćeš totalitarnije vreme od vremena neoliberalizma? "Veselo vreme dolazi.", napisao je Aleksej Gajdar.

Totalitarizam rađa totalitarizam. Ne može drugačije.

mac

Šta je totalitarizam? Hteo sam nešto da pridikujem, ali onda shvatio da mešam totalitarizam i diktaturu.

EDIT: Aha, našao na Vikipediji. Pretpostavljam da akhnaton smatra da je USA totalitaristička država, da se u sve meša. Ali akhnaton ne uviđa koliko se recimo Švedska u sve meša. Da li je i Švedska totalitaristička država, i ako jeste koji je to drugi totalitarizam koji će švedski totalitarizam poroditi?

Meho Krljic

Ima tu i drugi problem, ako "ne može da bude drugačije" jer "totalitarizam rađa totalitarizam" onda nema nikakve potrebe da se čovek trudi oko borbe protiv totalitarizma jer ovo ukazuje da kad se jednom uspostavi totalitarizam, promene više nema.  :?

mac

Možda akhnaton predlaže da sile razuma i nade u svetu satru ognjem i mačem totalitarizam u suverenim državama?

scallop

Nemojte se mučiti. Totalitarizam je floskula kao i većina stavova koje zastupate. Što za jednog demokratija, za drugog je totalitarizam. I obratno. Ako smo za diverzitet, onda moramo da budemo i za raznovrsnost u vlasti. Ako nismo, onda smo već totalitaristi. Akhnaton je bio sasvim jasan.

Meho Krljic

Pa, meni nije bio sasvim jasan ali dopuštam da je to do mene, naravno.

Što se tiče ovoga "Ako smo za diverzitet, onda moramo da budemo i za raznovrsnost u vlasti." to verovatno ne znači da treba diverziteta radi da povremeno poželimo vlast koja će, recimo, svoje građane da hapsi, internira u logore a onda trećinu strelja, trećinu pokrsti a trećinu raseli u druge zemlje. Ne treba biti ekstreman ni u diverzitetu  :lol: :lol: :lol:

scallop

Sad ćeš opet u onu kulovsku Godwin priču? Stvarno si u potonuću mišljenja.

Meho Krljic

Ceo dan prevodim neke projektne predloge tako da mi je mozak skoro potpuno izgoreo, pa, eto... ovo je najbolje što mogu da pružim u ovom trenutku.

scallop

Meho Krljic

A sve u cilju bolje socijalne inkluzije starijih osoba u Srbiji!!!!!!!! Plemenit je to posao.