• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

World today (Ni Srbija ni zemlje u okruženju)

Started by Loni, 25-06-2010, 14:43:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Truman

Ja da valjam ne bih bio ovde.

Truman

http://www.kurir.rs/planeta/austrija/3014033/video-vudu-skandal-trese-becko-zdravstvo-angazovali-belog-maga-da-za-95000-evra-ocisti-bolnicu-od-negativne-energije
Лилит ће вероватно бити згрожена, а Труман каже - и рационални Запад схватио је моћ шаманизма!

mac

A možda pare ne pripadaju onome ko je odobrio plaćanje, pa se dogovorio/la da podele pare sa šamanom...

Truman

Ако шаман зна пос'о то није битно!
Иначе, имам велику жељу упознати неког правог шамана, било јужноамеричког, било сибирског.

mac

Bitno je, to je korupcija, onaj ko je odgovoran za javne pare ih troši nenamenski. Šta bi rekao Radulović?

Truman

Он би се свакако сложио с тобом!

scallop

I plate skočile 100%. Sa 30 na 60$ mesečno.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Dybuk

Aco Popara Zver

"Najverovatnije će postati jedna od svetskih ekonomija koja se ove godine najbrže razvija, mišljenje je Svetske banke, Banke afričkog razvoja, MMF-a i Brukings institucije."

šta reći, koju poruku poslati!

mada, nafta mož da ih digne za koju deceniju, ako ih ne pokradu belosvecki neoliberali!
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Truman

Quote from: Гражданка Шульц on 24-03-2018, 13:48:07
Kakva crna Gana...

Ма шалим се ја мало, а и ово је тема о свету. Но свакако да би волео да посетим и Гану.

Aco Popara Zver

možda tamo nije dolar no juan na snazi pa ne moraš da brineš!

Truman

Не, олмајти долар је главни, као и свугде ван Европе.

Aco Popara Zver

zavisi, Kinezi trguju s afričkim naftašima i plaćaju u robi a valjda planiraju i u juanima

Putin takođe ulaže u alternativnu valutu, zato se i zezaju Ameri i Rusi preko naših glava

tako da ko će ga znati ko posluje u Gani

tomat

Kacam bio u Makau, moš se plati juanima, patakama i hongkonškim dolarima, i računaju istu vrednost za sve tri valute, s tim što je juan realno najjači, pa gubiš ako njime plaćaš.

Lep Makao.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Ugly MF

Evo malo ovde necega o politickoj korektnosti, Britaniji i ostalim 'kultovima'...
'islamofobija'.... o maj gaaaaad....

http://www.youtube.com/watch?v=5ZEnzhYH5Kk

Truman

Quote from: tomat on 24-03-2018, 20:57:07
Kacam bio u Makau, moš se plati juanima, patakama i hongkonškim dolarima, i računaju istu vrednost za sve tri valute, s tim što je juan realno najjači, pa gubiš ako njime plaćaš.

Lep Makao.

Уф, завидим ти! Макао је престоница коцке.

scallop

Ako se ne bismo zabavljali nevažnim, možda bi bilo zgodno pročitati ovaj tekst:

,,Sada će početi ,,parada suvereniteta" – podanička pojava političke podrške evropskih država Londonu", napisala je Zaharova na svojoj stranici na Fejsbuku.

– Znate šta je najbolje u tom iskrivljenom tumačenju solidarnosti? Sve što se sada bude dešavalo u javno-diplomatskoj sferi će se objašnjavati prestonicama EU ,,solidarnošću" sa Londonom zato što to zahteva jedinstvena spoljna politika EU. Čak bismo mogli i da se složimo s tim (iako ne), setivši se parole ,,svi za jednog, jedan za sve" da nema jednog ,,ali". Velika Britanija napušta EU. ,,Bregzit" niko nije prekidao, i brakorazvodna parnica je u punom jeku. Odnosno, država koja odlazi iz EU, eksploatiše faktor solidarnostii namećući ostalima pogoršanje odnosa sa Rusijom – smatra Zaharova.

Prema njenim rečima, ,,kada London izađe iz EU, niko ga neće povezivati sa formiranjem jedinstvene spoljne politike".

– Moći će da biraju – ako požele da odigraju na zbližavanje, ako požele na udaljavanje, dok će zemlje iz EU biti vezane antiruskom solidarnošću koju su im nametnuli Britanci. Svi za jednog, i svi pod jednim – nova deviza koju je London poklonio Briselu – zaključila je ona.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Aco Popara Zver

scallop

Imperijalno i etničko nikad nisu u saglasnosti. Najgore je kad se sve svede na versko pitanje. Najlakše ga je zloupotrebiti.

Aco Popara Zver

ko čeka Madeleine Albright načekaće se!

ma ja sam odavno bliži stavu da Ameri prosto hoće nestabilan Bliski istok

što veće sranje to nafta jeftinija a Kina ne može da prodre do Evrope ekonomski. Čak se i Rusi zamajavaju krizom, a Ameri izdaleka uživaju

Izrael, Albanija, ko god treba da napravi haos da se region o jadu zabavlja

scallop

Rusija može da vrati drugih 60 diplomata. Tata Škripalj je dobro. What's up, doc? Samo smo se zezali?

scallop

Vakcina protiv optužbe za korupciju sve slabije štiti političare u svetu. Ili ne štiti ili je nova ujdurma za politička muljanja.

scallop

Vi pitate za Škripalja da li valja?
To je da se pripoveda,
vidi o'strag ko i spreda.
Vidi danju ka na noći,
takve su mu oči.

scallop

Zanimljivo je kako sledbenici soroševske ideologije kušuju već nekoliko dana. Ništa im ne ide, a i uputstva izgleda kasne. Ne znam zašto niko nije zabeležio zaključke ekonofizike (sic!) koja zaključuje da se stanje u svetu definitivno prepoznaje kao dualni sistem u kome Pareto analiza prepoznaje samo kapitaliste, a da su oni koji proizvode prepoznati krivuljom koja pokazuje da kapitalisti, ako im zatreba, čerupaju proizvođačku klasu.

Аксентије Новаковић

Другосрбијанци, сорошевци и слични, ако очи имају, треба да виде какве се игре играју.
Није успела прича са тровањем шкрипаља, па ајд сад мало о хлорним бомбама.
И после као нема никакве завере, све је чисто...

T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

Аксентије Новаковић

Још само мало, и западна нецивилизација нестаје...

Кинески поглед: Предграђе Дамаска – гробница западних војника

Право објашњење за случај ,,Скрипаљ" можда треба тражити у – Источној Гути, предграђу Дамаска.
То место крије многе тајне.
Последњих дана стижу информације о десетинама мртвих у наводном хемијском нападу у Думи, делу Источне Гуте.
Кинески извори тврде да је напада било, али не хемијског, а да су у њему гинули и западни инструктори.

Приче о примени хемијског оружја у Сирији су постале свакодневне. Понекад и веома заступљене, и то увек, гле чуда, када сиријска војска крене у офанзиву. Последња два месеца, односно од фебруара, када је почела операција сиријске војске за ослобађање предграђа Дамаска, Источне Гуте, посебно су помињана у западним медијима. Руски и кинески експерти, с друге стране, упозоравају да би ово могао бити наговештај велике олује — припреме војне интервенције Запада како би се заштитили остаци радикалних група којима се одбројавају последњи дани.

Источну Гуту, предграђе Дамаска, од 2013. године држе различите терористичке групе. Из овог подручја свакодневно је гранатирана престоница Сирије и организовани су напади на руске базе Хмејмим и Тартус. Терористи су се овде тако добро утврдили да су направили и подземне тунеле, наоружали се најсавременијим оружјем и чинило се да су недодирљиви. До сада је било више покушаја да се ово терористичко гнездо очисти, али увек без успеха. Због чега? Како пишу кинески медији, терористи су имали добру мрежу шпијуна у сиријској војсци, што им је омогућавало да буду корак испред руских и сиријских стратега. Због тога је много високих војних званичника нашло смрт у овом подручју, међу којима је и седам сиријских генерала. Живот су овде губили и руски саветници.

Уследила је заједничка операција сиријских и руских снага чишћења Источне Гуте од терориста. За три месеца извођења операције на позиције терориста, руска авијација је бацила 7.000 бомби, док су сиријске елитне снаге метар по метар залазиле у дубину непријатељске територије. Руске специјалне снаге су тада заробиле и командира терористичке групе ,,Фајлаха ел Рахмана", након чега је одбрана постала бесмислена.

Паралелно са тим, десило се неколико врло интересантних догађаја који су бацили ново светло на догађаје у предграђу Дамаска. Зашто је Источна Гута била тако јак бедем терориста? Можда јер је нису бранили само они, већ и добро обучени страни саветници, Сједињених Држава и Велике Британије, са савременим оружјем и сателитским средствима комуникације.

Међутим, како каже познати руски стручњак за Блиски исток Јевгениј Сатановски, на борбени дух терориста који су почели да излазе из Источне Гуте озбиљно се одразила прецизна ликвидација америчких и британских инструктора.

,,Према билансу ноћног бомбардовања, само 17. марта је ликвидирано око 200 америчких специјалаца. Наглашавам, ово наводе кинески аналитичари", испричао је Сатановски у емисији ,,Од два до пет" на радију ,,Вести ФМ".

Дешавали су се и други интересантни догађаји, о којима се на Западу не пише, али их коментаришу кинески медији.

,,Америчка командна снага за специјалне операције у циљу обуздавање напредовања Русије у офанзиви на Источну Гуту направила је план још једног у низу ноћног ракетног напада са 200 'томахавка' на објекте сиријске војске у којима је највише руских специјалаца, саветника и значајна количина муниције. Американци су планирали чак и да изведу десант у Источној Гути и максимално отежају операцију обрачуна с терористима у овом делу Сирије", наводи Сатановски, позивајући се на информације из кинеских извора.

Све је то очигледно знала руска команда. Подсетимо, начелник Генералштаба Валериј Герасимов је ових дана обећао Западу да ће у случају напада обарати не само ракете, већ и гађати носаче ракета. То је, очигледно, зауставило реализацију овог прилично амбициозног плана.

По мишљењу кинеских аналитичара, одговор на амерички и британски неуспех у конкретно тој тачки земљине кугле, који је праћен великим губицима, био је случај ,,Скрипаљ" и сва хистерија око њега. Требало је некако казнити Русе и тада се посегло за провереним методом — покушајем убиства потпуно бескорисног бившег руског агента како би се још једном исфабриковала антируска хистерија.

И данас, објављивањем информација о хемијском нападу у Думи, где је наводно погинуло до 70 људи, покушава се окретање међународне јавности против Русије. Само се тражи изговор за војну интервенцију великих размера, јер очигледно својим снагама на лицу места нису успели ништа против надмоћних руских Ваздушно-космичких снага. Међутим, генерал Герасимов их је упозорио...

https://rs.sputniknews.com/analize/201804081115194300-Kina-Sirija-istocna-guta-/

Аксентије Новаковић

Скалопе, ти си радни век провео у лабораторији, и добро су ти познати бојни отрови.
Можеш ли мало да појасниш ова дешавања?

scallop

Nemam kome. Linkovi su jedini merodavni za obradu naših mozgova.

Аксентије Новаковић

Увек има коме.
Линкови из Лондона и из домицилних плаћеничких организација нису меродавни озбиљним људима.

scallop

Nisam sintetičar i moj domen je fizička hemija, odnosno, ponašanje BOt u primeni. Ne znam da li je važno, ali, osim mene, možda je danas živ jedino kolega stariji pet godina. Niko drugi nije bio uživo sa onim čija varijanta je danas novičok. I, nije gas, da ga jebem. Aerosol.

Аксентије Новаковић

Значи, класична америчко-енглееска намештаљка, као што су њихове намештаљке и подвале биле Маркале, Сребреница, Рачак, Садамово хемијско оружје и оружје за масовно уништење итд.
Него ок, сад је прилика нашим другосрбијанцима да или прогледају или да пропадну заједно са западом.

scallop

Quote from: Аксентије Новаковић on 10-04-2018, 13:46:40
Значи, класична америчко-енглееска намештаљка, као што су њихове намештаљке и подвале биле Маркале, Сребреница, Рачак, Садамово хемијско оружје и оружје за масовно уништење итд.
Него ок, сад је прилика нашим другосрбијанцима да или прогледају или да пропадну заједно са западом.

Bojni otrovi su "sirotinjska nuklearna bomba", pa nije da ih nije bilo naokolo. Ali, to je bilo i prvo oružje koga su se svi odricali i uništavali ga. Jeste Sadam upotrebio protiv Irana, ali su mu i to podvalili.

Organofosfati koji su zamenili DDT (bar 40 godina) su i sami bojni otrovi, pa mogu da ga sintetišu i mala deca. Zgodno ga je podvaljivati jer je međunarodno zabranjen. Dok zec dokaže da nije tele, odoše jaja.

Da iskoristim priliku. O primeni bojnih otrova možete čitati u bar dve moje priče u novoj zbirci: INTERMEZZO ZA KONTAKT i SPIRIDONOVA POTERA ZA NEUHVATLJIVIM.

akhnaton

Quote from: Аксентије Новаковић on 10-04-2018, 13:46:40

Finansirana od strane Saudija, koji leba nebi imali da jedu da ih američki debili ne kljukaju dolarima za naftu.  "Mediji" moraju da odrade dolare koje su dobili da bi prikazivali "nesrećne" alahove robove kao žrtve zlih "dikatatora" i Rusa.
Inače priča o otrovima je prvi put protiv nekog "hrišćanskog" naroda upotrebljena 1990 kada su se kečerosi masovno jelte trovali, a mi ispali trovači koji smo hteli da ih "poubijamo".  Najveći broj kečerosa su koje vere? Da nije iste one koje su "bošnjaci"? Iste one koja je nedodirljiva za kritiku, iste one u koju uđeš, al ne možeš da izađeš živ.

Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

scallop

Hajde, pokušaj da budeš precizan i jasan. "Kečerosi" su ti Šiptari koji su izmislili da im trujemo decu doručkom koji smo im priuštili. Nema baš mnogo veze sa islamom, ali ima sa prevarom. Prevaru su izmislili anglosaksonci, a muslimami su samo subjekti spremni da je sprovedu.

mac

Ne sećam se doručka. Albanci su tvrdili da je bio u pitanju neki gas, a po mom sećanju bilo je reči i o trovanju vode iz vodovoda. Je li doručak neko drugo trovanje, ili govorimo o istom trovanju?

akhnaton

Quote from: scallop on 10-04-2018, 15:10:19
Hajde, pokušaj da budeš precizan i jasan. "Kečerosi" su ti Šiptari koji su izmislili da im trujemo decu doručkom koji smo im priuštili. Nema baš mnogo veze sa islamom, ali ima sa prevarom. Prevaru su izmislili anglosaksonci, a muslimami su samo subjekti spremni da je sprovedu.

Tako je. I nisu oni izmislili da im trujemo decu, nego su im tako rekli da kažu. Da bi "javnost" država poverovala u već pripremljenu priču o "zverima". Odavno sam oguglao na vesti u kojima se pominje stradanje dece. Sve je to prevara, a najveći broj stvarno stradalih se i ne primeti, ne postoje za medije, jer nije korisno korporacijama u dilu sa mafijaškim kultom.
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

scallop

Ti već kao zaboravio, a obilo nam se o glavu. Mnogo ste mi zaboravni kad vam odgovara.

mac

Kog datuma i u kome mestu je bilo to trovanje albanske dece doručkom? Zanima me. Sećam se navodnog trovanja albanske dece, ali nije bilo doručkom. Nije tačno da se ne sećam, nego se sećam različito od tebe, pa bih da ustanovim ko se bolje seća, i eventualno da promenim svoju bazu informacija, ako treba.

scallop

Ne radi se o albanskoj deci, nego o šiptarskoj. Objavljeno je kao ciljana akcija protiv njihove dece. Dakle, samo deca, ne odrasli i ne Srbi. Sad sam zaključi da li je doručak ili nešto drugo. Valjda si dovoljno pametan. Ja se sigurno bolje sećam.

mac

Zaključujem da navodno trovanje nije bilo doručkom nego gasom, i da je neko izmislio doručak. A neko drugi je najpre izmislio gas.

scallop

Zaključujem da nije bilo trovanja, da nije bilo gasa i da ti o trovanjima pojma nemaš.

mac

Vidiš li ti reč "navodno" u mom prethodnom postu? A i poslednju rečenicu koja kaže da je "neko drugi najpre izmislio gas"? U čemu je sad problem?

scallop

Ja sam glup, a ti si pametan. Nekako sam sklon da sve nazivam pravim imenom. Da li znaš da se najzgodnije pravo masovno trovanje, once upon a time, dogodilo u Strumici? Svi nabavljali eklere iz jedne poslastičarnice. Sa sve salmonelom. Ono drugo, u Zemunu, sa jajima farme koja je izdržavala Čedu Jovanovića, drugosrbijanci su zabašurili. Jedino ja sve pamtim. Šiptari nisu znali ni da izmisle pravo trovanje.