• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

World today (Ni Srbija ni zemlje u okruženju)

Started by Loni, 25-06-2010, 14:43:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Onaj stari Sendmen

5 milijardi godišnje uopšte nisu neki veliki novci, na nivou države.

Koliki je to red veličina, uzmi da ti je otprilike jedna obična nova stambena zdrada, recimo u Beogradu, otprike milion dolara.

Šta su ti milijarde, izračunaj koliko samo koliko je novca do sada Vučić poklonio građanima Srbije. Da bi neka baba u vukojebini prvi put u životu dobila 10,000 din, i do kraja života glasala za Vučića. A taj novac će nečija deca morati da plate. U vidu kredita i dugova.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Aco Popara Zver

ajde Linkine ne tupi života ti

ni sada Srbija ne dobija 5 milijardi godišnje nego max pola toga

to sam i napisao jer ni toliko nećeš dobiti

Srbija sada ima 5 milijardi kad sastaviš sve i zapadne i istočne investicije i jeftiniji ruski gas, znači ako ne pokrije to šta ima sankcije da uvodi

s druge strane, te 2 milijarde od EU su sada dio ucjene, kako lijepo i piše u tekstu
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Onaj stari Sendmen

Ma, matematika je jako prosta.

Ako se odlučimo za istok+zapad, dobićemo nula.

Isto ako se odlučimo samo za istok. Možda ćemo eventualno dobiti i novo bombardovanje, kao gratis bonus.

Kao ispostava istoka za trolovanje Evrope u njenom centru. I dežurni problem mejker.

Aco Popara Zver

Matematika uopšte nije prosta, samo si ti prost ;)

Onaj stari Sendmen

Prosta je prosta, jasno je to svakom dobronamernom građaninu Srbije, čak je i Vučku jasno, pa mu se ne žuri u Hag. Meni je jasno od devedesetih.

Samo još tebi i autoru teksta izgleda nešto nije jasno. Ili namerno trolujete mileardama. ;)

Onaj stari Sendmen

Poljaci su divni ljudi, zaista, brinu za tuđu liniju i gojenje:

Poljski premijer: Norveška da podeli profit od nafte i gasa sa drugima

QuoteNorveška zbog rata u Ukrajini ostvaruje ogroman profit od izvoza nafte i gasa i morala bi da ga podeli sa drugima, izjavio je poljski premijer Mateuš Moravjecki, govoreći na jednom skupu mladih u Varšavi.

On je istakao da se Norveška zbog svega što se dešava u Ukrajini ,,indirektno goji" i pozvao je mlade ljude da o tome pišu svojim prijateljima u Norveškoj.

Profit od prodaje nafte i gasa znatno će nadmašiti godišnje proseke i u državi koja ima nešto više od pet miliona stanovnika ove godine će premašiti 100 milijadi evra. Moraju odmah podeliti taj gigantski profit, jer nije ni normalno, ni pošteno da ne bude tako, kazao je Moravjecki, prenosi Tass.

Na tu izjavu su veoma brzo stigli brojni komentari. Vlaajuća stranka je branila premijera saopštivši da se i u Norveškoj razgovara o tome da se deo tog novca opredeli za pomoć Ukrajini.

Opozicione partije su kritikovale izjavu Moravjeckog i istakle da bi ona mogla da ima negativan uticaj na odnose Norveške i Poljske.

Aco Popara Zver

Linkine, i dalje nastavljaš lupetati čisto radi lupetanja?

Onaj stari Sendmen

Za tebe nisam Linkin već Dark Horse. I ne budi prost.

Aco Popara Zver

Onaj stari Sendmen

Aco Popara Zver

Onaj stari Sendmen

Svaki put kad mi prepreči put učiteljica sa odeljenjem prvog razreda, ja se uplašim da te neću sresti.  :(

Aco Popara Zver

Truman

Quote from: Labudan on 28-05-2022, 17:15:36
Žižek prsotina i dalje propada

https://pescanik.net/crvena-linija/

Izvanredan tekst. Ako će Rusija i Kini da nam određuju pravila međunarodnih odnosa slede mračni dani.
Naravno da Rusija nije bila primorana da napadne Ukrajinu, čak će nakon ovoga granice sa NATO zemljama znatno da se uvećaju. Putine, mamleze!
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Aco Popara Zver

Aco Popara Zver

Aco Popara Zver

džin tonik

Višnja Starešina: Koja je uloga Angele Merkel u stvaranju energetskog kaosa?

QuoteBivša njemačka kancelarka morala bi ponuditi smislen odgovor na pitanje zašto je sa svim informacijama kojima je raspolagala toliko predano štitila projekt plinovoda Sjeverni tok 2 – usprkos tolikim argumentiranim upozorenjima da tako Europu dovodi u energetsku ovisnost o Rusiji, piše Višnja Starešina.

Europska energetska paradigma prema neovisnosti, samodostatnosti i održivosti žurno se mijenja bez prisutnosti dvaju simbola, dviju ikona dosadašnje europske energetske politike. Riječ je, dakako, o bivšoj njemačkoj kancelarki Angeli Merkel i globalnoj maskoti zelenih političkih ideologija, švedskoj (sada već starijoj) tinejdžerici Greti Thunberg.

Nakon povlačenja iz politike bivša se kancelarka povukla iz javnosti i, navodno, u suradnji s višedesetljetnom vjernom suradnicom Beate Baumann posvetila pisanju političkih memoara, koji bi svjetlo dana trebali ugledati najesen. Greta Thunberg također se povukla iz javnosti.

Navodno se vraća u školu, i to nakon što je postala globalno prepoznatljiva tako što je njezino 'markiranje' iz škole kao četrnaestogodišnje djevojčice uz pomoć ambicioznih roditelja i zelenih energetskih lobija pretvoreno u aktivistički pokret protiv klimatskih promjena, a za spas planeta Zemlje. Prije nego što se vrati u školu, koju je napustila da bi spašavala svijet, i Greta će najesen objaviti knjigu. Dobro, ne baš sasvim svoju, nego knjigu skupine autora zagovornika radikalnih zelenih politika koji su bili ideološka potpora njezinu aktivizmu.

Kraj mita o superkancelarki

Putinova invazija na Ukrajinu označila je kraj i krah dosadašnje europske energetske paradigme, a s njome i usko povezane sigurnosne, označivši tako i kraj mita o superkancelarki koja je godinama bila ne samo njemačka nego i europska Mutti.

Merkel je zbog svojih izvršnih ovlasti u Njemačkoj i presudna utjecaja u Europskoj uniji danas već prepoznata kao političarka koja je najviše kumovala europskom energetskom podčinjavanju Rusiji i financiranju Putinovih velikoruskih ambicija, dok je istodobno smanjivala njemačku i europsku energetsku samodostatnost zatvorivši njemačke nuklearne elektrane i snažno podupirući proizvodnju subvencionirane i (pre)skupe zelene energije (u kojoj, dakako, dominira njemačka zelena industrija ostvarujući goleme profite).

U tom je konceptu Rusija dominirala energetskom sadašnjošću Europe, Njemačkoj je bila namijenjena budućnost. No ruski napad na Ukrajinu i prijetnje širenjem rata na druge države bivšega sovjetskog bloka te, s druge strane, europske sankcije (što na djelu, što u procesu dogovora) označavaju poraz toga koncepta.

Nova energetska karta Europe

U takvu preokretu, danas kad se crta nova održiva energetska karta Europe, bez ruske nafte i plina, radikalne zelene politike djeluju kao kakva pošalica. Dvojbe hoćemo li od žitarica praviti zeleni, ekološki benzin kako bismo Zemlju poštedjeli naftnih i plinskih bušotina, a atmosferu zaštitili od povećanog emitiranja CO2, ili ćemo tim žitaricama (na)hraniti ljude, previše su karikaturalne da bi izgledale ozbiljno. Tako se spontano rasplinuo i proizvedeni mit o Greti, mladoj švedskoj aktivistici koja je drsko i nerijetko histerično, uz punu medijsku pozornost, prozivala najmoćnije svjetske lidere – od Bidena do Merkel – tražeći da odmah, ali baš odmah, obustave proizvodnju fosilnih goriva i tako spase Zemlju od klimatskih promjena.

Greta sad ima zbilja dobar plan

Međutim, bilo bi itekako važno da se rasvijetle i javno osvijeste korijeni i motivi postupanja tih dviju ikona dosadašnje europske energetske paradigme – i Merkel i Thunberg. Kad netko toliko obilježi europsku politiku kao što je to učinila Merkel u protekla dva desetljeća i kad ta politika doživi takav krah kao što je doživjela njezina energetska politika te proizvede takav kaos u Europi, onda se ona ne može tek tako povući iz javnosti, posvetiti čitanju knjiga i pisanju memoara.

Očekuje se da (barem u tim memoarima) ponudi smisleni odgovor na pitanje zašto je kao njemačka kancelarka, sa svim informacijama kojima je raspolagala, toliko predano štitila projekt plinovoda Sjeverni tok 2, i to usprkos tolikim argumentiranim upozorenjima da tako Europu dovodi u energetsku ovisnost o Rusiji, a istočnoeuropske države, uključujući i Ukrajinu, u egzistencijalnu opasnost? Kad se trenutačni kaos stavi pod nadzor, uloga Merkel u njegovu stvaranju sigurno će se propitkivati. S memoarima ili bez njih.

Od Grete ne treba očekivati odgovore. Pitanje o Greti ​zapravo je ​adresirano na nas: kako je moguće da nama kao kvalificiranoj društvenoj, političkoj, akademskoj ili medijskoj zajednici zainteresirani lobiji 'prodaju' performanse nekvalificirane djevojčice koja bježi od škole kao smjernice za energetske politike? Greta danas ima dobar plan: vratiti se u školu. I moli da je više ne spominjete.

džin tonik

moram se osvrnuti na simboliku ruske, jelte, specijalne operacije. zanimljivo je koliko i na kojoj razini kruze razna urnebesna promisljanja oko simbolike, pa sve do zabrana.
svi nesto misle, pa z je zelenski, pa ovo, pa ono, dok su bas slabi fantasticari koji realno nemaju sustinsku podlogu, toliko nuznu za solidnu fantastiku.

elem, poznata je ona alfa i omega. pa imamo i abecedu gdje bi sad bi rekli, ali, ali, ž je zadnje slovo! e pa nije. uglavnom nije, vec z.
von a bis z. fon a bis cet, alfa i omega.

sad kad ovu nevjerojatnu spoznaju kao iskusni fantasticari uklopimo u globalni okvir, znaci pravoslavlje, turke, srbe, itd. itd. svet ovaj, onaj, imamo:

v = viktori
z = smrt

geslo (nekako poznato?), khm, specijalne operacije glasi: sloboda ili smrt.
sta je tu komplicirano?

Aco Popara Zver

džin tonik

bato, umjesto sto pishes gluposti, bolje razmotri geslo koje ti govori koliko je, hm, specijalna operacija ozbiljna, te si, pojma nemam, za svaki slucaj u skladu gesla naseg malog kluba kupi kakav leteci tanjur. :evil:

Aco Popara Zver

zaboravio je da doda da je EU zvanično postala američka kolonija i da će to platiti novim Srednjim vijekom

džin tonik

Dete Ilona Maska menja pol i ime

Quote(...)

Zavijer Aleksander Mask, koji je nedavno napunio 18 godina, zatražio je promenu prepoznavanja pola iz muškog u ženski kao i promenu imena, navodi se u sudskim dokumentima dostupnim na veb-stranici PlainSite.org.

Otprilike mesec dana nakon što je njegovo dete podnelo zahtev za promenu imena i pola, Mask je izjavio da podržava Republikansku stranku...

ura! nismo sami! ukazali se blagi tragovi inteligencije u visinama.

džin tonik

definitivno.

imamo objekte a, b i c:

a emitira plavi dim, b crveni, a c se nalazi na putanji plavog dima od pocetka opservacije. i sad je c izaslo iz putanje emisije a i krece se ka putanji b emisija. sve bez intervencije; ili je netko lansirao kakvu raketu? ja ne vidim da je bilo intervencije, vec tumacim fenomen kao nesto autonomno, neki oblik inteligencije u nastajanju. krece se!

Aco Popara Zver

Aco Popara Zver

kakvi, lik je prolupao, a počinjem da mislim i da je plaćenik

kolika prsotina treba da budeš pa kažeš ovo?

Putin: "nema međudržave: ili je država suverena, ili je kolonija"

i to je po Žižeku netačno izblablatrućao par pasusa o tome... i onda napiše:

"samo dva načina da Evropa izađe iz ovog mjesta: igrati igru ​​neutralnosti – prečica do katastrofe – ili postati autonomni subjekt"

što znači da sada Evropa nije autonomni subjekat iliti suverena već je kolonija.

a tek ovo oko ljevice i desnice je pogubljen, sumanute stvari

Aco Popara Zver

Aco Popara Zver

Aco Popara Zver

Bombardovanje prođe, vaćarenje nikad.

Meho Krljic

Dobro, ipak je to jedna stara imperijalistička sila, iznenadili bismo se da je obrnuto.

Truman

Svaka čast Borisu na ostavci. Još jedan dokaz da je Britanija kolevka demokratije. Možete samo da pljuckate po njima.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Aco Popara Zver

jest, al možda prije stara kolijevka udbaških smradova

što se vidi iz priloženog

"Last Thursday Noa Hoffman, a 24-year-old just four days into her job as a political reporter for the Sun newspaper, broke the news..."

Onaj stari Sendmen

Quote from: Truman on 07-07-2022, 23:23:54
Svaka čast Borisu na ostavci. Još jedan dokaz da je Britanija kolevka demokratije. Možete samo da pljuckate po njima.

Slažem se, svaka čast, prava demokratija. Ali Boris nema veze sa tim, ne treba ga uzdizati i praviti hvalospeve. Tip je klasično narcisoidno govance, koga su ostavke 60 ministara i pomoćnika prinudile da se povuče. Prvobitno je planirao sve da ih zameni novom garniturom, pa je otišao na informativni razgovor s kraljicom, nakon čega je promenio mišljenje.

Zamisli da u Srbiji svi ministri i pomoćnici daju ostavke i prinude Vučića ili sličnog da siđe sa čela stranke i države. Kad se to desi, bićemo demokratija. Dotle smo zamaskirani jednopartijski sistem ruskog tipa.

Onaj stari Sendmen

Štedljivi japanci, ubiše ga u kampanji. A ne ko ludi srbi, da ubijaju vođe nakon što su već preuzeli vlast, kad je to daleko komplikovanije, skuplje i teže.

Aco Popara Zver

Nemoguće, samo Srbi ubivaju svoje vladare, ovo se ne može dogoditi u civilizovanim zemljama, poput Britanije i Japana.

Takođe, samo Srbi upadaju u sopstvene državne institucije i prave sranja.

Meho Krljic

Pa, na japanskim, jelte, društvenim mrežama već imaš priču kako "Japanac ovo ne bi uradio" i da "ubica mora da je korejski imigrant" tako da... ima i kod njih malo hrbljenja...

Aco Popara Zver

ne zaboravimo i da samo Srbi imaju loše obezbjeđenje premijera, jer u Japanu su premijerovi bodigardi takođe korejski migranti :)

a ono ucmekali ga usred bijela dana, moglo dijete praćkom da ga dubije

imajući u vidu da je prije neki dan Rusija zakopala rusko-japansku energetsku kompaniju i pokrenula nacionalizaciju, prije će biti kao kod Britanaca neka šiparica, 4. dan rada kao novinara, otkrila senzaciju o poremećenom koreanskom antihristu ili antišintou ili čemu već

a ono samo padaju premijeri jedan po jedan, slučajno

Meho Krljic

Dobro, ne preterujmo, Abe je bivši premijer i bio je u kampanji. Dakle, nije imao ni premijersko obezbeđenje nego, jelte, kampanjsko, niti je "pao premijer".
Ono što jeste važno imati na umu je svakako da je učestalost nasilja izvršenog vatrenim oružjem u Japanu načelno mnogo manja nego u "našem" delu sveta pa da je ovo zaista šokantan presedan i da će ovo prilično zapaliti desnicu na izborima koji upravo stižu te da će joj možda i obezbediti presudno veliki broj glasova da trijumfuje. Abe je bio prilična ikona nacionalističke desne struje, jelte.

Onaj stari Sendmen

Ajd da se ne lažemo, znamo ko voli da ubija političare po svetu, truje svoju opoziciju i kome je takav haos u interesu, pogotovo u ovoj situaciji.

Recimo, ko je ubio Đinđića, taj isti je roknuo i Abea.

Meho Krljic

Onaj stari Sendmen

Aco Popara Zver

Meho, samo govorim iz perspektive da se neki globalni proces sprema, a kome (ne) odgovara taj polako čisti svoje redove

sve je to zanimljivo ali baš u tolike koincidencije ne vjerujem

"Абе је потицао из политички утицајне породице, његов деда са мајчине стране Нобусуке Киши био је јапански премијер од 1957. до 1960. године, а његов отац, Шинтаро Абе, био је министар спољних послова Јапана."

nije taj lik bespomoćan nego dinastija, pritom ko zna kako umrežena sa japanskim korporacijama, ako ne i šire

u svakom slučaju, pokazaće vrijeme, čekam Pepea da mi objasni, a u te priče da ga neko slučajno kokne jer je prsotina, pa ok, možemo i u to da vjerujemo

vidjećemo i ko će biti novi lider britanskih konzervativaca

Meho Krljic

Lik koji ga je ubio je, izgleda, sam napravio kod kuće sačmaru kojom je počinio atentat. Jebote! Japan!