• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Okupljanje u Sarajevu 1. avgusta

Started by Boban, 31-07-2010, 15:24:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Boban

Quote from: SASFC Queen on 03-08-2010, 21:06:43
Bobane, imas 1000 mojih slika, ove ne mogu biti najbolje, posalji mi da ja izaberem koje ces objaviti :)

A šta fali ovima?
Na jednoj nežno držiš Poslednjeg Srbina, a na drugoj imaš tipiča izraz lica Velikog Brata koji vidi sve, odlučuje o svemu i gospodari situacijom.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

SASFC Queen

hahahha, ok Bobane, nek ti bude :))) nekad me clanovi u šali tako zovu :))

btw, posto ne mogu da editujem svoj post u ovoj fazi, napominjem da sam skontala da vi nemate veze s FB, naravno...jos me drzi umor od konvencije, a na SASFC Queen umor se odrazava tako da malo sporije povezuje stvari :)

tako da, naravno da cu biti prisutna na forumu, vidim da ste veoma aktivni sto je super, drago mi je da ovakvo mjesto postoji

racunajte na nas :)

za pocetak postacu vam jos slika sa konvencije :)

Samra the SASFC Queen the predsjednica kluba Pulsar

"Politicians should read science fiction, not westerns and detective stories." – Arthur C. Clarke

SASFC Queen

SLIKICE...

Mucim se sa attachmentima, iz nekog razloga jako sporo ide preko ImageShacka... nastavicu popodne...

Evo malo plakata za pocetak... :)))

"Politicians should read science fiction, not westerns and detective stories." – Arthur C. Clarke

Ygg

Ovaj prvi plakat, sa ćevapima, je prejak!  :|

:D :D :D
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Džek

Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

SASFC Queen

klupski vic koji je spontano stvoren odmah kad se pojavio ovaj plakat  je "Šta bi prvo pitali vanzemaljca da vam ponudi ćevape ?" Prva reakcija članova bila je "a gdje je luk ?", a tek druga "od čega je meso ?"  :mrgreen:

plakati su made by SASFC Pulsar član Kenan Nizić, a onaj s pipcima iz Miljacke radio je takođe naš član Mirza Sadovic

A sad idu slikice SARAKON-a...

Enjoy :)

ima jos :)

SASFC Queen

zakk

Mnogo vam lep taj prostor. Deluje kao da je odlično bilo. Sad mi sve više žao što nisam išao :/
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Boban

Prostor je apsurdno fenomenalan za ovakve konvencije.

SASFC Queen

i zadnja grupa slikica, kako smo gledali zvijezde sa krova doma mladih ... ne znam kako se desilo da je ovo poseban topic.. ako moze nek administrator ove postove prebaci na prvu temu koju je pokrenuo Boban...

ove i druge slike imate i na nasoj FB grupi a i web ce nam biti sredjen ovih dana...

sivka

Quote from: zakk on 04-08-2010, 22:00:05
Mnogo vam lep taj prostor. Deluje kao da je odlično bilo. Sad mi sve više žao što nisam išao :/

Potpisujem.
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

Boban

sad vidim da sam propustio da okačim nagrađenog blogera:

zakk

U BG je svetlosno zagađenje toliko da se iz uglavnom ni zvezde ne vide. Niko nije ugledao ni ovu najavljenu polarnu svetlost :(
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

SASFC Queen

Zakk don't feel bad, i domaći SF autori koje imamo su nas izignorirali, izgleda da nas nisu shvacali previse ozbiljno ili nisu htjeli da vjeruju da mozemo preko noci napraviti nesto :)

U 5 dana su nas zvale tri televizije, u ponedjeljak smo isli uzivo na kantonalnoj TV, sad smo miljenici medija odjednom, svi nas vole :)

A nasa iduca konvencija ce biti jos 5 put bolja, čak se bavimo mislju da i na zimu imamo neki sadrzaj, recimo Zimski sarajevski SFanKon - radionica za SF autore (pisanje, ilustracije, dizajn, programerstvo..)

Kad vec imamo ovakav prostor steta je ne koristiti ga i ne pozvati ljude..

A nas slijedeci sadrzaj, ma sta to bilo i kad, bice jos mnogo temeljnije pripremljen..

Hvala vam svima na komplimentima, to nam mnogo znaci. Najbolja stvar SASFC-a Pulsar, vjerujte mi na riječ, su prekrasni mladi ljudi koji dolaze tamo. Oni nisu samo talentirani, obrazovani, pametni i Sf geakovi/freakovi, oni su beskrajno dragi, zabavni i duhoviti, nas zajednicki entuzijazam i ideje koje oblikujemo cine te sastanke ponedjeljkom svojevrsnom oazom za sve nas, mjestom gdje pobjegnemo od svakodnevnih obaveza i everyday lifea...

Ko god od vas dolazi u Sarajevo bilo kad - posjetite nas i budite nas gost - svaki ponedjeljak od 19-21 (uglavnom 22 a nekad i duze) imamo sastanke u prostoru koji ste vidjeli, u Domu mladih na Skenderiji.

Meho Krljic

Vidim da se igrao i Street Fighter IV. Lepo.

snowflake

hello svima :D

hvala vam ljudi na pohvalama, to stvarno puno znaci, pogotovo sto je ovo nasa prva konvencija, pa nismo bili sigurni kakve ce biti reakcije.

E sad za turnir, moja je ideja prvobitno bila da igramo tekken, ali i street fighter je sasvim fino prosao  :!:

Ako naletite u Sa, javite se, nisu nam ni sastanci tako loshi  :lol:

PS: ja sam na slikama ovo crveno cudo sto se samo smjeska  :?:

SASFC Queen

Crveno čudo sa nagradom u rukama :)

Boban

Zapravo, najlepši osmeh na konvenciji.

Nagradno pitanje: pronađite pet razlika na ove dve fotografije:

sivka

Ako, ako, samo se smeškaj :)
Nadam se da ćemo se prilikom neke sledeće konvencije videti.
Prostor je nestvarno fantastičan. Eh, šta tu sve može da se priređuje!!!

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

sivka

Quote from: scallop on 05-08-2010, 09:01:12
Nagradno pitanje: Šta?
Ti koji mračiš: šta?
Konvencije, maskenbali, predavanja, tribine, razapinjanje na krst... šta god... a da ima i nema veze sa fantastikom.

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

sivka

Quote from: scallop on 05-08-2010, 09:39:08
Nagradno pitanje: Ko?

Stvarno Radmilo...
Oni koji mogu da koriste taj prostor. Ako tebi nije zanimljivo to što neko drugi može i hoće i radi ... ne znam više šta da ti napišem. Uz naklon se povlačim sa topika ...

Meho Krljic

Quote from: snowflake on 05-08-2010, 00:49:12

E sad za turnir, moja je ideja prvobitno bila da igramo tekken, ali i street fighter je sasvim fino prosao  :!:

Volim ja Tekkena, ali Street Fighter je where it's at. Držite se tog izbora i daleko ćete dogurati. Naravno, iduće godine u ovo vreme će već postojati i Marvel vs. Capcom 3, pa možete i o tome da razmišljate.  :lol:

SASFC Queen

Zak, sa krova Doma mladih moze se vidjeti nekih 10ak objekata, za sve drugo se mora ici u planinu, i mi imamo smog, da ti bude lakse :)

Nemamo tvornice, ali svejedno imamo smog... )

previse automobila, uglavnom...

scallop

Meni jeste zanimljivo šta drugi hoće i može i radi. Ali mi je zanimljivije šta neko neće, ne može i ne radi. Višak optimizma je podjednako nedelotvoran kao i manjak pesimizma. Pitanje je zašto je učešće na okupljanju u Sarajevu prošlo kao lična akcija? Odgovor je da je Boban pronašao motiv.

SASFC Queen

"... ne zanimaju me entuzijastični SF fanovi, SF klubovi i SFantasticni prostori za SF konvencije, koliko SFantasticna teorija urote..."

:mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

scallop

Budući da sam danas skoncentrisan na rupe i sve SFantastične teorije su pune rupa. Što je veća zavera to ima više rupa i više pojedinaca koji na mestima gde curi podmeću svoje lončiće. :lol:

džin tonik

Quote from: SASFC Queen on 04-08-2010, 23:07:36... A nasa iduca konvencija ce biti jos 5 put bolja, čak se bavimo mislju da i na zimu imamo neki sadrzaj, recimo Zimski sarajevski SFanKon - radionica za SF autore (pisanje, ilustracije, dizajn, programerstvo..) ...

bravo, samo rokajte! ne pamtim kad sam imao prilike vidjeti slike nekog okupljanja da zrace toliki flair.

lilit

ovo je stvarno ekstra i mnogo mi je drago da se moj rodni grad vraca u staru dobru formu.  :)
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

snowflake

Quote from: Meho Krljic on 05-08-2010, 10:37:35
Quote from: snowflake on 05-08-2010, 00:49:12

Volim ja Tekkena, ali Street Fighter je where it's at. Držite se tog izbora i daleko ćete dogurati. Naravno, iduće godine u ovo vreme će već postojati i Marvel vs. Capcom 3, pa možete i o tome da razmišljate.  :lol:

Cini mi se da je Tekken igralo vise ljudi, ustvari mislim da nema osobe koja ga nije igrala, barem neki dio :D

A planirali smo i promociju Starcrafta 2 da napravimo, ali nismo imali dovoljno vremena. A nismo željeli da ljudi biraju izmedju stvarno dobrih predavanja i naseg turnira :P

Meho Krljic

:lol: :lol: :lol: To što je više ljudi igralo Tekkena ne sme biti kriterijum!!!! Po tom kriterijumu književni deo manifestacije treba da pokriva Dena Brauna ili Paola Koelja a ne propisne žanrovske pisce jer je to čitalo više ljudi. Ne smemo uzmicati pred preprekama, već ih savladavati snagom volje i viteškim ponašanjem.

Mada ja zaista volim Tekkena.

snowflake

E vidis to je malo drugacije. Ja licno mislim da ima jako dobrih igara ali koje se ne mogu igrati na ovakvim manifestacijama samo zato sto je to meni cejf a i manje vise jer ih ljudi ne poznaju. Stvarno covjek mora sagledati vise stvar.
Opet mislim da su i Tekken i Street Fighter ok izbori. xrotaeye
Mogli smo lagano da uvedemo sistem eliminacije a i borbe ne traju dugo. Kad se sve sagleda, turnir je ispao super i to je jedino bitno :D

Boban

Quote from: SASFC Queen on 05-08-2010, 10:43:24
Zak, sa krova Doma mladih moze se vidjeti nekih 10ak objekata, za sve drugo se mora ici u planinu, i mi imamo smog, da ti bude lakse :)

U negdašnjoj Jugoslaviji, Sarajevo je važilo kao grad sa najvećom koncentracijom smoga među glavnim gradovima republika; ne verujem da se to promenilo; smešteno u kotlini, daleko od ovih panonskih vetrova...

Što se igrica tiče, da li postoje neke malo intelekturalnije od obične tuče?

Meho Krljic

Postoje, ali nisam siguran da je ova vrsta manifestacije pogodno okruženje za igranje intelektualnih igara. Borbe u ovim igrama traju po minut-dva i brzo i lako mogu da se smenjuju igrači. Plus, naravno, u čisto ludičkom smislu, ove igre, "obične tuče" su jednako intelektualne kao šah.

Boban

kako da ne... mora da postoje neke kratke igre koje nisu tuča, fiziološki imam problem sa time.
Mi smo na nekom Beokonu imali turnir u PONG-u i to me je primerenije.
Ali dobro, bolje je da se ljudi tuku na ekranu nego u stvarnosti.

Boban

Quote from: scallop on 05-08-2010, 11:54:26
Pitanje je zašto je učešće na okupljanju u Sarajevu prošlo kao lična akcija? Odgovor je da je Boban pronašao motiv.

Nadam se da Boban neće biti optužen za bilo šta loše.
Pulsaru je poklonjen komplet Fantastične bibliote i Znakovi sagite 6-16; u nekih pola sata između dva programa, poređao sam na pultu sve što sam doneo i većinu rasprodao, a to su opet FB i ZS... nit sam promovisao samo sebe ni najviše sebe; pa sem dvoje-troje ljudi, niko nije ni znao ko sam, evo, javio mi se čovek s kojim sam neko vreme pričao i družio se da mu je žao što nije znao ko sam, jer mu je Monolit prva SF knjiga koju je pročitao. Moj motiv, Radmilo, nije bio da promovišem sebe i samo sebe, već celokupnu scenu odavde i to sam uradio na pravi i odmeren način.
Sve ovo je ispalo na brzinu pa zato niko nije išao sa mnom i nije bilo grupnog i šireg predstavljanja kluba LK, ali je prvi korak učinjen. Ni ja nisam znao da ću ići u petak, postavio sam topik o konvenciji i pomislio da bi bilo lepo da idem. Pokušao sam i Fipu da cimnem, izabrao zbog njega da prođem preko Užica što je malo okolo, ali on je bio na kraju sprečen.
Meni je najžalije što sam tamo stigao sam, ali najvažnije je da se mrdnulo s mrtve tačke, biće još prilike. Da sam znao koliko je tamo dole sve dobro, izvršio bih dodatni pritisak na neke ljude iz kluba da krenu, ovako, ni sam nisam znao šta ću dole zateći i kako se provesti, pa mi je se nije dalo da još nekog zbrzavam za polazak.

Meho Krljic

Quote from: Boban on 05-08-2010, 15:20:54
kako da ne... mora da postoje neke kratke igre koje nisu tuča, fiziološki imam problem sa time.
Mi smo na nekom Beokonu imali turnir u PONG-u i to me je primerenije.
Ali dobro, bolje je da se ljudi tuku na ekranu nego u stvarnosti.

Ma uvek može da se igra Fudbal ili Tenis ili tako neka druga videoigra, ne mora da bude tuča, no su te igre manje fantastične.

Boban

Meho Krljic

Ali ona nije pogodna za međusobno direktno nadmetanje. Borilačke igre su zato tako primerene ovakvim situacijama jer su dizajnirane za direktno sučeljavanje/ nadmetanje dva živa igrača, imaju izuzetno jasna pravila, mečevi traju kratko i audiovizuelne informacije su podešene za razumevanje u okruženju koje je bučno i onemogućava baš stopostotnu koncentraciju na sitne detaljčiće.

scallop

Bobane, nemoj da se ne razumemo. Pozdravljam tvoj odlazak u Sarajevo i nepozdravljam naš neodlazak u Sarajevo. Tebi svaka čast. xjap

PTY

Quote from: scallop on 05-08-2010, 18:12:07
Bobane, nemoj da se ne razumemo. Pozdravljam tvoj odlazak u Sarajevo i nepozdravljam naš neodlazak u Sarajevo. Tebi svaka čast. xjap

a s kim si ti to "naš", a da Boban nije?

scallop

A, da ti odeš u kujnu i opereš sudove i pobrišeš prašinu? Za "tvoj" i "naš" već ćeš se informisati svojim podzemnim kanalima.

SASFC Queen

Volim kvalitetnu diskusiju  :D

Upravo o tome se radi Scalop, kako kaze Boban malo je sve bilo hectic i nabrzinu, a i prvi put, ni sami nismo znali sta mozemo ocekivati, stvari koje nismo ocekivali da se dese uspjele su preko svih ocekivanja...i obrnuto, one na koje smo racunali nisu se desile...

nismo ocekivali dolazak nijednog gosta iz Srbije, jer do zadnjeg dana niko nije potvrdio dolazak, a došao nam je "Poslednji Srbin", Boban Knežević, i to sa velikim poklonom od 20ak naslova, sto knjiga sto magazina ZS, za nasu, Pulsar biblioteku... Zahvaljujemo i ovim putem.

Sto se nas tice, bolja i na vrijeme planirana organizacija slijedeci put, malo zgodniji datum konvencije, i sve ce biti bolje...

nikako da nadjem medju ovim smajlijima jednog s kojim bi se 100% identificirala... evo mix  :D  :!:  ;)

DušMan

Quote from: Boban on 02-08-2010, 22:31:48

Stvarno izgleda kao da je bilo super. Šteta što se sve dešavalo dok sam bio na moru. Nadam se da će Boban ići još koji put, pa da mu se prišlepam...  :)
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Plut

pokojni Steva

Sarajlije,morate se na brzinu navići slušati Scallopove tirade,taj Daiđa ima šta kazati ali je katastrofalan u taktu.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

PTY

Quote from: scallop on 06-08-2010, 10:31:39
A, da ti odeš u kujnu i opereš sudove i pobrišeš prašinu? Za "tvoj" i "naš" već ćeš se informisati svojim podzemnim kanalima.

:D

Ti mene ne možeš da uvrediš, skalope, i to ne samo zato što si puuuno stariji od mene.  :lol:
Ali ne kontam to za podzemne kanale. Što 'podzemni'? Pre su kao... kakaovac.  ;)

Athlon

Quote from: Boban on 05-08-2010, 15:33:09
Quote from: scallop on 05-08-2010, 11:54:26
Pitanje je zašto je učešće na okupljanju u Sarajevu prošlo kao lična akcija? Odgovor je da je Boban pronašao motiv.

Nadam se da Boban neće biti optužen za bilo šta loše.
Pulsaru je poklonjen komplet Fantastične bibliote i Znakovi sagite 6-16; u nekih pola sata između dva programa, poređao sam na pultu sve što sam doneo i većinu rasprodao, a to su opet FB i ZS... nit sam promovisao samo sebe ni najviše sebe; pa sem dvoje-troje ljudi, niko nije ni znao ko sam, evo, javio mi se čovek s kojim sam neko vreme pričao i družio se da mu je žao što nije znao ko sam, jer mu je Monolit prva SF knjiga koju je pročitao. Moj motiv, Radmilo, nije bio da promovišem sebe i samo sebe, već celokupnu scenu odavde i to sam uradio na pravi i odmeren način.
Sve ovo je ispalo na brzinu pa zato niko nije išao sa mnom i nije bilo grupnog i šireg predstavljanja kluba LK, ali je prvi korak učinjen. Ni ja nisam znao da ću ići u petak, postavio sam topik o konvenciji i pomislio da bi bilo lepo da idem. Pokušao sam i Fipu da cimnem, izabrao zbog njega da prođem preko Užica što je malo okolo, ali on je bio na kraju sprečen.
Meni je najžalije što sam tamo stigao sam, ali najvažnije je da se mrdnulo s mrtve tačke, biće još prilike. Da sam znao koliko je tamo dole sve dobro, izvršio bih dodatni pritisak na neke ljude iz kluba da krenu, ovako, ni sam nisam znao šta ću dole zateći i kako se provesti, pa mi je se nije dalo da još nekog zbrzavam za polazak.

Taj sam :) takode mi je krivo sto nisam stigao da pregledam knjige na standu posto sam stalno fotkao i ucestvovao u organizaciji...

fotke sa SARAKON-a:
http://www.flickr.com/photos/13487298@N05/sets/72157624665714350/

sivka

Boban je uvek prvi i među prvima u svemu što je vezano za sf događanja. Čak i tamo gde nije direktno učesnik, itekako se vidi njegov pečat. Moj (lični) stav je da je on najbolji predstavnik srpskog sf bilo gde da se pojavi, i mislim da to ne mora da se objašnjava.