• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Slobodna Vojvodina

Started by pokojni Steva, 11-09-2010, 11:28:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Barbarin

@ Steva, kad bi takav intervju bio odma bi me primili  :lol:
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Plut

Quote from: lilit_depp on 05-10-2012, 13:50:03
ah, što ste ozbiljni!!!!

u imperiji sunčan dan!!! plut, only for you:
http://m.youtube.com/#/watch?v=xeS_JHb-DZI

Ah sliko, na zidu moje crne duše!!! xcheers

pokojni Steva

Podsećanja radi, kako ga Antonić samo ubada. Još i ideje daje  xcheers
S odmakom, mućos interesantnije.

http://www.nspm.rs/politicki-zivot/ira-i-vojvodjanski-secesionisti.html?alphabet=l
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

sleep

Komentari su kao i uvek, na nivou :lol:
"Ona htela fensi face, a ja Srbin sa dna kace"

Meho Krljic

Blah, individualni diskursi na stranu - valjda je pravo na samostalnost jedna prirodna stvar. Može da se raspravlja o tehnologiji i o podeli imovine, naravno, ali ako jedan od učesnika zajednice više u zajednici ne želi da bude i to može da pokaže nedvosmisleno - koji je smisao zadržavanja njegovog u zajednici?

Lord Kufer

Koji je smisao držanja robova ako robovi ne žele da budu robovi?

Meho Krljic

:lol: :lol:  Dobar koan. Zna se šta je i Niče rekao: Kada nema gospodara, rob samog sebe porobljava.

pokojni Steva

Podela imovine je zastarela, šta se opljačkalo već je odavno popušeno. Došli smo do otimanja oko čije su naše gaće.

Meho Krljic

Ma, s druge strane sigurno veliki deo Srbije gleda Vojvodinu i razmišlja - oni su puni ko brodovi a mi nemamo ništa, nek idu al nek plate šta su potrošili!!!!!!!!! I tako to. Teško bismo stvar rešili pravično nekakvim ishitrenim potezima i jednostranim odlukama!!!!!!!

pokojni Steva

Muka ove skoro pa stogodišnje okupacije je što Gedžovani misle da Vojvođani treba nešto da "plate". Mi smo platili odavno, zato smo do 1918. nešto i imali.

Plut

Subotičani oduševljeni njihovom bus-plus varijantom! Stipane reaguj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

džin tonik

suboticani? znam jednog koji provodi po pola godine u tajlandu, ali ne gdje se krecu turisti, vec na sjeveru. medju nekim plemenima.
mora da su, poput njega, odusevljeni jer im nove autobusne karte prodju za vozacke dozvole na dalekom istoku.

Plut

Quote from: varvarin on 04-10-2012, 11:29:31

LIGA SILEDŽIJA VOJVODINE !!!

Čankov sekretar pretukao čoveka!
CRNA HRONIKA, 04.10.2012
Umalo sam se onesvestio od batina, tvrdi Vladimir Meleg, koga je 19. maja na pumpi u Novom Sadu zverski povredio Goran Veselinović. Mesec dana sam nosio longetu na desnoj nozi, kaže povređeni...

xtwak

Ijao, pa ja tek večeras skontala da znam ovog tipa, još iz vremena kada je bio sindikalni aktivista i okretao se kako vetar duva. Muljator žešći. Sklona sam tome da ovom liku ne verujem ništa. Dobro, to ne znači da se zverski (čuj, molim te!) napad nije dogodio, ali...
A i što, bre, takvi čekaju ne znam koliko da dođu s ovakvim vestima u javnost?

Barbarin

Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Barbarin

Jeremy Clarkson:

Plut

O da, baš danas gledam kako tip uzima kaznu sa svoje šoferšajbne.
Inače, znam jednu advokaticu koja nikad nije plaćala te kazne, a nakupilo ih se ihahaj. Jednom joj, tako, pauk odnese auto. Ode ona da ga pokupi i kažu joj može, ali kad plati sve nakupljene kazne. Naravno, tada je usledio obračun biranim rečima i oni neće da popuste. Ode lepo ženska i posle nekoliko sati se vrati sa opomenom pred tužbu. Istog trenutka su joj vratili auto. Kazne su i dalje neplaćene. Ima i novih. :mrgreen:

Barbarin

Ja sam čuo za neke advokate, tj i usputno ih poznajem preko pasa (ne družimo se al znam ko su) koji isto nikad nisu platili ni jednu kaznu, a kad odu na sud nakon nakupljenih ponište sve i sud ih slobodi, ne znam na koju foru, al im pali fora.
Jeremy Clarkson:

Meho Krljic

Ne zaboravimo da Boris uvek govori o Panoniji, nikada o Vojvodini. Nema dokaza da se ove dve teritorije poklapaju!

Stipan

Nema dokaza ni da se Srbija poklapa sa svojom ustavno proklamovanom teritorijom, pa šta?

Meho Krljic

:lol:  Ti si još jedan od onih koji zaboravljaju da se teritorija u ozbiljnom svetu ne definiše ustavom nego međunarodnim ugovorima.

A ovo za BK, htedoh reći da je rizično koristiti ga kao glasogovornika nekakvog vojvođanskog nacionalizma kad kod njega nije sigurno da uopšte Vojvodinu prepoznaje kao koncept.

Stipan

Pa ko je spominjao nacionalizam? Vojvođanski?

scallop

Nije valjda - regionalizam? Regionalizam je zgodan samo za kućni budžet. Ako imaš redovne prihode i ako imaš dobar dogovor sa svojom državom. Sve što liči samo na goluba na grani lako odleti i usput te obeleži po glavi.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

Bla, bla, bla. Koji to dobar dogovor ima sa ovom državom najveći deo njenog stanovništva?

Meho Krljic

Quote from: Stipan on 26-10-2012, 12:16:34
Pa ko je spominjao nacionalizam? Vojvođanski?

Pa tema se zove "slobodna Vojvodina". To je vojvođanski nacionalizam!!!!!!!!

Stipan

A? Otkada su "Sloboda" i "Nacionalizam" sinonimi?

scallop

Meho moj, ljudi u ovoj državi još u sebi nose ideju stečenog prava. Izgleda da nam treba neki novi Kenedi da upita šta smo mi uradili za ovu državu.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

Mene " novi Kenedi" ništa nije pitao. Poslao je po mene vojnu policiju čim sam mu ustrebao...

Meho Krljic

Quote from: scallop on 26-10-2012, 12:41:39
Meho moj, ljudi u ovoj državi još u sebi nose ideju stečenog prava. Izgleda da nam treba neki novi Kenedi da upita šta smo mi uradili za ovu državu.

Pa, dobro, činjenica je da nam je nekakav prirodan patriotski stav prilično deficitaran...

Quote from: Stipan on 26-10-2012, 12:39:12
A? Otkada su "Sloboda" i "Nacionalizam" sinonimi?

Šta sad, treba da crtamo kako teritorija koja pripada drugoj, većoj teritoriji, kada priča o slobodi i separatizmu nužno poseže za nacionalističkim govorom? Izjašnjavanje kao vojvođan/ka na popisu i tako to? Hajde, hajde, ako smo glupi, nismo blesavi.  :lol:

Stipan

Nacionalističkim? A koje to nacije molim te? Vojvođanske? Ti to ozbiljno?

Meho Krljic

Šta sad "ti to ozbiljno"? Ko da mi ovde vodimo neki ozbiljan razgovor!!! Nacionalizam nije vezan samo za nacije koje priznaju druge nacije u datom istorijskom trenutku, naprotiv, vrlo je vezan za nacije u nastajaju, uvek im prethodi, kako tvrdi nauka!!!!!

Stipan

Vojvođanska nacija ne postoji, nikada nije postojala, niti će ikada postojati.
Postoji stanovništvo Vojvodine koje većinski u ovom trenutku sebe smatra oštećenim, opljačkanim i poniženim.

Meho Krljic

Misliš kao i stanovništvo Srbije, većinski?

Stipan

Uglavnom. Razlika je jedino u tome što Vojvodina još uvek ima neke resurse za koje se vredi boriti.

Meho Krljic

Verujem da bi to rekao stanovnik bilo kog regiona u Srbiji.

Stipan

Meho Krljic

Šta na primer? Misliš da stanovnici Timočke krajine ili okoline Kragujevca smatraju kako njihovi krajevi nemaju više resursa za koje se vredi boriti i da kad ih neko pita šta bi valjalo da se uradi za njihov kraj kako bi se bolje živelo oni samo namignu i kažu "Nuklearno bombardovanje iz orbite, to je jedini način da budemo sigurni"?

Stipan

Ne budi smešan. Odavno oni više ništa nemaju. Jedino što se ne može odvući su oranice.

Skalar

Quote from: Stipan on 26-10-2012, 13:00:16
Vojvođanska nacija ne postoji, nikada nije postojala, niti će ikada postojati.
Postoji stanovništvo Vojvodine koje većinski u ovom trenutku sebe smatra oštećenim, opljačkanim i poniženim.

Са првим делом се слажем.
Са другим делом другог дела се не слажем - већински део становништва Војводине не сматра себе оштећеним, опљачканим и пониженим. Осим ако Стипан мисли да националне мањине & нешто мало мештана јесу већина.
Пиво и ћевапи спајају људе.

Skalar

Quote from: Stipan on 26-10-2012, 13:06:04
Uglavnom. Razlika je jedino u tome što Vojvodina još uvek ima neke resurse za koje se vredi boriti.

Ма даааааа, има ресурса. Све пршти од ресурса... Има многе хидроцентрале, руднике племенитих и сваких других метала, шуме, површинске и подземне копове свих врста угља, металски производни комплекс у пуном замаху... А да се не прича о томе да би Војводина могла хранити пола Европе. Можда би и могла, кад би Европа била гладна војвођанског жита, кукуруза, сунцокрета и шећерне репе. Ал није. Не зна Европа ни шта ће са својим вишковима поменутих култура, а не да купује од Војводине. Нешто сам начуо да Французи својим житом, кад нешто мало ћушну у УН за гладне и бососноге по Африци, хране рибе по океанима. А све се нешто бојим да би Руси купили од Војводине и једно зрнце жита кад не би била у саставу Србије. А баш ме интересује какве то неке озбиљне, државотворне и стратешке ресурсе има Војводина, а за које се вреди, како Стипан каже, борити.
Пиво и ћевапи спајају људе.

Hiperhik

Šunke, naprimer.

Za to se vredi boriti.

scallop

Čvarke i slaninicu. Ima i nešto ćuraka ako je iza pokojnog Steve nešto zaostalo.

Meho Krljic

Quote from: Stipan on 26-10-2012, 14:46:31
Ne budi smešan. Odavno oni više ništa nemaju. Jedino što se ne može odvući su oranice.

Pokušavam da smislim da li me zajebavaš ili si stvarno tako gord da misliš da je južno od Vojvodine sve pustoš koju vredi samo koristiti za odlaganje nuklearnog otpada. Ali hajde, i lakše zagonetke su mene umele da potpuno zbune.

Alex

Kad se ukida autonomija?
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Plut

Ah Meho, ja se osećam oslobođeno od svih malograđanskih stega. Ja sam Slobodna Plut! :lol:
To sa stvaranjem vojvođanske nacije uopšte nije loša ideja.

Pitanje za Skalara: Odakle si ti? Gde živiš? I o kakvom ti to hranjenju Evrope pričaš? Nije ovde reč o tome da li bi Evropa nešto kupovala od nas nego da li smo u mogućnosti da stvorimo tolike količine hrane. I nisam znala da je Rusiji, kada ekonomski razmišlja, važnije od koga nešto kupuje ili šta i po kojoj ceni to radi.  xrofl

Stipan

Pa za drugo i niste nego za odlaganje nuklearnog otpada.
Evo i Skalara ćemo vam isporučiti ne bi li vam predvodio metalski proizvodni kompleks.

Amerikancima su vaši kompleksi ionako dosadili.. 

scallop

Quote from: Stipan on 26-10-2012, 18:07:36

Amerikancima su vaši kompleksi ionako dosadili.. 

Evo šta je meni dosadilo. Šta je to vaše, a šta naše, da ne počnem da psujem i vaše i naše. xuzi

Stipan

Ajde Scallope ne mešaj se, kad dobro znaš da se sa tobom neću svađati.

scallop

Kako da se ne mešam? Ja živim na Merkuru, pa me se ne tiče? Kad se odlučiš za ovakve idiotluke vodi računa da ne povređuješ samo one koje imaš nameru da povrediš nego sve one koje tvoje reči dodiruju. Da se ja nešto pitam na ovom forumu ovakve rasprave ne bi postojale. Na ulicu pa se tamo istutnjajte do mile volje.