• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Slobodna Vojvodina

Started by pokojni Steva, 11-09-2010, 11:28:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mme Chauchat

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 28-09-2012, 15:32:03
"Jedan stariji londonski broker je pre neki dan u sitne sate pijan seo za laptop"
Nema ovo veze sa ostatkom teksta ali je simptomatično... to je "vest" koja je bila sat-dva na sajtu B92 pre neki dan, i koju su makli s naslovne čim im je skrenuta pažnja da je događaj od pre tri godine: http://en.wikipedia.org/wiki/Oil_futures_drunk-trading_incident
I da ponovim, ostali deo teksta je ok, ali mene sve više nervira taj običaj da se neki članak, rad, štagod, započne anegdotom koja kao nema veze sa temom, a kao u stvari je suštinski razotkriva, dok u stvari u stvari zbilja veze nema i često je - kao ova sad - iz prsta isisana. "Brokerske kuće ovih dana užurbano proveravaju svoje službenike..." 'ajde.

Barbarin

Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Lord Kufer

Neka. Vreme je da se i tamo nauče redu.

Barbarin

Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Barbarin

Izvini al ne kapiram o čemu pričaš i dalje.
Jeremy Clarkson:

Barbarin

Ja jesam, ne znam na kakav red na punkt kontrolama misliš, ne znam ni šta su punkt kontrole.
Jeremy Clarkson:

ALEKSIJE D.

Će da vidiš kad ti dođe Bus plus.
Bez ausvajsa nigde.

pokojni Steva

Bus Plus punktovi su za Bgd. Ovde narod svakako pokazuje bekeljuše kad uđe, ili plaća kartu. Zato Barbarin i ne razume o čemu se priča.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Plut

Hah, i tako nekih stvari... Ma, divno!
"Tender nije pao zbog opisa tehničkog zadatka ili nečeg sličnog, već zbog nekih začkoljica poput pravopisnih grešaka i tako nekih stvari", kaže Balać za Novosadski informativni portal.

Barbarin

I u NS postoji kontrola, al je na nasumičnim stanicama, ne kao u Bg gde se zna na kojima stoji, pa ljudi kad ih vide krenu da overavaju. U Ns se ulazi uglavnom na prednja vrata, pokazuje mesečna pokazna karta, ima nekoliko vrsta, ili kupuje karta. U tekstu spominju gužve pri kupovini mesečnih markica, al su one rezulatat dugogodišnjeg stajanja u redovima pa se to i danas praktikuje, postoji nekoliko mesta za kupovinu kao i skoro nedelju dana da se to obavi, al svi kao po običaju čekaju zadnji dan.

dodak: Nije mi jasno zašto bi se to radilo preko neke firme, gspns je u vlasništvu grada, zašto grad ne izdvoji pare i uloži u takav neki sistem.

mislim znam al mi nije jasno, treba kumova firma da namlati para i da u budućnosti namlaćuje pare, zar nije bolje da grad ubira ceo prihod
Jeremy Clarkson:

scallop

Dobićete i komunalnu policiju da taba prema potrebi.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Plut

Vidi se da je Barbarin od naše fele. xrofl

ALEKSIJE D.

Sve to što ti, Barbarine, pričaš bilo je i u BG. I sva ta pitanja su postavili u BG. I bunili se. I bojkotovali i...
Sad imamo šta imamo. Zašto veruješ kako će u NS biti bolje? Taj sistem ulaska, pokazivanja, više vrsta markica, nasumične kontrole imali su u BG.
A onda se pojavio BUS PLUS! Ne, to niie ptica! To nije avion... Ovaj, pobrkao sam špicu.
Elem, uz to je došao prenos sredstava sa računa firmi na račun privatne firme koja obrađuje podatke, pa ugradnja nekih automata, pa redovno kucanje da ne bi bilo tucanje u glavu, pa da ti ne pričam koje sve komplikacije mogu da nastanu.
Dok ne dođe komunalna policija: šta se držiš za šišku! Spusti ruke! Spusti ruke! Šta lična karta! Šta! Nema sad kucanja! Spusti ruku! Otpor službenom licu! Tras, tras!
I tako...
Gosn Šicer je naredio.... ovaj, to je opet druga špica.

pokojni Steva

Ne diraj mi gosn Šicera jerbo ću te furtom u Brdarov podrum voditi! U NS-bus je k'o nekad u SSSRu, sami kopejke u kasu guraju, bez da ih bandar tera. Bio, video, živeo. Do duše, ima tu i da šaraju, al' to je sve za Sajlovo, novi Futog, Bocke, Paragovo. "Rođaci", da ne kažem.

Barbarin

Al u Bg markice i pokazne nisu funkcionisale, mislim tamo ni sam gsp ne funkcioniše, da se razumemo, previše ljudi premalo prevoznihh sredstava. To što su vam uveli je pokušaj uspostavljanja reda. U NS nekog reda ima, kakvog takvog.

@ scallop Komunalaca ima i kod nas, al zaobilazim ih, pošto često vijaju nas sa psima.
Jeremy Clarkson:

Lord Kufer

To je bre sve zbog pljačke, ako je to ono što se zove red...

Barbarin

Red na redu za pljačku, možda i preko reda. :D
Jeremy Clarkson:

Lord Kufer

Inflacija je trenutno preko 50%. Nisam računao, al siguran sam. Sad će država lako da regrutuje fašiste da brane sebe i svoje male plate od onih koji više neće imati ništa da brane. Idem da se prijavim pa ću da vas vijam zbog neverifikovane kartice.

Plut

Quote from: Barbarin on 02-10-2012, 15:31:10
@ scallop Komunalaca ima i kod nas, al zaobilazim ih, pošto često vijaju nas sa psima.

Ja ne znam koji si ti više po redu od kojeg čujem ovo. Nafatirali se na kerovima samo tako.
5.000 samo za povodac tj nedostatak istog.

Lord Kufer

Euro je 115 dinara a kupovna moć je pala za 50%.
Stara igra, ista pravila.
Najebali smo.

pokojni Steva

Najebali "ste". Nama je Fruška blizu.

Josephine

varvarin

http://www.kurir-info.rs/cankov-sekretar-pretukao-coveka-clanak-441889

LIGA SILEDŽIJA VOJVODINE !!!

Čankov sekretar pretukao čoveka!
CRNA HRONIKA, 04.10.2012
Umalo sam se onesvestio od batina, tvrdi Vladimir Meleg, koga je 19. maja na pumpi u Novom Sadu zverski povredio Goran Veselinović. Mesec dana sam nosio longetu na desnoj nozi, kaže povređeni...

xtwak

pokojni Steva

POKRENIMO NOVI SAD – TOMISLAV NIKOLIĆ (Srpska napredna stranka, Nova Srbija, Pokret socijalista)
- Tomislav Nikolić
1. Miloš Vučević, 1974, advokat, Novi Sad
2. Igor Mirović, 1968, diplomirani ekonomista, Novi Sad
3. Cvija Vasić, 1970, tehničar informatike, Novi Sad
.
.
.
.
.

29. Vladimir Meleg, 1956, ekonomski tehničar, Novi Sad

Tek će da se onesvešćuju od batina!

Plut

Ovde baš mnogo ljudi prati Kurir. Bar se tako čini po količini njihovih vesti koje nam prenose.

Loni

Jasno je da je pretučen tip od strane Čanka veliki pijani provokator.
  Svakog od nas bolelo bi kad naručiš pesmu muzičaru, a pojanac sa susednog stola dobaci:
  - Šta svirate za tu debelu svinju ustašku!   
  Plus da ženske za vašim stolom nazove droljama koje su u vašem društvu samo zbog love.

Međutim sve to nije opravdanje za tuču.
  Jeste opravdanje za običnog čoveka, ali Čanak mora da bude IZNAD TOGA.

Znam da je teško suzdržati se. Posle punoletstva pobio sam se dva puta.
  Političar (čak i onaj na opštinskom nivou) mora da bude iznad.
  Njegovo opravdanje da neke stvari moraju da se reše na muški način, mogu da prođu kod tradicionalista i apologeta partijarhata kao što je ciljna grupa Velje Ilića, ali kod Čankovih štovatelja ne može. 

Iznegirao sve ono dobro što je radio godinama. Borio se protiv Slobe, Šešelja, nacionalizma i klerikalizma.
Jedini se usprotivio skupu neonacista u Novom Sadu organizujući antifašistički kontra miting.
  Imao muda da kaže da Amfilohiju ono što taj fašista zaista i jeste.

Ali ako se već zalažeš za moderne vrednosti i prevazilaženje naci-patrijarhata i ideologije krvi i tla, onda nemoj da dozvoliš sebi da reaguješ kao divljak iz suprotnog tabora čak i kad te isprovociraju.

Da se pitam, mesto predsednika LSV-a, posle ovog trebalo bi da se prepusti mladoj Aleksandri Jerkov ili da Čanak javno kaže ljudima koji su ga cenili, da je pogrešio.

Plut

Bez Čanka nema ni LSV-a.

scallop

Kakva bi to šteta bila! :evil:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Loni

Ima. Sa Jerkovkom na čelu.

LSV je ostvario najbolji rezultat ikad. Čak 19 % u Novom Sadu. Svaki peti građanin vojvo prestnoce, glasao za njih. Na nivou pokrajine solidnih 11 %.
  I u tom periodu procvata, da on dozvoli sebi ovako nešto, neoprosiv je autogol.

Plut

Stvarno ne znam šta te tu čudi? Kao da ne znamo kakav je.
A što se Jerkovke tiče... nemoj biti tako siguran.

Stipan

'Ebo vas LSV. Šta ja imam od toga da NS postane BG, A Čanče mali Slobo?

Meho Krljic

Ma, dobro, valjda je sa Čankom problematičnije to što je posle lagao da se nije tukao a ne to što se potukao? Mislim, jebiga, izgubiš nerve, pobiješ se u kafani, ta kome se to od nas nije desilo? Al posle kad prođe adrenalin, treba da se setiš ko si i na kojoj si funkciji i, ako ti se ne priča o svemu da onda ne daješ nikakve izjave za javnost i veliš da ćutiš u interesu istrage a ne da lažeš ko lud.

Nego, da li je na kraju ovaj što je popio batine od Čanka njega tužio? Je li Čanka saslušala policija?

pokojni Steva

Loni je potpuno... Htedoh reći operisan od očiju, no ipak ajd i ja da budem jednom blagonaklon spram njegove pojave.
Čanak se u više od 20 godina, potrošio. Poslednji izborni rezultat u NS i Vojvodini, je Ligin najbolji, ikad!, samo zato jer je DS zasrala do balčaka, narod sve više uviđa da iz BG valja još samo Scallop, i po' šake nekih-ponekih. Prvi korak, konačni kraj iluzije. Da mi je neko rek'o da će moj kum na prošlim izborima (na koje JA nisam izašao) glasati za Ligu, ja bih ga, nekad, namlatio iz preventive, da mi se kum ne muči. Otac mu Srbijanac, sve po PSu. I Vojvodinu počesto zove "Srpskom Vojvodinom". Opalac! A glasao za Ligu, pa kako to?! Malkice se kantar nakrivio, zlo seme autonomaštva isklijava di mu mesto nije. Onaj građanski "korpus" glasača, za očekivati, traži izlaz. Ako šporet ne valja, mučiš se, popravljaš, pa kupiš novi. Stari baciš nađubre.
I konačno, ligaška batinanja. Rekoh, "građani" glasali za Ligu - vrh brega podno Titanika. I rekoh da je Čanak za Vojvodinu "potrošen", misleći na udrijankele što frontalno iz rovova iskaču - tipa mene. Za mene je on mrtav ladan i deb'o raspadajući. Nove stranke nastaju, bogme, buljucima. Jako besne. Pazi kad sad Vojvođanski Klub, šahovsko društvo pemzionera, traži republiku. Čanak zaboravio di je ono kajas izgubio, pa se prenuo. Čovek je histermajster, pametniji od Šapera a i droge troši. Razume situaciju. Niste čuli za Vojvođanski front? Čanak jeste, upravo ga pravi. I biće prvi predsednik Vojvodine. Tad ću morati da ugradim brisače na TV, al' ko mene još za nešto pita.

Pride, Jerkovka će morati da leti. Nadotupava krava je u stranci stala na previše kurijih očiju  :lol:

varvarin

Siroti mali hrčki.

pokojni Steva

Quote from: varvarin on 04-10-2012, 13:43:10
Siroti mali hrčki...

...nabacili zube! O, mamu im...

varvarin

Uz divan, onako, pade mi na pamet:
Ako ja sad vidim na ulici nekog iz  LSV, pa ga propustim kroz šake, nako iz zatrke...Posle kad me milicija pita koj mi kurac, jel da im pokažem izbornu listu i mesto dotičnog na listi  LSV ???

xcheers     

pokojni Steva

Može slobodno ako se desilo ispod linije Save i Dunava  :lol:

pokojni Steva

Zveri bi da se ujedaju. Pa to je uvek bilo poželjno, ako je na vreme.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/346094/Smenjuju-direktora-Kulturnog-centra-Novog-Sada-zbog-table-na-latinici

Živio Davor, Srbenda! Živio!!!

edit - iliti, slobodno i žargonski rečeno:

Pocelo je sine... Otpisani!.flv

pokojni Steva

Već im postavljena i nova tabla  :lol: :-|

Karl Rosman

"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Josephine

nesrećnici još uvek ne umeju da koriste socijalne mreže. srbija je to, ej.

Stipan

Nesrećnik!? Vidi se da ga ne poznaješ.

Karl Rosman

"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Stipan

pokojni Steva

lilit

ah, što ste ozbiljni!!!!

u imperiji sunčan dan!!! plut, only for you:
http://m.youtube.com/#/watch?v=xeS_JHb-DZI
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.