• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Slobodna Vojvodina

Started by pokojni Steva, 11-09-2010, 11:28:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Pa, zato ti i kažem.  :lol: :lol:

Džek

Zna li se šta su lepog fruštukovali?
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

pokojni Steva

Odakle pare za to? Im ja, dam, sad, sapunjare... I jaja u oči..
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Plut

Nešto što podstiče brzo varenje, ipak je vreme za rad.

Džek

Samo da im nisu servirali jaja na oko. Ionako su slepci.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Anomander Rejk

Jelena-Beba Balašević ( 28g ) odnedavno je savetnik predsednika Vlade Vojvodine
Bojana Pajtića. Njen resor je zaštita životinja. Možda ovo ne bi bilo ništa neobično da je Jelena recimo veterinar, ali ona je diplomirala književnost i režiju ? Ili to više nije uopšte bitno, koja je svrha obrazovanja uopšte kod nas ?
Tajno pišem zbirke po kućama...

scallop

Ni Brižit Bardo nije diplomirala veterinu. Ne preteruj.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Pa, dobro, ona je savetnik, nema dakle izvršnu moć. Moguće je da ima puno iskustva sa ovom problematikom itd. Zaštita životinja svakako nije samo veterinarsko pitanje, dosta je šire od toga.

S druge strane, verovatno sve to nema veze i postavljena je tu preko veze...

Джон Рейнольдс

Quote from: Meho Krljic on 15-03-2011, 11:21:50
1. ima puno iskustva sa ovom problematikom

2. postavljena je tu preko veze

Hmmm, šta li je od ova dva...  :lol:
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

scallop

Meni je veća briga ortopedija urbanizma. :mrgreen:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Alo! kao i uvek predvodi istraživačko novinarstvo:

QuoteLjubav prema životinjama može i da se naplati, pokazala je ličnim primerom Jelena - Beba Balašević (28), ćerka kantautora Đorđa Balaševića.
Jelena Balašević dobila posao u vladi Vojvodine
Naime, činjenica da je diplomirala književnost i režiju nije omela premijera vojvođanske vlade Bojana Pajtića da baš mlađu ćerku Panonskog Mornara bez ikakvog konkursa imenuje za svog savetnika u oblasti zaštite životinja!?
Tako mlada rediteljka bez jasnih referenci već četiri meseca prima platu za posao iz snova mnogih doktora veterine koji čame na birou rada. Međutim, iz Pajtićevog kabineta poručuju da je njegova savetnica taj angažman zaslužila svojim "kvalitetom, požrtvovanošću i interesovanjem".
- Ona nije izbor pokrajinske vlade, već lični izbor premijera i njene reference su zaista zadovoljavajuće. Mnogo je onih koji se školuju za jedno, a profesionalno se odrede na drugi način. Jelena Balašević je svojim radom, entuzijazmom, interesovanjima i odličnim kontaktima s udruženjima za zaštitu životinja pokazala da je dobar izbor - kažu u kabinetu premijera Vojvodine. Na pitanje šta je konkretno Bebu Balašević stavilo ispred ostalih mladih entuzijasta, kažu:
- Svesni smo da ima mnogo sposobnih talentovanih ljudi, ali ovo je kratkoročni, privremeni angažman i ona sigurno neće biti tu zauvek. I Zoran Cvijanović je glumac, pa je bio savetnik Božidara Đelića na poslovima ekologije. Ti ljudi pokazuju veliki entuzijazam u ovakvim segmentima i od njih se i ne očekuje da se bave pravnom regulativom. Oni svojim imenom i drugim delovanjem mogu da budu od pomoći institucijama sistema - poručuju iz kabineta. Ipak, za svoje zalaganje mlada rediteljka, kako nam je potvrđeno, uredno prima savetničku platu, ali Pajtićevi saradnici nisu mogli da nam otkriju o kojoj sumi je reč.
Bilo kako bilo, ovo nije prvi put da Beba Balašević dobije atraktivan angažman uprkos rupama u CV-ju. Tako je bez dana pedagoškog staža prošle godine uspela da se zaposli kao asistent na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.
Kako je "Alo!" tada pisao, član komisije koji je vodio glavnu reč prilikom njenog zapošljavanja bio je Siniša Bokan, čovek koji je bio zadužen za montažu filma Đorđa Balaševića "Kao rani mraz".   Mama Olivera: Nisam joj ja sekretarica! Pošto u Pajtićevom kabinetu juče nisu mogli da preciziraju šta su konkretna zaduženja Jelene Balašević, pokušali smo objašnjenje da dobijemo direktno od nje. Kako nismo imali sreće, pozvali smo mamu Oliveru, koja nas je sad već tradicionalno neprijateljski dočekala.
- Ajde tamo... Nisam vam ja servis, pozovite pokrajinsku vladu, ima tamo neka sekretarica... - kratko je prokomentarisala mama pre nego što je spustila slušalicu.
B. M.

Mark

Eh, da nam je po jedno savetnicko mesto ... Kao nesto savetujes, konsalting ovo-ono, a nista ne odlucujes, nemas odgovornosti, a primas pare! :-)
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Albedo 0

UBICA SRBA DOBIO SPOMENIK U OPŠTINI ADA!

Janošu Jovanu Damjaniču, vojskovođi i mađarskom heroju koji je predvodio vojsku u borbi protiv Srbije, u opštini Ada podignut spomenik

Statua Janoša Damjaniča, mađarskog nacionalnog heroja i vojskovođe kome se pripisuje izjava "Srbi ne treba da postoje i neću se smiriti dok i poslednji Srbin na svetu ne bude mrtav, a kad se to dogodi, sam sebe ću ubiti", od pre nekoliko dana krasi centar ovog vojvođanskog mesta.

http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/ubica-srba-dobio-spomenik-u-opstini-ada-80279.php

pokojni Steva

Ako se ljuto ne varam, dotični Damjanić nije ratovao protiv Srbije već na strani Budimpešte a protiv Beča 1848. Kasnije je uhvaćen i obešen (dok je Košut ladio muda u Londonu). Svakako, to su bila užasno smutna vremena, Srbi su se tad borili na pobedničkoj strani ali su Mađari bili (u početku) nosioci 'slobodarskih' ideja '48. Užasan rat i za Srbe i za Mađare. Do danas nije 'dogovoreno' ko je kome zabio nož u leđa. Pride,spomenici i ulice Košut Lajoša nisu retkost u Vojvodini. Šta, kao on je prihvatljiviji?

Stipan

Sever Bačke je osetljivo mesto. Prečesto je menjao gazde i teško je odrediti šta je propaganda neke od strana u sukobima, a šta istorija. Teško je to razumeti u sredini kao što je Beograd, ali Subotica i Ada su nešto sasvim drugo. Po meni je najpametnije ne sprečavati nikoga da se seća svoje istorije - izuzev ako to očigledno vodi u destrukciju. Za Damjanića to ne bih rekao.

Albedo 0

"Srbi ne treba da postoje i neću se smiriti dok i poslednji Srbin na svetu ne bude mrtav, a kad se to dogodi, sam sebe ću ubiti"

Stipan

Bato, nemoj opet. Ta izjava mu jeste pripisana, ali nije dokazana. Da je to tako stoprocentno i ja bih mislio isto što i ti.

Albedo 0

~ и у Новом Бечеју је такође подигнут споменик " србо-убици " грофу Ленингену; - гроф Карољ Леининген /немац/ је 1848 године учествовао на мађарској страни у рату и то само у ДВЕ битке : обе против СРБА / код Јарковца и Н.Бечеја / а приликом постављања бисте активно учешће на свечаности имала је локална самоуправа Новог Бецеја / ЛДП !!! / пс - кости њихових предака се преврћу у гробу кад виде на шта су се СРБИ срозали

Stipan

Sad počinjem da se pitam muče li tebe Mađari (što ne bi trebalo) ili LDP (što podržavam) ?

Albedo 0

Izvini, ali ko postavlja spomenike ovim ubicama ne zaslužuje da se zove Mađarom. Nemoj da mi poturaš stvari koje nisam rekao.

pokojni Steva

Još jedared, 1848. godina je bila zbunjujuća. Ko da vidim Batu Stojkovića u 'Varljivom Letu' kako unosi/iznosi TV. Budimpešta jeste zajahala 'slobodarsku' ideju ali ju je vrlo brzo i odbacila (kako je prošao Petefi Šandor?). Srbi jesu prvo ponudili svoje 'usluge' Budimpešti pa kad autonomiju nisu dobili, okrenuli ćurak. Slabo šta je tu od 'slobodarstva' uopšte i bilo, svako je grabio za svojom nacijom ne slobodom. Ne zaboraviti da marketing u ratu nije od juče, Damjanić je bio jedan od viđenijih...

Albedo 0

kakva god da je bila 1848. godina, na teritoriji Srbije nemaju šta da traže spomenici sumnjivih istorijskih ličnosti, to da li će neki Mađar da ih privatno slavi je njegova stvar, ali javna i državna stvar je kad to čine opštinske vlasti.

Anomander Rejk

Ne kažem da je rekao to što je rekao, niti za koga se borio, ali generalno mislim da nam ovakve stvari nisu potrebne. Rađe bi investicije u nekim drugim oblastima, nego investicije u vidu spomenika sumnjivim ,, herojima ''. Šta se time dobiva, osim što se ljudi kljucaju u nacionalno, i polarizuju. Nemam ništa protiv što je Šandor Egereši predsednik Skupštine Vojvodine, ali imam protiv toga što se ponaša kao da je funkcioner Mađarske, a ne pokrajinski. Na sve se mora šutiti, i kad su Honvedi dernečili u NS, govorili su kako su to stare, prisilno mobilisane čike. Kad ono na snimku, prisilno mobilisane čike pevaju iz sveg glasa, sa rukom na srcu, ispod zastave.

Stipan

Nisam ja ništ' potur'o Bato. Samo sam zaključio da si ti protiv LDP-a i ostalih sitnih šićardžija, a ne protiv Vojvođana (Hrvata, Mađara, Prečana...). Još malo pa ćeš i ti u autonomaše, vidim ja.
Edit : Anomanderu, honvedi (sa malo h) su pandan ljotićevcima bili i u ratu, a to su i sada. To je provokacija isto kao i razmahanje četništvom. Ni jedno ni drugo ništa dobro doneti neće

pokojni Steva

...oficira, daleko sposobniji od onog fićfirića Jelačića koji je ispao 'faca' a jednu bitku nije dobio dok Rusi nisu došli. Čak sam našao 'negde' (nisu mi knjige pri ruci da citiram) kako je Damjanić 'malkice' gazio po ganglijama i Pešti svojom preispoljenom 'slobodarštinom', ali kako im je radio posao, nisu ga dirali (za razliku od pomenutog Petefija). Treba probati i razumeti taj 'polet' 1848., a on je u početku bio oličen kroz Mađare. Neki su iz principa menjali ime, neki ratovali protiv sopstvenog...

Anomander Rejk

Stevo, koji će nam to više đavo ? Dokle ćemo o prošlosti, i dokad ćemo investirati u spomenike ? Mi- mislim na sve na ovim prostorima. Za promenu, čast mrtvima, da malo investiramo u žive ? Muka mi je više od istorije.

pokojni Steva

...naroda. Po Damjaniću, njegov narod je izdao revolucionarnu ideju, tako treba čitati (ako je ikad i izgovorio) tu njegovu zlohudu rečenicu. Obe strane su tad bile prevarene (London je odradio veći deo rovarenja bezrezervnom podrškom Budimpešti, čak nudeći da carevina posle rata pripadne Mađarima ne Austrijancima). Jedino što je ostalo je zla krv između Mađara i Srba.

Stipan

Ko će Stevu zaustaviti, Anomanderu...

pokojni Steva

Pazi ovako Anomandere, kad sam pre desetak godina video spomenik (pa parkirao auto da se uverim u ispravnost očinjeg vida) Košut Lajošu u jednom banatskom selu, opsovao sam. Posle, vozim dalje pa se sve mislim, moja psovka je reda veličine onog što su 'nama' 'oni' radili, da tek na dedinoj sarani u umrlici vidim da je upisan kao Janoš a ne kao Joca. Svako vremenom bude kera na lancu, ako je još i tučeš, zajebana situcija, ugrišće i bez povoda. Ako njima znači taj spomenik, Ok, ko sam ja da se bunim...

pokojni Steva

...i meni smeta onaj sifilistični prevratnik na sred trga u Bečkereku, pa šta. Epi, istorija se mora sa razumevanjem osluškivati, važna je za razumeti šta nam se i danas dešava. Ko je shvata bukvalno i kako mu se servira, sad ti neće dati mogućnost da zaradiš svoj hleb... Bem ti, koji sam ja hipitrip, idem da oladim baterije, curkaju pomalo :-)

varvarin

http://www.politika.rs/rubrike/Kultura/Krestic-kritikovao-Hajdina.sr.html

Зах­тев Бо­ри­са Та­ди­ћа

Ака­де­мик Ва­си­ли­је Кре­стић је ука­зао и на не­дав­ни зах­тев Бо­ри­са Та­ди­ћа, пред­сед­ни­ка Ср­би­је, ко­ји се, не кон­сул­ту­ју­ћи Ака­де­ми­ју и ње­не струч­ња­ке, до­го­во­рио с пред­сед­ни­ком Ма­ђар­ске да две ака­де­ми­је при­сту­пе ис­пи­ти­ва­њу бро­ја ма­ђар­ских жр­та­ва у Дру­гом свет­ском ра­ту на под­руч­ју Вој­во­ди­не. То пи­та­ње је, твр­ди Кре­стић, про­у­че­но, број жр­та­ва је утвр­ђен, а са­да се из по­ли­тич­ких раз­ло­га пи­та­ње по­но­во отва­ра. Та­ко је СА­НУ, ка­же Кре­стић, од пред­сед­ни­ка др­жа­ве до­би­ла ,,до­ма­ћи за­да­так".

DOKLE?
Dokle ovako, kako se kome u komšiluku digne ona stvar?
Valjda su i Srbi imali žrtve.
E, utvrđivanje njihovog broja, to je fašizam. U XXI veku.

pokojni Steva

Da, o srbijanskoj častoljubivosti bi štošta mogle reći mape rasprostiranja 'manjina' u Vojvodini 1918.

varvarin

Kolega, sad ne pričamo o častoljubivosti.
Sad pričamo ko je koga testerisao (bukvalno, sa dve daske vezane spreda i pozadi, tek da testera bolje uhvati) tamo na obali Dunava  četeres' prve... I ko je koga gurao po led, kroz rupe u ledu...
Mađarski honvedi behu zdravo maštoviti.

pokojni Steva

Na pamet mi ne pada da branim honvede. Pogotovo ove nove pijane ćurane. To treba našamarati. Hoću da kažem da je Mađarima to naplaćeno sa zateznom kamatom '45. Pride, po pokolju u Ns i Šajkaškoj, predsednik mađarskog parlamenta (mislim da mu je to bila funkcija) se obesio od sramote što krivce nije uspevao izvesti pred streljački vod. Pokolj je bio izuzetno ne popularan u Hortijevoj Mađarskoj (ako ćemo pravo, oni ni svoje Jevreje nisu dirali sve dok ih Rajh nije okupirao). Što, naravno, ne 'opravdava'.

Plut

Jiha!!! Ju, što sam samo srećna, ju ju ju...

Pustila nas, pustila, pustila, pustila Srbija da otvorimo predstavništvo u Briselu.
xcheers

Stipan

Plut

Ma da, porađala se Srbija, porađala i onda nas 'pustila'. Ko Georgina...

Savajat Erp

Такви смо ти ми: добродушни и попустљиви у свему! :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Джон Рейнольдс

Prosto se nameće pitanje da li će taj događaj doneti neku konkretnu korist veselnicima ili je naš narod samo željan radovanja.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Savajat Erp

Време ће показати...

Plut

Teško da će tu biti kake koristi, možda ako uvate neki konkurs i parice za kulturu na toj međuregionalnoj saradnji. Ali dobro, biće tu malo mesa za neka vikanja s druge strane. Eto radosti svima.

Savajat Erp

Quote from: Plut on 24-03-2011, 23:01:38
Ali dobro, biće tu malo mesa za neka vikanja s druge strane. Eto radosti svima.

Да не знам, помислио би да мислиш на нас са друге стране реке...:)

Plut

Zavisi na koju reku misliš. 8-)

Savajat Erp

Plut

Ala se ti brzo seljakaš!  :shock:

Savajat Erp

Шта ћеш, номадски живот је тежак и пун опасности, али има и неких својих чари...

П.С. Измислио сам телепорт, само тићу... :)

Plut

Vladimir

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 18-03-2011, 12:59:22
...i meni smeta onaj sifilistični prevratnik na sred trga u Bečkereku, pa šta.
Краљ Петар I Карађорђевић?

pokojni Steva

Da li sam negde pogrešio?

pokojni Steva

Dvorac Karačonji u Novom Miloševu postaje luksuzno banjsko lečilište. Godinama mi se plakalo kad god sam pored njega prolazio. Čist SF, dvorac bahato izubadan cevčugama, šišti para odasvud... Hinom (hemijska industrija Novo Miloševo) je godinama ružio i bio vlasnik dvorca. Guglajte malo, nemam link.