• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Slobodna Vojvodina

Started by pokojni Steva, 11-09-2010, 11:28:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Savajat Erp

Мислиш на Шешка? :) Не волем га, па то ти је.  :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Savajat Erp

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

pokojni Steva

Malo je bajato, uspeo sam da smetnem s uma kačenje ovde kad je bilo novost.

http://www.autonomija.info/vojvodina-i-srbija-republike-u-sastavu-sr-srbije.html

Stipan

Ma to je opet neki trik ne bi li nas zadržali u istoj državi.
Samo jedan je put do slobode. NO PASARAN!

pokojni Steva

Čudnim sklopom okolnosti, u kući mi se nakupilo onako knjiga Jakova Ignjatovića (ne mojom krivicom), i nutkaju me, više teraju, da se ohrabrim i opet počnem čitati, išta. Pa još dan posle, PTC počne reprizirati himnični Salaš u malom ritu, to mora nešto značiti  :)

U to ime... (jest skraćena verzija  :cry:  , al jbg)

Tamburaski Ansambl Panuka - Berberi su pravi ljudi

I nisu pravi neg prvi  :-x

Hobit

E, vala, lep je ovaj sever Srbije
Nego, ne videh Čanka nigde u ovijem spotu...     :lol:
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Hobit

pokojni Steva

Jebo te Čanak. Okačićemo ga naopako o parking sat, ko što je on pretio nekima pre 20 i kusur godina.

pokojni Steva

Hobit

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 28-03-2012, 13:43:35
Jebo te Čanak. Okačićemo ga naopako o parking sat, ko što je on pretio nekima pre 20 i kusur godina.

Nema više parking satova, Stevo. Sada ste i vi ''zonirani'', prepisali ste to od mrskih Beograđena, parking se plaćc SMS-om, a one haračlije kače neke kovertice ispod brisača (okačili i meni, u N. Sadu, pre desetak dana  :( )

Još kada vam uvale BUS PLUS...  postaćete još jedna Beogradska opština  xyxy

E, da
Jebo i vas Čanak  :lol:

Stipan

Stižu traktori, drž'te se Beograđani!!!

pokojni Steva

Kakve pičke materine Beograd, evo Novi Sad bezmalo blokiran  :-x :-x :-x  Kod Kaća ih džandari čekaju; kažu da je most na Tisi blokiran; Temerin-NS blokiran; sad sam došo iz Žablja - sam što nisu, pale tratkore...

Al ajd, izdržaće se. Fight the power!

Hobit

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 30-03-2012, 12:29:51
Kakve pičke materine Beograd, evo Novi Sad bezmalo blokiran  :-x :-x :-x  Kod Kaća ih džandari čekaju; kažu da je most na Tisi blokiran; Temerin-NS blokiran; sad sam došo iz Žablja - sam što nisu, pale tratkore...

Al ajd, izdržaće se. Fight the power!

Jebote!!!!

Pa vi ste sami sebe blokirali!
Aj, javi kad završite, pa da možemo u Novi Sad na kafu...   :lol:

Stipan

Kanjižani i Horgošani su prošli Suboticu još u zoru. Bogami drndali su barem sat vremena, ima ih...

Hobit

Quote from: Stipan on 30-03-2012, 12:49:13
Kanjižani i Horgošani su prošli Suboticu još u zoru. Bogami drndali su barem sat vremena, ima ih...

Ukinuće vam subvencije na dizel
Ako Zrenjaninci ne priskoče sa Dijamant zejtinom - nećete imati na šta da vozite....    :evil:

Stipan

Jbt. Hobite, imaš li ti blagu predstavu kako izgledaju skladišta kod naših kulaka?!

Kad nalazišta nafte budu na vascelom svetu iscrpljena, oni će još decenijama terati svoje Fergusone!!!

scallop

Javi kad stignu u Budimpeštu.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Hobit

Quote from: scallop on 30-03-2012, 13:09:33

Javi kad stignu u Budimpeštu.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pokojni Steva

Vidiš ti Stipane kako Begešani znaju koji nam je glavni grad, pa i ne kriju  :lol:

Stipan

Scallop ima problema sa poznavanjem geografije, rekao bih. Kanjižanin koji ide za Peštu ne prolazi kroz Suboticu.

Ali svakako zna gde mu je prestonica - čak i kad ne ide tamo...

scallop

Quote from: Stipan on 30-03-2012, 13:31:52
Scallop ima problema sa poznavanjem geografije, rekao bih. Kanjižanin koji ide za Peštu ne prolazi kroz Suboticu.

Ali svakako zna gde mu je prestonica - čak i kad ne ide tamo...

Dokle god vi mislili da ja nešto ne znam ili ne znam zašto sam napisao imate problem u tintari, a tu vam ne mogu pomoći.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

pokojni Steva

džin tonik

Quote... Celu priču razotkrila je jedna od žena koja je bila u lancu, a koja je posle odlaska u penziju došla u sukob sa ekipom. ...

nema goreg neprijatelja od odbijene zene. nema.
kao ni domisljatijih lopova od balkanskih.

pokojni Steva

scallop

Meni jedan pametan reče sinoć da se već cca. 5 godina ova tema ne povlači ozbiljno u merodavnim evropskim krugovima. Ne postoji samodovoljnost, sve u tom pravcu je katastrofalna greška, što smo i na primeru SFRJ mogli da vidimo. Ideja je bila uspešna za fragmentaciju prilično samodovoljne države, ali, ukupno, jebo ćar fajdu, rodila se šteta. Sad smo svi u modu "sečeš uši, krpiš dupe".

Stipan

pokojni Steva

Greška je načinjena još 1918., poduže ćemo lečiti krastavosti te  Vilsonove gluposti.
"Merodavni krugovi" već dvadeset godina lažu da ih je raspad SSSRa, ili SFRJ, zapravo zdravo jako iznenadio. Mda. Živi bili pa vidili.
Samodovoljnost sasvim postoji - pogledaj Vojvodinu. Mislim, slobodnu Vojvodinu. Ili republiku Slovenaca Hrvata i Srba. Dunavsku republiku da ne pominjem. SFRJ nije bila ni blizu samodovoljnosti; bile su sise, i bili su prasici.

Stipan

Ne vredi se sa njima raspravljati Stevo.

Nek' oni nas puste da idemo svojim putem, a mi njima nećemo smetati da idu u tu njinu evropsku uniju.

pokojni Steva

E, to! Širok im put i daleka jevropejska kuća  :-x

scallop

Ćoravost je delimičan feler, slepilo je katastrofalno.

Meho Krljic

Zanimljivo pitanje tu bi bilo šta bi se dešavalo sa severnijim delovima nezavisne Vojvodine. Da li bi Mađarska imala pretenzije? Mislim, čisto spekulativno gledano...

scallop

Ma, jok, Meho. Koj će im kurac navodnjavanje, kad ne znaju kako bi odvodnili. Političko-nacionalni interesi su zanemarljivi. Ekonomski su dominantni, ali naši preudonacionalisti umišljaju, da je neki drugi bič manje bolan. Sve zajedno je smešno, ali, ovo je vreme za plakanje.

Meho Krljic

Dobro, ja sam opet saglasan da svako treba da bira bič kojim će da ga bičuju ako želi.

pokojni Steva

Quote from: Meho Krljic on 06-04-2012, 13:01:24
Zanimljivo pitanje tu bi bilo šta bi se dešavalo sa severnijim delovima nezavisne Vojvodine. Da li bi Mađarska imala pretenzije? Mislim, čisto spekulativno gledano...

Quote from: scallop on 06-04-2012, 13:06:07
Ma, jok, Meho. Koj će im kurac navodnjavanje, kad ne znaju kako bi odvodnili. Političko-nacionalni interesi su zanemarljivi. Ekonomski su dominantni, ali naši preudonacionalisti umišljaju, da je neki drugi bič manje bolan. Sve zajedno je smešno, ali, ovo je vreme za plakanje.

Ma jok, obojici. Ne kontate. Korak po korak. Pa d idemo kući  :lol:

Gott erhalte Franz den Kaiser

scallop

Da, ali da usput i ti ne dobiješ po leđima. Ti ne razumeš neke ključne razloge zašto ti je danas loše. Nije demokratija da svi zadovoljavaju svoje interese, nego da interesi svih budu zadovoljeni. Ekonomija ne bazira na demokratiji, nego na bezbedonosnim nišama na kojima okruženje egistira. Vojvodina će potonuti u močvare, ako nema energetskih resursa iz Srbije. A, Srbija će završti u kurcu, ako rudni potencijali budu izmešteni. Svi gledate užu sliku, koja je apsurdna. Ako moja žena izbaci mene iz kuhinje, jer je to njena teritorija, neće znati šta da kuva i oni, koji sa zadovoljstvom zalaze u našu kuću, prestaće da dolaze. Od vaše mentalne skučenosti mi je muka.

Meho Krljic

Žao mi je što ti je muka. Moja poenta je bila da su slobodni ljudi slobodni i da donesu odluke koje su za njih loše, dok god ih slobodno donose.

Stipan

Živela Marija Terezija - Subotica ne zaboravlja!!!

Savajat Erp

А Бијело Поље?  :mrgreen:

pokojni Steva

Quote from: scallop on 06-04-2012, 13:22:50
Vojvodina će potonuti u močvare, ako nema energetskih resursa iz Srbije.

Ček ček ček, kojih to energetskih resursa? Leskovačko pljeskavičastih?  Đerdapskih, od koji Vojvodina tone odavno, niko više ne sme trešnju uzemlju da zabode, kamoli podrum da iskopa, a da ne šikne gejzir? Možda se priča o požarevačkim naftonosnim poljima? O čemu se priča, o 7%? O Kikindi odmah uz Maribor 1988.?!
Scallope, ja razumem tvoju potrebu da sačuvaš šta se spasti može, rekoh - bio sam Jugosloven, ali ta priča više ne pije vodu. Sad i jedan Meho može da podjebava u vezi sa severnim delovima Vojvodine. Kao da nema dovoljno prostora na gay paradi...

scallop

Sve se završava sa tim da siromahu i slamka u dupe prija. Da je lako sa neobaveštenima i zablesavljenima, ova zemlja bi cvetala. Činjenica je da ja mogu da zbrišem, a onima, koji misle da imaju opcije, suđeno je supernovo kapitalističko ropstvo po receptu velikima veliko, a malima što manje. Ja još razumem tvoje snevanje o prošlosti, koje je još apsurdnije od mojega, ali neću da razumem majmunisanje onih koji se ističu svojom regionalizacijom, a ime ih demantuje. O Mehinoj idealističkoj demokratiji ni abera. Taj još priča o anarhičnim fanzinskim idealima, a truća kao Loni. Kad u Vojvodini shvatite da nećete prodavati ono što neko drugi već prodaje, pitaćete se gde je onaj ko je bio spreman da kupi onda kad ste imali zajedničko tržište.

sleep

A gde ti to možeš da zbrišeš od kapitalizma ako nije tajna?  :oops:
"Ona htela fensi face, a ja Srbin sa dna kace"

Loni

Mislim da Vojvodina nema struju.
Svi proizvođači struje su ovamo - Đerdap1, 2 i 3, Termoelektrana Kolubara, dvadesetak manjih hidroelektrana...

Nema ni planinski turizam - Kopaonik, Mokru Goru, Zlatibor.

No dobro. Nemaju ni neki drugi ništa od toga pa opstaju.

angel011

Ima Frušku goru.  :mrgreen:
We're all mad here.

scallop

Quote from: sleep on 06-04-2012, 15:39:26
A gde ti to možeš da zbrišeš od kapitalizma ako nije tajna?  :oops:

Granice naše zbunjenosti su neverovatne. Pitaš gde bih zbrisao od kapitalizma? Naravno, u kapitalizam. U Oklahomi, SAD bih bio bezbedan od idiotluka kojima smo izloženi. Ja to mogu, ali vi ne možete. Zbog toga ja mogu da vidim, a vi ste zaslepljeni sa svašta i koješta što nikakvog smisla nema.

Sedimo, tako, sinoć i razmatramo izjavu DuPe-ta kako će navodnajavti milion hektara plodnog tla. A, stručnjak za vode, pita: "A, ko će odvodnajvati milion hektara podvodnog tla?". On sigurno zna šta to znači. Onda ja to napišem na ovom topiku, a neko se uhvati za Đerdap, kao da tlo u Vojvodini nije milenijumska potencijalna močvara. Zajedno sa Slavonijom i pola Mađarske. Količina našeg neznanja je proporcionalna smelosti zauzimanja stavova kod nas. Najgore je što je većina tih stavova nacionalno ili politički obojena. Niko da se uhvati za mozak i malo razmisli.

I, sad, posle dosadašnje rasprave, ponovi se pitam koj mi koj moj treba da isterujem krive Drine. Ko zna znaće, a ko ne zna neznaće. Tu je kraj.

Meho Krljic

Quote from: scallop on 06-04-2012, 14:34:27
O Mehinoj idealističkoj demokratiji ni abera. Taj još priča o anarhičnim fanzinskim idealima, a truća kao Loni.

:lol: Istina.

Nadam se da je bar Loniju srce puno.

I izvinio bih se Stevi što misli da "podjebavam" sa severnim delovima Voevodine. Ja sam to čista srca pomenuo.

Stipan

A što vas toliko brine kuda ćemo mi kad se ovo raspadne?