• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Slobodna Vojvodina

Started by pokojni Steva, 11-09-2010, 11:28:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Stipan

Jebo vas bog blesavi! Ajd' onda odoh ja, a vi se kaljužajte kol'ko vam duša voli.

Šteta, nije da mnogo volem Batu, ali on se pokazao vrednim rasprave za razliku od vas bandoglavaca.

Izvini Bato...

Skalar

Којих то "нас" бандоглаваца? За друге не знам, али за себе знам да постајем не бандоглав, него екстремно бандоглав кад наиђем да дебилске изјаве типа: "Република Српска је настала на геноциду"... Што значи да сам спреман да закаљужим даваоце таквих изјава, па макар и сам при томе био закаљужен до грла. Не смета ми доживаљавање било каквог личног понижења, деградација и етикетирање било које врсте кад је у питању моја љубав према  Републици Српскоји другим српским земљама. За почетак, понављам да је Лони дебилчина. А и онај жвалави политичар, усисивач белог, који је прихватио ту конструкцију од муџахединских и шиптарских политичара, а чијом је главом Лони размишљао кад је то мишљење прихватио као своје.
Пиво и ћевапи спајају људе.

Albedo 0

Quotegledam na formiranje identiteta Vojvođanina kao tolerantnijeg, humanijeg mondijalistu i Evropajca

samo još da odlučiš govoriš li o Ljuštikli ili Duštikli, sve go mondijalista i tolerantista, sve moj do mojega  8)

QuoteVojvodina je kao entitet daleko starija od republike Srpske. Na svojoj skupštini 1918. se svojom voljom ujedinila sa Srbijom

nikakva Skupština Vojvodine nije postojala 1918.

QuoteUz to Vojvodina nije nastala ni na kakvom genocidu i etničkom čišćenju.

Nije ni Srpska. Štaviše, dokle ćeš da lupetaš te gluposti pored jasne činjenice da je u XX vijeku više Srba poginulo od muslimanske nego muslimana od srpske ruke?

QuoteBanja Luka je u poređenju s kosmopolitskim i kulturnim Novim Sadom uvek bila palanka sa velikim P.

da, zato ima tako neseljačko nepalanačko ime, koje uopšte ne asocira na poljoprivredu

jedno je svakako fakat - poljoprivredne kulture su se oduvijek uzgajale u NS a bilo i miješanja agrikulturnih tradicija, da ne kažem sjemena

Albedo 0

Quote from: Stipan on 22-07-2012, 14:24:50

Internet jeste simbol anarhije iz jednostavnog razloga što još uvek nije otkriven način kako ga kontrolisati.

bojim se da ti mene ne razumiješ

simbol je znak postojanja strukture

ako je nešto anarhično istinski, onda ono nema simbol

jer simbol je antianarhijski element

dakle, kad kažeš simbol anarhije to je OKSIMORON

a internet je naravno potpuno kontrolisan, ako neko misli da slobodu izjednači sa ukradenim dvd ripom nekog filma taj ne zna šta je sloboda.

Anomander Rejk

Quote from: Loni on 22-07-2012, 14:05:18
Quote from: Бата Животиња on 21-07-2012, 13:29:15
Što, ne sviđa ti se nova vlast, o Stipane iz sjeverne Srbije?  8)

Reče Bata iz Severne Bosne.  :mrgreen:

Inače moram reći da sam se u poslednje vreme poprilično stavio na stranu vojvođanskih autonomaša.
Ne i separatista, ali autonomaša da.

Razlog je taj što ne mogu da podnesem ovaj monopol nad srpstvom (Srbin mora biti vernik-pravoslavac-svetosavac, nacionalsita, nekritičan obožavatelj karadžić-mladić tandema, rusofil, kosovoborac, patrijarhalac, homofob, antizapadnjak, gedža) da ću sa punim simpatijama da gledam na formiranje identiteta Vojvođanina kao tolerantnijeg, humanijeg mondijalistu i Evropajca.
    Čisto da se razbije i relativizuje monopol trenutnog srBskog jednoumlja.

Vojvođani samo napred!

I ne dozvolite da vam ovi iz Republike Srpske govore šta i kako treba.
    Vojvodina je kao entitet daleko starija od republike Srpske. Na svojoj skupštini 1918. se svojom voljom ujedinila sa Srbijom (Nije morala).
    Uz to Vojvodina nije nastala ni na kakvom genocidu i etničkom čišćenju.
    Ona ne nosi u sebi naci ideje etnički očišćene teritorije već ideju multikulturalnosti i multikonfesionalnosti.

Banja Luka je u poređenju s kosmopolitskim i kulturnim Novim Sadom uvek bila palanka sa velikim P.

Loni ne lupetaj, leba ti. Jesi bio kad u Banjaluci u životu ? Robuješ takvim predrasudama i stereotipima da je to strašno.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Meho Krljic

Nego, evo šta kaže predsednik Ustavnog suda Srbije. ne odnosi se ceo intervju na pitanje Voevodine ali prvi deo da

РАЗГОВОР НЕДЕЉЕ: др ДРАГИША СЛИЈЕПЧЕВИЋ, председник Уставног суда Србије Ограничавамо бахатост извршне власти 
Уставни суд није ни проширио нити умањио права АП Војводине, већ је, сагласно важећем уставу, оценио да ли су и у којој мери поједине одредбе оспореног Закона о утврђивању надлежности АП Војводине неуставне
Фото З. Анастасијевић  Када Уставни суд Србије, после више година веома успореног рада, у врло кратком року донесе неколико дугоочекиваних одлука које су од виталног значаја за државу, правосуђе и политичке функције, и то баш пред формирање нове владе, онда се у јавности каже да је ,,изненадна ажурност" овог суда ,,политички мотивисана".
Поништене су 22 одредбе Закона о утврђивању надлежности АП Војводине, усвојене су жалбе 318 неизабраних судија и тужилаца, проглашени су неуставним функција заменика председника Владе и место председника Србије на челу Националног савета за инфраструктуру. О томе за ,,Политику" говори др Драгиша Слијепчевић, председник Уставног суда Србије.
Како коментаришете оцене да су одлуке ,,темпиране" да буду донете пред формирање нове владе?
У време када су ове одлуке биле припремљене за већање и гласање, није се могло ни наслутити како ће изгледати нова влада. Ни у подсвести нисмо могли да имамо сазнања да ће баш у тренутку доношења ових одлука бити промењена власт. Напротив, све је указивало на то да ће власт и даље бити у рукама оних који су је имали пре парламентарних и председничких избора.
Помало је забрињавајуће да они који се представљају као правни експерти не уважавају чињеницу да процедура пред Уставним судом није нимало једноставна и да се одлуке не могу припремити и донети преко ноћи.
Када је реч о Војводини, одлука је рађена четири месеца, а пре тога су одржане три припремне седнице и две јавне расправе. Tом одлуком није одређено шта су границе војвођанске аутономије. Уставни суд није ни проширио нити умањио права АП Војводине, већ је, сагласно важећем уставу, оценио да ли су и у којој мери поједине одредбе оспореног Закона о утврђивању надлежности АП Војводине неуставне. А да ли треба мењати садржину Уставом прописане аутономије, у ком правцу се то може чинити и како треба унапредити аутономију у искључивој је надлежности самог уставотворца. Зато се исказана незадовољства у јавности о садашњем степену аутономије морају усмерити на једино могући правни пут, а то је консензус о измени важећег устава.
Да ли су ове одлуке могле бити раније донете?
Сви ти предмети били су у приоритетном решавању, у складу с нашим програмом рада, који усвајамо за сваки квартал у години и у оквиру тог програма утврђујемо приоритете. На свим тим предметима Уставни суд поодавно ради, и то у континуитету, без било каквог временског застоја.
Поређења ради, Уставном суду Шпаније требало је пуних шест година за поступак оцене уставности Статута Каталоније, а сложени поступак оцене уставности Закона о одређивању надлежности АП Војводине, који је захтевао темељну стручну анализу, код нас је трајао укупно две године и девет месеци. Од тога је једна година протекла у очекивању одговора Народне скупштине на предлог за оцену уставности тог закона.
Када смо припремили одлуку, није било никаквог наговештаја о формирању нове скупштинске већине, а самим тим нисмо могли да рачунамо да се том одлуком било коме додворавамо, а поготово не некој новој власти. Седница о већању и гласању одржана је 10. јула.
Предуслови да Уставни суд почне ефикасније решавање затечених предмета створени су тек када је почео да се примењује Закон о изменама и допунама Закона о Уставном суду, у јануару ове године, којим су уведена велика и мала већа. Ефекти примене тог закона су се управо исказали у решавању старих предмета. Од тада смо на том плану постигли завидне резултате. Данас готово да немамо предмета старијих од 2010. године.
Када су жалбе судија биле ,,зреле" за збирну одлуку?
Суд је започео са одржавањем расправа по овим жалбама у сваком појединачном случају, али када смо видели да сви предмети имају исте мањкавости, да је реч о универзалним пропустима, који се тичу свих осталих неизабраних судија, престали смо с даљим заказивањем расправа и, после одржане припремне седнице о свим спорним питањима у вези с процесним мањкавостима, донели смо заједничку одлуку.
Тако су решени сви предмети неизабраних судија чије су жалбе до 1. јула примљене у суд, а све остале које буду пристизале биће решене на идентичан начин, без изузетка. Јер, сви поступци пред ВСС-ом, вођени по приговорима неизабраних судија, имају исте процесне мањкавости, због тога што је Високи савет судства радио у крњем саставу. При том, ВСС није доказао да су те судије нестручне, неоспособљене и недостојне. Сви су враћени у статус судија, али их само ВСС може распоредити у судове за које испуњавају услове.
Има ли међу тим судијама и недостојних, иако то није доказано?
Уставном суду се не може упутити примедба да се његовом одлуком у судове враћају недостојне судије, јер ВСС може, пре доношења одлуке о њиховом распоређивању у одговарајући суд, покренути поступак за разрешење таквих судија и тим поводом одредити њихову суспензију до окончања поступка за разрешење. Уосталом, такав поступак се може спровести под истим условима и у прописаној процедури за разрешење већ изабраних судија. Услов је само да, у том случају, ВСС на контрадикторан начин утврди постојање законом прописаних услова за њихово разрешење.
Да ли можете рећи да нису изабране и судије које су врло квалитетно и поштено радиле?
У спроведеном поступку по жалбама неизабраних судија утврђено је да критеријум стручности није примењен тако да пружа реалну слику о стручности сваког од пријављених кандидата на оглас за општи избор. На пример, ВСС је у једном случају утврдио да није стручан судија који је имао седам жалбених пресуда, од којих су три укинуте, али је исти тај судија имао 420 пресуда на које се нико није жалио. То је изузетан резултат рада када судија донесе толико пресуда на које нико није поднео жалбу. Управо такве судије треба да обављају судијску дужност, а таквих и сличних примера међу неизабранима има.
Како се осећате када Ивица Дачић, поводом актуелних одлука, изјави да је Уставни суд бирала влада Демократске странке?
Влада не бира Уставни суд, нити она има било каквих ингеренција према њему. Од укупно 15 судија, једну трећину бира Народна скупштина, другу трећину именује председник државе а трећу трећину именује Општа седница Врховног касационог суда. Ко је на власти у тренутку када се врши избор судија Уставног суда, то је сасвим небитно јер увек неко мора бити на власти.
Изгледа да се у главама наших политичара и даље Уставни суд доживљава као демократски украс из времена јединства власти, установљене Уставом из 1974. године. Уставни суд је и тада постојао као институција, али ни изблиза није имао положај и овлашћења која данас има. Када је Суд у садашњем саставу почео да врши функцију, која му је важећим уставом одређена, и да ефикасно решава предмете нагомилане током времена у којем суд, у претходном саставу, објективно није ни могао да ради, настао је проблем.
Тек тада су они који су се у предизборној кампањи залагали за владавину права, самостално и ефикасно судство, ваљда и схватили да је Уставни суд институција од тако важног државног значаја која, вршећи своју функцију, може ограничити бахатост извршне власти или самовољу законодавца који, усвајајући законе са неуставним одредбама, крши Устав. Уставни суд је управо ту да обезбеди владавину права и да, као чувар Устава, елиминише из правног поретка све законе, уредбе и друга акта који су неуставни или незаконити. Зато Уставни суд мора бити поштован и уважен од стране и законодавца и извршне власти.
Ако још знамо и да Уставни суд утврђује постојање разлога за разрешење председника државе и штити Уставом зајемчена људска права и слободе свих грађана, од могућих злоупотреба учињених од стране државних органа, онда је још јаснија и позиција и улога Уставног суда у правном поретку Републике Србије.
Може ли се ипак вршити утицај на судије Уставног суда?
После избора судија Уставног суда не постоји ниједан правни механизам којим би се могао вршити утицај на судије тог суда. Јер, судија Уставног суда се не може разрешити ако сагласност за то не да већина свих судија тог суда. Не може се изложити ни кривичном прогону, ако сагласност за укидање његовог имунитета не да већина свих судија.
Председник Уставног суда не може бити личност преко које се може вршити утицај на рад суда, јер га бирају све судије из својих редова и оне га разрешавају. Уз то, судијама Уставног суда је, и након престанка судијске функције, законом загарантован повратак на функције које су вршили пре избора. Дакле, уставним и законским решењима искључено је постојање било ког правног или политичког механизма преко кога би се обезбедио било какав утицај извршне власти на Уставни суд.
Да ли су судије Уставног суда трпеле било коју врсту притиска?
Фактички притисак би било могуће остварити само на један једини начин – да неко запрети поједином судији Уставног суда у смислу да доводи у питање интегритет и сигурност њега лично или његове породице. То се никада није десило и уверен сам да се никада у Србији неће десити.
Један је главни град
Питање главног града Војводине изазвало је огромну медијску пажњу. Можемо се сложити да у обичном животу грађани Војводине доживљавају Нови Сад као главни град, али је то правно немогуће установити, јер Србија као унитарна држава може да има само један главни град. Нови Сад може бити само главни административни центар, а никако главни град, јер је суверено право државе да кроз одређење главног града исказује своју сувереност и државност – каже Драгиша Слијепчевић.
  Александра Петровић објављено: 22.07.2012 

Meni koji nisam pravnik ovo zvuči razumno mada ostaje činjenica da je nesreća što to nije moglo biti brže presuđeno.

RedSonja

Quote from: Karl Rosman on 22-07-2012, 12:07:57
Trzni centri, mostovi. Doduse, ne znam da li bi neko kupio most.

ja bi kupila most na adi , prelep je, tako je skup i apsalutno beskoristan, kupila bih most na adi zato što skupljam đubrići :))

Stipan

"грађани Војводине доживљавају Нови Сад као главни град, али је то правно немогуће установити, јер Србија као унитарна држава може да има само један главни град"

Tačno, A da bi svi bili sretni i zadovoljni, a Novi Sad postao glavni grad, postoji jedno jednostavno i savršeno logično rešenje.

Lepo vam čovek kaže.

džin tonik

Quote from: Skalar on 22-07-2012, 14:40:05
... Република Српска је настала на геноциду...

sta se brines. kako je nastala, tako ce i nestati. kao i uvijek.

Meho Krljic

Moja su iskustva sa mostom na Adi da je naprotiv jako koristan jer je užasno smanjio jutarnje gužve u mom delu grada.

A ovo Stipanovo  :-D :-D  kakvi smo m Srbi narod, posle bi se od Voevodine odcepljivao Srem, pa Banat itd.

džin tonik

sta vas briga za tamo neku vojvodinu. uskoro vracate kosovo puno bogatstva i srbstva.

Albedo 0

Quote from: Stipan on 22-07-2012, 18:23:02

"грађани Војводине доживљавају Нови Сад као главни град, али је то правно немогуће установити, јер Србија као унитарна држава може да има само један главни град"

Tačno, A da bi svi bili sretni i zadovoljni, a Novi Sad postao glavni grad, postoji jedno jednostavno i savršeno logično rešenje.

Lepo vam čovek kaže.

Postoji samo jedan problem, naime, ne postoje građani Vojvodine, postoje samo građani Srbije.

Stipan

Quote from: Meho Krljic on 22-07-2012, 19:05:31
kakvi smo m Srbi narod, posle bi se od Voevodine odcepljivao Srem, pa Banat itd.

Tako nešto se ne da zaključiti iz reči Dragiše Slijepčevića.
Međutim, vizionarska primedba o doživljavanju građana Vojvodine Novog Sada kao glavnog grada, što je nespojivo sa srpskim državnim i pravnim sistemom je već jedna sasvim druga priča.

Stipan

Bato, ti se ne sporiš sa mnom, nego sa Dragišom Slijepčevićem.
Mislim da za tako nešto postoje zvanični kanali.

Josephine

Ali grozno je i tužno kada gledaš kako se istorija ponavlja i ne možeš da uradiš ništa tim povodom.

Evo, sad gledam dokumentarac u kom je Divac na kraju utakmice smakao hrvatsku zastavu i kako je Dražen ostao povređen/uvređen tim činom. I Divac sada priča kako žali za prijateljstvom sa Draženom. Ali nijednog trenutka ne preuzima odgovornost za raspad prijateljstva. I on je mislio da je to samo zato što je Srbin. I kada su drugi pokušali da ih pomire i govorili Draženu da je Divcu krivo, Dražen im nije verovao. A svi hrvatski reprezentativci prekinuli su odnose sa Divcem.

Ne možeš da zadržiš nekoga ko želi da ode. I ne možeš da gušiš nekoga ko želi više slobode. Pregovori su ovde ključni. Razgovor, uz poštovanje svačijih težnji i nacionalnih osećanja.

Odluka Ustavnog suda je u ovom trenutku snažan pritisak na Vojvodinu. Činjenica je da je Vojvodina specifičan deo države. Ona ima svoju administraciju, svoje institucije, svoj mentalitet. Ne može se sada držati na uzdama, ne može se bičovati i siliti da bude onakav deo države kakav oni koji u njoj ne žive žele da bude.

Ne može, jer svako voli svoju slobodu i svako voli da ima osećaj da upravlja svojim životom. Zajednica je lepo i civilizovano rešenje. Uzajamno poštovanje, takođe. Asimililacija se završava u krvi.

džin tonik

najbolje bi bilo da vojvodjani stvar rijese mirnim putem tako sto bi svakom srbinu ponudili 20.000 eura za napustanje vojvodine, kao sto bi i hrvatska trebala ponuditi za napustanje hrvatske.
na prvi pogled skupo, to ulaganje bi se isplatilo u rekordnom vremenu.

oformiti program, ponuditi taj novac za pocetak u novoj sredini, uredno otkupiti stanove, kuce, pomoci im oko papirologije i svima organizirati besplatan prijevoz i transport namjestaja i sl. u nis ili beograd.
i trajno se rijesili zla.

RedSonja

ili na primer mi dođemo sa kalašnjicima, sva braća četnici iz svih delova velike srbije se združe
i ''rasteramo'' hrvate sa naše (Z)zemlje i na taj način rešimo svet zla?  :oops:

Josephine

Sad će zosko da ti kaže da su Srbi to već probali.  :lol:

džin tonik

to bi bilo jos jeftinije, ali nezanemariv dio srbadije vise nije bas toliko glup. mozda neki novi narastaji.

RedSonja

Moja su iskustva sa mostom na Adi da je naprotiv jako koristan jer je užasno smanjio jutarnje gužve u mom delu grada.

A ovo Stipanovo  :-D :-D  kakvi smo m Srbi narod, posle bi se od Voevodine odcepljivao Srem, pa Banat itd.

moja iskustva s moskvom na adi su takva da sam na njemu umalo imala udes
umalo da imamo udes, ali taj udes ne bi se desio na mostu, u stvari. tada smo već bili odavno ga prešli, vozio me s novog beograda u kumodrašku selendru jer sam morala da budem kući do 11 pa je baš nagazio  svoja lepa kola i negde u smrdljaku od vojvode stepe škodica tela da se zapuca u nas, nači ja volim brzu vožnju , ali toliko mi je u tom trenutku bilo žao škodice od potencijalne, srećom nedoživljene štete

RedSonja

Quote from: zosko on 22-07-2012, 23:42:29
nije bas toliko glup

ooo, frkica, bato , a :) ))))

RedSonja

hm...negde kod trošarine je katastrofa mogla da nastane, onde kod pežo centra ili možda još pre, kod one male roze banjalučke ćevabdzinice, već ne mogu ni da se setim gde

lilit

Quote from: RedSonja on 22-07-2012, 23:50:25

moja iskustva s moskvom na adi su takva da sam na njemu umalo imala udes
umalo da imamo udes, ali taj udes ne bi se desio na mostu, u stvari. tada smo već bili odavno ga prešli, vozio me s novog beograda u kumodrašku selendru jer sam morala da budem kući do 11 pa je baš nagazio  svoja lepa kola i negde u smrdljaku od vojvode stepe škodica tela da se zapuca u nas, nači ja volim brzu vožnju , ali toliko mi je u tom trenutku bilo žao škodice od potencijalne, srećom nedoživljene štete

:?
red sonja koristi moju rutu!  :shock:  :lol: :lol:

a zoskov model je odličan i valjao bi se primeniti na istru, taman da ko čovek idem na more.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

džin tonik

Quote from: RedSonja on 22-07-2012, 23:50:54ooo, frkica, bato , a :) ))))

cinjenice. zadnjih godina i od svbskih vadikala cujemo samo, "pvoblemi se vesavaju dijalogom". nema vise prica o ratnom narodu, o svbskoj nejaci i sl.

džin tonik

Quote from: lilit_depp on 22-07-2012, 23:59:02
a zoskov model je odličan i valjao bi se primeniti na istru, taman da ko čovek idem na more.

tu bi model trebalo, osim na srbe, prosiriti i na muslimane. razjuriti srbe i muslimane.

RedSonja

Quote from: zosko on 22-07-2012, 23:59:08
Quote from: RedSonja on 22-07-2012, 23:50:54ooo, frkica, bato , a :) ))))

cinjenice. zadnjih godina i od svbskih vadikala cujemo samo, "pvoblemi se vesavaju dijalogom". nema vise prica o ratnom narodu, o svbskoj nejaci i sl.

pa ti si stvarno mega budala ako veruješ u sve što čuješ :)

Josephine

Eh, sad, nemojmo zoska da nazivamo budalom...

džin tonik

ma ne sonja. znam ja dobro kolektivne svbske vlazne snove. skrecem ti paznju na ono sto se prica. a to nije nalik onome sto se pricalo kad se islo nacinom koji predlazes.
a svbe znam u dusu, ne mozes si zamisliti koliko mi se neki svbi koje osobno od malena znam gade. nekad cak osjetim i fizikalnu mucninu. cinjenica je da su nesto najpodmuklije i najljigavije sto sam ikad sreo. dok ima i odlicnih srba, ali su u tolikoj manjini da su potpuno irelevantni.
moj stav formiran je iskljucivo na iskustvu.

lilit

dođe mi da se rasplačem. umeš ti i bolje.  :cry: :cry: :cry:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

RedSonja

Quote from: zosko on 23-07-2012, 00:22:08
ma ne sonja. znam ja dobro kolektivne svbske vlazne snove. skrecem ti paznju na ono sto se prica. a to nije nalik onome sto se pricalo kad se islo nacinom koji predlazes.
a svbe znam u dusu, ne mozes si zamisliti koliko mi se neki svbi koje osobno od malena znam gade. nekad cak osjetim i fizikalnu mucninu. cinjenica je da su nesto najpodmuklije i najljigavije sto sam ikad sreo. dok ima i odlicnih srba, ali su u tolikoj manjini da su potpuno irelevantni.
moj stav formiran je iskljucivo na iskustvu.

najs, osim što ja ne znam niti jednog odličnog a ni tek dobrog hrvata te ćemo kasti da su u kompletu irelevantni

RedSonja

ma šalim se zosko znaš da me savršeno boli pičić i za krvate i za srbe
i mišljenja jednih o drugima i drugih o jednima

jedna lepa numerica
Adamski feat. Seal - Killer (HQ)

Josephine

Onda mi opet puniš inbox spamom?  :lol:

džin tonik

lilita, zasto bolje? pa zar ovo nije dovoljno da objasni kako ni hrvati ne daju dvije lipe za naklapanja i svojih politicara.
ljudi imaju svoju iskustva.

RedSonja

pa skini opciju da ti na mejl dolazi svaki riplaj na temu i usputno mi se skini s kurca ženska glavo

Josephine

Zbog tebe da menjam podešavanja? Ne pada mi na pamet. Jednostavno prestani da spamuješ ako te tema ne zanima. Mene zanima. :)

RedSonja

i za to šta te zanima me boli pičić
i za tvoje neostvarene komandujuće atempte takođe

poenta je da eliminišeš potrebu da se porazgovaraš sa mnom

Josephine

Hej, pa ti si ta koja dolazi sa univerzalnom komandom da "nađemo svoj živote", a sada ja komandujem?  :lol:

Mislim, nije fer (ni poštovanje učesnika foruma) da otvaramo temu sve misleći ima nešto pametno, kad ono sonja izjavljuje da je briga za temu? How smart is that?  :lol:

džin tonik

ja ti sonja nisam bas najbolje razumio zasto si mi se obratila. jer te ne zanimaju hrvatsko-svbsko-vojvodjanska naklapanja ili sto te boli picic.
u svakom slucaju, bolje bi ti pristajao dusman.

RedSonja

dakle devojko fokus : eliminsati potrebu da se porazgovaraš sa mnom

dakle zosko nisam ti se obratila da te muvam, meni pristaje samo moj čkode.
odgovor od tebe sam dobila, tačnije dva
razgovaram se sa tobom jer mi se dopada, ti umeš da si vispren.
a sa d. mi se ne dopada da se razgovaram, ona je dosadna.

ako ne želiš sa mnom da razgovaraš nemoj mi upućivati reči, obratila se ja tebi ili ne
ako mi nakon prvog obraćanja tebi ne odgovoriš, ja ću shvatiti i sve ok :)

Josephine

Pa čekaj, sad. I ti si meni dosadna jer spamuješ temu koja me interesuje. Ako ti se dopada da razgovaraš sa zoskom, pošalji mu pm. Što bismo svi čitali tvoje reči ovde? I to je dosadno, jer nema ničeg pametnog.

RedSonja

pa kad sam ti dosadna zbog čega mi se i dalje obraćaš? alo ženo
nisi mi samo ti dosadna, ima vas kamara, pa vas ne lovim da vam objasnim kako ste mi dosadni nego vas se prođem, kao tebe gore npr, nakon par pokušaja dok nisi doterala cara do duvara.

idi napravi personalni forum u koji ćeš da puštaš selektovane pojedince ili dajte joj da bude moderator dva dana da me banuje malo i mirna bačka

džin tonik

Quote from: RedSonja on 23-07-2012, 00:39:32
... znaš da me savršeno boli pičić ...

kasno. postoji li i deminutiv od "trokrilni ormar"? :)

Tex Murphy

КЕТФАЈТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Josephine

Pa dobro, ja sam samo htela da se zosko ne naziva budalom. Nisam ti se actually obratila. Ali ti, izgleda, možeš da komuniciraš samo na sisatom nivou. Ništa lično, zaista. Ako ti je toliko stalo, nastavi da postuješ, skinuću notifikaciju.

RedSonja

o jebote koja vaška još ćeš da mi se dopadneš :)))))
vaška krokodilka

RedSonja

Quote from: zosko on 23-07-2012, 01:11:20
Quote from: RedSonja on 23-07-2012, 00:39:32
... znaš da me savršeno boli pičić ...

kasno. postoji li i deminutiv od "trokrilni ormar"? :)

vidiš kako umeš da si vispren jojjjjjjjjjjjjjjjj

Biki

Red Sonja:

pa skini opciju da ti na mejl dolazi svaki riplaj na temu i usputno mi se skini s kurca ženska glavo
ubrzaj majore i budi maršal

Red Sonja :

...znas da me savrseno boli picic...

Pa sta li je  :shock: ? Nije da me interesuje, samo sam primetila :wink:

džin tonik

hvala d.
i kako da ja sad objektivno pisem o srbima??? a i dzon ce te spaliti na lomaci.

RedSonja

Quote from: Biki on 23-07-2012, 01:14:58
Red Sonja:

ubrzaj majore i budi maršal

Red Sonja :

...znas da me savrseno boli picic...

Pa sta li je  :shock: ? Nije da me interesuje, samo sam primetila :wink:

biće spisateljica od tebe s takvom maštom :)

Nightflier

Pazi, čiks vit diks je poštovanja vredan podžanr kinematografije.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666