• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Slobodna Vojvodina

Started by pokojni Steva, 11-09-2010, 11:28:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

džin tonik

Quote from: Biki on 23-07-2012, 01:14:58
Pa sta li je  :shock: ? Nije da me interesuje, samo sam primetila :wink:

zakljucili smo da je zensko i zgodna ali mlada pa je mrzimo i zalimo.

Josephine

Ma ne mrzimo je i ne žalimo je. Ali eto, prosto nismo na istim mentalnim frekvencijama...

Biki

Quote from: zosko on 23-07-2012, 01:21:30
Quote from: Biki on 23-07-2012, 01:14:58
Pa sta li je  :shock: ? Nije da me interesuje, samo sam primetila :wink:

zakljucili smo da je zensko i zgodna ali mlada pa je mrzimo i zalimo.

Tu bas nema neke logike

Biki

Quote from: RedSonja on 23-07-2012, 01:18:21
biće spisateljica od tebe s takvom maštom :)

Ma kakva spisateljica, kurva ostaje kurva.

RedSonja

poješću ti arterije kurvo, ma poješću ih!!!! napraviću ti kavurmu od arterija kurvetino!
:))))

Biki

ako postoji nesto sto izaziva pharyngeal/ tzv. gag reflex kod mene to je kavurma

Savajat Erp

Quote from: Harvester on 23-07-2012, 01:12:03
КЕТФАЈТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Нема ме пар сати и....проклетниче...знаш колико дуго нисам то узвикнуо?  :cry:  :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Nightflier

Quote from: Savajat Erp on 23-07-2012, 02:04:56
Quote from: Harvester on 23-07-2012, 01:12:03
КЕТФАЈТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Нема ме пар сати и....проклетниче...знаш колико дуго нисам то узвикнуо?  :cry:  :)

Meni je daleko zanimljivje to što ovde ima osoba koje ne vole kavurmu! Skandal!
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Savajat Erp

Бласфемија!  :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Nightflier

Jes, vala! Na stranu to što su žene koje vole škembiće i kavurmu tako sexi!
First 666

džin tonik

ja nikad cuo za kavurmu, ali sam objasnjenje nasao u internetu.
"Kavurma nasıl yapılır, uzmanından öğrenin. Çoban kavurma için kullanılacak et nasıl olmalı? Kavurma et nasıl marine edilir, nasıl pişirilir?
İzleyin, lezzetli kavurma yapmanın püf noktalarını öğrenin."

nista ne razumijem, ali sve mi je jasno.

Nightflier

Meni su kavurmu poslužili usred Zagreba, u sklopu nekog mešanog mesa, a da je nisam ni tražio - a čini mi se da je cela Slavonija pravi. Hoćeš da kažeš da su Slavonci i Zagrepčani - Turci?
First 666

RedSonja

džin tonik

cekajte, ja jesam iz tih krajeva a nikad nisam cuo za taj pojam. da nije posluzeno nesto slicno drugog naziva? mozda sataras?

Nightflier

To je bilo potpuno skaredno iskustvo - toliko da sam se zamislio nad civilizacijskim razlikama. Naime, bio sam na sajmu knjiga u Zagrebu sa direktorom, pa smo posle toga išli na ručak. On naruči mešano meso za nas dvojicu, što ja izbegavam da naručujem - ali nisam se bunio. Uglavnom, donesoše oni nama pladanj, a na njemu bela vešalica, krmenadla, bela kobasica (odvratniju u životu nisam jeo), prepečena džigerica, kavurma i pasulj prebranac. Bio sam potpuno zatečen. Naravno, shvatam da sajamska kafana nije baš najbolje mesto za upoznavanje sa hrvatskom kuhinjom, ali imao sam veća očekivanja. Nažalost, nikada mi se nije pružila prilika da popravim taj utisak.
First 666

Nightflier

Quote from: zosko on 23-07-2012, 02:21:25
cekajte, ja jesam iz tih krajeva a nikad nisam cuo za taj pojam. da nije posluzeno nesto slicno drugog naziva? mozda sataras?

Verovatno se drugačije zove. Recimo, ja sam kavurmom zvao jelo od sitno sasečenih iznutrica, koje se prži pa se zapeče sa jajima i pavlakom, a u Beogradu je to vrsta kobasice/krvavice. Mislim da se pravi od otpadaka prilikom klanja i iznutrica.
First 666

RedSonja

ali nema šanse da iko pomeša slavonski sataraš i kavurmu
u slavonski sataraš se ne meću jaja

lilit

od kavurme su gori samo škembići i pihtije.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Nightflier

Ček', bre. Sataraš je jelo od paradajza i paprike, right?
First 666

Nightflier

Quote from: lilit_depp on 23-07-2012, 02:30:14

Mmmm... Škeeembiiićiiii....
First 666

džin tonik

nemam blage veze sta je ta vasa/turska kavurma. samo nagadjam.
znam jos za pilece zeluce i jetrice pecene na crvenom luku.
svinjeca jetra sa bijelim lukom.
ili svargl, ladetine...

Nightflier

Terminološki problem, pretpostavljam.
First 666

džin tonik

jednom sam cuo neku babu iz dervente kako ladetine naziva piktijama. to je ono hladno, poluprozirno, klimavo, ili?

džin tonik

Quote from: Nightflier on 23-07-2012, 02:30:17
Ček', bre. Sataraš je jelo od paradajza i paprike, right?

izmedju ostalog, da.

Karl Rosman

Quote from: zosko on 23-07-2012, 02:35:22

jednom sam cuo neku babu iz dervente kako ladetine naziva piktijama. to je ono hladno, poluprozirno, klimavo, ili?

Isto ti je to.
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Nightflier

Mislim da nam je potreban Skalop kao tumač. ;D
First 666

džin tonik

Quote from: Nightflier on 23-07-2012, 02:25:08
... donesoše oni nama pladanj, a na njemu bela vešalica, krmenadla, bela kobasica (odvratniju u životu nisam jeo), prepečena džigerica, kavurma i pasulj prebranac. Bio sam potpuno zatečen. Naravno, shvatam da sajamska kafana nije baš najbolje mesto za upoznavanje sa hrvatskom kuhinjom, ali imao sam veća očekivanja. Nažalost, nikada mi se nije pružila prilika da popravim taj utisak.

pocinjem sumnjati da je to hrvatski restoran.

Nightflier

'Bem ga. Bio je u Zagrebu.
First 666

džin tonik

to nista ne znaci. purica, odrezak ovaj-onaj, strukli, jela iz krusne peci, pa i licka janjetina
ali ovo sto si nabrojio je bosanski fast-food.

Nightflier

Pošto je restoran bio na (Vele?)sajmu, pretpostavljao sam da nije baš reprezentativan. A može biti da je po sredi bilo i to što je naručeno "mešano meso", Ko bi ga znao...
First 666

Albedo 0

Quote from: zosko on 23-07-2012, 02:21:25

a sataraš je naravno izvorno hrvatsko jelo

Stipan

E u šta mi pretvoriste Slobodnu Vojvodinu!   :-x

Stipan

Quote from: RedSonja on 22-07-2012, 23:38:11
ili na primer mi dođemo sa kalašnjicima, sva braća četnici iz svih delova velike srbije se združe
i ''rasteramo'' hrvate sa naše (Z)zemlje i na taj način rešimo svet zla? 

Kakve Hrvate? Najveći deo Vojvođana su poreklom Srbi.

A što se kalašnjikova tiče, njih i mi možemo nabaviti,
Mislim da ni M-šesnaestice ne predstavljaju neki naročiti problem.

Ako tako više volite.  :)

Anomander Rejk

Od kalašnjikova može da se i zagine  :(. Ja sam više za prethodno opisanu, cat fajt varijantu rvanja u blatu predstavnica Vojvodine i Beograda, a mi sa strane da navijamo  :).
Tajno pišem zbirke po kućama...

džin tonik

tihi de serb-ratnik origigi...

sleep

http://www.facebook.com/profile.php?id=100003806919141

"НОВИ СРБСКИ ХРАМ У СУБОТИЦИ : Ускоро почиње градња новог Храма Српске Православне Цркве  у делу Суботице који се назива Прозивка,  а Храм ће се налазити на месту које се налази између три улице : Б. Рајића, Ј. Лајоша и Првомајске.
           Србски четници већ су ангажовани како у Суботици и Србији , а тако и у иностранству да помогну своме србском народу у изградњи и овог Храма. Четници су до сада помогли изградњу више од 150 србских  Храмова . У близини новог Храма четници ће поставити бисте : ђенералу Драгољубу Михаиловићу, Војводи Момчилу Ђујићу, Војводи Доброславу Јевђевићу и  четничком  борцу Ризни Радовић- Стојану  Комити. тако да ће на то место долазити србска деца и учити праву и истиниту србску историју."

Eto lepih novosti...
"Ona htela fensi face, a ja Srbin sa dna kace"

Stipan

Nije to ništa novo, imamo mi ovde i džamiju.
Islamisti su već odavno ponudili sasvim prihvatljivu sumu za postavljanje monumentalne statue Skender bega tačno ispred gradske kuće.

Ja sam za to da se svima izađe u susret, samo ako se opštinska kasa od toga lepo ofajdi.
Svakoj budali svoje veselje, a od novaca u prigradskim naseljima završiti vodovodnu mrežu.

Loni

Oprosti Anomander, ako sam uvredio Banja Luku. Daleko više poznajem NS, od Banjaluke. Međutim znam i mnoge Banjalučane.
  Ono šta me nervira je da svi misle kao jedan. Imam dobrog frenda iz BL. Duša od čoveka. Međutim na nivou razumevanja i poštovanja univerzalnih vrednosti i ljudskih prava nema čovek veze. Ne vidi ništa loša u nacionalizmu, klerikalizmu, a antizapadnjaštvo mu se podrazumeva.

Republika Srpska na žalost nije sredina koja će isforsirati u mladim ljudima ono najbolje. Današnja mladež Republike Srpske neće izrasti moderne kosmopolite, humaniste i sekulariste.
   Na žalost je tako.

Nije mnogo bolje ni u Kantoniji (Federaciji BiH) gde imamo konzervativne Bošnjake i Herceg-Hrvate.
   Međutim jeste bilo bolje u Bosni i Hercegovini pre 1990. godine. A na tu BiH su atakovale srpske i hrvatska strana. Nisu želele ništa multi-kulti već je sve moralo da bude etnički i religiozni čisto. Kod dela Bošnjaka je do radikjalizacije došlo kasnije. Kao odgovor.

Šta je falilo predratnoj ('90) BiH?
   Šta je falilo Bosni multinacioanlnog ,,Bijelog Dugmeta'', ,,Zabranenjenog pušenja'' , bratstva i jedinstva i standarda koji je bio daleko bolji nego danas?

Izvini, protiv am toga da građani Republike Srspke tipa Bate sole pamet Vojvodini šta i kako treba da radi.
   Srpska dakle može da ima sve svoje: i policiju i ustanove i skupštinu i autonomiju i da se otvoreno zalaže za separatizam, a Vojvodina koja je starija maltene vek od Srpske i koja ima tradiciju i priznatu kulturu i duplo više stanovnika ne sme da ima ništa.
   Koja je to logika?

Zbog čega je Vojvodina gora od Republike Srpske?
   Možda zato što svoj identitet nije sagradila na etničkom jedinstvu i verskom jednoumlju?
   Je l gora što je tolerantnija, šira, što je najveća zvezda u njoj Balašević, a ne Nedeljko Bajić Baja?   

Srpska politička scena je toliko jadna, da moram da priznam da je u poslednje vreme najglasnija opozicija
Liga Socijaldemokrata Vojvodine.
    A najautentičnija politička ličnost u zemlji ona...

Kakav Čeda, Korać, pa i sam Čanak.
  Od nje u poslednje vreme, nema glasnijeg opozicionara u parlamentu.

Tex Murphy

:D :!: :x :x :x :x :x :shock:

Кад Лони крене да "објашњава" Републику Српску, човјек просто не зна да ли да се смије или да плаче. Срећа па знамо да није озбиљан  :)
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

džin tonik

Quote from: sleep on 23-07-2012, 12:27:46
Eto lepih novosti...

hoces reci da je od lako zapaljivog materijala? bilo bi to prakticno.
ali ja bih to na cetnickom mjestu koncipirao vise onako montazno. da se u slucaju nuzde moze brzo sklopiti i prebaciti drugdje vec po potrebi.

Albedo 0

Quote from: Loni on 23-07-2012, 13:35:28
Šta je falilo predratnoj ('90) BiH?
   Šta je falilo Bosni multinacioanlnog ,,Bijelog Dugmeta'', ,,Zabranenjenog pušenja'' , bratstva i jedinstva i standarda koji je bio daleko bolji nego danas?

Pobogu, ti stanje u BiH prije 1990. ocjenjuješ na osnovu dvije muzičke grupe?

Doduše, ovih dana je i D. dosegla novo dno gluposti, pa što ne bi i ti.

Da je ta Bosna bila multikulti tutifruti rata ne bi ni bilo. A samo budala može da misli da je iz bijelog nastalo crno.

QuoteIzvini, protiv am toga da građani Republike Srspke tipa Bate sole pamet Vojvodini šta i kako treba da radi.
   Srpska dakle može da ima sve svoje: i policiju i ustanove i skupštinu i autonomiju i da se otvoreno zalaže za separatizam, a Vojvodina koja je starija maltene vek od Srpske i koja ima tradiciju i priznatu kulturu i duplo više stanovnika ne sme da ima ništa.
   Koja je to logika?

hajde da ne kenjaš mnogo nego da odgovoriš na pitanje

Quote from: Бата Животиња on 22-07-2012, 16:13:18
Štaviše, dokle ćeš da lupetaš te gluposti pored jasne činjenice da je u XX vijeku više Srba poginulo od muslimanske nego muslimana od srpske ruke?

sleep

Quote from: zosko on 23-07-2012, 14:14:52
Quote from: sleep on 23-07-2012, 12:27:46
Eto lepih novosti...

hoces reci da je od lako zapaljivog materijala? bilo bi to prakticno.
ali ja bih to na cetnickom mjestu koncipirao vise onako montazno. da se u slucaju nuzde moze brzo sklopiti i prebaciti drugdje vec po potrebi.

Neka novi srbski verski objekat bude šator, a spomenici na naduvavanje!

džin tonik

@bata: muslimani u nestasici svega ubijali rucno, nozem, srbi u maniru junaka prisvojili sve od tkzv. jna pa ubijali sa sigurnog odstojanja topnictvom i snajperom, pa se razbjezali da ih muslimanska ruka ne stigne?

sleep

Čemu više ta priča o Bosni, jebala vas Bosna xfuck5 xfuck5 xfuck5 xrotaeye

Father Jape

Jebeš zemlju koja Bosne nema!
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

džin tonik

Quote from: sleep on 23-07-2012, 14:24:58
Neka novi srbski verski objekat bude šator, a spomenici na naduvavanje!

e ovo mi se stvarno svidja. odlicno rijesenje.
jedino me malo brinu ti spomenici. kakve bi to ispusne ventile imalo? jer srbi kad stanu bjezati su nevjerojatno brzi.

džin tonik

Quote from: Father Jape on 23-07-2012, 14:27:33
Jebeš zemlju koja Bosne nema!

uveli smo novu krilaticu prije ca. dvije godine: jebes bosnu koja zemlje nema.

Anomander Rejk

Loni
Pitaš šta je falilo Bosni Zabranjenog pušenja i više nacionalnosti ? Ništa joj nije falilo. Samo što to nije Bosna iz 1990-e, predratna Bosna o kojoj ti govoriš. Tada su već dizgine uzeli SDA, SDS, i HDZ.
Reagovao sam na tvoj post zato što konstantno štancuješ gomilu stereotipa. Banjaluka je tek nešto malo manja od NS, palanka je svakako u odnosu na BG, ali u odnosu na NS ne. Skoro sam prošao kroz nju kad sam išao u Bosnu, i mogu ti reći da se gradi ko luda, nije baš nešto manje živahna od NS.Najposle, i tamo se slivaju neke pare, jer je dotični grad prestonica entiteta koji toliko prezireš. Drugi stereotip, odakle ti znaš kakvi su Banjalučani ? Imaš tamo nekoliko internet drugara ? Ja sam živeo tamo nekoliko meseci. Odakle tebi zaključak da su svi nacionalisti ? Evo ti primer Perina, ovde čoveka na Sagiti, koji je operisan od nacionalizma.

Tajno pišem zbirke po kućama...

Father Jape

Ma meni je taj Perin sumnjiv, ne piše ijekavicom. Kako takav čovek može biti reprezentativan primerak bilo kakvog Bosanca, pa i Banjalučanina?!1?
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

angel011

I prodaje i čita knjige!!!!!11
We're all mad here.