• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica 2 - februar - ZADATAK

Started by Boban, 17-01-2011, 04:21:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mims

ah. je l ovo vrsta humora koja se smatra "intelektualno prihvatljivim"?
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

Perin

Quote from: Boban on 23-01-2011, 18:14:32
gledaj, žene imaju brojne prednosti i jednu očiglednu manu... taj hendikep je da su žene.

xjap

@D. Za uspeh, etički principi su nevažni. Sa njima samo možeš dupe da obrišeš. Stoga, slobodno ti budi etički nastrojena; pozdravljam to što si odlučna. Ja furam svoje, ti svoje; naši referentni okviri se razlikuju, kako kažu psiholozi.  8-)

Josephine

Biti žena je najveća prednost od svih jer su upravo zbog pola žene pametnije i sposobnije.

Vidiš, Mims, na primer, mogla bi da zaključiš da je Perin muškarac (čak i ne mora da ima muški nick) samo po tome što je kukavica.

M.M

Quote from: D. on 23-01-2011, 18:13:19
Pa kada znaš da su žene uvek bile, jesu i uvek će biti pametnije i sposobnije od muškaraca, takve izjave te i ne pogađaju mnogo... :)

Mr Garrison: I just don't trust anything that bleeds for five days and doesn't die.
South Park 

Kako da se ne složiš sa ovim?:!:
Nijedan poraz nije konačan.

Stipan

Ako nešto mrzim više od super heroja to su ultra feministkinje. xuzi

Mims

Quote from: Stipan on 23-01-2011, 18:23:36
Ako nešto mrzim više od super heroja to su ultra feministkinje. xuzi

Ako nešto više mrzim od ultrašovinizma, to je pogrešno tumačenje feminizma. Ili - neznanje.
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

Josephine

Nisam ultra feministkinja. Samo krvareća žena u moru muškaraca.

Josephine

Quote from: Mims on 23-01-2011, 18:25:15

Ako nešto više mrzim od ultrašovinizma, to je pogrešno tumačenje feminizma. Ili - neznanje.

Da, to posebno.

Stipan

Dobro zvuči. Moram da razmislim. :(

Josephine

Quote from: Stipan on 23-01-2011, 18:27:15
Dobro zvuči. Moram da razmislim. :(

Ti bi onda bio jedini muškarac koji pokušava da misli. hehehe

scallop

Super heroji i ultrafeministkinje su vam k'o pas i mačka - nema ukrštanja i to je srećna okolnost.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Josephine

Feminizma ne bi ni bilo da nije šovinizma. Mislite o tome.

Stipan

Quote from: D. on 23-01-2011, 18:28:38
hehehe
Očito spuštanje garda ovde nije opcija, jel ?

M.M

Quote from: scallop on 23-01-2011, 18:29:07
Super heroji i ultrafeministkinje su vam k'o pas i mačka - nema ukrštanja i to je srećna okolnost.
U suprotnom, Stipan bi nam presvisnuo od muke :D.
Nijedan poraz nije konačan.

Perin

Quote from: D. on 23-01-2011, 18:20:00
Biti žena je najveća prednost od svih jer su upravo zbog pola žene pametnije i sposobnije.

Vidiš, Mims, na primer, mogla bi da zaključiš da je Perin muškarac (čak i ne mora da ima muški nick) samo po tome što je kukavica.

@D. O Bože. Ta tvoja ogorčenost...Odakle to potiče? Ccc... Gle, ako ti bude trebao nekakav savet, dobićeš, free of charge. Ne smeš da budeš toliko ogorčena i napeta...To ti ne valja. Poludećeš.

Opusti se, duboko udahni. Vrati uspomene na momke što si imala. Da li postoji neka osoba koja te u poslednjem momentu ostavila na oltaru? Dok si ti, sva u belom, čekala sa bidermajerom, ah, on je otišao sa deverušom! Odjezdio je u beloj limuzini, ostavio te da čekaš onog koji nikad neće doći. Ne? Ne postoji neko takav?

De reci čika Perinu - otkud odjednom ta generalizacija "muškarci su kukavice?" U redu je da si kazala "Perin je takav i takav, on je 'vaki on je 'naki." U redu je i da si rekla "Glasao je za sebe, da nije, delili bi drugo mesto." Ali generalizacija...to ti ne valja. To bi bilo isto kao kad bih ja rekao da su...ne znam, sve žene kurve. A eto, imadoh nezgodnih iskustava.

Popij dva piva za početak. Potom duboko udahni. Odspavaj malo. Biće bolje.  xremyb

Hiperhik

Ja obozavam zenski pokret.
Toliko.

Josephine

Ma samo me ne poznaješ, Perine. Ja uvek izgledam kao da sam na dva piva. :)

A "ogorčenost" (prejaka reč) muškarcima (kao pojmom, a ne kao pojedincima) ne potiče iz ljubavnih jada, već iz globalnog položaja žena na svetu. Mada, drugačije tumačenje od tebe neoriginalnog i neduhovitog nisam ni očekivala.

Josephine

Nestrpljivo čekam da se javi i steva i iskoristi priliku da me izvređa... to je naša predigra. :)

Perin

Quote from: D. on 23-01-2011, 18:37:18
Ma samo me ne poznaješ, Perine. Ja uvek izgledam kao da sam na dva piva. :)

A "ogorčenost" (prejaka reč) muškarcima (kao pojmom, a ne kao pojedincima) ne potiče iz ljubavnih jada, već iz globalnog položaja žena na svetu. Mada, drugačije tumačenje od tebe neoriginalnog i neduhovitog nisam ni očekivala.

Vidiš da se popravljaš. Lepo, na jednu osobu, a ne odmah raspaliti po svima. Tako treba.

Josephine

Pa to sam i radila od samog početka. Prati pažljivije. :)

Plut

Hiperhik

Perin

Quote from: D. on 23-01-2011, 18:20:00

Ovo je bio atak ne samo na mene, nego na čitav muški rod. Svi muškarci su kukavice. Otud generalizacija, zar ne? :)

Josephine

Pa da, čim su žene potlačene, neko tu mora da je kukavica. :)

A kad si toliko naporan, reći ću ti da sam "problem" sa tobom imala čim sam skapirala da si glasao za sebe. Mnogo pre rezultata glasanja.

Plut

Perin

Pa okej, ja to ne sporim i znam da je to tako. Bože moj, ne može me svako voleti. Ono što jeste bezze je činjenica da svaki moj post komentarišeš u negativnom smislu, čak i kad ničim nije izazvan. Kazala si što si htela na temi za januar; hence, neće više biti mojih storija postovanih na radionici. Rešila si problem samoglasača i budi srećna. :)

Josephine

Hence, izgovor za kukavičluk.

Perin

Tebi samo smeta što sam potpuno drugačiji od tebe. Veruj mi, ja svoju odluku o samoglasanju ne bih menjao; da se ponovi radionica iz januara, ja bih opet isto napravio. E sad, ti to tumačiš kao kukavičluk, kao nemoralno, kao loše - meni to nije nemoralno, nije loše, nije ni toliko kukavički, mada sve zavisi od ugla gledanja. Ja volim da budem najbolji; svako tome teži. Možda je fora u nečemu o čemu sam nedavno pisao: ti si svečovek od Dostojevskog, a ja sam natčovek od Ničea. Totalni opozit.

Savajat Erp

Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Josephine

Perine, samo bih volela da vidim da si bolji bez glasanja za sebe. Ja znam da jesi, da li to znaš i ti?

Niče je imao vrlo sprecifične privatne nesređenosti.

Mouchette

Perine, zašto odustaješ od radionice u trenutku kad se traži duhovitost, a svi smo se složili da je tvvoja priča bila tako dobra i šarmantna baš zbog dobrog humora u njoj? Nije mi jasno...
http://mouchetteblog.blogspot.com/
''Ma jock, ona, u stvari, želi nasmejan svet. Ili lud.''

pokojni Steva

D, Steva, sa velikim S, je za prijatelje. Stevan sam za drumske razbojnike, nakupce jaja pred Uskrs i ostale vašarske šarlatane. Dovoljno za početak?
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Plut

pokojni Steva

Da li ste možda videli Gosp. Riplija? O ne, opet počinje :-S

SuperSynthetic

He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

džin tonik

Quote from: Plut on 23-01-2011, 15:28:30Imaš ljude koji su stalno nasmejani, e sad, da li im je zaista priroda vedra ili su samo ludi glupi...
Ili mu to dođe na isto? Hm.

ispravljeno

Plut

scallop

Ispravno, Boki. Ne znam gde nam se Perin inficirao. Da je bar grip...
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Džek

Ne znam čemu tolika polemika oko zadatka.

Želite li biti milioner? Onda zapnite i varajte na berzi, varajte bolje od konkurencije.
Želite biti vojnik -zelena beretka? Gutajte blato kao gušteri, ribajte noktima klonju i glancajte poručniku čizme jezikom dok psihički ne vrisnete. Onda ste spremni za obuku.

A želite da pišete, da budete pisac?
E onda se prihvatite zadatka bez kuknjave i pravdanja, jer imaginacija je ono što čini da se zanat usavrši.

Što više ribanja, bolja vežba za maštu.

Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

angel011

Quote from: Perin on 23-01-2011, 18:17:06
Za uspeh, etički principi su nevažni.

To zavisi od lične definicije uspeha.
We're all mad here.

Perin

Naravno, naravno; ne samo od toga, nego i od posla kojim se baviš. Ljudi koji te okružuju. Ako su svi zveri, da bi opstao, moraš biti zver; ako su jagnjad i ti budi janje. Fora je prilagoditi se.

angel011

Pa, sad, da li bi zaista smatrao uspehom to što si preživeo tako što si i ti postao zver? Nije li to neka vrsta poraza? Recimo, svi oko tebe gaze preko leševa, ne libe se ni da ubiju nekog - da li bi smatrao uspehom to što si se i ti probio ubistvom? Ekstreman primer, znam.
We're all mad here.

Perin

Naravno da ne; fora kod, hajde da kažemo, generalno nemoralnih stvari jeste da ne činiš ono od čega ćeš se zaista postideti. Globalno, danas vrednosti gube smisao. Žene više nisu žene, muškarci više nisu muškarci, ljubavi normalne maltene i nema, ljudi se razvode ako žena/muškarac prne u snu, deca sve više gledaju materijalnu dobit, uslovljen si mnogim stvarima samo da dobiješ posao, a kada ga dobiješ ideš onako kako direktor kolo vodi... Sva sreća pa su meni u firmi odrešene ruke. Smatram se srećnim, što se izbora posla tiče; priča o ubijanju čoveka je ekstremna, ali, hoćeš li mi reći da nisi rekla nešto što zaista misliš ako je to uslovljeno od poslodavca? Na primer:

Pišeš prikaz. Stvarno ti se ne sviđa knjiga što si pročitala. Ali ne možeš baš da ispljuješ delo. Šta radiš? Prilagođavaš se. Daješ umerenu kritiku. Daješ slatki limun. To su kompromisi o kojima govorim. Nekad moraš i, na neki način, lagati. A iz moga iskustva, ako se ti ne boriš za sebe, ni drugi te neće poštovati. Valjda je takav balkanski mentalitet.

Josephine

Sad je jasno zašto izbegavaš drugi krug. Kakva gomila izgovora za život, rad, pisanje, ljubav i sve ostalo.

Mica Milovanovic

Perine, ima samo jedan problem. Ljudi se vremenom menjaju. Fora je ne činiti danas nešto čega ćeš se kroz 30 godina stideti. To je jako teško.
Mica

scallop

Ma, Mićo, šta 30 godina? Za tri-četiri nedelje ćemo se negde videti kao da se ovo sad na topiku ne dešava. Treba sesti za isti sto, a i to treba umeti. xremyb

pokojni Steva

Da li se ovde razglaba o čoveku koji glasa sam za sebe ili o smislu života?

Tex Murphy

Ja mislim da se ovde diže nepotrebna prašina oko nečeg prilično banalnog i da priča oko svega toga ide previše u širinu. Iako mi nema ništa draže nego poređenje raznih stvari sa ubistvima, ovde takvim poređenjima nije mjesto. Razlog - po pravilima konkursa Perin je imao pravo da glasa za sebe i to je kraj priče. Da kojim slučajem NIJE imao pravo, već da je nekako izvrdao sistem, u pitanju bi bio svakako nemoralan postupak vrijedan osude.

E sad, ako je već imao zakonsko pravo da glasa (čime, ponavljam, sva prethodna poređenja koja su iznijeli i Angel i sam Perin otpadaju), pitanje je da li može da se raspravlja o moralnosti tog postupka (znamo npr. i da je abortus legalan, a opet je u pitanju jedno ekstremno nemoralno djelo). Mislim da može i moje mišljenje je sljedeće:
1) Ako je Perin stvarno mislio da je njegova priča među tri najbolje, onda je svakako trebalo da glasa za nju.
2) Ako NIJE mislio da je ona među najboljima, nego je samo glasao da bi vještački nakupio poene za što bolji plasman, smatram da je to vrlo u neredu. Tj. da nije u redu. Međutim, njegovi postovi prilično jasno govore da je u pitanju prva varijanta, čini mi se.

Ovde sad može da se nadoveže priča koja je potegnuta više puta ranije - može li pisac realno da procijeni sopstveno djelo. Ja sam siguran da može. Doduše, nisam se u životu toliko bavio pisanjem priča, ali pretpostavljam da je sa tekstovima o filmovima isto, ili bar slično. Dakle, ja kad završim neki tekst i pročitam ga kompletnog, odmah znam da li je isti dovoljno dobar (za moj ukus, naravno) ili ne valja ništa. To je i razlog zašto sam u posljednjih nekoliko mjeseci sakupio brdo tekstova koje se nisam usudio nikom da pokažem :-)
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Tex Murphy

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 23-01-2011, 22:16:02
Da li se ovde razglaba o čoveku koji glasa sam za sebe ili o smislu života?

Lajk!
:-)
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!