• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica 2 - februar - ZADATAK

Started by Boban, 17-01-2011, 04:21:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

scallop

Bože, urednik Emitora koji se izvlači na šapirografu! To možete da računate samo ti i Z. Stefanović.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Boban

Ja znam da je tebi veliki problem što spadaš u poveću gomilu onih čije sam prve priče ja objavio; ali taj Emitor je imao dva izdanja, dakle, redovno, prvo u 50 primeraka i reizadnje u manjem formatu nekoliko godina kasnije, neka desetina primeraka. Većina tada bitnih ljudi u SF-u su to videli i pročitali i to je činjenica koju ne možeš pobiti. Mnogi bi se ponosili da su prvi objavljeni u fanzinu koji traje evo 30 godina i bliži se petstotom broju, što je tradicija respektabilna u svetskim okvirima. Ja se ponosim što sam bio prvi urednik tog glasila.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

pokojni Steva

Eto, a lepo sam vam rekao da ne vučete D za kikice, prkosna je pa će jednom otići. I šta sad? Da slušamo opet zrikavce? Ts, ts, ts...
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

mac

Plut

Ygg

"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Tex Murphy

Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Plut

angel011

Ili smo svi imali istu lektiru u osnovnoj. :lol:
We're all mad here.

Josephine

pokojni Steva

Stipan

analogdigit

Quote from: scallop on 25-01-2011, 11:57:48
Odbijala ju je pomisao na ponovni susret sa tim prikazama iz pakla, ali glas Gospodara bio je prejak u njoj. Imala je svoju misiju! Morala  je po svaku cenu onesposobiti to.oličenje zla, predvodnika mračnih hordi, tog monstruma koji se nije ustezao poređenja sa Gospodarom.

Mali prilog za radionicu: Nikako toliko pirinča!

E ovakvi primeri zlata vrede, bar meni. Oduvek sam bio praktičar, teorisko znanje mi nikada nije bilo od neke velike koristi...
Hteo sam da predložim, jednom prilikom, da bi bilo veoma lepo kada bi vi iskusni pisci umesto komentarisanja problematičnog teksta, na ovaj način ukazivali na greške. Čini mi se da bi se tako mnogo brže naučilo, ali i preciznije shvatilo šta je predmet kritike.
Onda sam malo razmislio i video da to dosta oduzima vremena, a verovatno je i preterano dosadno prepravljati tuđe priče samo da bi se tom nekom pokazalo kako treba  pisati... U svakom slučaju svaki od ovakvih primera veoma znači.... Opet naglašavam, bar meni...

Džek

Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Džek

Može li, da ne napadnem duh radionice... Može li da pobednicima (prva tri dela po glasanju) pošaljem svoj prvenac, knjigu, zbirku?

Džek

Da me se ne pogrešno konta... da dam u svojim htenjima "ajnšpric" u radionicu...
A?

Džekova knjiga, objavljena, prvom trojstvu u februaru? :) Jebte, Džek svih zanata i njegovo delo?

Intrigantno, zar ne?

Mica Milovanovic

Mica

Džek

Što rekoh, neka bude tako!

Znači, prve tri priče (po glasanju)  imaju od mene moje delo u obliku knjige, zbirke fantastične proze. Sa posvetom.

Džek

Znam da nije neka nagrada, al' opet i jeste... Džekonjina zbirka... zamisli, bog te... :):):)

Džek

Boban

Nagrada bi trebalo da bude nešto pozitivno, zar ne?

Josephine

Al ste se poplašili...  :mrgreen:

Naravno da je pozitivno... ako se i ostali slažu. Usput, meni lep motiv da ne osvajam prva tri mesta...  :evil:

Boban

D, postaješ sinonim za izgovor, gotovo etalon; jednog dana će ljudi izučavati tvoje vrdanje i migoljenje.

Stipan

Quote from: Džek svih zanata on 27-01-2011, 01:14:38
Džekonjina zbirka... zamisli, bog te...
E, posle ovoga ću morati da glasam (nekoliko puta) za sebe, mada sam je već pročitao. Nadam se da će biti i neke posvete... Aaa, jest, vidim da je i to u paketu!
Jest da će D. da me spopadne, ali Džekonjina zbirka je Džekonjina zbirka  :)

Stipan

Nego, šta ćemo ako Džekonja osvoji prvo mesto?
Ko će njega da nagradi? :roll:

Josephine

Quote from: Boban on 27-01-2011, 03:59:59
D, postaješ sinonim za izgovor, gotovo etalon; jednog dana će ljudi izučavati tvoje vrdanje i migoljenje.

Nemoj da me čikaš, znaš da si prošlog puta loše prošao.

angel011

We're all mad here.

Stipan

Džek

Quote from: D. on 27-01-2011, 02:53:39
Al ste se poplašili...  :mrgreen:

Naravno da je pozitivno... ako se i ostali slažu. Usput, meni lep motiv da ne osvajam prva tri mesta...  :evil:

Ako slučajno osvojiš, uz knjigu dobijaš i dve AA baterije. Da mi ne ostaneš u mraku prilikom svojih speloloških sondiranja.  :evil:

analogdigit

Quote from: Džek svih zanata on 27-01-2011, 01:12:18
Što rekoh, neka bude tako!

Znači, prve tri priče (po glasanju)  imaju od mene moje delo u obliku knjige, zbirke fantastične proze. Sa posvetom.

Super! Baš lep gest! Nego ako budem ispod trećeg, što je najverovatniji ishod... gde se može kupiti tvoja knjiga? Baš bih hteo da je pročitam.

Džek

U Tardisovoj knjižari, Kneza Miloša 2, Bg.

analogdigit

Quote from: Džek svih zanata on 27-01-2011, 17:17:35
U Tardisovoj knjižari, Kneza Miloša 2, Bg.

E super, čekam ishod takmičenja, pa ćemo da vidimo... :)

analogdigit

Nego Džek, ova priča "Kako je Mitar spasao svet", jel to ono što se moglo čitati na sf tim-u? Izvinjavam se zbog spamovanja teme...

Džek

Da, ali to tamo je sirova verzija, nelektorisana i puna grešaka. Ne kvari oči na tome :)

Josephine

Pa da razjasnimo odmah onda, da ne bude nesporazuma kasnije: ko glasa za sebe, neka se ne nada nikakvom "spopadanju"...  :mrgreen:

Džek

Valjda boss odlučuje o tome, ti možeš samo da predložiš.

Stipan

pokojni Steva

Josephine

Eto, odmah se vidi čije priče neće biti duhovite. A vidi se i ko je imao nameru da glasa za sebe.  :mrgreen:

Doduše, Steva se dobro drži...

Džek

Vidovita D. gleda u budućnost. Ponovo me izula iz frizure. Ja sam oduševljen.

Josephine

Džek

Stipan

O čemu to vas dvoje pričate?

Džek

Ma nemam pojma, na glupa pitanja odgovaram glupo i svi srećni.

Stipan

Ima nečega u tome.
Nirvana, brate. :lol:

Boban

Zasad stiglo devet priča, pet autora koji su učestvovali u prvoj radionici i četvoro novih, od kojih troje tek registrovanih na forumu, dakle, pridruživanje zarad učestvovanja.

Plut

A posle ćemo da ih razvaljujemo  :evil:

pokojni Steva

Zar nije trebalo biti više? Ili su štreberi još uvek peglajući za tastaturom.