• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica 2 - februar - ZADATAK

Started by Boban, 17-01-2011, 04:21:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pokojni Steva

Pravilo je vazda bilo da ga nema.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

džin tonik

muskarci 2 glasa, zene pola glasa.

M.M

Ja sam bio na stubu srama; ne vraćam se tamo ni za živu glavu; još mi nedostaje da učestvujem u radionici u kojoj se piše humoreska, pa, doživotno da ostanem na njemu; neka hvala :?
Nijedan poraz nije konačan.

Josephine

M.M

Quote from: Josipovitch Broznjev on 31-01-2011, 22:26:26

E, i od tebe da pročitam neki pametan post :evil:.

Josephine

ženama je i pola glasa dovoljno da njihov glas bude poslednji

M.M

džin tonik

zene drze tri stupa kuce, muskarci jedan.

Mica Milovanovic

E, ako se od moje humoreske plašiš, onda bolje da se maneš pisanja za sva vremena... :x :x :x
Mica

Josephine

M.M

Quote from: D. on 31-01-2011, 22:29:19

ženama je i pola glasa dovoljno da njihov glas bude poslednji

Sad but true :cry:.

Džek

Quote from: D. on 31-01-2011, 22:10:57
Čekaj da vidiš šta je speleološka priča.

Treba pronaći nadahnuće u vama malima.

Na sreću, mi mali pisci smo se nadisali nadahe mnogo, mnogo pre tebe velikanko sf proze.
A tvoja spelologija ne doprinosi entuzijazmu. Samo rad, rad i rad. A nakon toga, implementacija konta sa Olimpa ali bez analne lobotomije. Možda iznjedri pisca u pokušaju, a možda jok!
Kako god, pisac u pokušaju je frajer sa svojim kontom. Ili Frajerka.
Spelolozi nisu.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Josephine

ti, bre, nisi originalan ni u smišljanju uvreda. prva sam ti rekla da ljubiš dupeta, smisli nešto originalnije. ne glasam za neoriginalne priče.

Josephine

Quote from: Mica Milovanovic on 31-01-2011, 22:30:18
E, ako se od moje humoreske plašiš, onda bolje da se maneš pisanja za sva vremena... :x :x :x

Mora da se plaši, kad ste hrabri.

M.M

Quote from: Džek svih zanata on 31-01-2011, 22:32:32
Quote from: D. on 31-01-2011, 22:10:57
Čekaj da vidiš šta je speleološka priča.

Treba pronaći nadahnuće u vama malima.

Na sreću, mi mali pisci smo se nadisali nadahe mnogo, mnogo pre tebe velikanko sf proze.
A tvoja spelologija ne doprinosi entuzijazmu. Samo rad, rad i rad. A nakon toga, implementacija konta sa Olimpa ali bez analne lobotomije. Možda iznjedri pisca u pokušaju, a možda jok!
Kako god, pisac u pokušaju je frajer sa svojim kontom. Ili Frajerka.
Spelolozi nisu.

Džek, zamisli samo da ti se omakne, pa, glasaš sa humoresku koju napiše D.. Hoćeš li moći posle toga da podneseš svoj odraz u ogledalu :!:?

pokojni Steva

U takvom slučaju se pokrivaju ogledala...
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Josephine

Quote from: Miljan Markovic on 31-01-2011, 22:37:37
Džek, zamisli samo da ti se omakne, pa, glasaš sa humoresku koju napiše D.. Hoćeš li moći posle toga da podneseš svoj odraz u ogledalu :!:?

Neće mu se omaći. Moja humoreska ima 55 slojeva, neće da je skapira.  :evil:

Džek

Quote from: D. on 31-01-2011, 22:33:39
ti, bre, nisi originalan ni u smišljanju uvreda. prva sam ti rekla da ljubiš dupeta, smisli nešto originalnije. ne glasam za neoriginalne priče.

Srce moje bajpasovano, mnogo titraš po nama, piscima u pokušaju, a i objavljenim.
Nema koga nisi nagazila, a opet ti nagaženi su toliko fini, elokventni i duševni da te ignorišu, znaš? A ja nisam.

Šta si ti i ko si u našem svetu? Ajd' matereti, koja si ti to da nama ove popuješ?
Tvoja spelologija, čeprkanje po Radmilu, Bobanu, Mići, ovom onom njihovom prknu, po svim kako ti kažeš "igračima" da da smisao tvom forumskom nastupu?

Jebote, ko si? Šta imaš iza sebe?

M.M

Quote from: D. on 31-01-2011, 22:36:20
Quote from: Mica Milovanovic on 31-01-2011, 22:30:18

Mora da se plaši, kad ste hrabri.

Bolje biti živ, a kukavica, nego mrtav, a heroj :roll:.

Džek

Ne serendaj, Miljane.

Jebote, koji ste to vi novoobjavljeni pisci tako zadrti, tako usrani da na ZS forumu ne možete nekoj krampi kazati šta mislite?

Ili meni kazati u lice o mom hajtanjanju na forumu?

Plut

Josephine

Quote from: Miljan Markovic on 31-01-2011, 22:50:30

Moram da priznam da sam se razočarala što tvoje priče neće biti...

Džek, ili budi igrač ili odustani. Nećemo opet da dođemo do tačke gde mi braniš da ti se obratim, a onda ti je dosadno bez mene. :) Imam više objavljenih knjiga od tebe, u kojoj oblasti - neću reći. Imala sam priliku da objavljujem i u "tvojoj" oblasti, ali mi je puko preživljavanje na beogradskim ulicama za vreme studiranja dva fakulteta i master studija bilo preče. Imam čitalačko iskustvo koje je počelo od moje šeste godine života.

Bolje da ti kažem šta nisam - nisam formalistkinja i ne verujem da objavljena knjiga govori o nečijem kvalitetu. Mada, opet, ponoviću iako ne voliš moje hvale: ti jesi kvalitetan, samo malo brz i prek. :)

Eto, to sam ja. Ko si ti?

Josephine

Quote from: Plut on 31-01-2011, 22:59:43
Hajte, još malo vatrice  :|

Trudimo se, Plut. Za tvoje voajersko uživanje. ;)

M.M

Quote from: Džek svih zanata on 31-01-2011, 22:58:24
Ne serendaj, Miljane.

Jebote, koji ste to vi novoobjavljeni pisci tako zadrti, tako usrani da na ZS forumu ne možete nekoj krampi kazati šta mislite?

Ili meni kazati u lice o mom hajtanjanju na forumu?

Mislim da ne bi bilo loše da prestanete da se prepucavate.

Plut

Interesantna je ova igrica toplo-hladno.  :D

Quote from: D. on 31-01-2011, 23:02:41
Trudimo se, Plut. Za tvoje voajersko uživanje. ;)

xjap

Josephine

Ma to samo daje čar predstojećem ogledanju na literarnom polju drugog kruga...:) Smiriće se Džek za par minuta.

Hiperhik

Quote from: D. on 31-01-2011, 22:23:05
A da podelite sa nama nova pravila za glasanje?

Glasa se za sebe i iskljucivo za sebe. Tri puta.

Ko je objavljen ima pravo na tri dodatna glasa, koje moze iskoristiti za sebe ili za sebe.

Po zelji i slobodnom nahodjenju.

Josephine

Quote from: Hiperhik on 31-01-2011, 23:09:26
Quote from: D. on 31-01-2011, 22:23:05
A da podelite sa nama nova pravila za glasanje?

Glasa se za sebe i iskljucivo za sebe. Tri puta.

Ko je objavljen ima pravo na tri dodatna glasa, koje moze iskoristiti za sebe ili za sebe.

Po zelji i slobodnom nahodjenju.

A ti si previše nov sa previše malo postova da bi mi stajao na žulj u ovom trenutku ili evocirao/vraćao sećanja na prepirku oko glasanja. :) Razumeš?

Hiperhik

A gde ti je zulj, D.?
Ruka? Noga?

Josephine

Boban

Nisam o tome razmišljao, ali možda je vreme da počnem.
Opcija ima nekoliko:
1. Ništa ne menjamo, s tom razlikom da se rezultati neće videti do kraja glasanja. I bez komentarisanja do kraja glasanja.
2. Javno glasanje.
3. Dva kruga, prvo kao i dosad, a onda recimo pet najboljih idu u drugi krug i javno čerečenje.

Što više vremena prolazi, smatram da je opcija 1 ipak najbolja. Kod tajnog glasanja postoji ta varijanta da neko glasa za sebe i za slabe protivnike da bi povećao sebi šanse i da ima više nikova (ovo je problematično, pošto se može odrediti broj postova kao minimum, u prvom krugu to je bilo 11, sad možda da dignemo na 20 ili čak 50), ali kod javnog glasanja ljudi su stegnuti i čini mi se da mnogi ne bi glasali, mnogi, tu mislim na redovne posetioce koji se uopšte ne javljaju na ovim temama, ali su tu negde. 51 osoba je glasala u prvom krugu, da je sve bilo javno ne bismo imali više od 20-25, a što je veći broj, uticaj pojedinačnog glasa je manji i oni koji bi da vrše opstrukciju praktično nemaju alat.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Hiperhik

Tvoj zulj na mom nosu?
Jel' si bas sigurna?

Boban

Mislim da oće da kaže da je tvoj nos žulja. Malo se odmakni.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Džek

Quote from: D. on 31-01-2011, 23:00:49

Džek, ili budi igrač ili odustani. Nećemo opet da dođemo do tačke gde mi braniš da ti se obratim, a onda ti je dosadno bez mene. :) Imam više objavljenih knjiga od tebe, u kojoj oblasti - neću reći. Imala sam priliku da objavljujem i u "tvojoj" oblasti, ali mi je puko preživljavanje na beogradskim ulicama za vreme studiranja dva fakulteta i master studija bilo preče. Imam čitalačko iskustvo koje je počelo od moje šeste godine života.

Bolje da ti kažem šta nisam - nisam formalista i ne verujem da objavljena knjiga govori o nečijem kvalitetu. Mada, opet, ponoviću iako ne voliš moje hvale: ti jesi kvalitetan, samo malo brz i prek. :)

Srce moje, ja jedva završio srednju (ako si to htela izvući od mene, eto ti, ne stidim se, jebe se meni...), tako jedva da je vanredno završih.

Ja nisam obrazovan kao ti ili većina vas ovde na forumu.
Ali toliko života sam video, baš video, nemaš bre pojma.

U ratu i bi odlikovan, i unapređen direktno ne od funjara, nego od Generala Mladića.
I imam dva sina, obojica rođeni u onom belaju, na SA ratištu...
I opet, ovde u izbeglištvu, gde po 200 evra plaćam kirije, razveden, sve sustižem.
Sve.

I alimentaciju, kiriju, internet i da jedem, pijem, serem i opet budem objavljen.

E to sam ja. Pitala si, eto ti.

M.M

Quote from: Boban on 31-01-2011, 23:17:38
Kod tajnog glasanja postoji ta varijanta da neko glasa za sebe i za slabe protivnike da bi povećao sebi šanse i da ima više nikova (ovo je problematično, pošto se može odrediti broj postova kao minimum, u prvom krugu to je bilo 11, sad možda da dignemo na 20 ili čak 50), ali kod javnog glasanja ljudi su stegnuti i čini mi se da mnogi ne bi glasali, mnogi, tu mislim na redovne posetioce koji se uopšte ne javljaju na ovim temama, ali su tu negde. 51 osoba je glasala u prvom krugu, da je sve bilo javno ne bismo imali više od 20-25, a što je veći broj, uticaj pojedinačnog glasa je manji i oni koji bi da vrše opstrukciju praktično nemaju alat.

A, da, recimo, glasači svoje glasove šalju tebi na PP?

Džek

Quote from: D. on 31-01-2011, 23:06:21
Ma to samo daje čar predstojećem ogledanju na literarnom polju drugog kruga...:) Smiriće se Džek za par minuta.

Džek je smiren odavno... a nemoj da ti Džek uhvati koren nosa pa ga izvadi iz Bobanovog ili Micinog ili Scallopovog prkna.

Josephine

Quote from: Džek svih zanata on 31-01-2011, 23:21:52

Bolje da ti kažem šta nisam - nisam formalista i ne verujem da objavljena knjiga govori o nečijem kvalitetu. Mada, opet, ponoviću iako ne voliš moje hvale: ti jesi kvalitetan, samo malo brz i prek. :)

Srce moje, ja jedva završio srednju (ako si to htela izvući od mene, eto ti, ne stidim se, jebe se meni...), tako jedva da je vanredno završih.

U ratu i bi odlikovan, i unapređen direktno ne od funjara, nego od Generala Mladića.
I opet, ovde u izbeglištvu, gde po 200 evra plaćam kirije, razveden, sve sustižem.
Sve.

I alimentaciju, kiriju, internet i da jedem, pijem, serem i opet budem objavljen.

Džek, budalo jedna, ti si meni, nerazumni stvore, u stvari simpatičan. Naletela sam na tvoje fotke. Pretpostavila sam i koliko imaš godina, sam si rekao da si bio na ratištu, da živiš sam (ili oduvek ili, eto, razveden). Ja, za razliku od tebe, pažljivo slušam i čitam. Nisam ti ušla u glavu, sve si sam rekao, zato znam ko si ti. Samo osluškuj malo, to je najbolji savet koji ćeš ikada dobiti, a koristiće ti najviše za ono što najviše voliš da radiš.

Hiperhik

Urnebesno..

Ali, u duhu zadatka.

Plut

Ako glava ikad bude rešila da posluša oči, ja bih glasala za opciju br. 1. Kratko, jasno i jednostavno.

Savajat Erp

1. Ništa ne menjamo, s tom razlikom da se rezultati neće videti do kraja glasanja. I bez komentarisanja do kraja glasanja.

ова опција и јесте најбоља...бар мени.
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Plut

A kako će se to ograničiti komentarisanje, odnosno, ukinuti?

scallop

Ako je važan intenzitet na sajtu ZS, onda je prošli način sasvim OK. Zabavnije je. Glasove vidi samo onaj koji je glasao. Glasanje za sebe ne menja ništa u ukupnom skoru. Tri priče su se izdvojile, a iz komentara se vidi da je 6-8 imalo "prolaz". Ostalo, ako se zainatiš, može da se pohvata i obznani. Ne verujem da bi neko rizikovao blam. Mi se, zapravo, igramo pisanja. Jedino bismo mogli da budemo uljudniji, nekome će ovakva gimnastika koristiti. Nije ni zgodno išta sad menjati, to bi ličilo na retroaktivno donošenje zakona.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Plut

Slažem se. A to i nije po Ustavu! Ta retroaktivnost.

I da dodam, nisam za to da se izdvaja 5 ili ne znam koliko priča, koje će se čerečiti. Neka se čereči sve, i autori lošijih priča neka čuju šta o njihovim delima misle drugi. Valjda će čuti i nešto korisno.

Džek

Quote from: D. on 31-01-2011, 23:27:05
Quote from: Džek svih zanata on 31-01-2011, 23:21:52

Sve.

Džek, budalo jedna, ti si meni, nerazumni stvore, u stvari simpatičan. Naletela sam na tvoje fotke. Pretpostavila sam i koliko imaš godina, sam si rekao da si bio na ratištu, da živiš sam (ili oduvek ili, eto, razveden). Ja, za razliku od tebe, pažljivo slušam i čitam. Nisam ti ušla u glavu, sve si sam rekao, zato znam ko si ti. Samo osluškuj malo, to je najbolji savet koji ćeš ikada dobiti, a koristiće ti najviše za ono što najviše voliš da radiš.

Ako ne znaš jufke po astalu da razviješ, ja ću da te naučim.
Pokazaću ti i kako se sarme pune, i paprike.
Ne boj se, nije teško...

boki77

Što više vremena prolazi, smatram da je opcija 1 ipak najbolja. Kod tajnog glasanja postoji ta varijanta da neko glasa za sebe i za slabe protivnike da bi povećao sebi šanse i da ima više nikova (ovo je problematično, pošto se može odrediti broj postova kao minimum, u prvom krugu to je bilo 11, sad možda da dignemo na 20 ili čak 50), ali kod javnog glasanja ljudi su stegnuti i čini mi se da mnogi ne bi glasali, mnogi, tu mislim na redovne posetioce koji se uopšte ne javljaju na ovim temama, ali su tu negde. 51 osoba je glasala u prvom krugu, da je sve bilo javno ne bismo imali više od 20-25, a što je veći broj, uticaj pojedinačnog glasa je manji i oni koji bi da vrše opstrukciju praktično nemaju alat.

I meni je ovo najbolje. Naravno, svi koji su učestvovali moraju da daju komentar svake priče.

Plut

3, ako glava nije promenila mišljenje.

Savajat Erp

Quote from: Plut on 31-01-2011, 23:54:33
Slažem se. A to i nije po Ustavu! Ta retroaktivnost.

Цениш?
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!