• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica 2 - februar - ZADATAK

Started by Boban, 17-01-2011, 04:21:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pokojni Steva

Anal, cut the crap i postuj! D, ponestaje ti smisla u rečenicama. Možda ti Master može pomoći? (Alaj sam odsečan i samoljubiv! Mljac!)
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Josephine

Ma to samo kada pričam sa tobom. Kada sipaš u besmisao, nije korisno sipati smisao. Nepovratno odlazi kroz rupe.

Ne nagovaraj ga da postuje na ZS ako nije zadovoljan. Biće još krugova.

scallop

Quote from: analogdigit on 01-02-2011, 14:04:46
Meni polako otkazuje digitalni prenosnik oscilatornog fluksa na kapacitivnom filteru za rezonovanje električnih signala. Tako da nisam siguran da ću završiti priču! U ovo vreme je veoma teško doći do novog primerka ove skalamerije, a popravka je skupa!

Pojma nemam gde ti je problem, ali ako nije ništa drugo :lol: drugo, šibni meni na pp ono što imaš, pa ako je OK ja ću poslati Bobanu.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

pokojni Steva

Koga? Žirovnića? Ma sad nema friških kaljuga da se kavani, mraz je, možda nešto izmudruje. Šta fali.

pokojni Steva

Vidim, strine se baš razmrdale.

Mims

Quote from: scallop on 01-02-2011, 12:53:24
Kad sam tražio duhovite priče, onda sam zaista mislio na - duhovite. Posebno sam napomenuo da ne želim satiru, grotesku, podjebavanja (ajde, malo podjebavanja nije na odmet, naši smo), a naročito ništa mučno. Meni ovde Plut mnogo vrda, traži prostor za neduhovito, a sama neće napisati priču. Unapred najavljujem da će svaka priča koja nema atribut duhovitosti kod mene naići na ozbiljan minus. To je bio ključni element zadatka, a valjda pišemo po zadatku.
Takođe, ne smeta mi više priča jednog autora, ali dosadašnja praksa sa ovim načinom rada pokazuje da su takvi pisci neuvereni u svoju sposobnost. Tri priče neće biti bolje od jedne. I, na kraju, nešto ne verujem da su čitači i glasači isto. Siguran sam da će opet biti glasača koji ne čitaju, pa će im biti svejedno da li je tri ili pet dana odvojeno za glasanje. Možda je bolje pet, ali, razmislite kako ćemo popuniti tih pet dana na topiku.

Pa najduhovitije stvari su upravo satirične, groteskne i podjebavane (dobro, ne baš podjebavane, ali može malo). Zašto mora baš eksplicitna duhovitost?

Mislim, super je smejati se i u sebi.
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

angel011

Quote from: Mims on 01-02-2011, 14:22:52

Zašto mora baš eksplicitna duhovitost?

Zato što je to zahtev za radionicu ovog meseca.
We're all mad here.

džin tonik

znaci samo ozbiljan humor. nego, gdje su te price?

scallop

Vidi, kod nas navedeno lako postane cilj, a ne sredstvo. To je kao slučaj đaka koji je za ispit iz biologije spremio sve o mišu i ništa više, a dobio pitanje o slonu. "E, slon je najveći kopneni sisar, ali se i malog miša boji. A, miš je..." Ako je Boban već postavio gadnu temu - katastrofa i smešno, onda u katastrofi treba tražiti smešne detalje, a ne pomenuti je i pobeći u nešto drugo. Uostalom, svejedno je, ja sam samo jedan glas i ništa više.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Džek

Quote from: D. on 01-02-2011, 12:24:50
Meni nešto smetaju priče od istog autora (ako ih ima). I jedna priča je uspešan pokazatelj stila, načina razmišljanja, grešaka u pisanju itd. 20 priča je mnogo za čitanje, a tek za analiziranje...

IzvinjajEm se u ime višestrukih autora, koji su mnogo hendikepirani svojom imaginacijom, unakaženi svojom maštom i izopačeni svojom potrebom da ponešto trgnu iz tog sveta i metnu na papir.
Odista, nemojte vi odozgo sa Olimpa da mi opterećujete ovu ubogu dušicu, nego izbrišite mojih sedam uradaka, a ona dva ostavite. Po volji vas bogova.

Nadam se da sjaj i lepota mojih dela neće zaslepiti g-džicu D i poremetiti joj remote psiho-analitic sistem.  
Šta bi mi bez toga? ZS bi se urušio bez njene nazočnosti! Molim vas, niko preko jednog dela da šiljne! Sram vas bilo koji ste više... pljuc!
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

boki77

Ovde je bitno izbaciti svoju verziju humora, ma kakav bio. Ako se "cilja" neka vrsta humora, to će biti promašaj.
A humor i ne može da postoji bez priče; šta može biti smešno samo po sebi?! Briga zbog eventualnog nedostatka priče je, u najboljem slučaju, preuranjena.

Josephine

Džek, ne izvlači iz konteksta.

Džek

Džek nije izvlakač, a naročito ne uvlakač.
Ima D-ežurni na ZS, ja se tu ne bih mešao :)

Josephine

Čekajte, polako, jedan po jedan. Ne mogu ni ja uvek da ispratim svačija smaranja ovde.

Džek

analogdigit

@Scallop i Steva. Dobro, ali nemojte posle da me krivite ako vam se bude bude smešnije od Vogonske poezije...  :cry:

Džek

Ne kontam šta ima smešno u Vogonskoj poeziji... Fleš Gordona i mene je oduševila, jebte... ipak, nije to za svakoga!

analogdigit

Quote from: Džek svih zanata on 01-02-2011, 15:29:58
Ne kontam šta ima smešno u Vogonskoj poeziji... Fleš Gordona i mene je oduševila, jebte... ipak, nije to za svakoga!
Zato sam i napisao, moja priča teško da će biti smešnija od Vogonske poezije... koja opet, nije ni malo smešna!

дејан

Quote from: Mica Milovanovic on 01-02-2011, 12:59:35
надам се да не почиње овако: 'Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput!'

Ne. Naravno da ne. Ovo su mnogo sofisticiraniji sojevi. Toliko je teško primetiti njihovo dejstvo, da je većina stanovništva sigurna. Ali zato napadamo na "gornje" slojeve društva, one intelektualne, sa ZS-a.

Zanimljivo je da su baš kod nas, na Torlaku, razvijena antitela za one "stare" vrste...

хах, бар ћу безбедно прочитати твоју причу  :lol:

...па друштву на Торлаку онда не гине Нобел, Гвоздени Крс' и Парам Вир Чакра заједно!
...barcode never lies
FLA

Džek

Quote from: analogdigit on 01-02-2011, 16:03:38
Quote from: Džek svih zanata on 01-02-2011, 15:29:58
Zato sam i napisao, moja priča teško da će biti smešnija od Vogonske poezije... koja opet, nije ni malo smešna!

Pa koji klinac onda učestvuješ?
Ima bre da stojiš iza svog rada i da ga braniš do zadnje kapi krvi.
Ako ti sam piškiš po svom radu, onda gravitiraš između patetike i samosažaljenja, koje neumitno vodi do pisanja drugorazredne ljubavne Vikend krmenadle. Uz to, i tamo bi sa takvim stavom rizikovao da te šutnu!

Znači, buraz, napiši, prezentuj i uzdignute brade trpi kritike. A ako ti brada ne bude pod oblacima, možda u tim kritikama nađeš Aladinovu lampu...  :)

boki77

Čemu optimizam?.. svi ćemo na kraju umreti...   xrofl xrofl xrofl

Anomander Rejk

Kako ko  :). Neki veruju u zagrobni život, neki u Raj, neki u reinkarnaciju, neki i u
vampire...
Tajno pišem zbirke po kućama...

Mouchette

Quote from: boki77 on 01-02-2011, 16:40:19
Čemu optimizam?.. svi ćemo na kraju umreti... 

xrofl xrofl
i ja imam običaj da 'utešim' neke koji kukaju nad nepravdama rečima da će biti bolje i da ćemo za sto godina svi biti isti  :mrgreen:
http://mouchetteblog.blogspot.com/
''Ma jock, ona, u stvari, želi nasmejan svet. Ili lud.''

Džek

Čemu optimizam?.. svi ćemo na kraju umreti...   xrofl xrofl xrofl

Tek onda će naše radove da cene, tek onda ćemo biti nobelovci, i tek onda, kad budem mirisao travu odozdo, će barem desetak osnovnih škola i cenim tri srednje, nositi moje ime.

OŠ Džek svih zanata!

Prva gimnazija Džeka zanatlije!

džin tonik

po tebi ce sa zvati neki rudnik ugljena koji eksploatira djecji rad u crnoj africi.

Džek

Nažalost, nije prošao predlog u UN da se Vukovar preimenuje u "Džekovo igralište." I to samo zato što sam zahtevao da se na žutoj tabli naziva palanke nalazi i kama sa koje se cedi. Nisu imali crvenu boju, valjda zato.

E pošto sam ti lepo replicirao, odjebi u onaj donji parlament gde ti je mesto. Nemoj da doživiš traumu mog ignora...

Pa-pa :)

džin tonik

rudnik svestranog dzeka. ugljen. dijamanti. zidarija. oranje. tanjuranje. otkup puzeva. svastarenje.

Džek

Quote from: Mouchette on 01-02-2011, 17:02:42
Čemu optimizam?.. svi ćemo na kraju umreti...  

xrofl xrofl
i ja imam običaj da 'utešim' neke koji kukaju nad nepravdama rečima da će biti bolje i da ćemo za sto godina svi biti isti  :mrgreen:

Aha. Pionirka revolucije sa Marksovim nedelom u Gučijevoj torbi kineske manufaktue! :)

angel011

Quote from: Džek svih zanata on 01-02-2011, 17:03:33

Tek onda će naše radove da cene, tek onda ćemo biti nobelovci,

Nobelovac ne možeš postati posthumno.
We're all mad here.

Mims

Inače, zbog ove radionice i trenutnog zadatka, sanjala sam neki horor ambijent, najavu zemljotresa, kepeca na štiklama kako vozi autobus itd. Bilo je baš strašno, da sam rešila da potražim humor, ali ga nigde nije bilo  xrofl horor je zavladao.

A opet, ovo nema veze sa pričom koju sam poslala, ona nije ni smešna ni strašna.  :?:
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

Josephine

Quote from: Mims on 01-02-2011, 17:56:13
Inače, zbog ove radionice i trenutnog zadatka, sanjala sam neki horor ambijent, najavu zemljotresa, kepeca na štiklama kako vozi autobus itd.

Nije to najgori san isprovociran ovom radionicom, veruj mi.

Džek

Quote from: angel011 on 01-02-2011, 17:50:16
Quote from: Džek svih zanata on 01-02-2011, 17:03:33

Tek onda će naše radove da cene, tek onda ćemo biti nobelovci,

Nobelovac ne možeš postati posthumno.

Ja mogu, samo ček' da opandrknem! Moja ektoplazma ima da zgrabi Nobelove pare i potroši ih u paklu na cigare, pivo i Go Go klubove :)

Džek

Quote from: D. on 01-02-2011, 18:01:15
Quote from: Mims on 01-02-2011, 17:56:13
Inače, zbog ove radionice i trenutnog zadatka, sanjala sam neki horor ambijent, najavu zemljotresa, kepeca na štiklama kako vozi autobus itd.

Slažem se. Najgori san, mora, ove radionice si ti! :)

Josephine

Vidiš, Mims... Najgora je mora na javi...

SuperSynthetic

...izvinjavam se sto smaram...nisam ja napisao ali bih voleo mozda da cujem komentare onih koje ne mrzi da procitaju ovo dole...

Kako sam odbio Šahbaza

Neki dan mi neko pozvoni na vrata i kad sam otvorio, vidim jednoga muškarca.
Odmah se predstavio kao On. Nisam se ni snašao, kad odmah s vrata reče:
"Vozdra. Došao sam po tebe da te povedemo da poljubiš Šahbaza u guzicu."
Ja misleći da možda ne čuh dobro, rekoh: "Izvinjavam se nisam baš najbolje razumio? Kakav Šahbaz? O čemu pričate?"
On će opet: "Došao sam po tebe da ideš i poljubiš Šahbaza u guzicu. Ako ga poljubiš dobit ćeš milion maraka, a ako ne – gadno ćeš proći. Biće ti - žikkk!"
Ja rekoh: "Šta je to, da se možda ovdje ne radi o nekoj ucjeni?"
On odgovara: "Da ti pojasnim. Šahbaz je u stvari jedan veliki bogataš, duša od čovjeka, filantrop. On je napravio ovaj grad. Ovo je njegov grad. On može raditi što hoće, on te voli i želi da ti pokloni milion maraka, ali ne može dok ga ne poljubiš u guzicu."

Ja mu kažem: "Pa to stvarno nema nikakvog smisla. Zašto ja, zašto baš meni...???"
On će onda: "A ko si to ti da dovodiš u pitanje Šahbazove darove, haa? Jel' ti to nećeš milion maraka?!? Oš' da kažeš da to nije vrijedno jednog malog poljupca u guzicu?!?"
Ja: "Pa dobro, može biti, nije da ne bih. A jel' to sve po propisu.....mislim....zakonito?"
On: "Pa gdje ti živiš čovječe, hajde odmah sa mnom da poljubiš Šahbaza u guzicu."
Ja: "A jel' vi to često ljubite njega u guzicu?"
On: "Naravno, cijelo vrijeme."
Ja: "Pa jeste li dobili milion maraka?"
On: "Nisam još, ali dobit ću. U stvari, ne možeš dobiti pare sve dok ne napustiš grad."
Ja: "Pa dobro, šta onda čekate, što sada ne napustite grad i drmnete lovu?"
On: "Ne možeš otići dok Šahbaz ne kaže, inače, nema love."
Ja: "Pa dobro, znate li vi ikoga ko je poljubio Šahbaza u guzicu, napustio grad i dobio pare???"
On: "Moj otac i majka su ga ljubili godinama, napustili su ovaj grad, - i siguran sam da su dobili pare."
Ja: "Nije valjda da od tada nisi nikad pričao s njima?!"
On: "Pa naravno da nisam, Šahbaz ne dozvoljava."
Ja: "Pa dobro, kako onda znate da će vam on dati pare, kad još nikada niste vidjeli nekoga ko je dobio pare od njega?"
Ona: "Pa, on ti da nešto malo predujma, prije nego što napustiš grad. Možda dobiješ nešto na kladionici, nađeš kakvu novčanicu na ulici ili dobiješ povišicu plaće."
Ja: "Pa kakve to ima veze sa Šahbazm?"
On: "Šahbaz ima jake veze u ovom gradu."
Ja: "Brezkurac, meni sve ovo liči na najobičniju prevaru."
On: "U pitanju je milion maraka, a nije valjda da nećeš malo da riskiraš?! I nemoj zaboraviti, gadno ćeš proći ako ga ne budeš ljubio u guzicu. Može ti biti – žikkk!"
Ja: "Pa kad bih mogao vidjeti tog Šahbaza i osobno porazgovarati sa njim, onda možda..."
On: "Niko ne vidi Šahbaza, niko ne razgovara s Šahbazom."
Ja: "Pa kako ga onda ljubite u guzicu?"
On: "Nekad mu samo otpuhnemo poljubac i pri tom pomislimo na njegove guzice, a nekad poljubimo Hrkljuša u guzicu, pa mu on proslijedi poljubac."
Ja: "Ko je sad Hrkljuš?"
On: "Moj poznanik. On me je učio kako ljubiti Šahbaza u guzicu."
Ja: "I vi ste njemu povjerovali kako postoji tamo neki Šahbaz koji zahtjeva da ga se ljubi u guzicu, i kako će vas on dobro nagraditi za to???"
On: "Ma jok, šta ti je! Hrkljuš ima ROMAN u kome Šahbaz objašnjava cijelu stvar. Evo, i ja imam jednu kopiju, pogledaj sam, pa se uvjeri:"

ROMAN
1) Poljubi Šahbaza u guzicu – i dobit ćeš milion maraka kad odeš iz grada.
2) Koristi alkohol umjereno.
3) Udri one koji ne misle kao ti.
4) Šahbaz je sve ovo osobno diktirao.
5) Mjesec je napravljen od zelenog sira.
6) Sve što Šahbaz kaže – istina je.
7) Operi ruke kad izađeš iz WC-a.
8) Ne puši duhana uzbrdo.
9) Jedi čevape u lepinji, s lukom obavezno.
10) Ljubi Šahbaza u guzicu, inače ćeš gadno proći.

Ja: " Pa je li ovo Šahbaz sam pisao ?
On: " Ma jok, Šahbaz je to, u stvari, diktirao."
Ja: "Učinilo mi se da ste malo prije rekli da niko ne može vidjeti Šahbaza?"
On: "Ne sada, ali nekada davno, dok se nismo ni rodili, on je imao običaj da ponekad razgovara sa ljudima."
Ja: "Čini mi se da ste rekli da je on duša od čovjeka. Kako to da kažnjava ljude samo zato što su različiti?"
On: "Šahbazove staze su nama nepoznate, ali on je uvijek u pravu."
Ja: "Otkud vi to znate?"
On: "Pa vidi šta kaže pod tačkom 6– "Sve što Šahbaz kaže – istina je". Zar ti ni to nije dovoljno"?!
Ja: "Možda je vaš prijatelj Hrkljuš sve to sam smislio."
On: "Ni slučajno! Jer tačka 4 kaže "Šahbaz je sve ovo osobno diktirao". Osim toga pod tačkom 2 kaže "koristi alkohol umjereno", a navod pod tačkom 7 lijepo kaže "peri ruke kad izađeš iz WC-a" - pa i malo dijete zna da je sve ovo istina, što znači da i sve ostalo mora biti istina."
Ja: "Ali tačka 5 kaže da je mjesec napravljen od zelenog sira, što je naravno čista glupost."
On: " Što se tiče tačke 5, jesi li ti to možda bio na mjesecu – pa znaš od čega je napravljen?"
Ja: "Pa naučnici su sasvim dobro utvrdili da je mjesec od kamena..."
Ona: "Ali oni ne znaju zasigurno da li je taj kamen došao sa Zemlje ili iz svemira, tako da vrlo lako - to ipak može biti zeleni sir u pitanju."
Ja: "Ja stvarno nisam neki ekspert, međutim, ako nauka ne zna odakle je ta stijena stigla, to ne znači da je načinjena od sira."
On: "Aha! Tu sam te čekao. Upravo si sam priznao da i naučnici prave greške, a mi vrlo dobro znamo da je Šahbaz uvijek u pravu!"
Ja: "Kako to mislite?"
Ona: "Pa, upravo nam tačka 6 kaže tako."
Ja: "Vi tvrdite da je Šahbaz uvijek u pravu samo zato što je tako rečeno u ROMANU, a u ROMANU je istina zato što ga je Šahbaz diktirao, a mi znamo da ga je Šahbaz diktirao jer tako piše u ROMANU. Pa zar to nije cirkularna logika, ništa drugo nego kad bi rekli Šahbaz je u pravu zato što On kaže da jest."
On: "E znao sam da si i ti jedan od onih. Ne bih više gubio vrijeme sa tobom. Kad te Šahbaz bude derao k'o Damjanova Zelenka, ja ću biti tamo, brojat ću svoje pare i od srca ti se smijati. Ali ipak, poljubit ću Šahbaza u guzicu i za tebe
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

džin tonik

pocetak dobar, zaintrigira, a onda smaranje, smaranje, smaranje...

SuperSynthetic

...mozda ti to malo vise religiozno shvatas...unesi se...sunđer Bob fazon...mada i mene plasi negacijski trip cele price...

Džek

Sint, u prvoj rečenici si pomešao vremena! I ja ih često brkam, zato obožavam prezent... probaj prvo lice prezenta. Olakšanje bre, nirvana!

Drugo, dijalozi su ti istovremeno mana ali i udarna pesnica rada.
Jebote, poradi na tome, googlaj, čitaj majstore (mene:)) i potrudi se bre oko gramara i pravopisa.
Prevedi ovo sa 'rvatskog u Srpski (književni) jezik.

Jedina nit koja me veže da čitam tvoje pokušaje je tvoj ritam, teran tvojom nekontrolisanom imaginacijom.
Možda ja nisam u pravu, nisam književni kritičar, al' na moj monitor si naprčio ovaj uradak.

Nemoj da mi se boje razlivaju sledeći put, ok? :):)

SuperSynthetic

...u pravu si Jack ali kao sto rekoh na pocetku posta, to je napisala neka malla iz Mostara...taj njen bosanski jezik bas zvuci nekako lepo...pripovedacki...a i smesna je i sarkasticna...mislim nije remek delo naravno ali...

Džek

Ja mislio tvoje nedelo... mislim, ne razlikuje se od tvojih pokušaja.

SuperSynthetic

...ma cisto sam vas posluzio lesinom za seciranje...malo li je?...zima je...

Džek

Lešina koliko hoćeš okolo, pa i u mom folderu pod nazivom "grobnica"... poštedi nas tog smrada, daj nam bre sveže meso, sa roštilja. Mi smo krkadžije, ne patolozi.

Boban

SS, nije dosta što svoje uvrnute fantazme pretvaraš u pokušaje priča i postiraš nego sada pridodaješ i vizije svojih drugara... šta je sledeće?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Stipan

Quote from: D. on 01-02-2011, 18:01:15
Nije, bogami! :)

scallop

Nemoj ti meni, Bobane, ovo-ono. Nego, hoćeš li ljubiti Šahbaza u guzicu ili će da bude žiiik!

angel011

We're all mad here.

Agota

Mene ovaj naslov malo sto bi rekli bosanci preseko.....''Kako sam odbio Šahbaza''  A zasto? Pa moj pradeda Milija je kupio imanje sa sve  turskom  kulom i  grobljem od nekog Šahbaza   i sad se to imanje  zove  Šahbazi .To je inace nedaleko od Foce.Zao mi je sto ta mala iz Mostara nije ovde na forumu   da je koju priupitam.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Džek

Quote from: angel011 on 01-02-2011, 19:02:21
Svako ima svoj Šahbaz.

U ovoj izjavi naslućujem plitku ali isto tako istinitu filozofiju bitisanja...

angel011

We're all mad here.

scallop

Da li je dobio milion maraka?

Izvinjavam se svima, ali trebalo mi je deset minuta da se ta glupost od teksta pretvori u nešto najsmešnije što sam čitao poslednjih dve nedelje.