• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica 3 - mart 2011 - dileme

Started by Boban, 08-02-2011, 14:32:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

scallop

Ma, duel već imate. Na delu. S jedne strane imate elementarno jasno pisanje, a sa druge strane je sve stumbano. S jedne strane nedvosmisleni duel, a sa druge, neku maglovitu crvenu tačku. S jedne strane ćete jasno postaviti Hermana i Manfreda na drveni most i ima da bacaju jedan drugog u alternativne stvarnosti, a sa druge ćete morati da razmislite šta bi vas iz jednog sna poremetilo u odnosu na svakodnevnicu. Boban voli dva jarca na brvnu, ja volim samo brvno. Dakle, imate na jednoj strani izvesno situaciju, a na drugoj apsolutnu neizvesnost i možete da odlutate gde vas nesvesno odvede.
Da ne davim. Svaki dvoboj mora imati razloge, povode, motive. Dok sve to obrazložite zašto biste se tukli? Nema dvoboja u kojem ćete priču odbraniti na 6K. Može ona biti tečna, ali neće imati značenje. Moguće je da moj rukopis polako nestaje, ali to je poraz u kojem se ne mora učestvovati. Izbor je jednostavan i ja sam ga već doneo. Ja želim ispis koji će imati trajanje, sve drugo mi je traćenje i tu meni mesta nema.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Josephine

Mogu li da budem iskrena i da vam konačno kažem da mislim da ste jedna od najsujetnijih osoba koje sam ikada upoznala? :) Ne smeta mi to većinom vremena. U ostatku je baš frustrirajuće, jer ste mi dragi.

Zašto bismo radili vašu ideju kada se većina, u ovom krugu, izjasnila za zakkovu? Treba raditi manje komplikovane ideje. Ima vremena i za vaše.

Ne vrti se svet oko vašeg i Bobanovog višedecenijskog sukoba. Vama bolje idu crvene tačke, njemu dueli, zato vi vučete na tačku. Priznajte.

I ostali učesnici radionice bi se nešto pitali o temi.

angel011

Bobane, mora li dvoboj da bude prikazan, ili priča može da prikazuje one koji nekog čekaju da se vrati iz dvoboja?
We're all mad here.

Josephine

Valjda je bitno da dvoboj bude centralna a ne sporedna tema... Sve ostalo su nijanse...

scallop

D:, dokle ćeš drugima da upisuješ svoje osobine? Ja sam svoje sujete odavno zadovoljio. I, otkud Zakkova ideja? Boli mene ladno briga za ono što će da bude na radionici. Samo ljuljam. Da bih vas održao budnim. Hoću da iznerviram Bobana zbog pomisli da nisam u stanju da reagujem. Hoću da znate da opet uređuje svoj teren. Da je, zapravo, nesiguran izvan prostora u kome je izgradio svoje šablone. Možemo mi i na temu: Bila dva zombija Mujo i Haso.  
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Josephine

Ja svoju sujetu ne poričem. Umem i da priznam (sebi) kada reagujem iz iste. Problem je što vi poričete svoju, pa ispada svašta.

Ovo jeste Bobanov teren. I vi igrate na njemu. Pustite vi Bobanove spletke, priče su bitne, atmosfera je bitna, krajnji cilj je bitan.

I meni je teška vaša predložena tema. Ako vam to išta znači. Ljuljanje nikome ne pomaže. Podrška pomaže.

Josephine

Uostalom, svi smo nesigurni izvan prostora u kojem imamo sopstvene šablone.

To je razlog zašto vi nećete da pišete duel, a Boban tačke. A dok se vi krljate rogovima, radionica trpi.

SuperSynthetic

Dvoboj je vise srpski...san je vise kao Kastaneda...Pa ne znam...pitanje je ustvari... da li je cilj ove radionice da se pisu bljuzge u nekoj nazovi dobroj produkciji?...ili se ceni alternativa koja umesto produkcije ima onu izvornu energiju?...po meni je najrealnije malo umiti alternativu...i to ceniti...sad...i alternativa uvek moze da zastrani...bljuzga je statisticki najsigurniji put do hita mada to kosta...to radi ljuta, dobro uhranjena ekipa koja nema vremena, jer mora da broji kintu koju zaradjuje...
...zasto bi se trudio oko bljuzge ako nista ne dobijam za to?...

p.s ...ah te bljuzge...ima i dobrih...valda...tema je -dupe, plave oci i produkcija, produkcija...produkcija-...de ces bolje?...jos ako dobijes nesto, pa makar i iz teme, a da nije produkcija...mada ima tu ...i Destiny's Child iz njihovog najboljeg vremena i Marleya i Sly Dunbara i Robbie Shakespearea...savremena umetnost je kompresija istorije iste...kako god okrenes bljuzga...mrlja lepih boja na platnu...bolje je ono sto se brze zaboravi...cist impresionizam...ustvari...ciklicnost i nista vise...u al serem...sorry...ipak nije lose pogledati kroz prozor...pardon...u televizor...cisto da vidimo kakvo je vreme napolju...

Rihanna - Rude Boy
Rihanna - Rude Boy
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

Josephine

A ti napiši alternativnu bljuzgu.

Josephine

Tema dvoboja pruža, u stvari, beskrajne mogućnosti za kombinacije, žanrove, zaplete, razrešenja...

To je toliko široka tema da obuhvata i taj san. Sa tačkom. Ako se u njemu nađe još jedna (suparnička) tačka.

Tema duela obuhvata i alternative i bljuzge. I plave oči i dupe. Svakome na volji. Potrebna je mašta, imaginacija. A to i vežbamo ovde - alternativu u visokoj produkciji.

M.M

Sintetiku bi trebalo da se ukaže na problem tri tačke i da mu se objasni da, ponekad, i jedna tačka vrši posao.
Nijedan poraz nije konačan.

angel011

Sudeći po onome što je Sintetika sam rekao, on piše onda kad nije na supstancama pa se dosađuje.

Nema svrhe ukazivati na bilo šta u takvom slučaju.
We're all mad here.

scallop

Quote from: D. on 11-02-2011, 15:24:24
Uostalom, svi smo nesigurni izvan prostora u kojem imamo sopstvene šablone.

To je razlog zašto vi nećete da pišete duel, a Boban tačke. A dok se vi krljate rogovima, radionica trpi.

Radionica ne trpi. Prosto ne očekujem konačnu temu pre 15. februara. Inače će opet nestrpljivi da nadrljaju više priča. Vidiš, Boban i ja smo Device i s tim treba računati. A razlog što neću pisati je jednostavan - tebi u inat. Aman, bre, prestani malo da daviš. Ne želim da te izgubim odavde, a tako se lepo podmećeš da te opletem.

Mouchette

I ja molim scallopa da opet učestvuje, inače ćemo... inače ćemo štrajkovati  :?

Dvoboj zaista pruža dobre mogućnosti. Možda i ja imam žutu minutu, ali mi crvena tačka izgleda nejasno i nepoznato kao crna rupa  xrotaeye
http://mouchetteblog.blogspot.com/
''Ma jock, ona, u stvari, želi nasmejan svet. Ili lud.''

Kaa

Teme dvoboja i crvene tačke se od jutros bore i u mojoj glavi. Al' na " brvnu" nešto je između njih kliknulo. Pokušaću da ovu priču privedem kraju do večeras i okačim kao zaseban topik. Pa dok ne dobijemo konačnu temu za mart, biće to moj doprinos štrajku  ;)
"All that we see or seem is but a dream within a dream."

angel011

Mouchette, koliko sam ja razumela crvenu tačku, ide ovako: sanjaš nešto, sasvim obično, što bi inače zaboravila, a onda se pojavi neki detalj koji te proganja i kad se probudiš.
We're all mad here.

Josephine

Quote from: scallop on 11-02-2011, 15:50:24
A razlog što neću pisati je jednostavan - tebi u inat. Aman, bre, prestani malo da daviš. Ne želim da te izgubim odavde, a tako se lepo podmećeš da te opletem.

Pocastvovana sam sto vam znacim toliko da cinite stvari meni u inat.  xjap

Niste me nikada ni imali da sada ne biste zeleli da me izgubite. :)

Ne podmecem se ja, vi volite da podmecete. Ali ko jos mari za to, kada ste mi dragi tako drcni, sujetni i buntovni? :)

Josephine

Quote from: angel011 on 11-02-2011, 17:00:50
Mouchette, koliko sam ja razumela crvenu tačku, ide ovako: sanjaš nešto, sasvim obično, što bi inače zaboravila, a onda se pojavi neki detalj koji te proganja i kad se probudiš.

Ma problem i lezi u tome sto su svi razlicito shvatili...

Savajat Erp

Quote from: Kaa on 11-02-2011, 16:59:06
Teme dvoboja i crvene tačke se od jutros bore i u mojoj glavi. Al' na " brvnu" nešto je između njih kliknulo. Pokušaću da ovu priču privedem kraju do večeras i okačim kao zaseban topik. Pa dok ne dobijemo konačnu temu za mart, biće to moj doprinos štrajku  ;)

колико сам ја схватио, добили смо тему за март. двобој, званично. :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Kaa

Tako mi i treba kad ne čitam sve postove  :oops: izgleda da je tako, ovaj jarac dobrovoljno skače s brvna  :)
"All that we see or seem is but a dream within a dream."

Boban

Nije cilj radionice ko može brže da nadrlja 6000 karaktera, nego ko može da uradi sve dobro: i da osmisli i da razradi i da realizuje i pri tom da bude originalno i najbolje bi bilo da ima nekakav pomeraj ka alternativnom.

Dvoboj u najširem mogućem smislu; to ne znači da treba staviti dvojicu na brvno; upravo zbog toga što deluje trivijalno daje poprilične mogućnosti za nadogradnju i prostor da oni zaista maštoviti i domišljati naprave iskorak.

Podsetiću vas da su ljudi, možda podsvesno, na prethodnoj radionici najviše vrednovali priče koje su imale taj iskorak od uobičajene postavke: dolazimo u grad koji je evakuisan; sve ove priče koje su u vrhu imaju nekakvu priču iznutra i moguće je da je to bio jedan od kriterijuma dopadanja. Isto tako i ovde, ne očekujem da pobedi priča koja će imati klasičan dvoboj, ma kako dobro opisan. Naravno, blam bi bio da ne pobedim u ovakvom ziceru, ali možda je to kosmička pravda: pobedio sam u humoreski koja nit mi leži nit sam je ikad pisao, a ono čemu sam posvetio spisateljski život, temi dvoboja, možda pokleknem. Sumnjam, mada bi bilo nekakve kosmičke pravde u tome. Ja da sam Radmilo upravo bih igrao na tu kartu iznenađenja...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Mica Milovanovic

Mnogo poruka. Da li postoji rok?
Mica

angel011

Ne reče da li mora da bude prikazan sam dvoboj, ili je dovoljno da postoji u priči i da za nju bude bitan.
We're all mad here.

Boban

Ne mora da bude opisan dvoboj. Dovoljno je da bude priča o njemu. Bilo kakva.

Josephine

I da odmah predupredimo ratove, bitke i seobe: dvoboj znaci dvojinu u smislu dva pojedinca ili dve grupe ili i jedno i drugo? Ja sam za jedan na jedan. Zanimljivije je.

Savajat Erp

Quote from: D. on 11-02-2011, 17:45:03
I da odmah predupredimo ratove, bitke i seobe: dvoboj znaci dvojinu u smislu dva pojedinca ili dve grupe ili i jedno i drugo? Ja sam za jedan na jedan. Zanimljivije je.

ваљда се подразумева да је један на један.

Mica Milovanovic

Hoće li mi neko odgovoriti do kada je rok za slanje priče?
Mica

Josephine

Quote from: Savajat Erp on 11-02-2011, 17:48:59
ваљда се подразумева да је један на један.

I ja podrazumevam. Ali daj da odmah eliminisemo podrazumevanje i da postavimo konkretan uslov, da ne bi bilo iskakanja u epopeje i bitke, dvoboje izmedju vojski i bandi, mafija... Ili da ih mozda bude?

Savajat Erp

како може да буде двобој између војски и банди или било чега другог? двобој подразумева двојицу и то је то...све остало је битка, обрачун или шта ти ја знам. можда сам претерао са вестернима...:)

angel011

Quote from: Harvester on 11-02-2011, 17:47:43
Quote from: angel011 on 11-02-2011, 13:59:30
Quote from: Boban on 11-02-2011, 13:19:27
6000.

Postoji li minimum?

Znači stiže Agrona 2! :!:

Za Harvija:

Pijani mladić, go kao od majke rođen, se zateturao i povikao:

"Agrona! Izazivam te na dvoboj, Agrona!"

Izvršni sudija Agrona je nanišanila i opalila, i pozvala Ekipu za čišćenje dok se na mladićevim grudima širila krvava fleka.
We're all mad here.

SuperSynthetic

...ovo je vec alternativa koja je opasno zastranila u neke svoje zadnje linije margine...
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

Ygg

Quote from: angel011 on 11-02-2011, 18:02:16

Izvršni sudija Agrona je nanišanila i opalila, i pozvala Ekipu za čišćenje dok se na mladićevim grudima širila krvava fleka.

Pa ovo je sjajno!!! Bolje od Hronika o Hlojgiju! :| :| :|
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

mac

Mladić je tupo posmatrao crvenu rupu na svojim grudima. Podsetila ga je na nešto što je te noći sanjao.

pokojni Steva

Quote from: Savajat Erp on 11-02-2011, 14:18:16
него, чисто информације ради колико трунчица СФ-а треба да буде у причи?

Barem koliko i u Ušću. Znači, nije obavezno.  :evil:
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

scallop

Quote from: angel011 on 11-02-2011, 18:02:16

Ovo pokriva sve teme. Angel 011 je esencijalni minimalista. xjap

Josephine

Quote from: Boban on 11-02-2011, 17:38:40
Ne mora da bude opisan dvoboj. Dovoljno je da bude priča o njemu. Bilo kakva.

Ja bih direktan opis dvoboja. Jedan na jedan. Ili makar uslov da dvoboj bude centralna tema.

"Prica o dvoboju, bilo kakva" ostavlja mogucnost za velika iskakanja.

Mims

//Hajde da pišemo minijature dok se ne objavi konačna tema :) sa crvenom dvobojnom tačkom.//

...Zašto nije pokušao da se odbrani? - Upita Vilijam Vilson posmatrajući svoj odraz u starinskom ogledalu. Rupa na telu je zjapila, a miris krvi koji je iz nje dopirao kao da je trebalo da ga podseti da smrt nije isto što i san.

@D - mislim da je ok da bude "bilo kakva priča o dvoboju", a ako bude bilo kvalitetnih iskakanja, podržaćemo ih.
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

Josephine

Quote from: Mims on 11-02-2011, 19:12:09
@D - mislim da je ok da bude "bilo kakva priča o dvoboju", a ako bude bilo kvalitetnih iskakanja, podržaćemo ih.

Moze. Ali vidis - razlicito je opisivati dvoboj i pisati o dvoboju u najsirem smislu. Prva tema je ogranicenija, ali i teza za pisanje. Druga dopusta i pevca sa klempavim usima.

Misljenja sam da tema treba sto uze da se definise, kako bismo svi u startu bili ravnopravni, ali i kako ne bismo prilikom ocenjivanja i kritikovanja razmisljali koja prica ne ispunjava zadatak. Smisliti iskakanje u okviru koncepta "jedan na jedan" je izazov...

angel011

Dvoboj dva petla sa klempavim ušima.
We're all mad here.

scallop

analogdigit

Dvoboj dva uha sa klempavim pilićima. :D

analogdigit

Quote from: D. on 11-02-2011, 19:20:10
Quote from: Mims on 11-02-2011, 19:12:09

Moze. Ali vidis - razlicito je opisivati dvoboj i pisati o dvoboju u najsirem smislu. Prva tema je ogranicenija, ali i teza za pisanje. Druga dopusta i pevca sa klempavim usima.

Misljenja sam da tema treba sto uze da se definise, kako bismo svi u startu bili ravnopravni, ali i kako ne bismo prilikom ocenjivanja i kritikovanja razmisljali koja prica ne ispunjava zadatak. Smisliti iskakanje u okviru koncepta "jedan na jedan" je izazov...

Ne znam baš da li treba toliko usko definisati delove priče. U mom nekom poimanju dvoboja, ili duela, to bi mogla da bude i unutrašnja borba osećanja u nekoj osobi. Ili borba u umu nekog psihijatriskog slučaja koji u sebi gaji višestruke ličnosti...

Josephine

Quote from: analogdigit on 11-02-2011, 19:39:21
Ne znam baš da li treba toliko usko definisati delove priče. U mom nekom poimanju dvoboja, ili duela, to bi mogla da bude i unutrašnja borba osećanja u nekoj osobi. Ili borba u umu nekog psihijatriskog slučaja koji u sebi gaji višestruke ličnosti...

My point exactly.

Treba da se dogovorimo sta zelimo od radionice. Da imamo jednu, konkretnu temu, pa da uporedjujemo kako je ko uradio varijaciju na temu, ko je kakav postupak iskoristio, kako, sta, gde, s kim itd; ili da pisemo razlicito pa da ne mozemo da se uporedjujemo i ucimo, ali smo zato dobili na masti...

Boban

Tema je dvoboj; u bilo kakvom obliku, bilo gde, bilo kako opisan ili bitan za radnju.
Rok je naravno 1. mart do isteka, tj, do ponoći na 2. mart.
Još malo ćemo da dumamo oko ovoga a u ponedeljak zorom ranom crvena tačka će biti usidrena gde treba.

scallop

Sad možeš slobodno da pišeš od "Protiv Irvinga", preko "Crnog cveta" do "Poslednjeg Srbina".

Josephine

Ti, B, vec imas pricu u glavi...

Uzgred, onda tema nije dvoboj nego duel.

Josephine

analogdigit

Quote from: D. on 11-02-2011, 19:51:06
Ti, B, vec imas pricu u glavi...

Uzgred, onda tema nije dvoboj nego duel.

Nisam baš nešto načitan, ali zar duel i dvoboj nisu iste stvari? Koliko je meni poznato dvoboj je naša verzija za reč duel...

Savajat Erp

и јесу исте ствари... xyxy