• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica 3 - mart 2011 - dileme

Started by Boban, 08-02-2011, 14:32:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

analogdigit

Quote from: Stipan on 21-02-2011, 12:48:04
I prestani non-stop da se objašnjavaš. Piši!
Meni lakše, kad drugome objasnim svoje postupke, onda i meni nekako jasnije! :D
Plus, danas mi je nešto baš dosadno, baš mi se piskara do iznemoglosti, a ne mogu da pišem priču na poslu. Nemam dovoljno koncetracije. Tako da mi forum jedini spas! :D

Izvinjavam se ako smaram....

angel011

Quote from: analogdigit on 21-02-2011, 12:47:30
Quote from: Stipan on 21-02-2011, 12:36:27
Uuhhhh...
Gadno, brate, gadno.
Reci! :D
Skoro mi došlo da batalim sve to sa psanjem. Mislim, da li postoji neki niži stadijum u pisanju, od tog da ne možeš razumeti ni sopstvenu priču! :lol:  Ali ne vredi, ne mogu da prestanem sa pisanjem, jednostavno to mi je ventil. To i RPG igre! :D

Probaj da pišeš dnevnik. Ili blog.
We're all mad here.

Stipan

Pokušaj da shvatiš da nećeš daleko dogurati pokušavajući da kopiraš bilo moje ili Bobanove osećaje.
Jedini način da napišeš priču, a da to nekoga i zainteresuje, je da pišeš ono što sam osećaš.
I da mnogo pišeš, pregrmiš odbijanja i preživiš kritike.

analogdigit

Quote from: angel011 on 21-02-2011, 13:05:58
Probaj da pišeš dnevnik. Ili blog.
Još uvek mi je izazov da uspem u ovome. Kada nešto želim da naučim, uvek mi je proces učenja zanimljiviji od finalnog rezultata. Tako da još uvek nemam želju da prekidam, osim ako me ne isterate trajno sa foruma! :lol:

Što se tiče bologa i dnevnika, to sam probao, ali u tim tekstualnim formama teško da mogu da ispoljim svoju maštu. Nekako u tim formama, cilj je biti objektivan, što više to bolje. Tako da mi se zbog toga ne dopadaju...

Ali hvala na predlogu!

angel011

Huh? U blogu ili u dnevniku možeš da pišeš šta 'oćeš. Ko će pod pretnjom puške da te natera da ne pišeš priče na svom blogu? Sa sve objašnjenjima, ako ti objašnjenja pomažu?
We're all mad here.

Mica Milovanovic

Anđela ti ne sugeriše to zbog razvijanja kreativnosti već zbog razvijanja tehnike.

Pisanje ti je kao i neke druge veštine - vožnja bicikla, na primer. Džaba ti svo teorijsko znanje o tome kako treba da se trudiš da okrećeš pedale i da držiš ravnotežu ako to u praksi nisi probao.

Dok pišeš dnevnik tvoj mozak se navikava na proces prebacivanja misli na papir. Navikava se da to svaki dan radi i slično. Pisanje se uči pisanjem.
Mica

analogdigit

@Andjela
Nisam o tome razmišljao na taj način... Pisanje zarad pisanja i vežbe. Ok, probaću.

Pre nego što sam došao na ovaj vaš forum, imao sam samo gomile teksta razbacanog po fajlovima svuda po računaru. Evo sada za martovsku radionicu imam skoro spremnu priču koju ću predati. U svakom slučaju, potreban mi je neki motiv, sličan ovom ovde, nešto da me natera da započeto dovršim.

U svakom slučaju pokušaću i sa formom blog-a, ne može da škodi!  xjap

analogdigit

Quote from: analogdigit on 21-02-2011, 12:40:59
Quote from: Boban on 21-02-2011, 08:17:17
Recimo kod analogdigita je jasno na osnovu bilo koje tri uzastopne reči da je upitanju osoba bez ikakvog spisateljskog umeća. Nebitno da li je san, java ili televizijska emisija, ono kako on gradi rečenicu i ređa reči nema nikakvu umetničku vrednost; o tome se ovde radi.
Hahaha, stvarno je užas ono što sam napisao. Evo sada posle par dana uzmem da pročitam i ne mogu da verujem. Mislim da je tu glavna greška bila u tome što sam pokušao da kopiram neki drugi stil, koji mi ne leži prirodno ili možda zahteva veći stepen umeća od mog trenutnog. Ustvari siguran sam da je ovo drugo u pitanju! :)

U svakom slučaju pričitao sam onaj tvoj deo u kome kažeš da na osnovu bilo koje tri uzastopne reči može da se ustanovi kako je to loš tekst. I kažem ja sebi "E! A šta ako se uzmu četiri uzastopne reči! Da li je i onda to samo bezvezan tekst?!" Tako krenem da čitam po četiri reči i nabasam na deo u kome piše: "...osećam ga na telu...". Ko me je terao da proveravam! :lol:

Boban

A što lepo ne odustaneš od pisanja?
Pa ima valjda još nešto na svetu u čemu bi mogao da uspeš...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

SuperSynthetic

Ljudima je obično nick ego, a password alter-ego. Analogdigt, tebi je ego u raspadu. Analogno ima širinu i toplinu dok digitalno ima samo kompresiju. Ta dva nikako ne idu zajedno.
Probaj pa password stavi kao nick, a nick kao password. Možda pomogne.
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

Mims

Quote from: analogdigit on 21-02-2011, 13:47:48
@Andjela
Nisam o tome razmišljao na taj način... Pisanje zarad pisanja i vežbe. Ok, probaću.

Pre nego što sam došao na ovaj vaš forum, imao sam samo gomile teksta razbacanog po fajlovima svuda po računaru. Evo sada za martovsku radionicu imam skoro spremnu priču koju ću predati. U svakom slučaju, potreban mi je neki motiv, sličan ovom ovde, nešto da me natera da započeto dovršim.

U svakom slučaju pokušaću i sa formom blog-a, ne može da škodi!  xjap

http://www.filoblogija.com/2010/09/pet-razloga-da-pre-romana-zapocnete.html

http://www.filoblogija.com/2010/10/i-blogeri-su-pisci.html

http://www.filoblogija.com/2010/10/citanje-pocnite-sa-kratkom-prozom-i.html

http://www.filoblogija.com/2010/10/sto-knjiga-koje-morate-procitati-pre.html

Ovo su neki od predloga i saveta, koje je dala moja koleginica. Probaj sa blogom. I čitaj, mnogo čitaj. Kad mnogo toga pročitaš, pročitaj još malo, i onda sedni da pišeš.

sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

dunja

Ma neka pisu, ko sve danas ne objavljuje svoje umotvorine, mozda se i njima posreci.
Budite obazrivi kada sudite o tudjoj pameti.
Nisu glupi svi koji su pametniji od vas.

Dusko Radovic

angel011

Quote from: dunja on 21-02-2011, 14:22:37
Ma neka pisu, ko sve danas ne objavljuje svoje umotvorine, mozda se i njima posreci.

Ovo je odličan savet za sve one kojima je glavni cilj da budu objavljeni (makar za to davali pare iz sopstvenog džepa) i koje zabole za to da li njihovo pisanje na nešto liči.
We're all mad here.

analogdigit

Quote from: Boban on 21-02-2011, 13:50:15
A što lepo ne odustaneš od pisanja?
Pa ima valjda još nešto na svetu u čemu bi mogao da uspeš...
Već sam uspeo u onome što me je najviše privlačilo. Bavim se računarima i administriranjem računarskih mreža tako da u tom smsilu nikako nisam neostvarena ličnost. Takođe nemam iluziju da ću od pisanja nekada živeti i da će mi to biti glavni prihod novčanih sredstava. Jednostavno imam jednu, po mom mišljenju, veoma dobru ideju za SF novelu, recimo. Želeo bih to da napišem, za svoju dušu i možda još nečiju. Ali sam shvatio da to nije jednostavno. Tako da sam rešio da postanem bolji u tome. Pronašao sam ovu vašu radionicu na internetu i pre svega mi se svidela ekipa ljudi odavde, a eto možda usput i nešto naučim. Opet ako ne uspem, neće mi biti žao, a neću ni gladan ostati... :D

analogdigit

Quote from: angel011 on 21-02-2011, 14:35:16
Ovo je odličan savet za sve one kojima je glavni cilj da budu objavljeni (makar za to davali pare iz sopstvenog džepa) i koje zabole za to da li njihovo pisanje na nešto liči.
E ja nisam do tih. Voleo bih da budem objavljen, ali samo ako bi to bilo na nečiju inicijativu. Takođe sve što radim gledam da bude najbolje moguće urađeno ili u suprotnom odustajem od celokupnog posla. Isto tako gledm i na pisanje. Ne gajim nekakve iluzije da ću jednog dana postati pisac, ali trenutno mi je sam čin pisanja veoma zanimljiv, a i dopada mi se ekipa odavde... :D Samo da ne ispadne da je vas ubijam u pojam!

scallop

Ja samo ne razumem kako možete da lansirate rukopis, a da ga nimalo ne doterate. Ja sam jutros nadrljao nekoliko strana teksta i doterivao ih više puta. Uvek postoji nešto što može da se ispravi ili izgleda bolje.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Josephine

Quote from: Stipan on 21-02-2011, 08:22:46
Ahaaa...
Sad pomalo kapiram.

Ćuti i ne kapiraj kada ti se kaže da ne kapiraš iako si odrastao (preko)tridesetogodišnjak sa formiranim mozgom i sposobnošću da analiziraš delove i celinu rečenog.

analogdigit

Quote from: SuperSynthetic on 21-02-2011, 14:12:54
Ljudima je obično nick ego, a password alter-ego. Analogdigt, tebi je ego u raspadu. Analogno ima širinu i toplinu dok digitalno ima samo kompresiju. Ta dva nikako ne idu zajedno.
Probaj pa password stavi kao nick, a nick kao password. Možda pomogne.
Ovo AnalogDigit je zamišljeno tako da predstavlja apsurd. Tačnije na engleskom digit predstavlja cifru, a nemoguće je u analognom sistemu predstaviti digitalnu vrednost....

Inače nisam baš najbolje ukapirao šta si hteo da kažeš, ako misliš na moje samopouzdanje ono mi nikako ne manjka u to budi siguran...

Nisam siguran kako si uspeo da zaključiš šta je to moj alter-ego.

dunja

Quote from: angel011 on 21-02-2011, 14:35:16
Quote from: dunja on 21-02-2011, 14:22:37

E, naka si mi rekla!
Budite obazrivi kada sudite o tudjoj pameti.
Nisu glupi svi koji su pametniji od vas.

Dusko Radovic

Josephine

Reciklaže svima poznatih činjenica, predstavljene kao mudrosti drvenog advokata.

Stipan

Quote from: D. on 21-02-2011, 14:47:40
Ćuti i ne kapiraj kada ti se kaže da ne kapiraš iako si odrastao (preko)tridesetogodišnjak sa formiranim mozgom i sposobnošću da analiziraš delove i celinu rečenog.
Kevći ti besnuljo na Stipana kol'ko ti duša voli, samo se čuvaj krupnih zveri.

Josephine

Eh, Stipane, pa udubi se malo kroz slojeve napisanog, mozda nas opet pocastis kisom. :)
Nit' sam besnulja, nit' sam na tebe "kevtala".

Stipan

Pročitaj pažljivije, sa posebnim osvrtom na poslednje tri reči.
Čak ni ja nisam toliko neuk u čitanju.

Josephine

Impliciras da ovde ima "krupnih zveri"? Ne bih isla toliko daleko... kuco.

Stipan

Josephine

Quote from: Stipan on 21-02-2011, 18:56:55
Čak ni ja nisam toliko neuk u čitanju.

Mogao bi, budnosti radi, da opises kako citas? Lepa je to tema za radionicu pisanja...

Stipan

Hvala, ne bih - pa da posle ne mogu da živim od tvog zezanja.
O Scallopu da i ne pričam!
Jesi li poslala dvoboj?

Josephine

Nemam net, a i ne pise mi se... iako mi je stalo da se radionica odrzi. Inace bih ja pisala o svom iskustvu sa citanjem... Dakle, ne bih te zezala, a i scallop je zauzet na drugom topiku + necemo mu dati da te zeza. Mislim da su/smo te dosta zezali ovde...

Nisam poslala dvoboj, zaglibila sam duboko, duboko...

P.S.
AnalogDigit - samo pisi/vezbaj i citaj. :)

Stipan

Piši princezo, piši. Bez tebe nije interesantno.

Josephine

Onda cu zamoliti Mims da pise o tome kako (i sta) treba da citaju oni koji bi da nauce da pisu...

Stipan

Nešto mi ne ličiš na sebe večeras. U redu si?

Josephine

Naravno. Ovo sam ja kada mi niko ne skače po kičmi (i kada ti ne postuješ svoje priče, hehehe:)).

Opuštena, fokusirana na cilj, nasmejana.

Zapamti jedno - kada me vidiš bodljikavu, to je uvek zato što sam pre toga bila ubodena.

Ajd, piši kako čitaš...

Plut

Stipan

Vraćaj se na salaš veštice.

analogdigit

Quote from: D. on 21-02-2011, 19:22:39
P.S.
AnalogDigit - samo pisi/vezbaj i citaj. :)
Radi se na tome. :lol:

Savajat Erp

Quote from: Stipan on 21-02-2011, 19:44:16

Ух, сунце ти лебово! И то без смајлија на крају! Шта би тек рекао мени, кога су више пута сврбели прсти да напише исто што и Плут?  :lol:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Josephine

Nije ni cudo sto na ovom forumu ima toliko "nesporazuma" kada se stalno gledaju tudja posla.

Stipan je vise od vecine zasluzio postovanje. Pre svega zbog dostojanstvenog nacina na koji prima kritike, a onda i zbog cinjenice da je pomogao Bobanu, a po stazu je mnogo mladji od nekih forumasa, kojima je, eto, jedina zanimacija na forumu da zamisljaju druga dva forumasa u krevetu.

Nikada mi nece biti jasno zasto je vecina ljudi sklona da prijateljski odnos izmedju muskarca i zene svodi na seksualni. No, u takvom okruzenju se i ne vredi braniti. Umesto toga, porucicu Stipanu da iznajmi sobu, da obavimo i to, pa cete onda mozda naci i drugu temu (mozda neku radionicarsku?) za razgovor. :)

mac

Quote from: D. on 21-02-2011, 22:02:08Nikada mi nece biti jasno zasto je vecina ljudi sklona da prijateljski odnos izmedju muskarca i zene svodi na seksualni.

Možda zato što je većina muško-ženskih odnosa i zasnovana na seksualnom?

Josephine

Quote from: mac on 21-02-2011, 22:09:57
Možda zato što je većina muško-ženskih odnosa i zasnovana na seksualnom?

Ne svi i ne ravnopravno u obrnutom odnosu.

Savajat Erp

А можда је све то чисто, незлонамерно зезање? Ко ће то знати, мој професоре?  xyxy

Josephine

Quote from: Savajat Erp on 21-02-2011, 22:18:43
А можда је све то чисто, незлонамерно зезање?

Znam da tvoje sigurno jeste. :)

Plut

Quote from: Savajat Erp on 21-02-2011, 21:50:30
Quote from: Stipan on 21-02-2011, 19:44:16

Ух, сунце ти лебово! И то без смајлија на крају! Шта би тек рекао мени, кога су више пута сврбели прсти да напише исто што и Плут?  :lol:
Vidiš brate Savajate, ljudi otkrivaju svoje duše, saopštavaju namere i kad se ti, tako dobrodušno, umešaš i podržiš, oma ne valjaš. Eeee kuda ide ovaj svet... :roll:

Savajat Erp

Неправада, па то ти је! Што би рекао my nigga Калимеро... :lol:

Stipan

Ne zanosite se previše, deco. Stipan je sretno oženjen i ne muva D.
Možda mu je samo simpatična zbog tog njenog večitog zaletanja na vetrenjače.

M.M

Zar "srećno oženjen muškarac" nije urbana legenda? :mrgreen:
Nijedan poraz nije konačan.

Stealth

Zar "srećno oženjen muškarac" nije oksimoron? :mrgreen:

Stipan

scallop

Popih kafu bez Stipana. Sad je na redu kuvanje musake, pa ako vas ne mrzi mogli bismo da kuvamo zajedno. Pardon, da ne zaboravim: neki su sretni, a neki srećni u braku, ali Stealth definitivno nije u pravu. Ako muškarac zna da kuva, da pegla, da povija decu i slično, sve su šanse da bude "srećno oženjen muškarac". Malo je frustrirajuće kad mi žena kaže "'Ajde, igraj se malo.", a ja zabrazdio u oblikovanju njoka ili razmeravam sarme ili, kao danas, u čitanje Bobanovog kuvara koji ima fenomenalne recepte, ali i vrlo razbarušen raspored fotografija. Musaka nije neka teška dramska radnja, opušteni dvoboj sa mlevenim mesom i krompirom, malo pelata umesto krvi i dobro naoštren nož (da ne bismo propustili naoružanje).
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

Ajd' i ja ću se već odvići od tog "sretan".

analogdigit

Quote from: scallop on 22-02-2011, 10:14:13
Musaka nije neka teška dramska radnja, opušteni dvoboj sa mlevenim mesom i krompirom, malo pelata umesto krvi i dobro naoštren nož (da ne bismo propustili naoružanje).
Odlično! :lol:

Da li ste vi ipak odlučili da ušestvujete na konkursu za mart, ili još uvek ništa od toga?