• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica 3 - mart 2011 - dileme

Started by Boban, 08-02-2011, 14:32:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

analogdigit

Evo i ja upravo šaljem..... uf...

analogdigit

Nego samo jedno pitanje, jel može da se pošalje u wordu 2007, ili u kompatibilnom formatu sa 2003 verzijom....

Ovako kad zalepim priču u e-mail poruku, nastane totalni haos!!!!

scallop

Možeš analogno, a možeš i digitalno. :lol:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

analogdigit

Quote from: scallop on 01-03-2011, 22:10:35
Možeš analogno, a možeš i digitalno. :lol:
Hvala! Poslao sam... :D

scallop

Da nisi, ja bih ti sve objasnio. Kao da se bavim kompjuterskim sistemima.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

analogdigit

Što bi reko čika Marfi: "Ljudski je grešiti! Ali da bi se stvarno zeznula stvar, potreban je računar." :lol:

Boban

Bojim se da to ipak nije rekao čika Marfi.

Inače, može u bilo kom tekstualnom formatu.
Ja sam osposobljen da sa svime izađem na kraj.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

analogdigit

Quote from: Boban on 01-03-2011, 23:10:18
Bojim se da to ipak nije rekao čika Marfi.
Nije? A jel znaš ko je rekao, pošto često citiram tu izreku, pa da bar znam čija je....

analogdigit

Quote from: Mims on 01-03-2011, 23:26:04
http://preslicavanje.blogspot.com/2011/02/ko-to-ne-kaze-ko-to-laze.html
A u tom grmu leži zec! :) Daklem to je varijacija na neku poznatu misao.
Inače hvala na lepom tekstu...

"Što te ne ubije čini te jačim - lepo kaže 50 cent!" :lol:

Boban

Dakle, 15 priča svega je stiglo.
Samo da isproveravam još mejlove i to je valjda to...

Mims

Quote from: analogdigit on 01-03-2011, 23:34:41
Quote from: Mims on 01-03-2011, 23:26:04
http://preslicavanje.blogspot.com/2011/02/ko-to-ne-kaze-ko-to-laze.html
A u tom grmu leži zec! :) Daklem to je varijacija na neku poznatu misao.
Inače hvala na lepom tekstu...

"Što te ne ubije čini te jačim - lepo kaže 50 cent!" :lol:

Jeste, odličan tekst!

Inače, E.A. Po je bio poznat po tome što je (namerno, naravno) davao lažne citate (nešto izmisli i potpiše Cicerona ili tako nekog).

Bobane, kada ćemo moći da čitamo priče?
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

Boban

Noćas, ujutru... evo stigla je i 16.-ta.

analogdigit

Quote from: Boban on 02-03-2011, 01:09:06
Noćas, ujutru... evo stigla je i 16.-ta.

Jel ima moje?
Izvini što sam dosadan!

Boban

Kaa

Sad bi valjalo pitati za ono tajno/javno glasanje.. Nema komentarisanja priča do ponedeljka ili se i tu nešto promenilo?
"All that we see or seem is but a dream within a dream."

Boban

Nema komentarisanja, biće tajno glasanje, samo da smislim detalje, kako to najbolje da se izvede.

Pošto ima 16 priča, možda je mnogo da se glasa za 5, a možda i nije: 3 poena za prvu, 2 za drugu i tri puta po 1 poen. Kako vam to izgleda? U osnovi je svejedno, nije ovo neko takmičenje, ali čisto da se malo nešto promeni.

Josephine

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Josephine

Ili ne može. Ali ko se ne slaže, treba da se potrudi da da i svoj predlog glasanja.

Ja se slažem, pa nemam nikakvih daljih predloga ni komentara.

Boban

analogdigit

Quote from: boki77 on 02-03-2011, 01:43:39
ili 3, 2, i 1x1.
Ne nikako, bolje je da bude 3, 2, i 1/1! I tačka, zarez! :lol:

Josephine

Ima 16 priča. Nekako je fer da se glasa za 5. Može i raspodela bodova od 5 pa naniže (gde je 5 najviša ocena), a može i 3,2,1,1,1.

Boban

5,4,3,2,1 je previše bodova u igri, nekako mi je 3, 2, 1,1,1 dobar odnos toga koliko jedan glasač može da utiče.

Da imamo 500 glasača, bilo bi dovoljno da svako da samo po jedan glas za jednu priču i sve bi bilo kako treba. Ovde ne očekujem da će glasati više od 25 ljudi... dakle, 200 poena je u igri, podeljeno na 16 priča, ispada 12,5, što će reći da će pobednik imati oko 25 poena. To je najverovatnija raspodela, sa možda malim izuzecima. Šta znam, u osnovi je svejedno.

Josephine

Kako sad očekuješ 25 glasača, a bilo ih je u proseku...45, 48 (?) u dva dosadašnja kruga?

Ygg

Zbog niskog kvaliteta priča splasnuo je broj zainteresovanih čitalaca, pa samim tim i glasača. Za očekivati je da će ih na ovoj radionici biti manje.

Ja još nisam pročitao sve priče iz prethodne radionice. Stao negdje na pola i nikako da nastavim. Te priče iz prve polovine su bile mahom dosadnjikave pa su mi ubile volju za daljim čitanjem.
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Boban

Javno glasanje će za mnoge biti kamen spoticanja.

Josephine

Ma nije u pitanju "nizak kvalitet priča". Mislim, to je bio jedan krug, a i tema je bila teška. Mislim da je više bio u pitanju broj priča. Zato sam se odmah zalagala za jedan čovek-jedna priča pristup.

Savajat Erp

мени су приче у прошлом кругу биле много боље од оних у првом. занимљивије за читање, ако ништа.
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Stipan

3 poena za prvu, 2 za drugu i 1 poen za treću - najbolja kombinacija.

Hiperhik

Meni je, nekako, logicno da se od 16 prica glasa za 4, sa 3-2-1-1 distribucijom.
Mislim, ako je 21 prica 'vukla' 5 glasova.
Al', kakogod - zabava bi mogla da pocne.

Stipan

Ma svejedno - kako gazda kaže.
Gde su te priče?

Boban

scallop

Dobro jutro. Ja tek seo za kafu. Čitam postove i smori me. Dokle će radionica imati jedan kriterijum kad se zadatak postavi, a drugi kad krene čitanje i glasanje? Liči mi na konkurse za radno mesto. Nikada se na taj marifetluk neću navići. Što se tiče komentara o kvalitetu priča na radionici 2, neki naš standardni nivo kvaliteta, zbog većeg broja priča, samo je dobio šire margine većeg i manjeg kvaliteta. I ništa više. Za opšte poboljšanje ćemo malo da sačekamo. Da li se neko zapitao kako to da za "teži" zadatak imamo više priča, a za "lakši" manje? Sve je to tektonika i sve će da se slegne na oko 20 priča mesečno. I to je dobro. Što se mene tiče, za dva dana koliko ću imati za čitanje i glasanje do puta, biće mi lakše.

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

analogdigit

Ihaaaaaa, priče su postavljene!

Hiperhik

Hm, vise mi se dopadala organizacija u proslom krugu - da svaka prica bude poseban fajl. Bilo preglednije.
Al' dobro da ne zakeram.
Moze i ovako.

Boban

Zar je tako bilo.
OK, ćemo da napravimo i tako...

Plut

Sve je to ok, ali ima nekoliko priča kod kojih vidim samo prvu i poslednju stranu. Razumem da mi je Adobe zastareo (na ovom mestu, i za sada, nisam u mogućnosti da imam noviji), ali verovatno ima još ljudi kod kojih će se pojaviti isti problem.

mac

Josephine

Ispraviće to sad kada bude kačio svaki fajl zasebno. :)

Plut

Quote from: mac on 02-03-2011, 11:40:29
Instaliraj Foxit Reader.
Na poslu sam, a tu nema samostalnog instaliranja i kad hoćeš, o tome pričam.  :roll:

Boban

Stavljeni su zasebni fajlovi odavno... Imaš i Word verziju; sve sam učinio da niko, ma koliko zastareo i unazađen sistem koristio ne bude oštećen.

Hiperhik

Ima tu finih pricica. Sutra radim night shift, pa natenane, milina..

Boban

Uspeo sam neke pričice da preskočim u prvobitnom sređivanju fajlova.
Stalno mi se to događa.
Valjda je sada sve na svom mestu; konačan broj je 18 priča, 18 različitih autora.

scallop

Quote from: Hiperhik on 02-03-2011, 12:08:17
Ima tu finih pricica. Sutra radim night shift, pa natenane, milina..

Saglasan.

Josephine

I meni se čini da ima lepih priča...