• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Teme za april

Started by Kaa, 07-03-2011, 02:42:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Albedo 0

Može, ali bi još bolje bilo da se odredi tema.

Jer odokativno gledano Steva je budibogsnama.

boki77

Imamo li makar nešto približno za temu?

Albedo 0

Imamo

Nomade

i zunzare na ucrvalom lešu (mada se ni meni ne piše o Vojvođanima :)

mac

Fokus Životinjo, lupaj u bubanj, ne u ljude.

Josephine

Ko želi da učestvuje u radionici dobrodošao je.

Zamolila bih vas od radionice ne pravite prostor za lične sukobe.

Molim vas.

analogdigit

Quote from: D. on 12-03-2011, 23:34:06
Zamolila bih vas od radionice ne pravite prostor za lične sukobe.
xrofl

Josephine

Pa dobro. Neki sukobi bi mogli da razore radionicu. Takvih se plašim.

Ostali su normalni. Ovo što se sprema je razorno.

pokojni Steva

Bedo, da ti nije baba iz Hajsfelda?
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Josephine

Ubacujem se između svih postova ovakve vrste.

A onda ću, jednom, da se izbacim. Za stalno.

pokojni Steva

U čemu je problem? Samo sam ga pitao da l mu je baba iz Hajsfelda. Valjda mu je pričala gde su lupali pločice kad su stoku 'useljavali'.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Josephine

Kaži mi ti u čemu je problem?

mac

Bilo šta što bilo ko od njih dvojice kaže neće biti konstruktivno.

Josephine

Ne mora da bude konstruktivno. Ne mora da bude bilo šta uopšte. Može i da se ignoriše.

U radionici ima mesta za sve.

Albedo 0

Baba mi je iz Guče.

Smisli sad nešto na tu temu.

Josephine

Bato, ako ne primećuješ, branim tvoje prisustvo na radionici. Misliš li da je fer da insistiraš?

Albedo 0

pa ja ne insistiram ni na čemu, čovjek me pitao odakle mi je baba, valjda mu je važno

Josephine

Ne pravi se naivan. Možda treba da ti zadam neki test iz Mense da proverim moć tvog kapiranja?

Zamolila sam lepo. Zamoliću opet.

Boban

Nema potrebe nikoga ništa da moliš
Ako neko nije shvatio, donji deo foruma, Politika i ostalo služi da se mažete govnima; ovde gore toga neće biti.
Albedo, dakle, ili učestvuj kako dolikuje ili se čisti negde drugde da se igraš sa čime god...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Albedo 0

Ja ništa nisam učinio. Pitao sam za aprilsku temu i dobio sam Stevu na grbači. Što se mene tiče stvar je završena prije nego što je počela.

Boban

Steva je pisac, umetnik, dramaturg; njemu je mesto ovde.
Šta si ti? Čime se baviš, šta si dosad uradio u domenu spisateljstva i fantastike; hajde da o tome pričamo.

Albedo 0

trenutno se bavim čekanjem da se postavi aprilska tema

mac

Životinjo, pošto imaš bif s dramaturgom moraćeš na radionici da pojedeš po neku knedlu (da ne kažem ono drugo). Eskalacija sukoba je u ovom slučaju pogrešna taktika, jer protivnik ima prednost. To znači da nemaš pravo ni da se braniš, ni da uzvratiš, ni da se praviš pametan. Pusti ga da se izduva. To sve pod uslovom da te ne izbace u svakom slučaju.

Albedo 0

aman bre, pa gdje ti vidiš da sam ja taj koji potpiruje sukob? Nisam nevin, ali Stevu nisam ni dirao, on je dirao mene. komentare svodim na najmanju moguću mjeru. Iskreno mislim da učestvujem, ali što više ovi odugovlače to ja manje vremena imam.

a za ostalo naravno, ja samo svoje ''crnoovstvo'' jasno iznio još na prethodnoj strani

scallop

Tema za april - 15 mart. Dotle rešite probleme na nekom neutralnijem terenu.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Albedo 0

dajte to malo ranije

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Albedo 0

:cry:

pa ja bi to do 15. razbucao  xnerd

mac

Životinjo, razumem tvoju poziciju, i zato ti i kažem. Kad te Steva (ili bilo ko drugi) na ovoj temi bude dirao nemoj da se braniš, ni da uzvraćaš. Ako ne umeš to onda će doći do eskalacije sukoba i ispašćeš iz priče. Samo ti. Umesto odbrane predlažem neku neutralnu reč kojom samo iskazuješ svoju frustraciju trenutnom situacijom. Jedna dobra reč je "grrr", i već je ovde korišćena. Dakle, svaki put kad te neko podbode, a ti reci grrr, i mi ostali ćemo zamisliti da si mu baš pametno odbrusio.

scallop

Quote from: Bata Životinja on 13-03-2011, 01:09:21
:cry:

pa ja bi to do 15. razbucao  xnerd

To i jeste jedan od razloga. Nadam se da ćeš da održiš reč. I da razbucaš. :lol:

Albedo 0

Već sam obećao da ću biti posljednji na listi, rođeni sam antitalenat. Ali ko zna...

scallop

Lako je nama za poslednjeg. Svaka radionica do sada ga ima. Muka je dobiti dobrog srednjeg ili bliže vrhu. Šta ćeš, tvoja ponuda se ne uklapa u našu ciljnu grupu.

Stipan

Nije da je moj glas nešto naročito, ali evo moga stava u ovoj priči sa Životinjom. Svako može da učestvuje pod uslovom da (kako reče D.) ne razara naš melanholično idilični ambijent (ili mi se pričinjava?) Osim Steve sa Životinjom sam i ja imao gadan sukob, a možda ćemo ga imati opet - ALI NE OVDE! Dakle, ako Bata uspe da obuzda jezičinu i ima bar toliko talenta da napiše priču koja će da bude u rangu sa ostalima, ja sam za to (ama šta ja to pričam, izgleda da je vreme da posetim psihijatra) da učestvuje u aprilskom krugu.
P.S. - Stevo, nemoj sad da se obrušiš na mene, please!  :roll:

Boban

Budimo realnu; priču u rangu sa kojim ostalim?
Široka je lepeza učesnika; od solidno pismenih do potpunih antitalenata.

Stipan

Onda očito nema problema - izuzev jezičine.

Boban

Tako je... otvorio sam donje bojno polje, Politiku pre svega, da se ljudi igraju bez granica.
Uglavnom i ne zalazim tamo.
Ali neću da mi sukobe prenosite ovde; ovo je dostojanstven forum sa izuzetnim učesnicima i manirima, oaza slobode ali i autokontrole. Imati dopuštenje govoriti sve ne znači da treba da postanemo životinje.

scallop

Uz Bobana sam u potpunosti, tako da upozoravam još neke učesnike na baznom segmentu foruma ZS da ga često zloupotrebljavaju. To se odnosii na Stevu i Stipana.

Stipan

Pa šta sam sad pobogu zgrešio?! Hajde Scallope, reci do kraja šta je to Stipan zloupotrebio?

Mica Milovanovic

Već sam avatar sugeriše da si spreman na DOGFIGHT...  :lol:
Mica

scallop

Nemam nameru da ti prstom pokazujem, ali toga ima ko pleve. Topici i postovi na odeljku SF&F nisu namenjeni za privatnu upotrebu. Kad dođeš u neku kuću onda se u salonu radi jedno, u trpezariji drugo, a u toaletu treće. Ono što sam želeo da napomenem je da smo u ovom odeljku u salonu ZS.

lilit

Mene zanima da li neko ima ideju kako da motivišemo ostale "stare i objavljivane" Sagitaše, ako ne da pišu priče za radionicu, a ono bar da komentarišu priče koje imaju potencijala. Bojim se da bez široke surove kritike nećemo stići daleko.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

scallop

Nema od toga ništa. Ko teo - teo. Ko neteo - neteo. Uostalom nije baš zgodno natpisavati se sa ovom decom. Ako ne pobediš preostaje ti kukumavčenje. Evo, Boban ignoriše moj komentar njegove "poražene" priče, samo da je što pre pokrije veo zaborava.

Stipan

Dobro Scallope. Suviše te cenim da bih ulazio u konflikt sa tobom. Od ovog trenutka od mene nećete mnogo čuti.

scallop

Ma, kakav konflikt, kakvi bakrači! Pa, stalno neka obećanja te neću više ovo, te neću više ono. Pokazao si da možeš i korektno da pišeš i to je jedino što me zaista interesuje. Guraj ti tu stavku na ovom SF&F segmentu i ne beri gajle. Pošto si ranoranilac, možemo da popijemo jutarnju kafu zajedno dok se ostali ne probude i to je mnogo korisnije.

PTY

Quote from: lilit_depp on 13-03-2011, 11:09:08
Mene zanima da li neko ima ideju kako da motivišemo ostale "stare i objavljivane" Sagitaše, ako ne da pišu priče za radionicu, a ono bar da komentarišu priče koje imaju potencijala. Bojim se da bez široke surove kritike nećemo stići daleko.

Potencijala imaju uglavnom oni autori koji se ne eksponiraju na ovom podforumu.
Što je i logično, naravno, ako bolje razmisliš.

Josephine

U stvari, ako bolje razmislis, motaju se ponekad po ovom podforumu i neki beznadezni slucajevi, ali nema veze - pruzamo mi i psiholosku pomoc. :)

Stipan

Pa dobro LiBeat, zašto ne bi poimence nabrojala one bez potencijala, pa da više ne gube vreme na ovom podforumu? Svoje i tuđe.
Što je i korisno, naravno, ako bolje razmisliš.

scallop

Nema to veze sa tobom. Lidija piša uzbrdo. Dok ne dune vetar. :mrgreen:

Josephine

Potrebno je posedovati isti potencijal za koji nekome kažeš da ga nema.

Josephine

U pravu su, gubim energiju.

Scallope, dajte temu?

scallop

Čim mi Boban odgovori da je prihvata. Naravno da sam je poslao njemu na mišljenje. ;)