• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 6 - jun 2011 - DVOSTRUKO GLASANJE

Started by Boban, 08-06-2011, 20:17:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Glasam za sledećih pet priča

Bogdana
4 (14.8%)
Dah lokomotive
6 (22.2%)
Surfer
4 (14.8%)
Zvezdani Magelan
11 (40.7%)
G.H.O.S.T.
6 (22.2%)
Paprat
9 (33.3%)
Gvozdena vila
6 (22.2%)
Tragač rajskog sveta
4 (14.8%)
Miki Maus
9 (33.3%)
Slepac
7 (25.9%)
Prevrat
9 (33.3%)
Zrno
7 (25.9%)
Đavolji mozaik
4 (14.8%)
Bata u svemiru
1 (3.7%)
Ovaj krug sam smislio
10 (37%)
Jao! Gle! Čovek na Mesecu
5 (18.5%)

Total Members Voted: 27

Voting closed: 10-06-2011, 23:34:28

Boban

Opet radimo paralelno glasanje, pored ovog koji se odrađuje kliktanjem, imamo i varijantu slanja glasanja na PM.
U kliktanju ovde možete birati za koliko ćete glasati, mada je ponuđeno 5 kao maksimum, a glasanju kroz poruke nema dileme: pet priča poeni 3, 2, 1, 1, 1, dakle, kao prva dva puta.

Evo svih priča u jednom PDF fajlu.
Evo i verzije u Wordu za one koji tako više vole:

Evo i pojedinačnih priča:

1. Bogdana - Super Synthetic
2. Dah lokomotive - Stipan
3. Surfer - Ivica
4. Zvezdani Magelan - Hrundi V. Bakshi.
5. G.H.O.S.T. - NDZodiac
6. Paprat - Plut
7. Gvozdena vila - Savajat Erp
8. Tragač rajskog sveta - Sinlen
9. Miki Maus - Steva Lazin Ljuštikin
10. Slepac - Suba
11. Prevrat - boki77
12. Zrno - scallop
13. Đavolji mozaik - Andromader Reik
14. Bata u svemiru - Bata Albedo
15. Ovaj krug sam smislio - D.
16. Jao! Gle! Čovek na Mesecu! - Mandragora Dragon

Glasa se za petpriča, s tim da prva dobija 3 poena, druga2 a preostale tri po 1.
Glasa se slanjem privatne poruke na nik jun2011 Glasanje se obavlja tako što u tekst poruke upišete pet priča po redu, prvo onu kojoj dajete 3 poena, pa 2 i tri po jedan. Nema potrebe da pišete imena priča, samo redne brojeve, da bi se lakše posle sravnjivalo.

Rok je tri dana, dakle u subotu u 21.00 objavljujemo rezultate.

Do tada molim bez ikakvih komentara, aluzija, natuknica i svega ostalog što bi moglo da utiče na druge učesnike i regularnost glasanja. Rezultati elektronskog glasanja biće vidljivi tek kada se završi glasanje.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Boban

Zaključano glasanje, a za koji minut stižu i rezultati  javnog dela.

Evo javnog dela ovde: http://www.znaksagite.com/D/jun2011.htm
Uskoro i saberem rezultate.
Evo:

25 Zvezdani Magelan
15 Prevrat
13 Ovaj krug sam smislio
11 Zrno
11 Slepac
10 Dah lokomotive
9 Jao! Gle! Čovek na Mesecu!
7 Paprat
7 Đavolji mozaik
6 Tragač rajskog sveta
6 Miki Maus
6 Gvozdena vila
3 Surfer
3 Bogdana
2 G.H.O.S.T.
2 Bata u svemiru

Ono gore, poređano:

11 Zvezdani Magelan
10 Ovaj krug sam smislio
9 Prevrat
9 Paprat
9 Miki Maus
7 Zrno
7 Slepac
6 Gvozdena vila
6 G.H.O.S.T.
6 Dah lokomotive
5 Jao! Gle! Čovek na Mesecu  
4 Tragač rajskog sveta
4 Surfer
4 Đavolji mozaik
4 Bogdana
1 Bata u svemiru

A oba načina glasanja zajedno, sabrana:

36 (25+11) Zvezdani Magelan
24 (15+9) Prevrat
23 (13+10) Ovaj krug sam smislio
18 (11+7) Zrno
18 (11+7) Slepac
16 (7+9) Paprat
16 (10+6) Dah lokomotive
15 (6+9) Miki Maus
14 (9+5) Jao! Gle! Čovek na Mesecu!
12 (6+6) Gvozdena vila
11 (7+4) Đavolji mozaik
10 (6+4) Tragač rajskog sveta
7 (3+4) Surfer
7 (3+4) Bogdana
6 (2+6) G.H.O.S.T.
3 (2+1) Bata u svemiru

Albedo 0

Albedo 0

Inače, taj Zvezdani Magelan je tolika kršina od priče da ja nemam riječi... 8-)

boki77

Quote from: Lord Kufer on 11-06-2011, 23:57:27
ZM bi mogla da bude Skalopova priča ;)

Дефинитивно. Али ајде, још мало па ће се и то обзнанити.
До тада - дај коментаре ;)

Third Eye

I'm always going to be there for you, even if it's only as an obstacle for you to overcome. Even if you do hate me. That's what big brothers are for.

Albedo 0

ma da je i Aria Giovanni pisala ZM, ne bih je ni pogled'o 8-)

a sad ću ponovo da pročitam i iskritikujem 8-)

Boban

Važno je da si ti zakucan za dno po svim kriterijumima.

scallop

Samo 17 glasača. Šteta.

Kufer, moja priča je skromnije prošla. Ipak, čini mi se da ZM nije toliko bolja. Meni nije bila među prvih pet. Malo nisko mi je tvoja priča, a ni Stevina se nije proslavila. Nije dokucao poentu.

Eh, Bato. Svaka budala ima svoje veselje. Tebi ni Homer nije pomogao.  
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Josephine

Zvezdani Magelan ima lep ispis... ali sam priče sa tim motivom čitala nebrojeno puta. Lepo preneta emocija sentimenta, ali čak sam skoro čitala sličnu. Zato sam joj dala glas samo u tajnom glasanju.

Miki Maus ima isti sentiment i dobio je nezasluženo malo glasova. A originalnija je i dinamičnija/zanimljivija od Magelana.

Izvinjavam se autoru Prevrata, ali ja ne vidim smisao u toj priči... Najpre sam je čitala kao kritiku feminizma, a onda sam shvatila da feminizam nema veze sa pričom. Onda sam je čitala kao dobar vic, ali se nisam nasmejala. Onda sam pokušala da uhvatim neku poruku priče, ali mi nije išlo... Ako je za utehu - priča je dinamična i čitljiva. Šteta što nije parodija.

Lord Kufer

Nešto mi govori da se Šarčević dobro plasirao, nema ga da laje  :mrgreen:

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Lord Kufer

Po meni, Miki Maus je među boljima. Ima dobar feeling od početka do kraja.
Prevrat je isto dobar, baš lepo opisuje glupost radničke klase.

Znači, i Skalopa je neko "skinuo". Videćemo uskoro ko su ti skidači... Obračunaćemo se s njima kako dolikuje.

Lord Kufer

Quote from: scallop on 12-06-2011, 00:10:59
Kufere, razgolio. :lol:

Pa nisam nikakvu tajnu odao. Ja sam napisao onu priču, ali je bila promašena tema pa je nisam ni slao u radionicu.

scallop

Ne razumem. Ja sam Bobanovu priču prepoznao po naslovu. Za Miki Maus i Prevrat se potpuno slažem.

Boban

Josephine

Prevrat je mogao lepo da opisuje glupost radničke klase, ali su ona deca, po mom mišljenju, loše rešenje. A i pristrasna sam, jer oligofeministkinje koje (kao) drže muškarce kao robove je ili maliciozno rešenje ili prosto nepoznavanje suštine feminizma... Mislim da je ovo drugo...

Jeste, emocija je prevladala... Odnos otac-ćerka, želja da se (ne) bude besmrtan, kiborg... mislim, zaista lepo preneta emocija, ali viđeno već... I to baš dosta puta...

Scallopova je Zrno. Boban nije pisao priču.

Miki Maus je zaista dobra priča.

Albedo 0

Quote from: scallop on 12-06-2011, 00:06:59Eh, Bato. Svaka budala ima svoje veselje. Tebi ni Homer nije pomogao.

inače, kako objašnjavaš to što si 3 i 2 poena dao istim pričama kao i ja? Budalesao si se ovog mjeseca ili nešto drugo? 8-)

Josephine

I jeste šteta što ima svega 17 glasača. Ima i manje učesnika. Ili je negativni marketing radionice, koji pojedinci ovde sprovode, odneo maha; ili sf zaista nije toliko popularan ni prihvaćen...

Josephine

scallop

Možda je to Ivicina prča :mrgreen: Ovde svako svakoga skida. Orgije.

A za Zvezdani Magelan sam za komentar zabeležio sledeće: Ovo je priča za 5-. Pet za nekoliko finih metafora, minus za malo već viđenog i nešto omaški.

Bato, problem je što nisam mogao da glasam za sebe. Pitanje je kako si mogao da glasaš kao ja? I, otkuda znaš ko je za koga glasao? Jel' to ima u kancelariji?

D., izgleda da su nam devojčice utekle. Vidi zašto se Third Eye  xjump i slažem se sa Kuferom za Prevrat.

Lord Kufer

Podseća me na onu priču Reja Bredberija, iz Tetoviranog čoveka, kada deca puste lavove na svoje glupe roditelje. Eto. A i neočekivano je. Nije to nepoznato rešenje iz literature.

Druga poenta je u tome što feministkinje zaboravljaju da su muškarci isto tako, ako ne i gore, porobljeni u ljudskom društvu.

Josephine

Prevrat je priča koja je zloupotrebila situaciju na forumu i činjenicu da se ovde, u poslednje vreme, mnogo o feminizmu pričalo. Na taj račun je i dobila poene. Opet kažem, pismena je i zanimljiva. Šteta što je anti-feministički pamflet, većinom vremena.

Muškarci nisu gore porobljeni u sistemu koji su sami smislili i utvrdili. Naravno.

Lord Kufer

Zvezdani Magelan, po meni, nema dobar kraj. Takav kraj je veoma uobičajen i kvari priču. Bolje bi bilo da je ostao i dalje neodlučan.

Prošlog puta me je Lazina priča podsetila na Skalopov stil, ali je kraj bio previše nejasan, da ne kažem loš.

Albedo 0

Prevrat je genijalna priča, makar je i Steva pisao, svaka čast na priči 8-)

Nadam se da je isti koji je pisao i Porodica na okupu, pošto mi miriški na tu stranu.

Pročitao sam Magelana ponovo i malo povraćke mi se vratilo u usta 8-)

Scallope, pa zna se ko je za koju priču glasao, šta se foliraš? 8-)

Josephine

Ma nije što deca nisu nepoznato rešenje, već u ovoj priči nemaju smisla. Da nije te dece, možda bih joj i ja dala poene...

Lord Kufer

Žene su te koje najviše utiču na muškarce da budu takvi razmaženi idioti. U ovoj priči decu ne treba shvatiti doslovno kao decu, već kao izraz neke vladajuće sile koja se čini tako nevinom.
Priča je odlična i nije sigurno pisana iz tako naivnih razloga.

Albedo 0

Djeca ne da su ključna u priči, već bi bez njih ovo bila osrednja bljuvotina i drombuljanje o feminizmu.

Josephine

Jao, Lorde, ne mogu sa vama da pričam na tom nivou. Imate toliko mudrih percepcija, ali kada dođe do muško-ženskih odnosa, vi trokirate... do granice mizoginije, čak.

Razmaženi idioti su uvek sami krivi što su razmažen idioti. Niko im nije kriv. Ljudu su svesna bića.

I ako nije pisana iz naivnih razloga, nije uspela da istakne simboliku, već je ostala na naivnom nivou...

Josephine

Mi sad možemo deci da upisujemo različita značenja, no sama priča im to nije upisala... Možda autor treba da radi na pojašnjenju simbolike koju unosi u priče...

Na kraju, ja još nisam čula kakav smisao imaju deca u priči?

Lord Kufer

Smisao priče uopšte nema veze s decom, a feminizmu se izruguje, kako i treba. Feminizam je muška izmišljotina da bi se od žena načinila još jeftinija radnička klasa od muške. Treba li završiti fakultet da bi se to shvatilo?

Plut

Ukusi se baš razlikuju, ja sam od ove priče odmah odustala. Čim budem u prilici pročitaću je  ponovo ne bih li u njoj našla bar nešto od onoga što ste otkrili vi. Al` nimalo me nije dotakla.
A da, o "Prevratu" pričam.

Josephine

Quote from: Lord Kufer on 12-06-2011, 00:41:24
Smisao priče uopšte nema veze s decom, a feminizmu se izruguje, kako i treba. Feminizam je muška izmišljotina da bi se od žena načinila još jeftinija radnička klasa od muške. Treba li završiti fakultet da bi se to shvatilo?

Eto razloga zašto je ova priča dobila toliki broj poena. Da sam njen autor, ne bi mi bilo drago.

Ja bih volela da ljudi za mene glasaju zbog priče, a ne iz ideoloških razloga.

Dosta sam joj pažnje posvetila. Od ponedeljka komentari na sve priče...

btw, Zrno je najoriginalnija i najveštije napisana priča.

Lord Kufer

Feminizam je pravilno upotrebljen u priči, kao okidač, i postigao je željeni efekat.
Što se stila pisanja tiče, to bi trebalo dobro preraditi.

Josephine

Lord Kufer

A koji je po tebi, D., validan razlog da se napiše priča?

Priča Zrno je napisana prema matematičkoj formuli, Skalop voli to da radi  8-)

Lord Kufer

Quote from: D. on 12-06-2011, 00:47:22
To nije feminizam.

Vidiš da si se uhvatila za feminizam ko muva na lepak. Ne radi se o tome u priči. Pisac je dobro shvatio da je provokacija deo umetničkog metoda. Baš me zanima ko je napisao tu priču.

Josephine

Pisac je jeftino provocirao.

Već sam rekla, dala bih joj poene na račun zezanja na sopstveni račun, samo da nije dece i pogrešnog naziva grupe žena koja potlačuje muškarce.

Ova priča funkcioniše samo ovde, napolju je niko ne bi shvatio ozbiljno.

Ona me nije isprovocirala, bila mi je simpatična. Ali sam na kraju ipak pomislila na autora (ja znam ko je autor) i njegovu vezanost za teme koje ne uspeva sasvim da prenese u svoje priče, i potrebu da bude visokoparan, kada to nije...

Tačka na ovu priču.

16. priča ima velikog potencijala. Dobila je moj glas...

Anomander Rejk

Quote from: scallop on 12-06-2011, 00:06:59
Samo 17 glasača. Šteta.

Kufer, moja priča je skromnije prošla. Ipak, čini mi se da ZM nije toliko bolja. Meni nije bila među prvih pet. Malo nisko mi je tvoja priča, a ni Stevina se nije proslavila. Nije dokucao poentu.

Eh, Bato. Svaka budala ima svoje veselje. Tebi ni Homer nije pomogao.  
Šteta, da, a zanimljive su priče. Nadam se da će barem tih sedamnest prozboriti koju.
ZVEZDANI MAGELAN-Ovoj priči sam dao tri boda, prevashodno jer mi se mnogo dopalo kako autor, ili autorka barata jezikom u rečenicama. ,, Dete ostavlja svoje stope na školjkastoj plaži. Na pučini nekog mora jedna crvenkasta zvezda tone pod horizont, a neki podbuo, prepun kratera, prirodni satelit, primiče se svom zenitu. Duva pitom vetar, sličan pasatu sa Klavijusa 4. Dete gleda nebo. Miris iz dubina obale draži mu nosnice, i ono se napaja jeretičkim snovima, ludim maštarijama: Galaksija izranja iz mraka. Mališan uzima štap, njime meri svoju starost, starost sveta, udaljenost do centra vasione. Pomoću abakusa broji sve zvezde. Ima ih premnogo( jedino bih ovo premnogo izbacio). Previše! Premalo!"
Priča ima i sf i ljudske emocije, ima neku sanjalačku, gotovo psihodeličnu nit.

OVAJ KRUG SAM SMISLIO- Dopala mi se ideja, a uglavnom i realizacija. Henri je i nada i propast. Ikar. Ima puno simbolike. Besmisao kažnjavanja, kada je šteta već učinjena i nepovratna. Putovanje kroz topli crveni svemir. Dubine prostora i vremena. Na kraju , Adolf.

SURFER-Vidim da je ova priča slabo prošla, i mada uglavnom volim drugačiji sf, dopala mi se. Prvenstveno u ideji, a realizacija je bila sasvim solidna, čitljiva je i dinamična. Podseća me nekako na stari sf. I kraj mi je bio sasvim solidan. Dopala mi se ta ideja sa svemirskim surfovanjem.

PAPRAT-Od samog početka me uhvatila, lep i brz ritam, kao i vožnja galaksitaksijem. Zabavna je i vrcava, na momente sam se malo pogubio u svim onim biljčicama i biljkama, ali opet to daje draž priči. Nisam zadovoljan krajem, ali većina priče je više nego solidna da zavredi glas.

DAH LOKOMOTIVE- Dao sam glas ovoj priči nakon dosta vaganja, prvih nekoliko uvodnih rečenica mi se nikako nisu svidele. Ako se ne varam, 7 rečenica počinje sa ,, Od ", i to skoro jedna za drugom, a taj nabrajajući stil nekako ubija priču.
Međutim, drugi deo priče je odličan. Intestelar Ekspres, Azra, sećanja na prošlost, deo gde se pominje parnjača daje lep ton priči. Taj  drugi deo priče mi je bio izuzetno zanimljiv i prevagnuo je da dam glas.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Lord Kufer

Kako misliš "tačka"?
Deca, žene, ženska oligarhija (matrijarhat - prosto nezamislivo!) - dobro odabrani ključni termini koji aktiviraju programe upisane u ljude (žene) tokom dugogodišnjeg ideološko-emotivnog uslovljavanja. Tvoja reakcija je unapred predodređena i ti je doživljavaš kao svoju. Priča te je dotakla tačno kako treba a ti si reagovala poricanjem! Idemo dalje ;)

Josephine

Surferu sam i ja dala poen. Odlična ideja, a u moru starih ideja, cenila sam relativno nove.

Josephine

Dragi Lorde, priča me je dotakla samo dotle dok se feminizam pogrešno interpretira.

Tu mi je i bilo žao autora, jer ova priča zato napolju neće proći. Tamo, na autorovu žalost, znaju šta je feminizam.

A ovakve "kritike" feminizma ostale su daleko za nama... Naravno, ne i u Srbiji, jer ona još uvek oseća zadah srednjeg veka.

Zato mi je ove priče žao. A i njenog autora, jer se troši u prazno... A ume da piše.

Lord Kufer

Paprat ima odličnu ideju i lepo je ispričana, malo mi je na kraju smandrljano s tim seljenjem duše. Moglo je to bolje da se izvede.

Surfer je simpatična priča. Ima dobar kraj, iako je u suštini dosta apstraktna.

Lord Kufer

Tamo "napolju" znaju taman koliko i ti, naime, ono što su ih "naučili" da znaju.
Ja znam da tamo "napolju" žene rade isti posao kao i muškarci za manju platu. To svi znaju. Ali se iz nekog razloga to prećutkuje.

Anomander Rejk

Ako može ljubazno da se zamoli, da makar ovaj krug prođe bez 1687 postova o feminizmu, mizoginiji, matrijarhatu, patrijarhatu, materinstvu... evo, najljubaznije
molim  :x.
Tajno pišem zbirke po kućama...