• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

RADIONICA: kako je počelo, gde smo sada i šta će biti sa svima nama...

Started by дејан, 23-03-2011, 15:37:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Džek

Quote from: D. on 01-01-2013, 23:53:25
nema raznovrsnosti, nema napretka.

drugim rečima - nema dobrih pisaca na radionici, nema dobrog pisanja. u konačnom - nema ni radionice.

Ne trpaj se u merodavne jer to zasigurno nisi.
Ima dobrih pisaca na radionici ali si ti previše umišljena da to vidiš. Možda, kada bi izvukla glavu iz tuđih guzica i progledala.

Smetaš ovde svima, najbolje da se i ti pokupiš i ostaviš narod na miru, svoj otrov sipaj negde drugo.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Josephine

Quote from: scallop on 02-01-2013, 00:01:45
Ajd' i ti za njim, pa da kažem da je godina dobro počela.

a možda vi treba da odete? ko bi to znao...

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Josephine

ne bih ja mešala druge. ko sebi daje za pravo da govori u tuđe ime, treba sam da se doseti ostaje li ili odlazi...

scallop

Učinilo mi se da nećeš moći bez Hrundija. Jesi li se dosetila?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Josephine

niko ne bi trebalo da preuzima vođstvo nad radionicom i zahvaljuje, makar i gadovima, na poklon-odlascima... hrundi bar ne škraba svoje priče.

Džek

Niko ne bi, takođe, trebao da glumi neki autoritet bez podloge... 

Josephine

idite, napravite još jednu antologiju... vama dovoljno. mi bismo da pišemo? ako može? mi, odlazeći?

Josephine

Quote from: Džek svih zanata on 02-01-2013, 00:41:03

eto, dve godine piše u radionici...

scallop

Josephine

Quote from: scallop on 01-01-2013, 23:31:18
I nikakav je nekakav. I nije to poklon za tebe nego za nas ostale.

koje ostale, onda, dragi scallope?

scallop

Onima kojima je dosta Hrundija. Za sebe si odabrala da i nije nekakav poklon.

Josephine

Ma svima je ovde dosta svih ostalih, ali je Hrundi usamljen u svom drkadžijstvu i izraziti je mizantrop, pa je istaknut. Ali mi se ovde bavimo pisanjem, a ne mizantropima.

Džek

Quote from: D. on 02-01-2013, 00:47:57
idite, napravite još jednu antologiju... vama dovoljno. mi bismo da pišemo? ako može? mi, odlazeći?
Naravno da ćemo je praviti, planovi i dogovori su u toku, a ti crkni od muke, žderi se i krepaj u novoj godini, najbolje na početku. Imamo ogroman fan klub i ljudi nas čitaju a to je ono što te, bolesnu u mozak, žulja.

Nisi autoritet ovde i ende. Prc. Nit' si nekom uzor ni učitelj.
Sem svom talentovanom štićeniku hahahaha. Pazi, ona ima štićenika  xrofl

Džek

Quote from: D. on 02-01-2013, 00:48:53
Quote from: Džek svih zanata on 02-01-2013, 00:41:03

eto, dve godine piše u radionici...

Povremeno napravim omašku, a ti koja imaš štičenika  xrofl  je praviš konstantno.

Jadan je taj štićenik, pitam se gde si ga i na šta navabila?  :mrgreen: 

Stipan

Anomander Rejk

Quote from: Loni on 02-01-2013, 00:05:18
E jebiga...

Uvek mi bude žao kad dođe do potcenjivanja i uvreda.

Ne treba na ljude gledati u stilu - Ovaj je bolji. Ovaj gori.
Ne trčimo mi na nekoj istoj stazi pa da možemo da lociramo ko se nalazi koliko od cilja.

Bolje je razmišljati u stilu
SVI SU VAŽNI.
SVI SU BITNI.
SVAKO U SVOM MAKSIMUMU MOŽE DA DA OSOBEN, NEPONOVLJIV KVALITET.

Dakle nije reč o jednoj uskoj stazi od starta do cilja po kojoj se trkamo
već je bolja paralela ona u kojoj smo svi šefovi kosmičkih brodova koji su krenuli iz jedne tačke u svemiru.
Pred svakim stoji milion pravaca,
milon mogućnosti za kolonizovanje novih planeta, stvaranje novih svetova itd.

Sa kolegama u drugim spejsšatlima konsultujemo se oko usavršavanja, ali to je opet usavršavanje
samo tehnike, ali ne i utabanje jednog te istog puta.

Nema potrebe da iko ode sa radionice, ali ni da vređa tek tako.
I ma koliko je neko genije genije je na jednom stepenu kruga koji iam 365 stepeni.
Uvek može da se nauči nešto novo.

Ja bih rado iskombinovao Džekovu ideju, Skalopovu poentu, Hrundijevu stilsku realizaciju, D-inu žestinu ženskih likova, Anomandrov prenos esećanja...  u moje priče u kojima je gotovo uvek reč o muškarcu slabiću koji postaje žrtva.  :roll:
Razuman komentar , apsolutno za +. xjap
Tajno pišem zbirke po kućama...

saturnica

@Hrundiju

Mržnja koju izražavaš prema meni ima gotovo jednaku snagu i u tvojim odnosima prema pripadnicima vlastite ti nacionalnosti. Tebi mržnja dođe kao prirodno stanje. Ćutiš, sjediš sa članovima foruma ( kao u onoj Džekijevoj priči) i samo lagnini, mrziš. Podgrijavaš je na tihoj vatri. A onda čekaš da se mržnja počne nagomilavati, da bi je na kraju  ispljunuo u vidu vlastite katarače, a gdje drugdje nego po meni. Potom, jer ne ostaješ dužan nikome, i na ostatak srpske populacije. Mrziti druge samo znači mrziti sebe. Ja ne radim ni jedno ni drugo. Čak ni nakon svih bljuvotina koje si izrekao, ja ne osjećam niti jednim dijelom bića da bi tebe ili ikoga drugoga mogla mrziti. Daleko je to od ljubavi, ali mržnja svakako nije. Samo ljudi, emocionalni invalidi, mogao se tako ponašati. Još uvijek pokušavam shvatiti ( ako zanemarim vlastitu izjavu o Srbima na Sjevernom polu  :), što je dakle sprdačina samo takva) kako sam se našla u diskusiji o zločinačkoj organizaciji i ustašama.
S ulaskom u 2013 godinu,  čak te niti figurativno neću poslati u 3 fine materine...

Stipan

Iliti, kako su kreteni rasturili novogodišnju proslavu...

Josephine

Quote from: Stipan on 02-01-2013, 10:51:07
Hrundi, seljačino jedna nevaspitana!!! 

ovde su svi nevaspitani (osim Miljana). samo što su udruženi u kliku, pa jedni drugima to ne govore. saturnicini postovi nisu ništa bolji od hrundijevih.

Stipan

U kakvu sam ja to kliku udružen? Mala, opet počinješ da me nerviraš. Neće to na dobro izaći.

pokojni Steva

Quote from: Loni on 02-01-2013, 00:05:18

već je bolja paralela ona u kojoj smo svi šefovi kosmičkih brodova koji su krenuli iz jedne tačke u svemiru.
Pred svakim stoji milion pravaca,

De, izaberi jedan koji baš nikad nećeš koristiti pa da znam kuda mi je sigurno da krenem.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

M.M

Quote from: Hrundi V. Bakshi on 01-01-2013, 22:50:51
I grešiš, ja nisam drkadžija, nego prvoklasni gad.

Prepričavanje. Nisi me ubedio da si gad. Nisi me ubedio ni da si drkadžija. Mislim da je đubre bolji termin za tvoj nastup, ali, takođe, nisi me uverio ni da si đubre. D. je mistifikovala tvoj nastup i tako ti dala na vrednosti. Radionici ZS ti si ponudio sasvim korektno pisanje i to je u redu. Ostalo je foliranje. Očajnički se trudiš da prikažeš sebe upravo onakvim kakav nisi, onakvim kakav ne možeš da budeš u stvarnom životu.

Quote from: Hrundi V. Bakshi on 01-01-2013, 22:50:51
Ona koja me je prozvala drkadžijom, naša voljena D. takođe je rekla da sam ja zajeban igrač. Držite se toga gospodine. Gadovi poput mene uvek pronađu put, ako pod time "put" smatrate biti objavljen.
Znam mnoge samozvane "gadove" i "zajebane igrače" koje kad pritisneš cvile kao devojčica kojoj je oteta omiljena lutka.
Mani se takvih pompeznih izjava. Smešno je, a i besmisleno. Čime si ti mene ubedio da si "zajeban igrač", pošto ćemo prozivanje za to koga sam plodio svrstati pod "gad" nastup?
Nijedan poraz nije konačan.

Skalar

:!: Видим да се спомиње и неко међусобно сексање чланова форума! Неко га је неком заденуо! Можел мало детаља, чисто да се свађи дода и малко еротике?  xrofl
Пиво и ћевапи спајају људе.

saturnica

M.M

Nijedan poraz nije konačan.

Stipan

I po tastaturi, čini mi se. Nešto nam se ne javlja Gospo'n Kazanova, biće da se ulepila...

Josephine

odvratno. radionica se pretvorila (vratila?) u žabokrečinu.

Stipan

Eto dobrog opravdanja za preskakanje još jednog kruga. Ili još nekoliko? Ili...

Josephine

napisala sam priču za januar. ali bolje je da je samo postujem na blog. ovde je sperma u kosi inspirativnija tema.

Džek

Quote from: D. on 02-01-2013, 14:48:19
napisala sam priču za januar. ali bolje je da je samo postujem na blog. ovde je sperma u kosi inspirativnija tema.

Posle tačke ide veliko slovo, da te naučim.
Dakle, opet lažeš da si poslala priču a meni, radioničaru godine (kako lepo zvuči, monstrum se probudio!) koji još nema štićenika  xrofl, laprdaš da sam se prepao "inteligentne" teme...

Elem, konkurs je otvoren. Ko želi da bude moj štićenik?  xrofl Obećavam da neću biti strog i da će se moje mentorstvo odigravati isključivo u kafani  :|

QuoteEto dobrog opravdanja za preskakanje još jednog kruga. Ili još nekoliko? Ili...

Najbolje da preskoči narednih 100, ne da mi se čitati kako bi "prespavala PMS i činjenicu da joj ljubav nedostaje" a bogme ni "dirkanje po bolnim bradavicama" i "ruci koja klizi niz stomak i razmiče kolena"

Pitam se da nema tu negde, između redova, Hrundija?  :!:

Джон Рейнольдс

Откад је ова споД.оба опет испузала из рупе, ниво дискусија се вратио на пређашњи ниво. А таман се неко време опет могло дисати, сад је очигледније него икад. Досадила јој је радионица, па пошто је у тикву увртела да је она ту некаква шефица, сад би је радо уништила. Загађивање на "Торти" је, наравно, болесна љубомора. То су две теме које затрпава последњих дана.

Игноришите је.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Skalar

Све ми се чини да су Џек и Д. у тајној љубавној вези, па фингирају свађу, како би љубав остала, из неког само њима знаног разлога, што дуже скривена - да се Аземи не досете, хајде да глумимо свађу. Мудро, мудро!

Džek

Kako se slatko cereka bože mili, dok bes kuva u njoj. Sluti da sam Tigar koji tajnu zna...  :mrgreen:

Skalare, molim te... uprkos mom forumskom nastupu, ipak sam čovek od ukusa. Jeste da cenim humanitarni rad, ali D ne bih ni glinaricom dirnuo. Zar ti Džek liči na humanitarnog pumpadžiju? :)

Skalar

Хммммм, џаба се ти кострешиш и негираш, тигре, јер она се ућутала након мог просветљујућег поста! Биће да сам открио срж ваших свађа!  xrofl

Хајде да вас двоје лепо обелоданите љубав, а ја, ево, наручујем за весело друштво у ћошку нешто од мог  земљака:

xcheers

YouTube - Jovan Perisic - Moje najmilije

Džek

Samo se ti zajebavaj i guraj joj fiks ideje u tintaru. Hoćeš da se u panici selim u Australiju među domoroce, eskivirajući njenu "ljubav"?    :)

Skalar

Quote from: Džek svih zanata on 02-01-2013, 16:06:15
Samo se ti zajebavaj i guraj joj fiks ideje u tintaru. Hoćeš da se u panici selim u Australiju među domoroce, eskivirajući njenu "ljubav"?    :)

xrofl     xrofl     xrofl

scallop

Ako ste se zadovoljili, da li biste mogli reći šta očekujete od sebe i radionice u ovoj godini.

pokojni Steva

Quote from: Джон Рейнольдс on 02-01-2013, 15:34:03
Загађивање на "Торти" је, наравно, болесна љубомора.

Slažem se. Dignu topik, zagađuju, misliš nešto su napisali, a ono - samo ljubomorni.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Skalar

Quote from: scallop on 02-01-2013, 16:23:54
Ako ste se zadovoljili, da li biste mogli reći šta očekujete od sebe i radionice u ovoj godini.

xcheers

Као повремени учесник радионице, више него скромних списатељских могућности, а с обзиром да нисам писац, у смислу својих литерарних радова немам очекивања. Али се надам да ће радионица опстати и да ће изнедрити бар још једног до два добра почетника, који би се могли сврстати раме уз раме, или бар близу рамена неких већ осведочених талената, који више или мање редовно пишу на радионици. Не бих да сад именујем осведочене јер ће почети нови круг свађа и дреке, али мислим да сви знамо ко су та 3-4 аутора, који имају вољу да од свог талента можда направе каријеру.

scallop

Volja nije dovoljna. Sa njom možeš s nekim da se isvađaš, ali ne i da nešto konkretno uradiš.

Stipan

Quote from: scallop on 02-01-2013, 16:23:54

Ajde da ne kukam samo, evo i očekivanja:

Imam priče u dve zbirke, onoj slovenačkoj i u "Trablmejkerovoj", pa nestrpljivo čekam da se pojave.
Osim toga ni ZS20 valjda nije otkazan.
Dalje, radovi su mi po nekim konkursima pa možda i tu nešto ućarim.
Trenutno pišem neku priču po narudžbi za Bosance, a ako bude sreće sa njima ću češće sarađivati.

Voleo bih da se realizuju neki nagoveštaji da će mi biti objavljena zbirka, ali tu su izgledi sve manji i manji.

Što se tiče radionice, ne znam ni sam šta da mislim, niti da li je moje mišljenje interesantno.
Uostalom, na Lonijevom spisku čak i nisam uvršten u spomena vredne učesnike te manifestacije.

scallop

Najbolji deo priče nisu očekivanja nego što se kod tebe oseti promena. Da mene neko pita ja bih rekao da je tvoj problem u ovom trenutku što se prebrzo odlučuješ za temu priče. Time ugroziš originalnost, pa čitaoci čitaju nešto što im se učini čitanim.

Stipan

Naravno da si u pravu, baš kao što si to i bio svaki put u vezi moga pisanja.
Ima jedna smešna stvar u vezi ove nedavne promocije "Torte". Ovako je to nekako bilo:
Iz publike je postavljeno pitanje šta nas inspiriše da pišemo.
Anomander i Zodiac su, naravno, dali opsežne i vrlo mudre odgovore, a onda mi je Zodiac utrapila mikrofon, a ja, onako zatečen, rekoh: "Pa ne znam, ja jednostavno sednem i pišem".
I to je u stvari, kad malo bolje razmislim, sve što ja i umem da uradim.
Sednem i kuckam sve dok ne završim.