• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Reči u vremenu

Started by Stipan, 23-06-2011, 19:27:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

PTY

Quote from: NdZodiac on 24-06-2011, 00:29:37
Ja svoje godine gledam kao prednost :). E sad, što se spam-a tiče, izgleda da je ovde zaista neizbežan. Samo dok se ne napiše više spam-a nego priča...

sintagma "mlad pisac" ti nema mnogo veze sa godinama individue... :( no dobro, shvatam, ti si verovatno "mlada" u svakom bogovetnom pogledu.

Josephine

Quote from: NdZodiac on 24-06-2011, 00:39:57
Quote from: Gaff on 24-06-2011, 00:37:31
Quote from: NdZodiac on 24-06-2011, 00:29:37
Samo dok se ne napiše više spam-a nego priča...

Ti to ozbiljno? Pa zar ne govorim (i) o tome da je više nepotrebnog spamovanja na Radionici nego zlata vrednih "prenosa iskustava".

Mislila sam na pojedince. Doduše ne znam ko to radi, ali trebalo bi da se zapita ako je to istina.

Opušteno. Spam je ime ovog foruma u celosti. A može biti i konstruktivan.

PTY

Quote from: Perin on 24-06-2011, 00:38:59
Quote from: NdZodiac on 24-06-2011, 00:20:03
Kakve veze FB ima sa ovom "diskusijom" ili u krajnjoj meri sa Stipanovom pričom koji praktično spam-ujete ovim?!

Sad ja ulazim u ulogu spasioca. Libe želi da kaže (pretpostavljam doduše) da ovakve rasprave mogu 'ladno da se reše preko fejsa, da nije potrebno zagađivati topik raspravama koje skoro na svakom topiku jebenom slušamo. Čak ni ne moraš biti friend ako želiš da nešto rešiš: samo odeš na profil dotične osobe koja te zanima i ideš "pošalji poruku."

Daleko bilo išta od toga. Mene samo fascinira koga sve ovdašnji ljudi imaju među fb frendovima.

Perin

Quote from: LiBeat on 24-06-2011, 00:45:14
Quote from: Perin on 24-06-2011, 00:38:59
Quote from: NdZodiac on 24-06-2011, 00:20:03
Kakve veze FB ima sa ovom "diskusijom" ili u krajnjoj meri sa Stipanovom pričom koji praktično spam-ujete ovim?!

Sad ja ulazim u ulogu spasioca. Libe želi da kaže (pretpostavljam doduše) da ovakve rasprave mogu 'ladno da se reše preko fejsa, da nije potrebno zagađivati topik raspravama koje skoro na svakom topiku jebenom slušamo. Čak ni ne moraš biti friend ako želiš da nešto rešiš: samo odeš na profil dotične osobe koja te zanima i ideš "pošalji poruku."

Daleko bilo išta od toga. Mene samo fascinira koga sve ovdašnji ljudi imaju među fb frendovima.

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Gaff

Ajde još 23 posta pa da postavimo novi best za ovaj mesec.
Sum, ergo cogito, ergo dubito.

Boban

Nije bilo spamovanja dok Stipan nije napustio forum; a onda, pošto njega više nema, nema ni razloga da se priča o njegovom pokušaju priče...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Third Eye

I'm always going to be there for you, even if it's only as an obstacle for you to overcome. Even if you do hate me. That's what big brothers are for.

Gaff

Quote from: Boban on 24-06-2011, 00:49:27
Nije bilo spamovanja dok Stipan nije napustio forum; a onda, pošto njega više nema, nema ni razloga da se priča o njegovom pokušaju priče...

Blast from the past!  :)

Josephine

Poželeo si, dobio si.

Gaff

Quote from: Boban on 24-06-2011, 00:49:27

Samo kad bi se ovaj trend vratio i potrajao.

(ponovo, ništa lično Stipane, ja to uopšteno)

Josephine

Neće moći. Bar ne na Stipanove priče.

Gaff

Veruj mi (nisam siguran da li i hoćeš), ali ja bih bio najsretniji u ovom jadnom regionu da Boban ne iznosi ovakva mišljenja.

Perin

Aj' sad, malo ozbiljno. Na linku što sam postovao za skalopa:

http://www.znaksagite.com/diskusije/index.php?topic=548.0

neki od komentara su i ovi (izvinjavam se autorima ovih izjava):

Quote from: Miko on 15-05-2003, 17:26:52
Jebi ga, pročitao sam tvoju jebenu priču i jebeš mi mater, jedina jebena reč koju mogu da se setim je – jebeno. Mislim da se ponavlja 15 puta, nisam siguran. Kurac, sranje i ostalo nisam prebrojao, to možeš i sam. Stil se ne gradi "jebanjem ". Upotreba tih reči je najčešće neopravdana i kao takva predstavlja čisti višak bez koga se može.
Ni moja gramatika nije sjajna al' tvoja je katastrofalna. Nauči koje reči se pišu odvo-jeno! Ono "I" štrči ko' govno iz vode i zbog toga imam osećaj kao da si priču napisao u kuhinji balansirajući džezvom za kafu, gurajući se u autobusu ili u ovom slučaju - za vreme jebanja.
Da sam bio na tvom mestu, dobro bih pregledao priču pre nego što bih je igde poslao ili okačio. Ovako, kao da je nisi nijednom pročitao.
Ili si pisanje priče uzeo suviše olako ili si se samo zajebavao...
Sa umetnošću se ne zajebava.
Dakle, moje glavne zamerke su upotreba vulgarnosti i pravopis.
Za ostalo nisam stručan.

Quote from: Spider Jerusalem on 15-05-2003, 17:45:42
Heh, ko je nas'o da se javlja.

('ajd malo da se igramo igre pogadjanja, a?)

ACHEM, ACHEM!

"To je bila prica koju od njega ranije nisu uspeli da izvuku iz njega."

Reci ti meni, sinko, koliko puta si procitao ovu recenicu nakon sto si je izdrk'o na papir? Veruj mi, bolji odgovor ti je da kazes "nijednom" nego "jednom". Ako si je procit'o naknadno, i NISTA ti nije tu smetalo, onda s' tezak slepac, sinko.

(bolje da ne odgovoris da l' je ovo iz tvoje price)

Quote from: Ghoul on 15-05-2003, 17:48:05
mda.
moram reci da sam letimicnim pregledom i ja zapazio gomilu kuraca i sranja i jebanja i čega ne, i kao neko kome je THE NAKED LUNCH omiljena knjiga poslednji sam ovde koji će tako nečim, per se, biti odbijen ili zgrožen. Ali vidim da je to upotrebljeno bez prave potrebe.

Takođe, letimičnim preletom zapažam previše osnovne gramatičke nepismenosti pa čak i jeeeebote grešaka u spelingu, što znači da 'pisac' verovatno nije ni pročitao svoje 'delo' pre no što ga izložio na sud javnosti. To ukazuje na osnovnu neozbiljnost i neprofesionalnost, pa je suvišno očekivati da će se neko zanositi temom, idejom, strukturom, zapletom, likovima i ne znam čime ako pred sobom vidi nešto što pada na onom najosnovnijem nivou.

Naravno, pošto je sve ovo gore rečeno bazirano na površnom preletu preko postovane priče, može odmah da pljuneš na sve što sam rekao, i sa popriličnim pravom na to.
Ali iskreno ti savetujem da ubuduće izglačaš ono što nudiš na čitanje barem na tom najosnovnijem nivou...

Quote from: Mica Milovanovic on 15-05-2003, 23:16:19
Komunjaro, u principu, elementarna pristojnost nalaže da se pre davanja priče na konkurs, stavljanja na Net, etc... sopstvena priča bar pročita... Bez ljutnje, ali zašto bih ja čitao nešto što ni sam pisac nije imao strpljenja da pročita i ispravi sopstvene pravopisne greške? Ovde godine nisu u pitanju...

Ako Stipan misli da smo Gaff ili ja hteli nešto loše da uradimo ili da on ode sa foruma, tu grdno greši. Hteli smo da ukažemo na činjenicu da je pre bilo ovako: mnogo rigoroznije, direktnije i šta sve ne. Samo to.

lilit

who the fuck cares kako je bilo ranije? jbt, zvučiš ko moja pokojna baba koja je ceo prezent proživela u pluskvanperfektu.  :mrgreen:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

дејан

Quote from: lilit_depp on 24-06-2011, 01:55:21
who the fuck cares kako je bilo ranije? jbt, zvučiš ko moja pokojna baba koja je ceo prezent proživela u pluskvanperfektu.  :mrgreen:
xrofl
...barcode never lies
FLA

Stipan

Uhhh... Onda bolje i da ne pitam da li da postavim nastavak...

pokojni Steva

Quote from: lilit_depp on 24-06-2011, 01:55:21
xcheers
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Gaff

Meni je bitno kako je bilo ranije! Iz jednostavnog razloga što smo iskusili da nas osoba uverava da je njena analiza nečije tuđe psihe - na osnovu fizičkog izgleda nekoga koga i ne poznaje - neprikosnovena!

lilit

pa dobro, rešenje postoji: stavimo tu osobu na ignore.  :mrgreen:

provejavaju sagitom, s vremena na vreme, bajke - kako je bilo ranije te odavno još probudiše moju radoznalost. da, bilo je tu zanimljivih osoba, zanimljivih tema, ali bilo je i smarača, debilnih tema vođenih od strane zanimljivih osoba, debilnih tema vođenih od strane smarača, etc.
dabei, muzička podloga uz prethodni tekst:
Frank Sinatra - That's Life

oni koji su otišli više nisu tu  :lol:, niko im ne brani da se vrate, a posebno niko od njih nije otišao zbog stipana.  :mrgreen:
plus, moram da priznam da koliko god dobijam želju da se rezurektujem u telu muškog šoviniste čitajući neke postove by D. - još više ne volim da vidim tendencije u smeru: ajd da te prosvetlim malo (naravno, niko od nas nije imun na tu boljku, ali brate, držimo je malo pod kontrolom čisto zarad lepog vaspitanja smanjenja spamovanja). tako nekako.

Boban

Ima toliko foruma okolo gde možeš da postiraš bilo kakvu bljuvotinu i da dobiješ tapšanje i uveravanje kako je sjajna perspektiva pred tobom; nema razloga da tako bude i ovde.

lilit

Quote from: Boban on 24-06-2011, 02:31:26
Ima toliko foruma okolo gde možeš da postiraš bilo kakvu bljuvotinu i da dobiješ tapšanje i uveravanje kako je sjajna perspektiva pred tobom; nema razloga da tako bude i ovde.

pa ovo se valjda podrazumeva?

Boban

ima nekih novih pilića kojima to izgleda nije jasno...

Stipan

Dobro Bobane, dobro, navik'o već Stipan da ga ti dohvatiš s vremena na vreme. Nisi ti taj koji ga zbunjuje.

Gaff

A gde sam ja to bio nevaspitan?

lilit

ma nisam ni ja nevaspitana.  :lol: :lol:

a to gore je istina stilska figura.
(pokušaj šale, ali očito loše čim moram da se pojašnjavam) :)

pokojni Steva

Savajat Erp

:)

Quote from: Stipan on 24-06-2011, 02:09:26
Uhhh... Onda bolje i da ne pitam da li da postavim nastavak...

Боље не, већ си направио зијан. :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Stipan

Što sam ja pobogu napravio zijan?

Jbt. stavio priču (kakvu - takvu), otišao na večeru, a oni : kmetovi, konstelacija, četvrtosrbijanci, fejsbuk, ljankesa, infatilne, imbecilne, retardirane ritorte, moroni, konstipacija...

Ubij me ako sam išta razumeo!

scallop

Kakva je bila večera?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

Ćufte u paradjz sosu.

scallop

A, ljuta papričica? A, restovan krompir?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

Krompir pire, naravno.
Žena ne podnosi ljuto pa sam se nekako i ja odvikao od papričice.

Boban

Treba da kažeš ženi da od jedenja ljutog koža stari deset godina kasnije i tražiće da joj stavljaš feferonu u kafu.

Stipan

Imaš ti bogami ponekad i pametnih saveta!

ivica

Quote from: Stipan on 23-06-2011, 19:27:46
Ako nekog interesuje mogu postaviti i ostatak, ali opominjem vas da ima preko 15 strana.

Meni je ovo palo za oko - 15 strana? Ako pišeš standardnih 1800 slovnih mesta po strani, nije li ovo malo predugačko?
Iz mog iskustva, bolje je slati malo kraće stvari na konkurse, ako (kao Terra) nisu dali limit, tojest minimalnu dužinu.

Istina, i ja sam puk'o na istom konkursu, tako da možda moj savet ne stoji.

Stipan

U pravu si za dužinu, obično i ja gledam da ne preterujem, ali prošle godine sam prošao na onoj "Lun priči" sa preko 30 strana, pa sam se nešto izbezobrazio.

I ovoga puta ispušio, kao što to obično biva.

Ali ima još nekih objavljivanih za koje znam da su ove godine loše prošli na Terri, tako da se ne sekiraš.

scallop

Problem je što ovako arčite neke prilično dobre teme i motive. Stpane, družimo se pola godine, a tebi i dalje svaki čas nešto promakne. I, ima Boban pravo kad napiše da neki konkursi i nisu nešto naročito. Pa kad se i tamo pukne, onda je to blam.

pokojni Steva

Stipan

Ma, naravno da je Boban u pravu, nikad nisam ja to ni sporio (samo da sad i ja ne ispadnem neko "ljubimče").
Pretpostavljam da ima bar za trunčicu više iskustva od mene na polju književnosti i raznih konkursa.
A što mi promakne - promakne. Nedisciplinovan sam pa to ti je.

Hiperhik

Stipane, ko te diro?

Kaži ti lepo čika Hiperhiku, pa da to rešimo..

Stipan

Pojma nemam! Dok sam došao sebi svi otišli...

Savajat Erp

...а направили зијан! Ко ће сад то све да сређује? :)

Stipan

Ćuti tamo ili će o'ma da bude konstipacije!

Savajat Erp

Не љути ме, биће констелације по лабрњи!  :lol:

Stipan

U bre, ne sme više čovek ni da zucne ovde. Kuda ide ovaj svet?!

lilit

manje priče nego daj nastavak da te ojadimo kako bog zapoveda.  :lol:

Savajat Erp

Хајде, хоће Лилит да те разапне на криж. :)

Stipan

Ja jesam blesav, al' nisam mazohista! Privremeno se lećim od metoda sa drevne Sagite.
Ali ko će ga znati šta će me spopasti posle julskog kruga...

Stipan

Uostalom, zajebavajte vi do mile volje. Stipanova priča za dan i po napakovala preko 830 poseta!

scallop