• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Kosarka

Started by Petronije, 31-08-2011, 20:20:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Petronije

Nema vise biranja, to je samo ostalo. Meni je barsa malko manje antipaticna te cu navijati za njih. Jedini lik koga gotivim u realu je Serhio Ljulj, iskljucivo zbog igrackih kvaliteta.
Arm the Homeless

Tex Murphy

Оћеш да кажеш да не готивиш Фернандеза?  :evil: :!:

Иначе, упратио сам нешто мало мајсторице Барселоне и Уникахе, није оно било нимало наивно, да су ови пред крај организовали мало мање кретенске нападе, ко зна шта би било. И наш Марковић је нешто погађао. Љепше би било да су Уникаха и Валенсија у финалу :-(
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Petronije

Da, Rudi, svi ga vole :lol:
Arm the Homeless

Albedo 0

ovi jadnici ne mogu bez sudija da osvoje prvenstvo

Petronije

Srecom nisam gledao. Ni jednu. Nemam zivaca, dao bih sve titule i brazilce u fudbalu da budemo makar konkurentni i ravnopravni u kosarci al ne ide to tako.
Arm the Homeless

Albedo 0

slabiji smo, nema šta, al jbt sudijske odluke su nenormalne

ja na tv ekranu vidim da je isteklo vrijeme za šut, Vujošević traži od sudija da provjere, oni provjere i priznaju Zvezdi koš. Poslije režiser vraća istu akciju, komentator vidi da je isteklo vrijeme, ali samo slijepci za zapisničkim stolom na svom ekranu ne vide. to jest neće da vide

i tako u svakoj tekmi neko sranje, taman za tih par poena što izgubismo 2. i 3. utakmicu

ne kažem da bi ih dobili bez toga, al jbt ovako je bzvz

Petronije

Arm the Homeless

Petronije

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2015&mm=06&dd=24&nav_id=1007943

Šta sam rek'o? Ide Mitrović umesto Mačvana. Kapiten mezimčeta mora da igra, inače cela koncepcija pada u vodu. Izvukao se sa Milutinovim, mada mi nije jasan Nedović, Valensija ga tera a on ga gura u reprezentaciju. Imao je mnogo prilika da se dokaže kao igrač i sve je uprskao, ne znam dokle će više da ga forsiraju. Jebi se Đorđevću, jebo te Miško Ražnatović i Marko Kešelj u rčma.
Arm the Homeless

scallop

Zajebi košarku. Idi i upecaj nešto.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

eddie coyle

Bjelica je prva opcija na cetvorci, posle njega Erceg, Mitrovic ce tu da odigra koji minut, malo odbrana, po koji skok u napadu i to je to.
Samo bez nervoze molim, bice jos finalnih serija  8-)

eddie coyle

Da ne pricam sto ce biti jos precrtavanja...

Petronije

Za taj po koji minut je mogao i kuci da sedi a Macvan da igra kosarku. Nije u pitanju finalna serija vec sto on mora da igra. I ne znam zasto je Jokic otpao a poveo je Stimca i Milutinova. Dangubica i Keselja da ne spominjem. Odlican je trener i zna sa igracima, to je dokazao, ali minimum 50% tima mu sastavljaju drugi.
Arm the Homeless

Albedo 0

u neku ruku bih još prihvatio da je to kazna Mačvanu zbog nediscipline, kad je odbio Dudu sad neka ispašta, i slično, mada mislim da je i Erceg ispalio Dudu (nisam siguran koliko se dobro sjećam), ali ako povede te ''šampione'' Jovića, Dangubu i Mitra ili Simona, a odbaci Milosavljevića, onda će stvarno biti žalosno u šta se Đorđević pretvorio

plaši me da će da povede Štimca s nekom filozofijom ''ima već reprezentativi staž'', i da škartira Milutinova.

Petronije

Sta on ima da kaznjava Macvana, Macvan je imao problem sa Ivkovicem. I ako ga kaznjava onda ga ni ne stavi na spisak i molim lepo, dva puta ga zove i otpada, kao da je neki osrednji jadnik. Djordjevicu, ziva legendo Partizana i Srbije, hvala ti do groba za Istambul, ali duvaj ga.
Arm the Homeless

Albedo 0

jel ga zvao prošle godine? Ne sjećam se...

jbg, to je košarkaški savez, bez obzira što je bivši selektor u pitanju, nije kao da zbog jedne osobe Mačvan može da ispali čitav savez

pogotovo kad se ozbiljno radi na stvaranju tima koji bi zajedno trebalo da igra godinama, pa da bude toplo-hladno, kako dođe igraču

ne znam, nisam pametan u svemu tome, samo pokušavam da budem optimista u vezi Đorđevića, koliko je to uopšte moguće, ali me svakako plaši da ću za koji mjesec biti primoran da se složim s tobom, kad vidim Mitra kako drži ruku na scu i pjeva himnu

Petronije

QuoteMilutinov 26. pik, Radičević 57, Mitrović 60.

Petak 26.6.2015 | 08:13 | Izvor: B92

Protekle noći održan je NBA draft, a među 60. pikova našla su se trojica srpskih košarkaša – Nikola Milutinov, Nikola Radičević i Luka Mitrović.

Milutinova su kao 26. pika izabrali San Antonio Sparsi, a pošto je izabran u prvoj rundi, već naredne sezone bi mogao da se nađe u najjačoj ligi na svetu.

Međutim, male su šanse da će centar napustiti Partizan, što priznaju i američki mediji, koji su se već potrudili da nauče izgovor njegovog imena, pa su za sve koje interesuje spremili i uputstvo: knee-COLE-ah mill-ooh-TEE-noff.

Radičevića, koji trenutno brani boje Sevilje, kao 57. pika izabrali su Denver Nagetsi, dok je poslednji pik na draftu bio kapiten Crvene zvezde i prava na njega sada imaju Filadelfija 76ersi.

Zanimljivo, tri kluba koja su protekle noći izabrala srpske košarkaše, isto su učinili i prošle godine, bilo direktno ili trejdom. Nagetsi su se odlučili za Nikolu Jokića, 76ersi su izabrali Vasilija Micića i Nemanju Dangubića, da bi košarkaša Crvene zvezde prosledili Sparsima.

Za prvog pika očekivano je izabran Karl-Entoni Tauns, a centra Univerziteta Kentaki izabrali su Minesota Timbervulvsi. D'Anđelo Rasel sa Ohajo Stejta ide u Los Anđeles Lejkerse kao drugi pik, dok su se 76ersi odlučili za centra Djuka Džalila Okafora kao trećeg.

Od igrača koji nisu iz Sjedinjenih Država prvi je izabran krilni centar Sevilje Kristaps Porzingis i to za četvrtog pika od strane Njujork Niksa. Odmah potom Orlando Medžik se odlučio za Marija Hezonju, koji trenutno brani boje Barselone, i on je najbolje plasirani košarkaš sa ovih prostora na ovogodišnjem draftu.

Arm the Homeless

Petronije

Zanimljivo kosarkasko vece. Zene se plasirale u finale ep, Djordjevic dogovorio sa PAO -m, Bjelica najverovatnije prelazi u NBA (Minesota) a fiba konacno priznaje aba ligu.
Arm the Homeless

scallop

Maljkovićeva odnese šnjur. Suptilno i autoritativno.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Petronije

Svaka čast.
Arm the Homeless

tomat

Je l to bila neka frka oko tajmauta, nisam propratio sam kraj?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Petronije

Ja sam video da ona kokoska umesto da cestita prilazi i nesto kenja. Lepo je videti kako ceo tim na kraju peva himnu.
Arm the Homeless

tomat

to sam video, pa zato pitam. vidim na netu komentare daje to zbog nekog tajmauta na 19 sekundi pre kraja i na +10, valjda joj je to zamerila.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

scallop

Mislim da je zbog toga što je Marina na 28 sec. ubacila Milicu Dabović, sa teškim zavojima, na koju niko nije obrato pažnju pa je mogla da primi ključnu loptu. Mada to za mene nije bila ključna lopta, nego otaljavanje. Tako smo nekada kod muških ubacivali penzionere u igru kad zavonja kraj.

Albedo 0

ubacila Dabovićku da bude da je kao i ona igrala finale, al kao neki nepisani ferplej kaže da se ne traže tajm auti 20 sekundi prije kraja na dobijenu utakmicu, jer na neki način ponižava protivnika

Tex Murphy

Да, то је стварно кретенски и имам разумијевања за реакцију Францускиње.
Genetski četnik

scallop

Neki bolji poznavaoci košarke su tada sedeli kraj mene i, desetak sekundi pre nego što je Marina zazvala tajmaut, vrištali - TAJMAUT! Kada je jasno da se protivnik ne predaje iako je utakmica rešena, onda pravovremeni tajmaut sve vraća u stvarnost. Tajmaut je legitimno trenersko sredstvo. Reakcija francuske trenerke je bila bedna i neki treneri bi joj za unošenje u lice i pretnje dali po pičci.

Albedo 0

kako je jasno da se protivnik ne predaje kada se Francuskinja žali? Očigledno nije baš tako

ne sporim ja da Maljkovićeva treba da zaebava protivnike, al ne mora sada javnost da se čudi, brate, mi od Miloša Obilića opravdavamo diskutabilne poteze

nije to bio fer plej, nije teško to priznati i dodati da ga duvaju pride

ne, mi bismo stalno čisti pred Gospoda, a Murata od učkura do bijela grla, mučki, što bi se reklo

scallop

Quote from: Pizzobatto on 29-06-2015, 14:27:19
kako je jasno da se protivnik ne predaje kada se Francuskinja žali? Očigledno nije baš tako

Francuskinja se žali POSLE utakmice. U trenutku kad je Marina ubacila M. Dabović gonila je svoj tim u tuču. E, pa tako ne može. I ne trabunjaj kad ni o košarci pojma nemaš. Da Marina nije pozvala tajmaut, bilo bi joj upisano kao loš trenerski potez.

Albedo 0

joj jbt, igrao sam četvorku dok si mućko epruvete u laboratoriji, raziđi se 8-)

Petronije

Bato, Maljkovic kad je trazila tajm aut, Francuska je igrala presing po terenu. Jeste u principu bilo gotovo ali one se uopste nisu tako ponasale, tajm aut je bio legitiman potez da se situacija na terenu iskontrolise i utakmica privede kraju. Francuska krava je morala nesto da izmisli, neki glup razlog kao sto je tajm aut, da ne cestita boljem pobedu vec da napravi scenu.
Slazem se sa Skalopom da je trebala dobit' popicki pa nek' se muzu unosi u facu kuci ako sme.
Arm the Homeless

scallop

Ništa ti, Bato, nisi igrao. Poslušaj Petronija, on je igrao više od tebe.

Petronije

Nisam, nego sam gledao utakmicu :lol:
Arm the Homeless

Albedo 0

ne, scallope, ja nisam gledao, a igrao jesam, tako da mogu da vjerujem na riječ da je bilo presinga, mada nije da je to neka ultraugroženost na 10+

prosto, da je palo na 6+ recimo pa da traži tajmaut

ali jopet, ja rekoh da razumijem Maljkovićku, neka duvaju Francuskinje, pamti se samo medalja, samo je malo, malo, stvarno malo glupo da ne priznamo da ipak jeste malo nefer

Srbi vole da na kraju ispadnu poštenjačine iako stvar nije crno-bijela, meni je bolji Materaci sa Zidanom u tim slučajevima :)

tomat

Quote from: Pizzobatto on 29-06-2015, 13:07:05
ubacila Dabovićku da bude da je kao i ona igrala finale

i ovo može da se protumači kao sumnjiv potez, što ubacuješ očigledno povređenog igrača na sam kraj utakmice.

no. što reče Bata, medalje se broje :)

scallop

Ma, šta vi pričate? Nekada smo u takvim trenucima ubacivali drugu i treću postavu, da pokažemo protivniku da je vreme za predaju. Francuskinja samo nije znala da izgubi. Trebalo je da to pokaže na terenu, a ne unošenjem u lice protivničkom treneru. To još nisam video u životu.

Albedo 0

ma sad, ako pitaš Litvance oni i dalje tvrde da su ih Srbi pokrali 1995. preko sudija, i ako pogledaš snimak finala vidjećeš da se Sabonis bunio više puta na sudijske odluke

tu će izgleda svako svoje da priča, pa bolje da ne razvlačimo više

samo i to što u zavojima ubacujemo na teren može da se tumači kao ''vidi, dominiramo i s hendikepom''

tomat

samo znam da bi se kod nas trubilo danima da je tako nešto uradio protivnik, a da smo još i izgubili.

Milica Dabović nije druga ili treća postava, a očigledno je povređena, može to svakako da se protumači. postoji li neka igračica koja je imala minimalnu minutažu na prvenstvu (ili da nije igrala uopšte, i to se dešava)?

edit: ulete Bata

scallop

Jebote, vas dvojica kao da ste Englezi na Vimbldonu. :-x

Petronije

Quote from: Pizzobatto on 29-06-2015, 18:50:00
ma sad, ako pitaš Litvance oni i dalje tvrde da su ih Srbi pokrali 1995. preko sudija, i ako pogledaš snimak finala vidjećeš da se Sabonis bunio više puta na sudijske odluke

tu će izgleda svako svoje da priča, pa bolje da ne razvlačimo više

samo i to što u zavojima ubacujemo na teren može da se tumači kao ''vidi, dominiramo i s hendikepom''
Ako smo i mi nekog nekad pokrali preko sudija u nekom sportu, a da nije zenski podvodni hokej i slicni bitni sportovi.
Steta je ako su to bili litvanci ali protiv drugih nama niko nikad ne bi ni svirao. Mada to sto se Sabonis bunio...hm...ne bih da pokrecem flejm, nije mi namera, ali odgledaj neku utakmicu czt dok je igrao kapiten Mare Simonovic i posmatraj ga...
Arm the Homeless

Albedo 0

vjerujem, ali Litvanci su se i nakon utakmice žalili, a u toku tekme htjeli da napuste teren. Uostalom, postoji ta teorija zavjere da sve dok smo imali ljude u FIBA-a mi smo osvajali medalje, čim je Bora Stanković kao otišao u penziju mi smo pukli, konkretno 2002. Bora otišao iz FIBA-e

to je neka nepisana, prikrivena priča

poslije toga nas sudije nisu štedile, zbog čega smo se i raspadali po terenu, kao nisu samo Jarić i Rakoč debilana krivi

al naravno, Boru je teško zamisliti kao tako lukavog, no kao što kažeš, i mi da smo nešto ukrali, red bi bio :)

a sad je valjda Bodiroga nova snaga u FIBA-i? :)

Tex Murphy

Гледао сам ту утакмицу небројено много пута. Литванце смо побиједили чисто и поштено. Оно што јесте било пипаво је меч против Грчке, у коме смо имали судијски поклон који је мислим одлучио утакмицу.
Genetski četnik

Albedo 0

upravo RTS2 reprizira Jugoslavija-Litvanija :)

Divac zaustavlja Sabonisa donekle čisto pod košem, ali nisu mu obe noge na zemlji, u raskoraku je. Prilazio je Sabonisu, sudija je mogao i da dosudi penal. Danas i ne bi, ali po tadašnjim kriterijumima...

Sabonis poludi prema sudiji, Litvanci protestuju, dobijaju 2 tehničke i 4 slobodna bacanja za Jugoslaviju, koja u narednom napadu daje koš, i to diže prednost na +8

Litvanci se ipak vraćaju do 75:76, pada Saletova pa trojka Bodiroge

i peta lična Sabonisova ih je dosta osakatila, mada su se dobro držali. Dobili neki faul u napadu kasnije, čitava klupa protestovala, napustila teren kratko, vratila se itd...

procijenite

https://www.youtube.com/watch?v=xddMTa_tC94

1:09:30
Sabonis-Divac

1:24:00
peta Sabonisova lična

iako to nije ništa strašno, da sam Litvanac svašta bih pomislio :)

ipak je Sabonis neko i nešto da mu sude petu ovakvu

mada je i Divac ispao s penalima i prije njega

publika zviždi li zviždi

Petronije

Jel citao neko papirni blic? Coravi izgleda hoce da namesti Vilijamsa za doping, tacnije gandzu. Ima li kraja ciganluku?
Arm the Homeless

Albedo 0

kako bi igrao da nije duvao :)

a šta Ćoki dobija time, da mu ne plati zaostala dugovanja?

EDIT:

i đe nabavlja? 8-)
Žale mi se ljudi da su Albanci zatvorili granicu,  gudrastična nestašica

Petronije

Pa sta mislis da dobija, nece da mu plati nista, cao, zdravo, ko sa ciganima tikve sadi...svi ameri duvaju, to se zna, coki je ovo odavno isplanirao. Da je bilo neplanirano nikad ne bi citao u blicu. Jos su oni imali ekskluzivnu informaciju pre svih, kao naj odaniji medij.
Arm the Homeless

Albedo 0

pa zar nije i Gist u Partizanu isto duvao?

Petronije

Jeste Gist i u Partizanu i u PAO, to je skoro bilo, suspendovan je ali ga je valjda klub podrzao u smislu da nisu raskinuli ugovor.
Arm the Homeless