• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Pivo

Started by Mark, 14-09-2011, 18:52:04

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

M.M

U Minhenu sam kriglu HB piva od litra u HB pivnici platio 7 evra, što mu dođe malo jeftinije od 10 dolara.
Nijedan poraz nije konačan.

Barbarin

Točeni Guinness na Kritu u pabu, 0,5l, oko 5 eu. Za kvalitet vredi dati.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

scallop

Čim ja kupim pivo, Čarls kupi više. Ne mogu se s njim nadmetati, ima više para. Zato ću da popijem njegovo pivo, pa nek kupuje opet. Evo, ovo su mu jeftina piva.

Uploaded with ImageShack.us

Upravo pijem taj Bufallo Sweat, navodno oatmeal cream stout od 5% alkohola. Ima ukus na bivolji znoj za stvarno. :(  Žrtvujem se da saznate šta je sve pivo. :-x
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

scallop

Jel' neko ikada pio pivo iz Nikaragve?

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

scallop

Pivo

Pivo 2. Ovo mi je imalo poseban, malo kiselkast ukus.

Da ne otvaram još jedan post, juče sam bio kod Džeja i pravili smo "njegovo" pivo. Ovo su dodaci i sastojci, a sve smo umešali i prepustili vrenju. Dobiće nekih 50 boca od 0,33l. Pio sam pivo iz prošle runde i bolje je od nekih koje smo kupili, samo ne smem da mu kažem. Uobraziće se.
Sastojci za pivo. Četiri vrste hmelja, suva irska mahovina.

Još sastojaka. Malt, malo mlevenog ječma da dodatno startuje konverziju u maltozu. Suv i sirov tarragon i sirova žalfija. I vreća samljevenog ječma. Kvasac je u specijalnoj kesi. Kad je dobro pritisneš pomeša se kvasac sa još nečim i kvasac počinje da radi bez otvaranja.

Dekac

Evo mog skromnog doporinosa temi. Juče doneo iz Temišvara.

Barbarin

Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Dekac

Biće, biće. Večeras dolaze gosti pa kreće degustacija.  :twisted:

scallop

Bravo, Dekac! I Miljana si nabavio u Temišvaru?

Dekac

Miljan nabavljen lokalno  :)
Inače, od svih gore uslikanih meni ispade najbolje Fosters. Blagog ukusa, pitko, ne zaostaje alkoholom (5%).
Ursus i Guinness vrlo slični. Jakog ukusa, previše gorki, slabo gazirani.
Ovo poslednje desno previše jako. Oseća se alkohol previše pa kvari ukus. I takvo bolje od Ursusa i Guinessa.

Barbarin

:cry: a dobro ukusi su različiti i ne vredi raspljavati  :cry: sledeći put daj meni Guinness  8-)
Jeremy Clarkson:

M.M

Dekac mi ulepša dan. Hvala.  :)

Dekac

scallop

Dekac, daj Ginis Barbarinu. Mi ćemo se složiti oko Fostera. xcheers

Barbarin

Jeremy Clarkson:

Mark

U nameri da uštedim na majstorima, uzeo sam im domace MERAK pivo (puni ga srpski Carlsberg) i (naravno) popio koju čašu sa njima. Nije loše, u rangu sa Apatinskim, samo ima neku nijansu-aftertaste koja malo vuče na neku hemiju šta li je ...
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

scallop

Pitao me Barbarin za Schneider pivo. Danas zavučem ruku u frižider za pivo i izvučem

Dakle, Schneider Aventinus doppelbock ale, 8,2% alkohola. Bio je dobar, poklopac sam stavio u kolekciju za završno slikanje.

M.M

Barbarin

Sveže iz Niša

Jeremy Clarkson:

Mark

Ау, зидарска ...
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

scallop

Pre par dana smo išli da kupimo piće i poneo sam foto aparat. Ovoliko vrsta piva se ne može popiti (ima polica i na desnom zidu).

Barbarin

Uh kakva prodavnica  :shock:

London Pride je ok.

A taze stiglo iz Banja Luke, tašta mi donela, ja tražio jedno, dobio dva  :lol:

Jeremy Clarkson:

Dekac

@ Scallop
Već 5min sedim i gledam sliku koju si okačio. Drago mi je, pa te onda intenzivno mrzim, pa mi onda dođe da zaplačem...
Kao da sam u PMSu.

scallop

Budi srećan. Da nemaš PMS bio bio bi ili u drugom stanju ili u menopauzi. I tek onda bi ličio na onoga sa kime sličnost negiraš. Bez brige, kad stignemo kući pokazaću ti sve slike piva koje sam snimio. Veruj mi, samo nekoliko je zaista dobro, a među njima je i ono šta pijemo kod kuće. Ovo šta ja ovde pokazujem je da se shvati da nijedno pivo nije zaslužilo da se za njega kaže da je najbolje.

Plut

Pivopije, evo malo zabave! Njima baš dosadno. :)

M.M

A šta ćemo da radimo s ovim mi što ne pijemo pivo iz čaše? :-x

Plut

Quote from: Miljan Markovic on 09-01-2013, 12:48:16
A šta ćemo da radimo s ovim mi što ne pijemo pivo iz čaše? :-x

Evo ga! Može i iz flaše. :)

Dekac

Nije fer! Za propagandu su našli dečaka sa lepim i proporcionalnim licem.
Šta da radimo mi sa velikim nosem i malim ustima! xuzi

Inače Barbarine, na mene si naleteo kad si izlazio iz stana onomad. Što se bre onako prepade?
Kako misliš da regulišemo Guinness kad se ni ne upoznasmo?

M.M

Plut

Quote from: Dekac on 09-01-2013, 13:06:22
Nije fer! Za propagandu su našli dečaka sa lepim i proporcionalnim licem.
Šta da radimo mi sa velikim nosem i malim ustima! xuzi

Joj kakve cepidlake. A ne zabodeš se u penu iz čaše? To ti ne smeta? A šta će oni sa malim šakama? Kako da obuhvate flašu?

Dekac

Vidi sliku, i nije neki problem.

Trening od malih nogu.

Plut

Ma jes', (jel' ovo nagomilavanje interpunkcije?) posle okrakatiš i džaba ti sve.

Dekac

:-D
U pravu si!
Zamišljam pijanog čoveka da prilegne ovako i nogicama žonglira kocku od pola kile nad glavom.  xrotaeye
Sve i da izbalansiraš do kraja pivo, dva, tri, kako posle povratiti stojeći položaj?
Muka.

scallop

Prava pijandura povrati i ležeći.

Barbarin

Quote from: Dekac on 09-01-2013, 13:06:22
Inače Barbarine, na mene si naleteo kad si izlazio iz stana onomad. Što se bre onako prepade?
Kako misliš da regulišemo Guinness kad se ni ne upoznasmo?

xrofl

Pretpostavio sam da si ti, al sam nešto bio pomućen, izgubljen i nemam pojma, šta mi se desilo, kad sam se vratio kući umro sam, sam sebi, od smeha, šta mi se desilo.  xrotaeye

Oću kockicu hajnekena, al ne zbog piva nego zbog flaše  :lol:
Jeremy Clarkson:

Karl Rosman

http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Zanimljivosti/362077/Pobegao-iz-bolnice-da-uz-pivo-proslavi-94-rodjendan

Pobegao iz bolnice da uz pivo proslavi 94. rođendan

Tanjug    | 11. 01. 2013. - 00:14h
Jedan Nemac iskrao se iz bolnice u Minhenu kako bi otišao u jednu od čuvenih gradskih pivnica da uz kriglu piva proslavi 94. rođendan, saopštila je juče nemačka policija.

Starca, koji je i dalje imao intravenoznu iglu zabodenu u levu ruku, primetio je prolaznik juče u podzemnoj železnici. On je odveo pomalo ošamućenog čoveka do uprave metroa koja je pozvala policiju.

"Nakon nekoliko poziva, ispostavilo se da je starac pobegao iz jedne minhenske klinike", navela je policija, dodajući da je odbegli pacijent izjavio da je pošao u pivnicu da proslavi rođendan.

Policija je saopštila da je starac vraćen u bolnicu gde su mu lekari dozvolili da naruči pivo po svom izboru.

xcheers
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Gaff

Sum, ergo cogito, ergo dubito.

Mark

Prvi pijani vozač zabeležen je još u staroegipatskoj mitologiji. Legenda govori o kočijašu koji je pijan pregazio sluškinju boginje Hator pa je nakon toga bio prikovan za vrata pivare gde se opio. Njegovo telo je tamo ostavljeno dok ga nisu dovršili lešinari.

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2013&mm=03&dd=27&nav_id=699291
E NES NI TI U BECEJ!

scallop

Gaff

scallop

Svašta se može naći na netu. Ja imam kod kuće knjigu "Classic Bottled Beers of the World", Roger Protz, Prion Books, London, 1997.

Gaff

The Bender Brewer Project

via Simon Jansen (asciimation)

tomat

je l probao ko ovo crveno Lav pivo?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Barbarin

Nisam  još video gde ima da se kupi.
Jeremy Clarkson:

tomat

ja ga viđam po nekim trafikama.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Karl Rosman

"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Plut

Gaff

Barbarin

Jeremy Clarkson: