• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Pivo

Started by Mark, 14-09-2011, 18:52:04

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Barbarin

Chimay sam danas kupio i popio. Odlično je, ima jak ukus, i dosta je jako 9% alkohola.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Dybuk

9% je bas, bas mnogo :(

scallop

Mnogo je samo kad biju. Alkoholna fermentacija ječmenog slada bez većih problema može da istera preko 17% etil alkohola. Uostalom, taj proces je i osnova za viski. U Švedskoj sam pio i neka Elefanter piva sa 11%. xcheers
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Dybuk

Scallope, jeste li vi tehnolog? :) Hvala, nisam znala, ali znam da ima mnogo jakih, jednom sam probala 8 cini mi se, i oseca se ostar ukus alkohola, to vise ko da nije pivo vec...hmm vino :lol:

scallop

Bio, ali se nadam da alkoholni kvasci još nisu zamenjeni. Naravno da jača i tamnija piva nisu izbor za leto, ali svakako jesu za određenu situaciju.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

tomat

Quote from: Barbarin on 04-07-2015, 18:36:31
U maxiju ima na akciji nekoliko piva, duvel, chimay, ottinger, ono neko na Gr a nije grifon, mislim i da je badvajzer u limenci na akciji.

Ima nekih limenki za ispod 50 dinara, nisam hteo da se igram.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

tomat

Od tih jačih sam kušao neka belgijska od 9% alkohola, a najjače koje sam pio je Amsterdam Maximator, 11,6% alkohola. Meni to nije nešto, ukus je bio bliži vinu, uz dodatak pivske gorčine. Ne sećam se toga kao prijatnog iskustva, nekako mi nema funkciju piva.

Istom prilikom sam probao rusku Vodku Hrabrosti, prvi (i jedini) put sam video žestinu sa rokom trajanja, i to od 12 meseci :-)
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Barbarin

Ta limenka bela sa zelenim je sasvim ok, čak i bolja od nekih domaći, pravi se u Poljskoj.

Ova jača piva, mene ne podsećaju na vino, radi se o dva različita ukusa. Ono možda malo jače pecka zbog alkohola, al da se popije jedno dva nije problem. Od jačih sam probao Gulden Draak skoro 12% alkohola i to samo gutljaj, ima baš jak ukus, jači od Chimay-a.

A prvo jače pivo od 5% koje sam pio je Šnajder Tap 6, koje je fenomenalno. Nije tamno i veoma je pitko.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

scallop

Evo dva piva friško iz SAD. Oba su 8,6%, Brata Telonija sam pio ranije, a Delirium Tremens, belgian ale, mi je novost.

Barbarin

aaaaaaaa veoma lepo  :)
Jeremy Clarkson:

tomat

je l probao ko ona kraft piva, bilo u Mikseru da se kupi? bio je i neki festival kraft piva, čak je i oprema imala da se kupi, i to sam propustio :(

scallop

Imam negde postavljene bar dve fotografije kompleta potrebnih sastojaka. Ali, ko bi to tražio. Zato, evo ispočetka:

Pivo smo pravili negde 2012. u Tulsi i savršeno je. Dakle, u kraftu se da eksperimentisati uz postojeći osnovni paket. Čuo sam da i kod nas ima mahera za tu rabotu, ali nisam imao prilike da probam.

Barbarin

kraft piva ima na zilion. i može svako sa malo predznanja da proba da napravi u kućnim uslovima.

nisam probao još, al uskoro.

imate zanimljivu seriju koju rade vlasnici BrewDog kompanije. i čini mi se da ima sve na youtube.

https://www.youtube.com/watch?v=BryY1c8m0iA

sad sam video http://belgradebeerfest.com/beer_fest/beer_garden/izbor_cene_i_piva od 10.7 do 12.8
Jeremy Clarkson:

дејан

Quote from: tomat on 09-07-2015, 15:11:32
je l probao ko ona kraft piva, bilo u Mikseru da se kupi? bio je i neki festival kraft piva, čak je i oprema imala da se kupi, i to sam propustio :(

био ја, пио нека наша и нека словеначка, у главном пшенична, ниједној 'фирми' није било разлога да се запамти име, на крају завршили у берлинеру на мемингеру (лагер+мутно) и кобајама
...barcode never lies
FLA

tomat

Svratio sinoć do beer gardena, nije loše, čini mi se da je ponuda piva dobra. Ima ponude kraft piva, kao i manjih pivara, ali sam se držao proverenih stvari pošto putujem za koji dan, pa nisam hteo da se igram.

Cene su ok (uvek može bolje, naravno), a i okruženje je prijatno, kao neki malo intimniji beer fest međ drvećem.

Dybuk

Da, lepo je, vasar ko vasar, ali kamernija atmosfera nego na Beer Festu i lepa lokacija. Super je sto imaju 'testere', 1 dl za 60-80din, pa sam probala nekoliko; stay away from Kum, bas je lose. Meminger tamni lager :| i psencno su bas lepi. Ja uglavnom nisam fan ali mi je ovaj svarc lager bas legao.
Kraft piva u flasama su prilicno skupa, od 270-400 din.

Mark

Bio sam u Slovačkoj nekoliko dana i degustirao sam piva celo vreme a poneo sam i kući za domaći dvadesetak limenki.
U principu shvatio sam tokom ove ekskurzije da ipak nema šanse da zavolim pšenična tzv. bela piva.
Evo, konačno - piva koje ne volim, taman kad Srbija ludi za Hoegaardenom.
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Dybuk

Slazem se Mark.

Bila na prvoj veceri Bir Festa, taman da poslusamo kratak nastup Vranjkovica i pobegnemo na vreme, pre kise i nastupa Nena Belana i Bora Corba. Pa, oficijelno, sve od ponude na Bir festu - a da valja - vec sam probala :oops:

Father Jape

Pivo imaš svuda, na Bir fest se valjda ide zbog prašine, blata i rulje. :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Ghoul

Quote from: Father Jape on 19-08-2015, 22:06:18
Pivo imaš svuda, na Bir fest se valjda ide zbog prašine, blata i rulje. :lol:

i međeda - if you're lucky!
https://ljudska_splacina.com/

Dybuk

I to sto kazes Jape. Never More! :lol:

Ok, mozda odem da poslusam Rundeka (sutra vece) i Atran Lili (ponovo). Si video one silne Beer Shop-ove? Stvarno sad svuda ima fensi i kvalitetnog piva!

tomat

beer garden je bio mnogo zanimljiviji. i bendovi su bili interesantniji. recimo, prvi put sa uživo slušao bend Lorna Wing, odlično to zvuči.

i manje prašine, i manje gužve, i manje...

Dybuk

Jeste. Ali i na Bir Festu imas Bir Garden. :lol: Ja mrzim guzvu, ali do 10-11 bude opusteno.

Mark

Ja u životu nisam na Beer Fest ili na Dane Piva u ZR gledao kao manifestaciju na koju idem zbog piva jer su mi cene svih tih "posebnih" piva koja se nude kao recimo nesvakidašnja uvek bile ludačke. I onda odem na Beer Fest i tamo ločem Jelen ...
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

Dybuk

A ti si jedan od tih!  :) Nema sanse da bih to uradila....mislim, Jelen i onako ne pijem.  :lol:

Mark

A stvarno je pokvareno to što manifestacija na kojoj se promoviše pivo i sve lepote piva na kraju postane fešta na kojoj se pivopije muče jer prosto ne mogu sebi da priušte da probaju sve što bi hteli.
E NES NI TI U BECEJ!

Dybuk

A dobro, besplatan ulaz pa dignu cene, normalno. Zato, Mark, vredno ides iz godine u godinu pa se postigne sve da se proba. ;)

mac

Da li u Beogradu može negde da se kupi pivo koje se na engleskom označava sa "ale"? Kod nas svuda ima i svuda se pravi takozvano "lager" pivo, ali zanima me ovo prvo.

Father Jape

Pa u gomili mesta, u smislu pabova i barova, ima gomila ejlova. Od mesta u kojima sam nedavno bio padaju mi na um Gunners Pub u Braće Jugovića i Old London Pub u Gavrila Principa. Imaš i ovaj koristan sajt: http://gdenapivo.rs/

E sad, nemam običaj da zagledam rafove s pivima u prodavnicima, ali mi deluje da se izbor drastično povećao tokom poslednjih nekoliko godina, pa bi me čudilo da nema nigde ejlova po radnjama.

Verujem da će neko upućeniji uskoro doći i dati korisniji odgovor. :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

scallop

Da vam osvežim datoteku. Ovo su samo boce 0,33l.

Dybuk

Estrelja i Grimbergen ima i kod nas da se pazari. Korona i Jamajkan su s limunom?

Kakvo li je ovo Nitro? :shock: Jeste probali?

scallop

Upravo ga pijem. Ti stauti me podsećaju na Nikšićko crno, koje ne ljubim preterano. Više sam za amber ejlove. Recimo, Indian pale ale je jako pitka podvrsta. Jamajkan je ginger ale sa 5% alkohola.

Nitro. Left hand brewing company. Zaštitni znak crvena šaka. Milk Stout. 6% alkohola.

Dybuk

I ja vise volim amber ale. Prvi put probala mislim Meminger (ili Erdinger, haha) amber ove godine i bas je dobro. Pitkije i ne onako tesko, zasitno.

tomat

Estrella se i kod nas pojavila relativno skoro, ali je nisam probao.

Polygamy obećava, vidim da je i scallop kupio kartonče 8)

scallop

Estrella Barcelona je vrlo fino pivo da sedneš sa društvom i da ga piješ. Poligamy ima fino ima i etiketu, kao i Introvert koga smo već popili. Od ambera, ako ikad stigne ovde, onda je to Sam Adams ili Negra Modello.

Perin

Estrella je lepo pivo skroz.. Od ale-a, pio sam pivo Brkaa se zove.. Super je.

Od balkanskih piva, uvek pijem Nektar ako sam u prilici (ali to po patriotskoj liniji, proizvod moga grada itd.). Ipak, ako bih birao ex-yu pivo koje mi bas lezi, onda izbor pada na Karlovacko.

Takodje, najgore pivo sto sa probao u zivotu zove se Favorit  i proizvodi sw u Istri, cini mi se.

Sent from my Samsung Galaxy Note 4

Barbarin

Quote from: mac on 21-08-2015, 12:09:11
Da li u Beogradu može negde da se kupi pivo koje se na engleskom označava sa "ale"? Kod nas svuda ima i svuda se pravi takozvano "lager" pivo, ali zanima me ovo prvo.

u tek sad vidim, pa imaš ovako Majstor za pivo mislim da je na ćošku žorža klemensoa i dunavske. onda beerville u francuskoj i đorđa stanojevića. kriglabeer shop u  Mutapovoj, na vračaru.
Jeremy Clarkson:

tomat

jeste, beerville

evo ponude

http://beerville.rs/

akhnaton

Quote from: tomat on 18-11-2015, 13:04:09
jeste, beerville

evo ponude

http://beerville.rs/

beerville? Malo sutra, ne radi im sajt :(
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

scallop

Danas ćemo praviti Indian Pale Ale. Džej me je doveo pred radnju gde se sve nabavlja.

A ovde nam sipaju melasu.

scallop

Prvo da izvestim: naše pivo pućka u podrumu već treći dan.

Bili smo po novu turu pića. Evo kako izgleda u pićarnici:

A, evo kako izgleda naš izbor. Pet vrsta piva i jedan dobar komplet od šest piva Samuel Adams (da ne vadim iz kutije).

[size=78%] [/size]

scallop

Ovo nismo kupili. Savršena etiketa za Holy GrAil, pivo temperirano na spaljenim vešticama nije odnela primat nad cenom od 3$ za 0,33l liva.

Meho Krljic

A šta ono tamo piše "organska čokolada"?

scallop

Za razliku od neorganske, postoji i organska čokolada.  :-|  To je stout, crno pivo, treba ga probati.

Meho Krljic

Jasno, to je čokolada izmužena iz nekog organa, nego je li to pivo sa čokoladom ili pesnička sloboda ili šta?

scallop

Meho, ti ne primetiš pivo pod imenom "White rascal" ni Montipajtonovsko, nego - organsku čokoladu!!!!! Definitivno imaš neki poremećaj. Ipak, u SAD je sve pesnička sloboda, ako na tome mogu da zarade kintu. Nemaš pojma koliko ima rafova sa natpisom - GLUTEN FREE! Jebo ih Đoković.

Meho Krljic

Poremećaj, poremećaj.

Dakle, nema čokolade? Onda ništa  :shock:

scallop

Naravno, ne zapazi se nešto što otkine od kvaliteta. Southern Pecan, proizvod Lazy Magnolije, obara s nogu bojom i ukusom.

Barbarin

možda to nije sa ćokoladom ali ima i sa čokoladom, ne sad kila čokolade u litru piva.
Jeremy Clarkson: