• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Jelena Đurović - 30. FEBRUAR (2011)

Started by Boban, 27-09-2011, 01:33:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kunac

Ovo je dobro oproban sagitaški recept. Ukrštaju se koplja povodom dela koje niko od učesnika rasprave nije pročitao (osim Bobana, naravno - ali on je izdavač i urednik pa se to valjda i podrazumeva).

Ne tvrdim da ne treba raspravljati i o para-književnim aspektima, ali delo je ipak najvažnije. Ništa se ne postiže bez konstruktivne žvake o samom romanu. Ovako samo lutamo predgrađem, a da nijednom nosmo zakoračili u centar.
"zombi je mali žuti cvet"

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Kunac je u pravu, ali da bismo raspravljali o samoj knjizi treba da učinimo šta? Da je pročitamo? Neprihvatljivo!!!!!!

Kunac

Meho, don't fear the reaper... Kratka je knjiga, neće ti oduzeti puno vremena...

Mica Milovanovic

Ako bih i ja mogao nešto da kažem, pre nego što pročitam roman - valja se...
Već sama činjenica da je Boban pročitao roman dosta govori o njemu.
Mica

Meho Krljic

Da, zato sam i ja napomenuo ono gore. Ne bi se Boban potpisao ispod nečeg skroz nevrednog, valjda.

scallop

Quote from: Meho Krljic on 21-10-2011, 11:39:54
Da, zato sam i ja napomenuo ono gore. Ne bi se Boban potpisao ispod nečeg skroz nevrednog, valjda.

A da prvo proveriš? Ima bisera. :cry:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

lilit

Quote from: Meho Krljic on 21-10-2011, 11:27:12
I ja mislim da je Beograđanin imao mnogo više da izgubi nego neki tamo ljakse iz Sarajeva. 

Potpis!
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Kunac

Upravo gledam snimak sa promocije... Jelena Đurović nastupa u svetlucavoj zelenoj (SF) haljini. Hvali Dimitrija i Bobana, pa prelazi na pročišćenje Srbije.

M.M

Pročitaj interviju. Ima bisera.
Nijedan poraz nije konačan.

angel011

Quote from: Kunac on 21-10-2011, 11:27:51
Ovo je dobro oproban sagitaški recept. Ukrštaju se koplja povodom dela koje niko od učesnika rasprave nije pročitao (osim Bobana, naravno - ali on je izdavač i urednik pa se to valjda i podrazumeva).

Kad je Boban u pitanju, ne podrazumeva se.  :evil:

No, sa druge strane, ako je ovo čak i njega zainteresovalo da pročita...
We're all mad here.

Hrundi V. Bakshi

Quote from: Meho Krljic on 21-10-2011, 11:11:29
ali da je interesantno da je u pitanju em židovka em aktivna političarka u LDP

Povlačim izrečeno!!!

Quote from: Hrundi V. Bakshi on 21-10-2011, 09:41:16
Svakako ću kupiti ovu knjigu.

Meho Krljic

Ispravno!! Ako već nismo uspeli da ih istrebimo u Drugom svetskom ratu, uprkos naporima generala Nedića, nećemo im valjda sada davati novac da nas i dalje tlače svojim cionističkim zaverama, a sve kroz rovarenje kriminogene LDP i preko nedužne grbače Bobana Kneževića?

Agota

Quote from: Kunac on 21-10-2011, 11:51:28
Upravo gledam snimak sa promocije... Jelena Đurović nastupa u svetlucavoj zelenoj (SF) haljini. Hvali Dimitrija i Bobana, pa prelazi na pročišćenje Srbije.

Dimitrije i Boban lepo izgledaju a sto se tice zelene haljine ja mislim da mora da reaguje fashion police  xdrinka .
Zlobna sam,pa sta :evil:
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

M.M

Kunac

Quote from: Miljan Markovic on 21-10-2011, 11:53:14
Koji intervju? Ima ih više.

Boban

Ponavlja se situacija kao sa filmom MI NISMO ANĐELI... praktično nikome van Beograda (ali sam siguran da će pojedinci naći izuzetke)  se taj film nije dopao jer to je unutrašnja urbana priča sa fazonima koji su prilično lokalni i urbani.

D. ja sam uvek nepripremljen, nikada ne znam unapred šta ću reći, čak ni kada gostujem na televiziji, ni pri direktnom uključenju u Dnevnik... ništa nikada nemam isplanirano i pripremljeno i uvek improvizujem.
Urbana omladina Beograda je najveća žrtva u Beogradu koji je danas 30% Srbije i 90% svih para u Srbiji. Ja ne volim što je Srbija samo Beograd, ali tako je.

da... kada budem govorio u Sarajevu, verovatno ću reći da je taj grad, kao Jugoslavija u malom, najveći tragičar devedesetih.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

M.M

Quote from: Kunac on 21-10-2011, 12:22:49
Quote from: Miljan Markovic on 21-10-2011, 11:53:14
Koji intervju? Ima ih više.

Sada videh da si i ti radio interviju sa Jelenom. Milslio sam na ovaj interviju.
http://www.agitpop.me/?03280F5E

Quote from: Boban on 21-10-2011, 12:30:41
Ponavlja se situacija kao sa filmom MI NISMO ANĐELI... praktično nikome van Beograda (ali sam siguran da će pojedinci naći izuzetke)  se taj film nije dopao jer to je unutrašnja urbana priča sa fazonima koji su prilično lokalni i urbani.

Bobane, rođen sam, živim i radim u Kruševcu. Dakle, iz provincije sam. Film "Mi nismo anđeli" je odlično primljen u tom provincijskom gradiću od skoro cele moje generacije i, uopšte, u gradu Kruševcu. Sumnjam da je u drugim gradovima iz unutrašnjosti bilo drugačije.

Kunac

Boban verovatno misli na Mi nismo anđeli 2.

Meho Krljic

Ja takođe mogu da posvedočim da su prvi Anđeli bili sjajno primljeni širom Serbije.

Uzgred, "interviju"?

Kunac

Taj inervju na AGITPOP-u je verovarno tako sročen provokacije radi. Da izazove kontroverzu i pospeši prodaju. Jelena se šalila i samoironisala. Tako ja bar na to gledam. Razgovor sa Popboksa je "seriozniji".

Stipan

Quote from: Boban on 21-10-2011, 12:43:49
u Beogradu koji je danas 30% Srbije i 90% svih para u Srbiji.

30% Srbije i 60% Vojvođanskih para. Sirota urbana omladina Beograda...

crippled_avenger

Jako je teško nastupati u UK da ne kažem UČK Pardobrodu a ne potpasti pod uticaj te sveprožimajuće izdajničke atmosfere. Zato sam ja svoj nastup počeo radikalnom srpskom premisom i završio time kako zavidim Bobanu što iza svog imena u zagradi uvek može da napiše POSLEDNJI SRBIN. Boban je uhvatio malo neobazriviji tonalitet i onda ga je akustika UČK Parobrod ponela. :)

Šalu na stranu, ne mislim da je Bobanov govor u bilo kom smislu kultur-fašistički, on govori o beogradskoj omladini kao žrtvi u kontekstu ovog romana ali niti spori da u drugim gradovima ima žrtava niti da su drugi gradovi manje vredni.

Inače, Sarajevo je najviše profitiralo od ovih ratova. Od jednog jugoslovenskog grada postalo je kulturna metropola ovog dela Evrope.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Anomander Rejk

Pa taj intervju je kao s konferencije Čede Jovanovića. NATO, EU, Marko Karadžić, nepravoslavci koji se boje izaći na ulicu... fali još samo Ratko Pocesta da iskoči iza nekog ćoška.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Kunac

Anomander Rejk

Možda to radi namerno, uz pomoć politike ide na provokaciju da pogura knjigu.
Tajno pišem zbirke po kućama...

M.M

Da, to je, obično, teži put.

crippled_avenger

Ako svaki deseti glasač LDPa kupi... :) Ode hiljadu primeraka...
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Kunac

Bilo bi super da Jelena svrati na ZS... Da objasni neke stvari glede svojih stavova i da se upusti u dijalog sa D. To bi bilo nešto nezaboravno...

Ghoul

https://ljudska_splacina.com/

Meho Krljic

Quote from: Stipan on 21-10-2011, 13:09:46
Sirota urbana omladina Beograda...

Ali, ne zaboravimo da se Beograd stalno uvećava i da je proces migracije iz unutrašnjosti u prestonicu ne samo nezaustavljiv nego i sve intenzivniji. Beograd se godišnje uveća za više od 15,000 ljudi, i to ne putem prirodnog priraštaja već putem imigracije. A veliki deo tih migranata su mladi, koji dolaze da studiraju i proporcionalno najčešće ostaju u Beogradu da bi radili. Dakle, kada pričamo o urbanoj omladini Beograda to nisu samo ljudi rođeni u Beogradu, naprotiv. Mnogi od njih su Beograđani sa nešto kraćim stažom ali to ih ne čini manje Beograđanima niti znači da sad treba da njihovim gubicima i patnjama upućujemo samo prezir i podsmeh.

дејан

Quote from: Meho Krljic on 21-10-2011, 13:44:46
i to ne putem prirodnog priraštaja već putem iRigracije
исправљено
...barcode never lies
FLA

Meho Krljic

Wacky!!! Ne znam šta bi bila irigracija, ali znam da je lako oplesti po Beogradu, ta i sam to često činim, no Beograd nije samo prćija starih Beograđana sa gajbama u knez Mihailovoj ili, šta ja znam, na Senjaku...

lilit

Joj Mehane. xrofl

Elem, ja ne volim LPS, ali obozavam Bebu Popovica, tako da mi je javlja da cu 7. novembra kupiti bar 2 primerka ove knjige. :lol:

дејан

ох, да, имиграција, управо уклањам трагове своје глупости  :lol:

чак ни едит није остао  xrofl
...barcode never lies
FLA

дејан

Quoteali obozavam Bebu Popovica

:-?
...barcode never lies
FLA

Stipan

Mnogi od njih su Beograđani sa nešto kraćim stažom ali to ih ne čini manje Beograđanima niti znači da sad treba da njihovim gubicima i patnjama upućujemo samo prezir i podsmeh.

Jbt. dakle nije urbana legenda da postoje ljudi koji veruju da reč "Beograđanin" nije pežorativan izraz?!

lilit

Jos da obavestim izvesnog lika da cu se popodne baviti Louisom Bourgoise. xrofl

Meho Krljic

Drag je Beba P., ali navodnjavanje je surely irigacija, bez dodatnog "r"?

Father Jape

Quote from: lilit_depp on 21-10-2011, 13:54:30
Joj Mehane. xrofl

Elem, ja ne volim LPS, ali obozavam Bebu Popovica, tako da mi je javlja da cu 7. novembra kupiti bar 2 primerka ove knjige. :lol:

Jel' mogu ja onda dvaput da glasam za LDP, a ne kupim nijedan primerak knjige?   :mrgreen:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Quote from: Stipan on 21-10-2011, 13:57:16
Mnogi od njih su Beograđani sa nešto kraćim stažom ali to ih ne čini manje Beograđanima niti znači da sad treba da njihovim gubicima i patnjama upućujemo samo prezir i podsmeh.

Jbt. dakle nije urbana legenda da postoje ljudi koji veruju da reč "Beograđanin" nije pežorativan izraz?!

Ima ih, cenim oko dva miliona. I žive mahom u Beogradu.

lilit

irigracija je tip-fehler ili gracija koja zivi u irigu (recnik matice srpske, 2007)

Stipan

Quote from: Meho Krljic on 21-10-2011, 13:58:37

Tako sam i mislio. Ono par milijardi stanovnika planete što ne živi u Beogradu biće poprilično frapirano ovim otkrićem...

дејан

...barcode never lies
FLA

Meho Krljic

Quote from: Stipan on 21-10-2011, 14:01:40
Quote from: Meho Krljic on 21-10-2011, 13:58:37

Tako sam i mislio. Ono par milijardi stanovnika planete što ne živi u Beogradu biće poprilično frapirano ovim otkrićem...

Svi se oni postepeno doseljavaju u Beograd, tako da će se priroda postarati sama za te probleme sa frapeom.

Ghoul

Quote from: lilit_depp on 21-10-2011, 13:57:50
Jos da obavestim izvesnog lika da cu se popodne baviti Louisom Bourgoise. xrofl

https://ljudska_splacina.com/

armadillo

Jbt, sat sa 72 sekunde po minutu!  :shock:
Pamet je najbolje raspoređena stvar na svetu - svak je ima koliko mu treba.