• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

D., reaguj!

Started by Alexdelarge, 07-12-2011, 18:46:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

Josephine

Quote from: Mims on 06-05-2012, 15:08:09
Kao da je seks nešto što treba da se desi u muško-ženskom neprijateljstvu.

Ma dobro, ovde govorimo o dubljem prijateljstvu (bar ja). I nisu prijateljstvo i neprijateljstvo jedini odnosi koji postoje između muškarca i žene.  :)

Quote from: Meho Krljic on 06-05-2012, 15:10:26
Jasno je da se on pre svega dešava u robnonovčanoj razmeni.  :lol:

:lol:

lilit

biće da živim u zabludi pošto imam bar 5 (dubokih xrofl) prijateljstava s muškarcima (koji nisu gej, da se razumemo).
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Josephine

Pa dobro, dosad nisam naišla. Ne znači da neću.

Father Jape

Quote from: lilit_depp on 06-05-2012, 15:38:22
biće da živim u zabludi pošto imam bar 5 (dubokih xrofl) prijateljstava s muškarcima (koji nisu gej, da se razumemo).

Možda ne važi pravilo ako si udata i sredovečna.  :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

:-? :-?  Ou nou, hi didnt!!!

Kakve veze ima to što je neko udat i srednjih godina sa erotskom privlačnošću for Alahs sejk??? Neki među nama bi argumentovali da to samo povećava erotski potencijal!!!!!!!!!!!!!!!

lilit

Quote from: Father Jape on 06-05-2012, 15:51:14

Možda ne važi pravilo ako si udata i sredovečna.  :lol:

hm, moguće, al neke od njih znam iz vremena kad sam bila mlada, erotski nadahnuta & privlačna (a.k.a. ne ovakva kao danas). :lol:

fala meho prijatelju,
zamalo da mi se skrlja samopouzdanje. :lol: :lol:

Josephine

I posle kažu da sam ja najgora.  :lol:

Father Jape

Ama nisam ja to mislio baš tako, kako mi onaj vrag Mehmet spočitava.  :cry:

Više je duž linija, kad ste oboje sredovečni i skrašeni... kad muškarac donekle izgubi tu nezadrživu napaljenost mladosti. -.-

Meho Krljic

Šalio sam se ja. Nikada je ne izgubiš. Samo se naučiš da je boljije kriješ.

Meho Krljic

I kad smo već kod tih linija: kad su oboje sredovečni & skrašeni, moglo bi se argumentovati da su skloniji avanturi jer znaju da druga strana neće da ih hapsi da se venčavaju itd.

Mislim, naravno da ni to nije baš tačno, ali zvuči kao plauzibilna teza.

Father Jape

Quote from: Meho Krljic on 06-05-2012, 16:19:26
Nikada je ne izgubiš. Samo se naučiš da je boljije kriješ.

Ne znam da li je ovo utešno ili alarmantno...

Elem, kad sam već na ovom topiku, prepiska dve cure o gejmingu i mejlnesu u njemu:
http://mitu.nu/dear-mitu-dear-emily/

Mims

Quote from: Meho Krljic on 06-05-2012, 15:10:26
Jasno je da se on pre svega dešava u robnonovčanoj razmeni.  :lol:

Da, kako posle verovati u muško-ženska prijateljstva? Taman misliš da ste prijatelji, a onda on traži da mu platiš.  :?
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

Meho Krljic

Eh, kad bih ja mogao da pružam tako kvalitetne seksualne usluge, da mogu da se naplate, ne bih imao ni vremena za prijateljstva.

džin tonik

hm, pazi na djecu.

Father Jape

Nisam pročitao još članak, ali po naslovu reko da ga odmah ostavim ovde:

http://www.theawl.com/2012/04/women-writers-new-york

Father Jape

Josephine

QuoteNobody I've ever seen really looks like Cheryl Cole, and that includes Cheryl Cole.

Suština teksta.  8-)

Dobro, ne radi se to samo (sa) ženama, već i (sa) muškarcima, da budemo iskreni.

Father Jape

Često ne znam da li da interesantan članak postavim ovde ili na gej parada temu:

http://www.thesmartset.com/article/article05161201.aspx

Father Jape

Također,

http://www.dailylife.com.au/news-and-views/dl-opinion/how-to-spot-a-misogynist-20120430-1xueh.html

QuoteWhen you're a feminist, you get used to misogynists trying to challenge the necessity of your politics. "Feminism's finished! Women are equal now and there's no use for all the hairy arm-pitted rubbish! Quit your yapping! Embrace your curves!"

But misogynist isn't a very fashionable kind of word – I mean, no one saunters into a room proudly pronouncing, 'My name's Don and I'm a misogynist!', unless it's the latest Charter Meeting of Online Trolls Monthly, or Channel Nine. So because people know it's not really kosher to be a codified turd, they try and hide their misogynist views under the guise of legitimate arguments.

Josephine

Istina. Prožima.

Josephine

Ah, da, čuvene fotke iz istorije ljudske gluposti.  8-) Videla već, nemam komentara, osim da se ove fotke upravo nekome obijaju o glavu.  8-)

džin tonik

Jesu li žene zaista toliko grozni vozači?

sljedi filmic pa
Quote... Računajući na žensku nesposobnost pri parkiranju, u jednoj su kineskoj provinciji vlasti sagradile poseban parking za vozačice. Parkirna mjesta su, naime, šira nego obično i obojana u ružičastu i svijetloljubičastu boju. Jače su osvijetljena, a imaju i više kamera.

Josephine

Zašto bi jedna žena bila dokaz da su žene loši vozači? Jedan, meni blizak, muškarac na moje oči  parkirao je 10 minuta.

A na drugom snimku se čak i ne vidi da je vozač žena, pa je ta fotka jednostavno maliciozna.

lilit

samo da krenemo od foruma: procenat zena vozaca je sigurno veci od procenta muskaraca vozaca. gde je kvantitet, tu negde je i kvalitet!!!  :lol: :lol:

džin tonik

ja ne tvrdim da su zene lose vozacice. to tvrde novine. a one su tu da informiraju.

M.M

Nijedan poraz nije konačan.

Josephine

mac

Problem sa ženama i testosteronom u sportu - http://io9.com/5918366/testing-female-athletes-to-make-sure-theyre-feminine-enough-is-not-cool-scientists-say

Odabrani komentari su duži od samog teksta, što retko biva na io9.

Josephine

Hm, ovo je veoma zanimljiva tema. Hvala, mac. :)

Nemam vreman da pročitam sve komentare, ali bih bila oprezna u donošenju zaključaka. Naime, razumem i proteste učesnica, ali i sportistkinje koje se osećaju kao žene i tako žele da nastupaju.

Najviše mrzim "nit smrdi, nit miriše" stavove, pa ću ipak da naginjem jednom stavu. Naime, vidim da se najveća diskusija razvila oko termina pol i rod. "Gender testing" je pogrešan naziv za merenje nivoa testosterona u nečijem organizmu, jer je rod društveni konstrukt i nema veze sa hormonima. Samo zbog ovog izjednačavanja pola i roda i nepoznavanja onog što pokušavaju da nametnu i zabrane, podržaću sve takmičarke koje imaju povišen nivo testosterona da se takmiče onako kako se i osećaju - kao žene.

Pa kada IAAF malo razmisli o razlici između pola i roda, i kada bude senzitivniji na pitanja identiteta takmičara, možda ću da razmotrim svoj stav.

Ovaj odlomak je prosto ogavan:

Quoteathletes with unusually high testosterone levels, a condition known as hyperandrogenism, will be banned from competition unless they undergo surgery or take drugs to lower their levels. The IAAF justified their policy by claiming, "The new regulations rest on the assumption that androgenic hormones (such as testosterone and dihydrotestosterone) are the primary components of biologic athletic advantage."

lilit

stenford ljudi pravilno rezonuju. i daleko od toga da sve ovo ima veze s tim "kako se neko oseća". a one koji predlažu lekove ili operaciju bih odmah poslala na vazektomiju. možda će posle razmišljati drugačije. iskustvo čuda čini. :mrgreen:

Josephine

Kada testiranje nazovu "gender testing" u startu su napravili grešku, pa im i celo kasnije rezonovanje pada u vodu. :)

Albedo 0

To tvrdiš zato što ozbiljno misliš da ne postoje feministkinje (Judith Butler) koje tvrde da je pol društveni konstrukt ili si po običaju glupa?

Josephine

Ovog puta govorim o rodu, jer test pokušava da testira rod metodama zasnovanim na biološkim sredstvima.

Albedo 0

Quote from: D. on 15-06-2012, 06:30:45
Pa kada IAAF malo razmisli o razlici između pola i roda

pa Judith Butler je razmislila o toj razlici i ustvrdila da je nema

Josephine

Koga briga za Džudit Batler? Ja se ne klanjam autoritetima kao neki. Imam svoj mozak, pa mi je rabljenje tuđeg nezanimljivo.

Albedo 0

Taj ''autoritet'' je nešto napisao, znaš knjige, sa stranicama, riječima i slovima, argumentima. Misli, počni da misliš, molim te.

Toliko si glupa da ne shvataš da stav da testosteron nije dio ženskog tijela jeste dokaz da je pol konstrukcija. Jesi li toliko glupa da ne možeš to da shvatiš?

A ako je pol konstrukcija, onda izjednačavanje roda i pola stoji.

Josephine

Uopšte nisam rekla da testosteron nije deo ženskog tela. Ali ti od hvatanja prilike da me nazoveš glupom, ne obraćaš pažnju na sopstvenu glupost.

Albedo 0

haha, bože koliko si ti u stvari ograničena, dođe mi žao što te uopšte nazivam glupom...

hyperandrogenism - šta je to?

FIZIČKO (a ne društveno) stanje koje karakteriše neke takmičarke - One će biti izbačene iz ŽENSKE konkurencije ako to ne riješe.

Žena kao pol je konstruisana bez hyperandrogenism, imaš ga - ispadaš iz konstrukcije i ne možeš da učestvuješ. Hyperandrogenism nije dio te polne konstrukcije.

Problem je što ti ne znaš osnovne stvari, ti ne znaš ni šta se podrazumijeva pod terminom konstrukcija, ne shvataš dinamizam i međusobne odnose, što bi trebalo da sve nas zabrine.

Josephine

Odavno te sažaljevam i iz tog razloga ne nazivam glupim.

Zabrinjava i činjenica da si potpuno autističan i da sam konstruišeš tuđe odgovore, pa se onda raspravljaš sa sa sobom. Ja ti ovde nisam potrebna.  xyxy

Nepoželjan si u mom krugu osoba sa kojima komuniciram na forumu.

Albedo 0

važi, važi, hajde molim te sam objasni mi zašto je rod konstrukcija.  Evo sažali se na mene i učini mi to.

Ti to u stvari ne znaš da objasniš, a kako bi onda uopšte mogla da razumiješ nešto složenije.

Josephine

Zato što neko ko ima penis može da se obuče kao žensko, ponaša kao žensko i zahteva da ga tretiraju "kao žensko".

Zato što je rod društveni performans, osoba koja se rodi sa vaginom ne mora da se oblači, ponaša i govori "kao žensko".

"Kao žensko" je skup društveno nametnutih pravila, koja se nameću (onima koji se rode sa vaginom (ženska pravila) ili sa penisom (muška pravila)).

Pol je biološka karakteristika. Žensko si ako imaš vaginu, a muško ako imaš penis. Međutim, ovo "žensko" i "muško" ne znači "žensko" i "muško" kada je reč o ponašanju u društvu. Jednostavno, ljudi se rađaju sa različitim fizičkim karakteristikama, i umesto da osobe sa vaginom zovemo "ženske", mogli smo da ih nazovemo i "tralipe".

Problem nastaje u poistovećivanju onoga što imamo između nogu sa onim kako bi trebalo da se ponašamo u društvu i kako nas društvo tretira.

Meni se čini da ti tu ništa nisi shvatio (džabe ti ta slova na papiru), identifikuješ se sa onim što imaš između nogu, a ključ originalne misli u ovom slučaju je izaći iz sopstvenog pola i roda i razmišljati nezavisno od visuljka.

angel011

Quote from: D. on 15-06-2012, 12:36:51

Rod je biološka karakteristika.

Zar nije pol biološka karakteristika, a rod konstrukcija?
We're all mad here.

Josephine

lapsus  :lol: Ali napisala sam u prvom postu posle macovog, pa može da se shvati, editovaću ipak, možda batica ne shvati. Hvala

angel011

Ma ne vredi ti, sad će da se u'vati za to i da zaključi da ni sama ne znaš šta pričaš.  :lol:
We're all mad here.

Josephine

To si mislila ti da uradiš.  :lol: Ali kvarno ti je to, kada je iz konteksta jasno šta pričam. Osim toga, ja mutlitaksujem trenutno.  :lol:

Albedo 0

angel, pa ako ti sama nisi zaključila da D. ne zna šta priča onda joj se pridruži na klupi. To lapsusi nisu već ukorijenjene gluposti. Evo još jedne:

Quote from: D. on 15-06-2012, 12:36:51
Meni se čini da ti tu ništa nisi shvatio (džabe ti ta slova na papiru), identifikuješ se sa onim što imaš između nogu, a ključ originalne misli u ovom slučaju je izaći iz sopstvenog pola i roda i razmišljati nezavisno od visuljka.

ovo je rečenica koja 110% ukazuje da je pol konstrukt.

Ovu rečenicu je izgovorila osoba koja tvrdi da pol nije konstrukt.

Zaključak: Ta osoba je debil.

Dakle, prvo lupi da je rod biološka kaakteristika i to joj je lapsus, a je li ovo lapsus? Kako neko može da izađe iz sopstvenog pola, ako je to biološka karakteristika ne možeš iz pola da izađeš sve da otfikariš nešto i počneš da piješ hormone, jer plastična operacija može da manipuliše samo rodom a ne polom. DNK je upisan, ne može da se mijenja, ne može da se iz njega izađe.

''Izaći iz sopstvenog pola'' je upravo ono što bi Džudit Batler rekla, dakle feministkinja koja izjednačava rod i pol, sasvim osnovano naravno. AKo je pol biološka karakteristika onda ne može da se prevaziđe.

Dakle, dokle ćemo da slušamo ova D-lupetanja? Sve dok ne shvati da je samo glupost biološka karakteristika.

Ona uopšte nije svjesna koliko je glupa.

Josephine

Izaći iz pola, u smislu - zamisliti da nemaš taj mali visuljak između nogu. Ako ga uopšte imaš.

Albedo 0

Quote from: D. on 15-06-2012, 12:56:01
Izaći iz pola, u smislu - zamisliti da nemaš taj mali visuljak između nogu. Ako ga uopšte imaš.

što je dokaz da je pol konstrukcija, tupsonko.

Josephine

Ma nije, u pitanju je empatija. Ali je odavno poznato da ti (sa)osećanja nemaš i da ti je emocionalna inteligencija na nuli.