• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

D., reaguj!

Started by Alexdelarge, 07-12-2011, 18:46:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Stipan

"Nije moguće tvrditi, sa bilo kojim stepenom sigurnosti, da je Isus bio muškarac kako mi danas definišemo muškost. Nema načina da znamo za sigurno da Isus nije imao jedno od onih interseksualnih stanja, zbog kojeg bi imao telo koje bi spolja delovalo muško, ali je možda imao skrivene ženska fizička obeležja"

Ha Ha Ha! Ovo je više za sagitaške vatrene pravoslavce!

Stipan

SRETAN OSMI MART SVIM SAGITAŠICAMA!!!

Savajat Erp

Сретан, а?  :mrgreen:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Stipan

Ubijaš me u pojam Brate Savajate!

Tex Murphy

Quote from: Stipan on 05-03-2012, 10:10:40
"Nije moguće tvrditi, sa bilo kojim stepenom sigurnosti, da je Isus bio muškarac kako mi danas definišemo muškost. Nema načina da znamo za sigurno da Isus nije imao jedno od onih interseksualnih stanja, zbog kojeg bi imao telo koje bi spolja delovalo muško, ali je možda imao skrivene ženska fizička obeležja"

Не, не, ово је више за "Може л' бити глупља" топик.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Savajat Erp

Quote from: Stipan on 08-03-2012, 06:17:15
Ubijaš me u pojam Brate Savajate!

Sorry, mate...зезнух ти леп гест.  :( Увек сам био (и остао) неотесана сировина. :)

Джон Рейнольдс

Quote from: Харвестер on 08-03-2012, 07:57:42
Quote from: Stipan on 05-03-2012, 10:10:40

Не, не, ово је више за "Може л' бити глупља" топик.

Заиста. Налупеташ нешто и онда то програсиш "оригиналном идејом", избациш пар речи чије значење не знаш типа - постмодернизам, деконструкција, итд - и ето ти "померања граница".  :roll:

Ово ме подсети на једну анегдоту с другаром мог брата, кад су били четврти разред основне, у доба пред сам крај комунизма. Тај дечко је паметан, али из верничке породице, јбг. Било како било, потегне се нека расправа о вери и Богу, па учитељ њега у једном тренутку подсмешљиво пита: "Јеси ли ти видео тог Бога па знаш да постоји?" Мали му одговара: "А да ли сте ви видели свој мозак па знате да постоји?"
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Meho Krljic

Nego, pošto jeste osmi Marta, valja da ovde okačim i šta je tim povodom blogovala moja šefica. Ne da se ja sad bezpogovorno slažem sa svime što ta žena kaže ili čini (actually, sa mnogo toga se ne slažem), ali ipak, možda nije zgoreg videti i šta vele visoki funkcioneri Crvenog krsta & Crvenog polumeseca:

International Women's Day: ending violence must start from the community 
By Anitta Underlin, Director, IFRC Europe zone.
Today, 8 of March, many Red Cross Red Crescent Societies and countries join their voices to celebrate women. Various are the ways that International Women's Day is perceived and commemorated across the world, ranging from celebrations of respect, love and appreciation of women for their achievements in the economic, political and social sphere, to commemorations and awareness-raising initiatives about women's struggle against gender-based discrimination and violence.
Not all, however, will be able to cherish and celebrate this day equally. During the last General Assembly of the Red Cross Red Crescent, in November 2011, the Federation launched a Strategy on Violence Prevention, Mitigation and Response for 2011-2020, where it highlights the duty and responsibility of National Societies and the IFRC to respond and work on the prevention of episodes of violence, many of which are perpetrated on women and girls.
Violence does not have boundaries of age, culture, race and social class and status, and can occur in the most diverse places. Violence can take many shapes, from sexual harassment, threats to murder, beating, kidnapping, trafficking, rape, coercion and arbitrary deprivation of freedom. Women and girls are particular vulnerable and as, an example and according to UN figures, represent the 80% of the estimated 800,000 people trafficked annually worldwide, with 79% trafficked for sexual exploitation.
As of today, almost one third of National Societies around the world have on-going violence-prevention programmes, including initiatives linking prevention to non-discrimination and respect for diversity, advocacy and humanitarian diplomacy, International Humanitarian Law (IHL), the Youth Action for Behaviour Change (YABC) and other youth-related projects. Some of these have a specific focus on women and girls.
In Spain, the Red Cross provides psychological, legal and social support to vulnerable women, through a network of emergency and foster houses for abused women with their children, and actively works on preventing gender-based violence both nationally and abroad, thanks to a 24/7 tele-assistance service covering the national territory, and more than 90 projects in Africa and Latin America for the promotion of gender equality and a culture of non-violence and peace.
In Kyrgyzstan, where up to 75% of marriages take place as a result of bride kidnapping, a joint Kyrgyz Red Crescent/British Red Cross programme works on improving the social and economic position of almost 50,000 vulnerable women, providing them with vocational and life skills and informing them of their rights, including access to social and health services.
In Austria, the Red Cross is coordinating two EU-funded projects aimed at preventing violence against older women in care setting, through awareness-raising activities of this phenomenon within families and the empowerment of health and social service professionals to early-detect it and prevent it.
Strategy 2020 calls for the promotion of a culture of non-violence and peace. National Societies across the world advocate for a wider understanding and fuller, practical application of our Fundamental Principles, by promoting social inclusion, advocating for the adoption of non-violent approaches and delivering humanitarian assistance sensitive to gender, age and other socio-economic conditions. Red Cross Red Crescent volunteers and staff, with youth in schools, with our fathers, mothers, children and friends, with communities, working on a change in mindsets, knowledge, attitudes and behaviours. National Societies' community action combined with humanitarian diplomacy through their respective governments, decision- and policy-makers as well as opinion-leaders, is the way to change, to foster environments that respect human dignity and diversity.
Today, on International Women's Day, let us undertake personal efforts to prompt a collective difference and actively impact on the future.
Happy International Women's Day.

Tex Murphy

QuoteNema načina da znamo za sigurno da Isus nije imao jedno od onih interseksualnih stanja, zbog kojeg bi imao telo koje bi spolja delovalo muško, ali je možda imao skrivene ženska fizička obeležja

То такође не знамо ни за Џорџа Карлина.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Mims

sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

Mme Chauchat

OVO.
OTKUD.
ZAŠTO.

Vredi primetiti da ne samo da se nijedno od njih ne osmehuje, nego on čak ne gleda u nju već negde preko njene glave, sigurno u budućnost... Pažnja za detalje, na nivou.

Albedo 0

brate, a faca mu je srpska kao da su ga među fjordovima našli  8-)

Lica kao da su im preuzet iz NOB-a jebote...

plus možete naučiti da svi pravi Srbi imaju tetoviran grb na lijevoj (?) ruci.

Stipan

Svi pravi Srbi imaju tetoviran grb na ruci? Nisam znao da su Srbi tetovirana nacija.

Stipan

Savajat Erp

Quote from: Бата Животиња on 08-03-2012, 20:22:50

plus možete naučiti da svi pravi Srbi imaju tetoviran grb na lijevoj (?) ruci.

Чекај....зар немамо? Ја сам мислио....ок, онда.  :mrgreen:

Джон Рейнольдс

Не ложите се безвезе, ово горе је дело Националног строја или неке групице настале из њих. То који грб има на руци није чак ни детаљ, то прво упада у очи.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Plut

Quote from: Jevtropijevićka on 08-03-2012, 19:06:39
OVO.
OTKUD.
ZAŠTO.

Vredi primetiti da ne samo da se nijedno od njih ne osmehuje, nego on čak ne gleda u nju već negde preko njene glave, sigurno u budućnost... Pažnja za detalje, na nivou.

Ona je pokorna, zato i gleda dole.

Savajat Erp

Мерка му препоне, вртирепка!  :)

angel011

@Plut: I na prvi pogled deluje kao da će da se rasplače.

I zar ne bi trebalo sa obožavanjem da gleda u njega?
We're all mad here.

Plut

Stidi se, Savajate. xtwak

Angel, Angel, nemaš pojma. Ona ne sme da gleda u njega.

angel011

Quote from: Plut on 08-03-2012, 20:59:29
Stidi se, Savajate. xtwak

Angel, Angel, nemaš pojma. Ona ne sme da gleda u njega.

Je l' to ono, da vile u nebo gledaju, a stidljiva srpska devojka u zemlju?
We're all mad here.

Albedo 0

ова стидљива српска дјевојка има левитирајуће сисе, на шта оно личи, не зна се гдје је почетак а гдје крај...

Plut

tomat

šta je ono iza ove cure?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Джон Рейнольдс

Quote from: angel011 on 08-03-2012, 20:58:15
I zar ne bi trebalo sa obožavanjem da gleda u njega?

Не. Нацистичка доктрина, не рачунајући оно што је касније дописано и с једне и с друге стране, није имала ту врсту идолатрије. Од жена се очекивало да буду снажне колико и мушкарци, једино се инсистирало на различитим улогама у друштву и породици, па на пропагандним постерима или гледају на потпуно друге стране (као што је покушано у овом) или заштитнички и с љубављу гледају децу. Не знам за оригинални постер који приказује жену како с обожавањем гледа мушкарца, ако неко нађе (оригинални, напомињем) волео бих да га видим. На пример, овде је очигледно да свако гледа на своју страну:

и једино што је наговештено (а онај горе постер то ради мање суптилно) јесу "нивои" заштите. Али обожавања ту нема. Има само дивљења, али увек према најмањем детету, којему заштита највише треба. Ово је веома познат постер:

Опет је приметна "градација" заштите, чак и с орлом раширених крила изнад, али што је мени најзанимљивије, ту је и најстарији дечак који је такође окренут ка беби и кога отац очигледно усмерава ка њој.

Слично, додуше мање успешно, усмерава се девојчица али је и по цртежу јасно да је ово знатно лошији постер, мада опет има "градацију" заштите мада мање изражену, мада постоји фини детаљ (и највреднији овде) с руном "алгиз" изнад њих (сакривеном као греда што се изнад рачва), која овако усправна представља живот:

Просто, цртеж није богзна какав, раван је, мада има покушај пирамидалне композиције. И кад смо већ код цртежа, овај горњи Стројев покушава да буде у маниру мени непознатог српског аутора из времена окупације. Ово дело највише подсећа, али постоји једно друго, верујем од истог аутора, моје омиљено које нећу овде да качим:

Ето.

#Τζούτσε

Plut

Father Jape

Je l' ovo Džon izašao iz ormana?  :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Джон Рейнольдс

Quote from: Father Jape on 08-03-2012, 23:14:23
Je l' ovo Džon izašao iz ormana?  :lol:

:roll:

Да, као што сам ономад имао сличну тираду о совјетским пропагандним постерима на теми о Либартесу.

#Τζούτσε

Father Jape

Ih, nisu to tako dva nekompatibilna ormana, neki bi rekli.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Dr00d

Quote from: tomat on 08-03-2012, 22:39:02
šta je ono iza ove cure?
Pa rapist sprema se za akciju  :)

Nego da nastavimo:

There's no saint like a reformed sinner.

Josephine

Quote from: Mims on 08-03-2012, 18:55:41
:cry:

Omfg!!!   :x Reklo bi se da autor postera nije obavešten da danas i žene brane. Dakle - ona da rađa i brani, a on samo da brani.  :lol:

Quote from: Dr00d on 08-03-2012, 23:55:15

Nego da nastavimo:

Rado, ako objasniš šta nastavljamo sa ovim ilustracijama?

Dr00d

Nastavljamo sa temom teme u kojoj postujemo stvari na koje treba da reaguješ  :)

Josephine

Pa, nikada nisam znala da reagujem na tvrdnje da su sve žene kučke. Čak ne znam ni šta taj termin znači. :)

Джон Рейнольдс

Quote from: Father Jape on 08-03-2012, 23:43:14
Ih, nisu to tako dva nekompatibilna ormana, neki bi rekli.

Наравно да би неки рекли, али ти неки немају појма. Зато и написах оно: "не рачунајући оно што је касније дописано и с једне и с друге стране". С тим у вези су и моје илустрације - овај нови пропагандиста очигледно зна за узоре, али паролом потпуно промашује идеолошку суштину, где је чак и ово горе Д-ино "она рађа и штити, а он само штити" идеолошки много ближе од стројевског нео-булшита. Уосталом, као да су богови уметности овде реаговали, лице жене с овог новог постера говори све, пошто ниједна од "старих" жена не изгледа несрећно.

#Τζούτσε

Dr00d

Quote from: D. on 09-03-2012, 00:24:47
Pa, nikada nisam znala da reagujem na tvrdnje da su sve žene kučke. Čak ne znam ni šta taj termin znači. :)

Ne upuštam se u to, ja samo pejstujem sliku, a ostalo po volji  ;)

angel011

Doktori ne moraju trudnicama da kažu da postoji neki problem sa zdravljem fetusa ili sa njihovim zdravljem, mogu da lažu pacijentkinje kako ove ne bi abortirale:
http://www.addictinginfo.org/2012/03/07/arizona-senate-passes-bill-allowing-doctors-to-not-inform-women-of-prenatal-issues-to-prevent-abortions/
We're all mad here.

džin tonik

QuoteNova avantura radijskog voditelja Radio Antene Milivoja Luleka, alter ega poznatog hrvatskog glumca Saše Bunete, koji svojim telefonskim pozivima nasmijava slušatelje ovoga puta je osim smijeha polučila i kritike. Naime, Lulek je nazvao anonimnog svećenika i pitao ga za savijet: "Žena mi se za vrijeme korizme odrekla seksa. Što da radim? Imam svoje potrebe..." Požalio mu se da mu je 6 tjedana predug period apstinencije. Svećenik je odgovorio da ima pravo na bračne dužnosti te da su supružnici dužni udovoljavati jedno drugom.

"Recite joj da ste mladi i da Vam je teško i neka Vas ne prisiljava na nevjeru," dodao je svećenik. Lulek je na to ustvrdio da ne shvaća kako je moguće da njegova supruga ne razumije njegove potrebe.

Svećenikov je ustvrdio da je to pitanje inteligencije. Prema njegovim riječima ženska inteligencija je na svom vruhuncu na polovici menstrualnog ciklusa, a uoči menstruacije žena je na dnu inteligencije jer je uvjetovana hormonima. Njegova poruka ženama je sljedeća: "Ženske, kad vam je inteligencija toliko niska, manje pričajte!"
Uoči menstruacije žena je na DNU INTELIGENCIJE!

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Josephine

Meho Krljic

Quote from: D. on 17-03-2012, 15:36:59
Žena je uoči menstruacije samo rastrojena, dok je muškarac uoči erekcije, na primer, zaista glup. 

Ali bar može da se raduje erekciji. Neki od nas su samo glupi a i ne diže im se.  :cry:

Josephine

Quote from: Meho Krljic on 17-03-2012, 15:40:41
Neki od nas su samo glupi a i ne diže im se.  :cry:

Evo, ja predlažem Džona za glavnu ulogu u tom filmu.  8-)

Meho Krljic

Mislim da na pogrešna vrata tu kucaš s obzirom da se Džon dokazao tamo gde treba i ima dvoje dece. I hajde da pričamo o nečem manje depresivnom!!!!!!!

Josephine

Ah, kako se ne javiš kada mene vređaju i prozivaju, Meho...  :lol: Kada bolje razmislim: laska kada ljudi misle da meni odbrana nije potrebna, ali da je drugima potrebna odbrana od mene.  8)

Meho Krljic

Ja ga i ne branim, pošto i on to ume sam, samo ukazujem da insinuiraš nešto što očigledno nije tačno. Kao kad bi neko za tebe govorio da si muško, na primer.

džin tonik

to sto dzon na papiru ima dvoje djece nista ne dokazuje. bas nista.

Meho Krljic

Nema ih samo na papiru, ima ih i u kući.

Josephine

Quote from: Meho Krljic on 18-03-2012, 10:18:23
samo ukazujem da insinuiraš nešto što očigledno nije tačno. Kao kad bi neko za tebe govorio da si muško, na primer.

Pa govorili su za mene i mnogo gore netačne stvari od toga da sam muško.  :lol:

Джон Рейнольдс

xrofl

Ова несрећница никако да се договори сама са собом да ли ми је кита мала, да ли је уопште имам, да ли је функционална или не... Но, добро, сваком своје. Јер занимљиво је колико се она китама (и не само мојом, него и других) бави и колико о њима размишља. Могу бити само два разлога:

1. завист тј. penis envy
2. професионална (упс, пардон... занатска) презасићеност

#Τζούτσε

Josephine

Quote from: Джон Рейнольдс on 18-03-2012, 11:02:36
Ова несрећница никако да се договори сама са собом да ли ми је кита мала, да ли је уопште имам, да ли је функционална или не...

Kako, bre, ne mogu?? Odavno sam odlučila da ti je kita mala. I često nefunkcionalna.  8-)

Джон Рейнольдс

Као што рекох, најзанимљивије је колико се ти китама бавиш и о њима размишљаш. А процене...  И реаговања, наравно...  xrofl Кога бре брига за то? Све је то просто ко грах.

#Τζούτσε