• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

D., reaguj!

Started by Alexdelarge, 07-12-2011, 18:46:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Boban

Životinje mogu biti korisne i nekorisne, bezopasne i opasne.
Žene takođe. Dakle, isti su.
Jasno je zašto muškarci žene tretiraju kao životinje.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Josephine

Previše sam mamurna za ovo...

xremyb

džin tonik

hm, neki kazu ova panda je zapravo pandan. musko.

Boban

Utrčava muž u kuću i s vrata viče:
- Ženooo... šta bi radila kad bih dobio na lotou?
- Uzela bih ti pola i ostavila te!
Muž izvadi 20 evra, daje ženi 10 i kaže:
- Briši
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

džin tonik

zena po prirodi zudi za zastitom i podredjenosti.

Josephine

Ako je ovo ta zaštita, bolje joj je nezaštićenoj.  :lol:

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Josephine

Pa dobro, ovo je prosto prosto.  :lol:

Josephine

Ostala sam zapanjena.

QuoteProstitution was legalised in Germany in 2002 because the government believed that this would
help to combat trafficking in women and cut links to organised crime.

Pa da, to je zato što će od svojih građanki da prave seksualne robinje.  :roll:

Father Jape

Dobro, jasno je da je vlast zasrala:

"The government had considered making brothels an exception on moral grounds, but decided that it would be too difficult to distinguish them from bars."

Ali svejedno *interesantan* slučaj.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Melkor

Is Sherlock sexist? Steven Moffat's wanton women

In Moffat's hands the power of Irene Adler, Sherlock Holmes's female adversary, was sexual, not intellectual. A regressive step
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

mac

Ni degustacija vina nije nemoralna, pa neće valjda muslimanu da nameću taj posao?

Mme Chauchat

Treba uzeti u obzir dve stvari: a) članak je engleski a ne nemački pa verovatno malo pristrasno-senzacionalistički b) članak je od pre cirka sedam godina. Pošto pojma nisam imala, uzela sam da proverim i sa vrlo malo truda ustanovila kako nikome nisu ukinuli dodatak zbog odbijanja ovakvog posla, a bar jedan vlasnik bordela je izgubio tužbu protiv centra za socijalno koji nije hteo da primi njegov oglas za radnice - sud je izjavio kako zakon o prostituciji treba da štiti radnike a ne poslodavce.
Dalje, stanje u Nemačkoj se nije značajno promenilo nabolje za prostitutke, pre svega jer je tek mali procenat sa rada na crno prešao na zvanični status (pitam se zašto). Osim toga je tokom poslednjih godina dosta jak pokret gradskih vlada/mesnih zajednica/kako god da se to zove, koji zatvaraju male, tzv. "kućne" bordele organizovane po stanovima u stambenim zgradama i pokušavaju da ih izguraju u industrijske zone. Daleko su od sistematskog ukidanja pomoći nezaposlenima preko nuđenja ovakvih poslova, mada, ruku na srce, imaju niz suptilniji mera koje vode istom cilju.

edit zbog greške u kucanju.

Josephine

Quote from: Melkor on 08-01-2012, 19:32:18
Is Sherlock sexist? Steven Moffat's wanton women

In Moffat's hands the power of Irene Adler, Sherlock Holmes's female adversary, was sexual, not intellectual. A regressive step

Kad odgledam sezonu komentarišem... Baš me zanima.

Josephine

xrofl

Gde samo iskopavate ovakve vesti?

Mislim, ja bih u yearbook koji uređujem stavljala i gole fotke, ako ljudi tako žele... ali svakako se pojavi neki neprijatni osećaj kada vidiš tinejdžerke kojima je objektivizacija sopstvenog tela prvi razlog za borbu po medijima... Nije da imam nešto protiv malo erotike, naprotiv. Nego tako, nikad mi se ne čini da su te devojke zrele seksualnosti i intelekta, više da se ponašaju kako im sveopšta površnost diktira... Ili sam to možda samo ja u njenim godinama bila tek neosvešćena i divlja devojčica.

Meho Krljic

Ma, ne, naravno, razložno ti to analiziraš. S jedne strane je pitanje slobode ličnog izraza, sa druge činjenica da površnost možda ne treba podsticati.

lilit

To je znači površnost? :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Franz Xaver von Baader

ljepota nije ništa površno
površno je misliti da "biti lijep" nije prvoklasna kvaliteta
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Josephine

Pa ovde se i ne govori o lepoti...

Volela bih da mogu da pitam ovu tinejdžerku zašto želi da se fotografiše baš tako. Šta misli da će od toga dobiti? I kome je za gledanje ta fotografija uopšte namenjena? Šta znači?

Ovako je seksualnost potpuno devalvirana i svedena na vulgarnost, u njenom slučaju. Šteta.

Franz Xaver von Baader

Quote from: D. on 10-01-2012, 12:00:09
Pa ovde se i ne govori o lepoti...

o čemu se govori?
ja povezujem sa tvojim stavovima tipa "žena isturi sise i guzicu i dobije posao".
pa naravno! imati lijepe sise, guzicu i povrh svega lice, e pa to je čak možda najbolja karakteristika za bilo što - pa i posao.

Meho Krljic

Zavisi od posla. Ako je u pitanju, recimo, dizajniranje kućog nameštaja ili telefonska podrška za korisnike kablovskog interneta, tu su sise od relativno minornog značaja.

Josephine

Quote from: PingvinPatuljak on 10-01-2012, 12:09:29
o čemu se govori?
ja povezujem sa tvojim stavovima tipa "žena isturi sise i guzicu i dobije posao".
pa naravno! imati lijepe sise, guzicu i povrh svega lice, e pa to je čak možda najbolja karakteristika za bilo što - pa i posao.

Opet mi staješ na put, čoveče iz kutije?  :lol:

Za koji posao je lepota preporuka osim za niz manekenskih i prostitutskih?

Govorila sam o mizoginiji kod žena. Žena koja traži posao optužuje konkurentkinju za istu poziciju jer je na razgovor došla dekoltirana; i tvrdi da ju je ta žena diskriminisala, a ne poslodavac (koji je, očito, muškarac). I još tvrdi da je muškarci nikada nisu diskriminisali.  :roll:

Franz Xaver von Baader

ma kakvi
ono gore sam rekao metaforički, misleći na ljepotu
da je lijepa osoba-telefonski-operater bolja u svim smislima, pa i radnom, od ružne-osobe-operatera, to je - nedokazljiva očita istina!

Josephine

Eh, sad, lepota je subjektivna...

Franz Xaver von Baader

Quote from: D. on 10-01-2012, 12:12:58
Opet mi staješ na put, čoveče iz kutije?  :lol:

Govorila sam o mizoginiji kod žena. Žena koja traži posao optužuje konkurentkinju za istu poziciju jer je na razgovor došla dekoltirana; i tvrdi da ju je ta žena diskriminisala, a ne poslodavac (koji je, očito, muškarac). I još tvrdi da je muškarci nikada nisu diskriminisali.  :roll:

za sve poslove. osim eventualno biti bradata žena u cirkusu.

ova žena koju spominješ je vrlo površna i bedasta b.a.b.a. ona još ni najmanje nije ušla u prva pitanja o svijetu i zato joj sve nadolazi u potpunoj zbrci. dekolte, posao, žena, muškarac, ljepota, etika, sve je to povezano i, recimo za mene, ne predstavlja tajnu: svijet gledam kao na dlanu, sve mi je bistro i jasno. zato i mogu ovako dobro postati na forumu.

a na kutiju ću ti stati da ti zbacim njene ograničavajuće margine.

Josephine

A u kojim poslovima je muškarcima bitna lepota?

Franz Xaver von Baader

Quote from: D. on 10-01-2012, 12:20:34
Eh, sad, lepota je subjektivna...

nije
ljepota je ono što odredi autoritet, a subjektivnost je štaka, privremena pozicija malih miševa dok napreduju ka objektivnosti

Josephine

Pa sad, meni je često lepo ono što autoritetu nije. I obrnuto.

Franz Xaver von Baader

Quote from: D. on 10-01-2012, 12:28:08
A u kojim poslovima je muškarcima bitna lepota?

u svim
tek u nemogućnosti "biti lijep" zadovoljava se ostalim atributima
ali, to je već dekadencija i svatko to 'na neki način' osjeća.

Franz Xaver von Baader

Quote from: D. on 10-01-2012, 12:30:56
Pa sad, meni je često lepo ono što autoritetu nije. I obrnuto.

to je zato jer:
1.ti si mali miš
2.ne znaš što je ljepota

Stipan

Quote from: D. on 10-01-2012, 12:12:58

Voditeljski, estradni, glumački...

Josephine

@Patuljak

Ma jok, mene samo zabole za autoritet. Mali miševi slušaju nametnute autoritete. Ostali slušaju sopstveni autoritet.

Da si privatni preduzetnik, svakako bi ti firma dugo radila kada bi u njoj zapošljavao samo lepe ljude.

Franz Xaver von Baader

privatni poduzetnik je nužno ružan
htjeti biti privatni poduzetnik upućuje na moralnu nakaznost
moralna nakaznost upućuje na fizičku

u svijetu naravno postoje privatni poduzetnici (više-manje su svi ružni) i oni naravno preferiraju lijepe radnike. naime, iako su moralne i fizičke nakaze (više-manje) još uvijek osjećaju nedokazljive očite istine.
u nemogućnosti svih lijepih radnika, zadovoljavaju se nižim oblicima.

to je prvi stadij privatnog poduzetnika.
na drugom, raspadnutijem stadiju, poduzetnik koji opstaje u svijetu, ujedno dolazi do pingvinske spoznaje: samosvojniji bitak je savršeniji. biti lijep ujedno znači biti čvršći, buntovniji što se poduzetnika tiče. sa takvim se teže izlazi na kraj.
poduzetnik, koji je tako dugo opstao da je došao do tog uvida, sada je već toliko raspadnut da on uopće više ne teži višim ciljevima i općem dobru (kako je to još negdje lebdjelo u početku), pa se predaje i okreće čistim subjektivnim pozicijama: on traži sve ružnije i ružnije radnike ne bi li preko njihovog lakšeg cijeđenja (jer što je čovjek ružniji to je nesamostalniji i podložniji da bude nečije sredstvo) došao do supstituta za izgubljeno više stremljenje. on si tada kupuje imitacije ljepote, tj. kič.
u krajnjoj instanci, privatni poduzetnik je kič.

ovo je TEORIJA PRIVATNOG PODUZETNIKA.

Josephine

Ah, pa što odmah ne reče da i ti lepotu izjednačavaš sa duhovnim?

Franz Xaver von Baader

kako?
pa rekao sam odmah: ljepota je prvoklasna kvaliteta.
nema tu nikakvog "razdvajanja". tebe non-stop muče razdvajanja; te muškarac i sistem, te ljepota fizička i duhovna.
još se moraš otisnuti dalje, da dođeš do dinamičkog mišljenja.
varaš se kada kažeš "da i ti lepotu izjednačavaš sa duhovnim"
ljepota je jedna jedina, a u našem svijetu se objektivira, tj. vidljivo manifestira kao lijepo lice, stas i gracija.

Stipan

Jebala te teorija privatnog preduzetnika...

Josephine

Quote from: PingvinPatuljak on 10-01-2012, 13:05:39
kako?
pa rekao sam odmah: ljepota je prvoklasna kvaliteta.
nema tu nikakvog "razdvajanja". tebe non-stop muče razdvajanja; te muškarac i sistem, te ljepota fizička i duhovna.
još se moraš otisnuti dalje, da dođeš do dinamičkog mišljenja.
varaš se kada kažeš "da i ti lepotu izjednačavaš sa duhovnim"
ljepota je jedna jedina, a u našem svijetu se objektivira, tj. vidljivo manifestira kao lijepo lice, stas i gracija.

Pa, razdvajanja su nasilni produkti materijalizma. Ja se "borim" protiv razdvajanja, ako to dosad nije jasno... A patrijarhalan sistem se odavno odvojio od muškarca i počeo da živi zaseban život čudovišta. Zato ga treba ubiti. Ostaviti muškarca u životu, naravno.  :evil:

Josephine

A kada ubijemo patrijarhat onda možemo da govorimo o nestabilnosti muškog identiteta.   :evil:

Franz Xaver von Baader

patrijarhaln sustav je lijep. ljepotan među sustavima.

Melkor

Meho Krljic

Možda treba napomenuti da neke od ovih slika, kada ih jednom vidite, nikada ne mogu biti od-viđene!!!

Father Jape

Ja sam prosto zamišljao Mehmeta na levoj slici u svakom paru. -_-
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Josephine

Quote from: Meho Krljic on 13-01-2012, 23:55:51
Možda treba napomenuti da neke od ovih slika, kada ih jednom vidite, nikada ne mogu biti od-viđene!!!

xrofl

Usul

God created Arrakis to train the faithful.

mac

Josephine

Odlično izgleda.  :!:

angel011

We're all mad here.