• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

D., reaguj!

Started by Alexdelarge, 07-12-2011, 18:46:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Loni

Batine replike mojih postova  neću ni da komentarišem.

Ja, koji se zalažem za životinjska prava pa takoreći ne jedem ni meso (osim ribljeg), koji se bori za ravnopravnsot naroda, rasa, polova
i demokratiju po njemu sam fašita samo zato što ne želim da negiram zakonitosti majke prirode i genetiku?
Divna li si strnputico uma?

Da Batice. Genetika i priroda ne postoje. Sve su to zablude kapitalizma.
Pas je isto što i čovek. Može da govori i misli i hoda na dve noge samo uz dobro vaspitanje.
Svi ljudi imaju jednake sposobnosti i predispozicije. Rođenjem smo podjednako pametni, vredni i lepi.
Ekrem Jevrić mogao je biti Pavaroti da mu je neko platio dobro muzičko školovanje.
Džeka Trbosek - majka Tereza.
Da mu je baletska škola bila ispred kuće, a fudbalski klub miljama daleko, Maradona bi bio prvak baleta,
a Bata?
Samo da ima podršku jevrejskog lobija, Albert Ajnštajn.

Meho Krljic

Kako li bi izgledalo kada bi uzeo da mu komentarišeš replike?  :lol:

Loni

U tom slučaju bi bio žrtva secesije.
Secirao bih mu svaki post u sitna slovca.

scallop

Ja kao Nasradin Hodža kad je prodavao konja - pomažem sprdati se.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

tomat

Quote from: Stipan on 21-12-2011, 10:23:44
:shock: Gul?! Ko ti je taj?

Razgovarao sam sa Tomatom...

ja sam mislio na konkretan slučaj ove gospođe, ali su drugi već to objasnili.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Stipan

Mda...

Kasniš, ostali su me već olešili.

Meho Krljic

Eh, sad, "olešili". Ne sme čovek da se malo zeza sa prijateljima, odma se nadure.  :cry:

Josephine

Ah, ne mogu više da vas čitam... Sad se našla gomila muškaraca da spočitava majkama o bakterijama, zdravlju beba i okruženju u koje ih majke izvode, jer su (ambiciozne?) žene nesposobne da brinu o bebama, pa o osnovnim majčinskim dužnostima :roll:  treba da ih uče muškarci.

Jasno je da je ova žena napravila performans u znak protesta. I jasno je da je bebu odlično zaštitila... To je tako vidno na fotografiji. Ali šta o tome zna gomila koja bebu nikad nije videla, ali se našla da majci spočitava?

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 21-12-2011, 19:17:05
I jasno je da je bebu odlično zaštitila... To je tako vidno na fotografiji. Ali šta o tome zna gomila koja bebu nikad nije videla, ali se našla da majci spočitava?

Како је то она "бебу заштитила, а што се види на фотографији"?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Josephine

Beba je u pravilnom položaju, karlica joj je pravilno povezana, na levoj je strani jer kucanje majčinog srca umiruje bebu, čak joj je i glavica zaštićena. Čista je, nahranjena i, što je najvažnije, zadovoljno uspavana.

Джон Рейнольдс

Ово је сасвим обична марама-носиљка у којој, ако је марама везана како је везана, беба може да буде у само једном положају, а то је овај. Беба није ништа заштићенија него што може да буде, ни боље ни горе.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

scallop

Eto, vas dvoje ste se složili, ali biste radije da ne.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Plut

60-ih, 70-ih, kad li ono bese porodiljsko trajalo 3 ili 6 meseci?

scallop

1970. samo 105 dana. 1973. dvestasedamdeset.

Plut

Pa da, pricali mi... nije to bilo nimalo lako, al' boze moj, ko ih je tada pitao. Moralo se-moglo se.

Джон Рейнольдс

Поновљено с теме о ЗС 18:

Јадно је инструирати дете да прича о пинк стафу, где на крају почиње дечије да преглумљује, док се сниматељ унапред радује будалама које ће онај снимак горе схватити озбиљно.

Кад дете почне убрзано да прича, а понавља де факто једно те исто, почело је да "паметује" и то је увек неки рант, веома често кад глуми маторе људе и/или прича оно што је негде чуло или нешто што му је сервирано да каже. Пошто је моја ћерка сад у фази да чисти говор од бебећег брбљања, а овај матори је ван сваке конкуренције, добро знам да праве дечије мудрости нису никад у рантовима него у генијалним уанлајнерима или - много ефектије за мене - мудрим питањима о болесном свету који их окружује. Ово горе је тужно, заправо.

#Τζούτσε

Josephine

Za sve što si rekao, nemaš dokaza. Mala dobro povezuje stvari, da je instruirana, ne bi pričala suvislo, s obzirom na njene godine. U pitanju je zdravorazumsko razmišljanje: ona nije rekla da devojčice ne treba da kupuju roze, nego da treba da im se da IZBOR. Isto je rekla i za dečake. Ovo gore zapravo jeste mudro pitanje o izborima koji nam se pružaju. Koji se deci pružaju.

Hobit

Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Melkor

D. ma koliko se slagao sa njenom instuiranoscu, ocigledno je da jeste. Nijedno dete ne moze samo od sebe doci do ovoga na ovaj nacin.

EDIT. Ok, mozda mala ima IQ od 185. U tom slucaju ne vazi ono "nijedno".
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Джон Рейнольдс

Немам доказа? Ајде. Ти се разумеш и у децу, а? Има ли ишта у шта се не разумеш? Знам. У разум, ал нема везе.

Дете је инструирано, брбља ствари које мисли да разуме зато што му је у главу то улио неко ко жели да пред будалама испадне паметан на "јутјубу".

#Τζούτσε

Josephine

To se zove vaspitanje. Oh, kako bih ja bila srećna da su mi davali veće izbore kada sam bila devojčica... Umesto toga, i ja sam bila okružena lutkama i roze bojom...

Ima jedna anegdota iz Beograda. Ulazi žena u prodavnicu igračaka nameri da svom detetu kupi kocke. I prodavačica pita: jel za dečka ili devojčicu? Žena kaže: što je sad to bitno? Hoću samo kocke. A prodavačica će: pa za devojčice imamo kocke u roze boji... Toliko o izborima.

Джон Рейнольдс

Quote from: Melkor on 27-12-2011, 13:17:37
D. ma koliko se slagao sa njenom instuiranoscu, ocigledno je da jeste. Nijedno dete ne moze samo od sebe doci do ovoga na ovaj nacin.

EDIT. Ok, mozda mala ima IQ od 185. U tom slucaju ne vazi ono "nijedno".

Нема то везе с интелигенцијом, просто закључак је изведен на основу личних ставова много ширих од боја, принцеза и суперхероја. Ово је искуствена ствар, није ствар интелигенције. Имаш децу, добро знаш. Може да има и Ај-Кју 200+, дете без инструкција о овоме на овај начин неће причати.

#Τζούτσε

Josephine

Zašto je predočavanje širih izbora detetu - instrukcija?

Melkor

D. ne pricamo sada o vaspitanju deteta, niti o nudjenju izbora. Sad raspravljamo o interpretaciji sa klipa, nista vise. Ne skreci temu :)
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Josephine

Pa dete, očito, samostalno razmišlja, što je posledica određenog vaspitanja. Meni mala nije čudna. Imam sestriće mlađe od nje, a postavljaju ista pitanja.

Josephine

Quote from: Melkor on 27-12-2011, 13:30:05
D. ne pricamo sada o vaspitanju deteta, niti o nudjenju izbora. Sad raspravljamo o interpretaciji sa klipa, nista vise. Ne skreci temu :)

Sa druge strane, klip nisam postavila da se priča o interpretaciji, već o sadržaju. Dete očigledno razume šta priča. Ja bih vas zamolila da ne skrećete sa teme. :)

mac

Instrukcije su jedno, a ono što dete želi je drugo. Ako dete želi igračke i u nekoj drugoj boji onda je manje bitno odakle detetu rečnik.

pokojni Steva

Poznajem (odraslu) žensku osobu koja je u prodavnici igračaka tražila lutku Pink Pantera, ali u nekoj drugoj boji :-) :-) :-)
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Hobit

Ništa novo
Po prodavnicama često čuješ da traže crni blue jeans

pokojni Steva

Cenim da ga i dobiju. Posle podosta godina, video sam, sa oči, svetlo plavog Pink Pantera.

Hobit

Kinezi sve to prave, jebo ih ti...

pokojni Steva

Pa, traži narod.

Vampirella

Ova plava je ugodnija za oči od roza boje. Živio panther!
Satan my master.

Boban

Ja sam hteo svojoj deci kada su bile bebe da kupim zelene bimboznice za oblačenje, ali su postojale samo plave i roze aplikacije.
Proizvođačima je lakše da budemo razvrstani jer tako mogu da nas pokriju sa mnogo manjom ponudom.
Zamisli da su ljudi baždareni da kupuju u svim bojama, koliko bi to bilo komplikovano za proizvodnju i na kraju krajeva, komplikovano za nabavku.
Ovako, dete se rodilo, odeš u specijalizovanu prodavnicu i imaš s jedne strane sve uplavljeno, s druge sve roze i ne treba da razmišljaš ni o čemu. Ne rizikuješ da te žena napadne u bolnici jer si kupio neusklađene boje.
Da se razumemo, ja ne branim ovaj sistem, ali ga razumem i smatram ga irelevantnim, jer 80% čovečanstva prosečne inteligencije i ne želi ništa drugo sem da dobija poluproizvode.

D, ti bi, kada bi bila vlast, toliko zakomplikovala život da bi ljudi verovatno izumri u jednoj generaciji.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Josephine

Ma ne kenjaj, u prodavnicama ima svih boja.

Truba

kako se tako obraćaš starijem od sebe?

mada često izbor vodi u frustracije
ako možeš birati između 100 štofova veća je vjerovatnoća da ćeš biti nesretan i nakon izabira boje
nego kad biraš između samo 2-3 boje  :idea:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Father Jape

Ja se plašim da ako budem imao jednog dana ćerku, i ako budem odbijao da joj kupujem išta roze - a suočimo se s tim, odbijaću - hoće li onda ona kad dođe u tinejdž buntovničku fazu da počne da se od glave do pete oblači u roze?!
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

scallop

Svakako. Život je kučka.

Melkor

Quote from: Father Jape on 27-12-2011, 17:08:51
- a suočimo se s tim, odbijaću -

Ne vredi, mozes da se trudis koliko hoces  :cry:

Boban

Quote from: D. on 27-12-2011, 16:52:19
Ma ne kenjaj, u prodavnicama ima svih boja.

Lupetaš, D.
Teorijski ima, ali kada se beba rodi i kada te pošalju da kupiš sve što treba (a sujeverje nalaže da se ne kupuje PRE), a to je komplet od 30 različitih potrepština, ne ideš u tržni centar gde bi ti trebalo 100 sati da sve nađeš, nego postoje specijalizovane prodavnice koje već imaju sve spremno i to je razvrstano doslovno na dve različite gomile: plavu i roze. O tome pričam. Naravno da možeš odraslo dete odvesti u prodavnicu i kupiti mu koju god hoćeš boju.
Uzgred, da li si skoro bila u nekoj prodavnici igračaka... onako, kada rafove pogledaš sa pedeset metara odmah ti je jasno gde su locirane stvari za devočice, a gde za dečake. Naravno da postoje i druge boje, ali vrlo retko i tek u novije vreme.

Josephine

Kupila sam novorođenčetu kajsija boju.

Bila sam u prodavnici igračaka i jeste - razvrstano je, što je upravo ono što klinka iz klipa priča. Da si ga pogledao.

Josephine

Quote from: Black swan on 27-12-2011, 17:02:17
kako se tako obraćaš starijem od sebe?

Ko kaže da je Boban stariji od mene?

Boban

D, ja ne pričam o poklonu za bebu koju ti uradiš kao gost, nego u momentu kada je beba rođena i kada te pošalju da nabaviš "komplet za tek rođene bebe" koji sadrži 30 stavki i kada odeš u specijalizovane prodavnice koje imaju sve to već pripremljeno kao paket, da ne gubiš vreme na traženje. Ti ni ne znaš da takve prodavnice postoje, ali mogu ti reći da su one blagodet za muškarce, sve ti spakuju na gomilu i ne razmišljaš ni o čemu, jer u tom trenutku imaš gomilu važnijih problema od toga u kojoj ćeš boji izneti dete iz bolnice.

Josephine

Potpuno si promašio poentu diskusije. Roze boja je simbol nametanja izbora. Ona sa sobom nosi lutkice, krpice i plastično posuđe. Isto je i sa plavom. Možda bi se neki dečak igrao sa lutkom, kao što kaže devojčica iz klipa?

Kompleti se razlikuju samo po boji. Ti devojčicama možeš da kupiš i plavu, a dečacima rozu, pa ako ti je svejedno koja je boja - zašto opet kupuješ kako ti je neko rekao šta je za devojčice, a šta za dečake?

Boban

Nego, sad sam dobio informaciju, a upravo tragam za linkom, da su stručnjaci ispitivali decu i da devojčice u uzrastu od dve i po godine, čak i ako nisu nikada forsirane sa roze bojom, biraju roze boju kao primarnu za koju se hvataju. Dakle, pravili su eksperiment, gomilu dece su kontrolisano izlagali ravnomerno svim bojama od rođenja i opet se javila ta podela.

D, možda si ti naprosto anomalija, možda si vanzemaljac, možda si homo futuris, možeš li da budeš samo žensko kako to majka Zemlja zahteva da bi te ostavila u životu?

Josephine

Nađi link i pazi da nije plaćena reklama.

Boban

Quote from: D. on 27-12-2011, 19:14:11
Kompleti se razlikuju samo po boji. Ti devojčicama možeš da kupiš i plavu, a dečacima rozu, pa ako ti je svejedno koja je boja - zašto opet kupuješ kako ti je neko rekao šta je za devojčice, a šta za dečake?

Nemaš iskustva s decom definitivno; pelene za dečake i devojčice se razlikuju ANATOMSKI, ojačanja su na drugim mestima i ne možeš uzeti roze za dečake i obrnuto jer neće ispasti dobro.

Josephine

To je samo jedna stavka u kompletu.

Zbog jedne stavke, ti si prinuđen da sve kupuješ u roze ili plavoj boji. O tome se ovde diskutuje... A ojačanja su izmišljena i slab su argument ovde...