• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

D., reaguj!

Started by Alexdelarge, 07-12-2011, 18:46:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Josephine

jel to nešto na moj račun?  :lol:

džin tonik

danas nema pardona ni za koju! rusim zensku dominaciju u glavnom stanu sagite!

Josephine

nije bitno što je led, bitno je da je SANTA!  :lol: :lol: :lol: Teško ćeš protiv toga.  :!:

Josephine

gle zoska kako je brzo odustao od rušenja.  :lol:

džin tonik

prizvao sam se pameti. ako srusim dominaciju sagitasica, ostat ce mi dzon i gul. :cry:

Josephine

heeeeeeheheheheh  xrofl

ma da se ne lažemo, žene su ionako uvek dominantne. čak i onda kada nisu. ako me razumeš.  :lol:

džin tonik

razumijem, kako ne, redovno se moram pretvarati kako zene nisu dominantne i onda kada to stvarno nisu.
posljedice nepostivanja pravila znam.

Josephine

hahaha! šalim se. ja, na primer, nisam dominantna.  :lol:  mislim, ne namerno.  :lol:

džin tonik

joj, joj, joj, tko vas ne zna skupo bi vas platio.
kazu stari ljudi.
a mene bas nesto probada u ledjima...

Josephine

Quote from: festus on 17-09-2012, 21:54:49
joj, joj, joj, tko vas ne zna skupo bi vas platio.

uh, začudno ali često ispada da se i meni najbliži iznenade mojim skrivenim slojevima ličnosti. onim nežnijim, naravno. ;)

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Josephine

Znaš li, draga moja, da uopšte nemam strpljenja da slušam ovog?  8-)

Agota

ja sam morala  !  :shock:
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Josephine

ne pridajmo značaj baš svim zaostalim bradonjama..  xwink2   xremyb

Plut

Svako tumači zakon kako mu odgovara.

Tex Murphy

Quote from: D. on 21-09-2012, 19:09:22
ne pridajmo značaj baš svim zaostalim bradonjama..  xwink2   xremyb

Ko me zvao?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Josephine

:lol:

pa ti si zaostali bradonja kojem moramo da pridamo značaj...  xremyb

Milosh

"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Josephine

Evo, da se nadovežem na Lordovu opasku sa čitaonice o pravima i slobodama. Ova devojka ima pravo da bude slobodna, ali joj drugi to pravo ugrožavaju. Problem je što verbalno nasilje ove vrste niko ne sankcioniše. Zato su njena prava da bude slobodna u ophođenju i kretanju ugrožena, jer ako se ponaša u skladu sa svojim slobodama, i život joj je ugrožen.

Lord o tome može da priča na teorijskom nivou, ali nije doživeo da ga neko izvlači iz tramvaja "na kafu", a zatim i vređa i preti zato što to nije želeo.

Saosećam sa ovom devojkom.

Josephine

Isti primer, na drugom nivou.

QuoteNeukusni bikini za devojčice iz kolekcije Elizabet Harli

Povodom nove kolekcije kupaćih kostima poznate engleske glumice i modela, Elizabet Harli (Elizabeth Hurley), nama poznate i kao bivše verenice glumca Hju Granta, podigla se velika medijska prašina. Celoj stvari se ne bi pridavao veliki značaj da nova kolekcija nije namenjena devojčicama i da se na sajtu poznate glumice ne oglašava kao "zabavno za devojčice". Usledila je reakcija roditelja i dečijih institucija u Velikoj Britaniji, koji optužuju g-đu Harli i njen brend za preteranu seksualizaciju dece.
"Uznemirujuće je videti videti neke "nepristojne" modele u ovoj kolekciji kupaćih kostima", izjavio je Klod Najt (Claude Knight), direktor organizacije "Kidskape" za britanski Dejli Mejl (Daily Mail). Najt ukazuje na komade odeće kao "Mini Ća Ća bikini", dvodelni bikini sa životinjskim printom za devojčice mlađe od osam godina i "Kolet bikini" kupaći kostim, koji se drži na zlatnim alkama i namenjen je isključivo devojčicama od osam do trinaest godina, koje bi želele da izgledaju starije, sa propratnom notom "Ovaj bikini izgleda sjajno u kombinaciji sa našom suknjom u gepard printu".
Sioban Frigard (Siobhan Freegard), osnivačica internet zajednice "Netmums", izjavila je za Dejli Mejl (Daily Mail), da ona sama poznaje veliki broj mama koje su zabrinute zbog preterane seksualizacije njihove dece i užasnute činjenicom da bi njihove ćerke mogle da se oblače kao "mini striperke".
Njihovu zabrinutost potkrepljuju i skorija naučna istraživanja. Nedavno objavljene studije ukazuju na podatak da se devojčice već u šestoj godini osećaju kao seksualni objekti i očekuju da ih tako posmatraju. U nekim ranijim istraživanjima, kao jedan od glavnih faktora, koji ohrabruju devojčice da razmišljaju na takav način, navodi se odeća. Po njihovim navodima čak "jedna trećina" odeće za devojčice u velikim maloprodajnim objektima ima karakteristike "preterano izražene seksualnosti".
"Naravno, ne treba svu krivicu prebacivati na g-đu Harli", izjavio je g-din Najt za Skaj Njuz (Sky News). Modna industrija je glavni factor, koji bi trebao da se pozabavi ovim problemom i prestane sa proizvodnjom odeće za decu, koja ih čini toliko nalik odraslima.
Mi se u potpunosti slažemo sa tim.

http://superdete.com/zvezde-i-deca/seksi-bikini-za-devojcice-iz-kolekcije-elizabet-harli

Franz Xaver von Baader

Quote from: D. on 22-09-2012, 22:05:53
Evo, da se nadovežem na Lordovu opasku sa čitaonice o pravima i slobodama. Ova devojka ima pravo da bude slobodna, ali joj drugi to pravo ugrožavaju. Problem je što verbalno nasilje ove vrste niko ne sankcioniše. Zato su njena prava da bude slobodna u ophođenju i kretanju ugrožena, jer ako se ponaša u skladu sa svojim slobodama, i život joj je ugrožen.

Lord o tome može da priča na teorijskom nivou, ali nije doživeo da ga neko izvlači iz tramvaja "na kafu", a zatim i vređa i preti zato što to nije želeo.

Saosećam sa ovom devojkom.

nije mi se dalo čitati tekst do kraja. ono što sam pročitao opravdava onog tipa koji je rekao "što su sve patnje svijeta u poređenju sa patnjom jedne histerične ženice". zamisli koji problem: jedna djevojčica (koja na zaobilazan način tvrdi za sebe da je lijepa) proživljava duševnu bol jer joj se obraćaju nepoznati dječaci. ti to protežeš na problem "slobode" i suosjećaš sa djevojkom. svašta.
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Josephine

ona je zaista samo želela da čita knjigu. i da je ostave na miru. postoji razlog zašto žene nazivaju "histeričnim". naporan je život u kojem se žene tretiraju kao da egzistiraju isključivo da bi muškarci parili oči. žene ne postoje radi muškaraca. koga briga za muškarce u metrou? koga još privuče nepoznata žena koja čita knjigu u vozu?

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Josephine

pa da, ali ti, lilit, nećeš da je psuješ ako joj ne privučeš pažnju. ili hoćeš?   :lol: :lol:

Джон Рейнольдс

Лупетање.

И мушкарци могу да налете на будале, на манијаке који желе испровоцирају тучу, на ликове који добацују, провоцирају, пујају псе, итд. И жене могу да буду скотови, ма шта се у реаговањима имплицирало. Ево у петак увече, дакле пре само два дана, морао сам да спасавам ћерку мог пријатеља јер ју је једна бабетина буквално сатерала у ћошак грдећи је због понашања, а дете је само трчало испред школице коју похађа. Није чак ни викала, крљала, ломила... ништа, јурила се с другарима и - ох ужаса - смејала се. Иначе, јако мирно и тихо дете, чак превише за своје добро али то већ није моја брига, јелте. А баба (иначе личи на Наташу Кандић, go figure) једном ногом у гробу, па јој сметају деца. Клинка је буквално била на ивици суза док нисам прискочио и објаснио баби да она нема шта да се обраћа туђој деци.

Дакле, скотова има свуда и само је ствар постављања према њима. Мени је језиво засметало што сам ја притрчао а отац девојчице, добричина али реално туњав тип, само је каскао за мном и извукао ћерку тек кад сам ја стао између бабетине и ње. То је један кључ читања ове причице. Други се крије у потпису ауторке: I'm a sarcasm machine made of whiskey and bubblegum.  :roll:
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Josephine

Lorde, zar to nije isto ono što je rekao i ovaj lik iz teksta, koji tvrdi da nije kriv što je žena lepa?

džin tonik

Quote from: D. on 22-09-2012, 23:08:31
pa da, ali ti, lilit, nećeš da je psuješ ako joj ne privučeš pažnju. ili hoćeš?   :lol: :lol:

rekao bih da lilita ne trosi rijeci tak uzaludno. hint: šamaranje!

lilit

tako nekako.

s tim što ja ne mogu da zamislim situaciju da me neko izvlači iz tramvaja na kafu, pa čak i da mi se obrati. al ajde, ja sam matora veśtica, moguće da je to u pitanju.

džin tonik

a, problem je definiran, kava. a na neku srbsku brlju?!

lilit

tu već krećem dobrovoljno.

džin tonik

budimo iskreni: mislis... trcis, spotices se i padas!

angel011

Quote from: lilit_depp on 23-09-2012, 01:04:44
tako nekako.

s tim što ja ne mogu da zamislim situaciju da me neko izvlači iz tramvaja na kafu, pa čak i da mi se obrati. al ajde, ja sam matora veśtica, moguće da je to u pitanju.

Od kad sam skratila kosu (pre 15 i kusur godina), ne obraćaju se ni meni. Doduše, ni pre toga mi se nisu obraćali, pokušavali su da se trljaju o mene.
We're all mad here.

lilit

jbt, kakva iskustva sam ja propustila! nije trebalo da brijem glavu na nularicu, al sad je kasno!

džin tonik

Biki

Ceo dan mi se vrte u glavi neke dve pesme od Sladjane Milosevic .Tako nesto celo jutro prckam po kuhinji, perem, peglam, zujim po kuci ( ne pusim  :mrgreen: - znam da ste pomislili da prirodno sledi) i pevusim tiho u sebi, a onda u "poluvremenu" uz solju cajica trazim na netu da je cujem, kad naleteh na vest da je Sladjana napisala knjigu Civilizacija i zena, Muska zena, i odmah se setih D. D jesi citala knjigu?

lilit

e  biki, samo si mi ti još falila!

Biki

Quote from: lilit_depp on 23-09-2012, 01:46:52
e  biki, samo si mi ti još falila!
Zasto sreco, sta je biilo?

lilit

biki aj lav ju. :lol:

džin tonik

ceka se catfajt, ne tu neka sranja! kud li samo ova sagita tone...

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Franz Xaver von Baader

Quote from: D. on 22-09-2012, 22:59:48
ona je zaista samo želela da čita knjigu. i da je ostave na miru. postoji razlog zašto žene nazivaju "histeričnim". naporan je život u kojem se žene tretiraju kao da egzistiraju isključivo da bi muškarci parili oči. žene ne postoje radi muškaraca.

očito da taj "razlog" igra presudnu ulogu
muškarci i žene se upućuju jedni na druge, organiziraju suživot, produžuju se u djeci i svijet se vrti dalje. dok god ne ponudiš, i ne samo ponudiš nego nametneš drugima vlastiti drugačiji pogled, slobodno možeš smatrati da "žene postoje radi muškaraca".
što se tiče nje koja je samo željela čitati knjigu, pa to se ne radi u metrou. ne kažem da ju treba netko maltretirati, no ona a priori nastupa kao da joj se nitko ne smije obratiti. njen stav je bezvezan, da ne kažem poguban. a ti to podržavaš i misliš da se radi o "slobodi". ne postoji takva apstraktna sloboda, nego se sloboda ostvaruje kroz druge i sa drugima. drugim riječima, ako želi biti nekakva atomizirana monada, pokupi prnje i put pod noge - izvan društva. brzo će joj splasnuti sarkazam i viski i žvakače.
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

mac

Ako joj neko priđe, i ona kaže hvala na komplimentu, ali ja bih da čitam knjigu, zar to nije dovoljno društvene interakcije? U kom trenutku će ona zadovoljiti društvene norme? Treba li da priča s nekim pola sata, da ga pusti da je onjuši i ispipa, šta tačno?

Meho Krljic

Ja, naravno mislim da nije okej smarati ljude po javnim mestima, naročito nakon što ti stave do znanja da nisu zainteresovani za interakciju, ali moram da se zapitam zašto ovu mladunicu stalno smaraju. Iz njenog posta reklo bi se da maltene ne može da sedne u metro i otvori knjigu a da joj se ne nakači neki majmun. Što je sigurno preterano, ali možda se može špekulisati da njoj malo u ponašanju fali određena socijalna veština da razumno i uverljivo kaže ljudima da ne želi dalji kontakt. Ne da to ikako pravda ljude navedene u postu koji se svakako ponašaju za svaku osudu. Ali socijalni život podrazumeva određene veštine jer svi znamo da ljudi nisu savršeni i da moramo da znamo da izgradimo gardove, odbrane, stavove itd.

scallop

Ima majmuna, ali ima i majmunica. Gens una summus.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Lord Kufer

Žena s knjigom je najjači feromon  :evil: