• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 16 - april 2012 - ZADATAK

Started by Boban, 15-03-2012, 13:48:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Stipan

Quote from: Loni on 05-04-2012, 14:40:30
Samo sam ubrzao njegov put do carstva čiste duhovnosti.

Ček' samo da se reinkarnira u poreznika, videćeš ti svog boga!

pokojni Steva

Quote from: Boban on 05-04-2012, 17:50:12
Subota, SFerakon... ako nekim ludilom ja ne dolazim, biće delegacija odavde i imaće sve što ti treba.

Uf, sad mi lakške, živ je!
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Džek

Da li sam poslao svoj rad ili ne, pitanje je sad. A i ako sam ga poslao, koji li je i kako se zove?
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Stipan

Kako stvari stoje to nikada nećeš saznati. Priče su iščezle u nepoznatoj dimenziji.

NdZodiac

Možda su priče prošle kroz neku metamorfozu

scallop

Klečao sam na kolenima zbog vas i možda će priče biti okačene večeras.  :lol:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Plut

Je l' na kukuruzu? Ništa drugo ne priznajem.

Džek

Josephine

Mica Milovanovic

Ja nisam klečao kao scallop, ali sam svečano obećao da ću pročitati priče... Videćemo šta će biti...

Mica

Boban

Priče za april, 17 komada.
Pogledajte na brzinu da li je naslov vaše priče ovde, pa ako nije, javite...

Adamova bliznakinja
Dnevnik s klekovače
Glavopuc
Ihminen
Inkubacija
Krasan junak na ovom svetu
Lužnjak
Mijazma
Neogeneza
Poslednje zavođenje
Promena
Sazrevanje
Svet se kaže drvo
Šofer Srljo
Tuge proletnje
U oku posmatrača
Udovi
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

M.M

Nijedan poraz nije konačan.

Stipan

Loni

S obzirom na naslove biće ovde i komike (Glavopuc, Klekovača, Ihminen, Šofer Srljo), ali i erotike (Poslednje zavođenje, Udovi, Adamova bliznakinja)

Mandragora Dragon

Могла би да се организује "кладионица" у оквиру које би се само на основу наслова нагађало која је прича чија.

Anomander Rejk

Udovi me pre asocira na neko lomljenje kostiju, nego na erotično.
Tajno pišem zbirke po kućama...

scallop

Quote from: Mandragora Dragon on 06-04-2012, 16:21:43
Могла би да се организује "кладионица" у оквиру које би се само на основу наслова нагађало која је прича чија.

Čik!
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

scallop

Ja znam na koga bih pucao sa pričom Glavopuc. :mrgreen:

Skalar

Боље да не почињемо са погађањем аутора на основу наслова, јер ћемо се излупетати много више него у самим причама   xrofl!
Пиво и ћевапи спајају људе.

scallop

Ja kupio jare u sredu i mogu slobodno da ga krstim. Tamjan mi ne fali. Dok Boban ne otvori priče za čitanje možemo samo o naslovima. Na primer, moj je najbezvezniji, ali to je preliminarno zaluđivanje.

Boban

Na kraju ćemo doći do toga da vama bre uopšte i ne trebaju priče da biste oformili mišljenje o njima.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

scallop

A što bi nama trebalo više nego tebi? Sedi na stolicu i postavi priče za ovu rundu. Kad imamo naslove pričamo o naslovima; kad imamo priče pričamo o pričama.

Anomander Rejk

Ajte ljudi, vikend je, dajte više te priče...
Tajno pišem zbirke po kućama...

Stipan

Koji ljudi? Priče su u kandžama natčoveka - jednog i jedinog...

Savajat Erp

Не знам о чему говориш, приче нису код мене... :lol:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Loni

Kakvo odugovlačenje yeahbote.
Ovde nisu čista posla.

Neko mulja!
Čeka kredit iz banke, kojim bi potplatio Bobana za bolji startni broj svoje priče
i nekim glasačima za bolji plasman.
Uf.

scallop

Prošlog meseca su priče okačene 6. marta posle 20h. U ovom trenutku se kasni 23 sata, što i nije neko čudo. :mrgreen:

Stipan

Kasni?!

Misliš da ćemo jedared biti počastvovani prilikom da vidimo priče?

Oh, to bi zaista bilo NEŠTO!!!

M.M

Videćemo ih sigurno. Kada ćemo ih pročitati... to je već drugo pitanje. :)
Nijedan poraz nije konačan.

scallop

I, šta? Prvo pročitate svoje priče. I pitate se hoće li se još nekom dopasti, kao što se vama dopadaju.

Stipan

Pa zar nije to smisao cele zabave?

scallop

Nije baš sasvim tako. Možda ćeš se začuditi, ali i ja posmatram Radionicu kao mesto gde nešto mogu da naučim, da ispravim i da isprobam. Recimo, ja sam u dosadašnjim krugovima naučio da napišem kratku priču od 6Kk. Bukvalno sam se vratio 28 godina unazad, kad je Zoran Živković utuvljavao u LK da priča mora da ima "uvod, zaplet, rasplet... početak, sredinu i kraj..." Na jednu stranicu, ako treba, govorio je. Posle sam godinama pisao pet-šest stranica, pa tabak (16 strana)... Da li znaš da mi prvi roman od 340 strana još stoji zapakovan? Spomenka je pre nekoliko godina platila nekom (ili je sama radila) da ga snimi kao fajl. Sad ne znam gde je fajl. Onda mi je ta duga forma postala laka, a kratke celine su se pojavljivale, tu i tamo, kao digresija u romanu. Boban nikad nije voleo te moje digresije, jer su ga odvlačile od brzog "provaljivanja". Jesi li čitao "Poslednji Srbin"? Pun je digresija i evo mu ga na, sada. E, Radionica me je naterala da te digresije postavim uobličeno, kao celinu. Jel' te zamajavam? 

Mandragora Dragon

Quote from: scallop on 07-04-2012, 21:44:12
Nije baš sasvim tako. Možda ćeš se začuditi, ali i ja posmatram Radionicu kao mesto gde nešto mogu da naučim, da ispravim i da isprobam. Recimo, ja sam u dosadašnjim krugovima naučio da napišem kratku priču od 6Kk. Bukvalno sam se vratio 28 godina unazad, kad je Zoran Živković utuvljavao u LK da priča mora da ima "uvod, zaplet, rasplet... početak, sredinu i kraj..." Na jednu stranicu, ako treba, govorio je. Posle sam godinama pisao pet-šest stranica, pa tabak (16 strana)... Da li znaš da mi prvi roman od 340 strana još stoji zapakovan? Spomenka je pre nekoliko godina platila nekom (ili je sama radila) da ga snimi kao fajl. Sad ne znam gde je fajl. Onda mi je ta duga forma postala laka, a kratke celine su se pojavljivale, tu i tamo, kao digresija u romanu. Boban nikad nije voleo te moje digresije, jer su ga odvlačile od brzog "provaljivanja". Jesi li čitao "Poslednji Srbin"? Pun je digresija i evo mu ga na, sada. E, Radionica me je naterala da te digresije postavim uobličeno, kao celinu. Jel' te zamajavam? 
Да ли дигресије наилазе спонтано па их онда уобличаваш у целину?

pokojni Steva

scallop

Mislim da nema dobre namerne digresije. Tu možda leži moje neslaganje sa konceptima koju uključuju dosledni scenosled u pisanju duge forme. Uz scenosled bih se osečao kao konj opremljen oglavom da gleda samo napred. Ponekad zasvetli nešto sa strane i ako ga dobro ne zagledaš sa svih strana, više se nikada neće pojaviti. U romanima koje sam pisao i objavio ima digresija zbog kojih sam danas srećan što ih nisam mimoišao.

scallop

Stevo, kad bih sve tvoje digresije izbacio iz tekstova koje sam pročitao, malo toga bi ostalo.

Džek

Nikako da se setim naziva svog rada, 'bem ti ljeljak kalajisani. Ako budem glasao za sebe, neko ce da pomisli da je namerno a ja necu imati pojma sta se taj sad zali i kuka kao Djuka u potoku, a moj defence post i kont bi bila  svojevrsna digresija u ovom odocnelom spinu..

scallop

Nemoj da glasaš dok ne javim na mejl. Dal' da javim i Stipanu ili samo tebi?

pokojni Steva

Quote from: scallop on 07-04-2012, 22:29:58
Stevo, kad bih sve tvoje digresije izbacio iz tekstova koje sam pročitao, malo toga bi ostalo.

SLažem se  :cry:

scallop

Znači, digresija je nešto neobično i fino što se dogodi dok čitamo nešto gde prepoznajemo da pisac priču suvereno vodi tamo gde je namerio.   I jedno i drugo. Volim ja da sa Stevom šibam kroz kuruze, da osetim kako me reckaju oštre liske, da zalomim nekoliko klipova i turim ih u torbu... Volim, onda, da sa njim sednem na vr' nasipa, da raspalimo vatru, da pečemo purenjake i gledamo zalazak sunca... A, onda, pitam ga šta beše ono što je zgazio na putu, pa ostalo ljigavo... Eh, on zaboravio da je kroz kuruze krenuo, jer je kolima zgazio vanzemaljca i da je priča o tom neobičnom, a kasnije, veoma uzbudljivom događaju. To o kuruzima i zalasku sunca bilo je digresija, u koju smo lepo skrenuli, ali se nismo vratili u priču. Svejedno, volim ja i purenjake.

pokojni Steva

Quote from: scallop on 07-04-2012, 23:05:54
Svejedno, volim ja i purenjake.

Posijano danas dovoljno, sam da još leto dođe  xcheers

Josephine

Quote from: scallop on 07-04-2012, 20:58:05
I, šta? Prvo pročitate svoje priče. I pitate se hoće li se još nekom dopasti, kao što se vama dopadaju.

ahahahahahahahahahahahahah!  :lol: :lol: :lol:

Josephine

B, daj priče da ih sredim i okačim?

Plut

Jer sreća je lepa samo dok se čeka...

scallop

Sreća nema nikakve veze sa svrhom Radionice. Cilj je da oni koji žele da se oprobaju u pisanju, vremenom postanu bolji. Za sreću kupite Greb-greb. Dokaz ćete sačekati neko vreme, ali, nakon što smo detaljno prošli kroz prošlogodišnju Radionicu, on je primetan.

Stipan

Sreća možda nema veze sa svrhom radionice, ali izgleda da ima veze sa iščekivanjem priča.

I na Greb-grebu je veća izvesnost da iščačkaš ono što priželjkuješ.

scallop

Quote from: Stipan on 08-04-2012, 10:43:06

I na Greb-grebu je veća izvesnost da iščačkaš ono što priželjkuješ.

Kako kome.