• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Dejan Stojiljković - "Duge noći i crne zastave", Laguna, 2012

Started by crippled_avenger, 20-03-2012, 20:16:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nightflier

Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Meho Krljic

Ali veoma malčice. Pera, avaj, zaista ovim pokazuje da grebe po dnu kace. Ja bih se stideo da ovako nešto stavim i na svoj blog a kamoli na neki ozbiljniji sajt.

Nightflier

Errr... E-novine su ozbiljniji sajt od tvog bloga?
First 666

Dzimi Gitara

Quote from: Nightflier on 31-07-2013, 10:45:27
Errr... E-novine su ozbiljniji sajt od tvog bloga?

Upravo tako. Mehov blog je dosledan, pristojan, čak pomalo i pametan.  :evil:

Lukovićev sajt je jedino dosledan u malicioznosti na kojoj gradi sopstveni marketing. Na stranu šta ko mislio o određenim javnim ličnostima, ali ja tu prepoznajem patern u ponašanju. Sad je Kusta glavna faca... udri po Kusti. Sad je Nole glavna faca... ošini po Novaku. Jasno je da su uočili da Dexa postaje malo šire popularan i onda nije teško sve to staviti u neki kvazipolitički kontekst. Jedno je satira, jedno je ironija i cinizam, ali svakome sa malo soli na gangliji (znao ili ne šta je pluskvamperfekt) je prepoznatljivo šta je primitivizam.

I tako samozvani borci protiv primitivizma postaju perjanica istog. Ja ne vidim suštinsku razliku između Karleuše i Lukovića, osim što je ovaj drugi možda nekada davno čitao još nešto sem svog sajta, te je njegov slučaj još tužniji.
Kamenje iz džepova http://kamenje.blogspot.com/

Nightflier

Pazi, ni meni se ne dopadaju Dexini politički stavovi, niti mi se dopada to kvazihrišćansko busanje u velikosrpska nedra, ali to je moj problem. Štaviše, mislim da Dexa samo koristi trend da bi namlatio pare i po tome se ne razlikuje od Dena Brauna, na primer. Čak bih rekao da je on srpski Den Braun. Ako je zaista tako, onda sam spreman da mu skinem kapu i da poštujem to što radi. Čovek je prepoznao publiku i piše za tu publike. Više nego OK. Za Kecmanovića, pak, mislim da je autentični nacionalistički kreten.

A kada je o Lukoviću reč, za njega mislim da je isto što i Vukadinović, samo u ogledalu. Fašista je fašista, sve ostalo su nijanse.
First 666

Father Jape

Neko malopre reče na Tviteru:

Da je Pera Luković umro pre 10ak godina od neke ciroze, otišao bi kao heroj. Sada će otići sa reputacijom inverznog Bore Čorbe.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Pa... kao neko ko je prilično ekstenzivno pisao za e-novine u svoje vreme, ja sam dosta truda uložio da taj sajt bude ozbiljniji od mog bloga i tako to. Ali otkada je mani postao tajt, pre par godina, Pera je zaista spustio standarde...

I, da, ovaj napad na Deksu zaista deluje kao običan klikbejt.

varvarin

Ovaj napad na Deksu je golo govno.
Šta god ja mislio o Deksi ( a ne mislim da je Den Braun  ovdašnji), posle ovog  želim mu da bude najprodavaniji  autor na Sajmu knjiga.
Pa da se ovi prepametni  foliranti  (Luković, Kecmanović...), još vise jede.  :mrgreen:

Джон Рейнольдс

Quote from: Nightflier on 31-07-2013, 11:37:49
A kada je o Lukoviću reč, za njega mislim da je isto što i Vukadinović, samo u ogledalu. Fašista je fašista, sve ostalo su nijanse.

А зашто је Вукадиновић фашиста?

На страну то што су неупоредиви и по елоквенцији, образовању, елементарној пристојности, рационалности, и још много чему. Заправо свему, кад мало боље поразмислим.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Father Jape

Neuporedivi su pre svega po tome što za Lukovića još i postoji osnovana sumnja da svesno ono radi zbog privlačenja pažnje, i.e. da je trol, dok Vukadinović sve što kaže, nažalost, i neironično misli.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

pokojni Steva

Quote from: Father Jape on 31-07-2013, 16:04:27
Neuporedivi su pre svega po tome što za Lukovića još i postoji osnovana sumnja da svesno ono radi zbog privlačenja pažnje, i.e. da je trol, dok Vukadinović sve što kaže, nažalost, i neironično misli.

:-|
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Джон Рейнольдс

Наравно да Вукадиновић озбиљно мисли оно што прича и пише. Из простог разлога јер је Вукадиновић, што се каже, озбиљан човек. Ако се изузму булажњења о Цркви и вери (*), али - ето - то може да се отпише на троловање као да је то, троловање јелте, у јавној речи нека неважна појава.  :roll:

(*) Има и још нешто у вези с војском, полицијом, чиме већ, али није баш да сабрана дела држим поред узглавља да могу без по труда да проверим.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Usul

Quote from: Джон Рейнольдс on 31-07-2013, 16:20:25
Наравно да Вукадиновић озбиљно мисли оно што прича и пише. Из простог разлога јер је Вукадиновић, што се каже, озбиљан човек.

To i dalje ne znaci da ono sto govori ima smisla.
God created Arrakis to train the faithful.

Boban

Usul, ali ko je kriv za ovo jadno stanje u Srbiji i posebno u Beogradu?
Ti, naravno, i tebi slični, vas ko zna koliko stotina hiljada obrazovanih i sposobnih koji ste otišli kojekuda i napravili prazno mesto da svakakav šljam naplavi gde u bilo kakvim normalnim uslovima ne bi mogao ni da priviri.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Usul

Ako je tebi tako lakse neka bude - ja sam kriv (i drugi meni slicni) :)
God created Arrakis to train the faithful.

Truman

Quote from: Boban on 31-07-2013, 21:53:55
Usul, ali ko je kriv za ovo jadno stanje u Srbiji i posebno u Beogradu?
Ti, naravno, i tebi slični, vas ko zna koliko stotina hiljada obrazovanih i sposobnih koji ste otišli kojekuda i napravili prazno mesto da svakakav šljam naplavi gde u bilo kakvim normalnim uslovima ne bi mogao ni da priviri.
''
Priznajem da me je ovaj Bobanov post inspirisao da otvorim temu ''Kvalitet ljudskog materijala u Srbiji''. Tako da ko misli da je ta tema za deponiju neka okrivi za to i Gazdu. 8-)
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

zstefanovic

Quote from: Nightflier on 30-07-2013, 19:58:28
'Ajde sad. Ne preterujmo. Ovo nema veze sa uspehom ili neuspehom, već sa Dexinom političkom orijentacijom - koja ni meni nije bliska, moram priznati. Naravno, E-Novine su oblik fašizma koji mi se izrazito gadi, ali to je već druga priča.

Је л ' можемо ми са јефтинијим картама реторички да питамо:
Ако исте газде контролишу ДС, СПС, СНС, УРС, Грађански савез, ЛДП и гомилу лево-десних тролова (а јесу исте), по којој онда логици обрачун Луковића и Дексе може бити политички сукоб?

Друго питање: зашто ова расправа није у топику "Дела домаћих аутора у припреми"?
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [,,Веригаши"]

Boban

ma posegao sam na početku rasprave da prebacim, ali nešto me ustavilo i ostade tako.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.