• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 17 - maj 2012 - ZADATAK

Started by Boban, 21-04-2012, 17:07:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Stipan

Quote from: Džek svih zanata on 22-04-2012, 20:43:38
Zašto moraš svaku temu da pretvoriš u zajebanciju, Stipane?

Sova vrapcu kaže: "Velika ti glava"...

Barbarin

Quote from: Mandragora Dragon on 22-04-2012, 20:48:14
Буђи спадају у гљиве. Буђаве сарме (по кућама)?

Gde su se to sarme ubuđale?
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Džek

Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Mandragora Dragon

Quote from: Barbarin on 22-04-2012, 21:18:22
Quote from: Mandragora Dragon on 22-04-2012, 20:48:14
Буђи спадају у гљиве. Буђаве сарме (по кућама)?

Gde su se to sarme ubuđale?
И квасци. Значи може да се залије. Можда нешто као снимање рекламе за пиво које је, наравно, кренуло наопако.

lilit

meni je tema vrlooo inspirativna, ali toliku bruku ipak sebi ne mogu da priuštim. :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Boban

pa ponudi nekome kolaboraciju, ti razradiš ideju, a čovek ispiše...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

scallop

Quote from: lilit_depp on 24-04-2012, 01:12:47
meni je tema vrlooo inspirativna, ali toliku bruku ipak sebi ne mogu da priuštim. :lol:

Znam, rođeno moje, nevolje je bilo...

Nema bruke bez nauke. Zamisli koliko će se obrukati oni koji veruju da je sve u pivu? Mada, ni lebac nije na odmet. Ja ću, verovatno, u neku Solaris varijantu. Ako ne odvadim od teleta, pa skuvam nešto novo.  :lol:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Mme Chauchat

Quote from: lilit_depp on 24-04-2012, 01:12:47

Kolaboracija je majka nauke lepe književnosti.  :lol:  Ako negde zapne, mogu da tebe konsultujem, da ne bih rabila Vikipediju? Ili je to varanje po radioničkim kriterijumima, hm Bobane?

scallop

Nije varanje ni ako rabiš Lillit, umesto da konsultuješ Vikipediju. Ako si primetila, to se svodi na - isto. 8)
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Savajat Erp

Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Stipan

A evo i nečega što veze nema sa temom, ali je mnogo dobro.

Jedi Cat VS Pitbull

scallop

A da gluposti postuješ na topiku Gluposti? Toga se ne bi setio?

Savajat Erp

Тако је! Држи се теме као ја! :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Stipan

Elem, ja natukao 5989 K. Koliko prekoračenja je dozvoljeno?

scallop

Sigurno imaš 60 x 5 slovnih znakova viška od prideva.

Stipan

Sa' ću da vidim. Ali ovo je militari SF, nije valjda da sam i sad uspeo da ih toliko prošvercujem.

scallop

Kod tebe je to kao posle sunčanja; ljuštiš se.

Josephine

Quote from: Stipan on 24-04-2012, 11:56:58
A evo i nečega što veze nema sa temom, ali je mnogo dobro.

Jedi Cat VS Pitbull

Ovo je jedna hrabra mačka.

mac

Quote from: Stipan on 24-04-2012, 20:34:38
Sa' ću da vidim. Ali ovo je militari SF, nije valjda da sam i sad uspeo da ih toliko prošvercujem.

Sad si se odao, i zato moraš da napišeš novu priču.

Mandragora Dragon

Quote from: Stipan on 24-04-2012, 20:54:56
Džedaj!
Nije nego Sith. Light saber ima crveni zrak i koristi dva komada.

Josephine

Stipan

Quote from: mac on 24-04-2012, 22:46:14
Quote from: Stipan on 24-04-2012, 20:34:38

Sad si se odao, i zato moraš da napišeš novu priču.

Što? Pa zar neće svi da pišu militari SF?

Quote from: D. on 25-04-2012, 00:51:33
To je jedna nesrećna mačka.

A što će ona dvojica imperijalnih gardista nedeljama da leče povrede? Ko je tu nesrećan, pitam se ja!

Tesla

Svaka tema je inspirativna, zavisi koliko si raspolozen.
A ovo sa gljivama je narocit zajeb, bas sad kad su skocile cene sampinjona na pijaci....  xrofl
---
ne volim da upoznajem ljude koje ne poznajem

Džek

Ma nemoj.

Jednom mi reče Boban, ne mogu da se setim kada al' to nije ni bitno, elem rekao čovek ovako (pretvori se u veliko uvo!)

"Ja sam pisac. Mogu da pišem sve. I horor i epsku i ljubavne boze i šta god."
(Nije baš tako rekao, tim rečima, ali tako sam ga razumeo)

Pravi pisac (nebitno da li je objavljen ili ne) može da ispoštuje sve zadato.

Sebe i dalje smatram krivim, a ne pravim piscem, koji ima volju da se sa svakim zadatim uhvati, odradi ga i prezentuje ne publikumu na nekim blogovima, nego baš ovde, na radionici gde niko nikad neče aplaudirati, nego samo jodlovati kako ne valja ovo, ono i deseto.

Drugi pisac, mnogostruko objavljivan autor, svrstan među klasike domaće fantastike mi reće ovo:

"Kada javno prezentuješ svoj rad, kao da si skinuo gaće i naguzio se; svaka fukara te može jebati kako želi. "
(I to je moja slobodna intepretacija  izjave koja mi se u mozak urezala; vulgarna, gruba a tako istinita.)

Fol je da si u igri, da te mnogo ne tangira rezultat u radionici, nego da te podstiče da ideš dalje.

Moji radovi prolaze loše (sem onog Laruša koji odnese prvo mesto, a u mom booku i nije nešto) al' ja svoje radove volim, gotivim ih, nije me sramota bilo gde da ih prezentujem (kada odradim sugerisane mi ispravke), negujem ih i cmakam u prkno. Moji su, može mi  se. :)

Elem, hteo da kažem a niš' nisam kazao al' sad ću da kažem.

Boban zada, ti pišeš.
Ne sviđa ti se? Daj po pedali i pa-pa.

Bojiš se?
Pa i ja se userendam svaki put, pa kada tariguz proradi, zabole me uvo. Pišem, napravim čedo, ljubim ga i volim i moje je i ko ga jebe :)

Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Mandragora Dragon

RedSonja

Quote from: Džek svih zanata on 25-04-2012, 19:53:58
Ma nemoj.

Jednom mi reče Boban, ne mogu da se setim kada al' to nije ni bitno, elem rekao čovek ovako (pretvori se u veliko uvo!)

"Ja sam pisac. Mogu da pišem sve. I horor i epsku i ljubavne boze i šta god."
(Nije baš tako rekao, tim rečima, ali tako sam ga razumeo)

Pravi pisac (nebitno da li je objavljen ili ne) može da ispoštuje sve zadato.

Sebe i dalje smatram krivim, a ne pravim piscem, koji ima volju da se sa svakim zadatim uhvati, odradi ga i prezentuje ne publikumu na nekim blogovima, nego baš ovde, na radionici gde niko nikad neče aplaudirati, nego samo jodlovati kako ne valja ovo, ono i deseto.

Drugi pisac, mnogostruko objavljivan autor, svrstan među klasike domaće fantastike mi reće ovo:

"Kada javno prezentuješ svoj rad, kao da si skinuo gaće i naguzio se; svaka fukara te može jebati kako želi. "
(I to je moja slobodna intepretacija  izjave koja mi se u mozak urezala; vulgarna, gruba a tako istinita.)

Fol je da si u igri, da te mnogo ne tangira rezultat u radionici, nego da te podstiče da ideš dalje.

Moji radovi prolaze loše (sem onog Laruša koji odnese prvo mesto, a u mom booku i nije nešto) al' ja svoje radove volim, gotivim ih, nije me sramota bilo gde da ih prezentujem (kada odradim sugerisane mi ispravke), negujem ih i cmakam u prkno. Moji su, može mi  se. :)

Elem, hteo da kažem a niš' nisam kazao al' sad ću da kažem.

Boban zada, ti pišeš.
Ne sviđa ti se? Daj po pedali i pa-pa.

Bojiš se?
Pa i ja se userendam svaki put, pa kada tariguz proradi, zabole me uvo. Pišem, napravim čedo, ljubim ga i volim i moje je i ko ga jebe :)

tebi sigurno leže uplata za ovo

nego,
gljive? : ))))))))))))))))))))
JOJ, KUL

seeya

scallop

Ovog meseca ne znam šta mi je. Poranio sam puna četiri dana, mora da me je neko inficirao. Imam još 200k rezerve, pa ne znam da li da ih upotrebim ili dam na aukciju. Ko zna možda mrdnem neko pivo. Odmah da napomenem onima koji ne budu napipali moju pečurku - tu je i ne šalite se sa tvrdnjom o promašaju teme kao u prošlom krugu kad neki nisu primetili transformaciju. Neću je nikom posvetiti, ali onaj koji je tražio nešto gnusno, neka zna da je dobio posvetu. Ako ne bude gnusnijih. :mrgreen: 

Stipan

Napisao sam i ja, ali se još uvek premišljam hoću li učestvovati ili neću.

scallop

Napisao si je pre nego što je Boban dao zadatak. Šta se predomišljaš? Lako je, kao što se Džek ispovedao, skineš pantalone i okreneš svetlu stranu javnosti.

Stipan

I to što kažeš, mada nije to razlog moga premišljanja.

I nisam napisao priču pre no što je Boban zadao zadatak.
To je bila pomalo zlobna primedba. 

scallop

To je samo zagrevanje. Zaparložilo se malo ovde. Svako se zabio u neki micelijum i srče pod zemljom. Nadam se da nisi pisao neku psilociboidnu priču sa ludovanjem i teturanjem naokolo. Moja je zdravo ljubavna.

Stipan

Ne, ništa slično. Vratio sam se načinu pisanja kao u "Oktobru" i u "Trinaestoj žrtvi".

Sasvim sam dovoljno ludovao i teturao naokolo u par proteklih krugova.

scallop

Trinaesta žrtva i nije nešto posebno, a Oktobar ti je bio bolji. Teturanje i nije loše ako je teturanje sa pipanjem. Ah, ne onako po oblovini, nego da se proba malo nečega, liz samo. Ti staviš standadrni menu na sto, pa brkaš po stolu. Ja drpim komadić, pa, znaš ono, ako ide - ide, ako ne ide - neko ide. :lol: 

Stipan

Pa dobro, ti si mnogo iskusniji od mene i poznaješ prečice.

Ja još uvek pokušavam da pronađem najbolji način da kažem ono što mi prolazi glavom.

Uostalom, ja celog života pišem jednu te istu priču. Pitanje je samo da li će ona nekoga zainteresovati.

scallop

Svi mi uvek pišemo istu priču. Samo ne pokazujemo uvek sve karte. Mića se čudi kako me ne prepoznajet, a uvek je sve praktično na talonu. Kod mene nema surovog ubijanja, kasapljenja, silovanja, znaš ono, deca i kamion. Jevtropijevićka sigurno nije čitala ono kad sam pobio silnu decu u "Dadilji". I kad je zlo, čitalac mora da bude na mojoj strani. Napraviću pauzu, jer me možda ne slušaš. :wink:

Stipan

Slušam te Scallope, samo nisam stalno onlajn. Imam neke prekide u komunikaciji - prokleta vajerles mreža.

Mada - u ovom krugu sam te prepoznao.

scallop

Kod mene zidaju novu zgradu prekoputa i kad god nalivaju beton sa onom dugovratom žirafom, rukovalac se igra sa džojstikom, a meni se veza trese. :-x

Stipan

Evo, ja poslao priču.

Nagovorio si me...

scallop

Ja još razmišljam o naslovu, a moj sin nije shvatio vezu sa pečurkama. To znači da sam negde preterao sa prigušivanjem. I Steva je zarazan. Najbolji prigušivači na pištoljima toliko dobro prigušuju da priguše i metak. I nešto mi nije brutalna.

Stipan

Errr...

Moja jeste brutalna i to iz nekoliko raznorodnih razloga.

Odraćete me ovog meseca.

scallop

Ma, hajde, ne preteruj! Da se kladimo da ti negativnije komentarišeš moje priče nego ja tvoje? Isto tako, da ja pazarim negativnije komentare od tebe. Dobro, tebe češće kritikuju, ali ti učestvuješ na svakoj Radionici.  8)

Stipan

Ma dobro, sve je to deo igre, navikao sam već.

Nego, ovog meseca ti uopšte nisam olešio priču. Baš mi se dopala.

scallop

Omaklo ti se. Mislio si da je neko od novih.

Nego, juče gledam po folderima i ustanovim da mi se nakupilo 13 kratkih priča. Četiri su baš mejnstrim, jednu sam napisao kad mi je Skrobonja prebacio što neću da pišem priču za "Apokalipsu...", na dve strane, više kao dijalog dva pijanca, a apokalipsa krenula. Posle je tražio da dam nešto veće, a ja njemu: "Eto, znao sam da nećeš biti zadovoljan." Ostalih sedam su Radionica. I, da znaš, ukapirao sam u čemu je razlika između tebe i mene. Ja za tričavih 25 strana izarčio sedam dobrih ideja za priču, a ti sa jednom idejom napisao 15 priča. Odmah sam se setio zašto sam prestao da pišem kratke priče. Bre, mučio sam se da ispovrtim neku novu transformaciju posle desetak raznih koje sam upisao, ni tele u škembe mi nije prihvaćeno, sada mi Boban namerno nametnuo pečurke, posle šesnaest vrsta pečuraka u prethodnom kolu. Jebote, to je Rata Jonović mogao da ispovrti šezdeset haiku pesama, za svaku pečurku posebno, ja sam druga liga pečurkar.

D.S.B.

Hm...napisao sam priču, sviđa mi se, ali ne mogu da je skratim do 6k nikako. Sa prazninama beše?

Stipan

E ako sam ja mogao skratim sa 9400 na manje od 5900 onda možeš i ti!

I da - sa prazninama, ali naslov se ne računa.

D.S.B.

E jbga, ovako mi se baš sviđala. Znači ponovo u laboratoriju...

scallop

Ko u kratku priču turi neizbrisiv tekst, pravi neoprostivu grešku. D.S.B., postavka priče, onako kao od majke, pardon, od tatka rođena, ne treba ni 3Kk. Posle je oblačiš i kinđuriš.

Stipan

DSB, Scallop, Stipan...

Igra li se još neko?