• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 22 - oktobar 2012 - ZADATAK

Started by Boban, 15-09-2012, 11:44:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Džek

Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Mandragora Dragon

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Mandragora Dragon

Džek

Ako Anomalija zapuca na mene, uzvratiću.
Dotle, sve što napišem van radionice ide na poznatu adresu.
Zalutao sam, izbivao, al' nisam zaboravio way home.

A tigrić ne kuca praznih šaka.

Mandragora Dragon

Hvala Stipanu na linku. Znači: Stipan, Ivica, Anomander, možda dvojac D./Harvi...očekujemo i scallopa.
Hajde i ti Džek. Da nastupimo ekipno i osvetlamo scallopu obraz ako Bog da. Jačenje timskog duha?

scallop

Ja mariniram nešto, zajedno sa boeuf bourguignon za jubilej na mom glavnom topiku, pa, valjda nešto ispadne. Bar, klopa.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Mandragora Dragon

Desi se čudo i prođemo đuture. A na promociju Džek ponese jabuku, ja šljivu i svako koje voće cedi pa da vidiš kompota, scallop šta mu drago, a Steva nešto pod nož. Jašta i smokija u izobilju, onog najvećeg. Ako ništa, lešenje smo bar zavredili. 

pokojni Steva

Džek

Pisanje je individualan sport, drinkanje and krkanje timski,  koji je u mom tefteru vrlo rado zakazivan.

Stipan

Jbt. šta je ovo? Svi pišu za "Anomaliju"!
Piše li iko išta za radionicu, bog vas vaš?

Josephine

kakve veze ima pisanje za radionicu sa pisanjem za anomaliju?

Džek

Tamo te hvale, na radionici kude. Ko šta voli  :mrgreen:

Stipan

Džek

Tako je. Stazom kojom tigrovi hode.

Stipan

Quote from: D. on 25-09-2012, 16:24:53
Stipan-Džek sprega je jedna od opasnijih ovde

Eto toliko o tome kakve zavere postoje na ovim prostorima. E sad se lepo zahvalite D. što je najzad uspela
Ne očekujte od mene da ikom više komentarišem priču, a još manje da glasam. A najverovatnije neću ni čitati.

Da li ću ubuduće pisati za radionicu još uvek ostaje otvorena tema, mada je to izgleda zaludna rabota.

saturnica

Naravno da ćete pisati! Sada još bolje i više...zbog koga točno misliš da bi trebalo odustati Stipane? xcheers

angel011

Saturnice, ne obraćaj pažnju, Stipan maltene u svakom krugu demonstrativno odlazi. Proći će ga.
We're all mad here.

Džek

Nadajmo se da će ga proći. Ako zaista digne sidro, to će da bude njen uspeh i doprinos radionici i slobodnog prava svakoga da učestvuje i komentariše priče.

Stipan

E 'ajde Angel, samo ti objašnjavaj Saturnici Stipanove postupke. 

angel011

Ne objašnjavam. Konstatujem da maltene u svakom krugu demonstrativno odlaziš. Što je činjenica.

A ako je potrebno reći: ne, ne mislim da treba da odeš.

Sad bi neko mogao da kaže da nikog nije briga šta misli neko ko ionako ne učestvuje na Radionici. I imao/imala bi puno pravo da to kaže.  :lol:
We're all mad here.

Stipan

Ma ko je, bre, rekao da nemaš pravo da kažeš svoje mišljenje?
Samo nije baš pametno sa mnom se prepirati posle svađe sa D.
Mala je izrazito talentovana da me razbesni do balčaka.

Ostali ispadnu kolateralna šteta.

saturnica

Quote from: Džek svih zanata on 25-09-2012, 16:41:34
Nadajmo se da će ga proći. Ako zaista digne sidro, to će da bude njen uspeh i doprinos radionici i slobodnog prava svakoga da učestvuje i komentariše priče.
A Džeki, upravo sam pobrojala, pet muškaraca i jedna žena cijelo jutro na forumu, i vi onda dopustite da vas ta jedna jedina u kompletu vrhunski sjebe! Umjesto da ste uokolo ganjali komade, na primijer, što bi bilo daleko pametnije za utrošit energiju. xfrog

Džek

@Angel:
Sa aspekta učesnika radionice, možda. Sa ljudskog i moralnog, svakako.

A i vreme ti je da se ponovo priključiš. :)

saturnica

Quote from: Stipan on 25-09-2012, 16:50:49
Ma ko je, bre, rekao da nemaš pravo da kažeš svoje mišljenje?
Samo nije baš pametno sa mnom se prepirati posle svađe sa D.
Mala je izrazito talentovana da me razbesni do balčaka.

Ostali ispadnu kolateralna šteta.
Nije stvar u njenom talentu nego u tvojoj slabosti! :lol:

Stipan

A tebi baš stalo da ispadneš kolateralna šteta, je li lepo moje?

Džek

Quote from: saturnica on 25-09-2012, 16:50:56
Quote from: Džek svih zanata on 25-09-2012, 16:41:34
A Džeki, upravo sam pobrojala, pet muškaraca i jedna žena cijelo jutro na forumu, i vi onda dopustite da vas ta jedna jedina u kompletu vrhunski sjebe! Umjesto da ste uokolo ganjali komade, na primijer, što bi bilo daleko pametnije za utrošit energiju. xfrog

Celo jutro?
Moguće, komp nikad ne gasim, a imao sam i jedno ili dva javljanja sa mobilnog.

Mislim da nije uspela nikoga da sjebe, malo razbesni svojim bezobraznim lažima i konstrukcijama, ali sjebe, nikako. Sem sebe.

Opet je otkrila svoje pravo lice i prljave naume. 

saturnica

Quote from: Stipan on 25-09-2012, 16:56:35
A tebi baš stalo da ispadneš kolateralna šteta, je li lepo moje?
Ja bi da ti budeš jak!

pokojni Steva

Zamolio bih da se uvezene prangije izmeste sa Radonice. Samo nam još ale fale.

Stipan

Džek

Nego, da otvorimo glasanje pod nazivom "Osovina zla: Stipan, Džek i Anomander ugnjetavaju forum. Da ili ne?

xrofl

Josephine

Nemate snagu da ugnjetavate forum. Većinom to radite nesvesno, zato što ste u grupi jači. Vi ugnjetavate slučajne prolaznike na forumu. Svesno ili nesvesno. Sredite se i saberite. Mislite na to da uvek kada sagitaški pljujete, bar treba da budete konstruktivni.

Džek

Ne seri više, nego obrazloži one gnusne laži koje si pisala o meni. Ovde, javno.

QuoteMislite na to da uvek kada sagitaški pljujete, bar treba da budete konstruktivni.

Kaže osoba koja pljuje autore i knjige koje nije ni pročitala. Provereno, sama potvrdila.

QuoteSredite se i saberite

Mi smo Ok likovi, ali ti nisi. Nađi novi mozak, ugradi ga i usput izvrši plastičnu operaciju. Ovako si odvratna.
Onda napravi novi nalog i počni da se ponašaš normalno. Ili se udaj više i skini sa foruma.

Josephine

Ti si mi dao knjigu, sećaš se? Nikada nećeš saznati da li sam je i pročitala.

Džek

Opet lažeš.

Rekla si na drugoj temi da nisi. I jebe se meni da li ćeš je pročitati, jer tvoji osvrti su puni predrasuda, mržnje, obojeni pristrasnošću.

Obrazloži one svoje laži, ne pravi se mutava. Ili si uvidela da si preterala i da si se zaletila?

Josephine

Mislim da je sasvim jasno čiji su postovi obojeni mržnjom.  :)

Džek

Naravno, rekoh ti, odvratna si mi. Odvratnost i prezir osećam prema dvoličnim ulizicama koji javno iznose laži i neistine o drugima, u ovom slučaju meni, sa ciljem građenja kvaziautoriteta.

Imam naziv za takve, al' ću se uzdržati.

Sad, obrazloži one laži koje si nabrojala o meni.

Mandragora Dragon

Ja nisam pročitao Džekovu knjigu, ali na naslovnoj je Pahekova ilustracija, a to je i više nego nešto.

Džek

Na više izdanja, onomad, je Pahek uradio ilustraciju. Angelinu i Scallopovu takođe :)

No, pssst! Nećemo se reklamirati, sad će novo pravilo protiv toga!

Večeras otvaram teglu sa pokušajem za oktobar, možda i pošaljem ako ne bude većih zahvata.

EDIT:

Yeah, pokušaj razvaljuje  :|

Anomander Rejk

Ne kontam što se stavljao taj prekršaj u zadatak, to je nepotreban višak. Moglo je lepo jedan dan bez telekomunikacija, pa nek ljudi puste mašti na volju kako je do njega došlo. Moglo je i klasično, recimo brodolom, pusto ostrvo :) bez prekršajnog sudije...
Tajno pišem zbirke po kućama...

Džek

Ko te tera da se striktno držiš pravila, vidiš da prolazi nepoštivanje zadatka.
U svakom krugu skoro pola pokušaja ima tu falinku a opet se ocenjuju i komentarišu.

Ne znam za tebe, druže u konspiraciji, al' ja se držim dogovora. Naravno, neću propustiti ponovo da ukažem na to, ako se odlučiš na taj gnusni čin koji donosi bodove (od mene više ne) i ostale pravi ovcama. Ali tebi neću zameriti, mi smo klan i bratstvo!

Msm, i meni je bio problem uglaviti prekršaj, ali sam ga, snagom svoje veličanstvene imaginacije, rešio uspešno :)

PS:
Stigli su crni plaštevi sa kapuljačama, svila sve u 16. I oni jebački fenjeri iz horor filmova. Podela na tajnoj lokaciji X, za vreme prve olujne noći.

mac

Moje psihičke moći mi govore da prekršajna osuda nije glavna poenta teme "dan bez telekomunikacije", i da nije nikakav prekršaj ako taj detalj izostaviš ili zameniš drugim.

Josephine

prekršajem se objašnjava dan bez telekomunikacija

mac

To je istina, ali objašnjenje 1) je manje važno od posledica, koje su poenta teme, a i ako je nekome važno objašnjenje 2) može da izmisli sopstveno.

Džek

Quote from: mac on 27-09-2012, 01:01:08
Moje psihičke moći mi govore da prekršajna osuda nije glavna poenta teme "dan bez telekomunikacije", i da nije nikakav prekršaj ako taj detalj izostaviš ili zameniš drugim.

Imao sam na umu nepoštivanje zadatka u svom izvornom obliku; izostanak sitnih detalja bi naravno oprostio, ne samo Anomanderu (ono je bio interni joke :))

Uvek postoji i zaobilaženje zadatka; recimo, protagonista je ostao bez telekomunikacionih i ostalih elektronskih gizmoa.
Ne navodi kako je do toga došlo, autor vodi radnju dalje i 'voila, imamo elegantno zaobilaženje detalja.

Ali, ako protagonista veli da je opljačkan ili da je izgubio gizmoe, umesto da mu je zakonski oduzeto, onda se ipak kosi sa postavljenim zadatkom, zar ne?

mac

Ne. Zadatak je "dan bez telekomunikacije". Sve ostalo je efemerno.

ivica

Avaj, zbog obaveza ću morati da propustim i ovaj krug. Srećno svima koji će slati priče.

Josephine

Energetska efikasnost je lepa tema. Glasala sam za vas, Ivice (ima vas više, jel da?). :)