• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Feministički kutak

Started by Josephine, 14-09-2013, 01:42:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 23-01-2014, 12:41:28
Na prste ne mogu da nabrojim koliko su mi puta propali odnosi sa muškarcima jer nisam pristajala da se od mene pravi "iracionalna klinka u pms-u", koja više "oseća" nego što misli, nesposobna da tumači i sopstvene reči.

Ијааааоооо, па ми се теби дивимо! А сва ова испољавања гађења по форуму и тим... "односима", то је све због мушке инфериорности! Предлажем да оснујеш женску секту, па да те тако несхваћену за сто година прихвате као аватарку или такво шта. Видиш да је ово данас мрка капа.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Josephine

Mislila sam da si se uozbiljio sad kad si vd urednika.

Stipan

WTF?! Šta ja imam zajedničko sa Bobanom i Trumanom kad sam dospeo s njima u isti potpis?

Ugly MF

Ne kažem, ima muškaraca koji su izuzetno ostvareni i dominaciju uspostavljaju stvarnim iskustvom i intelektom.

Pa nije slučajno prva stvar agresivno jebanje žene.

:)
Ovo je skoro jedna od najvecih istina.

Josephine

Tex Murphy

Quote from: Meho Krljic on 23-01-2014, 12:58:32
Bojim se da bih ceo taj dan potrošio na igranje sa delovima anatomije za koje u normalnim uslovima plaćam da bih ih dodirivao pa bi mi te neke ozbiljne političke i solciološke teme potpuno promakle  :cry: :cry: :cry:

Хахаха! :!: :!: :-)
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Josephine

Meho, mislim da se sviđaš i harviju. :D

Meho Krljic

U onom tekstu piše da se muškarci smeju šalama jer su im smešne a žene jer ih materica tako instruira. Ima li Harvi matericu? Mislim, sopstvenu, ne neku koju dobija na korišćenje ako je dobar?

Josephine

Šta ja znam, možda je gej. :)

mac

U tekstu piše (evo te pročitah) da šale imaju ulogu u društvenoj hijerarhiji, i da smejanjem praktično odajemo priznanje onome ko se šali. Drugim rečima ne važi samo "smejem se jer je smešno", jer ima i dodatak "i jer poštujem govornika". Muškarci nisu imuni na ovaj aspekt šala.

Meho Krljic

Quote from: D. on 24-01-2014, 12:42:42
Šta ja znam, možda je gej. :)
Ali to ništa ne menja, dakle u članku nigde ne piše da gej muškarci koriste žensku taktiku smejanja šalama željenog seksualnog partnera bez obzira na njihov kvalitet, pa moramo pretpostaviti da su, kao i svi mi, drugi muškarci, naprosto ljudi sa prefinjenim smislom za humor i bez utilitarnih zadnjih misli, za razliku od žena nesposobnih da zaista percipiraju duhovitost a kojima je samo parenje na umu.

Quote from: mac on 24-01-2014, 13:06:28
U tekstu piše (evo te pročitah) da šale imaju ulogu u društvenoj hijerarhiji, i da smejanjem praktično odajemo priznanje onome ko se šali. Drugim rečima ne važi samo "smejem se jer je smešno", jer ima i dodatak "i jer poštujem govornika". Muškarci nisu imuni na ovaj aspekt šala.

Ali to ne znači da se smeju da bi žrtvu uvukli u svoju (paukovu) mrežu razvrata i seksualne perverzije!!!! Povucimo jasnu crtu između dva pola na ovom kriterijumu koji ćemo odsad zvati kriterijumom čednosti smejanja!!!!!!

Josephine

Meni sad nije jasno: jel se tvrdi da je duhovitost muška taktika, li se tvrdi da je smejanje ženska taktika??

Meho Krljic

Josephine

hahaha :) ali nema smisla??

Meho Krljic

Ima, ima, kako nema, evolucija na delu: muškarci se prave duhoviti da bi prevrtali žene a žene se prave da im je to stvarno smešno da bi iz njih ekstrahovali DNK potreban za potomstvo.

Josephine

Oh, nemoj tako bez smajlija, pomisliće ljudi da je jedina životna težnja žena da rađaju decu.

Edit: a muška da prevrću žene, htedoh napisati pa shvatih da možda i jeste tako.

mac

Tvrdi se da muškarcima ne leži da smejanjem stalno iznova ispoljavaju poštovanje prema ženi (a ja dodajem, ako su već u svemu drugom jednaki). Ovo "stalno iznova" je problem. Povremeno smejanje šali drugog je okej, ali svakodnevno smejanje akumulira osećanje podređenosti, koliko god da su šale smešne. Muškarac ne voli da ima to osećanje prema ženi (opet, ako su u svemu drugom jednaki). Ako je žena već superiornija onda će muškarac lakše da proguta i osećanje koje samo potvrđuje činjenično stanje, i smejaće se lahko.

Meho Krljic

Quote from: D. on 24-01-2014, 13:55:12
Oh, nemoj tako bez smajlija, pomisliće ljudi da je jedina životna težnja žena da rađaju decu.

Edit: a muška da prevrću žene, htedoh napisati pa shvatih da možda i jeste tako.
Pa poslednjih nekoliko postova se trudim da ostavim utisak tog deadpan, mrtvog ozbiljnog govora jer sam ubeđen da je to najduhovitiji element ovog mog pokušaja humora.

Josephine

hahaha! :) skapirala sam ja, pa sam te imitirala :))

Meho Krljic

Quote from: mac on 24-01-2014, 13:56:16
Tvrdi se da muškarcima ne leži da smejanjem stalno iznova ispoljavaju poštovanje prema ženi (a ja dodajem, ako su već u svemu drugom jednaki). Ovo "stalno iznova" je problem. Povremeno smejanje šali drugog je okej, ali svakodnevno smejanje akumulira osećanje podređenosti, koliko god da su šale smešne. Muškarac ne voli da ima to osećanje prema ženi (opet, ako su u svemu drugom jednaki). Ako je žena već superiornija onda će muškarac lakše da proguta i osećanje koje samo potvrđuje činjenično stanje, i smejaće se lahko.

A ovde ne vidim u čemu je razlika između opisane prakse i osećaja podređenosti ženi i drugom muškarcu.

Quote from: D. on 24-01-2014, 14:00:37
hahaha! :) skapirala sam ja, pa sam te imitirala :) )

Neka, neka, kažu da je imitacija najviši oblik laskanja. Viši, dakle i od... smeha!!!!!!!!!

Albedo 0

meni se ne dopadaju žene koje ne mogu da me nasmiju, šta to znači???

Meho Krljic

Albedo 0

nije to loše, moglo je i gore, da kao Basara volim da me bičuju

Tex Murphy

Meni nikada nisu bile jasne te muško-ženske igrarije gde se žena pravi glupa, ne bi li njen muškarac bio potentan, osetio se jakim i moćnim.

Na prste ne mogu da nabrojim koliko su mi puta propali odnosi sa muškarcima jer nisam pristajala da se od mene pravi "iracionalna klinka u pms-u", koja više "oseća" nego što misli, nesposobna da tumači i sopstvene reči. Mislim, shvatam ja da to njih uzbuđuje, ali meni, na koncu, ne treba osoba koju uzbuđuje tuđa inferiornost i treptanje. Naravno, sve se to završava njihovom infantilnom agresijom usled nemogućnosti da uspostave dominaciju.

Genetski četnik

Josephine

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Josephine

Meho Krljic

Zaista nije, ali pošto Amerikanci čim vide sisu odmah posežu za slovom X, za njih izgleda jeste.

Josephine

Mnogo mi se dopada. Ne znam šta je pisac zaista hteo da kaže, ali ja sam filmić prvo gledala kao kritiku šovinizma, i sa te tačke jako dobro funkcioniše. Zamena uloga i psihodrama najbolje funkcionišu kada nekoga želimo da postavimo u tuđu kožu.

Sa druge strane, ako je ovo kritika feminizma, onda je tragična, jer je su uloge zamenjene, pa možemo da vidimo kako se muškarci ponašaju prema ženama, te kritika gubi oštricu jer više otkriva kako su žene tretirane u današnjem društvu od strane muškaraca.

A i svi znamo da se žene ovako kao u filmu nikada ne bi ponašale. Samo neznalice misle da je prikazano feminizam.

Da zaključim, mislim da je u pitanju kritika i feminizma i šovinizma istovremeno. Film je čudan, iznenadio me je i mislim da mi se veoma dopada. :)

Ugly MF

Mislis da ti se dopada , znaci nisi sigurna... ts,ts,ts....

Muskarci UVEK znaju da li im se nesto dopada ili ne dopada.... :-D

..makar kod filmova....

Josephine

Izmenila bih par stvari, a i malo je banalno. Ali ovo je jedna od onih stvari koje mi se ponavljanjem sve više sviđaju. :)

džin tonik

Quote from: D. on 09-02-2014, 21:35:56
...
A i svi znamo da se žene ovako kao u filmu nikada ne bi ponašale. ...

e, a muskarci?! 'keep smiling, honey!' :lol:

džin tonik

kad malo razmislim, zenku sam cesto oprastao u svijet uz 'cuvaj se', onako, brizno-patronizirajuce.

Tex Murphy

Охохо, тамо се виде неке голе груди!
Genetski četnik

tomat

Quote from: Harvester on 10-02-2014, 20:09:20
Охохо, тамо се виде неке голе груди!

nedovoljno.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Albedo 0

možda je Harvi mislio na muške gole grudi!

inače, ne znam gdje je D. iskopala da je ovo kritika feminizma, pa ovo jeste feministički film

banalan kao i veći dio samog feminizma

Josephine

Nije ovo tako banalan film kako se na prvi pogled čini. :) Zaebat je. A autor/ka je imao/la skrivene namere.

Albedo 0

jeste, jeste, sve skrivenija do skrivenije

Josephine

tomat

Quote from: D. on 11-02-2014, 13:24:07
Nije ovo tako banalan film kako se na prvi pogled čini. :) Zaebat je. A autor/ka je imao/la skrivene namere.

dobro ih je skrio/la.

Josephine

Pa ako ne razumeš, pitaj me. :)))

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 11-02-2014, 13:24:07

Џабе лупаш главу око филма кад ниси у стању да појмиш ни оно потпуно очигледно, а то је да је реч о ауторки, Елеонор Пуријат.

Узгред буди речено, издржао сам до око четвртог минута.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Josephine

Ma nemam vremena. :)

Možda grešim. Ako je film isključivo feministički, onda je banalan i očigledan. Volela bih da nije.

Ghoul

https://ljudska_splacina.com/

Meho Krljic

Majli je stvarno udarnica. Ponosim se njom skoro kao da sam joj otac.

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

mac

Postoje ljudi koji olako prihvataju uočene kontradiktornosti, kažu sebi to i to nema smisla (a možda ni to), i nastave dalje. Ja nisam taj. Meni je potreban izvestan mentalni napor da prećutim  nelogičnost. I'm trying, Ringo, real hard, ali not today...

Ovaj uvod gore stoji, da ne bi bilo posle "ti mene napadaš na ličnoj bazi", ili šta god. Nije to.

E sad, kakve veze ima ovaj Lanin video sa feminizmom? Ili posmatramo devojku toliko odvojenu od društva, da je ovo na nekoj potpuno drugoj ravni od feminizma i sa istim ima veze koliko i proizvodnja šešira u Boliviji, ili možemo da posmatramo devojku koja zavisi od zaštite muškaraca, u kom slučaju je spot zapravo anti-feministički. Spot stoji tu bez tvog komentara, pa ne znam sad da li odobravaš ili ne, ali kad se poveže tvoja melanholija s melanholijom pesme lako se zaključuje da se slažeš sa idejom. Ali ideja, kako rekoh ili nema veze s feminizmom, ili je zapravo anti-feministička.

Kako sad?