• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Feministički kutak

Started by Josephine, 14-09-2013, 01:42:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Mark

Evo prilike da Nemci pokažu toleranciju koju Rusi nisu pokazali onomad ... Mada vidim pala šamarčina.
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Tex Murphy

QuoteUživam u operacijama jer ne volim ništa što je prirodno. Mislim da sam lepa i ne vidim zašto bi moj izgled nekome drugom smetao

Хм, можда зато што си ужасни језиви габор?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Josephine

Quote from: Mark on 25-12-2013, 23:07:18
Mada vidim pala šamarčina.

... al tog lika niko nije uhapsio ili bar izbacio napolje. smešan je i ovaj što skida sako da pokrije "golotinju". i smešni su svi ovi što udaraju i vuku savladanu ženu. podseća me na lov na veštice, isterivanje đavola iz žena i sl. odvratan prizor u klipu.

klem

Baš su ružne fuj kao neki zombiji

Meho Krljic

Intervju sa silikonskom Tijanom otkriva mnoge minucioznosti ove široke slovenske duše:

http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/430233/Silikonka-zeli-u-rijaliti-Hocu-da-ljudi-vide-da-nisam-samo-od-silikona

Ima i video, ima se šta videti i čuti.

Albedo 0

what has been seen cannot be unseen

Meho Krljic

Dobro, možda će ti pomoći malo da vidiš kako je mladunica izgledala pre-op:

Ja naravno cenim njen ekstremni body modding lifestyle i pozdravljam ambiciju da uđe na Farmu i pokaže Srbiji da ispod naslaga silikona kuca jedno veliko srce!! Mislim, neću ja to gledati, naravno, ali treba narod da vidi da nije svako ko je drugačiji nužno neprijatelj.

scallop

Hajde, ne blesavi se.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Pa, neko mora, Skalope!!!!!!!!!  :lol:

scallop

Kad sam ja to video, prva misao mi je bila da su ugradile firmu u sebe. Idiotski je da su na ovom forumu one privlačnije za raspravu od stavova koje je pokrenula D.  :cry: 
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Albedo 0

ali Tijana je hodajući zeitgeist!

Meho Krljic

Joj, ja nisam ni video da je D. nešto novo ovde postovala, video sam Klemov post o zombi ružnoći i mislio da i dalje pričamo o Tijani i Sanji.

I doduše, i Bata ima pravo - njih dve su zanimljiv sažetak jednog srpskog svetonazora o kome se ionako stalno raspravlja pa su neodoljive za dalju raspravu.

scallop

To nema veze sa nekim "srpskim svetonazorom". Internet je pun idiota koji žele da skrenu pažnju na sebe. Mada nemam protiv da se neki ovde i time bave. Ako nemaju ništa pametnije.

Albedo 0

pošto su Srbi nacija poznata po pameti, poštenju i časti, a ne po idiotizmu, egzibicionizmu i bacanju para?

Meho Krljic

Quote from: scallop on 27-12-2013, 14:14:48
To nema veze sa nekim "srpskim svetonazorom". Internet je pun idiota koji žele da skrenu pažnju na sebe. Mada nemam protiv da se neki ovde i time bave. Ako nemaju ništa pametnije.
Ma, ne, mislio sam više to kako postoji jedna perpetualna javna rasprava o tome kako tzv. "Pink kultura" uništava Srbiju na kulturološkom biološkom, teološkom i svakojakom drugom nivou, kako se kod nas ne juri toliko za nerealističnim standardima lepote, već, kao što ovde vidimo, nadrealističnim, kako je kombinacija ponositog neznanja, po inerciji usvojenog tradicionalizma i po drugoj inerciji usvojenog promiskuitetnog YOLO materijalizma ono što definiše vrednosti neke srednje i mlađe generacije u Srbiji i tako to. Pa su ove dve devojčice više nego Mimi Oro neka vrsta sažetka teza te rasprave jer naprosto imaju ekstreman fizički izgled koji u čoveku izaziva reakciju na predintelektualnoj razini.

scallop

Nekako nisam Srbin po Batinim kriterijumima i zadovoljan sam zbog toga. Više sam relikt nekih mudrijih vremena, zapravo, ja sam vam, na ovom forumu, najvrednija imovina. Pa, ako sam više raspoložen za raspravu o domaćoj fantastici nego za drljanje po lokalnim idiotizmioma. moguće je da sam u pravu. Zato ću se preseliti na topike koji se bave domaćom književnošću i njenim problemima, a vi nastavite, jer mora da je i tema o nabiflavanju silikona i botoksa jednako vredna. Mada sam siguran da Tomat ima više silikona u svojoj tuš kabini, ali to je, takođe, marginalna priča.

Albedo 0

Quote from: scallop on 27-12-2013, 14:59:40
Nekako nisam Srbin po Batinim kriterijumima i zadovoljan sam zbog toga. Više sam relikt nekih mudrijih vremena

a Nečista krv je roman 21. vijeka

Meho Krljic

Pa, Skalope, baj ol minz raspravljaj o temama koje smatraš vrednim rasprave, a istu slobodu garantuj i drugima.  :lol:

scallop

Ja probao, pa ništa. Zabavljaj se sa Batom. xyxy

Meho Krljic

Ma pošteno, ne branimo.

A zabavljaćemo se. Ja istinski mislim da je za nekakvu raspravu o savremenom feminizmu (ili, tačnije, savremenim feminizmima) interesantno pričati i o ovim devojčicama i načinu na koje ih javnost tretira.

Albedo 0

pa jbg scallope kad pričaš besmislice i uvijek pobjegneš kad nemaš argumenata 8-)

kažeš da su postojala neka ''mudrija vremena'', ja stvarno ne znam šta to znači kada je:

1. Nečista krv najljigaviji srpski roman svih vremena
2. Karađorđe Petrović najveći srpski tajkun.
3. Namjesništvo najkorumpiranija Vlada ikad.
4. Crven ban. Tačka.

itd itd...

prosipaš vjeru u neko zlatno srpsko doba, a u stvari je pitanje da li je čak i ova plastikanerka poštenija i moralnija osoba od gore navedenih fenomena

ne kažem da je Crven ban nemoralan, ali YOLO promiskuitet teško da se može pripisati ovoj ''studentkinji Više poslovne'' a da ne spomenemo slavnu srpsku istoriju kafana, bordela i koitusa po štalama

doduše, smatram komunizam (valjda su to ta tvoja mudrija vremena) najsvjetlijim dijelom srpske hiljadugodišnje istorije, ali samo zato što je sve ostalo bilo JOŠ GORE.

Meho Krljic

Quote from: Bata Živojinović on 27-12-2013, 15:31:00

2. Karađorđe Petrović najveći srpski tajkun.

Dajte malo argumentacije za ovo, idem ja po grickalice!!!!

scallop

Kad bi Bata umeo da bude pristojan i kad mu ne ide, možda bih se i prevario. Ovako je pametnije poslušati Libeat i zbrisati pre nego što nastupe prostakluci za koje znamo da slede. Da Meho ne bi bio prikraćen, dok skuplja grickalice, mogu da se složim sa ocenama tajkunizma i korupcije u Srba, što se tiče literature ne bih. Međutim, nezasitnost posedovanja nije karakteristika Srba nego naše civilizacije uopšte. To što je kod nas u vreme socijalizma bilo nešto bolje je samo zato što alavi nisu imali dovoljno stepena slobode.

Albedo 0

ha, može mi se prigovoriti da učitavam, ali Đorđe Petrović, navodno član najsiromašnije porodice u svom selu, ženi se djevojkom iz imućnije familije čiji otac ne želi da mu da ćerku pa je Đorđe otima, bježi u Austriju,  tamo malo ratuje za njih, ubija oca u svađi,a onda se odmeće u hajduke, i poslije poštene hajdučije vraća se u Srbiju i postaje trgovac svinjama (Crni Gruja stajl), gdje se dodatno bogati. Ekvivalent tome je Scarface, realno.

Taj tip postaje vladar Srbije. To, kao što svi možemo vidjeti, nije uspjelo nijednom savremenom tajkunu, pa mislim da je razumno zaključiti da su Mišković i Beko male mace za Crnog scarface Đorđa.

Naravno, vjerovatno je riječ o klasičnom sukobu trgovaca oko plaćanja turskog poreza, najlakše je ''osloboditi'' teritoriju zarad sopstvenih ekonomskih interesa, a poslije idealizovati kao veliku revoluciju i zbivanje naroda.

Albedo 0

Quote from: scallop on 27-12-2013, 16:02:06
mogu da se složim sa ocenama tajkunizma i korupcije u Srba, što se tiče literature ne bih

koji roman je gori?

Albedo 0

Quote from: scallop on 27-12-2013, 16:02:06
Međutim, nezasitnost posedovanja nije karakteristika Srba nego naše civilizacije uopšte. To što je kod nas u vreme socijalizma bilo nešto bolje je samo zato što alavi nisu imali dovoljno stepena slobode.

o tome i pričam

ne sporim nezasitost kao generalni princip, ali Karađorđe, Miloš ili Miša Anastasijević su bili nezasitiji od Miškovića i Beka, čak i veći egzibicionisti od njih

ono što pokušavam da kažem jeste da su Miškove bahanalije u stvari pokazatelj da Srbi ipak napreduju kao narod, jer su bili mnogo veća stoka u 19. vijeku, Miško nije degenerisani Karađorđe već obrnuto

da li ih je to komunizam nečemu naučio ili nešto drugo je posebna priča...

scallop

Nisam pratio čerečenje Srbije poslednjih 20 godina, da bih ocenio ko je bio brži. Znam da je Mišković bio vrlo efikasan rukovodilac Kruševačke Župe i da je opstao i tokom čistke posle frke sedamdesetih godina, Beko mi je potpuno nepoznat i moguće je da je on bolji primer. (Mislim da nije bio ni svinjarski trgovac.) Ustvari, kao i svuda u svetu, neki znaju da iskoriste preiliku, a neki ne. Neiskorišćavanje prilika nikad nije bilo vrlina.

Albedo 0

Josephine

Ta i ja živim kao ona. Ne razmišljam da li je nešto muški posao ili nije. No, ne mislim o tome šta je "ženstveno". Nije mi stalo do ženstvenosti kao skupa pravila. Ja sam ženstvena i bez njih. :) Ne znam za Hanu. Možda se tako oseća, a možda i ne pa zato o tome promišlja na ovakav način.

Albedo 0

naravno da ne živiš kao ona

Josephine

A poll of hundreds of men found that, while men want someone who has a sense of humor (so she will laugh at his jokes), most men aren't interested in bedding the next Tina Fey. Why? According to the expert: "When forced to choose between humor production and humor appreciation in potential partners, women valued humor production, whereas men valued receptivity to their own humor."

Potpisujem. Smešni muškarci. I nesigurni.

Meho Krljic

Pa, čujte, ako smo prirodno u proseku duhovitiji, onda je normalno da ćemo za partnera tražiti nekog ko ume da ceni tu našu duhovitost a ne da se bezuspešno trudi da sam(a) bude duhovit(a). Naravno, sad čovek samo može da bude još bješnji na pedere koji imaju da tako kažemo i jare i pare.

Josephine

Quote from: Meho Krljic on 22-01-2014, 23:59:09
Pa, čujte, ako smo prirodno u proseku duhovitiji.

Niste. :) Žene vam samo dozvoljavaju da mislite da jeste. Znam ja kako da manipulišem muškarcima, ali neću. Zabole me da podilazim muškarcima. Ali oni, jadni, više vole ove manipulatorke što se hihihihiću na sve njihove glupe fore. Što sam starija to mi je mišljenje o muškarcima (većini) sve gore. Čak i nesvesno, primećujem. Nažalost.

Meho Krljic

Nije to ništa neobično, što smo stariji, muškarci i jesu gori. I žene isto. Ja ih skoro podjednako mrzim.

mac

Ja računam da sam duhovit jer se mojim šalama smeju i muškarci i žene. Ili je to, ili je broj prikrivenih gejeva u populaciji znatno veći od 10%...

Meho Krljic

Ti nisi ni  pročitao  linkovani tekst  :-? :-?  Dakle, muškarci (uključujući, prezjumabli one koji imaju seks sa drugim muškarcima) svoju duhovitost izražavaju praveći šale. Žene, pak, se smeju na šalu koju muškarac napravi jer žude da ga seksualno potroše.

Josephine

Meni nikada nisu bile jasne te muško-ženske igrarije gde se žena pravi glupa, ne bi li njen muškarac bio potentan, osetio se jakim i moćnim.

Na prste ne mogu da nabrojim koliko su mi puta propali odnosi sa muškarcima jer nisam pristajala da se od mene pravi "iracionalna klinka u pms-u", koja više "oseća" nego što misli, nesposobna da tumači i sopstvene reči. Mislim, shvatam ja da to njih uzbuđuje, ali meni, na koncu, ne treba osoba koju uzbuđuje tuđa inferiornost i treptanje. Naravno, sve se to završava njihovom infantilnom agresijom usled nemogućnosti da uspostave dominaciju. Ne kažem, ima muškaraca koji su izuzetno ostvareni i dominaciju uspostavljaju stvarnim iskustvom i intelektom. Ali takvi su retki. Nažalost.

Pisala sam već jednom negde o tome kako je muški identitet nesrećno postavljen jer zavisi od ženske inferiornosti. Čim žena ojača, ode i muški identitet u tri lepe. Pa nije slučajno prva stvar koju je Breaking Bad Volt uradio - agresivno jebanje žene. A nije ni slučajno što i ja ovde imam toliko muških i ženskih (patrijarhalnih) "protivnika".

I sad, istina je da i žene vladaju svetom tako što manipulišu muškarcima, praveći se glupe i inferiorne, navodeći ih da rade stvari koje ženama odgovaraju. Meni je i tu muški identitet smešan - jer većina njih je toga svesna, ali im je opet najbitnije da su u javnosti, pred drugim muškarcima i svetom - dominantni.

O ženskom identitetu nećemo ovom prilikom. U svetu koji kroji jači, poseže se za dostupnim sredstvima.

Smešno.

Meho Krljic

Ma, dobro, ko danas postavlja identitet u društvu na osnovu nečije (zamišljene ili stvarne) inferiornosti, taj je promašio vek, to je jasno.

Josephine

Eh, bre, Meho, da si žena na jedan dan pa da vidiš... :)

Meho Krljic

Bojim se da bih ceo taj dan potrošio na igranje sa delovima anatomije za koje u normalnim uslovima plaćam da bih ih dodirivao pa bi mi te neke ozbiljne političke i solciološke teme potpuno promakle  :cry: :cry: :cry:

Josephine

Meho Krljic

Ja sad kad god se žena nasmeje nečemu što kažem pomislim da ili želi sa mnom da strasno vodi ljubav ili... er... misli da sam smešan  :cry: :cry: :cry:

Josephine

Hahahahah! :) Sad, kako odgovoriti na ovo trik pitanje, a ne povrediti mušku sujetu?? :)))) ;)

saturnica

Quote from: Meho Krljic on 23-01-2014, 12:58:32
Bojim se da bih ceo taj dan potrošio na igranje sa delovima anatomije za koje u normalnim uslovima plaćam da bih ih dodirivao pa bi mi te neke ozbiljne političke i solciološke teme potpuno promakle  :cry: :cry: :cry:
Hahhaahhahahhhahha...

Josephine

Eto vidiš. I saturnica hoće da vodi strastvenu ljubav sa tobom. :))))

saturnica

Quote from: Meho Krljic on 23-01-2014, 13:21:19
Ja sad kad god se žena nasmeje nečemu što kažem pomislim da ili želi sa mnom da strasno vodi ljubav ili... er... misli da sam smešan  :cry: :cry: :cry:
Meho, duhovitim muskarcima zene tesko odoljevaju, tako da je ustvari moguca i jedna i druga opcija. :)

Meho Krljic

Možda je ipak bolje sačuvati dostojanstvo i biti smatran za ozbiljnog čoveka bez duha (i nastaviti onanističku praksu u samoći svoje sobe uz prijatelja Xhamstera) nego ispadati stalno smešan pred ženama u nadi da će neka od njih ipak da se nasmeje na onaj preferirani način... Hmmm, decisions, decisions...