• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ALI VUČIĆU SVAKA ČAST

Started by Ghoul, 08-04-2014, 15:16:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

mac

I šta sad mi ninđe da radimo? Da zavolimo Aleksandra, ili da odvolimo Zorana?

Truman

Eh Ružo Ružo...te žene ubijenih političara imaju jako slab moral.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Krsta Klatić Klaja

Obojica su neoliberali.
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Alexdelarge

Milanović: Vučić je igrač i mustra svoje vrste koji je skužio jednu stvar i, hop, evo ti Plenkovića'

https://www.youtube.com/watch?v=hYVwxHzaxEg
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Meho Krljic

Danas saznaje: Zavod preporučuje prikazivanje filma ,,Oluja" osmacima i srednjoškolcima, ali pod jednim uslovom

Quoteučenike, pored toga, treba pripremiti i na neke neprijatne scene, kao što su stradanje deteta od nagazne mine, vađenje mrtvih ljudi iz zemlje ili spaljivanje živog čoveka
Možda da im prvo puste Evil Dead i Karpenterov The Thing, to će ih pripremiti a i kapiram da su ipak malo bolji filmovi.

Truman

Quote from: Meho Krljic on 24-02-2023, 13:40:09
Danas saznaje: Zavod preporučuje prikazivanje filma ,,Oluja" osmacima i srednjoškolcima, ali pod jednim uslovom

Quoteučenike, pored toga, treba pripremiti i na neke neprijatne scene, kao što su stradanje deteta od nagazne mine, vađenje mrtvih ljudi iz zemlje ili spaljivanje živog čoveka
Možda da im prvo puste Evil Dead i Karpenterov The Thing, to će ih pripremiti a i kapiram da su ipak malo bolji filmovi.

Jadna deca. Ispira im se mozak od malena. I šta onda očekivati od budućih generacija.

Meho Krljic

Heh i nas su ko klince vodili da gledamo Vrhove Zelengore, u prvom osnovne, isto sa idejom indoktrinacije, a taj film je toliko jebeno scary kad imaš sedam godina da sam dve naredne noći spavao sa upaljenim svetlom. Ovi bar gađaju malko stariju decu, ali slutim da će rezultati indoktrinacije biti ko i do sada: ko može, otići će da živi u Nemačkoj ili Švedskoj. Ladno, jebiga, al standard. I odande će da Srbuje i govori onima što su ovde ostali da je Zapad kurčina i da samo što nije odumro.

Dybuk

Quote from: Meho Krljic on 24-02-2023, 13:40:09

Pridružujem se apelu :lol:

Truman

Quote from: Meho Krljic on 24-02-2023, 15:05:33
Heh i nas su ko klince vodili da gledamo Vrhove Zelengore, u prvom osnovne, isto sa idejom indoktrinacije, a taj film je toliko jebeno scary kad imaš sedam godina da sam dve naredne noći spavao sa upaljenim svetlom. Ovi bar gađaju malko stariju decu, ali slutim da će rezultati indoktrinacije biti ko i do sada: ko može, otići će da živi u Nemačkoj ili Švedskoj. Ladno, jebiga, al standard. I odande će da Srbuje i govori onima što su ovde ostali da je Zapad kurčina i da samo što nije odumro.

Neće svi otići. Većina će čak i ostati ovde ali će imati dosta hejta u sebi.

Krsta Klatić Klaja

baš će hejtat zbog jednog filma...

Truman

Quote from: Labudan on 25-02-2023, 14:22:03
baš će hejtat zbog jednog filma...
Nece samo zbog jednog filma, ali jednostavno to je deo neke opste atmosfere...Pritom nije poenta u temi filma (mo's pravit film na koju god hoces temu) vec u nacinu...a nacin sam video po trejleru.

Krsta Klatić Klaja

neka film procjenjuju oni koji su to i prošli

Truman

Quote from: Labudan on 25-02-2023, 17:29:53
neka film procjenjuju oni koji su to i prošli

Problem je što su i pre tog događaja mnogi drugi prošli neke druge stvari ali o tome neće biti snimljeni filmovi kod nas.

Krsta Klatić Klaja

a ti mnogi drugi ne znaju da snimaju filmove?

film ko film, loša zamjena za kršenje ljudskih prava tokom oluje

ti kao veliki borac za ljudska prava si prvo toga trebalo da se sjetiš

Truman

Quote from: Labudan on 26-02-2023, 01:15:31

Tačno. Samo kad se u filmovima obrađuje kršenje prava samo jedne strane i to prilično uprošćen način to ne može baš da ima dobre posledice. No nema potrebe da mnogo trošimo vreme na ovu raspravu. Dok je SNS-a biće režimskih reditelja i filmova tek. Od Gage Antonijevića pa nadalje.

Dr Watson

Moze biti da si sve u pravu, ali opet donosis sud kao neko ko to nije prosao, a i kao neko ko film nije gledao!?!

Truman

Quote from: Dr Watson on 26-02-2023, 12:20:08
Moze biti da si sve u pravu, ali opet donosis sud kao neko ko to nije prosao, a i kao neko ko film nije gledao!?!

Ali nije bitno sto ja to nisam prosao, mnogo toga nisam prosao pa ne znaci da ne mogu da pisem o tome. I drugi pisu o mnogo cemu. Rec je o kontekstu a ne o samom dogadjaju. Sto se filma tice ne pada mi na pamet da ga gledam, iz trejlera sam video dovoljno.

https://www.021.rs/story/Info/Srbija/333021/Preporuceno-da-se-osmacima-i-srednjoskolcima-u-okviru-nastave-pusta-film-Oluja.html
U okviru gradiva istorije na temu "Građanski rat na prostoru bivše Jugoslavije", nastavnici će kao pomoćno sredstvo đacima osmog razreda i srednjoškolcima moći da prikažu i film "Oluja".

Evo o cemu sam pricao...ucice se o tome na temu gradjanskog rata a da l ce da se uci sta su radile SAO Krajine i kakvu politiku je gurao Milosevic?  Nesto mi kaze da nece. Ovo je u kontekstu one price o Srbima kao najvecim zrtvama i srpskog politici koja je bila samo defanzivna. I tako se stvaraju nove generacije sa identitetom zrve koje ce u skladu sa tim da formiraju i svoje politicke izbore. Divno.

džin tonik

ne bih vam smetao... ali, inace se slabo snima filmova oko doticne tematike, propasti srpske agresije, pa moze li malo vise detalja? slobodno budite eksplicitni, da se potresem...

Petronije

Quote from: džin tonik on 26-02-2023, 13:59:19
ne bih vam smetao...
Ma ne smetaš, taman posla, otkud ti to?

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Krsta Klatić Klaja

Quote from: Truman on 26-02-2023, 01:35:44

Tačno. Samo kad se u filmovima obrađuje kršenje prava samo jedne strane i to prilično uprošćen način to ne može baš da ima dobre posledice. No nema potrebe da mnogo trošimo vreme na ovu raspravu. Dok je SNS-a biće režimskih reditelja i filmova tek. Od Gage Antonijevića pa nadalje.

Kolko ja kontam, ti misliš da je kršenja ljudskih prava bilo podjednako na obe strane, a ono prava žrtava Oluje se krše evo 28 godina?

Vrlo uprošćeno rečeno, ti ne tretiraš sve žrtve jednako. Ja ti to ponavljam evo već godinama, ali džaba izgleda.

Film neka je kakav god hoćeš, ti prvi ne bi pristao da država Srbija odradi ono što je po Ustavu primorana i nadležna - da procesuira zločine u Oluji.

Ti to prvi nećeš a smeta ti neka isprđena filmska propaganda. Bar budi ono licimur do kraja, daj šargarepe Krajišnicima i srbskim patrijotama, a i dalje nastavi da im kršiš prava usred Srbije.

Bar stavi pravu stvar na pravo mjesto, mislim kakve su ovo priče ti se slažeš sa mnom da je film loša zamjena za kršenje ljudskih prava? Naravno da se oko toga ne slažeš jer te ne zanima da zločini budu procesuirani.

Truman

Quote from: Labudan on 26-02-2023, 15:36:05
Quote from: Truman on 26-02-2023, 01:35:44

Kolko ja kontam, ti misliš da je kršenja ljudskih prava bilo podjednako na obe strane, a ono prava žrtava Oluje se krše evo 28 godina?

Vrlo uprošćeno rečeno, ti ne tretiraš sve žrtve jednako. Ja ti to ponavljam evo već godinama, ali džaba izgleda.

Film neka je kakav god hoćeš, ti prvi ne bi pristao da država Srbija odradi ono što je po Ustavu primorana i nadležna - da procesuira zločine u Oluji.

Ti to prvi nećeš a smeta ti neka isprđena filmska propaganda. Bar budi ono licimur do kraja, daj šargarepe Krajišnicima i srbskim patrijotama, a i dalje nastavi da im kršiš prava usred Srbije.

Bar stavi pravu stvar na pravo mjesto, mislim kakve su ovo priče ti se slažeš sa mnom da je film loša zamjena za kršenje ljudskih prava? Naravno da se oko toga ne slažeš jer te ne zanima da zločini budu procesuirani.

Naprotiv, ja podrzavam kaznjavanje svih zlocina sa svih strana. Ali opet, ti masis poentu. Ovde ne pricam o tim stvarima vec o propagandi koja se uliva u mlade mozgove preko tog filma. Nikakve to veze nema sa isterivanjem pravde. Samo naprednjacka propaganda.

Krsta Klatić Klaja

odlično, pošto sve znaš siguran sam da možeš recimo da nabrojiš 3 zločina iz Oluje?

Truman

Quote from: Labudan on 26-02-2023, 17:43:38
odlično, pošto sve znaš siguran sam da možeš recimo da nabrojiš 3 zločina iz Oluje?

Bato, dosta mi te je.

Krsta Klatić Klaja

prazne priče, Truki. Jedno je reći isprazno da si za procesuiranje svih zločina, ali onda treba i skočiti nakon hop

džin tonik

nemojte se svadjati. jasno je kako se zlocini tolikih dimenzija moraju procesuirati. crna ruka je ispruzena, sad samo morate posaditi ljude na tenkove i poslati u oslobodjenje, hm, vekovnih srpskih ognjista. ali sad bez zezancije, ne kao prije.
pogromi, genocidi, etnicka ciscenja, bljesak, logori za djecu, oluja, jasenovac, vukovar, pokrstavanja, jame razne, a srbi sute li i trpe, jedva neki film da se snimi.

Meho Krljic

Truki kao i ja verovatno samo misli da je prilično nezgodno kad se ovo stavlja praktično u lektiru a nekakve Hladnjače ne, jelte.

U to ime, iako ne mogžemo ovo da pripišemo Vučiću, da se prisetimo da je danas jubilej zločina znatno manjeg po obimu od Oluje, naravno, ali koji su u ime svih nas izvršili ljudi na platnom spisku države:

PAMTIMO: 30 godina od zločina u Štrpcima

džin tonik

oluja nije zlocin.

ako i toboznja opozicija, proeuropska i kvazi-napredna, vojni poraz fasistickog ultra-zlocinackog velikosrpstva u oluji, sve uz minimalne kolaterale i pod stostrukim povecalom razne svjetske prosrpske i projugoslavenske gamadi, pa i opjevano u haagu, smatra zlocinom, najbolje se trajno zakacite rusoturskom svetu; da se ne ljubimo.

dok ne obiljezite oluju kao veliku antifasisticku operaciju slobodnog i demokratskog svijeta, d-day, koja je i srbima u hrvatskoj donijela slobodu, kao i narodu u bih, te nacela i zlocinacki rezim u matici srbiji, te ne kazete hvala, vi ste svi skupa samo pricuva, rezervna opcija agresivnog velikosrpstva pod krinkom jugoslavenstva; za idiote poput izipanja.

Meho Krljic

Mislim, proteraš nekoliko stotina hiljada ljudi sa teritorije na kojoj su živeli. To je svakako zločin.

Dybuk

Etničko čišćenje je zločin.

džin tonik

meho, ne mogu procijeniti koliko si ozbiljan, a koliko se zezas.
mislim, ako si ozbiljan, ta prica moze proci tek kod teskog idiota, a ne smatram se idiotom.
sta bih ja sad trebao, od proizvoljne gluposti braniti stvarnost? kao, razbjezali se, odlicno znaju kako i zasto i slicno, objasnjavati?

vidi, da je iskljucivo do mene, ja bih 1995. 20% momentalno smjestio metak u glavu, 30% potegao po sudovima, dugogodisnjim robijama i prisilnom radu, a ostatak bih, mozda, u nedostatku kapaciteta, koliko-toliko ostavio ne-denacificiranima. i bilo kome tko trazi zlocin bih kristalno jasno rekao: hrvatska vojska nije pocinila zlocin. no tad bi se o tome moglo i raspravljati u smislu je li trebalo uvesti bar neki preki sud za navedenih 20%, onako formalno.

a u ovom slucaju, gdje se kao zecevi razbjezali, neprocesuirani, pa se jos dobrim dijelom opet nakotili u novom, novom memorandumu, ne-denacificirani, te se krece iznova i nanova sa agresijom raznim metodama, mi apsolutno nemamo o cemu raspravljati. to bi bilo bizarno.

dark horse

Ako Oluja nije zločin onda ni Hrvatska nije država.

Missim, jednostavno je. Države i režimi su nastali u krvi, genocidima i satiranjima poroda političkih protivnika. Neprirodno je što Hrvatska toliko negira očigledno, da je dva puta nastala u krvi i genocidu, kad je to jasno kao što su dva i dva četiri, samo nije jasno šta ti Srbi hoće i čemu se pa bune.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Truman

Quote from: Meho Krljic on 27-02-2023, 16:25:43
Truki kao i ja verovatno samo misli da je prilično nezgodno kad se ovo stavlja praktično u lektiru a nekakve Hladnjače ne, jelte.

Da, to je upravo moja poenta. Samo što bih pored hladnjača spomenuo i delovanje SAO Krajine na tom prostoru i to što je tada rađeno nesrbima. Tako se formiraju mladi mozgovi koji će da mrze ili barem imaju identitet žrtve pad kad se pojave političari sa tom spikom daće glas njima. Zato je bolje uopšte ne obrađivati u školi temu tog rata nego to raditi na ovaj način. 

Vidiš za taj zločin Štrpcima nisam ni znao. I to još sve državljani Srbije i CG.

Krsta Klatić Klaja

Ah, pa lako je biti dobar sa svima kad se ni za jedan zločin ne zna i ne mari.

Bolji ovaj zosko, on bar zna i ne mari.

Krsta Klatić Klaja

Truman

Quote from: Dybuk on 27-02-2023, 19:36:15
Etničko čišćenje je zločin.

Jeste, ali je problem ako to u školama budu predstavljali kao jedini zločin (iz razloga koji sam gore napisao).

Krsta Klatić Klaja

Srbija je jedina zemlja na Balkanu koja je snimala filmove o sopstvenim zločinima i emitovala film o Srebrenici

džin tonik

ocigledno postoji razlika izmedju nacisticke njemacke, boljsevicke rusije i srbije: nacisticka njemacka i boljsevicka rusija imale su i stvarnu oporbu...

dark horse

Pa, Hrvati, muslimani i kolektivni Zapad su se posrali po srpskoj opoziciji, faktički doveli Vučića na vlast protiv želje svih mislećih u Srbiji i sad se čude što opozicija ne postoji... ne postoji jer ste vi takvi kakvi jeste i opozicija ne bi imala bilo kakvu svrhu... eto vam sad što ste hteli...

Truman

Quote from: dark horse on 28-02-2023, 09:27:28
Pa, Hrvati, muslimani i kolektivni Zapad su se posrali po srpskoj opoziciji, faktički doveli Vučića na vlast protiv želje svih mislećih u Srbiji i sad se čude što opozicija ne postoji... ne postoji jer ste vi takvi kakvi jeste i opozicija ne bi imala bilo kakvu svrhu... eto vam sad što ste hteli...

Dok čitam ovo imam utisak kao da živim negde drugde. I opet su drugi odgovorni...

dark horse

Hrvati i Muslimani su rekli da je njima Tadić isti kao Milošević iako se izvinjavao više puta i klečao na kukuruzu stalno. Onda je kolektivni Zapad u vidu Angele Merkel tražio od Tadića da potpiše kapitulaciju i prizna Kosovo, na šta je on odgovorio da na sme zbog opozicije, tj. Vučića.

Angela Merkel je rekla "dobro, onda ćemo se dogovorati sa Vučićem" i od tog trenutka opozicija u Srbiji ne postoji. Jer joj je jedina svrha očigledno bila da se izvinjava Hrvatima i Muslimanima i priznaje Kosovo. To zaključujem iz fakta da se kolektivni Zapad nije mnogo bunio što je Vučić uzurpirao svu vlast i što opozicija u Srbiji faktički ne postoji, niti pritiskao Vučića oko toga.

Koliko je godina prošlo od tada, a mi smo i dalje na istom mestu. Oni se i dalje dogovaraju sa Vučićem da on prizna Kosovo, a opozicija, tj. Srbija u celini ih ne zanima. A ni izvinjavanja Hrvatima i Muslimanima ne toliko više, od toga su čini se odustali. Otkad su Muslimani kamenovali Vučića u Srebrenici.

Samo ih zanima da priznamo Kosovo. Kako je krenulo, sad će nas opet bombardovati zbog Kosova.

Truman

Quote from: dark horse on 01-03-2023, 08:47:07
Hrvati i Muslimani su rekli da je njima Tadić isti kao Milošević iako se izvinjavao više puta i klečao na kukuruzu stalno. Onda je kolektivni Zapad u vidu Angele Merkel tražio od Tadića da potpiše kapitulaciju i prizna Kosovo, na šta je on odgovorio da na sme zbog opozicije, tj. Vučića.

Angela Merkel je rekla "dobro, onda ćemo se dogovorati sa Vučićem" i od tog trenutka opozicija u Srbiji ne postoji. Jer joj je jedina svrha očigledno bila da se izvinjava Hrvatima i Muslimanima i priznaje Kosovo. To zaključujem iz fakta da se kolektivni Zapad nije mnogo bunio što je Vučić uzurpirao svu vlast i što opozicija u Srbiji faktički ne postoji, niti pritiskao Vučića oko toga.

Koliko je godina prošlo od tada, a mi smo i dalje na istom mestu. Oni se i dalje dogovaraju sa Vučićem da on prizna Kosovo, a opozicija, tj. Srbija u celini ih ne zanima. A ni izvinjavanja Hrvatima i Muslimanima ne toliko više, od toga su čini se odustali. Otkad su Muslimani kamenovali Vučića u Srebrenici.

Samo ih zanima da priznamo Kosovo. Kako je krenulo, sad će nas opet bombardovati zbog Kosova.

Nema to mnogo veze sa time sto Srbi biraju SNS. I kakvo crno bombardovanje.

dark horse

Kako znaš da Srbi biraju SNS? Pročitao si negde?

Truman

Quote from: dark horse on 01-03-2023, 16:14:08
Kako znaš da Srbi biraju SNS? Pročitao si negde?

Tako mi deluje. AV je prilicno popularan, a ranije je bio jos popularniji.

dark horse

Čudi me onda da nije još popularniji sada.

Hoće to, da si stalno na vlasti, a sve si jači. Dok opozicija koja nikad nije bila na vlasti, svakim izborima sve slabija.

Mene učili da je obrnuto, da se stranka jača dok je u opoziciji, a slabi dok je na vlasti.

Pošto ja to ne vidim da je tako u Srbiji, ja i ne verujem da narod i dalje bira SNS i Vučića. Već samo da se vlast ponaša kao da je tako izabrao narod. A da li je, diskutabilno je.

mac

Pa kad se neki pravili pametni, pa bojkotivali izbore. Lažna opozicija..

dark horse

Malo je i do onog ko broji glasove. Mogao je i Tadić ovako još 300 godina.

Truman

Mislim da je jasno čemu srpsko biraćko telo teži.

mac

Onaj ko učestvuje u izborima učestvuje i u brojanju glasova. U tome i jeste tragedija i glupost bojkota.