• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Boban Knežević - SLOBODANIDA (2014)

Started by Boban, 25-08-2014, 00:05:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nightflier

Naslovnica je na idejnom rešenju veličanstvena. Jesi li ti fotošopirao ili ti je neko radio?

Tipografiju bi valjalo promeniti.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Boban

Crtež za naslovnicu rađen je po narudžbini i sasvim u skladu s knjigom.
Tipografija mora da bude drugačija i pre svega čitka jer je reč nesvakidašnja i da ne bude raznih dilema.

Uzgred, 17. septembar je istekao, knjige nema, razlog je naravno moje dodatno sređivanje i dopisivanje... 17. oktobar je sasvim prihvatljiv datum za izlazak.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Josephine

Nightflier

Quote from: Boban on 18-09-2014, 01:49:38
Tipografija mora da bude drugačija i pre svega čitka jer je reč nesvakidašnja i da ne bude raznih dilema.

Uzgred, 17. septembar je istekao, knjige nema, razlog je naravno moje dodatno sređivanje i dopisivanje... 17. oktobar je sasvim prihvatljiv datum za izlazak.

Jesi li razmišljao o tipografiji nalik na poternice koje su Nemci izdavali za Titom tokom rata? Btw, to bih voleo da imam kao poster...
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Josephine

to se ne uklapa u atmosferu romana

mac

Možda u ovom romanu Nemci ni ne jure Tita...

Boban

U romanu nema ni Tita ni Nemaca... radnja se događa 2006. u Beogradu.
A za tipografiju ćemo da vidimo.

Anomander Rejk

Quote from: Boban on 18-09-2014, 01:49:38

Pa možda je i bolji termin, taman pred BG Sajam.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Boban

To je definitivno najgori termin jer u istom trenutku izlazi bar još dvesta domaćih knjiga i nemaš prostora ni za promociju, ni za najave, ni za medijsku prezentaciju, ništa, ništa ništa...

Josephine

Pa ti si poznat po tome što nemaš/ne znaš/nećeš da organizuješ marketing.

Boban

Takav sam bio do pre dva dana... sada sam novi čovek i marketing izbija na prvo mesto.

Josephine

Vidimo se uskoro. Spremi mi jedan od ona dva primerka koji sam tražila. :)

Albedo 0

Quote from: D. on 18-09-2014, 14:31:36
Pa ti si poznat po tome što nemaš/ne znaš/nećeš da organizuješ marketing.

kako organizovati marketing za nešto što se zove ''Poslednji Srbin''? 8-)

mislim, znam kako bi se organizovalo u, recimo, Hrvatskoj, ali kako u Srbiji?

Truba

i kome god kažeš što si kupio ili čitaš... rolaju očima
zato štutiš
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Boban

Do kraja godine izlazi novo izdanje "poslednjeg Srbina" pod prvim i originalnim naslovom "Živosahranjeni" i nećete više imati nikakvih problema.

Albedo 0

jel to uopšte dozvoljeno? 8-)

inače, Slobodanida bi mogla da ima čak i radio reklamu, Slobo da ni da du da dej la la la, opa la, do re mi, di da du di, Slobodanida na kioscima!

Stipan

Šta? Prodavaće se po trafikama? Uz "Kurir"?

Josephine

xrofl

e, ovaj batica ponekad ume da bude i duhovit.

Barbarin

Meni se više dopada ime Poslednji Srbin (nisam pročitao) nego ovo jer me podseća na Miloševića.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Josephine

I meni se sviđa "Poslednji Srbin" više nego "Živosahranjeni" zato što zvuči prkosno, zato što je autorov prvi izbor, zato što nije plod kompromisa i zato što je u autentičnom autorovom stilu. Sad će biti Živosahranjeni poslednji Srbin.

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Kimura

Quote from: Barbarin on 19-09-2014, 17:46:21
Meni se više dopada ime Poslednji Srbin (nisam pročitao) nego ovo jer me podseća na Miloševića.

Ama, zašto te podseća na Miloševića?
Ako zanemarimo da nas gotovo sve iz našeg okruženja može (mora) podsećati na Miloševića?

Naslov ''Poslednji Srbin'' definitivno privlači pažnju (u ovo sam se lično uverila), tako da je u smislu reklame verovatno to bolji izbor.  ''Živosahranjeni'' više odgovara samoj knjizi, pa bih ja, kao suštinski autistična osoba, pre napravila takav izbor.

Boban

Bata je kritikovao Poslednjeg Srbina da nije dovoljno političan, pa sam se u Slobodanidi bavio uglavnom politikom, na doslovno brutalan način.
Naravno, Bata opet neće biti zadovoljan, ali nadam se da ostali oće...

Mica Milovanovic

Poznavajući Bobanovu naviku da menja svoje romane, verovatno možemo očekivati smeštanje radnje u zabačeno hercegovačko seoce i Franju koji je čitavu mladost proveo na Grobniku ganjajući usred te puste i netrebne raskoši motore i slušajući Sklonište. Vozeći najnoviji Kavasaki 1250 naleće da tajanstvenog stopera (lagani peting sa LGB trendom) koji je, u stvari, ukrajinski agent...
Mica

Barbarin

Quote from: kimura on 19-09-2014, 20:27:25
Ama, zašto te podseća na Miloševića?
Ako zanemarimo da nas gotovo sve iz našeg okruženja može (mora) podsećati na Miloševića?

Samo njegovo ime, me iz nekog razloga vodi ka njemu. Kad god čujem to ime meni skoro uvek njegova slika, iako se nisam opterećivao njime, niti se nešto posebno sećam tog perioda.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

scallop

Bre, Boban se zvao Slobodan pre nego što je promenio ime. Jeste da je naslov kulovski, podseća na Kuferovu Šamanijadu i Kačarevsku Slaninijadu, ali svaki pisac ima svoje veselje. Ko zna kako će se roman na kraju zvati. Kod Bobana to nema mnogo veze sa sadržinom.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Boban

da, knjiga je zapravo izmišljeni fragment moje autobiografije...

Kimura

Slobodan je, ustvari, veoma lepo ime. Čoveku ne možeš poželeti bolje nego da bude slobodan. Ipak, teško da će u novije vreme ijedno dete dobiti to ime. I Milošević tu nije bez krivice.

hidden

Mene asocira na Enejidu...još da Slobodan zasnuje koloniju di ne treba i biće sjajno....

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

ALEKSIJE D.

Promeni naslov. Asocijacije su loše, nejasne i teško se neko uhvatiti za tu knjigu.

saturnica

Albedo 0

Boban

Quote from: ALEKSIJE D. on 22-09-2014, 13:28:08
Promeni naslov. Asocijacije su loše, nejasne i teško se neko uhvatiti za tu knjigu.

Već sam jednom napravio glupost menjajući "Živosahranjeni" u "Poslednji Srbin" - čak sam i ja u stanju da učim iz sopstvenih grešaka.
Knjiga će biti nazvana onako kako je ja osećam, a dal će neko da se vata za nju, to nema veze s tim.

Barbarin

Za knjigu se "vatam" zbog pisca ne zbog imena iste ;)
Jeremy Clarkson:

ALEKSIJE D.

Ako ne znaš za pisca, onda se vataš za knjigu. Valjda je cilj navatati nove čitaoce? Ali, šta ja znam o tome...
Bez obzira na naslov, nikad ne bih čitao knjigu Isidore Bjelice ili Suzane mančić.
Ali naslov zna da me prevari.

Boban

Aleksije, da li si ti ikada čitao ijednu moju knjigu?

M.M

Evo ovako, iako tebe posebno ne zanima šta o tvojim romanima misle neki (kao ja, na primer), ipak ću da kažem šta imam. Pročitao sam dva tvoja romana i dosta tvojih priča i sviđa mi se kako ti to radiš... Drago mi je što ćeš objaviti roman, ali, ali, ali, ako bih sudio po naslovu i po tome što si najavio da će roman imati političku pozadinu, ne bih kupio Slobodaniadu ni za milion godina. E, sada, kupiću roman sigurno iz, posve, sebičnih razloga. Realno, dobro pišeš, kad se proseje može štošta od tebe da se nauči. Tako da... eto.
Nijedan poraz nije konačan.

Biki

Quote from: Boban on 04-09-2014, 18:19:15
A ja i nisam vrsta pisca za vađenje pasusa i podvlačenje velikih misli. Moja dela najbolje funkcionišu kao celina za sebe.

Boban

Quote from: Miljan Markovic on 22-09-2014, 20:05:49
Evo ovako, iako tebe posebno ne zanima šta o tvojim romanima misle neki (kao ja, na primer), ipak ću da kažem šta imam. Pročitao sam dva tvoja romana i dosta tvojih priča i sviđa mi se kako ti to radiš... Drago mi je što ćeš objaviti roman, ali, ali, ali, ako bih sudio po naslovu i po tome što si najavio da će roman imati političku pozadinu, ne bih kupio Slobodaniadu ni za milion godina. E, sada, kupiću roman sigurno iz, posve, sebičnih razloga. Realno, dobro pišeš, kad se proseje može štošta od tebe da se nauči. Tako da... eto.
Velika većina američkih sf romana ima političku pozadinu na nekom nivou, a posebno je to izraženo u novije vreme.
Politike ima podosta i u romanima Žila Verna, ali nama Srbima je normalno da Ameri pišu o američkim političkim prilikama, britanski o britanskim, Francuzi o francuskim, a neprirodno je da Srbi pišu o svojima.
S druge strane, malo poverenja u mene nikome ne bi škodilo. U pitanju je čist kao suza SF roman koji glatko upada u naše okruženje i nadopunjuje se na jedinstven način. Znam da deluje bizarno ili nemoguće ili kako god, ali tako je. Ova knjiga pomera granice SF-a u našem okruženju, a možda i u svetskim okvirima, mada to nije proverivo ni uporedivo.

scallop

Eto, šta će ti marketing i da te drugi fale? Sam će si fališ.

ALEKSIJE D.

"Crni cvet" i neke priče.
Moje razglabanje se odnosi na naslove dela generalno, ne na nečije pisanje.

Kimura

Quote from: Boban on 23-09-2014, 01:49:34
Quote from: Miljan Markovic on 22-09-2014, 20:05:49
Velika većina američkih sf romana ima političku pozadinu na nekom nivou, a posebno je to izraženo u novije vreme.
Politike ima podosta i u romanima Žila Verna, ali nama Srbima je normalno da Ameri pišu o američkim političkim prilikama, britanski o britanskim, Francuzi o francuskim, a neprirodno je da Srbi pišu o svojima.
S druge strane, malo poverenja u mene nikome ne bi škodilo. U pitanju je čist kao suza SF roman koji glatko upada u naše okruženje i nadopunjuje se na jedinstven način. Znam da deluje bizarno ili nemoguće ili kako god, ali tako je. Ova knjiga pomera granice SF-a u našem okruženju, a možda i u svetskim okvirima, mada to nije proverivo ni uporedivo.

Za Srbe nema ništa prirodinije nego da pišu o svojim političkim stvarima. Nijedan Srbin, samo ako je pismen, ne propušta da nekad u životu napiše nešto o tim stvarima. One stvari će možda i preskočiti, ali te sigurno neće.
''Politička pozadina'' može da znači toliko toga, moramo da vidimo roman.
Meni se dopada što je radnja u 2006. godini. Stvarno mi je dodijala naša slavna i neslavna prošlost.

Cornelius

Quote from: Boban on 23-09-2014, 01:49:34
Ova knjiga pomera granice SF-a u našem okruženju, a možda i u svetskim okvirima, mada to nije proverivo ni uporedivo.

Sve može da se proveri, uporedi, izmeri, proceni... Dostavi knjigu.

Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Boban

Šta povezuje Tita, Tolkina, Aljehina, generala Franka, Ivu Andrića i Hajla Selasija?

Ghoul

https://ljudska_splacina.com/

Albedo 0

1892.

nije ti valjda to zaplet romana, piši propalo!