• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Moja pricica :)

Started by bitanga, 31-08-2014, 19:33:20

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Josephine

Quote from: Meho Krljic on 01-09-2014, 14:42:07
Malo da se smanji unos alkohola i biće sve to bolje.

Iju, kad si ti, Meho, postao ovoliko bezobrazan? lol

Meho Krljic

Pa, otkad pišeš "lol". Jednom je slučajnost, drugi put provokacija, treći put razlog da zovemo telefonom i pitamo je li sve u redu.

Ali dobro, potrudila si se oko analize, rispekt, nadam se da će i autor pročitati.

saturnica

D., skidam kapu za trud oko priče. mazohistkinjo... :)  lol

Josephine

Quote from: Meho Krljic on 01-09-2014, 15:13:03
Pa, otkad pišeš "lol". Jednom je slučajnost, drugi put provokacija, treći put razlog da zovemo telefonom i pitamo je li sve u redu.

Eh, pa pitaj me, pre nego što doneseš pogrešan zaključak.

Pišem u ovom quick reply polju, a tu nema smajlija, a ne znam kodove za većinu. Pa samo napišem "lol". Lol.

Quote from: saturnica on 01-09-2014, 15:15:13
D., skidam kapu za trud oko priče. mazohistkinjo... :)  lol

Energija, nikada je ne zaboraviti. Bez nje ništa ne uspeva. :)

Meho Krljic

Energija... vinjaka bez sumnje  :lol:

scallop

Sad znam šta je meni nedostajalo. lol
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Josephine

Quote from: Meho Krljic on 01-09-2014, 15:24:26
Energija... vinjaka bez sumnje  :lol:

More m'rš.  8)

Quote from: scallop on 01-09-2014, 15:26:14

Koliko ja znam nije vam nedostajalo ( :lol:  e, ovo se zove "biti bezobrazan". Meho je mala maca za mene).

Hobit

... i energija
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

SuperSynthetic

Extra power. Jel gledo neko - LIMITLESS - ?

http://youtu.be/MHoMZAkKKQM
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

scallop

Quote from: D. on 01-09-2014, 15:28:17

Koliko ja znam nije vam nedostajalo ( :lol:  e, ovo se zove "biti bezobrazan". Meho je mala maca za mene).

Koliko ti znaš? Koliko puta si imala prilike da saznaš? To nije bezobrazluk, već idiotluk. Koliko se ja razumem u bezobraluke.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Josephine

Pa svaki put kada sam sedela sa vama u kafani. :)

scallop

Ja nikada nisam s tobom sedeo u kafani.

Josephine

Ma jeste, jeste. :) Prvo što mi pada na pamet je Skadarlija, na primer.

scallop

Da. Jednom tamo i jednom u Cara Uroša kad sam napravio životnu grešku i uveo te u društvo LK. I tamo sam se napijao? Ili, popio pivo koliko i ostali?

Josephine

Mene je Boban uveo u LK, a ne vi. :)

SuperSynthetic

He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

scallop

A ko te je pokupio na ulicu u Cara Uroša?

Josephine

Nemam pojma o čemu pričate, moguće je da sam zaboravila. Ali istina je da sam Bobana prvog upoznala i Boban me je uveo u LK.

scallop

Važno je da ja ne zaboravljam. Čak sam te posadio do sebe za stolom, jer ti je bilo neprijatno što nikoga ne poznaješ. Sve ostalo je izmišljotina.

Josephine

Pa, dobro, poznato je da vi sebi volite da pripisujete zasluge. Da li sa pravom ili ne, to je druga (i zamorna) priča.

scallop

To je samo tebi poznato.

Josephine

A bitanga ni da nam se zahvali. Lol.

bitanga

Quote from: D. on 01-09-2014, 17:15:42

ehh bitange su takve :)

Hvala ti na opseznoj korekciji, videcu da ispravim sugerisano u prici.

Sto se tice same radnje price. Vanzemaljci otmu jednog majmuna iliti pracoveka, i promene ga genetskim inzinjeringom u savremenog coveka i vrate ga gde su ga i nasli... on se vraca u svoje pleme, ubija oca, otima mu "zenu", tj. svoju majku, postaje vodja plemena, i fakticki postaje prvi covek, on je Adam. To mu dodje to :)

PS kukice na slovcima, nemam na ovom kompu :D

scallop

Piši novu. Ova nije da pršti od originalnosti.

bitanga

Quote from: scallop on 01-09-2014, 18:34:14
Piši novu. Ova nije da pršti od originalnosti.

Originalnije od "Prometeja" hehe :)

scallop

bitanga

Quote from: scallop on 01-09-2014, 18:56:21
Onda nemoj.

Ma hocu... nego cekaj malo da se naucim da pisem :) ...a interesantno poezija mi ne ide lose, dobio i neke nagradice, ali kad uzmem da pisem prozu, to ne lici ni na sta :)

saturnica

I Stipi ide poezija..

scallop

Quote from: bitanga on 01-09-2014, 19:02:49
Quote from: scallop on 01-09-2014, 18:56:21
Onda nemoj.

Ma hocu... nego cekaj malo da se naucim da pisem :) ...a interesantno poezija mi ne ide lose, dobio i neke nagradice, ali kad uzmem da pisem prozu, to ne lici ni na sta :)

Preteče me Saturnica. :(  Tako je sa vama što znate više prideva nego imenica. xfrog

Stipan

A šta ste se svi mene dohvatili?

saturnica

Nismo, nego povlacimo paralelu izmedu dva pisca. :)

Stipan

Ljubim ja tebe u paralelu...

scallop

ALEKSIJE D.

Mesečarenje u punom zamahu. Izlivi ljubavi, kao da je proleće na "jesenje lišće več opalo je" i daj mi žilet da sečem vene.

Stipan

Ma i Scallopa ljubim, a što ne bih...

scallop

Još da Aleksiju uzmemo žilet i svi će da se ljubimo.

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 01-09-2014, 17:15:42

Да вам захвали, не да вам СЕ захвали. Основна школа, пишкињо, основна школа...
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Josephine

O, pa gde si ljubavi. U pravu si, naravno. Uvek pišem kolokvijalnim jezikom, zaboravljajući da imam toliko udvarača na forumu.

Edit: ali nema tu velike razlike i nije gramatički neispravno.

Father Jape

I zahvaliti i zahvaliti se, naravno (RMS str. 246). Nijedno nije kolokvijalnije od drugog. Takođe, kolokvijalno nije isto što i nestandardno.

Osnovna škola je notorno loše mesto za učenje standardnog srpskog, jer većina učiteljica, a i nemali broj nastavnica srpskog, voli da izmišlja potpuno suluda ,,pravila" koja nećete naći ni u jednom priručniku, gramatici, rečniku, naučnom radu posvećenom srpskom jeziku.

P.S. No grah i dalje ostaje pasulj. :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Josephine

Quote from: Father Jape on 01-09-2014, 20:24:15
P.S. No grah i dalje ostaje pasulj. :lol:

A zašto ne možeš samo da napišeš nešto u moju korist, a da se ne ulaguješ onome kome to ne ide u korist? :)

Napisala sam i ja isto. Nije gramatički neispravno, a čak i da jeste - zabole me lakat za pravila.

pokojni Steva

Ne poteži lakat zaludu, nemaš pojma kako boli "teniski".
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

RedSonja