• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

FLAT EARTH!

Started by Ugly MF, 27-11-2016, 20:34:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ridiculus

Quote from: mac on 29-11-2016, 00:53:37
Trampa poslati u orbitu. Džef Bezos će mu sigurno dati i popust, ako posle javno posvedoči šta je video kroz prozor.

Ovim podrazumevaš da bi ga trebalo i vratiti!  :shock:

Uostalom, dve trećine stanovnika Zemlje nisu hrišćani*, pa ne vidim kakve Vatikan ima veze. Kakav je njegov uticaj na Kinu, koja je slala rakete u kosmos (ili bar tako tvrdi)?

*ako ne računamo skrivene narode, koje priznaju neki teoretičari još dublje zavere od one koje Agli pominje!
Dok ima smrti, ima i nade.

tomat

Quote from: Ugly MF on 29-11-2016, 00:55:47

@tomat

Hau konvinijent!!!
Ta gravitacija bi trebala od nas da napravi palačinke ,a ne da se slobodno šećkamo i skakućemo tu i tamo!

otkud to? pa Bog je stvorio zemlju sa optimalnom gravitacijom, kako bi čovek opstao na njoj. taman dovoljna da možeš da se šećkaš i skakućeš a da ne odletiš sa zemlje, a ne prevelika kako te ne bi spljeskala.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Krsta Klatić Klaja

Tramp da pošalje maca i ridikulija u orbitu, da ne bi i dalje obmanjivali javnost!
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Dybuk

Meha i tomata isto!

Krsta Klatić Klaja

Meho će pokušati da izvrda s obrazloženjem da su spejs šatlovi zagađivači, ali na sreću Tramp je već ukinuo globalno zagrijavanje!

džin tonik

Quote from: mac on 28-11-2016, 22:02:14
Na 50-65km visine Venerina atmosfera je po pritisku, temperaturi, a možda i po sastavu, bliska Zemljinoj na površini mora. Mogli bismo da imamo lebdeće kolonije na Veneri, bez problema.

e vidis. da je bog na veneri instalirao teraforming uredjaj, imala bi atmosferu, plus, atmosferu koja bi na "razini mora" po pritisku odgovarala njeznim bicima poput ljudi.
ali nije na veneri, vec zemlji. i to se krije. samo bi neki dragi vodja ili slicna budala trebali unistiti aparate i ode lijepa plava planeta...

Krsta Klatić Klaja

a mac misli da možemo da napravimo lebdeće kolonije, a ne vjeruje da ljudi gušteri varaju čovječanstvo da je zemlja okrugla! Ha, kažem, ha! Reptilijanci su dobro umreženi u američkoj vlasti i Tramp će se izboriti sa njima.

mac

Quote from: Dybuk on 29-11-2016, 00:59:32
Ne, brotha Ugly, ne verujem. Nisam ja tol'ki skeptik haha.

Jel ti u ove novonazadne teorije verujes zbog Bajbl, inata ili neceg treceg? Jer stvarno (neki drugovi ovde su pitali ko bi imao motiv da odrzava trenutnu "laz", a ja bih obrnula pitanje) Ne vidim svrhu, motiv, potrebu da se veruje u nesto sto je opovrgnuto ihahaj - kad. Mislim, sta TI imas od toga? Kapish?
Naravno da on ne veruje u ravnu Zemlju, ali pitam se nešto. On ima dve ideje koje gura ovde, ravnu Zemlju i mladu Zemlju. Ako propoveda ravnu Zemlju, a nema šanse da veruje u to, možda zapravo ne veruje ni u mladu Zemlju? Ja sam dosta vremena proveo preganjajuzći se s njim oko mlade Zemlje, i sad ispada da me je lik sve vreme trolovao. Not cool bruh...

Quote from: Pizzobatto on 29-11-2016, 02:03:32
a mac misli da možemo da napravimo lebdeće kolonije, a ne vjeruje da ljudi gušteri varaju čovječanstvo da je zemlja okrugla! Ha, kažem, ha! Reptilijanci su dobro umreženi u američkoj vlasti i Tramp će se izboriti sa njima.

Cepelini su razrađena tehnologija. Treba ih samo uvećati stostruko...

ridiculus

Quote from: Pizzobatto on 29-11-2016, 01:17:54
Tramp da pošalje maca i ridikulija u orbitu, da ne bi i dalje obmanjivali javnost!

Orbitu oko čega? Priznajem samo kockaste putanje! Matematičari su vas pošteno obmanuli!

Ugly MF

Nekako ispada za nas obične smrtnike kojima to ništa ne donosi sasvim svejedno dal' je mlada ili stara, dal je lopta ili ravna....ali sasvim svejedno.
Opet ,zabavljajući se s' time, mož' napravit sijaset Fantazija i Sajfaja, čaki Pirati sa Kariba žive na Flat Earth, go figjur!
Nisam na nekom strašnom sudu da mi ne znam šta zavisi od toga dal' ću da se izjasnim kao vernik ovoga ili onoga, ali mi se sviđaju ove realne zavereničke teme i razbijanje establišmenata koji nas lažu bilo čime, na sve moguće načine.Zanimljivo je!
Reptili među ljudima su mi ortodoxni nonsensi,vanzemaljci služe za Sajfaj zabavu i ništa više, da se razumemo.

Elem, nikada, dok se ono baš baš ne dokaže jedno ili drugo, dok se ne dokaže recimo kaaaaaooooo da....voda mrzne na 0c a ključa na 100c, i toooooo je amin nad aminima , brez procenta sumnje jelte, ja ću nekako ostati openmajnded za obe varijante.
Moje naginjanje je da je Bog stvorio Zemlju pre Sunca i Meseca, da smo mi centar i da nema ejlijenci 'aLIEn' , hehehe....
Starost Zemlje....idemo na mladu zemlju, 6000-7000 godina, to nek si računaju Hibrusi i Džuuuuzi, briga me za cifru, irelevantno,
a ovo krug ili lopta, to bih voleo još malko se natežu naučnici, da bude zanimljivo :)
Nekako bih vol'o da ispadne ravna ,čisto zbog cajpera establišmentu, ali neću se izjašnjavam, jer sam pristrasan.
Dakle, još 100% nisam siguran, :) ali bih voleo, želim da bude tako, dakle, nisam merodavan da se izjašnjavam!!!

Pa priznajte sami, dal' to ne bi bilo zanimljivije, ajd' svega vam!?!

дејан

али твоја 'дилема' потиче само из твог непознавања елементарне географије. ништа наса, ништа ватикан и бакрачи....ако би се позабавио тиме, макар на недељу дана, не би имао никакву дилему...ерастотен је пре више од 2000 година веома једноставним експериментом установио не само сферичност планете већ израчунао скоро тачни обим земље и нагнутост осе (!) а да није изашао из египта...сам експеримент би могао да реконструишеш и решиш питање. мис'им, равна земља не може бити никакав 'цајпер' естаблишменту, само још једна од будалаштина за дистракцију...не бих се изненадио да ју је сам естаблишмент подметнуо

едит. убацио 'још'
...barcode never lies
FLA

Ugly MF

Ama i ta geografija o 'obimu' se zasniva na NASAinim snimcima, trt...
E, znaš li kolko je ljudi koji imaju kintu da prelete južni pol, a niko nikad nije?!
Pa bio bi ravan Kolumbu!
A i taj erastoten, i njega su pominjali, mrzi me da tražim sad,,,
pre neki dan mi promače neki interesantan zajeb konto rotacije oko sunca ,zakrivljenosti ose i onim belim noćima na severu, al' sad ga nemog nađem....čim nađem, kačim...

Da si ti pažljivije pročitao post, ukapirao bi da ja samo 'želim' cajper establišmentu.
Ravna zemlja bi bila extlalardž anlubrikejted dildo ako ćemo iskreno, morali bi svi da pocepaju svoje knjige o bigbangu i ostalim darvinizmima i još ponešto, hehehe....

дејан

а ни ти ниси пажљиво прочитао - равна земља може бити 'цајпер' само антиестаблишменту због своје бесмислене поставке, слично као и старост планете (космоса и сл)...рекох ти практичан савет, ствар коју можеш сам да провериш - понови експеримент и добићеш идентичне резултате као древни мудрац. посвети своје време идејама које стварно изазивају естаблишмент (било научни, било политички) а не оваквим 'кукавичијим јајима'
...barcode never lies
FLA

Krsta Klatić Klaja

Reptilijanci,  they live!

дејан

и то ми има више смисла од равне земље...а и дејвид ајк ће 2017. посетити србију :shock:
...barcode never lies
FLA

Ugly MF

Quote from: дејан on 29-11-2016, 12:13:21
а ни ти ниси пажљиво прочитао - равна земља може бити 'цајпер' само антиестаблишменту због своје бесмислене поставке, слично као и старост планете (космоса и сл)...рекох ти практичан савет, ствар коју можеш сам да провериш - понови експеримент и добићеш идентичне резултате као древни мудрац. посвети своје време идејама које стварно изазивају естаблишмент (било научни, било политички) а не оваквим 'кукавичијим јајима'

Dokaz o ravnoj zemlji može biti, ne teorija.Sam establišment se zasniva na masama teorija.
A ono što zaista jedino smeta establišmentu je Pravoslavna Crkva, a tamo već jesam, tako daaaa...čekamo da zasmetamo.
A i što bi se ja zamajavao da izazivam establišment kad već ima ko :)
Nasnimaše tolke klipove, naučno se polomiše da objašnjavaju, Obama lično ih opomenuo, meni dovoljno za zajebanciju.

Ugly MF

Tek sad viđeh masu stvari na jednom mjestu!
Zabava!
https://ravnazemlja.wordpress.com/

дејан

са иринејем на челу, СПЦ је тешко противник естаблишмента  :lol:
...barcode never lies
FLA

Ugly MF

Nisam rekao SPC, čitaj pažljivo.
Pravoslavna Crkva su SVI pravoslavni ljudi,Srbi,Rusi,Bugari,Kinezi,Japanci.... Hijerarhije tu nema, Isus Hristos pa svi ostali jednaki.
Patrijarh Irinej , poglavar je organizacije unutar Crkve koji naginje ka jeresi i otpadništvu.

дејан

ок, баш сам размишљао да ли си мислио на цркву или на организацију...ал увек је добро поменути иринеја
...barcode never lies
FLA

Ugly MF

Ma ne volim da ga pominjem...ekumenistička gamad....papoljupci....
Kad je bila frka, svi nakićeni debelguzi u mercedesima izabrali Parijarha Pavla.
Pravog pravcatog monaha, Božjeg čoveka, 100% Hrišćanin.
Osto čovek monah kakav je bio doveka, i pre i posle!
Čim je vreme bez problema, donacije i MMF-a, odma svi nakićeni,zlato i brade ko za izložbu.Rijaliti superstarsi!
Man' mi ih pominješ više, ja ih ne mog' pominjem.

Idemo dublje u Antartik,da nadjemo južni pol ili dno kupole!?! Aaaaaa  :shock:

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Ugly MF

Jess, ko da si mi pustio sletanje na mesec, u koje više ljudi ne veruje nego što veruje.
Što onaj teleskop Hub ne snimi nešto....Zemlju, Južni pol, a tolke planete snima, jessss,cvrc.

scallop

Cvrc tebi. Nabudalio si se, pa je dosta.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

mac

Imaš na Jutjubu uživo prenos sa kamere na ISS koja snima Zemlju. Sad baš ovog trenutka kamera je isključena jer je noć i ISS leti iznad Pacifika, ali kad dođe "dan" na stanici uključiće i kamere i videćeš Zemlju uživo.

https://www.youtube.com/watch?v=qzMQza8xZCc

Ugly MF

:cry:

Rekli mi da sam budaaaaaaalaaa..... kmeeeee....  :cry:

A ja samo 'teo dokaze a ne teorije i zavere...

scallop

Negiranje dokaza nije negiranje pameti, nego početak gluposti.

mac

Ali šta god da neko kaže to su za tebe samo reči bez težine i značenja. Niko ti ne može dati dokaz jer po tebi ništa ne može biti dokaz ako se prenese rečima. Jedini dokaz koji priznaješ je da vidiš svojim očima. To znači treba te poslati u orbitu...

ridiculus

Ili na put oko sveta. :)

Ugly MF

Pa verujem ja i pisanim rečima i slikama, ebemga, odakle mi vera u Boga, došo lično on, pa mi objasnio?!?
Ovaj lajv strim sam već video, ali sam i video one druge gde kažu da je ovo foliraža , cgi, nameštaljka.
Zakrivljenje fisheye lensa je i dalje gore u fokusu, nije na sredini snimka, menjaju se razni snimci, ko na utakmici, nigde oblaka da se mrdaju, nigde 40 000 gromova dnevno što udaraju o zemlju, koje su mejnstrim naučnici objavili da postoje, nigde zvezda na ovom lajv strimu, mani me sad zajebavate.

I dokaz samo onih koje vide očima?!?! Slepi nisu vernici u Boga?!?!
Imaš li ti zdravorazumsku sumnju da ispitaš i jedne i druge, ne samo da zatucano držiš nešto što si indoktriniran?

Ugly MF

Ugly MF

Evo inekih konkretnih mera za matematičare da sami izračunaju

http://www.youtube.com/watch?v=Gve7QpxxIBc

lilit

don't get me wrong ugly, al ja bih ovo sve poslala u rudnik. pa nek propagiraju šta god hoće, al i da društvo ima neke koristi.  :mrgreen:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Ugly MF

evo jednog mejnstrim naučnika koji objašnjava da je zemlja  KRUŠKASTOG oblika!?!?
I onda je Agli MF nenormalan!?!

http://www.youtube.com/watch?v=YT3WUqKuROw

Ugly MF

Scordisk

Nisam zagovornik teme, ali možda će tebe ovo interesovati:

https://youtu.be/t_FbcHO9zmU

Scordisk

Zapravo je interesantno predavanje jer je gospodin fizičar, a i čini mi se da u publici ima par dosta bistrih klinaca. Međutim, imam utisak da ovaj gospodin ipak nije uspeo da bude dovoljno ubedljiv, pogotovo oko pitanja u vezi geostacionarnih satelita, malo je zabašurio odgovor.

Ugly MF

Dobro je, i neki fizičar je krenuo, možda nešto i dokaže, ne samo da lupeta ko ja koji kažem da ne znam koja je od teorija tačna....

tomat

to Božo Srbine!!!

http://youtu.be/t_FbcHO9zmU

naravno, u pitanju je nameštaljka, pa je čovek najebao ni kriv ni dužan, zato što su krajcovali originalni video, pa je Boža ispao fanatik koji brani teoriju o ravnoj zemlji, a zapravo je sproveo eksperiment koji bi trebalo da podstakne kritičko razmišljanje.

http://www.blic.rs/vesti/drustvo/djordano-dzaba-si-spaljen-da-li-nas-cuveni-fizicar-tvrdi-da-je-zemlja-ravna-ploca-evo/p2j8q1h

obavezno pogledati komentare, sve je tu, i Antarktik, i zašto avioni lete ovako a ne onako i mnogo čega drugog.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Meho Krljic

A ovo je kao slu;ajno>

Astronaut Buzz Aldrin has been safely evacuated from the South Pole 

Pretpostavljam da je narativ sada otprilike "Čovek koji je lagao da je hodao po mesecu sad laže da je hodao po južnom polu".

Ugly MF

Ugly MF

Evo još malo nauke, pa teorija zavere, svega ima, plus Serbski prevod, dakle ima nas još koji bi želeli da Zemlja opet bude ravna!
Mislim, ako dobijem na lutriji, definitivno kupujem najjjači teleskop iz čajnašopa, majke mi!

http://www.youtube.com/watch?v=TvR1c4rU6Vc

mac

Make Earth flat again!

Ugly MF

Kao što nekad rekoh, ne može mene nijedan zaverenik da ubedi da je Zemlja ravna, koliko establišment može da me svojim indoktrinacijama ubedi da nije planeta! ;)
Da se razumemo, mene su SFRJ Komunisti naučili da Bog postoji, tek kasnije sam počeo da ga upoznajem i poverovao u Njega!

http://www.youtube.com/watch?v=F2x19FcOalU

scallop

Zahvaljujem što više nećeš da bulaznizniš po svim topicima. U znak dobre volje ja ću tebi da objasnim šta su antene. To je ono što se zove Avalski toranj i sve drugo u telekomunikacijama što zidaju uvis da bi njihovi radiotalasi doprli što dalje preko linije zakrivljenja ravne Zemlje. Doduše, poslednjih godina se u prenosu radio talasa sve više koriste nepostojeći sateliti. Zato, kad ti neki TV kanali zaribaju, imaš ometanje u lažnom satelitskom prenosu. Ako slučajno voziš kola, pa imaš GPS, to nema veze sa izmišljenim geostacionarnim satelitima, nego ti anđeo čuvar ljupkim glasom javlja gde se nalaziš.

Ugly MF

Da je to istina GPS bi trebao vrlo lako raditi po celoj 'lopti'
Nažalost, neki tamo teoretičari zavere koji koriste isti su našli da on radi samo na 'severnoj polulopti' , te da neki avijoni koji se pozivaju na GPS ponekad nemaju isti u nekim delovima svojih maršuta.
Meni ostaje da se zezam i nadam se dokazima da se sruši dosadašnji establišment, kao i to da mi treba određeni teleskop da se lično uverim u neke stvari a onda da krenem da propovedam jedno ili drugo.

Krsta Klatić Klaja

Zamislite da ste farmer i gajite kukuruz na okrugloj zemlji, pola stabljika bi izraslo nakrivo!

scallop

GPS ne radi na izmišljenoj "južnoj polulopti", jer se plaši da ne padne i umrlja čaršaf pod tanjirom Zemlje. A establišment neće da padne zbog teorije zavere Flat Earth, nego zato što nema dovoljno geostacionarnih satelita tamo gde je saobraćaj slab. Ionako se retko leti iz Bocuane u Patagoniju.

Da ti ipak nešto priložim, avioni ne koriste GPS nego radio farove na zemlji. Tako je moj prijatelj Nick Webb bio pilot u Južnoj Africi, pa leteo od slona do slona, bez radio farova. Zato nikad nije postao pilot komercijalnog vazduhoplovstva u Velikoj Britaniji, nego se skrasio u Srbiji. Eno ga, negde na Banovom brdu, ali to je već druga priča.

Ugly MF

Da je Astronaut, sad bi uživao po Amerikama....

Аксентије Новаковић

Vladari iz senke, koji stoje iza različitih zavera, teorija, naučnih postulata, definicija, religioznih shvatanja, kreiranja ratova, revolucija, kao i svih važnih zbivanja, obmanuli su nas u jednoj stvari. Rekli su da je planeta Zemlja okrugla, da se okreće oko svoje ose i oko Sunca. Zapravo, sve je - suprotno. Niti se Zemlja okreće, niti je okrugla, niti se kreće oko Sunca. U stvari, Sunce se kreće iznad Zemlje, baš kao i što vidimo. Ono je mnogo manje i mnogo bliže Zemlji, nego što to zvanična ,,nauka" tvrdi. Sve tvrdnje koje iznosi NASA, odnosno moderna astronomija, nemaju nijedan dokaz da je Zemlja okrugla, da se okreće oko osvoje ose i Sunca. Sve to su samo dogme koje čovečanstvo treba da drže dalje od istine, dalje od znanja. Onaj ko ima znanje, ima i moć. Čovečanstvo treba da bude u iluziji, jer jedino tako može da se stavi pod kontrolu.

Dokazi o ravnoj Zemlji

Kad se pomene reč ,,naučni", smatra se da se na osnovu dokaza iznose i dokazuju određene tvrdnje. Iako je ceo naučni establišment kreiran od strane vladara iz senke, ipak postoje stvari koje nisu pod njihovom kontrolom. Neke zakonitosti fizičkog sveta su očigledne, pa je moguće prepoznati šta je laž, a šta istina. Treba samo malo da razmislimo i odmah će nam biti jasno da je teorija Zemlje globusa koja se vrti potpuno nenaučna, odnosno bez ikakvih argumentovanih dokaza. Ova teorija je potpuno apsurdna i vređa inteligenciju čoveka.

Ako se zapitamo kako znamo da je Zemlja okrugla, da se vrti oko svoje ose i oko Sunca, nećemo moći da nađemo nijedan argument koji to potvrđuje. Kretanje i rotaciju Zemlje niko ne oseća, niti može da je primeti. Jednostavno, tako su nam rekli, a mi smo poverovali. Um je tu informaciju prihvatio bez ikakvih objašnjenja i analize. Prosečan čovek se nije udubljivao u sve ovo. Jednostavno se veruje u ono što vladari iz senke predstavljaju kroz nauku ili religiju. Nauku su smislili za ljude koje nisu mogli da kontrolišu religijom.

Kada je tokom prosvetiteljstva (18. vek) ljudski duh hteo da se odupre mračnoj dogmi Crkve, onda je smišljen program zvani ,,nauka", kako bi pod njenim okriljem kontrolisali sve one koje nisu mogli religijom. Međutim, promoteri i tvorci naučnih postulata, kao što su Frensis Bekon, Isak Njutn, Čarls Darvin i mnogi drugi, bili su članovi tajnih društava čiji je zadatak bio da se kroz nauku servira materijalizam kao nova ideologija života. Tako su preko religije imali monopol nad masom vernika, a one koje nisu mogli religijom, kontrolisali su kroz nauku.

Početkom tridesetih godina Rokfeler uvodi globus u škole, u učionice, a onda se on marketinški pojavljuje kao špica mnogih filmova (The Universal Pictures), informativnih emisija, TV dnevnika i postaje logo mnogih kompanija, turističkih agencija i dr. On je do te mere bio prisutan svuda, da je um jednostavno prihvatio i usvojio tu informaciju, a zdrav razum je zakazao. Ali, stvari stoje potpuno drugačije.

Gde je zakrivljenost?

Na snimcima i fotografijama koje je plasirala NASA uvek se vidi zakrivljenost Zemlje, koja je vešto napravljena. Zakrivljenost bi dala dokaz o sfernoj okrugloj Zemlji, ali na svim drugim amaterskim snimcima i fotografijama koje ne dolaze od NASE, vidi se da je Zemlja ravna i da nigde ne postoji zakrivljenost kolikogod da se ide u visinu. Sa bilo koje visine da se posmatra, horizont je uvek u visini pogleda posmatrača. Kad bi Zemlja bila sfera (globus) onda to ne bi moglo da bude.

Na snimcima preko 33 km udaljenosti ne vidi se zakrivljenost, niti kretanje Zemlje. Da je Zemlja kugla, bez obzira koliko velika bila, horizont bi ostao tamo gde jeste. Što se više podižemo u visinu, morali bismo da gledamo dole da bismo ga videli. Ali, to se ne dešava. Ravni horizont je karakteristika ravnice. Sa Zemljom kao kuglom, to nije moguće.

Šta je sa vodom?

Priroda površine vode je da je uvek ravna. Kada bi Zemlja bila sfera koja je iskošena, koja se klati i putuje kroz beskonačni prostor, ravna površina vode ne bi bila moguća. Zamislite kako bi izgledali okeani i mora pri brzini rotacije Zemlje od 1 600 km/h? Mi, ipak, uvek vidimo mirnu vodu.

Što se tiče reka, one se uvek spuštaju ka nivou mora. One biraju najlakši put, sever, jug, istok, zapad. Ako bi Zemlja bila lopta koja se okreće, onda bi mnoge reke tekle ,,uzvodno". Misisipi reka, koja je dugačka 4.830 km, morala bi 11 km da se penje pre nego što se ulije u Meksički zaliv. Po zvaničnim podacima NASE, obim Zemlje je 40.233 km, a to znači da sferna trigonometrija ukazuje da bi površina svih stajaćih voda morala da se zaobljuje naniže, što bi iznosilo 20 cm na svakih 1,6 km. To znači da bi se 10 km kanala sa vodom Zemlja spuštala 185 cm sa bilo koje strane od tačke sa koje počinjemo da posmatramo. Ali kada su rađeni slični eksperimenti, stajaća voda bi bila u istom savršeno ravnom nivou. Nema nikakvog pada, ni zaobljavanja vode. Ono što je interesantno je to da inžinjeri, arhitekte, geometri, u svom radu nikad ne uzimaju navodnu zakrivljenost Zemlje pri projektovanju kanala, autoputeva, železničkih pruga, mostova, tunela i dr. Oni su uvek planirani, građeni i postavljeni horizontalno.

Često su dugački nekoliko stotina, pa i hiljade kilometara. Da je Zemlja sfera, zakrivljenost bi morala da se uzme pri projektovanju i izgradnji, inače objekti ne bi mogli da se izgrade bez takvih proračuna. Suecki kanal, koji spaja Sredozemno i Crveno more, dugačak je 163 km. Kada je konstruisan i pravljen, zaobljenost Zemlje se nije uzimala u obzir. Kopan je horizontalno, zajedno sa površinom 8 m ispod nivoa mora. Prolazio je nekoliko jezera, od strane jednog mora ka drugom, paralelno sa površinom koja je 163 km savršeno ravna. Da je Zemlja okrugla, tj. Zaobljena, ovo ne bi bilo moguće. Inženjer V. Vinkler je izjavio: ,,Kao inženjer sa dugogodišnjim iskustvom mogu da kažem da priča o zakrivljenosti Zemlje postoji samo u školskim udžbenicima. Nijedan inženjer to ne uzima u obzir. Ja sam projektovao milione kilometara železničkih pruga i još više kilometara kanala, a uzimanje zakrivljenosti Zemlje nikome ne pada napamet i to niko ne razmatra".

Uzimanje zaobljenosti Zemlje bi podrazumevala sledeće. Razdaljina između zapadne i istočne obale Engleske je oko 483 km. Ako bi Zemlja bila sfernog oblika, i samim tim zakrivljena, onda bi glavne stanice u Ragbiju i Varviku (Rugby i Warwick) trebalo da budu 4,8 km više od nacrtane linije koja ih povezuje. One su na istoj nadmorskoj visini sa obe strane. Inače bi razlika između nadmorske visine, sa zakrivljenošću, bila skoro 5 km. Dakle, nema zakrivljenosti. A ako bi bilo zakrivljenosti na Zemlji, ne postoji vozač koji bi mogao da upravlja vozom, odnosno nijednim prevoznim sredstvom. Sa sadašnjom tehnologijom bilo bi nemoguće napraviti mašinu, tj. lokomotivu i vagone koji bi mogli da se kreću po sferama. To je fizički nemoguće.

Još jedan od mnogobrojnih eksperimenata dokazuje sve ovo. Lampa sa izuzetno jakim reflektorima stavljena je na obalu ,,Desierto las Palmas" u Španiji i mogla je da se vidi sa ostva Ibica. Nadmorska visina ovih tačaka je identična. Razdaljina između njih je 160 km. Ako je, kao što NASA i moderna astronomija kažu, Zemlja obima 40.233 km zbog zakrivljenosti Zemlje, svetlost lampe bi morala da bude 2 km ispod ravni koja se vidi, tako da se ni svetlost, ni lampa ne bi mogli videti. Ipak, sa Ibice se svetlost lampe jasno videla.

Slično je sa mnogim drugim eksperimentima ovog tipa. Kip slobode u Njujorku se vidi sa udaljenosti od preko 100 km sa mora. Da je zemlja zaobljena horizont bi prekrio kip i ne bi mogao da se vidi u celosti ili uopšte. Može da se vidi samo ako je površina Zemlje ravna. A on se vidi ceo.

Brzina rotacije

Ako bi Zemlja sa svojom atmosferom rotirala ka istoku brzinom od 1.609 km/h, kakvi su zvanični proračuni NASE i moderne astronomije, avion koji leti brzinom od 800km/h nikad ne bi došao do svog cilja na istoku, jer bi mu zbog rotacije Zemlje cilj stalno bežao i u jednom trenutku bi mu došao iza leđa. Avion koji leti prema zapadu, zbog rotacije Zemlje prema avionu, trebalo bi da stigne tri puta brže na svoj cilj, nego kad ide sa tog mesta na istok. Ipak, ovo se nikada ne dešava, jer Zemlja stoji i nije globus.

Ona je ravna i nepomična. Kad smo već kod letova aviona, izgleda da ima puno nelogičnih ruta. Jedan je primer kad avioni iz Južne Amerike lete u južnu Afriku, preko Bliskog istoka. Na okrugloj Zemlji ovo je potpuno besmisleno, ali na mapi ravne Zemlje Bliski istok se nalazi između i na pola puta, pa avion svakako preleće preko tog dela, često i da uzme gorivo.

Inače, mapa ravne Zemlje je logo Ujedinjenih nacija.

Satelita – nema!

Sateliti su još jedna prevara. Po svemu sudeći, oni uopšte ne postoje. Nema nikakvih dokaza ni za njih, jer su svi takozvani satelitski snimci Zemlje izmišljeni i montirani. Zapravo, ne postoji nijedna fotografija Zemlje iz kosmosa. Sve su to samo slike koje su izmontirane. Kako se koja pojavljivala, na njima se vide različite dimenzije kontinenata, a pojavljuju se mnogi drugi propusti koji dokazuju da nijedna nije autentična fotografija, već napravljena slika u fotošopu.

Onda se ispostavilo da NASA kaže da postoji jedna slika, čuveni ,,Plavi kliker". Međutim, na njoj se vide živopisne boje mora i kontinenata, što je nemoguće zbog atmosfere kroz koju se gleda ili slika. Boje bi trebalo da budu jako blede sa te daljine. Drugo, Zemlja tu izgleda kao savršena lopta. Po njima, zbog Zemljine rotacije i nagiba, centrifugalna sila bi naterala ekvator da se malo isturi dok se brzo okreće. Zemlja bi tako izgledala kao spljošteni sferoid, a ne kao savršena lopta, kakva je na slikama NASE.

Navigacioni sistem (GPS), internet, mobilni telefoni i 90 posto komunikacije na Zemlji obezbeđuje se hiljadama kilometra optičkih kablova koji postoje ispod okeana i mora, i koji su užasno skupi. GPS funkcioniše preko kule za mobilne telefone (triangulacija). Satelitska televizija je, u stvari, pojačan radio koji koristi antene na Zemlji. Kažu da ima na hiljade satelita na nebu, ali za to ne postoji nikakav dokaz. Još je manje verovatno kako podnose temperaturu od 2.500 C i ne istope se. Na nebu se ne vide nikakvi sateliti. Vide se samo na NASINIM slikama. To su sve kompjuterski generisane slike u fotošopu. Sateliti se navodno ,,nalaze" u termosferi, koja je dobila ime po tome što joj je temperatura preko 2.500C. Na toj temperaturi funkcioniše satelit? Naravno, sve ovo se finansira iz budžeta, pa se na taj način uzimaju ogromne pare. Ceo svemirski program NASE je prevara, počev od lažnog odlaska na Mesec, preko okrugle Zemlje, sve do izmišljenih satelita.

Gravitacija ne postoji

Još jedna prevara vezana je za silu zemljine teže, gravitaciju. Ona takođe nikada nije naučno dokazana i ne može da bude, jer je to zapravo pseudonaučna teorija.

Gravitacija je smišljena da bi objasnili kako voda stoji zakrivljena i zalepljena na Zemljinoj kugli. Pošto je prevara u vezi sa Zemljom kao loptom bila smišljena odavno, trebalo je objasniti kako to da voda stoji prikovana za zemlju i još zaobljena.

Po Isaku Njutnu, gravitacija ja osnovno svojstvo mase. Ajnštajn je rekao da je gravitacija posledica zakrivljenog prostora. Nikola Tesla je rekao da u Ajnštajnovim teorijama ima puno izmišljotina. Pitanje je - zašto stvari onda padaju nadole? Iako ne padaju sve stvari nadole, one koje ipak padaju, zapravo su gušće od vazduha. Sve ono što je gušće propada kroz vazduh, a ono što je ređe, ne pada. Po tom principu brodovi mogu da plutaju po vodi. Nije stvar u njihovog težini, nego u gustini. Zbog toga je ogroman deo broda šupalj. Čak i ako ima 50.000 tona, on nema problem da pluta po vodi. Manje je gust od vode i zbog toga ostaje na njenoj površini.

Ajnštajn nije uspeo da dokaže teoriju gravitacije i ona je tako propala. Ako napravimo eksperiment sa komadom plute i vodom, videćemo da pluta neće da potone, jer je ređa od vode. Da bi ostala na dnu moramo da je pritisnemo prstom, odnosno silom pritiska naniže. To znači da pluta oseća određeni pritisak odozdo naviše. Sila koja gura plutu ka površini je sila vode. Sila koju mi pravimo prstom nadole je sila koja ide u suprotnom smeru od sile vode. To dokazuje da, kada je objekat stavljen u vodu, tečnost vrši silu pritiska na taj predmet. Zbog toga predmet uvek gubi na težini kada ga stavimo u vodu. Da li će nešto da potone ili ostane na površini nije određeno njegovom težinom, već njegovom gustinom.

Možemo da postavimo pitanje - kakva je to sila koja drži toliku vodu zalepljenu za zemlju, a ipak pušta male ptice da bez problema odlete i lete? Kako gravitacija određuje šta je voda, a šta ptica? Interesantno je videti kako jata ptica lete brzo u svim mogućim pravcima, što je nemoguće ako se Zemlja sa atmosferom okreće 1600 km/h. Ovakvih pitanja ima puno. Odgovor je jednostavan. Gravitacija ne postoji.

Još jedan dokaz da Zemlja nije okrugla je to što nikad ne vidimo drugu stranu Meseca. Ako rotiraju i Mesec i Zemlja, mogli bismo da vidimo njegovu drugu stranu. Sunce nejednako osvetljava Zemlju. Ako je Sunce ogromno, a Zemlja mala, to bi bilo nemoguće. Imali bismo jednaku dužinu dana i noći. Dan i noć bi trajali po 12 sati. Razlike u temperaturi bi morale da budu mnogo manje da je sve tako kao što smo učili. Ako je Sunce zaista tako veliko i toliko udaljeno kao što tvrdi nauka (150.000 000 km), bilo bi nemoguće da sunčevi zraci padaju pod različitim uglovima. Grčki matematičar Erastoten izračunao je da cirkumferencija Zemlje zavisi od toga da li je svetlo koje dolazi od Sunca paralelno. Zraci bi, u slučaju da je Sunce tako veliko i udaljeno, na Zemlju padali paralelno, a ne pod različitim uglovima. Na slikama gde Sunčevi zraci probijaju oblake i padaju pod različitim uglovima vidimo da nam je Sunce blizu i da je malo. Ako izračunamo uglove sunčevih zraka, onda jednostavnom geometrijom možemo da izračunamo tačno koliko je Sunce visoko (daleko). Sunce je mnogo manje od Zemlje i mnogo joj je bliže. Udaljeno je oko 50 km, a široko 5000 km.
T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html