• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Elden Ring

Started by Meho Krljic, 13-06-2019, 11:43:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Meho Krljic

Fer, naravno. Odradio sam nekoliko sesija tog farmanja runa, ali ne želim sebi igru da pretvorim u posao pa mi je lepše da se šetam unaokolo i nalazim razne, jelte, pustolovine...

dark horse

Ne može se farmati stalno, naravno, jer bi nam to bilo predosadno, ali je zdravo npr. u trenutcima posle velikog stresa u toku dana ili duge apstinencije od igranja, kad je manje-više nebitno koliko će ti zanimljiva pustolovina biti... sve je stvar dobre organizacije, i kombinovanja... ja npr, farmam čim nakupim veliki broj runa, da zakružim nivo, pošto bi mi bilo trulo da izgubim 10,000-20,000 runa kad slučajno naletim na prezahtevnu deonicu u pustolovini, gde se može lako desiti da sve dotad stečeno izgubim... i to je isto dobar motiv za farmanje, pošto su mesta za farmanje expa i opreme po pravilu nisko rizične deonice...

Dobar motiv za farmanje je npr. i zakucao si se svuda u pustolovini, svi neprijatelji na koje bi da naletiš, trenutno su preteški, a želiš da ih uskoro pobediš i to bez pushovanja... farmanje, nema tu šta... kao virtuelni odlazak u teretanu...
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

ratanok

Da se javim sa mojim skromnim učinkom:
pošto mogu da odvojim jedno 2-3 sata nedeljno za igranje, ovog vikenda sam uspeo da počistim Weeping Peninsula, sa sve Crnom konjicom, zgrabio par zanimljivih predmeta, Ashes of War, medaljona, magija i Summona, zatim da otkrijem put do ostrva nadomak plaže u Limgrejvu (to me posebno obradovalo) i da kao od šale sredim Magrita i fino zagrebem zamak iza njega.
Imam oko 17 sati ukupno igre i čini mi se da sam 29 nivo. Šteta što na mapa ne obeležava recimo pređene tamnice. Jer kad imaš pauze od nekoliko dana između igranja lako se desi da zaboraviš koje si prešao. Srećom tamnice su napravljene tako da su vrata do bosa obično na početku, pa ako su otključana onda je to dobar znak.

Petronije

Quote from: dark horse on 11-04-2022, 14:53:15
Quote from: Meho Krljic on 10-04-2022, 18:39:13
Ceo dan sam proveo u Caelidu ubijajući razne zmajeve i druge opcione bossove... Ne znam kad ću uopšte završiti ovu igru  [emoji38]

Ako budeš insistirao da igraš samo u Caelidu, možda nikad ni ne završiš.  :evil:

Igra je takva, em ima questove koji te blokiraju za dalje, em podzemnu sekciju gde iz jednog regiona možeš preći u skriveni deo drugog regiona, kome ne možeš pristupiti na drugi način. Da ne govorimo o kombinaciji ova dva, da se NPC stalno premeštaju i nekad su i u tim podzemnim sekcijama. Sve ovo možeš otkriti čistim nagađanjem, pošto ti NPC retko kad kaže gde se uputio, a čak i kad ti kaže onda ti kaže region, pa ga ti onda traži nad i pod zemljom. I sve ovo ako uspeš da pročitaš i zapamtiš šta ti je rečeno, pošto se često traži da pročešljaš s NPCom sve opcije za dijalog, ako zaboraviš šta ti je rečeno u prvom dialogu, nemaš više gde da pročitaš.

Još je gore ako se NPC uopšte ne premesti, nego ostane da te čeka na prethodnoj lokaciji, da mu podneseš izveštaj o prethodnom questu koji si završio za njega. Često zavučen u neko žbunje ili stopljen sa šarenom pozadinom da ga ni ne primetiš, ako gledaš uzgredno, bez cilja da ga primetiš.

Igra je užasno player unfriendly. Kao virtuelni pakao za gejmere. :cry:
.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

dark horse

Ja sam inače stigao do Godfreya, prvog Elden lorda. Jak je zalogaj, čini mi se da traži malee ratnika dosta višeg nivoa nego što je moj (negde oko 100tog) ili klasu zasnovanu na magijama. Koje NISU Dragon Incantations, pošte se čini da uopšte NE DELUJU. :(

Tako da, ili dugo i sporo levelovanje (slutila mi je na to ova zona glavnog grada, prepuna runa), ili duga i spora promena klase tj. statsa, ili koncentrisanje na neke druge questove/ciljeve, dok se ne ojača dovoljno za Godfreya. U svakom slučaju, potrajaće.

milan

Nabio sam nekih 17ak sati, i tek sam zagrebao po površini... Sredio sam Margita, od bossova koji su obavezni, stigao sam do Godricka, koji me je smlavio, pa sam nastavio da lutam... Otkrio sam svašta, video svašta, apsolutno sam zatečen veličinom ove igre, lepotom, i time kako je ovo i dalje Dark Souls...
Potpuno mi je neverovatno da su ovo neki ljudi napravili u poslednjih nekoliko godina, ovo je toliko veliko da imam utisak kao da je nastajalo godinama, decenijama, od početka gejming industrije....

Meho Krljic

Quote from: dark horse on 11-04-2022, 16:18:54
ja npr, farmam čim nakupim veliki broj runa, da zakružim nivo, pošto bi mi bilo trulo da izgubim 10,000-20,000 runa kad slučajno naletim na prezahtevnu deonicu u pustolovini, gde se može lako desiti da sve dotad stečeno izgubim...

Ama, naravno. Juče sam ja tako pustio da mi propadne 30000 runa jer sam se zajebavao, ali generalno, kad mi fali 10-15000 do sledećeg nivoa farmam i ja.

I mene fascinira koliko sam ja potpuno odlutao u ovoj igri da Ratanok i Milan viđaju stvari koja ja u njoj još nisam video :lol:

dark horse

Quote from: Meho Krljic on 11-04-2022, 22:04:08
Juče sam ja tako pustio da mi propadne 30000 runa jer sam se zajebavao

I još se u već sledećoj rečenici javno čudiš kako je moguće da su te i Ratanok i Milan prestigli? Svašta. Meni bi bilo čudno obrnuto.  :lol:

ratanok

Da ne pričam sad kako sam jednom u Bloodborne izgubio 600 000...

Meho Krljic

Da, ja sam u Dark Soulsu gubio po dvesta-trista hiljada, ali kako već rekoh na nekom mestu, pravi resurs u ovoj igri je znanje. Levelapovanje je tu da samo malo pomogne.

Inače, iako sam ih video u gifovima po internetu, moje jutrošnje susretanje sa Fingercreeperima u Caria manoru me je svejedno ispunilo gađenjem i ponovnim divljenjem za to kako FromSoftovi dizajneri umeju da naprave naprosto neverovatno nemoguće a ubedljive kreature. Pritom, Mijazaki insistira da svojim dizajnerima ne dopušta da naprave čudovišta koja su samo odvratna, dakle, uvek moraju da imaju neku drugu dimenziju u sebi i ove šake su idealan primer jer, bez obzira što su u pitanju, generalno, u pitanju stvorenja koja u čoveku aktiviraju arahnidski refleks, to su išak šake sa urednim, lakiranim noktima i prstenjem  :shock: :shock: :shock: :shock: Naravno, presedan postoji, Monstrosity of Sin neprijatelji u Dark Souls 3 su bili prva verzija slične ideje, ali Fingercreeperi su njena puna realizacija.

dark horse

Quote from: Meho Krljic on 12-04-2022, 08:32:46
ali kako već rekoh na nekom mestu, pravi resurs u ovoj igri je znanje. Levelapovanje je tu da samo malo pomogne.

Ne bih se baš složio.

Npr. središ nekog velikog bossa, dobiješ 500,000 runa i, umesto da odeš do baklje i leveluješ, ti nastaviš dalje i zagineš. Ok, nije strašno, ali zagineš ponovo, pre nego što stigneš da pokupiš rune sa leša, i one su izgubljene zauvek!

Praktično, te rune su isto što exp koji u nekim drugim igrama automatski ide u exp bar, i automatski te leveluje. Ovde kreatori igre daju exp u obliku runa igračima u ruke, kao nekakav virtuelni novac sa kojim može kupovati i oprema, i praktično ih testiraju koliko su sposobni da se sami izleveluju manuelno. Često je to surov test inteligencije, kao u ovom mom primeru, jer exp koji izgubiš posle nekog velikog eventa ne možeš da povratiš ponovo ni na koji način. Bukvalno je cela ta epska bitka otišla u nepovrat. Jer nisi dobio od igre ništa za nju. I prinuđen si to da kompenzuješ na druge načine, a to znači utrošak dodatnog vremena. Kao da se ceo prethodni event uopšte nije za tebe ni desio!

Meho Krljic

Pa, da, ali zato upravo i kažem oslanjanje prvenstveno na levelapovanje je relativno početnički način da se igraju FromSoftware igre. Da ne bude zabune, ja se na njega dosta oslanjam, ali ja sam scrub po definiciji. Činjenica da imaš celu "onebro" kulturu ljudi koji Dark Souls igre prelaze bez levelapovanja pokazuje koliko je znanje zapravo dragocen resurs, dok je levelapovanje tu da pomogne sticanju znanja.

dark horse

Istina, ali nije to fenomen vezan samo za Dark Souls serijal i FromSoftware igre, toga ima bukvalno u svakoj igri, tj. postoji neki elitizam/snobizam igrača koji igru prelaze u nekakvim hardcore modovima sa samo jedim životom ili igraju na višim nivoima težine. Sve je to ok, dok se ne shvati preozbiljno i javno zagovara kao jedino ispravno. Tad već kreće ismevanje od strane drugih igrača u zajednici.

Meho Krljic

Da, taj elitizam je prilično izražen u Dark Souls, jelte, komjunitiju. Git gud je mem koji je nastao unutar njega.

dark horse

Quote from: Meho Krljic on 12-04-2022, 11:44:14
Da, taj elitizam je prilično izražen u Dark Souls, jelte, komjunitiju. Git gud je mem koji je nastao unutar njega.

Verovatno ne pratiš meni omiljenu "Viva La Dirt League" novozelandsku komedi grupu, koja se uglavnom bavi sprdanjem na račun popularnih igra i gejmerskih zajednica. Dosta se bave NPC problematikom. Meni su totalni carevi. Obožavam i njihov glavni serijal gde glume grupu prodavaca u Playtech shopu za kompjutersku opremu.

Imaju sad par novih "Game Logic" serijala. Ne pratim toliko "Souls Logic" (mislim da sad već izbacuju i drugu sezonu), pošto Dark Souls nisam jelte još igrao, ali ispratio sam npr. "Witcher Logic"

Ovo ti je npr, njihov klip iz "Souls Logic" serijala, baš na temu Git Gud:

https://www.youtube.com/watch?v=blSXTZ3Nihs

Evo i klipa na temu grindovanja/levelovanja:

https://www.youtube.com/watch?v=6Q5eEmIY9U0

Meho Krljic

A, ne pratim, pogledaće se!

dark horse

Petronije

Dobar je ovaj git gud, prvi što si okačio. Početak je malo slabašan, tj. recikliraju neke mnogo puta viđene fazone, ali kasnije je baš smešno. Odlični su im kostimi.

dark horse

Quote from: Meho Krljic on 12-04-2022, 08:32:46
Inače, iako sam ih video u gifovima po internetu, moje jutrošnje susretanje sa Fingercreeperima u Caria manoru me je svejedno ispunilo gađenjem i ponovnim divljenjem za to kako FromSoftovi dizajneri umeju da naprave naprosto neverovatno nemoguće a ubedljive kreature.

Meni su ubedljivo te ruke najgadnije u kanalizaciji, neposredno pre nego što pronađeš Dung Eaterovo fizičko telo. Bukvalno ih ne očekuješ, kupiš neki predmet i ruka te ćapi. Iz zidova izleti još gomila. Potpuno jezivo. Ok, ima i slična situacija i u Caria manoru na početku, s tim što si tamo pripremljeniji, lako ih uočiš jer je nova lokacija, pa možda nije baš toliko zastrašujuće.

Petronije

Odlično napredujete, ja sam poslednjih par nedelja imao vremena za svega nekoliko sati. Dovoljno da otvorim deo mape u jezerima, i vratim se u zamak. Tamo me je ubio Mehin skriveni bos iz podruma pre nego što sam uopšte i uspeo da mu spoznam obličje, ali je danak platio Lion Guardian. Posle lion guardiana sam odustao jer sam shvatio da nema šanse na ovom nivou da ubijem one divove bez konja. I dalje pokušavam da skontam kako da dođem onim balistama od gore (put iz centralnog dela zamka ka glavnom ulazu) ali nikako da nađem put, verovatno neko bauljanje po krovovima.

dark horse

Ja sam večeras sredio Mehinog raspadujućeg zmaja. Zadao mi je velikih muka, dok nisam shvatio da je najbolje da ga dragon incantatujem s obližnjeg brdašceta, do kog može, a i ne mora da dobaci.

I konačno sam se ribirthovao, sa skoro nepostojećim dex, str i int, sve na minimumu za klasu. Arcane sam dogurao do soft capa od 45 i sad rasturam sa damage, dok ne primećujem da sam u odbrani bilo šta izgubio. Trebalo je da ovo odradim i ranije.

Trenutno 92 nivo, još nekih osam i krećem na Godfrija. Zatišje pred buru.

Meho Krljic

Quote from: Petronije on 13-04-2022, 00:57:34
jer sam shvatio da nema šanse na ovom nivou da ubijem one divove bez konja.

Samo mali hint: ni ne treba da ih ubiješ (mislim, možeš posle, kad se zverski overleveluješ), samo protrči pored njih jer te na kraju mosta čeka teleport.

Petronije

Heh, procenio sam da nema svrhe protrčavati jer ti divovi imaju ogroman range, ali očigledno sam pogrešio. Hvala.

Meho Krljic

Ma i ja sam prvo mislio da ne vredi ni pokušavati i da ću doći kasnije da ih pobijem kad budem imao neke moćnije magije itd. ali se ispostavilo da su oni tu, po običaju, da troluju.
Inače, zabavno je što sada sa ovako visokim nivoom radim kvestove koji su u principu namenjeni igraču koji je maltene tek na početku pa neprijatelji padaju kao snoplje  :lol: Doduše, spremam se da udarim na Radhana a za njega, jelte, kažu da je nezgodan, videćemo kako će to proći.

dark horse

Radghan je brutalan. Urnisao me je iz daljine, onaj jedan put što sam došao u njegov reon. Dosta je teži od Godfrija, naoko.

To je borba u kojoj možeš da sumonuješ 3 pepelaša ili, valjda, alternativno, pozoveš tri drugara da ti se priduže.

Svi preostali demigodovi deluju mi kao bossovi za samu završnicu igre. Do onog u regionu Vulcano manora nisam uspeo ni da stignem, prejak mi je i onaj poluljudski polugušterski boss u crkvi. Tu je negde na nivou Godfrija, možda malko slabiji.

dark horse

Duboka hidratacija?

Meho Krljic

Inače, igra je takav fenomen da je prvo juče Njujork tajms objavio kolumnu o njoj - sa prilično bizarnim pokušajem objašnjenja popularnosti ovog naslova - a sada mu Gene Park odgovara u Vašington postu.

dark horse

Mislim da je to uspeh koji je čekao prvi veliki naslov napravljen za next generation konzole i, eto, Elden Ringu se posrećilo da bude baš taj. Na pravom mestu u pravo vreme.

Svako ko je došao kod mene u goste i video PS5 prva reakcija je bila da je 4k grafika neverovatno realistična u odnosu na starije naslove iz igara prethodnih generacija. I razmišljao se da kupi PS5 i on.

Svako kome sam poslao trejler za Elden Ring, komentarisao je wow, neverovatna grafika, neverovatna igra. I razmišljao se da kupi PS5 i on.

Sve to suviše liči na virtualnu realnost sada i ljudi imaju isključivo vrlo pozitivne komentare. Bez obzira na igrački staž, paradoksalno.

Inače, Godfri je većeras pao, a bogumi i Morgot. Bez da vam previše spojlujem bitke, pošto je suviše blizu kraja, reći su samo da mi je kao NPC pomagač protiv Morgota bio jedan od glavnijih likova u dosadašnjem toku. I bilo je jako interesantno gledati ga i iz takve perspektive.

Na putu sam ka izlazu iz glavnog grada i poslednjoj, ledenoj oblasti igre.  :|

Petronije

Brže si završio Elden Ring nego ja Dark Souls [emoji38] Svaka čast. Baci neki generalni utisak kad budeš imao vremena. Ne mora roman, može i onako ukratko, šta ti se dopalo, šta nije, baš me zanima s obzirom da si Souls Virgin [emoji39] a nisi se nešto izjašnjavao po tom pitanju, uglavnom si opisivao igranje.

Inače ja sam poslušao Mehu, istrčao sprint ka Divine Toweru, i pokupio Godrick great rune. Još malo sam istraživao zamak, pentrao se po krovovima i našao nešto loota (jedan solidan talisman). Smatram da sam završio sa zamkom, debelo sam u jezerima i lagano čistim oblast.

dark horse

Pa pazi, ono u čemu je igra najjača su mape, dizan samih nivoa i neprijatelja kome je očigledno posvećen veliki trud. To mi se najviše i dopalo. Atmosfera, taj neki nihilistički duh gde se skoro ništa na kraju ne završi dobro ni po koga. Igra definitivno gradi svoj šarm na velu mistike koji je moguće čak i namerno kancerogen prema igračima. Postoji jedan fin lejer sadizma koji je Mijazaki provejao i na kome insistira, i to mi je legitimno. Ja ipak ovo posmatram kao svaku drugu igru i koristim mehanizme koje sam u drugim igrama naučio da taj princip oborim. I to isto smatram legitimnim. Ja ću Elden Ringom nastaviti da se bavim i kad ga pređem, naravno. Možda krenem i New Game + vrlo brzo, pa pokušam neke stvari da odradim alternativno. Baš zbog sejv sistema, koji ne dopušta da to uradiš u prvom igranju. To je inače jedna od stvari koje bi ja poboljšao, smatram da ne postoji dobar argument za samo jedan sejv u ovoliko kompleksnoj igri. Druga stvar koju bi ja definitvno uradio je markiranje questova. To što ne postoji u igri quest log, što ne možeš lako da pratiš questove, isto mi je nedopustivo. Ok, ima i sad i drugih stvari koje mi smetaju, tipa neobeleženosti razlike između nivoa tebe i neprijatelja, ali shvatam što je to odrađeno tako. S druge strane, zapanjio me je leveling i stats sistem. Igra već oko stotog nivoa, od zapanjujuće teške, postaje zapanjujuće prelaka. Uglavnom u svim igrama glavni stats je zapavo HP, pa je tako i ovde. Čim digneš HP blizu soft cap limita od 45, više ne postoji nada da će te neprijatelji one hitovati tako lako. Evo, i neprijatlji u ovoj novoj ledenoj oblasti mi praktično ne mogu više ništa i to je stvarno šteta.

E da, da ne zaboravim. Sviđa mi se i što je dozvoljeno igrati po Assassin's Creed principima, sa dosta šunjanja, trčanja i backstabinga neprijatelja na kvarnjaka. To mi je moguće i presudno. Bez toga ne verujem da bi se prilagodio. Divno je što u igri postoje čak i asasinacije, tj. kontrakti da likvidiraš nekog njegovom svetu.  :lol:

dark horse

Korekcija, soft cap za HP je 40, ne 45. Ja sam na nekih 38 trenutno.

https://gamertweak.com/soft-caps-stat-elden-ring/

Petronije

Šunjanje je sad ubačeno, nije ga bilo. Slažem se za kvest logove, ako je već ubačena mapa, mogao je i neki rudimentalni sistem praćenja kvestova, ipak je ovo ogroman svet. Ja ih potpuno ignorišem, šta uradim, uradio. Priču isto ne pratim, to ću ostaviti za NG+, za sada samo kill kill kill. Za sejv i obeležavanje nivoa neprjatelja se apsolutno ne slažem, ne mogu da zamislim brojeve ili strelice iznad mobova, to više ne bi bio souls, potpuno bi razbilo koncepciju, ali razumem te, otprilike sam i ja tako reagovao prilikom prvog susreta sa Mijazakijem.

dark horse

Quote from: Petronije on 14-04-2022, 09:42:08
Ja ih potpuno ignorišem, šta uradim, uradio. Priču isto ne pratim, to ću ostaviti za NG+, za sada samo kill kill kill.

Ceniš da je moguće stići do NG+, bez praćenja questova?  :lol:

Meho Krljic

I ja sam ih ignorisao stotinak sati, ali se moraju malo pratiti, bar ovi centralni, da bi se stiglo do kraja. Mada i dalje nije isključeno da bi nasumičnm igranjem kao i do sada moglo stići do kraja, ali to bi verovatno trajalo jedno 300 sati a nemam baš TOLIKO  :lol:

dark horse

Već sam o tome pisao, ali čini mi se da potpuno čišćenje mape region po region nema puno smisla u početku. Bitnije je razviti lik, što podrazumeva upgrejdovanje opreme i levelovanje.

Ja sam, naprimer, u novom regionu lako i bez ikakvog truda stigao na +9 na oba unique oružja koja koristim. Bukvalno samo šetanje od regiona do regiona dovodi do dovoljnog broja itema za upgrejdovanje, dok ostajanje na istom regionu te drži na relativno niskim upgrejdima, znači manje razvijen lik, što znači više potrebnog vremena za kill kill kill.

Meho Krljic

To je tačno. S druge strane, imaš MNOGO jedinstvenih avantura koje moraš da rešiš dovitljivošću i taktikom jer nisi MNOGO jak. A što je meni za prvi prelazak nekako adekvatno. Za NG+ i ja imam tendenciju da igram strukturiranije.

dark horse

Inače, jedan od početnih i vrlo lakih questova u igri, samurajev quest, bi Petroniju doneo najbolje oružje za njegovu klasu i verovatno najbolje oružje u igri prilično rano i bez previše truda. Ja ga već odavno imam, ali, nažalost, ne i statse da ga koristim. Tj, imam arcane, ali ne i dex. A treba, vala, i str.

https://eldenring.wiki.fextralife.com/Eleonora's+Poleblade

Petronije

Mislim da ga imam i ja, proveriću, jer sam sarađivao sa krvavim prstom Jurom (kažem da se ne trudim previše da pratim) ali moraš da razumeš da sam ja bez štita kao bez gaća. Ne znam kako ovo oružje tačno radi, da li karakteristike važe za samo jedno sečivo pa se dupliraju, ali ovo oružje na +10 std (što mu je maksimum) pravi 176 phy dmg i ima C DEX skaliranje, dok uchi na +25 keen pravi 258 phy dmg i ima A za DEX. Ili na +25 std pravi još više štete, 281, ali je skaliranje u tom slučaju C. Poleblade pravi veći bleed, 83, ali i uchi je solidan, 45. Ponavljam, ako se sve ovo duplira pošto je twinblade, vidim da je strahovito brzo, onda jeste moćno, ali ne mogu bez štita, nema šanse, to mi je sada već refleksna radnja.

dark horse

Pa, lako je znati da li imaš oružje ili nemaš, nema šta posebno da se prati, pošto ga ispusti Jurin ubica, nakon što ga ti likvidiraš.

Ako ga nemaš, probaj da se vratiš na lokaciju gde si Juru poslednji put video. Moguće na mostu kod Akademije. Ili idi do druge crkve Marike, tamo se odigrava poslednji stejdž Jurinog kvesta, trebalo bi da ga nađeš na podu crkve.

Petronije

Ma ok, nego obišao sam sve te crkve i pobio sve invadere koji su me napali, a Jura mi je pomogao mislim pre one pećine gde je Patches u limgraveu, tako da 99% imam sad taj twinblade, samo moram da dođem kući da proverim, jer sam na poslu.

dark horse

Kako ne znaš da li je Jura živ ili mrtav?  :lol:

Ima nekoliko invadera u toj crkvi, invader koji dropuje oružje se pojavi samo ako si obavio sve prethodne delove questa, i Jura leži smrtno ranjen na podu crkve. Ako si Juru video zadnji put u Limgrave, onda imaš pre toga i deo u mostu na Akademiji, velikom polomljenom mostu koji je deo Akademije, na prvom spratu kad uđeš. Moraš sa Jurom tamo da razgovaraš i pre i posle questa. Ako nije na mostu, onda je i dalje u Limgrave, čeka da mu se obratiš posle questa koji si obavio tamo.

Inače, sumnjam da je oružje uporedivo sa uchi, pošto nije samo psy damage, imaš i fire (mnogo veći od psy) damage. Moguće da možeš da ga koristiš u jednoj ruci, sa štitom u drugoj, ali nisam probao, pošto nemam tražene stats.

Meho Krljic

Smatraću ličnim neuspehom ako posle više od sto sati počnem da koristim štit. Ali nikad ne reci nikad...

Petronije

Bez štita ni u wc. :mrgreen:

Petronije

Quote from: dark horse on 14-04-2022, 14:21:57

Ne znam jer igram po malo a pauze su često i po nedelju dana, a nije da mi je Jura baš na pameti dok nisam u igri. :mrgreen: Čudno mi je da sam ga uopšte i zapamtio, za ostale NPC-ove nemam pojma kako se zovu.

Meho Krljic

Quote from: Petronije on 14-04-2022, 15:29:57
Ja sam svaku Souls igru započinjao noseći štit u levoj ruci ali sam za Elden Ring programski od početka rešio da idem bez štita i prepustim se stihiji. Pošto nemam ni oklop, pokazaće se koliko je to bila pametna ili glupa odluka  :lol:

dark horse

Quote from: Petronije on 14-04-2022, 15:41:25
Quote from: dark horse on 14-04-2022, 14:21:57

Ne znam jer igram po malo a pauze su često i po nedelju dana, a nije da mi je Jura baš na pameti dok nisam u igri. :mrgreen: Čudno mi je da sam ga uopšte i zapamtio, za ostale NPC-ove nemam pojma kako se zovu.

Pa to mi je i čudno. Zapamtio si ga, ali ne znaš mu životni status, da li je živ ili mrtav, da li si video kako umire ili nisi. Čudan si čo'ek, Petronije.  :mrgreen:

dark horse

Quote from: Meho Krljic on 14-04-2022, 15:51:22
Quote from: Petronije on 14-04-2022, 15:29:57
Ja sam svaku Souls igru započinjao noseći štit u levoj ruci ali sam za Elden Ring programski od početka rešio da idem bez štita i prepustim se stihiji. Pošto nemam ni oklop, pokazaće se koliko je to bila pametna ili glupa odluka  :lol:

Ja ne nosim štit, ali sam u Tree Sentinel armouru, koji sam dobio kada su konjske zaprege naletele jedna na drugu u podzemnim lagumima.

Petronije

Nisam našao oružje, očigledno je "rana faza igre" ovde vrlo relativan i rastegljiv pojam. [emoji4]