• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Elden Ring

Started by Meho Krljic, 13-06-2019, 11:43:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Petronije

Verovatno, pošto se zove "Fire" giant, je otporan na vatru, na koju se, pretrpostavljam, svode te zmajevske budževine?

Probaj nešto kontra, led, lighting. Mora da ima neku slabost.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

dark horse

Pa, Borealis's Mist je Frostbite. Ekzykes's Decay je Scarlet Rot. Nije baš vatra ni jedno ni drugo.

Nego je on otporan na magiju, izgleda i treba da tući physical. A sam baca vatrenu magiju na sve strane u drugoj fazi. Da ne govorimo da je veći od ekrana, niti ga vidiš, a on te već ugazio. Damage mu je neverovatan. Kao i domet. :(

Nemam ideju, sem da nastavim da dižem vigor do 50. A dotle pokušavam da ga dobijem na sreću.

Možda da konačno počnem da koristim Rune Arc. Imam ih sad oko 20-30. Aktivirao sam sve great rune koje sam dobio. Morogtova mi deluje najkorisnije za borbu sa Fire Giantom, jer značajno uvećava HP. I za mene i za Mimica.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Petronije

Ček, jel možeš ti tu konja uzjahati? Jer ja sam  divove konjem najlakše rušio, kao i zmajeve. U stvari, ne znam kako bi ih pobedio bez konja.

Malopre sam video nešto što mi se uopšte ne dopada, ali ću kasnije izdvojiti vremena da elaboriram.

Petronije

Na lokaciji Revenger's shack, istočno od baklje na vodi blizu zmaja (al' sam opisao) me je napao NPC invader koji je zapravo poludeli Irinin otac, bivši upravnik Morne zamka, čiji sam kvest doterao do kraja, Edgar. Inače vrlo zajeban lik, užasno brz, maše helebardom kao čačkalicom, ogroman dmg i poise, veliki health bar, i plus baca neke magije. Vidim da sam najeb'o, i krenem da mu se muvam oko leđa da ga backstabujem, jer tu sam dobar, ta disciplina mi je ležala još u Dark Soulsu, i mnogi slavni protivnici su pali od mog backstaba. Ali, prvi put uspem, drugi put krene animacija, i on kao uradi neki sidestep i izbegne backstab?!? Msm, viđao sam neke klipove po yt, gde besni igrači hejtuju Mijazakija jer AI "vara" tako što izbegava range napade nerealno brzo, čak i kad ne gleda u pravcu igrača, ali ovo je već previše i stvarno sam popizdeo. Msm, backstab je uvek bio rizična rabota, muvaš se protivniku u gardu sa spuštenim štitom i treba da uhvatiš pravi trenutak da ga zabodeš, ali se znalo, kad krene animacija, tvoj je, isto kao i kad tebe backstabuju. Ovo je sad potpuno besmisleno, koji će mi moj backstab ako ga protivnik "čita", a sve sam uradio kako treba i uhvatio sam ga na "krivoj nozi"? Po toj logici, svaki napad se može izbeći, stvarno ne vidim smisao.

dark horse

Na poludelog Irininog oca još nisam naleteo, mada sam i ja taj quest završio. Ajde, probaću da ga nađem kod Revenger's shack, to mi je poznato.

Inače, ipak sam napravio progres sa novim inkantacijama. Borealis's Mist mi je pomogao da sredim Commander Nialla i njegova dva pomoćnika i dobijem drugi deo tajnog talismana koji otvara tajnu oblast u planinama giganata.

Posetio sam je i otključao poslednji fragment mape i teme sam konačno kompletirao mapu površinskog dela igra.

Nadajmo se da će mi tajna oblast doneti nešto što će mi pomoći da ubijem Fire Gianta.

Borbu s Fire Giantom inače pokušavam uglavnom jahajući, naravno. Dugačije tek ne bi moglo.

Petronije

On se pojavljuje kada pokušaš da aktiviraš baklju. Ako si aktivirao baklju a nije se pojavio, moguće da nisi kompletirao kvest, tj da se nisi vratio do Irine kada si oslobodio zamak i pričao sa njim, ili ipak nisi našao lokaciju, a poznato ti je jer ima dosta "shackova" u igri. U suštini mogu da aktiviram baklju i on se više neće pojavljivati, ali dropuje neku +8 helebardu što uopšte nije za bacanje, te ću se potruditi da ga konačno oslobodim.

dark horse

Quote from: Petronije on 17-04-2022, 22:41:02
Na lokaciji Revenger's shack, istočno od baklje na vodi blizu zmaja (al' sam opisao) me je napao NPC invader koji je zapravo poludeli Irinin otac, bivši upravnik Morne zamka, čiji sam kvest doterao do kraja, Edgar. Inače vrlo zajeban lik, užasno brz, maše helebardom kao čačkalicom, ogroman dmg i poise, veliki health bar, i plus baca neke magije.

Nisam dao Edgaru nikakvu šansu. Pao je pod jednim dahom moje Borealis's Mist.

Inače, bacio mi je svoju +8 helebardu. Možeš da u ranom delu igre na kvarnjaka ubiješ Edgara, dok je još na zidinama, i otmeš mu ovu helebardu, što omogućava brz napredak, pošto je tada teško naći i +1 oružje, a kamoli +8.

Naravno, nisam to uradio, pošto nisam hteo da sjebem ovaj quest.

Pisali smo istovremeno, vidim da smo se dotakli sličnih stvari.

Petronije

Pa ja sam sad 55lvl i ta helebarda bi mi bila potaman za neke situacije.

dark horse

Moje oba oružja su +9, ali to su special armaments, njihovo upgrejdovanje ide samo do +10.

Mislim da normalna oružja mogu da se upgrejduju do +25. Edgarova helebarda trebala bi da je normalna, zato mi +8 izgleda malo, iz ove perspektive. Moje specijalno +9 dođe kao normalno +22-23. Skoro pa triput bolje.

Probaj da nabaviš specijalna oružja. Npr, Eleonora's Poleblade koji sad ganjaš je specijalno oružje.

Mislim da su specijalna oružja em bolja u odnosu na normalna, em lakša za apgrejd, jer zahtevaju manje materijala. Koji jesu ređi, a ne toliko za tvoje potrebe, ako ne menjaš često oružja. Do sada sam tri specijalna oružja apgrejdovao na +9.

Meho Krljic

Većina NPC invadera koje sam do sada sreo je dizajnirana da poremeti "normalne" taktike koje čovek inače koristi. Većina su jako brzi, izmiču se magijama itd. Tako da valjda onda i Edgar - koga sam ja ubio pre nekoliko nedelja, naravno, koristeći specijalku Reduvia bodeža da ga stanujem a onda Carian Greatsword magiju da mu otkinem gomilu zdravlja - treba da iznenadi ljude koji koriste backstab. Dobar deo opcionih bosova i minibosova je znatno teži od obaveznih, naravno.

Ja sam jutros ubio zmaja Adulu koji je opcioni bos i dobio 120.000 runa, više nego za i jednog bosa do sada u igri. Što je valjda normalno jer je on pri kraju Rannine potrage, i nominalno je težak ali uz  magije, koje igru zaista čine znatno lakšom, i Mimic Tear, nije bio preterano težak. Ja se divim Petronijevoj posvećenosti da igra bez magije, ali svakako treba razmišljati ond ao nečemu za bacanje tipa otrovni bodeži itd.

Petronije

Nije to posvećenost, jednostavno ulažem u DEX jer želim brzog i efikasnog lika na maču, a imam i strele. Ako pretekne nešto runa, ja ću vrlo rado ulagati i na tu stranu. Volim ja magove, ali mi je ipak ples sa sečivima suština ovih igara. Obožavam da upadnem u gomilu protvnika i posečem ih suvim skillom (pogotovo kad sam OP  :evil: )

Meho Krljic

Naravno, razume se. Neki neprijatelji će, takođe naravno, biti priličan pain in the ass sa takvim bildom. Recimo, pomenuta borba sa Astel, razumem kako bih je odradio da nemam magije ali stresam se od pomisli da bih stalno morao da ulazim u klinč i udaram u glavu iz skoka, s obzirom na sve AoE napade koju Astel radi.

dark horse

Koliko sam ja primetio, kod bossova se "rage" faza aktivira mnogo brže ako napadaš samo jednom vrstom napada.

Npr, bolje prolazi ako prvo bacaš magije, pa od polovine bitke napadaš fizičkim oružjem, ili obrnuto, kreneš fizički, a završiš spelom. Boss ostane nekako mirniji, pa ga mnogo lakše možeš pobediti, tj. kao da ima dve različite skale za različite tipove napada koje mu aktiviraju "rage" fazu.

Možda tripujem da je to tako, nisam nailazio na netu da bilo ko savetuje takav pristup ali eto, to je neko moje iskustvo, pa probajte.

Petronije

Ja mislim da promenu faza trigeruju set vrednosti na njihovoj HP skali i da je sve to unapred predefinisano.

dark horse

Da da, naravno, kad mu otkineš pola hp ulazi u drugu fazu.

Ali, kažem, imam utisak da je ovo malo drugačije kad koristiš različite tipove damage. Moguće čak i da spelovi manje izazivaju "rage", nego fizičiki napad, pa je zato bolje napasti s oba. Jer, kad udaram mačem u drugoj fazi, kad mu skinem pola hp magijom, skoro da ne nađem nikakav otpor.

Možda grešim. Moguće i da mi se samo posrećilo sa takvim pristupom. Iznosim svoj vrlo subjektivni utisak na relativno malom uzorku. :lol:

Meho Krljic

Hmmm, nisam siguran da postoji uopšte takva mehanika. Ni jedan dataminer to nije pronašao, niti sam ikada čuo da iko pominje.

E, sad, moguće je sledeće:
Bossovi su generalno programirani da napadnu kada su u neutralnom položaju a ti koristiš flašicu za obnavljanje zdravlja. Ako ih napadaš iz blizine pa te često oštećuju i često se lečiš, onda će subjektivno delovati kao da te napadaju češće nego ako stojiš na daljini i bacaš magiju...

dark horse

Da, s tim što ako krenem iz daljine, a završim u blizini u drugoj fazi, skoro da ne baca aggro.

Kažem, možda je moj loš utisak, možda jednostavno uletim u protivnika u pogodnom trenutku. To samo pokazuje koliko ja stihijski i neplanirao igram i dobijam bitke na čistu sreću. Koliko sam gledao klipove na netu, prate se nekakve faze u napadu protivnika, naravno kao već i u sličnim igrama, dodguje u određenu stranu kad boss napravi jednu vrstu napada, u sasvim drugu stranu kad napravi drugu itd. A za napad čekaš određenu fazu u njegovom napadu.

Kad bi to seo i te napade "učio" napade za svakog bossa, kao da sam u školi, trebalo bi mi puno više vremena. Verovatno zato i imam toliko problema sa bossovima tipa Fire Gianta i Godfreya, gde se to očigledno mora znati.

Npr, nikad nisam pobedio konačnog neprijatelja u Witcheru 3 Dettlaffa, jer me je smorilo to sa njegovim različitim napadima i odbranama za njih. Doduše, igrao sam na PC-ju, tamo je sve puno nezgodnije. Čak i sa controllerom za PC. Verujem da bi ga na PS5 prešao.

Petronije

Hehe, ja i dan danas znam svaki Artoriasov napad, u piksel gde da se namestim, posle 10 godina.

dark horse

Za takve stvari čovek mora imati dobre reflekse. A ja sam od refleksa operisan.  :(

dark horse

Mislim da me je smorila i ona krajnja valhira u God of War 2018, što kombinuje sve napade svih nižih valhira. Ima jedno 10 i više napada iz vazduha, i isto toliko sa zemlje. Nikad ne znaš koji će biti. To je čak bilo na PS5, relativno skoro. Tako da, nije to do PC, nego do mene.

Nadam se da se i ovaj moj Elden Ring pohod neće završiti slično. Doduše, nikad mi se još nije desilo da zaglavim u glavnoj misiji, uglavnom u DLC sadržaju, ali za sve postoji prvi put.  :( :cry:

Meho Krljic

Ha, jedina razlika je što me invaderi ne backstabbuju nego svi nose Moonvel Katanu ili Rivers of Blood i mogu da me udare sa petnaest metara i oduzmu mi 96% zdravlja jednim udarcem.  :lol:

dark horse

Quote from: Meho Krljic on 18-04-2022, 13:41:26
Ha, jedina razlika je što me invaderi ne backstabbuju nego svi nose Moonvel Katanu ili Rivers of Blood

E, da bar nose.

Juče konačno upgrejdovah svoju Rivers of Blood na +10, i onda naleteh na NPC sa dva reduvia bodeža. Da je bar i on imao Rivers of Blood, bilo bi mi lakše!  :cry:

Meho Krljic

Dobro, ja pričam o pravim invaderima, dakle, ljudima. Veliki broj njih nosi jedno od ova dva oružja. Moonvel Katana je za PvP ono što je u Dark Souls 3 bio Dark Sword...

Petronije

Eto, svako ima svoj fetiš, Meho voli da ga maltretiraju drugi ljudi koji mu upadaju u igru.  :mrgreen:  Meni je to, na primer, najgori pakao, nikad ne bih igrao tako, kolika god da je nagrada. Probao par puta u Dark Souls, beži bre, da me bekstebuju kojekakvi nabudžani kompleksaši što nisu spavali 3 meseca da bi našli najbolje oružje i sad oštre k. na meni jadnom što i ovako jedva preživljavam u igri. Hvala lepo.  :lol: 8)

Meho Krljic

Actually, mene niko nije invejdovao jer se to dešava samo kad samonuješ ljudsku pomoć. Samo si tada otvoren za invazije. Ja sam sa invejderima imao posla samo kada sam se odazivao na tuđi samon. I bilo je tu bogami i lepih momenata.

dark horse

Nego, jel skapirao neko značenje Two i Three Fingers lore? Ok, zajedno tvore celu ruku, tj. Five Fingers, ali nije valjda slučajno što se odsečeni prsti koriste za multiplejer opcije?

Prvi NPC Varre, čiji je quest vezan za multiplejer i zato taj quest ja ne mogu da završim, aludira da su Two Fingersi loši i spominje Three Fingerse. Valjda hoće da te vrbuje za njih. Nisam igrao quest pa ne znam.

Da li je Three Fingers online mod, a Two Fingers offline? Ima mi smisla da jeste. Dodatni treći prst je taj koji koristiš da pozoveš multipleyer.

A sve se vrti oko uništenog prstena moći (The Lord of Rings, anyone?), koji je jelte, za jedan od tih pristiju bio namenjen.  :lol:

Meho Krljic

Sigurno ima u onom vaatijevom videu što je okačen pre nekoliko dana na ovaj topik ali ja to neću da gledam pre završetka igre.

dark horse

Ili samo u Dž. R. R. Martinovoj (veliki fan Tolkina, beše?)/Mijazakijevoj glavi.

Petronije

Quote from: Meho Krljic on 18-04-2022, 16:24:37
Actually, mene niko nije invejdovao jer se to dešava samo kad samonuješ ljudsku pomoć. Samo si tada otvoren za invazije. Ja sam sa invejderima imao posla samo kada sam se odazivao na tuđi samon. I bilo je tu bogami i lepih momenata.
To je onda odličan sistem, samo ako koristiš pomoć drugih igrača ili pomažeš, možeš biti napadnut, ako sam dobro shvatio. Ako igraš solo, niko te ne napada.

Inače sam ubio Edgara uz "malu" pomoć magije. Pun mi je inventar kojekakvih magičnih gemova koje nisam koristio, pa sam isprobao neki koji izbacuje gomilu mini boltova (koriste ga obični vitezovi ovde u jezerima). Ne skidaju mu skoro ništa, ali ga potpuno parališu dok ga udaraju, što je bilo i više nego dovoljno da ga za to vreme iseckam uchijem. Par komada i još par regular hitova i Edgar je našao svoj mir a ja njegovu +8 helebardu koja je oooodlična.

dark horse

Meho Krljic

Quote from: Petronije on 18-04-2022, 21:47:58
To je onda odličan sistem, samo ako koristiš pomoć drugih igrača ili pomažeš, možeš biti napadnut, ako sam dobro shvatio. Ako igraš solo, niko te ne napada.

Pa u principu u Dark Souls ne možeš da budeš žrtva invazije ako nisi u ljudskoj formi (a ne možeš da samonuješ druge igrače ako nisi), što znači da su slabiji igrači zaštićeni*. U Demon's Souls je isto i u Dark Souls 3 je isto. Jedino je u Dark Souls 2 PvP naglašeniji pa ovde imaš ljude koji "brane" određene delove mape jer su u određenim gildama i tu imaš invazije i kada nisi u ljudskoj formi. Doduše, ovo je na neki način i kompenzacija za činjenicu da u ovoj igri ne možeš da farmaš duše u okruženju kao u ostalima jer posle deset respawnovanja neprijatelji se više ne pojavljuju na mapi pa je PvP način da se farma ako hoćeš. U Bloodborne je, ako se dobro sećam, isto kao u Elden Ring: kada samonuješ, onda si otvoren za invazije.

*mada ima izuzetaka, u Dark Souls recimo ima momenata kada Nitovi sledbenici mogu da invejduju određene delove sveta čak i kada nisi u ljudskoj formi.

dark horse

Samo da prijavim da sam uspeo juče da se konačno izborim sa Fire Giantom. Kao što sam slutio, svodilo se na učenje/poznavanje mehanike borbe s njim, koja zapravo i nije toliko teška i ne zahteva neke reflekse, jer Fire Giant naime ima Ahilovu petu. Bukvalno.

Pobeda nad Fire Giantom mi je otključala Crumbling Farum Azula i tamo nađoh drevnu knjigu sa skillovima Ancient Dragona, koji su nešto najrazornije što sam našao u igri, za sada. Ancient Dragons' Lightning Strike mi je pomogao da spržim bosove poput Goldskin Duo i Mohga. Mislim da se čak i oba kotiraju bolje na listi najtežih bossova Elden Ringa u odnosu na Fire Gianta i Godfreya, koji su mi zadali najviše muka u dosadašnjem toku. Mada, drugi na listi je Radahn, tako da je moguće da je malo zastarela, tj. pre zadnjih updejta.

Uglavnom, trenutno sam fasciniran koliko je igra i dalje teška i postaje sve teža što napreduješ, a ne postaje nešto značajnije lakša kad se vratim u neke tamnice koje sam preskočio u ranijim delovima igre, bez obzira što sam na nekom 158 nivou, bez obzira što sam sad legenda koja je porazila mighty Fire Gianta. Ova igra očigledno nema nikakav respekt za ranije zasluge, sve je podjednako zajebano kako je bilo na početku!

Stigao sam do Melanije, koja kotira kao najzajebaniji boss u igri. Moram da priznam da su se autori igre baš pomučili da vam presedne i tričanje i izbegavanje neprijatelja na putu do Melanije, pošto su sve nekakvi vitezovi sa džinovskim kompljima koji imaju veliki domet i skidaju pola healtha kad vas natakare na to isto koplje ili neki džinovski mostrumi koji jednim hitom skidaju 95% health, okruženi gomilama, bukvalno gomilama jedinica nimalo manje zajebanim. Tako da mi je dolazak do Melanije delovao kao odmor, pa nekako lagano, koristeći naravno Ancient Dragons' Lightning Strike, uđoh u drugi deo bitke s njim. Pa odlučih da je, za sad, poštedim. Slična situacija je i sa Malikethom, mandatory bossom u glavnoj misiji.

U pokušaju da malo dignem svoj ego posle tih poraza, svratih do dela gde sam se mlatio s Radahnom, u obližnju tajnu kriptu, gde su me bukvalno masakrirali duhovi-vitezovi.

Zajebana igra. Trajaće ovo možda i duže od prognoziranih 150 sati.

Meho Krljic

Da, pa ja imam 118 a mislim da bez 200 neću da se spasem  :lol:

Ali užitak je ogroman.

dark horse

Moj ortak, isto kao ja operisan sa refleksima, igru prešao na 170 nivou. Kaže da je tada lagana vožnja. Tvrdi da je imao vrlo kljakav build.

I priča mi o nekim likovima koji goli lemaju bossove na NG+8.

Meho Krljic

Ja sam tek nivo 99, dakle, imam još da gulim da vas stignem. A kad su likovi visokog nivoa, pa još znaju sve fore, često su goli.  :lol: Šta će im oklop kad nikada ne dobiju udarac?

dark horse

Ah, 118 si rekao za broj sati, ja razumeo nivo. Ja sam presao sto, mislim da jos imam manje sati u igri od tebe, valjda 104-105. Mislim da cu te svakako prestici pre nego sto zavrsim igru.

Mohgwyn Palace je najbolje mesto za framanje expa koje sam za sad nasao u igri. Ima jedno pile kod site of grace koga je lako naterati strelom iz daljine da se surva s litice, to daje oko 11,000 runa, nocu ponekad i 50,000. Na otprilike 10-20 sekundi.

Relativno sam i nizak nivo koliko brzo tim nacinom moze da se farma exp. Uglavnom jer me mrzi.  :lol:

Meho Krljic

Da, i ja se trudim da ne farmam ali ponekad čoveku žao da izgubi 20-30000 runa jer stupa u nesiguran prostor pa onda bolje da se odvoji 5-10 minuta da se nafarma za sledeći nivo... Tako sam jutros uradio  i dobro je što jesam jer je Gelmir Hero's Grave VRLO podmuklo dizajnirana lokacija  :lol:

dark horse

Inače, moram da se izvinim drugaru Petroniju vezano za Eleonora's Poleblade. Skroz sam smetnuo s uma da je Altus plato, lokacija na kome se može završiti samurajev quest i preuzeti oružje zapravo lockovan dectus liftom, koga otvara medaljon iz dva dela, koje nije lako naći. Dakle, nije samo protrčati s početka igre, kao što se meni u jednom trenutku činilo.

Setio sam se svega nakon što sam sam počeo da korsitim Eleonora's Poleblade. Izuzetno oružje, mnogo bolje drži protivnike na sigurnom odstojanju nego kraći Rivers of Blood, mada su mu damage i ostali atributi neznatno niži na +10.

Petronije

Navlačiš me sve vreme, znao sam.  xtwak

dark horse

Ali, ostaje to da je ceo samurajev quest vrlo lak. Sigurno bi ga završio i dobio oružje, samo da možeš da prođeš do sledeće lokacije.  xfrog

Ništa, korisiti do tada Reduvia bodež, još jedno specijalno oružje koje isto daje samurajev quest, ali znatno ranije.

Petronije

Videćemo, rešio sam da ne mrdam iz Liurnie, imam celu akademiju da očistim i još dosta da prejašem, čak mi i nedostaje mapa istočnog dela. Koliko sam video, ovo je površinski najveća oblast.

dark horse

Pa pazi, nijedan od delova tog medaljona za lift nije u Liurniji.  :lol:

Petronije

Imam pola nekog medaljona a drugu polovinu kad nađem.

dark horse

Logično.

Prvi deo medaljona našao si u regionu neposredno pre Liurnije, lift si (valjda) pronašao u Liurniji, a zadnji deo medaljona je u regionu koga ćeš čistiti kad završiš čišćenje Liurnije.

milan

Ja sam nabio nešto više od 40ak sati, mislim da sam neki 70 i neki level, ipak nemam toliko vremena za igranje koliko sam se nadao... Mislim da je ovo igra koju ću bukvalno da igram bez prestanka narednih ko zna koliko godina, ili barem dok ne izađe ekspanzija ili drugi deo. Obožavam Mijazakijeve igre, ali je ovo podignuto na jedan potpuno novi nivo.
And that being said....
...Sinoć sam stigao do generala Radana...
WTF???? WTF????????
WTF????????????????????

dark horse

To je bila i moja reakcija, dok mu u sledećem susretu nisam prišao i nabio mu katanu u stomak... pa se WTF pretvorilo u MEH

Mada, moguće da su opet nešto menjali i balansirali, danas izbačen patch 1.04

Ne primećujem promenu. Koliko čitam u patch notes, čak su poboljšali ovaj moj Ancient Dragons' Lightning Strike

Meho Krljic

Dobro, Radan je dizajniran da bude vrlo skeri. Ja nisam silazio sa konja pa ni meni nije bilo svejedno kada sam video koliko može da pokrije terena samo jednim kombom. Ali zato je i moguće samonovati toliko NPC-ja u toj borbi, da čovek može da se malo razabere, nauči, pretekne.

Petronije

Kakva efikasnost Milanova, ja za 48h lvl 56. Baš gustiram lagano.

dark horse

Ja se razmišljam da li da ubijem Elden Beasta (i završim igru) večeras, il da ga lagano gustiram i sutra.