• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Elden Ring

Started by Meho Krljic, 13-06-2019, 11:43:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Onaj stari Sendmen

Quote from: Meho Krljic on 05-04-2022, 12:37:13
Meni je igranje koopa najbolji način za farmanje rune arcova a koji su prilično važni predmeti za kasnije sekcije u igri gde ti treba svaki moguć način da malo ojačaš sebe. Ima ih i u normalnom solo igranju ali su dropovi prilično retki a u radnjama su poskupi tako da ja između ostalog zato igram koop...

Kad ga tako sročiš, rune arc zvuči potpuno kao indirektni pay to win item.  :lol: ;) :D
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Petronije

Evo samo da javim da mi se kurčenje sa piraCkom verzijom obilo o glavu na najgori mogući način, izgubio sam nepovratno 40 sati života, jedna radna nedelja. Ceo dan sam bezuspešno pokušavao uz pomoć raznih uputstava sa reddita hex editorom da osposobim backupovan save file. Da sam radio u firmi umesto što sam igrao, mogao sam kupiti deluxe edition i još da mi ostane para da natankam pun rezervoar nafte. Kad me prođe tuga i bes, i kad skupim volje, krenuću ispočetka sa steam verzijom naravno. Oprosti mi Mijazaki, grešio sam.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Well, bedak, ali u neku ruku i potpuno očekivano.

Ja ne bih to gledao skroz crno. Ako ništa, bićeš u prilici da počneš iz početka sa velikim predznanjem, možda čak razviješ u potpuno novom smeru s novim likom i verovatno 5 puta brže pređeš ono što si do sada prešao. Plus si dobio lekciju za vjeki vjekov što se tiče "besplatnog" piratskog softvera.

Petronije

Pun reddit likova sa pokvarenim steam savegame fajlom. Mene je strefila karma iz drugih razloga.

Arm the Homeless

Meho Krljic

Uf... teška greota... Baš mi je žao. Svakako će ti kretanje od nule sada biti lakše nego prvi put ali ipak, muka je kad se izgubi toliki progres....

Onaj stari Sendmen

Bangavo je urađen taj save u igri i ovako, da imaš samo jedan save, umesto da možeš da snimiš poziciju kad god zaželiš, i učitaš koji god save hoćeš. Mada, koliko razumem, ti si nešto promenio sa tim deinstaliranjem u formatu sejva, verovatno ti ni 15 dodatnih sejvova ne bi rešilo problem, na svakom bi imao isti problem. Probaj da vratiš sve što si imao instalirano, sve dodatne modove za Elden Ring, koje si imao imao pre deinstalacije igre.

A što se kontrolera tiče, i ja sa tim imam nerviranje. Tj, sa drift na DualSense. Sinoć sam malo očistio sa magičnom krpom, pa je kao bolje, ali i dalje vuče na gore u svim igrama i nervira me nepojamno. Na kraju ću morati da pazarim dodatni DualSense, što sam svakako planirao, zbog igranja u paru na mojoj mašini.

Petronije

Ja ne znam šta je sa tim sonijem, isto sam vratio novi novcati dualshock4 jer su mi poludeli stikovi. Mogao sam da ga rasturim i očistim, ali nisam iz principa, uzeo sam pare nazad.

Što se tiče sejva, ništa nisam specijalno brljao, instalirao sam apdejte kako su izlazili, na kraju bekapovao, deinstalirao, instalirao sve kako je bilo i ne radi. Inače sve FROM igre imaju isti taj sistem snimanja, i sejv je u istom formatu uvek na istom mestu, i na DkS 1,2,3 je to radilo, isto kao i na Sekiru, mada vidim da i tu ima problema na redditu. Nije isključeno da me i na steamu isto strefi, preporuka je da se isključi steam cloud backup.

Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Uzeo sam tečnost za čišćenje monitora, našpricao, obrisao mokri deo krpom, sačekao da se sve to malo prosuši pa uključio i sad radi kao novo. Nema drifta.

Sećam se da je Meho pisao o nekim modovima za save za PC verziju. Da li si možda to instalirao ili neke slične modove? Ako jesi, probaj da instaliraš ponovo.

Petronije

Jok, pisao je o modu za otklanjanje problema nevidljivih mobova.

Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Mislio sam na ovo:

Quote from: Meho Krljic on 01-04-2022, 06:11:37
Nego, za PC igrače:

Use This Mod to Restore 'Elden Ring' Progress Whenever You Want

QuoteAlternatively, you can use this mod to take manual backups instead of timed ones. I think this works great for save states: If you know you're heading into a tough fight and you'll likely want to restore your game in the immediate future, choosing "Back up..." to make an instant backup is a great solution.

Petronije

A, pa to je praktično varanje, bekapovanje save fajla. Ni jedna FROM igra nije predviđena tako da se igra, tako da na to nisam ni obraćao pažnju, niti sam instalirao.

Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Koliko vidim postoji automatizovani alat koji prebacuje save iz krakovane verzije u save za steam verziju.

Sad, mala je verovatnoca da ce to raditi, ako si manuelno menjao taj save u hex editoru, a pri tome nisi sacuvao backup originala, ali ako ionako uzimas steam verziju nista te ne kosta da pokusas, mozda nekim bozjim cudom proradi:

https://www.reddit.com/r/PiratedGames/comments/t3s53o/elden_ring_cracked_game_save_to_steam/

Petronije

Sačuvao sam backup originala, naravno. Ajd probaću ovo večeras, ako uspe imaš moju večitu zahvalnost. [emoji39] Mada to što taj alat radi ja sam probao 100x.

Arm the Homeless

Meho Krljic

Ja se nadam da će to ipak uspeti.
Samo da i ja brzo adresujem ovo što Sendmen pominje "Bangavo je urađen taj save u igri i ovako, da imaš samo jedan save, umesto da možeš da snimiš poziciju kad god zaželiš, i učitaš koji god save hoćeš." Kao što je Petronije rekao, to je ceo etos Souls igara: činovi imaju posledice. Igra snima poziciju svakih nekoliko sekundi i ima jedan slot UPRAVO da igrač ne bi kalkulisao sa učitavanjima pozicija. Sa ovim sistemom svaki izbor koji se napravi ima težinu i igre su apsolutno dizajnirane oko ideje da se igrači međusobno ispomažu, bilo intrinzično, kroz poruke u igri i kooperaciju, bilo ekstrinzično kroz, jelte, wikije i jutjub videe, ali da je njihov "život" u igri jedan i da se drži puta koji su odabrali.

Meho Krljic

BTW, Zullie the Witch je ronila kroz kod igre i napravila spisak svih bossova. Ima ih 164, pa eto da znate. Naravno, ogromna većina njih je opciona i dobar broj njih su ponovljeni bosovi koje ste već porazili.

Onaj stari Sendmen

Samo da prijavim: na 38-om nivou sam ubio zmaja Greyolla, pokupio 5 zmajevih srca i nekih 74,000 runa.

Meho Krljic

Bogami lepo. Ja sam sinoć ubio jednog opcionog zmaja al on se već napola bio raspao pa to nije neki podvig.  :lol:

Onaj stari Sendmen

To je verovatno bila ova mrcina Greyoll, ispred Fort Farotha u Caelidu. Nije podvig, ali je zauvar, zbog ogromnog broja runa. Mene je Greyoll podigao na level 45, ali zapravo ovo je verovatno bolje napraviti na nekom mnogo nižem nivou, pod uslovom da iznađeš način da skineš OGROMAN health. Pošto je to, verovatno, najveći zmaj i najveći neprijatelj u igri uopšte.

Eto ideje za Petronija, ako ne uspe da povrati sejv neka nađe i makne Greyolla. I to je već nekih tridesetak lakih levela nazad. A na tridesetom nivou puno toga drugog može da se skine kao od šale, 2 minuta po mini bossu. I onda izgubljenih 40 sati postane izgubljenih 5 ili 10, recimo. Što se i ne primeti.

Meho Krljic

Ne, moj zmaj je zvao Decaying Ekzykes. Običan zmaj, samo umesto vatre bljuje Scarlet Rot  :shock: :shock: :shock:

Onaj stari Sendmen

Ti si za mene zverina. Od tih običnjaka uspeo sam da sredim samo Flying Dragon Agheela, onog osnovnog iz Limgrave. Ekzykesu zasad ni da prismrdim.

Vidim da ta zmajeva srca daju Dragon Incantations, na to ću probati da se bacim sledeće, kad neki logičan stupanj u daljem razvitku, ako ikad uspem da dignem Faith za još 4 nivoa, pošto to sada zahteva more runa.

Pošto polako postajem Jack of all trades, master of none, intenzivno razmišljam i o resetovanju statsa, tj. reborn opciji, ali znam da ako jednom u to krenem tome neće biti kraja, pa izbegavam koliko god mogu.

Calavera

joseph anderson izbacio video o elden ringu, pa koga zanima... vrlo kratko za njegove standarde, jedva nešto preko sat i po:

https://www.youtube.com/watch?v=nEyjdc-DIb8

Meho Krljic

Quote from: dark horse on 07-04-2022, 15:59:27

Vidim da ta zmajeva srca daju Dragon Incantations, na to ću probati da se bacim sledeće, kad neki logičan stupanj u daljem razvitku, ako ikad uspem da dignem Faith za još 4 nivoa, pošto to sada zahteva more runa.

Da, meni to ništa ne znači jer nemam dovoljno faitha, avaj, a mnoge lepe incantatione sam našao...

Enivej, rispekovanje nije besplatno, imaj to na umu, treba tu neki resurs koji nije baš sveprisutan. A treba i da pobediš šeficu na Akademiji mada si to, kapiram, već uradio...

Onaj stari Sendmen

Ne, ne, naravno nisam uradio još ništa od toga.

Šefica na Akademiji je onaj malo jači od Godricka great rune (demigod) boss, beše? Znači, ništa od rebirtha u skorije vreme.  :( :cry:

Onaj stari Sendmen

Quote from: Meho Krljic on 07-04-2022, 18:25:28
a mnoge lepe incantatione sam našao...

Verujem. Koliko kapiram, svaki pobeđeni zmaj otkučava novi u shopu. Npr, Ekzykes ti verovatno daje svoj Scarlet Rot.

Petronije

Uspeo sam da pokrenem sejv, našao sam na netu da je neki nesrećnik imao isti problem, pa je prosto instalirao drugu verziju ripa. Linkinov programčić nije pomogao.

Hvala svima na porukama podrške i lepim rečima, mnogo mi je značilo u teškim trenucima. [emoji16]

Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Kako misliš probao si programčić za prebacivanje sejva na steam verziju? Kupio si steam verziju za $60, shvatio da neće taj programčić da prebaci sejv na steam verziju, pa umesto toga sad igraš drugu verziju ripa sa starim sejvom?  :lol:

Važno je da si se snašao i da Elden Ring bioskop ponovo radi!  :|

Petronije

Ma ne, ima fora da kreneš new game pa importuješ likove iz sejva koji neće da radi u ovaj novonapravljeni. Čak sam se i obradovao, jer sam stigao tako korak dalje, ali posle prijavljuje neku grešku. Taj program generiše md5 fajl iz jednog dela tabele koji je predviđen za save slot, i upisuje ga na tačno određeno mesto. Inače, taj sistem nije pomogao mnogima koji su imali problem sa sejvom na regularnoj steam verziji, dok drugima naravno jeste pomogao. Hoću da kažem da je to univerzalan problem, i izgleda da je vezan za samu igru, a ne strogo za original/pirata. No, sve to sad nije bitno. Svakako ću probati da uvezem sejv u steam verziju, čim je kupim. [emoji16]

Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Rekoh, da vidim kako rade Dragon Incantations na nekom ozbiljnijem. Skinuh Godricku otprilike pola HP, kad on izvadi svoj Dragon Incantation. A ja bez FP.

Rekoh, sad sam gotov. Kad ono, međutim. Pade Godrick kao da ga bilo nije.

Iz prvog pokušaja. Bez NPC. Bez online asistencije.

Cenim da sam imao puno puno sreće.  :|

Petronije

Jesi li očistio ceo zamak? Ja nikako da se vratim tamo da dovršim posao, bauljam po jezerima.

Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Ne. Podrum nisam sigurno, i ko zna šta još.

Na jezerima sam skrenuo s pameću, kad sam shvatio da bar jednu od glavnih magistrala za dalje blokira čuveni Mijazakijev skriveni zid.

Watch out Petronije. :(

Petronije

https://youtu.be/DYDs_Inzkz4

Arm the Homeless

ratanok

Gledati ili ne, pitanje je sad...

Meho Krljic

Ja ću kad završim, tako da je dobro da je Petronije okačio link ovde, da ga ne tražim za 3-4 meseca kad mi bude trebao  :lol:

Onaj stari Sendmen

Quote from: Meho Krljic on 07-04-2022, 18:25:28
Enivej, rispekovanje nije besplatno, imaj to na umu, treba tu neki resurs koji nije baš sveprisutan. A treba i da pobediš šeficu na Akademiji mada si to, kapiram, već uradio...

Imam sad i jedno i drugo. Materijal sam pokupio na jezerima, usput i bez fajta sa mini bossom. A šefica... well, pružila je prilično jači otpor nego Godrick, morao sam je ubijem dvaput, ali džaba joj. Mada, živa je i dalje.  :lol:

Dobih treći slot za talisman, kao i rispek opciju. Za sad je neću koristiti, sve dok mi trenutni build i dalje bude zabavan, ali ništa ne fali da čuči u rezervi. xnerd

Meho Krljic

Da, ali SADA ti treba taj resurs o kome sam govorio da bi mogao da se rispekuješ:

https://eldenring.wiki.fextralife.com/Larval+Tear

Onaj stari Sendmen

Quote from: dark horse on 09-04-2022, 22:09:44
Imam sad i jedno i drugo. Materijal sam pokupio na jezerima, usput i bez fajta sa mini bossom.

Baš taj materijal/resurs, što si ga linkovao. Već sam ga našao u Liurnia of the Lakes. U selu, u džinovskoj pećini. Nebranjen, na nekom lešu, koliko se sećam.

Sad kad vratim film, našao sam ga u drugom prolasku. Moguće da sam u prvom prolasku ubio tog kog koga je bio.

Onaj stari Sendmen

Evo kako izgleda kad se radi rebirth (sa mojih trenutnih statsa na početne vagabond klase):

Naravno, cancelovao sam i sačuvao Larval Tear za drugi put.

Meho Krljic

Aha, znači ne možeš da odeš ispod početnih nivoa za datu klasu. Hm... restriktivno...

Onaj stari Sendmen

Pa da.

Zato mi se i ne isplati rebirth sada, jer bi uglavnom i radio da pređem iz str u dex, zbog korišćenja dex oružja tipa uchigatana, koja su mi u ovom trenutku neupotrebljiva.

Da skinem od drugih statsa ne mogu, jer su ionako dosta slabi za dragon incantation build, morao bih da odustanem od njega, a ne želim.

S druge strane, nije str sasvim beskoristan, povećava mi equip load, tako da mogu da koristim dosta tanky armour, a da uopšte ne koristim talismane koji povećavaju equip load. Što je cool kombinacija za moj build. Da ne govorimo koliko mi je str pomogao kad sam započeo igru i generalno me ubrzao i uštedeo sate igranja koje bi sigurno utrošio igrajući neku glass cannon klasu na početku.

Ovakav koncept rebirtha nažalost ide u prilog započinjanja igra ispočetka sa drugom klasom, jer je verovatno jedini način za nazi striktno optimizovanje statsa za endgame.

Petronije

Hm, moguće da sam ja uneo zabunu, ali END povećava equip load, iz nekog razloga sam bio ubeđen da je to STR (možda zato što je to logično [emoji849]).

Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Da, čitam sad. Bio je str u početku, pa su nerfovali. Equip load se sad povećava sa endurance.

Anyway, moj str je zapravo prilično nizak, to je najmanji potreban za str oružja tipa greatsword, tako da ga neću dirati, iako greatsword više i ne koristim, niti nosim sa sobom. Pošto i nošanje dodatnog oružja povećava equip load.

Možda se predomislim ako naletim na još 2-3 Larval Tear.

Meho Krljic

Ja samo da prijavim da sam ubio Sendmenovu zmajicu sa petoro dece. Zaista daje veliku nagradu u runama, pogotovo ako čovek malo taktizira pa pušta da ga više puta ubiju pre nego što završi posao.

Sad se nosim sa Dark Blade Kindred gargojlom i, uh, sreća da postoji cheese strategija jer ja, bez oklopa, ginem od bukvalno jednog udarca.

Onaj stari Sendmen

Ja sam sad u oblasti u kojoj dobijam po 10,000 runa za nekih 2 minuta farmanja.

Nakon što sam, što bi Meho rekao, cheese strategijom ubio moćnog Draconic Tree Sentinela koji je čuvao ulaz u glavni grad. Gde me je, nažalost Melina napustila, najavljujući tako završni deo igre.

Meho Krljic

Jebote a ja još ni Volcano manor nisam našao  :shock: :shock:

Ceo dan sam proveo u Caelidu ubijajući razne zmajeve i druge opcione bossove... Ne znam kad ću uopšte završiti ovu igru  :lol:

Onaj stari Sendmen

Volcano manor je deo Patchesovog questa, tj. njegovih pokušaja da te nekako likvidira.

Ja mahom idem po questovima, tj. pokušavam da pratim glavnu priču. Računam da se nagrade po sporednim tamicama ponavljaju, npr. da se isti upgrejdovi za oružja mogu se naći na više različitih lokacija, pa ih ne moram posetiti baš sve. I pokupiti baš svaki.

I levelujem, levelujem baš dosta, na neprijateljima koji se respawnuju. Čak se može pokupiti set dobre opreme na taj način.

Onaj stari Sendmen

Quote from: Meho Krljic on 10-04-2022, 18:39:13
Ceo dan sam proveo u Caelidu ubijajući razne zmajeve i druge opcione bossove... Ne znam kad ću uopšte završiti ovu igru  :lol:

Ako budeš insistirao da igraš samo u Caelidu, možda nikad ni ne završiš.  :evil:

Igra je takva, em ima questove koji te blokiraju za dalje, em podzemnu sekciju gde iz jednog regiona možeš preći u skriveni deo drugog regiona, kome ne možeš pristupiti na drugi način. Da ne govorimo o kombinaciji ova dva, da se NPC stalno premeštaju i nekad su i u tim podzemnim sekcijama. Sve ovo možeš otkriti čistim nagađanjem, pošto ti NPC retko kad kaže gde se uputio, a čak i kad ti kaže onda ti kaže region, pa ga ti onda traži nad i pod zemljom. I sve ovo ako uspeš da pročitaš i zapamtiš šta ti je rečeno, pošto se često traži da pročešljaš s NPCom sve opcije za dijalog, ako zaboraviš šta ti je rečeno u prvom dialogu, nemaš više gde da pročitaš.

Još je gore ako se NPC uopšte ne premesti, nego ostane da te čeka na prethodnoj lokaciji, da mu podneseš izveštaj o prethodnom questu koji si završio za njega. Često zavučen u neko žbunje ili stopljen sa šarenom pozadinom da ga ni ne primetiš, ako gledaš uzgredno, bez cilja da ga primetiš.

Igra je užasno player unfriendly. Kao virtuelni pakao za gejmere. :cry:

Meho Krljic

Ma, to je normalno za FromSoftware naslove. Ne žalim se ja, naprotiv, super mi je što krenem, kao, da igram critical path al me onda na tri strane odvuku zanimljive stvari na koje sam usput naleteo. Imam već preko sto sati u igri i skoro sam 80. nivo.

Onaj stari Sendmen

Mislio sam da si mnogo viši nivo. Ja sam najviše 3 nivoa iza tebe, tj. i ja sam skoro 80ti nivo (preciznije, 76-ti), sa upola manje sati.

Cela igra trebala bi da može da se završi već na 120tom nivou. Znači, još negde trećina do kraja.

Meho Krljic

Očigledno je da ja igram neodgovorno i neefikasno  :lol: Mada je stvar više u tome da sam ja dosta sati spucao u coopu, a Elden Ring zapravo daje značajno manje nagrade nego što su u coopu davale Dark Souls igre pa otud mnogo sati a ne mnogo nivoa...

Onaj stari Sendmen

Ma ne igraš neodgovorno (ok, neefikasno možda  8-) ) nego je levelovanje kroz ponavljanje iste sekcije sa respawn neprijateljima koji daju veliki exp po jedinici vremena po pravilu brži način napredovanja u ovakvim igrama nego random lomatanje sa neprijatljima (tzv. pushovanje) za koje možda nisi ni dovoljno pripremljen u tom trenutku, pa izgubiš dosta vremena dok to shvatiš, a takve deonice je posle trivijalno preći u endgame, sa najboljom opremom i statsima maxovanim za build.

Prvo izleveluješ, završiš glavnu misiju do dobiješ sve benefite koje ti daje (dodatni slotovi, oružja, itd), pa onda natenane trebiš sve do kraja kad si već OP. Sa ciljem, recimo, dobijanja platinium achivementa.