• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lepo od horora gledo:

Started by Ghoul, 16-01-2005, 21:02:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Ghoul

DANCE OF THE DEAD je solidan time-killer. ama baš ništa posebno, ali za ubijanje vremena može se podneti.
2+
https://ljudska_splacina.com/

Savajat Erp

Деца кукуруза 2 - не разумем се нешто претерано у хорор, али ово је жешће труло! Можда би било занимљиво да сам га гледао као клинац или у време када је снимљен(`80, ценим), али сада стварно...иритантни новинар (фаца му магнетски привлачи бејзбол палицу) истражује догађаје из првог дела, не знам какав је амерички кукуруз, али не верујем да би стабљика могла да пробије шофершајбну, Индијанац који говори као најцрњи белац итд. Једино је музика полусимпатична, али иначе ово је лоше on so many levels!
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Usul

Najgore je sto postoji jos nastavaka...
I to ne jedan ili dva vec pet!
God created Arrakis to train the faithful.

Savajat Erp

Знам, и претпостављам да су још гори...штета за идеју, имала је потенцијала... :roll:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Shozo Hirono

House (2008) Robby Henson **

Imbecilno vodjena prica o duhovima,smestena from beyond,otkriva nam kakav je sreckovic bio M.Madsen,kada je C.Walken iz krajnje nepoznatih razloga odbio ulogu u Reservoir Dogs,obezbedivsi pomenutom dozivotno status zvezde koja nema mnogo glumackog potencijala i umeca,osim tradicionalnog osmeha i pogleda kojim on potencira svoj LOOK.
Nema mnogo sta vise reci o ovom dosadnom,razvucenom u sat i po posranom filmicicu,kome ni jadni reekerolike twist ne moze pomoci.

marduk

Tako mi...
ovaj španac (ili ti kakav srodni hispano, nisam siguran) TRES DIAS aka Before the Fall jest filmčina. Izuzetno zajebana atmosfera koju samo bolesni španjolci mogu da naprave OVAKVOM - mračnom, sporom, bolesnom, pretećom. Podseti me ta atmosfera na neprevaziđeni Tras el Cristal. Ovo nije mnogo daleko, iako mnogo manje perverzno, film nosi izuzetnu težinu. Apokalipsa je prekosutra - šta ćeš uraditi, sa sobom i drugima?

Odličan film.

Albedo 0

Zar nije ovo topic o dobrim hororima, a ne lošim?
Ima topic ''Beware! Attack of the crappy horror flicks!''

Nosferatu iz 1922. godine, i mamu mu jebem, onom Murnau-u, film je i dalje jeziv, mada je kraj malo blesav i zbrzan. U svakom slučaju, bolji mi je od Kopole.

Milosh

Daleko od lepog, ali nisam želeo da ga stavim u crappy horror filicks topik samo zbog uvodnih pola sata... Naime, konačno sam se nakanio da pogledam The Signal, pošto sam nakon inicijalnog hajpa bio donekle obeshrabren Ghoulovom kritikom. U principu, ovo je slična situacija kao i sa na AICNu hajpovanim Cabin Fever i Hatchet, s tim što je od ova tri Cabin Fever još i najmanje loš. Elem, prvih pola sata Signala su vrlo dobri i nagoveštavaju potencijal za u najmanje ruku solidnu interpretaciju Kingovog Cella, prigodno svedenu i lišenu brojnih tupavosti iz romana i s fokusom na uverljive likove i njihovu dramu. Moj savet je da prekinete gledanje na kraju prvog segmenta tj. prve transmisije i da posmatrate Signal kao dobar kratak film (previše) otvorenog kraja. Nažalost, pošto je potreba da se bude drugačiji i svež nadvladala onu da se na znatno jednostavniji način ispriča dobra priča prinuđeni smo da trpimo drugi segment tj. transmisiju koja se može sumirati kao jedna od najgorih upotreba crnog humora ikada. Likovi se svode na karikature u pokušaju da se uđe u ludilo protagonista. Do tada glavna junakinja je napuštena tek što smo se za nju zainteresovali kako bi pratili grupu ludaka i morona (u nekim slučajevima - oboje). Jedino pozitivno što mogu da kažem za ovaj segment je da tip koji tumači Luisa zaista ostavlja utisak potpunog psihopate, čak i pre signala, a nakon toga uspeva da bude zastrašujuć čak i kad preglumnjuje. Treći segment je nešto bolji tj. manje loš, makar što se napušta nevešti pokušaj parodije, ali se u suštini svodi na produženu scenu obračuna koja ima zanimljiv momenat na samom kraju kad glavni junak (pa sad, koliko je glavni...) shvati da je jedini način da pobedi psihopatu da mu se nakratko pridruži. Dobra ideja, ali ne može da spase film koji je previše ambiciozan za svoje dobro a ne uspeva da tu ambiciju opravda sem onom najbanalnijom potrebom da se bude drugačiji po svaku cenu. Ocene po segmentima su sledeće: prva transmisija 3, druga transmisija 1+, treća transmisija 2
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Tex Murphy

QuoteNosferatu iz 1922. godine, i mamu mu jebem, onom Murnau-u, film je i dalje jeziv, mada je kraj malo blesav i zbrzan. U svakom slučaju, bolji mi je od Kopole.

Nesumnjivo, ali od Hercoga već...
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Shozo Hirono

Od Hercogovog nijedan nije bolji.

Milosh

Pogledao sam Shadow Puppets. Ko voli filmove po principu: grupica ljudi zarobljenih na nekom mestu dok ih neko ubija jedno po jedno (a ja volim), neka pogleda ovaj film koji je dovoljno zanimljiv da ni jednog trenutka ne bude dosadan, ali je ipak nedovoljno zanimljiv kako bi zaboravili na superiorni Cube, pošto je bitan plot point i to da se niko ničega ne seća, ne znaju gde se nalaze i šta se kog đavola tu dešava (tj. desilo se). Dakle, ima malčice elemenata misterije čije je razrešenje, doduše, na nivou prosečne produkcije sci-fi kanala, ali generalna gledljivost filma dopušta da se to gurne po stranu kao i da se zanemare neki stupidni dijalozi i tipizirani nazovi likovi. Uostalom, dobar deo filma svi junaci su u donjem vešu, a budući da je pola kasta ženskog pola pretpostavljam da ne moram više ništa da objašnjavam... A da, pojavljuje se i Tony Todd u maloj ali efektnoj ulozi. 3-
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

raindelay

QuoteMilosh"... Ko voli filmove po principu: grupica ljudi zarobljenih na nekom mestu dok ih neko ubija jedno po jedno (a ja volim), neka pogleda ovaj film koji je dovoljno zanimljiv da ni jednog trenutka ne bude dosadan...pošto je bitan plot point i to da se niko ničega ne seća, ne znaju gde se nalaze i šta se kog đavola tu dešava (tj. desilo se)

Isto to samo malo bolje i vise misterije: "Unknown(2006). cista 3

http://www.imdb.com/title/tt0450340/
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

Milosh

Quote from: "raindelay"Isto to samo malo bolje i vise misterije: "Unknown(2006). cista 3

Slažem se.

Ghoul

Quote from: "Milosh"Pogledao sam Shadow Puppets. ...dobar deo filma svi junaci su u donjem vešu... A da, pojavljuje se i Tony Todd

ako on nije u donjem vešu, možda se najzad nateram da pogledam to čudo koje mi čuči negde u dubinama liste za gledanje...
https://ljudska_splacina.com/

Milosh

Quote from: "Ghoul"ako on nije u donjem vešu, možda se najzad nateram da pogledam to čudo koje mi čuči negde u dubinama liste za gledanje...

Ccc ogromni crnac bez puno odeće na sebi i odmah se osećaš ugroženim... Pokušaj to da kompenzuješ ovako...

Quote from: "Milosh"a budući da je pola kasta ženskog pola pretpostavljam da ne moram više ništa da objašnjavam...

Doduše, tehnički govoreći pored donjeg imaju i gornji veš tj. pored gaća svi nose i potkošulje (sve u sivoj boji).
Dovraga, sad već postaje krajnje vreme da se ovde oglase Harvester i/ili Dušman...

Truba

meni je taj shadow pupets prije 1.5 godine stavljen na listu gledanja i jos nije dosao na red  :roll:

nabavljen 17.07.2007   :?  :?  :?  :shock:  :shock:
sada je 19. u prvoj koloni * 8 kolona + 8 filmova jednog serijala = 160. po redu za 2 godine ce doci na red  xjump  xbigok  xqqd  :|

malo čudan način izabira gledanja filmova priznajem  :x
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Tex Murphy

Quote from: "Milosh"
Quote from: "raindelay"Isto to samo malo bolje i vise misterije: "Unknown(2006). cista 3

Slažem se.

Od filmova sličnog tipa u odnosu na Unknown preferiram sasvim solidni House of 9.
Genetski četnik

Milosh

Quote from: "Harvester"Od filmova sličnog tipa u odnosu na Unknown preferiram sasvim solidni House of 9.

Nisam gledao.

Джон Рейнольдс

Quote from: "Milosh"
Quote from: "Harvester"Od filmova sličnog tipa u odnosu na Unknown preferiram sasvim solidni House of 9.

Nisam gledao.

Harvester je sasvim u pravu. O Ho9 sam ovde negde već pisao, nije ništa posebno, ali je gledljiv. Unknown je, po meni, glupost.

I gledajte da se ne zeznete da gledate 13 Hours in Warehouse, iako ima naizgled zanimljiv "dodatak" u vidu studija gde su se snimali snuff filmovi. U pitanju je veoma loš spoj Reservoir Dogs, Ring, From Dusk Till Dawn i još koječega.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Truba

House of 9 veoma gledljivo  :lol:  
i začudo sjećam se velikog dijela filma što sa drugim produktima nije slučaj... pogotvo ne nakon toliko vremena
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

raindelay

I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

Tex Murphy

Pogledao sam BRAIN DAMAGE. Kako je samo ovo prokleto MOĆNO!  :!: Nema doduše mnogo body horrora i golotinje, ali su zato humor i bizarnost na nivou, kao i gluma (glavni glumac je car, prosto da čovjek ne povjeruje) i vrlo simpatični efekti Gejba Bartalosa. Film, za cjepidlake, može da se posmatra i kao metafora (?) za konzumaciju droga, ali koga briga za to? Ovo je sjajno. Prava šteta što je Henenloter snimio svega pet filmova (evo sa'će i šesti).
Genetski četnik

Jeremija

Pozdrav,

Dead Noon

Plot: In this shoot 'em up western horror tale, ancient demons, walking skeletons and cowboy zombies join forces to take the law down in a blaze of hellfire and brimstone. With the powers of hell at his disposal, Frank, a blood-thirsty outlaw from the old west, is resurrected to seek his revenge on the present day town of Weston. As the past collides with the present, Sheriff Logan Kane, his incompetent younger brother, Stuart, and sexy gun shop owner Grace will have to fight a posse of the undead to save the town and rescue Logan's new bride from a fate worse than death.

Na Dead Noon sam naleteo na horror flix-u. Film je low budget vestern horor snimljen za 4000 zelenih novčanica. Glumci su friends and family, ostatak ekipe takođe.  Film je pun specijalnih efekata( oko 800 kako samo kažu), ali naravno ne onih koje isporučuje Holywood.
Od samog početka kreće akcija, nema mnogo palamuđenja, gluma je... pa recimo pristojna, priča korektna sa opet pristojnim obrtom na kraju. Čini se i da je cela ekipa sa poprilično entuzijazma radila na filmu.
Od mene jaka trojka.

Tex Murphy

Prosto je nevjerovatno da sam za jednu noć uspio da pogledam dva najblaže rečeno solidna horora, a nevjerovatnost je tim veća kad se zna da su oba nastavci (?!).

JOY RIDE 2: DEAD AHEAD naravno nije na nivou odličnog originala, ali za jedan nastavak je dovoljno dobar. Počinje prilično generički, sa četiri vrlo iritantna lika. Kad dođu do naizgled napuštene kuće, prvo što pomislite je da imamo novi klon Teksaškog masakra, međutim nakon što neoprezno posude auto koji se tu nalazi i kad se uvjerimo da je vlasnik auta manje nego zadovoljan takvim razvojem događaja, film počinje da ide tragom prvog dijela. Glavni manijak je naravno opet kamiondžija, sa vrlo respektabilnim metodama zastrašivanja, mučenja (psihičkog i fizičkog) i naravno - ubijanja. Plus je i što ga okružuje izvjesni oreol misterije, jer mu se lice nikad ne vidi jasno. Sve u svemu - ako izdržite naporan početak, ovo je zadovoljavajući film. Mane, pored pomenutih iritantnih likova i glumaca, jesu retardiran kraj koji najavljuje novi nastavak (prisjetite se blesavog kraja A Nightmare on Elm Street) i striptiz u kome se zanosna plavuša glavni lik skida samo do donjeg veša  :x  Sa kompletnim striptizom Joy Ride 2 bi imao etiketu "obavezno gledati".

S druge strane, FEAST II: SLOPPY SECONDS je u svakom pogledu dostojan nastavak originalnog Feasta, a u nekim aspektima ga čak nadmašuje. Nažalost, original sam davno gledao, pa ne mogu da sprovedem detaljno upoređivanje. Priča se nastavlja na original i dijeli nekoliko likova sa njim, ali nije neophodno poznavanje originala da bi se "uživalo" u ovoj bolesti. Naime, koliko se ja sjećam tog prvog dijela, bio je dosta krvav i prilično duhovit. Drugi dio, pored tih osobina, sadrži i solidnu količinu morbidnosti i scena za koje ne znate da li treba da se smijete ili plačete, konstantno se nalazi na granici dobrog ukusa, a u najmanje jednom trenutku je prelazi i postaje čistokrvna ogavština (mislim na degutantnu i nepotrebnu scenu smrti djeteta). Film naravno govori o invaziji bizarnih vanzemaljaca i kolekciji bizarnih ljudskih karaktera koji se bore protiv istih. Naravno, film se, kao što se da i očekivati, mnogo više bavi ljudskim likovima i autodestrukcijom koja nam je izgleda uprogramirana u mozak. Pomenuti likovi su urnebesni - banda lezbo bajkerki, crnac prodavač auta koga žena vara s kolegom iz firme, patuljci (pardon, osobe niskog rasta) kečeri koji izrađuju ključeve itd. Film u pojedinim trenucima dostiže razmjere suve genijalnosti - šta reći npr. za scene sa obdukcijom vanzemaljca ili za kompletnu sekvencu sa katapultom? Sve u svemu, u pitanju je krvopljusna gadost koja se definitivno neće svidjeti svakome (zapravo, svidjeće se malo kome), ali definitivno ga morate pogledati. Za film sa donekle sličnim konceptom (s tim da su umjesto vanzemaljaca zombiji), pogledati STINK OF FLESH (naravno, Feast II je produkciono mnogo napredniji, ali SOF ima opakiji scenario).
Genetski četnik

Tex Murphy

Evo sad vidim da će Feast vrlo brzo da postane trilogija - treći dio je u fazi postprodukcije. Neka, neka, jedva čekam.
Genetski četnik

Jeremija

Quote from: "Harvester"STINK OF FLESH .

Stink Of Flash sam nedavno sa zadovoljstvom reprizirao. Sjajan film.

Tex Murphy

Ček, ček, REPRIZIRAO si Stink of Flesh?  :?  Pa ti si fanatik! Dobro došao na forum!  :!:
Genetski četnik

Tex Murphy

Pogledao sam DEAD SPACE: DOWNFALL. Ništa spektakularno, ali služi kao solidan uvod u istoimenu igru, koja obećava. Osim toga, lijepo je što konačno imamo jedan od onih lijepih SF horora sa misterioznim zlom na svemirskom brodu, pa taman bio i animirani.
Genetski četnik

Jeremija

Quote from: "Harvester"Ček, ček, REPRIZIRAO si Stink of Flesh?  :?  Pa ti si fanatik! Dobro došao na forum!  :!:

Hvala! :)

Son of Man

A jes dobar onaj FEAST 2 najcrnja komedija  :lol:
scena kad se midzetlije biju VR', i ono bacanje deteta...i baba...ajme meni... :D

Petronije

Quote from: "Harvester"Pogledao sam DEAD SPACE: DOWNFALL. Ništa spektakularno, ali služi kao solidan uvod u istoimenu igru, koja obećava. Osim toga, lijepo je što konačno imamo jedan od onih lijepih SF horora sa misterioznim zlom na svemirskom brodu, pa taman bio i animirani.

Igra je izasla i odlicna je, ko voli survival horor zanr ne sme je propustiti, mozda i igra godine...

Btw ovo mi je prvi post na forumu, slucajno sam zalutao ovde trazeci informacije o nekom filmu i videh ovu sjajnu temu(i ceo horor podforum), dosta sam filmova odgledao zadnjih dana koji se nalaze na vasim top listama pa htedoh da se zahvalim :) Pozdrav svima, sjajni ste  xyxy
Arm the Homeless

Kunac

Quote from: "Son of Man"A jes dobar onaj FEAST 2 najcrnja komedija  :lol:
scena kad se midzetlije biju VR', i ono bacanje deteta...i baba...ajme meni... :D
Eto, bio sam u pravu.
"zombi je mali žuti cvet"

Baba Jaga

Quote from: "Kunac"
Quote from: "Son of Man"A jes dobar onaj FEAST 2 najcrnja komedija  :lol:
Eto, bio sam u pravu.
jesi vraga. fisting 2 je shitiiiina.

Tex Murphy

Quote from: "Petronije"
Quote from: "Harvester"Pogledao sam DEAD SPACE: DOWNFALL. Ništa spektakularno, ali služi kao solidan uvod u istoimenu igru, koja obećava. Osim toga, lijepo je što konačno imamo jedan od onih lijepih SF horora sa misterioznim zlom na svemirskom brodu, pa taman bio i animirani.

Igra je izasla i odlicna je, ko voli survival horor zanr ne sme je propustiti, mozda i igra godine...

Btw ovo mi je prvi post na forumu, slucajno sam zalutao ovde trazeci informacije o nekom filmu i videh ovu sjajnu temu(i ceo horor podforum), dosta sam filmova odgledao zadnjih dana koji se nalaze na vasim top listama pa htedoh da se zahvalim :) Pozdrav svima, sjajni ste  xyxy

Pozdrav tebi, dobrodošo i nemoj odma' da odeš!  :wink:
Genetski četnik

Shozo Hirono

Alien Raiders (2008) Ben Rock 3.5/5

Jos jedan dokaz da americka nezavisna produkcija ume da lansira produkt vredan sireg intreresa je Ben Rockov Alien Raiders.
Iako sam plot ne nudi nesto novo ili zanrovski evolutivno,uvek je zabavno videti kako se autor snalazi u situaciji kada koraca izmedju par razilicitih zanrova.Nedostatak veceg budzeta,nazalost ovde mozda i predstavlja odredjeni problem.
Grupa fanatika,paranoidnih sizofrenika ili apokalipticnih odmetnika,upada u veliki supermarket,gde uz pomoc medijuma detektuje body snatchere ili inficirane ljudske organizme,i u zavisnosti od rezultata,likvidira ih ili oslobodi.Naravno,stvari krecu ubrzo nezeljenim tokom...
Plivajuci izmedju sci-fi horora ili akcionog trilera sa hostage elementima,Ben Rock koristi previse klisea,film je dozlaBoga predvidiv,ali mu je dinamika razvijanja razlicitih karaktera racionalno razradjena,kao i samo vodjenje tematike,uz ne bas vesto izvedene akcione scene.
Dovoljan broj splatter elemanata u poslednjih pola sata daje prevagu horor zanru,iako ga neki,zarad sireg odjeka svrstavaju u triler.Da je imao mozda nesto vise novca i rediteljskog strpljenja,mozda i umeca u datom momentu,Rock je mogao da stvori kultni filmcic,ovako Alien Raiders ostaje kratkotrajna zabava od sat i 20 minuta.

Tex Murphy

Kakav je u odnosu na Feast?
Genetski četnik

Kunac

Znači, AR imaju tvoju preporuku... Videćemo da li su bio u pravu.
"zombi je mali žuti cvet"

Shozo Hirono

AR funkcionise vise kao zaokruzena psiholoska studija u odnosu na Feast,koji je punokrvna zanrovska exploatacija.Slicnosti postoje,ali su razlike prevelike,jedna od njih je recimo da za razliku od Feasta,AR nije opterecen pompeznim castom.

Jeremija

Odgledao Feast 2. Hm... nisam ni razočaran ni oduševljen...U principu ja volim ovakve filmove, ali i ne očekujem mnogo od njih pa se vazda lepo provedem tih devedeset minuta.

F2 je recimo za neku trojčicu, dok je crvenokosa bajkerka za čistu peticu  8) :D

Jeremija

Edges Of Darkness (2008)

Now, this is my cup of tea!
Low budget zombi apokalipsa. I to vrlo pristojna.

Priča prati tri grupe preživelih:

1. horor pisca i njegovu saputnicu koji svako na svoj način pokušava da se izbori sa situacijom u kojoj se nalazi. On piše, i usled nedostatka struje tj goriva u generatoru instalira alternativni procesor koji sam traži nove izvore energije. I pronalazi ih...

2. tu je i Lara Kroft lookalike, koja od najezde zombija spasava majku i sina. Dečaka jure popovi misleći da je on reinkarnacija nečastivog lično.

3. i na kraju, par vampira koji pokušava da preživi nastalu situaciju kidnapujući neku curu sa namerom da joj natenane sišu krv.

Edges Of Darkness se da usporediti sa recimo Stink of Flash, stim da je ovaj potonji na mene ipak ostavio jači utisak. Radnja sporo teče i to u nekim trenucima zna da smeta, ali na sreću ti trenuci su retki.
Bez obzira na sve Edges Of Darkness funkcioniše na neki svoj uvrnuti način.
Fino utrošenih sat i dvadeset minuta.

Da ne bude zabune, ja sam fan ovakvijeh dela tako da predpostavljam da će te na nekim drugim mestima nalaziti i na drugačija mišljenja. U svakom slučaju ko voli nek izvoli, ja se nisam pokajao.

Tex Murphy

Hvala na preporuci! Nisam čuo za taj film, ali zvuči kao nešto što bi moglo da valja.
Genetski četnik

Tex Murphy

Pogledao sam EDEN LAKE.
Pošto sam trenutno u gužvi, detaljna elaboracija slijedi kasnije, sada ukratko želim samo da napomenem da sam generalno vrlo zadovoljan filmom, jer ga je režirao i napisao scenarista koji je prije toga imao dva katastrofalna pobačaja (Gone i My Little Eye). However, film nikako nije odličan - ima nekoliko sitnih mana tu i tamo i neoprostivo loš kraj.
Genetski četnik

Tex Murphy

EDEN LAKE

Za jednog običnog Džejmsa Votkinsa, ovo je odličan film. Iako mu je režiserski debi, pokazuje da je trinaest puta bolji režiser nego scenarista. Naravno, pošto je u pitanju nesposobni luzer (kao Kevin Smit), ovo mu je prvi i posljednji dobar film. Sljedeća njegova katastrofa je već u produkciji - Descent 2.

Elem, što se Eden Lejka tiče, frapantno je koliko je ovaj film... involving. Možda će zvučati kao blasfemija, ali čini mi se da sam nekoliko puta pomislio "Hell, ovo bi moglo da bude čak i bolje od HOSTELA!". Naravno, na kraju se to nije desilo i Rothov masterpis je nedostižna liga za Votkinsa, ali sam bio ekstremno prijatno iznenađen. Znao sam da će nekad, ako budem dovoljno dugo čekao, da se pojavi film ovog tipa u kome glavni likovi neće biti toliko iritantni da me natjeraju da navijam za negativce. Ali ko bi se nadao da će baš Votkins (poznat po užasnim karakterizacijama likova, as seen in GONE) to da uradi. Ovo dvoje su u potpunosti likovi sa kojima možemo da se identifikujemo, odlično su odglumili, a valja priznati i da mi je Keli Rajli otprije bila simpatična. Pomnoženo sa takođe odličnom karakterizacijom balavurdije (samo jedan je totalni manijak, ostali su taman toliko na rubu da ovaj može singlehandedly sve da ih gurne preko), imamo odličnu situaciju za trčanje po šumi.

Cripple je spominjao kako veliki dio filma otpada na pomenuto jurcanje kroz šumu (što meni nije smetalo), kao i mnogobrojne elipse. Granted, situacija kad negativac upada u prostoriju u kojoj se nalazi naš pozitivac samo da bi otkrio da je soba prazna, a da je naš heroj pobjegao (kroz prozor ili se sakrio u ormar ili šta već), nije neuobičajena u hororima. Normalno, podrazumijeva se korišćenje s mjerom (što znači: jednom u jednom filmu), a Votkins baš pretjeruje (imaju najmanje dvije takve scene, penjanje na krov onog čuda i spuštanje kroz pod onog čuda u vodu). However, ni to mi nije smetalo.

Ono što mi JESTE smetalo i što će vazda da mi smeta jeste ono što bismo mogli da nazovemo "sindrom sadističkog režisera". Ja jednostavno MRZIM kad se neko iživljava na svojim likovima ne dajući im ni najmanju realnu nadu da se izvuku. Ili, kako je to lijepo rekla moja mentorka kad smo svojevremeno raspravljali o mom diplomskom radu - "Vrlo je bitno znati kad treba da se STANE." Votkins to ne zna. Ja dok sam gledao film, samo na početku sam imao u glavi utisak "Okej, ovo dvoje će sad da se zakače sa onom đecom and it ain't gonna be pretty!" (i nešto kasnije "Dođavola, ovo NIJE DOBRO!"). Poslije toga je već bilo "E moja Keli, džaba ti trčkaraš okolo i boriš se ko lav, gore čuči Džejms frikin Votkins koji te neće pustiti da pobjegneš da ga j...!" Prvo joj nije dao da ode po pomoć nego je natjerao da se vrati, pa joj je onda na put nanio onog malog ciganskog gada, pa onda ubio vjerenika, pa je bacio u vatru, pa... Mislim, što je previše, previše je. Film je trebalo da se završi u onom trenutku u kom se dokopala auta (to je sedamdeset i neki minut bio). Ali ne - bilo je jasno da neće biti tako. I šta tu radi naš vajni autor filma - ubacuje potpuno suludo i debilno slupavanje auta i out of the blue situaciju da ona završi baš u ONOJ kući. Ne kažem da filmovi treba da budu realni, naprotiv, ali treba da budu toliko uvjerljivi i vješto urađeni da na nerealnosti ne obraćate pažnju. Back to the Future je takav film. Čak i Hostel je takav. Eden Lake nije. Ta suluda slučajnost s kraja filma (zapravo ne slučajnost nego atak sadističkog režisera) sve što je uspješno izgrađeno prije ruši kao kulu od karata i za mene je to show-stopper. Za podtekst o sukobima različitih klasa, kultura i sl. budalaštine me živo zaboli neka stvar. Sve smo to imali tristo puta bolje urađeno u Deliverance.

Znam, neko će reći "Drži svoje konje! Pa sličnu slučajnost smo imali i u Virgin Spring i Last House on the Left!". Da, ali u tim filmovima pomenuta slučajnost je upravo osnov kompletne ideje (i, btw, JEDINA slučajnost koja se desi u filmu), glavni plot device, dok je ovde samo idiotski potez u smjeru daljeg produžavanja filma i agonije glavne junakinje i gledalaca. I naravno, pokušaj nekakvog stejtmenta or something (klinac pred ogledalom s naočalama and all that crap, bih effing deal). It doesn't work.

Ako nekad izdaju Director's Cut koji će da traje sedamdesetak minuta i završava scenom u kojoj glavna heroina bježi u onom autu, to ću da proglasim izvanrednim filmom. Ovako... close, but no cigar.

Da je ovo kojim slučajem prvi autorov film, rekao bih da vrijedi čekati njegove buduće projekte. However, iako je ovo prvi film koji Votkins režira, on se već dokazao kao loš scenarista, tako da to sa čekanjem otpada. Uprkos manjkavostima, Eden Lake je njegovo prvo i posljednje kvalitetno djelo i sad čekamo neumitni pad.
Genetski četnik

Tex Murphy

WEREWOLF: THE DEVIL'S HOUND

Ovo je uistinu pravi potop od filma (riječ "film" koristim u naaaaaaaajširem mogućem smislu) - vukodlak više liči na Jetija nego na vuka (što su izgleda skontali i autori, pa se tako u jednom trenutku neki likovi pitaju da li je to Jeti?!?!), budžet je nikakav, sve je snimano nekim kućnim kamkorderčićem, montaža je za plakanje, naročito kod napada vukodlaka, kada zbog nemoći da se to snimi režiseri pribjegavaju brzinskom i psihodeličnom montiranju. Gluma je katastrofalna (ma hajde!), a režiseri (koji su o istom trošku i scenaristi i montažeri i ko zna šta još) u nekoliko navrata demonstriraju bizarne homoseksualne sklonosti. Prava patnja traje do dvadesetak minuta pred kraj, a onda film odjednom postaje urnebesna akciona komedija - pojavljuje se lik po imenu Kwan, dobijamo nekoliko odličnih scena makljaže sa vukodlakom i nekoliko vrlo dobrih gegova. Ako želite da vidite kako izgleda ritual za odbijanje vukodlaka uz pomoć tibetanske frule za vukodlake, došli ste na pravo mjesto! Šteta je što morate da pretrpite prvih sedamdeset minuta da biste došli do posljednjih dvadeset.
Genetski četnik

Kastor

Quote from: "Harvester"Ako želite da vidite kako izgleda ritual za odbijanje vukodlaka uz pomoć tibetanske frule za vukodlake, došli ste na pravo mjesto!

xrofl
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Kinljezok

- Gospodine Harvestere, zbog cega u svakoj akciji isticete Hostel kao paradigmu za najznacajnici moderni film /horor/ ?

- Sta je za vas remek-delo ?

Jeremija

Alien Raiders me nije oduševio. Prvih pedesetak minuta mi je bio  poprilično dosadan. Ono malo konkretne akcije na kraju vadi stvar ali nedovoljno da popravi celokupan utisak. Kraj je više nego predvidiv. Slažem se sa Shozom u pogledu kratkotrajne zabave od sat i dvadeset. Od mene 2+

Eden Lake mi se sa druge strane svideo. Možda neki put i nije loše pustiti režisera da svoje frustracije iskali na glavnoj glumici :lol:
I da, kraj je svakako mogao da bude drugačiji.

Truba

eden lake... samo mogu veliti da se nisam lošije osjećao prije  početka (i za vrijeme filma) filma još od 2003 i priprema za cannibal holocaust... dosta sam cuo o eden lakeu...pa je moj mozak odmah svarao scenarije...

ako mi je eden lake bio ovako frustrirajući kako li sam se osjecao dok sam gledao last house on the left i i spit on your grave... mozda sam samo ostario... ne sjecam se da su mi dva spomenuta filma tesko pala...

nekako mi nije problem gledati kako gnjave jednu osobu ili grupu... ali PAR... brrrrr opasno.... valjda se mogu lakse identificirati

veoma dobar film...međutim ima nekoliko mana koje se ogledaju u losim i nelogicnim prosudbama glavnih likova ali ko sam ja da sudim iz tople sobe... ko zna kako bih se ponasao u slicnoj situaciji... ne mozemo optuzivati scebariste samo na osnovu toga sto bismo mi uradili u datoj situaciji...

ocekivao sam osvetu... maskr...djece... iskreno ne bih zalio ni sekunde... ali dobili smo nešto što zaista nisam očekivao... onako... čudan završetak...

što se dešava u okrugu ostaje u okrugu... ali okrug je samo 10 milja od grada... mozda je auto iz sudara na kraju vozio neko ko nije iz okruga  :)  :)  :)

Tex Murphy

Quote from: "Kinljezok"- Gospodine Harvestere, zbog cega u svakoj akciji isticete Hostel kao paradigmu za najznacajnici moderni film /horor/ ?

Zato što je to najznačajniji moderni film /horor/.

Quote from: "Kinljezok"
- Sta je za vas remek-delo ?

Hostel.
Genetski četnik

Truba

ne mogu vjerovati ali uvijek me nasmije ovo oko Hostela  xrofl