• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lepo od horora gledo:

Started by Ghoul, 16-01-2005, 21:02:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Truman

Quote from: Dybuk on 26-05-2016, 22:24:28
@Gruna Stramen prva ljubav zaborava nema, aka kad te jednom nesto uplasi potencijal za strah pri svakom sledecem susretu se znacajno smanjuje (vazi samo za film) :mrgreen:

Non capisco niente. Chi e' Gruna Stramen?  :!:
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Karl Rosman

"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Dybuk

Quote from: Truman on 26-05-2016, 22:26:38
Quote from: Dybuk on 26-05-2016, 22:24:28
@Gruna Stramen prva ljubav zaborava nema, aka kad te jednom nesto uplasi potencijal za strah pri svakom sledecem susretu se znacajno smanjuje (vazi samo za film) :mrgreen:

Non capisco niente. Chi e' Gruna Stramen?  :!:

Ma, neki skec, zezam Batu, jer me novi nik podsetio na to.  :mrgreen:

Aco Popara Zver

Под хитно да баталиш хороре неко вријеме и почнеш да гледаш Батине филмове!
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Dybuk

NO.

Razmisljala sam da pogledam Bitku na Neretvi ali posto traje skoro 3 sata, morace da saceka...Uostalom, gledala sam ja neke Batine filmove, Stefica Cvek mi je bas ostala u secanju :lol:

Ko zna sta se nekad, u detinjstvu, gledalo...danas je as good as FTV, u principu. Stari ratni filmovi su mi ko crtani, a ja slabo gledam crtane.

Agota

Dybuk, Pufta, samo Pufta!!!!!!!!!!!!!! Pufta je Bog!
! No longer available
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Dybuk

Bah, Pufta=benevolentni Macola  :lol:

Aco Popara Zver

Боже, шта прича ова, какав ФТВ, каква Неретва, какви цртани, гледај Три, Пад Италије, Брат доктора Хомера, Брезу, Приче из радионице!

Dybuk

Ova!  xfuck5

Ajde gledacu, kad budem raspolozena, valjda ima na cubu i slicnim kanalima. Hvala, deluju oke. Al samo filmove, radionicu preskacem, no offence.

Aco Popara Zver

Треба ти доза Живојиновића, хитно!

Agota

Dybuk, onda pogledaj bar  Tri, šteta je to ne videti...i da, nemoj da koristis taj smajli, grozan je , nimalo žemstven, fuj!
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

klem

Ugly MF

Da bre, nadji neki s' roze dildom... ili neki crni latex, ili ono,francuska sobarica...?

Dybuk

Quote from: Agota on 27-05-2016, 01:44:00
Dybuk, onda pogledaj bar  Tri, šteta je to ne videti...i da, nemoj da koristis taj smajli, grozan je , nimalo žemstven, fuj!

Haha, nezenstven smajli!! :lol:

Pogledacu, Agota xflowy

Truba

uništili ste temu
gazda gdje si meti ovo
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Dybuk

Nije unistena ali se zagazilo u duboki oftopik.

Evo, Bata i Agota da gledaju neki horor po svom izboru, pa da jave utiske (kad vec mene teraju da gledam Zivojinoviceve filmove)  :mrgreen:

Steta sto ova diskusija nije zapoceta na odgovarajucoj temi, super su filmske preporuke.

Aco Popara Zver

Али ми ти отварамо очи у погледу величанственог Велимира Живојиновића!

Које тврдоглаво биће, ц, ц, ц...

Truman

Dybučice, daj predlaži neke okultne horore/misterije, nije bitno godište...

ridiculus

Nisam Dybuk, ali bih uvek rado gledao Penumbru. :lol:
Dok ima smrti, ima i nade.

Aco Popara Zver

Dybuk počela kontrabojkot!!!

Kunac

FEST 2016... Za sada najbolji strani film koji sam pogledao na FEST-u je ovaj psihološki horor Karin Kusame. Sinoć je na ponoćnoj prilojekciji u SC-u bilo malo ljudi, ali je društvo bilo probrano. Došli su sladokusci i, verujem, nisu zazalili. Kusama postepeno gradi napetost, tenzija je tu od početka, ali se rasplet odlaze do samog kraja. Da je film režirao neko manje vest, ovo bi bio ogroman problem. Srećom, Kusama zna šta radi. Imajući u vidu da Poziv nije u klasično postavljen horor, verujem da postoje one kojima će biti dosadan ili odbojan. Meni se veona dopao. Možda nije savršen, ali jeste upečatljiv i ostaje u sećanju. Moraću još jednom da ga pogledam, zaslužuje.

Karin Kusama rođena je 1968. godine u Bruklinu, Njujork, SAD. Kusama je rediteljka i scenaristkinja, poznata po ostvarenjima Eon Fluks (2005), Opasna Dženifer (2009) i Girlfight (2000). Takođe je dosta angažovana i kao TV rediteljka.
"zombi je mali žuti cvet"

Kunac

KRAMPUS

Jedan od boljih hororaca u ponudi - priča o Krapmusu, demonskom Deda Mrazu, koji kažnjava one koji su izgubili veru u Božić i porodicu. Priča je jednostavna, mogla se ugurati u epizodu Zone sumraka ili neke slične TV antologije, ali je realizacija ozbiljna - ovo je pravi bioskopski film, nije neki krpež i štap & kanap. Ozbiljna je i glumačka podela: Adam Skot, Toni Kolet, Elison Tolman, Dejvid Kohner... Po tonu, film najviše podseća na Danteove Gremline, u pitanju je božićni porodični horor film sa doziranom groteskom i dosta komedije. Reditelj Doerti je pre nekoliko godina režirao još jedan praznični horor - Najstrašniju noć (Trick 'r Treat), ovde je sličan recept primenjen samo što umesto više priča imamo samo jednu. Solidno.

Truman

Quote from: ridiculus on 01-06-2016, 00:09:51

Hvala, stavljeno na skidanje.

Kunac

DETE ZLA - THE BOY

Horori koji stižu u bioskope su obično jedva gledljivi, ako i toliko. Još se oporavljam od one grozne "Anabele", taj film je zaista bio dno dna. Srećom, ponekad se pojavi nešto pristojno. "Dete zla" (izovrno "The Boy", "Dečak") spada u kategoriju "može, ali ne mora". Ako vam se gleda neki solidan hororčić, ovo sasvim lepo može da vas zaokupi na sat i po. Film je režirao Vilijem Brent Bel, poznat po rutinskim filmovima "Stay Alive" i "Đavo u meni". "Dete zla" je takođe rutina, ali solidnije sorte. To ne treba da čudi pošto je za fotografiju bio zadužen legendarni Danijel Perl, čovek koji je snimi mnogo toga dobrog (uključujući originalni "Teksaški masakr" i njegov rimejk). Scenario sadrži dobar preokret u poslednjem činu, što je veliki plus, ali je srednji deo sporiji nego što bi trebalo da bude - valjalo ga je malo proširiti i začiniti radi biljeg efekta. No, dobro. Šta je, tu je. I u ovom obliku "Dete zla" može da prođe, samo nemojte da očekujete nešto istinski dobro i originalno...

ridiculus

@Kunac

I meni je Krampus solidan.

Kunac

Dybuk

Quote from: ridiculus on 01-06-2016, 00:09:51

Odlican izbor!

Kad smo vec kod toga overiti Here Comes the Devil, od istog reditelja

xcheers

NGboo

Quote from: Dybuk on 26-05-2016, 11:23:37
Evo nesto sasvim novo sto se pojavilo na strimu koji izbacuje novu produkciju

The Other Side of the Door Cak i zvuci kao nesto sto potice iz indonezije, recimo, americki film o americkoj porodici nastanjenoj u Indiji (Mumbaj). Rituali, hindu bozanstvo, onaj svet...svega tu ima. Ako postoji neko ko gotivi Lori iz TWD obradovace ga/je podatak da ona ovde tumaci glavnu ulogu, ali meni je interesantniji Dzeremi Sisto kao njena druga polovina u filmu. :lol:
Kombinacija nizebudzetnog americkog horora i azijskog smeka, uz jednu interesantnu triviju:

QuoteMyrtu is played by Javier Botet. This is not the first time that Botet plays a horror girl, since then he played Niña Medeiros in the [Rec] (2007)'s franchise as well as the feminine ghost in Mama (2013).

(The character of Myrtu is inspired in the Greek god Hades and in the Hindi goddess Shiva. Both are the gods of the dead in their respective religions. )

Sve u svemu, mozete proci i gore, ovo je pristojan i zabavan hororcic....u nedostatku big ganza.

"Bogat" klišeima, ali jako lepo obojen, zahvaljujući egzotičnom indijskom šarenilu. Otprilike u rangu sa Before I Wake, koji takođe ima mamu spremnu na sve da bi došla u kontakt sa pokojnim sinom. :)

Dybuk

Aww, nadam se da to nije spojlercic? :cry:

Nisam stigla da pogledam, ali to sto su u istom rangu ne mirise na dobro...

NGboo

Quote from: Dybuk on 04-06-2016, 00:17:22
Aww, nadam se da to nije spojlercic? :cry:

Nisam stigla da pogledam, ali to sto su u istom rangu ne mirise na dobro...
Nije spojler. ;) A što se onog "otprilike" tiče, blagu prednost ipak dajem filmu Before I Wake, prevashodno zbog klinca koji je sjajno odigrao glavnu ulogu (a verovatno i zbog toga što sam ga gledao u bioskopu, pa je ugođaj bio potpuniji).

Dybuk

Super.  :)

Ja sam bas pratila da li se daje u bioskopima ovde, ali nista, pa cu morati da sacekam.

Aco Popara Zver

Уватио на тв неку болештину Bad boy Bubby, као хорор верзија Фореста Гампа, не знам шта је прво снимљено, ал овај ретард Баби је посебна прича

Нажалост сам заспао прије краја, доста касно било, а и одужио се филм, но заслужује да га довршим.

Додуше, кад будем спреман за овог инфантилног манијака, пошто су пинк фламингоси мала маца за овај бруталити и лудло

Truba

pa kad prije 1000 komentara
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Petronije

Nigde se ne spominje Bubby kao horor, mada ima jaku ocenu i zanimljiv plot.
Arm the Homeless

Aco Popara Zver

стриктно не хорор, али пише драма, што је тек ниђе везе, лик шета мртву мачку као љубимца, а и убија ту и тамо... свакако има одвратних момената, коју форестгамповска комика донекле ублажава

Мислим, већи је хорор од моје логодијареје али засигурно не циља на страх, више егзистенцијалну одбојност, хорор духа свакако

Petronije

Ok, verujem ti na reč :lol:
'Ću odgledam.
Arm the Homeless

Aco Popara Zver

Дал ћеш да гледаш знаћеш послије два минута, вјеруј ми :)

Ако случајно има неки стрим негдје можете лако да се увјерите

Tex Murphy

Quote from: Аранђел Голубовић on 06-06-2016, 01:48:31
Уватио на тв неку болештину Bad boy Bubby, као хорор верзија Фореста Гампа, не знам шта је прво снимљено, ал овај ретард Баби је посебна прича

Нажалост сам заспао прије краја, доста касно било, а и одужио се филм, но заслужује да га довршим.

Pogledaj, ako nisi, ALEXANDRA'S PROJECT od istog rezisera, i to je dobar komad bolestine od filma.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Aco Popara Zver

ништа од овог редитеља нисам гледао а све дјелује уврнуто... мораћу да овјерим пар наслова, хвала на препоруци!

Dybuk

Ovaj Alexandra's Project zvuci kao Breja+Haneke. Intrigantno.

Aco Popara Zver

Овај Бајт бућкуриш свега и свачега, чист аматеризам с много специјалних слиноефеката. Слинарија има у изобиљу, коме је чисто до те неке љигавије верзије кроненбергове матице можда му визуелни аспекат буде интересантан. Но, остало је несувисли спој емтиви мученика и мученица

Џаба ја критиково Цондуит, на крају ће ми бити на врху листе

Tex Murphy

Genetski četnik

Dybuk

Spamer umesto spamera...

no thanx

trt-mrt

e moj gule, dok si ti uvek spamovao, neko drugi uvek nije

Tex Murphy

Za ime svijeta, trte-mrte, gdje ti ovde vidis Ghoula?

QuoteSpamer umesto spamera...

no thanx

Bojim se da neko od nas dvoje (hint: ti) ne razumije bas najbolje pojmove spama i spamera.
Genetski četnik

trt-mrt

ridiculus

trt-mrt

trt-mrt

al ako izuzmemo harvestera