• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lepo od horora gledo:

Started by Ghoul, 16-01-2005, 21:02:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Truman

Odgledao L'arcano incantatore.
Ovo je okultni horor po mom ukusu, spor i staromodan bez mnogo nasilja i krvi. Mlađahni student usled toga što je zgrešio biva proteran i put ga navede do usamljenog monsinjora koji se, već pretpostavljate, bavi nekim mračnim nečastivim radnjama. Atmosfera i enterijer su dobro pogođeni, a priča drži pažnju. 8/10
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

klem

Odličan je Arcano. Mada ne znam kakav bi mi bio kad bih ga ponovo pogledao. Posle nekog vremena čoveku svi filmovi postanu dosadni. Jesi li gledao i druga dva horora od Avatija, House With The Laughing Windows i Zeder?

Dybuk

Quote from: Truman on 13-07-2016, 01:26:11
Ovo je okultni horor po mom ukusu, spor i staromodan bez mnogo nasilja i krvi. Mlađahni student usled toga što je zgrešio biva proteran i put ga navede do usamljenog monsinjora koji se, već pretpostavljate, bavi nekim mračnim nečastivim radnjama. Atmosfera i enterijer su dobro pogođeni, a priča drži pažnju. 8/10

sta rekoh? drago mi je da ti je legao!  xremyb

Krsta Klatić Klaja

odlično počinje WAILIN, ali onda shvatih da je grijeh gledati ovo na mobilnom, pa odlažem do skorog gledanja

ima atmosferičnost i đe nađoše onog krvavog ludaka...
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Truman

Quote from: klem on 13-07-2016, 01:37:38
Odličan je Arcano. Mada ne znam kakav bi mi bio kad bih ga ponovo pogledao. Posle nekog vremena čoveku svi filmovi postanu dosadni. Jesi li gledao i druga dva horora od Avatija, House With The Laughing Windows i Zeder?
Nisam, ima vremena, mlad sam još!
Hvala dibučice, naredni sa spiska je La maschera del demonio.

klem

Quote from: Truman on 13-07-2016, 12:10:07
naredni sa spiska je La maschera del demonio.

taj sam gledo ali se ne sećam o čemu se radilo. imam slabu memoriju i pošto ne pravim spisak filmova koje sam gledao često ne mogu da se setim koji film sam gledao a koji nisam. moj otac je uvek govorio budala pamti a pametan zapisuje, uvek je zapisivao svašta na ceduljice a ja sam uvek izbegavao da zapisujem mislio sam služiće me pamćenje kad ono cvrc.

Dybuk

Quote from: Pizzobatto on 13-07-2016, 03:05:31
odlično počinje WAILIN, ali onda shvatih da je grijeh gledati ovo na mobilnom, pa odlažem do skorog gledanja

ima atmosferičnost i đe nađoše onog krvavog ludaka...

The Wailing? ne moze da omane, sigurno!

ja skinula film, ali ne postizavam da pogledam :(

Dybuk

E, pa postigla da pogledam The Wailing, citavih 2 i pol sata!

film pocinje kao tipican korejski triler, puno krvi i puno kise. nastavlja se sa gotovo citavih sat vremena policijskog izmotavanja a la Stanlio i Olio, sto je ok ako volite korejski komedi rilif - ja volim. ipak, ovo malo testira strpljenje te se prica zahuktava tek nakon punog sata uvoda.

e, sad, sta je ovde neobicno...ovo nije triler, vec krosover zanrova gde okultni/natprirodni elementi preuzimaju primat u drugom delu filma - neuobicajeno za reditelja i sam dobro oproban korejski zanrovski recept. dakle, uz puno komedije film postaje horor i tu krece zavrzlama, koju bih volela da prodiskutujem.

tvistovi su cesti i na koncu pomalo zbunjujuci, na kraju nismo sigurni cija baba crnu vunu prede i otkud uopste sva ova desavanja (pomamna i masovna ubistva) u neimenovanom selu, ali svakako su u igri religiozni elementi koje ja bas i ne poznajem. shamani, katolicki svestenik, demoni, duhovi.

nije dovoljno natprirodno, potrebno je nekoliko nivoa natprirodnog :lol: i kraj otvoren za interpretacije. ma sta kraj, pola filma je takvo! podlozan reprizi i svakako veoma engaging, pohvalno je i to sto se reditelj odmakao od oprobane rivendz triler formule i pokusao nesto malo drugacije. interesantno i intrigantno (zanatski odlicno, svakako).

jedino bih ja taj stanlio&olio momenat skratila pa zaokruzila vreme trajanja na 2 sata, okruglo :lol:
preporuka i otvorite cetvore oci!!!!

Petronije

Dodatni problem je što su Korejci svi manje - više slični. Još ako su slično obučeni, treba mi pola filma da raščivijam ko je ko :mrgreen:

Dybuk

Haha, jeste to, ali ovi se dosta razlikuju, i po gabaritu. A ima i jedan Japanac :lol:

Krsta Klatić Klaja

ja bih skratio onaj srednji dio, sa šamanom budibogsnama... inače odličan film, skoro pa prešišo Baskina!

i ovdje ima nekih scena poput zombija koji je tu jer mu se može, ne što ima smisla. Jest da je ovo zasigurno razvijeniji narativ od Baskina, jopet od dva i po sata očekuješ da žena u bijelom bude više prikazana, a ispostavi se da neka izmotavanja dobiše više vremena

no, to su sitnice u inače maestralnom radu, koji s Baskinom već čini niz filmova koji su kontemplativniji u pogledu naših ispraznih egzistencija, mislim apsurdno je kako je glavni lik izvozan, ali izgleda da je tako i najrealnije

nisam baš načisto kako da procijenim šamana na kraju svega, nije baš šarlatan, ali neki "vrag" jeste?

Inače, komični početak je nevjerovatan, nemoguće šta je uradio, ja sam se prevrtao od smijeha od budaletina, koje ludlo!

Dybuk

:lol: jeste, super im je humor situacija i gegovi, policija - obavezno nesposobna, u svakom zanrovskom uratku.

nemam sad vremena da sirim pricu, ali i meni je bilo nejasno to oko shamana (u jednom trenu kaze tipa: budala se upecala), ne znam jel mislio na policajca ili na Japanca?

the father of a daughter did something (nesto u tom fazonu) ne mora da znaci da je devojka u belom uopste mislila na policajca??? ja sam bar takav utisak stekla. "kletva" je jaka u azijskim filmovima i generator sveg zla (vengeful spirits) te je mozda neki otac u selu uradio nesto strasno nekad...mozda bas otac neimenovane devojke - duha?

jel Japanese ze devil? ili samo demoncic...super scena sa isposcenim mladim popom.

Krsta Klatić Klaja

ali otac jeste uradio nešto... u svakom slučaju, bezimena ostaje znak pitanja... ma i Japanac... ako malo bolje pogledamo, svi su neka vrsta očajnika, pa samim tim vide samo ono što žele da vide, pa sveštenik... ko će koga da vidi ako ne svoj svoga!

Šta je uopšte Japanac rekao kad mu je postavljeno pitanje zašto je ovdje? Npr, u mom titlu to nisu uopšte preveli

Dybuk

Quote from: Pizzobatto on 14-07-2016, 11:58:52
ali otac jeste uradio nešto... u svakom slučaju, bezimena ostaje znak pitanja... ma i Japanac... ako malo bolje pogledamo, svi su neka vrsta očajnika, pa samim tim vide samo ono što žele da vide, pa sveštenik... ko će koga da vidi ako ne svoj svoga!

Šta je uopšte Japanac rekao kad mu je postavljeno pitanje zašto je ovdje? Npr, u mom titlu to nisu uopšte preveli

SPOJLERI

jeste, naravno, ali nacin na koji je to rekla ucinio mi se univerzalnijim, dubljim, ne iskljucivo vezano za njegov slucaj.

lepo si to primetio za projekcije ocajnika, ispada da niko od njih nije ni dobar ni zao nego upravo ono sto drugi u njima vide?

ja do kraja nisam mogla da odlucim za devojku; japanac i shaman su obojica neki crni magovi, i onaj ritual nad cerkom od policajca je na neki nacin bila njihova borba, shaman je koristio cerku kao medijum. sad, ne znam sta bi bilo da je ritual dovrsen...ali njih dvojica kao skupljaju duse i to ih jaca, ili tako nesto, napreduju u svom skilu.

takodje mi je bilo zanimljiv susret policajca i japanca, kad ga je ovaj ispitivao, cak iako zanemarimo natprirodnu prirodu japanca, kles kultura, ovaj peni i luduje, ovaj drugi u zenu, ne znam da li se to moze generalizovati pa preneti na ta dva mentaliteta.

a Japanac je prvo rekao "Yoko" a posle, nesto kao, "sve i da ti kazem, neces mi verovati", tako da mu nije dao definitivan odgovor...

/SPOJLERI

Truman

Odgledao La maschera del demonio. Legao mi je film mada sam ja sve vreme navijao za vešticu. To što je rađen u crno-beloj tehnici je pun pogodak.

tomat

Quote from: Dybuk on 14-07-2016, 20:48:36
ja do kraja nisam mogla da odlucim za devojku

teško je odlučiti za bilo koga. ko je crn, ko je beo, ili su svi sivi? nejasan je odnos između to troje, ko koga juri i zašto, to je ostalo dosta otvoreno, moglo se malo poraditi na tome.

inače dobar film!
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Krsta Klatić Klaja

El cadáver de Anna Fritz
http://www.imdb.com/title/tt4441280/

ša reći, morali su jednom i o ovome da snime film (doduše, ovo na imdb je tek opis uvoda a ne samog zapleta)... budući da je jedva preko sata trajanja, vrlo je dinamičan, svi klišei su ispucani, što znači da nije sve onako kako izgleda, niti svi rade ono što se od njih očekuje, a tvistovi su smiješno predvidljivi... sve je to odavno viđeno, ali ima dobar ritam i sasvim ok završetak.

Krsta Klatić Klaja

Quote from: Don Matteo on 13-07-2016, 01:26:11

stani bre, ti si ovome dao veću ocjenu od Across the river? Daj, dosta tih njuejdž droga, Trumane!!!

Truba

arcano je spor i da nema gule skoro pa nebitan naslov
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Dybuk

Bato, jok, ovde se tema vec dobrano nacela: Deadgirl osim toga i Contracted pocinje na isti nacin. da ne pominjemo trashy naslov Love Me Deadly iz veselih 70tih.

aaa...poznata glumica? ok, nevermind :lol:

Evolution film je veoma spor. po tempu i atmosferi podsetio me na Goodnight Mommy ali i Dagon, samo zbog morskih carolija. mozda i Ondine..ma, otprilike je jasno na sta ciljam.

distopijsko drustvo, cista fantastika i matrijarhat. lepo je ovo, samo nedoreceno. no, slike koje u i slucaju ovog filma govore vise od hiljadu reci vrede svake neizrecene. lep umetnicki film sa nekim edzi momentima. kreativno i zanimljivo.

Krsta Klatić Klaja

sve pokušavajući da ne spojlujem skrivam fakat da ovo nije film baš o tome... zato rekoh ''da nije sve onako kako izgleda, niti svi rade ono što se od njih očekuje'' :)

a ono baš nekro je Nightwatch 1997, još odlična glumačka postava

Dybuk

Pogledacu.

spanski horori kod mene uvek imaju prednost.

Dybuk

Dopao mi se The Corpse of Anna Fritz. medjutim, "catch" zaista neodoljivo podseca na Deadgirl. s tim sto je ovaj drugi dosta mracniji i neugodniji film.

Krsta Klatić Klaja

Deadgirl ima bolji sinopsis, djeluje bolje... Anna Fritz je na momente baš isprazan, mada je ok rasplet

Dybuk

Anna Fritz ima cist, klinicki pristup, zazire od eksploatacije koliko je moguce, s obzirom na temu. Deadgirl je mnogo prljaviji, vise nasilja, gori detalja i prikazuje muskarce u jos gorem svetlu.

posto je ideja vec obradjena u Deadgirl rekla bih da me rasplet nije mnogo iznenadio.

edit, ono sto sam propustila da kazem a sto bih pohvalila u ovom filmu je (extreman) komentar na selebriti kulturu.

Аксентије Новаковић

Quote from: Dybuk on 14-07-2016, 01:01:30
elementi koje ja bas i ne poznajem.

На курс! Код Доктора! Под хитно!!!  ;)
T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

NGboo

Curtain (aka The Gateway) - pruža odgovor na pitanje koje već godinama izjeda čoveka: Šta se dešava sa zavesom za kadu nakon njenog prolaska kroz međudimenzioni portal u kupatilu bivše medicinske sestre - aktivistkinje u kampanji "Spasimo kitove"? :D Simpatičan trešić, koji me iz nekog razloga podsetio na 80-e.

Truba

slaughterhouse 1987
ima neki fin smek
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Ugly MF

Svaka čast jeftinim Australcima na 'Scare Campaign'!!!
Što volem da vidim sve tako extra odrađeno sa extra idejom. Bravou!
Svijetlu budućnost želim ovim majstorima!

Dybuk

In the Deep
neocekivano (?) klaustrofobican, napet i efektan horor, koji porucuje da je bolje biti ziv, a dosadan, nego avanturista, a mrtav :lol: nisam odusevljena resenjem za kraj, ja bih isekla tih par zadnjih minuta i ostavila realistican ili manje pozitivan kraj.
inace, ovo me nekako podsetilo na Gravity, jer skoro pa isti djavo. minus ajkule...zastrasujuci scenario, nema sta.

Torrente

Quote from: Dybuk on 02-08-2016, 23:23:18
In the Deep
neocekivano (?) klaustrofobican, napet i efektan horor, koji porucuje da je bolje biti ziv, a dosadan, nego avanturista, a mrtav :lol:

I je li bolji od The Shallows?

Dybuk

Tesko pitanje. drugaciji je, napetiji.  mada su oba filma zapravo "stuck" horori, In the Deep ima jace horor karte.

dala sam 7/10 i jednom i drugom filmu, s tim sto dajem blagu prednost In the Deep, bez obzira na neke nedostatke (generican uvod, epilog)

Lajvli (the Shallows) bolja, prijemcivija i ubedljivija glumica od protagonistkinja In the Deep, pa to olaksava izvesno sazivljavanje

In the Deep je visceralan i malo mracniji, dok je The Shallows, bez obzira na neka tumacenja kraja koja se mogu procitati na netu, mnogo vise "holivudski" produkt.

mislim da ce horor fanovi generalno bolje reagovati na situacije prikazane u In the Deep nego na "zabavan" i "lak" karakter The Shallows.

Dybuk

Shelley od Rozmarine Bebe do It's Alive, ovaj film hoda utabanom stazom, na 4 jezika. :lol:

meni je bas prijao, bez obzira na taj mnogo pominjani ambiguity (jedna od fraza koja oznacava 'moz da bidne, ne mora da znaci')

dobro je ovo...nikad dosta demonske dece. :lol:

Krsta Klatić Klaja

gledo neko?

The Iron Rose (1973)
La rose de fer (original title)
http://www.imdb.com/title/tt0126004/

Navodna inspiracija za Dellamorte Dellamore

Symptoms (1974)
http://www.imdb.com/title/tt0072239/

nabasao na ove naslove, zvuče interesantno

Dybuk

Greatful Dead malo tipicno japanskog ludila, vremenski nezahtevan, zabavan, treserica (u pozitivnom smislu reci) koja od uvrnute komedije polako prelazi u morbidan i mracan film. najprostije receno, u pitanju je vrlo doslovan "prirucnik" o stvaranju psihopate, kojoj traume iz detinjstva postaju vodic za zivot te predmet zivotnog interesovanja. krcat kritikom drustva i religije, film nije samo uvrnuta karikatura, mada je psihologija karaktera prilicno pojednostavljena. sve to lepo funkcionise, pa preporucujem - ukoliko ima neko da ga vec nije pogledao.

Dybuk

Quote from: Pizzobatto on 06-08-2016, 14:12:19
gledo neko?

The Iron Rose (1973)
La rose de fer (original title)
http://www.imdb.com/title/tt0126004/

Navodna inspiracija za Dellamorte Dellamore

Symptoms (1974)
http://www.imdb.com/title/tt0072239/

nabasao na ove naslove, zvuče interesantno

jea, ne bih rekla da Iron Rose ima veze sa Dellamorte osim sto se radnja odvija na groblju. jedan od manje treserskih Rolanovih filmova, nije bas horor, vise meditacija, mracna drama. okej film, odlicna muzika i seting. mada, da ima desavanja, bas i nema, mladi par se mota po groblju u gluvo doba noci, ali je vizuelno efektan.

Simptomi su ekstremno downbeat, netipicna vampirska prica sa dve blede Engleskinje u glavnim ulogama. spor ali atmosferican, vise u naznakama i u snovidjenju nego konkretnim akcijama, pa bez obzira na odlicnu kripi atmosferu moze da smori.

ukratko, lepi za gledanje ali ima malo horor materijala i akcije. (neke tanke 7-ce, otprilike)

Аксентије Новаковић

Можда као идеја за ту епизоду DYD стрипа.
T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

Dybuk

Les 7 jours du Talion (7 days) po meni ovo vise neki krajm/triler nego horor, ali ok, ima i horor tag na imdb-u.

frankofoni Kanadjani napravili rivendz film sa puno mucenja te bi ovo nekima sa slabijim zelucem bilo previse. mucenje nije nesto preeksplicitno ali tema jeste teska i film deluje realisticno. u svakom slucaju, nije za svacije oci niti ukus. ja mislim da se sa premisom dosta toga uradilo te vidimo i ozbiljne emotivne valere kod likova i sasvim ljudsku poruku. kad je o ovakvim temama rec - film je odlicno uradjen bez previse voajerizma i eksploatacije. prisutni su, ali ne i presudni. psihologija je daleko vazniji cinilac price. preporuka, ali oprez.

klem

Quote from: Dybuk on 17-08-2016, 23:45:44
Les 7 jours du Talion (7 days) po meni ovo vise neki krajm/triler nego horor, ali ok, ima i horor tag na imdb-u.

frankofoni Kanadjani napravili rivendz film sa puno mucenja te bi ovo nekima sa slabijim zelucem bilo previse. mucenje nije nesto preeksplicitno ali tema jeste teska i film deluje realisticno. u svakom slucaju, nije za svacije oci niti ukus. ja mislim da se sa premisom dosta toga uradilo te vidimo i ozbiljne emotivne valere kod likova i sasvim ljudsku poruku. kad je o ovakvim temama rec - film je odlicno uradjen bez previse voajerizma i eksploatacije. prisutni su, ali ne i presudni. psihologija je daleko vazniji cinilac price. preporuka, ali oprez.

odličan gledo pre par godina

saturnica

Trailer dobar. Skidam ga odmah.

NGboo

Poludnice (The Noonday Witch) - psihološka horor-drama koja se uglavnom odvija u po bela dana, među prostranim poljima pšenice, budući da naslovna veštica (Poludnica) napada u podne. Uprkos žanrovskim konvencijama (poput jezive lude žene koja donosi upozorenje, između ostalih), dugometražni debi češkog reditelja Jiržija Sadeka je sasvim solidan, sa izuzetnom fotografijom, odličnom glumom i specifičnom atmosferom, zahvaljujući dominantoj (zlatnožutoj) boji. Ono što kvari utisak je prilično mlak epilog. Inače, reč je o modernizaciji balade Karela Jaromira Erbena, koju je Brabec adaptirao u svom omnibusu Kytice - engleski prevod iste možete pročitati ovde: http://blogs.bl.uk/european/2013/10/the-noonday-witch.html

Dybuk

^ Lepo, pristavljeno  :)

In fondo al bosco ledeni Dolomiti, osvezavajuci seting na ovu vrucinu :lol:
ipak, film je vise drama/triler/misterija nego cist horor. imamo festival Krampusa i neke naznake natprirodnog, medjutim uprkos mocnom prirodnom okruzenju koje sugerise izolaciju, dobroj glumi i elementima jeze reditelj nije uspeo da kreira ubedljivu horor atmosferu niti da cvrsto uveze sve elemente price. efektan tvist donekle popravlja utisak, pa je film sasvim korektan i gledljiv.

Son of Man

Dybuk

Quote from: Son of Man on 26-08-2016, 15:47:43
Gde si našla prevod?

Quote from: Pizzobatto on 23-08-2016, 02:49:57
Такое!

In.fondo.al.bosco.2015.VO.HDTVRip

Начи, на рутору нашао, у питању је дабл аудио па може руски да се искључи

А такође има и титлове, руске, талијанске и енглеске, по жељи

samo namestis na plejeru, iskljucis ruski audio, izaberes zeljeni titl, sve vec ima.

Son of Man

Koji plejer koristis? Ja GOM?

Dybuk

BS plejer, sam trazi titlove ako ih ima na netu, kod GOMa sam morala sve pesice, da ih sama trazim i ubacujem.

NGboo

Antibirth - Dosije X i loš trip sreću Zonu Sumraka i telesni horor u dezorijentišućem pank-šarenilu sa neželjenom trudnoćom i teletabisima prekrivenim veštačkim krznom, a tu je i Kloi Sevinji u ulozi najbolje drugarice simpatično-odbojne glavne junakinje. Verovatno ni sam reditelj nije sasvim siguran šta je hteo da postigne, ali me uopšte neće iznenaditi ako se ovo njegovo čudo jednog dana nađe na nekoj listi kultnih filmova.

Son of Man

Kloe Sevinji je dovoljan razlog  :!:

Petronije

Sad sam odgledao It Follows na kablovskoj. Prvo što mi je zasmetalo je opšte šarenilo i taj vizuelni šmek srpskih reklama mobilnih operatera (copyright by  crippled avenger, u nekoj svojoj recenziji je upotrebio ovo poređenje koje savršeno pasuje ovde). Iako je od početka jasno da ovo jeste glupi tinejdžerski film, jedan horor ovako ne bi trebalo da izgleda. Mada, solidno počinje, premisa je zanimljiva, ali posle scene na plaži sa stolicom, sve odlazi dođavola. Ono malo likova koji su bitni za radnju se ponaša potpuno suprotno zdravom razumu, kao i u svim lošim hororima, a u ovom filmu postoje najmanje 2 karaktera koji su apsolutno nebitni u svakom smislu, čak ni ne poginu, a pojavljuju se u skoro svakom kadru. Ako neko kojim slučajem nije gledao, može slobodno da zaobiđe, iako isporučuje nekoliko jezivih scena, kao celina je potpuni raspad.

Krsta Klatić Klaja

Ит фолоуз Меги!

Јесу то неки емотеен хорори, највише их хвале из неког разлога а куде рефна генија