• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lepo gledo, a da horor nije

Started by Ghoul, 23-01-2005, 04:21:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Mark

HOT TUB TIME MACHINEje ozbiljno podbacio ako se uzmu u obzir Chase i Cusack.
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

crippled_avenger

Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

ginger toxiqo 2 gafotas

iako sam posebno slab na komedije osamdesetih, a veoma popustljiv prema konceptualnim komedijima, HOT TUB TIME MACHINE mi je bio razočaravajući (premda i simpatičan u dovoljnoj meri)... HTTM podbacuje i u odnosu na ACCEPTED, ali i u odnosu na filmove kojima bi da načini omaž (s tim u vezi, čudno je da je potpuno ovovremenski ACCEPTED u duhu bio bliži vajbu osamdesetih nego HTTM koji to i deklarativno čini)...par puta sam se skatko nasmejao, nekoliko nostalgičnih refence me je na mahove razgalilo, ali u celini HTTM nije dovoljno simpatičan, a osim sestrića, ključni lilikovi nisu dovoljno simpatični... mada, možda ovaj diskretni jed koji progovara iz mene snagu crpi iz očekivanja i od Pinka i od koncepta HTTM...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

ginger toxiqo 2 gafotas

...a posebno imajući etimologiju podznačenja rediteljevog prezimena, zanimljivo je kako je levičarski solidarizam (prokazanih) iz ACCEPTED u HTTM ustupilo mesto liberalkapitalističkom solipsizmu...

tarana

El secreto de sus ojos (2009): Juan José Campanella(Argentina)

oooodličan!
možda je režiser mog'o potrošiti još 5 minuta, da pojasni razloge opsesije glavnog lika.
možda i nije.
opsesija je opsesija i tačka.
dobri dijalozi, fino razrađeni likovi i odlična gluma.

Azazel92

Ok je filmcic,mada mislim da je The White Ribbon trebao pokupiti oskara

Kunac

Tajna u njihovim očima je zaista dobar film. Noirish. To mi se posebno dopalo. Bela traka je isto odlična. Teško je odlučiti se pošto su to 2 veoma različita filma.
"zombi je mali žuti cvet"

Karl Rosman

"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Tex Murphy

POSSIBLE WORLDS - vrlo simpatična romantična dramurda od one sorte kao što je Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Priča prati istragu oko nekakvog misterioznog ubistva (neko je zdipio čovjekov mozak, a ostavio hiljade dolara) i lika koji se šalta kroz neke različite paralelne svjetove i tamo (na različite načine) upoznaje ženu svog života (ili tako nešto). Naravno, ove stvari su povezane tako što je upravo on taj lik kojem nedostaje mozak (?). Pošteno govoreći, ovako kako sam ga ja opisao izgleda debilno, ali je zapravo u pitanju odličan film, sa vrlo specifičnom atmosferom i vrlo lijepog izgleda, likovi stalno nešto filozofiraju, ali to je sve zanimljivo i nikad nemate osjećaj da vas neko davi. Na kraju krajeva, ovo je kanadski nezavisni film, a svi znamo da su takvi uvijek sjajni (osim kad ih radi Don MekKelar, koji se ovde srećom ne pojavljuje ni likom ni kamerom ni pisaćom mašinom). Apsolutna preporuka!
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Mark

Dva put sam pokusao da odgledam LIMITS OF CONTROL i dva puta zaspao ispred TV-a... Veceras mu dajem poslednju sansu!
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

Ugly MF

PREDATORS!
Fajnali!
Najvise podseca na prvi deo, dosledan nastavak, sta da kazem...ko voli , nek izvoli...
kao i sve , kao i svaki fan uvek imam razocarenja, ali overall mi je predivno!
Ocemo vise ovakvih sikvelaa!!!

cutter

pogledao sam a-team, o kome predznanje nemam, sem onog zabavnog spoofa u vidu spota sa rahmetli colemanom, cenom, mr. tijem... i na osnovu toga sam mislio da će najveći deo filma da se voze u kombiju. to vozilo se zbilja pojavi na startu, no šarlto ga ubrzo potom ubije helikopterom, da bi svoju dominaciju nad ostalim elementima filma protegao duž celog trajanja. ostatak ekipe je solidan do podnošljiv, s izuzetkom džesike bil koja je odavno previše ružna da bi bila tako velikodušno close upovana. nison deluje dovoljno autoritativno u ulozi vođe (čini mi se da postoji čak i referenca na oskara šindlera), torzo bredlija kupera dobija više prostora na traci no ijedna žena, a rampage jackson se dosta dobro snašao budući da su njegove scene često comic relief, gde mu je sparing sa šarltom svakako pomogao. džekson se ovim filmom prometnuo u najboljeg naslednika o džej simpsona, budući da sem atletskih sposobnosti dele i bežanje od zakona, ako već ne u belom bronku onda makar u fordovom pikapu.

sam zaplet je u solidnoj meri angažovan: dok pripadnike vojske – rendžere preciznije – slika kao gotovo masonsko bratstvo gde je tetovaža na bicepsu simbol koji razbija barijere između sadašnjih i bivših pripadnika, sama vojska je predstavljena kao dosta kruta organizacija koju pripadnici cije jašu kako im je drago (najmanje) još od laosa. ima nešto matriksoliko u njihovoj uniformisanosti i insistiranju na istovetnom prezimenu. sem što njima ne može da parira, po vojnom kampu špartaju plaćenici koje domoroci (ima kadrova sa srećnim i obučenim iračanima koji mašu osvajačima koji se ekstrahuju kući) sigurno ne gledaju sa istim blaženim osmesima. taj crni kontigent predstavlja neuvijenu referencu na blackwater i očigledne negativce koji su tu da obezbede akciju nakon što preuzmu barjak od meksikanaca sa starta filma. akcija je često sasvim dobro izvedena, uz povremeno haotična trzanja kamere koja nimalo ne doprinose ugođaju. ja ću film pamtiti po produžetku scene sa tenkom koja se mogla videti u trejleru i po nekoliko uspelih prozivki od kojih je ona glede 3d filmova totalno bruksovsko-nilsenovski pogođena. čak i u filmu koji komediju zna pomešati i sa najnapetijom akcijom, besmisleno ostavljanje u životu jednog od sposobnijih negativaca koji bukvalno par sekundi kasnije proizvodi nastavak akcione sekvence koja je njegovim ubistvom trebalo da dođe do zasluženog kraja predstavlja ozbiljnu zamerku karnahanovoj promišljenosti kada je reč o povezivanju scena.

kao i obično, loša navika čitanja titla u srbijanskim bioskopima značajno smanjuje uživanje u filmu, no prevod je u meni proizveo dovoljno energije da u drafts na mobilnom ukucam velibora i aleksandru rajković (da li razmenjuju genetski materijal ili ga dele od rođenja ili oba - ne znam) čiji je timski effort ukrao šou nekim scenama. sajt firme je titlmedia tačka com, pa ako neki sagitaš otvori bioskop znaće čije usluge da najmi.

ginger toxiqo 2 gafotas

...gotovo, pa odličan biografski film naglašeno brutalnog izraza WHITE LIGHTNIN' (2009) Dominica Murphyja pokazuje kako se ipak može naći prava filmska mera jednoj istinski čudnoj ljudskoj sudbini... inače glumac Dominic Murphy uspešno razrešava neprolaznu zagonetku za mnoge filmske autore - kako napraviti ubedljivu biografsku priču o ličnosti koju je teško raszumeti, a još teže prihvatiti, a njena dela opravdati; u priči o životnom putu ukletog step-igrača sa ruralnog i ubogog juga SAD-a Murphy pronalazi priliku da na probu stavi začudan, a efektan spoj hiperverističkog i oniričnog...

..WHITE LIGHTNIN' je pravi mali podvig odvažnosti i promišljenosti u filmmaking-u, a kao da to već samo po sebi ne bi bila dovoljna preporuka za sladokusce, tu je Carrie Fisher u neverovatnoj i, verovatno, najznačajnijoj ulozi ovog dela njene katijere... čudesan film, nema šta!

tarana

http://www.imdb.com/title/tt1217426/
easier with practise
rediteljev prvenac.
što god da napišem o filmu - pokvarilo bi ugođaj.

što se "the a team" tiče, od samog početka sam se pitao, dal' sam normalan, dal' je moguće da ću "to" odgledati do kraja i šta liam traži u tom filmu.

tarana

neko je ranije pomen'o film cortex (2008).
skin'o sam ga, al' prevoda niđe.
unapred zahvalan.

Son of Man

Manic (2001)

Evo konačno filma kakav sam baš dugo tražio, i svako ko se iole zanima za psihijatriju i psihologiju uživaće bar upola ko ja. Ovo je prvo i nažalost jedino rediteljsko delo Jordana Melameda, dakle odma' pa u glavu, i sve ono što sam žudeo da vidim u jednom filmu na temu psihijatrijskih ustanova ovde je sasvim solidno prikazano, doduše postoje tu još neki detalji, ali za takvo nešto ćemo morati da pričekamo na nekog domaćeg autora, jer u America već poodavno nema takvih surovih akcija kakve mogu da se vide u Lazi i sličnim ustanovama po Srbiji.

Po akcijama u ovom filmu može dosta toga da se zaključi, npr. da je praksa koja se sprovodi u privatnim klinikama po SAD i te kako upeglana, da je osoblje jako liberalno, mada ako ćemo realno, koliko para tolko i muzike, jer kod nas ni u najavi nema privatnih klinika, pa samim tim ni ovakvog tretmana, uostalom videćete kako to izgleda, i realno kad bi njihovi štićenici posetili Lazu verovatno bi pomislili da se rade o nekakvom trash zatvoru za sirotinju.

No dosta kukanja, o ovome sam već i previše pisao, smaram. Dakle, u ovom jedinstvenom filmu imaćete priliku da vidite sve ono šta smo prethodnih meseci gledali po dokumentarcima na temu psihijatrije (vidi pod docs mental illness), s tim što se ovde radi isključivo o tinejdžerima, i zastupljeni su uglavnom poremećaji ličnosti, a ko je pažljivo gledao i čitao blog, moći će vrlo lako po simptomima čak i da prepozna određene bolesti.

Videćete npr. kako izgleda klasičan primer bipolar disordera, zatim borderlajna, psihopatije (anti-social disorder), onda razne hardkor depresije, impulsivne akcije, mržnja, bes, agresivnost, manija sa velikim M, i naravno seckanje, a sve to nakalemljeno na muke i jade prosečnih tinejdžera, jednom rečju VR'!

Likovi su što se kaže adorable, Joseph Gordon-Levitt je pokidao glavnu ulogu, onda dve dojajne klinke, Zooey Deschanel i Sara Rivas, pa jedan ultra gotivan klinac, Cody Lightning, zatim Michael Bacall koji igra manično depresivnog ljubitelja Minor Threata itd.etc. Inače, glavni lik dolazi u ustanovu jer ima ozbiljnu frku sa kontrolom besu, u prevodu ima jako kratak fitilj tj. nema ga uopšte. U svakom slučaju, sa ovim filmom ne mož' da omašite, i naj-naj-toplija ga preporučujem svima, a posebno ekipi koja prati pa bogme i trči ovo tvrdo sranje. I verujte mi, IMDB ocena od 7.5 je više nego realna. (100 min)

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2010/08/manic-2001.html

Son of Man

Ovaj SALT i nije tako los ako izuzmemo skroz nerealne akcione scene, pocetna prica mi se i te kako svidja, doduse vise mi se svidja ono sto je trebalo da se dogodi a nije : nuklearni udari, SAD se raspada, mi ulecemo na Kosovo sjebavamo Siptare itd. ali jebiga... :(

EDIT : Umalo zaboravih, i ovaj film sadrzi jedan sasvim lep CHEX element kada visoki oficir nato-a izjavi da je rane pokupio od srpske nagazne mine, mislim ko da je moro da naglasava to SRPSKE, kad smo od Tanovica naucili da se samo i iskljucivo Srbi bave takvim akcijama...

Karl Rosman

Odlicna parodija! xjump Preporuka od sveg srca:

Walk Hard: The Dewey Cox Story (2007)
http://www.imdb.com/title/tt0841046/

Walk Hard Trailer
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Mark

Quote from: Karl Rosman on 19-08-2010, 18:44:13
Odlicna parodija! xjump Preporuka od sveg srca:

Walk Hard: The Dewey Cox Story (2007)
http://www.imdb.com/title/tt0841046/

Walk Hard Trailer

Auuuu, kasnis ali odlican film!!!!
E NES NI TI U BECEJ!

Karl Rosman

Iskreno, gledao sam ga ranije, ali danas mi je ponovo dosao pod ruku. Ima li nesto slicnog kvaliteta? Vec godinama ne mogu da pronadjem dobru komediju...

Mark

Bila je bas juce na Kosavi malo ozbiljnija rock komedija Almost Famous, ali to si gled'o sigurno ...

Imas ovde neke Rock-komedije :

http://blog.b92.net/text/11178/Rock-and-Roll-je-komedija/

E NES NI TI U BECEJ!

Karl Rosman

Blagodarim. Gledao sam A.F. Mada, mislio sam na komeNdije uopste. :)

Agota

Quote from: tarana on 21-06-2010, 11:08:23
El secreto de sus ojos (2009): Juan José Campanella(Argentina)

oooodličan!
možda je režiser mog'o potrošiti još 5 minuta, da pojasni razloge opsesije glavnog lika.
možda i nije.
opsesija je opsesija i tačka.
dobri dijalozi, fino razrađeni likovi i odlična gluma.

j mislim da je glavni lik opsesivan jer sam nije imao petlju da povede doktorku sa sobom  a gledao je ovog koji godinu dana ide na stanicu i naravno neresen slucaj na vratu ko sto je bejlis (odeljenje za ubistva) bio opsednut .
fenomenalan  pametan kraj jer nisam ocekivala takav pa je super kad me iznenade.
nije mi jedino jasno ko je narucio ubistvo njegovog prijatelja znala sam da ce biti  ubijen umesto njega onog trenutka kad je otisao po njegovu zenu ali KO?
To mi je ostalo nejasno.

Zaslusen oskar po meni mnogo mnogo bolji film od bele trake.
Ja samo ne znam kako hronika  jednog beskstva nije dobio oskara.

edit:scena na stadionu je fascinantna kao i sama ideja da ga tu traze  :|
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Son of Man

Fala na tako slikovitoj preporuci Mala Sestro Agota, o'ma skidam. ;)

Agota

Stavila sam da skidam Manic trejler je dobar a i zbog Joseph Gordon-Levitt i Zooey Deschanel ponovo zajedno u filmu  500 Days of Summer  :)
Sine ti preporucujes SALT  :lol: HIT!
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Son of Man

Da bre, ja gledo s kevom i ono, zabava za celu porodicu fazon  :|

Agota

Moja je jos ludja pocela da gleda dextera xcheers

Son of Man

au bre, pa cak i ja izbegavam tu seriju u sirokom luku a kao trebala bi da me se dotice  :shock:

Nego reci joj, ako je dokona, nek gleda na kablovskoj ZONE reality kanal, po ceo dan piche samo dobri CRIME dokumentarci. Meni kad rikne komp ja samo to gledam i dojaja je.

RedSonja

QuoteŠta sam lepo gledo, a da horor nije

Recimo, Rou dzastis.

Ne,ne! čekaj.
:)
@ontopik
Evo baš sam sinoć gledala D inkredbl šrinking men. Tata mi preporučio.

namsey

Vala sam se smorio gledajuci ga.
Nema sta nisu ubacili da bi film bio zanimljiv, imamo fegeta, imamo poslovnu zenu od karijere, harizmaticnog prodavca i kurvicu, ali film je opet smoran.

Agota

Sinak pogledala sam Manic ,pa ne znam nije lose uzasno mi je bio spor. Al ajde .
Naj interesantniji mi je svakako Ched nekako sam stekla utisak da je on srecan sa tim svojim poremecajem, i sta sad njega tamo tutkaju sa nekim lekovima ili losa procena ne znam ti bolje poznajes materiju. Ostali su proseci po tezini poremecaja i jasno im je da imaju problem.
Keni je sjeban  pa sjeban ali je klinac je  maestralan vidis tu depresiju i osecas taj njegov strah pogotovo kad se neko svadja.
  Ne znam da li si pratio seriju six  feet under billy brendin mlađi brat koji ima bipolarni poremećaj taj covek je pokido .mislim da ni jedan dokumentarac to ne moze da ti priblizi niti ijedan psihijatar objasni -moze samo da te udavi .

Ako znas za neki  doobar dokumentarc ili film na  temu bipolarni poremecaj  reci :!:

ginger toxiqo 2 gafotas

...preksinoć sam pogledao Winterbottomovo iščitavanje literarnog klasika Jima Thompsona THE KILLER INSIDE ME... prema Winterbottomu deceniju i kusur gajim jaku rezervu, ali bih uprkos tome morao da pohvalim ovaj njegov rad...HE KILLER INSIDE ME nije film bez mane, šta vioše, neke od njih su dosta krupne (Casey Affleck (čijoj glumi u ovoj prilici malo toga zameram, ali je voice-over loš potez, imajući u vidu veoma unjkav i zbilja teško podnošljiv Affleckov "glas", potreba da se retrospektivnim fragmentima obrazloži psihopatoogija glavnog lika(a Thompson upravo to ističe kao datost kojoj nisu potrtebne izlanđale eksplikacije), te intervencije u samom finišu (gde se potkrao i sasvim nepotrebni, a veoma loš CGI zahvat), ali THE KILLER INSIDE ME jeste ubedljiv i zgodan flick i potvrda da se Winterbottom najbolje snalazi u adaptacijima (meni se dopalo njegovo viđenje Hardyjevog JUDE-a, a kao solidan pamtim i THE CLAIM (ponovo po Hardyju), dok opstatak njegovog opusa čini sada već tuce ostvarenja koje treba zaobići u što širem luku)...

Son of Man

@agota - pa evo ti novi Herzog, glavni lik je ko preslikan iz takodje preporucljivog dokumentarca Summer in a cage, obavezno pogledaj to.

Tex Murphy

Pogledao sam THE LAST AIRBENDER. Razočaran sam što nije bio u 3D, mada nam je obećano. Takođe, Shyamalanov autorski pečat se najslabije vidi u ovom ostvarenju - ipak je u pitanju adaptacija neke tamo serije, pa je valjda morao da se drži nekih kanona. Other than that - vrlo lijepa fantazija, čije nastavke željno iščekujem.
Genetski četnik

Ygg

Quote from: Harvester on 24-08-2010, 23:51:08
Other than that - vrlo lijepa fantazija, čije nastavke željno iščekujem.

:x :x :x

Mislim da će mi ostati traume čitavog života zbog gledanja ovog "filma". :(
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Tex Murphy

Ti si baš ljut što Shyamalan nije radio neku originalnu priču nego adaptaciju? Ja vjerujem da će se on brzo vratiti u formu i snimiti novo remek-djelo kao Lady in the Water ili Signs.
Genetski četnik

RedSonja

Postoji razlog zbog čega je čovek kao Burt Rejnolds bio popularan medju ženama, razlog nije u životinjskoj maljavosti.

Savajat Erp

Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

RedSonja

Ma daj, trebalo bi da znam bolje od tebe. Valjda sam i ja neko žensko. :lol:

Tex Murphy

Quote from: RedSonja on 28-08-2010, 17:23:10
Ma daj, trebalo bi da znam bolje od tebe. Valjda sam i ja neko žensko. :lol:

BWAHAHAHAHAHAHAHAH!!!

Yeah, right!!! :!:
Genetski četnik

Savajat Erp

одгледао сам CEMETERY JUNCTION и могу рећи да је добар филм о сазревању, животним одлукама и сл. три лика из трулог предграђа...+ естетика енглеског града и људи из `70-их. наравно, има ту и тамо неких мана, нпр. предвидљиве реакције главних ликова и предвидљиве ситуације, посебно у задњих 15-ак минута филма, али све у свему добро и допадљиво уклопљено.

Mark

Pogledao sam juce onako iz dosade Pink Flamingos i pomislio da je mozda vreme da Rob Zombi uradi horor-rimejk ovog cuda.
E NES NI TI U BECEJ!

ginger toxiqo 2 gafotas

...strpeo sam se do ovdašnjeg bioskopskog starta, pa sam tek sinoć pogledao GROWN UPS svog all-time favorita Adama Sandlera... film, iako zabavan i šarmantan i delo u kom je lako uživati i sa kojim publika (barem na uzorku sinoćnje posete Tuckwoodu) fino komunicira, mi se dopao manje nego što sam očekivao... mislim da taj utisak nije zasnovan na mojim krupnim očekivanjima od trojca Sandler-Wolf-Dugan, već na rano i jasno upadljivoj falinki, a to je da GROWN UPS osim osnovne premise izložene u prvih desetak minuta zapravo nema zaplet... ipak u ovim Sandlerovim THE EXPENDABLES se da uživati i može da posluži da se utoli glad do neke nove virtuoznosti kakva su ZOHAN ili ZEČICA SA KOLEDŽA...

namsey

Veoma raocaran novim ostvarenjem Vinterbotoma.
Gluma i nije toliko losa, koliko je prica oskrnavljenja, nebulozna, nelogicna i nepovezana.
Za ostvarenje koje traje blizu 2 sata, mnogo buke niokocega. I ti novinari, ali kontam da je to bila reklama, kada je pricano o nasilju nad zenam. Scene nisu toliko brutalne koliko su napumpane. Slobodno preskocite, nista necete izgubiti.

Mark

E NES NI TI U BECEJ!

Savajat Erp

BLOOD AND BONE - стритфајтерски-вендета-so `90 блексплојтејшн, забаван за једнократну употребу, пун нагруваних, огромних црња на које не бих смео да кренем ни са моторном тестером...

Džek

The Experiment

Lepo zamišljen eksperiment gde se grupa ljudi ubacuje u pripremljenu prdekanu, pa se razdvoje na čuvare i robijaše.
I lep (mada mislim nerealan) prikaz konta "I got the power", sve sa iživljavanjem, malo humanosti i čojstva glavnog protagoniste.

Solidna glumačka ekipa, predvođena Forest Vitekerom i Ejdrijenom Brodi, sasvim solidno nosi ovo dobro skontano ostvarenje.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.